1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - 11 oktober 2017 22:32

Nu när bloggen sammanfattat säsongen med Årets-utnämningarna hamnar bloggen naturligt i lite nyhetstorka. Men just nu håller undertecknad på att jobba med en video från säsongen. Den tar sin tid.

Bloggen kommer uppdatera kring div 3-kvalet och eventuella nyheter kring våra motståndare nästa säsong. Men i övrigt blir det paus från skrivandet.

Följ bloggen i sociala medier, där uppdateras det mer frekvent!

Hoppas ni njuter av uppehållet!

ANNONS
Av 1938 - 9 oktober 2017 14:00

Dags för den traditionella A till Ö-sammanfattningen av säsongen. En säsong där vi både hunnit med att bli Malmömästare och placerat Kulladal på den bästa platsen i seriesystemet sedan mitten på 90-talet. Låt oss börja...

Annorlunda kan man välja att sammanfatta premiärmatchen mot BW90 med. Motståndarlaget drabbades av fyra utvisningar och vi hade tur som kom undan med "bara" en skada på Mattias Jurlander. Det var förmodligen det värsta någon av oss upplevt. Efter matchen var det halvt paralyserade spelare som skulle sjunga segersång i omklädningsrummet. BW:s säsong blev också kortvarig, efter att ha lämnat walkover mot Eslöv blev laget uteslutet. 

 

Balkan är ett av de nya lagen i div 3 till nästa år. Förutsatt att dom fortsätter (och att vi hamnar i samma serie) blir det en återträff med gamla Kulladalarna Mohammed Ryahi och Hozan Faridoon. När detta skrivs är även LB07, Tomelilla och Vejby nya Skånelag i trean. Till kvalet kom Malmö City, Osby, Staffanstorp och Åstorp. 

 

Calle Nelin och Calle Stenberg, namnbröderna var två starkt bidragande anledningar till att Kulladal höll sju nollor under säsongen. Noterbart att vi under 2014års säsong höll åtta (en match mer spelad). 

 

Daniel Jansson verkade inte ha några problem att kombinera träning/match i Kulladal och jobb i Småland. Kulladal har ett smålandslag att tacka för det. Återigen en imponerande säsong av backjätten. 

 

En imponerande säsong hade också U-laget som efter en fantastisk höst slutade på en stark andraplats i serien. Lagets bästa placering så länge bloggen funnits iallafall. Starkt jobb av Isgrenarna. 

 

Fyra (!) personer delade på förstaplatsen i höstens KFF-tips: Challe, Göran Åkerblom, Markus Åkerblom och Thomas Åkerblom. Det är första gången förstaplatsen delas överhuvudtaget. Vårens tips vanns av Jimmie Andersson. 

 

Göteborgsresan i mars var ett trevlig inslag under försäsongen. Dessvärre blev det förlust i vänskapsmatchen mot André Jönssons nya lag, så klart var han själv en av målskyttarna. 

Hörbys säsongsavslutning var minst sagt svag med tjugo insläppta sista fyra matcherna. Ändå klarade man kontraktet och det får man nog tacka offensiven med Fisnik Alaj (delad skytteligavinnare) i spetsen för.

 

IFK Trelleborg var säsongens negativa överraskning. "Zebrorna" var av många topptippade men en svag höst gjorde att man föll tillbaka till sjätte plats i serien. Se vad ett tränarbyte och ett snart öppnande transferfönster kan få för effekt. 

Jimmie Andersson kan ännu titulera sig "Mr 100" efter att ha gått obesegrad genom ännu en säsong. Fem matcher, fem segrar och två nollor.  

 

KFF:s fantasy Premier League har blivit en källa för intresse. Under andra året anmälde sig 26st och ligan leds i detta nu av David Karlsson. Första säsongen avslutades i våras och vanns av Tobinho Sjöbäck. 

Lagkaptensbindeln träddes på en ny arm efter att Daniel Jansson haft den sedan Henrik Nilsson gick till Barrikaden 2012. Ny kapten blev Eddie Ekblad som efterhand tog den till sig (efter byte av själva bindeln) på ett bra sätt och mot slutet låg i framkant. 

Mellberg, Jörgen. Detta fenomen. Det har gått en vecka sedan "Legendaren" aviserade ett karriärstopp. Operation övertalning är bara i inledningsfasen. Det hade varit sin sak om han inte levererade men varje gång han är med höjer sig laget ett snäpp, vare sig det är träning eller match. Häftigt att han nitton år efter senaste MM-titeln var med och spelade hem sin andra, och klubbens sjunde. 

