1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Måndag 8 maj 23:48

IFK Malmö - Kulladal 5-5 (3-1)
K: Mükremin Semovski 2, Sebastian Hillgren 2, Boran Hummet

Låt oss utan förbehåll höra vad några av spelarna har att säga om matchen:

Tim "Timpa" Rickbo:
Vi låg under med 3-1 i halv tid och 4-2 i andra så jag får säga att vi spelade väldigt bra mot ett skickligt IFK Malmö med många namn man kände igen! Jag är mycket nöjd med vår prestation idag

Primus "Primme" Swenson:
Efter en väldigt bra inledning/första 20 minuterna av oss gav det resultat. 1-0 av Sebbe. Minut vet jag ej. Därefter kom IFK in i matchen mer o mer och man gjorde tre snabba mål i slutet av första halvlek.

Andra halvlek: inleder väl rätt bra igen från vår del.
*Sebbe reducerar till 3-2.
*Dom gör 4-2
*Vi 4-3 o 4-4 - båda av Myggan. ( 4-3 målet på straff ).
*Dom 5-4
*Boran gör 5-5 med ca 1 minut kvar

En bra fotbollsmatch i längden som jag tyckte blev ett hyfsat rättvist resultat på. IFK Malmö hade ett väldigt bra lag, dock tyckte jag att det var lite väl snälla i närkamperna vilket gjorde mig lite fundersam. Fast som sagt, en väldigt rolig, svängig och bra fotbollsmatch.

Joakim "Söder" Söderlund:
Matchen börjar med ett bra tempo från båda lagen, vi kommer till några bra lägen tidigt i matchen så vi hittade rätt i spelet rätt snabbt. IFK har många duktiga individuella spelare och förvaltade sina lägen bättre än oss i första halvleken. Är väldigt imponerad att vi som lag kan komma tillbaka och visa i andra halvleken att det inte är lätt att möta oss! En bra match från vår sida! Nu gäller det bara att bygga vidare på detta!

Tack till Tim, Primus och Söder för kommentarer och matchinblick för bloggens läsare!

ANNONS
Av 1938 - Måndag 8 maj 15:00

Ikväll spelar U-laget sin fjärde match för säsongen när man gästar IFK Malmö på Stadionområdet (plan 9). Kulladal ska försöka hämta sig från 1-7-förlusten mot Torn senast och det blir något att bita i. "Di Gule" har liksom Kulladal spelat tre matcher, där man vunnit två och förlorat nu senast mot seriesuveränen FC Rosengård. Laget ställer en stark trupp på banan med namnkunniga spelare som Baris Hummet och Bowar Karim, och dessutom förra Kulladalarna Filip Gavran och Oguzcan Avci som lirade hos oss ifjol. Håkan Isgren har följande trupp till förfogande:


Truppen


Dominic Cica

Ludvig Lindberg

Vincent Lindberg

Tim Rickbo

Primus Swenson

Calle Stenberg

Mukremin Semovski

Sebastian Hillgren

Jack Berggrensson

Andreas Pajus

Semi Erden

Felix Påhlsson (01)

Boran Hummet (01)


(med reservation för ändringar)


Avspark kl 19!

ANNONS
Av 1938 - Lördag 6 maj 21:00

Liksom ifjol fick Kulladalssupportrarna vänta till andra matchen innan första himmasegern kom (faktum är att Kulladal inte vunnit en hemmapremiär sedan 2011). Efter en trevande och jämn första halvlek gav skyttekungen Sebastian Rask sitt lag ledningen med sitt femte mål för säsongen när han framspelad av Martin Persson dunkade in ett skott ribba in från distans. Ännu ett klassmål från hans högerdoja. I motsats till förra matchen tycktes Kulladal ha bra kontroll på skeendena, ändock kom Tobinho Sjöbäcks 2-0 med en kvart kvar i ett väldigt skönt läge. Tränarduon kastade in ny energi och gästerna förmådde inte att skapa det helt stora resten av matchen. Med fem minuter kvar fick Jack Berggrensson, född 1999 göra debut i A-laget när han hoppade in för Markus Swane. En lagmässigt stark insats med en oerhört stabil centrallinje och en önskad spets framåt. Två spelare tog verkligen tillvara på sin första start för året; mittback Filip Jönsson gjorde en av sina bästa matcher i Kulladalströjan och legendaren Jörgen Mellberg imponerade som vanligt stort på sin kant - 40år ung.

