1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Lördag 7 jan 22:24

Även Kulladals 03:or vann sin final i B-slutspelet. Dom besegrade Lilla Torg med 3-0. Inget annat!

Ber om ursäkt för felaktigheter i förra inlägget genom att dela lagets instagrambild. Grattis!

ANNONS
Av 1938 - Lördag 7 jan 00:00

Nästa vecka drar träningen igång igen! Somliga ser nog gärna att utropstecknet raderas eftersom man vet vad som väntar under tränare Påhlsson. Men personligen har jag haft sån fotbollsabstinens under juluppehållet att jag verkligen ser fram emot att dra igång igen. Träningsupplägget blir samma som tidigare säsonger och även om det må vara jobbigt så har det från första dagen Pålle tog över huvudansvaret 2014 uppenbarligen gett resultat. I stora drag blir det (konst-)grästräning måndag och torsdagar medan det på träningen däremellan blir löpning/fys. Därmed inte sagt att grästräningarna inte innehåller löpning och fys. Truppen informeras om allt detta innan måndagsträningen. Efter att i tisdags varit med på en liten genomgång kring övningsinnehållet på träningarna är jag glad att jag inte satsat på att bli tränare. Ibland glömmer man bort hur mycket tid som ligger bakom varje träning, det är inte bara att kasta ut en boll. 


För egen del blir det starten på min åttonde säsong som lagledare i Kulladals seniorlag. Det är inte utan att man undrar var alla dom åren tog i vägen. Ibland känns det som  igår att jag under seniorträningarna satt där på betongläktaren och förde anteckningar till bloggen och Micke Sander till slut undrade om jag inte lika gärna kunde bli en del av gänget. Undrar om jag ens funderade i fem minuter. Även om jag har den längsta nuvarande streaken (*stolt*) bland ledarna är jag inte i närheten av antalet år mina kollegor har på Kulladals IP. Tränartrion som vet hur varenda grässtrå på A-planen ligger. Med risk för att bli sentimental här på fredagskvällen är det rätt häftigt att utgöra en ledargrupp tillsammans med personer man satt och beundrade som liten. Det säger ungefär lika mycket om föreningen som det faktum att spelare som varit i klubben sedan de knappt kunde träffa bollen, med samma hjärta och energi springer därute idag. Vilken förening vi har. Vilken sammanhållning vi har. Det blir så klart än mer speciellt när man går igenom de med- och motgångar vi gjort tillsammans. Det är klart att det blir som en familj, för mig - med många med mig - bokstavligt talat eftersom min bror är med och min pappa varit en del av det också. Mamma agerar fortfarande supporter dessutom, om det inte är risk för regn. Det är svårt att förklara vad man sysslar med när man varenda gång i januari står där med världens längsta försäsong framför sig, men nu försökte jag iallafall. 


Slut på det sentimentala. Trots iskyla ser vi för tillfället ut att slippa snön. Jag älskar snö, har gjort det sedan snöbandyn med brorsan i trädgården på Lindeborg och de många skidsemestrarna i Alperna - men just i fotbollssammanhang är den kass. Vi får väl anledning att återkomma till den under försäsongens början. 


Skånecupen är slut för denna gång. Överlag blev det ingen succé för Kulladal men 02:ornas "andralag" blev iallafall vinnare när dom igår plockade hem det nyinstiftade B-slutspelet efter seger mot Vellinge. Ett stort grattis till er! Dessutom var 03:ornas "förstalag" i B-slutspelsfinal idag, en final de dessvärre förlorade mot Lilla Torg. Det var kul att få känna på Skånecupsandan igen när jag var med juniorlaget, den har man saknat. Men inomhusturneringarna är inte slut i och med Skånecupens finaldagar. Vi och några av våra seriekollegor ska spela NH-cupen och några vet jag ska vara med i EMEK-cupen i Eslöv. Trots att man mestadels sitter och fryser mellan matcherna ute i hallen i Skurup har jag fått ett speciellt förhållande till cupen, det är ett roligt inslag under en grå januarimånad. Se om vi kan undvika förra årets relativt tidiga uttåg. 