 

Nosaby tog efter en minst sagt imponerande höst hem serien. Fyra spelare nådde topp 5 i skytteligan, man gjorde inte bara flest mål i serien utan släppte även in minst, dessutom hade man både bäst hemma- och bortastatistik. En mer förtjänt serievinnare får man leta efter. Se hur väl man klarar sig i div 2 denna gång, senast man var uppe kvalade man sig kvar första året medan man degraderades andra året. 

Ovärdeliga är Patrik Påhlssons insatser för Kulladal, både som spelare och nu som tränare. Utan att ha tillgång till all statistik borde demontränaren ligga väldigt högt i en tabell över Kulladalstränares poängsnitt. Sen Pålle tog över har Kulladal 40vinster, 20oavgjorda och 19förluster. Det är bara att hoppas på en fortsättning - för allas skull. 


Per Albins krog blev stället för vår gode vän Super-Marios avslutning, där han bjöd oss alla på öl och käk. Man bara måste älska tyskar. Nästa säsong är det tänkt att han spelar med oss!

Quiz håller på att förberedas till avslutningen här i oktober. Ralf Ekbergs lag tillhör förhandsfavoriterna. 

Roligare än löpningarna i Pildammarna hade spelarna det förmodligen under säsongen, men f-n vad dom givit resultat. 

 

Sommaren bjöd på två övergångar. Patrik "Ingo" Ingholt joinade efter en hel vårs provträning. Hade väldig otur med skador där först foten blev illa åtgången och sedan baksida lår när han äntligen kommit igång med matcher. Dessutom kom Filip Gavran tillbaka från IFK Malmö. Han gjorde extrem nytta i U-laget och formligen öste in mål. Hoppade också in i div 3 men fick sen även han en fotskada som gjorde att han missade slutet. 

 

Tungt hade Hyllie det i comebacken till div 3. Efter att ha blivit av med i stort sett hela truppen fick man bygga nytt på kort tid och då blev det därefter. Hoppas man kan hindra fallet i div 4. Hur gick det då för fjolårets degraderade lag? Tomelilla vann div 4 Ö och gick upp direkt, Hanaskog hamnade på återkvalplats i samma serie (möter Janstorp i dubbelmöte), Nike låg bra till efter våren och slutade fyra i div 4 SV medan Flagg i samma serie slutade sexa. 

 

Ulla Persson behöver ingen närmare introduktion men en egen bokstav ska hon som vanligt ha. 

 

Våra vänner från Lindeborg åkte tråkigt nog ur div 5 ifjol men har ett väldigt fint utgångsläge för att nå divisionen igen efter bara ett års frånvaro. Segrade i första kvalmatchen mot Skegrie med 5-1 och nu ska dom siffrorna bara försvaras kommande helg. 

 

sWanen, Rasken och Ramsey gjorde kaos i slutet av serien. Av Kulladals nitton sista mål (från Lödde hemma och framåt) gjorde trion sexton. Mot Hörby gjorde de två förstnämnda dessutom varsitt hattrick. 

 

Xabi Alonso avslutade i våras en fantastisk karriär. VM, EM, Champions League, La Liga och Bundesliga plus ett antal europeiska och inhemska cuper har han vunnit. Jag är stolt bara över att få ha sett honom spela. 

 

Ynglingarna tog verkligen för sig i år. Primus "Primme" Swenson spelade 16matcher för A-laget under sin första hela säsong och var en stor del av framgången som följde bortamatchen borta mot Hörby. Under säsongen debuterade även Sebastian Hillgren och Jack Berggrensson i serien medan Felix Påhlsson debuterade och låg bakom segern i träningsmatchen mot Rydsgård. Knappt räknar man ovärdelige innermittfältaren Johan Mellqvist som yngling efter sin fjärde säsong i A-laget, trots att han bara är arton bast. 

Zoltan Szabo har varit ovärdelig som målvaktstränare. Det ger (så klart) målvakterna en helt annan dimension under träningarna och när vi dessutom under året haft fyra stycken igång har det varit ännu viktigare. Kung Zolle!

 

Årets mål utnämner jag Martin Perssons kanon mot Olympic till. Deras keeper drömmer nog fortfarande mardrömmar. 

Älskar vår segersång! Inte mindre än tolv gånger (fjorton med semi och final i MM) gick den att höra från Kulladals omklädningsrum. Roligast var ändå när Primme tog över taktpinnen i Lund när Ralf inte var på plats. Klanderfritt!