  

Matchfakta

Kulladal - Bjärred 2-0 (0-0)

1-0 Sebastian Rask (58) 2-0 Tobinho Sjöbäck (75)

Assist: 1-0 Martin Persson

Varningar K: Daniel Jansson (1), Tobinho Sjöbäck (2), Martin Persson (1)


Laget


Calle Nelin

-----------------------------

Eddie Ekblad (c)

Filip Jönsson

Daniel Jansson

Joakim Söderlund

-----------------------------

Tobinho Sjöbäck (75)

Martin Persson

Johan Mellqvist

Jörgen Mellberg (76)

-----------------------------

Markus Swane (86)

Sebastian Rask 


Avbytare:

Dominic Cica (mv)

Primus Swenson (75)

Dennis Rickbo (76)

Jack Berggrensson (86)

Andreas Pajus

Tim Rickbo


Så var matchen

Kulladals IP bjöd på efterlängtade väderförutsättningar i form av sol, kring femton grader och i Malmöitiska mått rätt lite vind. Till skillnad från tidigare gräsmattor var dagens däremot torr och hård. Nya i elvan jämfört med derbyförlusten mot Olympic sist var Filip Jönsson på mittbacken och Jörgen Mellberg på högerkanten. Matchen inleds trevande även om båda lagen stundtals har bra intentioner, men uppspelen sitter inte där dom ska och när dom väl gör det saknas kvaliteten i sistapassen. Calle Nelin bjuder på ett säkert första ingripande när han plockar ner ett frisparksinlägg från vänsterkanten. Att uppspelen inte satt bra var Daniel Janssons farliga pass in mot mitten ett bevis på, situationen räddas upp av att Filip Jönsson vinner duellen med Bjärreds vänsterytter Adonay Beyed. Desto bättre nästa gång Danne startar upp ett anfall. Johan Mellqvist tar emot en boll från mittbacken, spelar ut till höger till Joakim Söderlund, högerbacken hittar sen Markus Swane som vänder upp, tar några löpsteg innan han drar till - målvakten Daniel Svensson släpper en retur som Jörgen Mellberg inte hinner först på men däremot får Tobinho Sjöbäck ett ypperligt läge i nästa sekvens men hans vänsterskott går högt över. Nytt uppspelsslarv när vänsterbacken Eddie Ekblad slår in en boll mot en trängd Martin Persson, bollen studsar dessutom upp och Bjärred ställer om snabbt. Danne tvingas ta gult och frispark. Frisparken tar däremot Calle mv utan besvär. I mitten på halvleken har Kulladal ett några minuter långt anfall som avslutas med att MP drar en vänsterkanon som ger mer jobb för bollkallarna än för motståndarmålvakten. Liksom förväntat bjöd Bjärred inte på mycket bakåt och framåt hade man några hyfsade frisparkslägen. Dessutom kunde/borde man kommit till avslut när en boll slås bakom Kulladals backlinje, men mottagningen från anfallaren Tobias Andersén (tror jag) blir för lång och anfallet rinner ut i sanden. Dessförinnan hade Sebastian Rask haft ett vänsteravslut som målvakten räddar invid ena stolpen, vågat förarbete av Jönsson och Zambrotta. Lite lägre tempo i matchen när pausen närmade sig. Ett överraskande överlapp från innermittfältaren MP (samarbete med Tobinho) ute på vänsterkanten ger honom ett skottläge när han skär in men skottet vållar inte målvakten några bekymmer. Bjärred har en sista möjlighet innan halvtid och vilken möjlighet sen. En frispark från en liten bit in på offensiv planhalva når ena anfallaren (Amir Darban?) som med en snygg volleyaktion får på ett starkt avslut men tur att Calle mv inte klippte sina naglar inför matchen för det var med dom absoluta fingerspetsarna målvakten räddade till hörna. Fint avslut och fin räddning. Hörnan lyckas Kulladal reda ut efter bland annat en block av MP. 0-0 i paus. 