Tycker ni årets första träning ligger extra tidigt? Så klart har bloggen statistik på det också. Det visar sig att årets träning är den tidigaste sedan åtminstone jag började som lagledare. Det är väl kul att börja säsongen med ett rekord direkt! Hoppas Pålle uppskattar min oerhörda statistik och inte blir irriterad på att jag gett spelarna "gnällmaterial".


Säsong1:a träning
20179jan
201611jan
201513jan
201419jan
201314jan
201216jan
201124jan
201025jan

Dags för Maverick! Favoritfilm :)

ANNONS
Av 1938 - Måndag 2 jan 12:24

Grupp 5 - söndagen den 22jan

Kulladal - Trelleborgs FF 2 kl 09.22

Kulladal - Svedala kl 10.52

Charlo - Kulladal kl 12.00


Vid gruppseger: Sextondelsfinal mot tvåan av Trelleborgs FF 1, Skegrie, Sjöbo 1, Gärsnäs 2 kl 13.30

Vid grupptvåa: Sextondelsfinal mot ettan av ovanstående lag kl 13.52


Övrigt slutspel spelas söndagen den 29januari med start kl 10. 

Av 1938 - 30 december 2016 23:00

Av 1938 - 30 december 2016 22:53

Kulladal har blivit lottade i grupp 5 av den femtiotre lag (tre vakanta platser) starka NH-Cupen ute i Skurup. Gruppen består förutom Kulladal av Charlo (div 5), Svedala (6) och Trelleborgs FF 2 som förmodas bli ett ungdomslag utan att veta exakt. Kulladals grupp samt en eventuell första slutspelsmatch avgörs söndagen den 22jan medan resten av slutspelet avgörs söndagen efter nämligen den 29jan. Två lag går vidare från gruppen. Exakta speltider är inte spikade ännu. 


Bland övriga grupper kan nämnas våra seriekonkurrenters:

IFK Trelleborg, Klagstorp, Janstorp och (vakant plats)

Lunds SK, Lövestad, Oxie och (vakant plats)

BW 90, Liga 06, Skanör/Falsterbo och Ariana FC


... och våra bekantas:

Lindeborg, ÖT Smygehuk, Skivarp och (vakant plats)

Vellinge IF, Lunnarp, Gislöv och Skabersjö 2

Husie, Skabersjö, Bara och FC Trelleborg 2

Rydsgård, Anderslöv, Sövestad och AC Kvarnby

       

Av 1938 - 30 december 2016 22:00

P04 - Grupp G

Hyllie - Kulladal 0-3

Kulladal - Åkarp 4-2

Kulladal - Olympic 1 0-4

A-slutspel, åttondel: LB 07 - Kulladal 3-0


Kulladalslagens Skånecup i siffror:

 MaVOFMål
Kulladal321131838-82

*I den yngsta åldersgrupperna räknar man inte resultat så dom matcherna är inte inräknade i statistiken


Lag som gått in i turneringen: 8 av 13

Lag som gått till A-slutspel: 3

Lag som gått till A-final: 0


Här kan ni hitta våra lags cupschema

Av 1938 - 29 december 2016 19:05

Efter ett relativt svagt gruppspel där man trots allt kom tvåa i gruppen var det i slutspelet som Kulladals juniorer satte sin prägel efter en sen vändning mot Husie i åttondelen och en stark insats mot favoriten Malmö FF i kvarten där man till slut fick se sig besegrade med 1-2. Men vi tar det från början...


Gruppspel:

Kulladal - Lunds BK 0-5

 

Det kändes som om Kulladalsspelarna glömt ställa väckarklockan när det var dags för premiär mot "Krubban". Lund fick göra lite som dom ville mot ett tafatt Kulladalslag som gav bort matchen med hårresande misstag. Framåt hade man inget spel alls. Rörelsen utan boll var obefintlig. Den enda som kom upp i närheten av godkänt var målvakten Dominic Cica som lämnades ensam flera gånger om. 