Östgötarna blev två till antalet när Filip Ahlström fick sällskap av Andreas Pajus i truppen. Dessutom två smålänningar i truppen. Upplänningarna tar så sakteliga över, inte mig emot så länge alla är lika sympatiska som dessa. Det är väl dialekten vi får jobba med kanske. 

ANNONS
Av 1938 - 7 oktober 2017 08:30

A: Sebastian Rask U: Mattias Andersson

                               

         

                               

Har i år tagit ett stort steg till efter fjolårets klart godkända debutår i Kulladal och div 3. Har trots många veckors frånvaro på grund av sin körtelfeber i våras nått en seger i den interna skytteligan och i hela seriens! Första gången en Kulladalare lyckas med det sedan André Håkansson 2011. Kom tillbaka från sjukdomen på ett imponerande sätt där det inte tog många veckor innan första nätkänningen (hattrick i första starten). Endast fotbollsgudarna vet vad Rasken och Kulladal kunde uppnått om det inte vore för sjukdomen. Något av ett genidrag att sätta Rasken på innermittfältet där han kunde bidra med sin goda speluppfattning och ändå ösa in mål. Förutsatt att dom offensiva pjäserna stannar kvar känns uppställningen given nästa säsong. Samspelet med Ramsey och Svanen har varit strålande här i slutet av serien. Vinnare av skytteligan, vinnare av assistligan och delad etta i matchens spelare utnämningarna. Årets spelare 2017 är för bloggen given och tillfaller för första gången sedan André Jönsson 2013 en offensiv spelare. 

 

Matte har inte varit i närheten av sin målmässigt bästa säsong i sin mångåriga seniorkarriär. Han har därutöver tvingats ner på positioner som yttermittfältare och i slutet, egenvalt, även som mittback. Den här utnämningen kan ses som en belöning på en oerhörd lojalitet från 25-åringen som år efter år aldrig gett upp trots att han aldrig riktigt tagit plats i A-laget och nu till och med fått maka på sig i U-laget - alltid utan högljudd klagan. Han har sedan han kommit upp till seniorerna 2009 öst in mål i U-laget samtidigt som han alltid ställt upp när chansen getts i A-laget. Senare säsonger har dom chanserna blivit alltfärre men många minns kanske 2015 då han slutade fyra i skytteligan trots att han inte startade en enda match. Vi minns också åren innan då han stannade kvar och betydde oerhört mycket i en minst sagt sargad trupp. Oavsett vara eller icke-vara i Kulladal 2018 kommer den här spelaren alltid vara en stor favorit hos mig.


Tidigare års vinnare:
2016: Calle Stenberg och Tim Rickbo
2015: Daniel Jansson och Mattias Andersson
2014: Daniel Jansson och Morgan Nielsen

2013: André Jönsson och Pierre Svensson

2012: Joakim Söderlund och Hozan Faridoon

2011: Jörgen Mellberg och Jimmy El-Jaleb

Av 1938 - 6 oktober 2017 09:00

A: Markus Swane U: Filip Gavran 

       

                


      

Två nyförvärv på "Årets-listan" hör inte till vanligheterna men så har dom två också betytt en hel del för oss. Det fysiska praktexemplaret Markus Swane har en kapacitet utöver det vanliga. Hans fysik kombineras med hög arbetsmoral vilket gör att han skapar stora möjligheter för sina lagkamrater. Redan under försäsongen såg vi vad som komma skulle (tolv mål på fem matcher!) och det fortsatte över div 3-säsongen. Under sin första säsong i div 3 noteras "Svanen" för elva mål, sju assist och tre matchens spelare utnämningar. Mest imponerar ändå hans fyra (!) hattrick under sitt första år i Kulladalströjan. Tog en tid innan han och Sebastian Rask kom underfund med varandra, visst satt målen där men det perfekta samspelet dröjde till slutet av säsongen. Det bådar oerhört gott inför nästa säsong. 

 

Gjorde direkt succé när han kom tillbaka till Kulladal efter bara ett halvår i IFK Malmö. Så pass att han på den korta tiden gjort sig förtjänt av årets anfallare i U-laget. På långt mindre än gjorde han åtta mål och var en stor bidragande orsak till att U-laget hämtade hem sju raka segrar här under hösten och med det klättrade upp till en imponerande andraplats bakom just IFK Malmö. Kom onekligen till sin rätt som anfallare i "Hågans" uppställning där han bollfärdighet och avslutsförmåga gjorde kaos med motståndarförsvaren. En ambitiös spelare som vill nå långt och gör vad som krävs för att göra det. Oflyt med en fotskada här under hösten som förstörde spel i slutet för både A och U. Välkommen comeback hos oss!