  

Andra halvlek inleds i bra tempo, liksom i första saknas dock de klara målchanserna inledningsvis. Men så småningom kommer även dom. Ovan nämnde vänsteryttern har första chansen men lagkamraterna blir minst sagt irriterade eftersom han likväl kan sätta dom i (bättre) läge, Calle mv räddar ett tamt avslut. Kulladal utnyttjar sitt första läge desto bättre. MP skickar upp en boll på Rask några meter in på offensiv planhalva, anfallaren tar emot skickligt med en back i ryggen ser att målvakten är långt ute och skickar iväg en projektil som går ribba in! Anfallaren hade redan en kandidat på årets mål listan efter volleyn mot Hyllie, nu har han två. Målet kommer överraskande eftersom det inte regnat målchanser men får ses som en riktig barriärbrytare. Tycker målet öppnar upp matchen något. Zambrotta har ett bra frisparksläge sedan Jörgen Mellberg blivit nedgjord, men bollen går rätt i muren. Inte långt efter är samma två spelare inblandad i nästa möjlighet. Zambrotta slår ett vänsterinlägg långt som Mellberg snyggt bröstar ner till Johan Mellqvist, innermittfältaren får på en obehaglig bollbana mot högra krysset, men målvakten Daniel Svensson sträcker ut och står för en riktigt fin räddning. Kulladal är sen nära att ställa till det för sig självt när Rask dräller med bollen, Bjärred ställer om men försvaret får hjälp av bland Legendaren och lyckas ordna upp situationen på ett bra sätt. Kvarten kvar... Kulladal bryter boll högt upp genom Tobinho, yttern får stora ytor att jobba på när Swane (eller Rask) binder upp två försvarare och driver förbi och fri med målvakten prickar han in säsongens första seriemål. Med Hylliematchen i minne var det knappast någon kistspik men det kom vid en väldigt bra tidpunkt. Tobinho byts ut efter målet och ersätts av Primus Swenson. Dessutom går Legendaren ut och ersätts av Dennis Rickbo. Primme sätter avtryck direkt. På FIFA-manér skojar han med Bjärreds vänsterkant, får lite tid att gå innan han bidrar till att vända spelet. Minuten senare är det dags igen, då kommer 00:an loss från högerhörnet innan han hittar Rask framför mål - 1-0-skytten lyckas dock inte hålla bollen under ribban. Sen samarbetar han med sin gamla radarpartner Johan och de båda ordnar hörna. Med fem minuter kvar gör 99:an Jack Berggrensson debut när han hoppar in mot Swanen (ögonblicket förevigat nedan). Kulladal avslutar alltså div 3-matchen med två 99:or och en 00:a. Häftigt. Bjärred har en bra möjlighet till reducering och det är när vänsteryttern kommer loss till vänster och spelar in framför mål, men avslutet lämnar mer att önska och går över. Som konstaterades i eftersnacket med Bjärreds karismatiska tränare Jörgen "JP" Persson var marginalerna på Kulladals sida och man lyckades avgöra en jämn tillställning vid precis rätt läge. Skönt att vi kan gå och vinna såna här jämna drabbningar mot lag som eventuellt kommer ligga nära oss i serien. 


Matchens spelare

Filip Jönsson. En riktigt bra insats från den rutinerade mittbacken. Om inhoppet mot Hyllie lämnade mer att önska, så gick den önskan i uppfyllelse idag när han tillsammans med Daniel Jansson helt stängde till framför mål. Räddade för övrigt sin mittbackskollega efter en slarvig passning i första. Snabbt uppe i rygg på motståndarna som inte tilläts vända upp någon gång. Som Mellberg sa utvecklade sig matchen till Jönssons fördel men bufflande i och kring straffområdet. Utmanas idag främst av Martin Persson som efter en krigarinsats innehållande en målassist valdes ut av hemmajuryn.

 

Av 1938 - Fredag 5 maj 10:56

Igår blev Lindeborgsfostrade Jack Berggrensson uttagen till sin första A-trupp när han kallades till morgondagens div 3-match mot Bjärred. Jack kom till Kulladal från Lindeborg för några år sedan och har gått från klarhet till klarhet under sin tid i klubben. I säsongsupptakten har lillebror Berggrensson (brorsan Joel spelar kvar i LFF) stått för flera bra insatser och blott 17år gammal får han nu chansen att bevisa sitt värde i representationslaget. Låt oss inte gå händelserna i förväg, det blir sannolikt en start på bänken men bara det är ett bevis. Jack är nästa spelare upp från 99-laget som precis som önskat börjat sätta sina frön i A-laget. Johan Mellqvist visade vägen när han redan som 14-åring debuterade och så småningom målade säsongen 2014. Nu är han en given startspelare. Numera flyktade Aslan Hamadi och Noah Christoffersson var inte långt efter. Primus Swenson (född 2000) är inte långt ifrån att spela till sig sin första start efter flera bra inhopp, senast nu mot Olympic. Det är ett oerhört kul konstaterande att ännu en i raden unga talanger får chansen i A-laget. Beröm till tränarna som vill och vågar.