Matchens spelare: Dominic Cica


Kulladal - Wä 2-1

 

En klar förbättring i andra matchen. Det dröjde bara tre minuter (speltid arton minuter) innan Semi Erden spräckte lagets nolla efter framspelning av Johan Mellqvist. Till skillnad från första matchen fick Mellqvist en friare roll där han kunde hjälpa laget över större ytor. Semi å andra sidan fick en mer offensiv roll och ju längre turneringen led skulle detta visa sig klokt. Bakåt levererade "liberon" Jack Berggrensson. Överlag utnyttjade man varandra bättre och spelade som ett lag. För att ha chans på slutspel var en seger mot Wä ett måste och därför kändes Mozamel Hamids 2-0 efter elva minuter förlösande. Bra förarbete av Mahmoud "Semko" El-Borchali innan. Viss nerv skapades av Wäs 1-2-mål med tre minuter kvar men det kändes ändå rätt lugnt då Kulladal trots allt skapade mest. 


Mål: 1-0 Semi Erden, 2-0 Mozzi

Assist: 1-0 Johan Mellqvist, 2-0 Semko

Matchens spelare: Jack Berggrensson


Kulladal - Malmö City 2-1

Eftersom Wä skulle spela sin sistamatch efter oss kändes en seger som ett måste för att inte behöva förlita sig hundra procent på Lund (nu vann Lund ändå). Det började inte bra då Malmö City alldeles för enkelt fick göra 1-0 på frispark, muren stod helt fel till att börja med. Ängligheten från första matchen var tillbaka och Kulladal hade förtvivlat svårt att få igång något spel. Felpassar och misslyckade mottagningar. En halvt misslyckad cykelspark av Mellqvist skulle ta Kulladal in i matchen, trots att lagkaptenen inte fick ren träff studsade bollen i mål. Efter kvitteringen tycktes det lättare att få bollen upp på offensiv planhalva men väl där slog man hellre en extra passning istället för att avsluta. Men en fristående Oliver Wågreus blev matchhjälte när han elegant nickade in Semis hörna. Ingen bra match alls men de tre poängen tog laget vidare till åttondelsfinal. 


Mål: 1-1 Johan Mellqvist, 2-1 Oliver Wågreus

Assist: 1-1 Semi Erden, 2-1 Semi Erden

Matchens spelare: Semi Erden


Åttondelsfinal:

Kulladal - Husie 2-1

Ett bollskickligt Husie tog ledningen efter sex minuter och det kan väl inte sägas vara oförtjänt då Kulladal dittills haft få besök på offensiv planhalva. Det skulle dröja en bit in på matchen innan Kulladal hade sin första ordentliga målchans och då i form av en dubbelchans där bland annat Primus Swenson var nära. Sebastian Hillgren hade fått en smäll på knäet i matchen innan men kom ändå till spel i åttondelen, kändes viktigt. Att tålamod är en dygd lät Kulladal visa i denna matchen där man lugnt och sansat tog sig in i matchen. Men det var först med tre minuter kvar som utdelningen skulle komma. Inhopparen Felix Påhlsson (sent inkallad i truppen) följde med Mellqvist upp i ett anfall och blev friställd via ett lysande förarbete och rullade in kvitteringen. Matchen började så sakteliga gå mot straffar när Domme tog tid på sig och drämde en boll via en lampa i taket. Nedsläppet på offensiv planhalva (en något märklig regel) tog Mellqvist hand om, drev några meter innan han skickade in 2-1 med trettio sekunder kvar! Stort jubel bland Kulladalsföljet på läktaren som bland annat inräknade A-truppens MP, Rask och lillebror Rickbo. Nu väntade Malmö FF:s förstalag i kvarten. 