 

Tidigare års vinnare:

2016: Sebastian Rask och Stefan Vagic

2015: Arlind Tahiri och Noah Christoffersson

2014: Arlind Tahiri och Johan Mellqvist

2013: André Håkansson och Edward Asamoah

2012: Andy Borg och Jimmy El-Jaleb

2011: André Håkansson och Jimmy El-Jaleb

Av 1938 - 5 oktober 2017 13:00


A: Dennis Rickbo U: Stefan Vagic

                
       

Liksom i övriga lagdelar är det i en oerhörd konkurrens årets mittfältare utses. Vi har bland annat en Primus Swenson som stått för en sensationell första säsong i A-laget, en Martin Persson som bara blir bättre för vart år som går och en Johan Mellqvist som är ovärdelig kort sagt för att nämna några. Men Dennis Rickbos höst står för sig själv. Vellingeförvärvet behövde en startsträcka på en försäsong och en vår innan han kom in i div 3-kostymen. Hans åtta mål på nio matcher i höst (som ytter!) talar egentligen för sig men utöver det har det funnits sekvenser som fått en att häpna (med assisten i lördags i färskt minne). Het som en Aga-spis var Ralfs ord för några matcher sedan. Det är bara synd att säsongen är slut, för med den formen... Betänk att det är "Ramseys" första år i Kulladal och div 3. Hur bra kan inte detta bli?!

 

Man slutar aldrig att imponeras över Stefan Vagic. Trots att han sliter något oerhört med jobb och plugg om vartannat ställer han alltid upp när Håkan och Johan kallar. Somliga matcher har han ställt upp den tid han kan innan måste åka till nattjobb. Snacka om lagkänsla och passion för fotboll. Hans vår var oerhört stark målmässigt där han formligen öste in mål. När serien nu sammanfattas hamnar han faktiskt tvåa i hela seriens skytteliga endast med Di Gules striker framför sig. Under hösten har det inte blivit till lika många mål när han mestadels spelade på innermittfältet och dessutom tvingades tacka nej till några matcher, men none-the-less har han betytt en hel del för U-laget. 


Tidigare års vinnare:

2016: Martin Persson och Viktor Celan

2015: Filip Ahlström och Aslan Hamadi

2014: Filip Ahlström och Alex Mårtensson

2013: Tobinho Sjöbäck och Denniz Salih

2012: Robin Svensson och Christoffer Bengtsson

2011: Joel Bang Berg och Mattias Stigsson

Av 1938 - 4 oktober 2017 14:38

A: Eddie Ekblad U: Oliver Ohlsson

    

         

                
      

Sju hållda nollor är bara en nolla ifrån 2015års notering på åtta. Det är ett riktigt starkt facit här under Kulladals andra år i div 3 och en tydligt bevis på den kollektiva utveckling laget genomgått. Här väljer jag att lyfta fram inför säsongen nyutnämnda lagkaptenen Eddie Ekblad som en viktig pusselbit. Har lyckats rikta frustrationen, som ofta gick rakt mot lagkamraterna tidigare, till att bli ett drivmedel inför och under matcherna. Långt ifrån vänsterbackens bästa säsong poängmässigt men bakom siffrorna finns "Zambrottas" ovärdeliga speluppbyggnadsförmåga där han i mångt och mycket styr tempot i Kulladals anfallsspel. Dessutom vägs siffrorna upp med en enorm vilja att vinna vilket utrycks både på match och träning. Oftast bland de första att dyka upp på träningen och alltid i topp i träningsnärvarostatistiken. Har axlat Daniel Janssons mantel på ett bra sätt. Fortfarande finns en del att lära men onekligen på rätt väg.  

 

Blev nästan omedelbart en nyckelspelare för det U-lag som i år nådde sin bästa placering på många år med andraplatsen i div 1. Drog ett tungt lass genom att dubblera spel med U och J. Efter att ha kommit åter till klubben från Husie har "Hummels" fått precis den utveckling som man kunde önska inför säsongen. Att direkt ta plats i A-laget vore en utopi, istället har han sakta men säkert kunnat bygga på sin kunskap i utvecklingslaget. Har ett modernt spelsätt som försvarare där han inte drar sig från att följa med upp i banan när tillfälle ges. För en Bundesliga-nörd som jag själv är sånt underbart att skåda. Mestadels agerat ytterback under säsongen (åtminstone i U) men kan med fördel användas som mittback. Har liksom sin bror en i det närmast hundraprocentig träningsnärvaro. För första gången i bloggens historia har också två bröder fått en utmärkelse samma säsong. 