Av 1938 - Torsdag 4 maj 21:15

Efter två derbyn på raken, tre med DM inräknat, tar Kulladal nu emot Bjärred på lördagseftermiddagen. Bröderna Anderssons moderklubb är nykomlingar efter att ha vunnit div 4 SV Skåne två poäng före Hyllie 2016. Laget fick en utmärkt start på årets serie när man slog just Hyllie med 6-1 i premiären, därefter har det blivit till två raka förluster mot svårspelade Olympic och IFK Trelleborg. Som vi märkte när vi mötte Bjärred i en träningsmatch förra året är det ett disciplinerat motståndarlag vars grund byggs ur en stark defensiv, två säsonger i rad har man släppt in färst mål i sin div 4-serie. Tränare Jörgen Persson är inne på sin sjätte säsong i klubben. Kulladal kommer från första förlusten i serien, trots spelmässigt underlägsna var det ett fall framåt gentemot tidigare matcher. Det krävdes dock väldigt mycket för att skapa väldigt lite, en tålamodsprövning som kommer löpa även över denna match. Mattias Jurlander och Calle Stenberg missar matchen av olika anledningar samtidigt som Filip Ahlströms baksida ännu inte kurant för matchen. Däremot är Filip Jönsson och Andreas Pajus tillbaka efter att ha missat Olympicmatchen. Helt nya för i år är innermittfältaren Tim Rickbo och mittfältaren/forwarden Jack Berggrensson, född 1999 som imponerat både i U- och J-lag och belönas med en plats i truppen.


KULLADAL - BJÄRRED

OMG 4, DIV 3 SÖDRA GÖTALAND

LÖRDAGEN DEN 6MAJ KL 14

KULLADALS IP, KULLADAL


Truppen


21. Calle Nelin

22. Dominic Cica

2. Filip Jönsson

3. Tim Rickbo

4. Daniel Jansson

5. Primus Swenson

6. Martin Persson

7. Sebastian Rask

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Jörgen Mellberg

11. Eddie Ekblad

12. Joakim Söderlund

13. Andreas Pajus

14. Tobinho Sjöbäck

15. Jack Berggrensson

16. Dennis Rickbo


VS:

                           
Bildat19381932
HemmaplanKulladals IPBorgeby IP
Form--VOF--VFF
Fem senaste

BW90 (B) 3-0
Hyllie (H) 2-2
Olympic (B) 1-2

Hyllie (B) 6-1
Olympic (H) 0-2
IFK Trelleborg (H) 0-1

Tabellplacering6. Kulladal 3 1 1 1 6-4 4p7. Bjärred 3 1 0 2 6-4 3p
Hemma/Borta

Hemma:
5. Kulladal 1 0 1 0 2-2 1p

Borta:
3. Bjärred 1 1
 0 0 6-1 3p

Fem års möten

2016, träningsmatch: Bjärred - Kulladal 2-0 (-)

2015, träningsmatch: Kulladal - Bjärred 2-1 (Luftim Vejseli, Martin Persson)

2014, träningsmatch: Kulladal - Bjärred 3-2 (Tobinho Sjöbäck 2, Mickey Oliwer

Skyttekung

Sebastian Rask, 4mål

Hamid Alamin, 3mål


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här.

 


Bild från träningsmatchen 2016 som slutade med en Bjärredseger på 2-0.

Av 1938 - Torsdag 4 maj 10:11

Finalen i Malmömästerskapen 16/17 mellan Kulladal och Kvarnby spelas den 31maj kl 18.30 på Kulladals IP. Finalen är Kulladals första sedan förlusten mot FC Rosengård 2010. Div 2-laget Kvarnby är däremot i sin tredje raka final, femte på sex år (!). Förra säsongen förlorade man finalen mot Croatia och året innan slog man Lilla Torg. Kulladal och Kvarnby möttes även i gruppspelet och den novembermatchen slutade 2-2 efter att Sebastian Rask gjort båda målen för Kulladal. Lagen har sedan slagit ut Malmö City och Lilla Torg respektive Balkan och Klagshamn. Skriv in dagen i era kalendrar och heja fram våra pågar!