Mål: 1-1 Felix Påhlsson, 2-1 Johan Mellqvist

Assist: 1-1 Johan Mellqvist

Matchens spelare: Johan Mellqvist


Kvartsfinal:

Kulladal - Malmö FF 1-2

 

Efter tre raka 2-1-vinster var det alltså självaste MFF som stod för motståndet. Det skrämde inte Kulladalsspelarna som genom oerhörd kamp tidigt fick publiken på sin sida. Det blev inte mindre support när Primme Swenson tryckte in 1-0 efter förarbete av radarpartnern Mellqvist. Matchen var jämn och Kulladal hade redan innan ledningsmålet haft ett par bra målchanser. Kvitteringen kom efter åtta minuter sedan man släppt upp vänsterkanten lite väl lätt, målskytten krutade in 1-1 via stolpen. 2-1 kom ett par minuter senare efter en fin individuell prestation, även om långbollen kunde ha stoppats tidigare. Domme höll kvar sitt lag i matchen med fenomenala räddningar där enhandsräddningen från ett par tre meter var overklig. Kulladalsspelarna kämpade och slet på ett imponerande sätt och MFF:arna fick för en gång skull känna på hur det var att maska. Inget konstigt med det då Kulladal gjorde det vid 1-0 men det påvisar ändå vilken insats våra juniorer stod för. Laget gjorde en högst intressant resa från en horribel insats och 0-5 i premiären till första laget att göra mål på och på allvar utmana ett av turneringens bästa lag. Uppdatering på det: Malmö FF 2 vann den interna MFF-kampen när man slog Malmö FF 1 i semifinal. I finalen i början på januari möter man Trelleborgs FF. 


Mål: 1-0 Primus Swenson

Assist: 1-0 Johan Mellqvist

Matchens spelare: Dominic Cica


 SpelareMaMålAssPMs
1.Johan Mellqvist52351
2.Semi Erden51231
3.Felix Påhlsson51-1-
 Mozzi51-1-
 Oliver Wågreus51-1-
 Semko5-11-
 Primus Swenson51-1-
8.Jack Berggrensson5--01
 Sebastian Hillgren5--0-

 MålvakterMaHnMålAssPMs
1.Dominic Cica5---02

Kulladalslagens Skånecup i siffror:

 MaVOFMål
Kulladal28931631-73

*I den yngsta åldersgrupperna räknar man inte resultat så dom matcherna är inte inräknade i statistiken


Lag som gått in i turneringen: 7 av 13

Lag som gått till A-slutspel: 2

Lag som gått till A-final: 0


Här kan ni hitta våra lags cupschema

Av 1938 - 28 december 2016 13:58

Imorgon (torsdag) går juniorerna in i Skånecupen och man spelar sina matcher ute i Bunkeflo. Ifjol vann laget hela turneringen efter finalseger mot Trelleborgs FF. Här är truppen som ska försöka försvara mästerskapet:


99. Dominic Cica

2. Mahmoud "Semko" El-Borchali

4. Oliver Wågreus

7. Sebastian Hillgren

8. Primus Swenson

9. Semi Erden

10. Johan Mellqvist

13. Mozamel Hamid

16. Jack Berggrensson


Spelschema:

Lunds BK - Kulladal, 29dec kl 10.40 (W.A.)

Kulladal - Wä, 29dec kl 12.20 (W.A.)

Malmö City - Kulladal, 29dec kl 14.20 (W.A.)

 

Eventuellt slutspel:

Gruppetta: Vinner Kulladal gruppen går man direkt till kvartsfinal och får möta ettan av Tomelilla, Malmö City 2, Malmö FF 2 eller IFK Trelleborg. Vinner Kulladal den kvartsfinalen spelar man semifinal kl 18.20


Grupptvåa: Kommer Kulladal tvåa i gruppen går man till åttondelsfinal mot tvåan av Malmö FF 1, Husie, Svedala eller Ystad. Vinner Kulladal åttondelen spelar man kvartsfinal kl 17.20 Vinner Kulladal kvarten spelar man semifinal kl 18.20

KFF-tipset

Presentation


Välkommen till bloggen om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

 

  Lag Ma V O F  Mål
1.  Bjärred            
  BW90            
  Dösjöbro            
  Eslöv            
  Hyllie            
  Hörby            
  IFK Tbg            
  Kulladal            
  Lund            
  Lödde            
  Nosaby            
  Olympic            


Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Nästa match

 vs              
        
 

Träningsmatch

Lördagen den 25mars kl 14
Guldheden södra, Göteborg

Föregående match

 3-0         

 

1-0 Markus Swane (70)

2-0 Sebastian Rask (81)

3-0 Markus Swane (89)

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se