Tidigare års vinnare:

2016: Daniel Jansson och Tim Rickbo
2015: Martin Persson och Morgan Nielsen

2014: Calle Nelin och Denniz Salih

2013: Hozan Faridoon och Jonathan Malmqvist

2012: Eddie Ekblad och Hozan Faridoon

2011: Daniel Jansson och Hozan Faridoon

Av 1938 - 3 oktober 2017 13:30

Det blev en rafflande slutstrid av KFF-tipset. Inför omgången hade flera tippare chansen att vinna vilket också avspeglas i sammanställningen där vi till slut konstaterar att rekordmånga fyra personer hamnar på delad förstaplats! Det blir alltså dessa fyra tippare som delar på prispotten. Samtliga fyra har lika många fullpoängare (1st) vilket gör att inget i regelboken kan skilja dom åt. Noterbart att tre av dom härrör från Åkerblom-släkten. Bakom dessa fyra som presenteras måste vi framhäva Martin Persson som intog andraplatsen i våras och nu prickade rätt utgång i åtta av höstens nio matcher, men inte lyckades pricka in en fullpoängare. 


Slutställning KFF-tipset hösten 2017:

1. Challe, 17p

    Göran Åkerblom 2, 17p

    Markus Åkerblom 1, 17p

    Thomas Åkerblom, 17p 


Dessa fyra delar på prispotten som i höst landade på 3,524kr. Vinsten blir därmed 880kr. 


Enligt överenskommelse med vår trogna följare Perry prisas även sistaplacerade Christian Holst med 1000kr. Christian skrapade ihop 4p. Nästsista platsen delas av Mikael Larsson och Patrik Swenson. 

Vinnarna kontaktas inom kort!


Stort grattis!


Hoppas vi ses för en ny upplaga 2018. 

Av 1938 - 3 oktober 2017 09:00

Serietips - Div 3 södra Götaland
 Omg 111938MTUTPPNB
1.NosabyIFK TrelleborgIFK TrelleborgKulladalIFK TrelleborgIFK Trelleborg
2.OlympicLöddeNosabyIFK TrelleborgLöddeOlympic
3.KulladalNosabyKulladalNosabyNosabyLödde
4.EslövKulladalLöddeLöddeOlympicNosaby
5.DösjöbroOlympicEslövOlympicKulladalBjärred
6.IFK TbgDösjöbroOlympicBjärredDösjöbroDösjöbro
7.LöddeBjärredDösjöbroHyllieLundKulladal
8.HörbyHörbyLundDösjöbroEslövEslöv
9.LundEslövBjärredLundBjärredHörby
10.BjärredLundHyllieEslövHörbyBW90
11.HyllieHyllieHörbyHörbyHyllieLund
12.(BW90)BW90BW90BW90BW90Hyllie
 Helt rätt*32220
 Nära rätt**34014

*Rätt placering
**Inom en placering 


MT - Läsarutmanare

U - Läsarutmanare 2
PP - Patrik Persson, bloggare Kristanstad Allehanda

NB - Tabell enligt Nordic Bets oddssättning

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Nästa match

vs                      


Gruppspel, NH-cupen

Söndagen den 21jan kl 15.14

NH-hallen, Skurup

Föregående match

1-7                 

          

1-1 Markus Swane (13)

1-2 Filip Gavran (23)

1-3 Markus Swane (34)

1-4 Markus Swane (39)

1-5 Eddie Ekblad (44)

1-6 Marcus Sandén (52)

1-7 Sebastian Rask (74)

Div 3 Södra Götaland

Tabell (slutspelad)

  Lag M V O F  Mål
1.  Nosaby 20 15 67-21  49p
2.  Olympic 20 14 46-26 44p
3. Kulladal 20 12  48-26  40p
4.  Eslöv 20 9 40-33  32p
5. Dösjöbro 20 10 38-37  32p
6.  IFK Tbg 20

6

32-30  28p 
7. Lödde 20 8 21-22  24p
8.  Hörby 20 10  46-64  22p 
9. Lund 20 11  29-38 21p 
10. Bjärred 20 3 14 26-41  12p 
11. Hyllie 20 15 20-76 5p 

 

Lag 1 går direkt till div 2
Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

KFF-tipset

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se