 

  vs   

Av 1938 - Onsdag 3 maj 21:45

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar 
Fredag19.00
   Ska Eslöv bli första lag att ta poäng av serieledarna från Dösjöbro? "Dösjan" har stått för en suverän start på säsongen med tre raka segrar och då har man ändå mött två inför säsongen tippade topplag. Eslöv har fått svag poängutdelning på en annars helt ok start. Två oavgjorda på raken mot IFK Trelleborg och Hörby borta imponerar trots allt. 
 19.00  Det var onekligen i elfte timmen inhopparen Hussein Al-Sultani ordnade seger och första poängen för Lund i bortamötet mot BW90, 1-0-målet kom i 89:nde. Thomas Jernberg efter matchen: "De spelade, snällt uttryckt, rätt hårt". Efter poängen i derbyt mot Kulladal har Hyllie två storförluster; 2-5 mot Kågeröd i DM och 2-8 mot Nosaby i serien nu senast. Man kan väl gissa att laget tränat försvarsspel under veckan. Se om det gett resultat. 
Lördag14.00   Kulladals spel har inte imponerat inledningsvis. Liksom under fjolåret har laget förtvivlat svårt att hålla över nittio minuter. Ytterst tveksamt att det skulle handla om ork, snarare koncentration och fokus. Nu möter man ett svårspelat och tajt Bjärred. Jörgen Perssons mannar fick en kanonstart på serien med 6-1 mot Hyllie men sedan dess har man två förluster, förvisso mot starka lag i Olympic och IFK Trelleborg. 
 14.00  Det här kan nog bli en härlig fajt mellan två välspelande fotbollslag. Nosaby har gjort fjorton mål på tre matcher! Som ett resultat av det har man också två spelare i topp i seriens skytteliga. Olympic har imponerat stort och är i toppen för att stanna. Målgaranti!
 15.00   Lödde har knappast fått en önskvärd start på säsongen. Det tippade topplaget har bara lyckats skrapa ihop tre poäng, och då har man ändå inte mött några andra tippade topplag. Skönt att få strykpåsen BW90 i fjärde omgången med tre säkra poäng inspelade. 
Måndag19.30

 
  Två obesegrade lag möts på måndagskvällen. Efter två poängtapp lyckades "Zebrorna" spela till sig sin första vinst borta mot Bjärred. Förre Flaggaren Joan Hofvander fixade segerfesten. Kanske att maskinen kommit igång nu. Hörby har ett tufft derby bakom sig (1-1 mot Eslöv) men ligger efter tre omgångar på en fin tredjeplats. Se vad man kan göra på Vångavallen. 

Tabell

 LagMaVOF Mål
1.Dösjöbro34-1 9p 
2. Olympic35-2 7p 
3. Hörby35-3 7p 
4. Nosaby314-5 6p 
5. IFK Tbg33-2 5p 
6.Kulladal6-4 4p 
7.Bjärred306-4 3p 
8.Lund33-4 3p 
 Lödde33-4 3p 
10. Eslöv34-5 2p 
11.Hyllie5-16 1p 
12. BW9031-9 0p

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

 

Skytteliga (topp 5 och Kulladalare)

Plac.SpelareLagMål
1.Andreas DahlbomNosaby5
 Julian GrozdanovskiNosaby5
3.Kim JeppssonEslöv4
 Sebastian RaskKulladal4
5.Fisnik AlajHörby3
 Hamid AlaminBjärred3
 Robin LindskogNosaby3
...Eddie EkbladKulladal2

Nästa omgång (5)

Fredag 12maj

Dösjöbro - Hörby (18.45)

Lördag 6maj

Olympic - Lund (13)

Bjärred - Nosaby (13)

Hyllie - Lödde (14)

Kulladal - IFK Trelleborg (14)

Måndag 14maj

BW90 - Eslöv

KFF-tipset

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

Tabell

  Lag M V O F  Mål
1.  Olympic 9 19-6  23p
2.  Nosaby 9 23-11  19p
3.  IFK Tbg 10

19-13  18p 
4. Dösjöbro 9 14-10  17p
5.  Hörby 9 22-21  14p 
6. Kulladal 9 14-14  12p
7. Lödde 9 9-11  10p
8.  Eslöv 10 16-19  10p
9. Bjärred 10 2 13-16  8p 
10. Lund 9 10-13  7p 
11. Hyllie 12-37  3p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

Nästa match

  vs                  

                                

Omg 12, div 3 SG

Tisdagen den 27juni kl 19

Hyllie IP, Malmö

Föregående match

 4-2                                   

1-0 självmål (14)

2-1 Markus Swane (45)

3-1 Markus Swane (54)

4-1 Markus Swane (68)

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se