1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Tisdag 3 april 11:13

Mellanrunda 2 (Malmölagen i fet stil)


Rosengård - Husie

Snogeröd - Wä

Eket - Skabersjö

Barrikaden - Skegrie/Lindeborg

Tyringe - Skivarp/Höör

Croatia Helsingborg - Perstorp

Svalöv - Klagshamn

Limhamn - Srbija


Så här fortsätter sedan DM-spelet – efter gruppspelet:

* Mellanrunda ett spelas den 1/4:
Här möts de 21 gruppsegrarna samt de elva bästa tvåorna och där de 16 segrarna går vidare till andra mellanrundan.

Vi är här ---> * Mellanrunda två och som spelas den 11/4.
Här går de åtta segerlagen vidare – till omgång två.

* Omgång två spelas den 25/4.
I omgång två fylls lagen från division tre och fyra.

De 18 segerlagen går här vidare till omgång tre.

DM
ANNONS
Av 1938 - Tisdag 3 april 10:00

Traditionsenligt har det blivit dags för bloggen att tippa Kulladals serie. Fjolårets tre rätt och tre nära rätt (en placering fel) var också det en förbättring mot tidigare år. Förhoppningsvis fortsätter den trenden hålla i sig. En placering om dagen fram till seriepremiären i div 3 SG den 14april. 

 

Så här tror 1938 att div 3 södra Götaland slutar 2018:


1. 
___________________________

2. 

-------------------------------

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 
-------------------------------

9. 

___________________________
10. 

11. 

12. Hörby

 

Kommentar: Hörby var illa ute redan ifjol när man förlorade säsongens fyra sista matcher (med målskillnaden 7-20) och bara tog poäng i tre av höstens nio matcher. Till slut räddades man av Eslövs poäng hemma mot Lund som gjorde att dom tvingades till återkval. Efter det har man blivit av med flera tongivande spelare där spelande tränaren Kim Johansson (Nike) nog får räknas som det tyngsta tappet. Återstår att se om man lyckats ersätta dessa med tillräcklig kvalitet. Med en match kvar att spela har man idell förluster under försäsongen där man mött ett div 3-lag, tre div 4-lag och TFF:s U19. Det här riskerar bli en tung säsong för nye tränaren Mats Lilienberg och fjolårets åtta i div 3 SG. 

Nordic Bet odds för serievinst: (ännu inte kommit in)
Kulladal möter Hörby: Omg 1: 14april (H), Omg 13: 4aug (B)

ANNONS
Av 1938 - Måndag 2 april 22:30

DagTidMatchResultatMålskyttar
Onsdagkl 19.15Eslöv - Höllviken (4)3-0E: Kim Jeppsson 2, Linus Persson
Långfredagkl 12Hörby- TFF U192-4 
 kl 12Lunnarp (4) - Tomelilla0-1 T: Anton Olofsson
 kl 13Kvarnby (2) - IFK Trelleborg1-1T: D.Malovic
 kl 13Wormo - Glumslöv (4)x-x 
Påskaftonkl 13Staffanstorp (4) - Kulladal1-4 K: Sebastian Rask 2, Markus Swane, Mario Gloger 
 kl 13Janstorp (4) - LB070-1  
 kl 14Balkan - Nike (4)1-1B: Mohammed Ryahi
Annandag påskkl 11.15Höganäs - Prespa (2)2-3H: Jonathan Ikonen, Tobias Zentio
 kl 13Kågeröd (4) - Lödde 1-2 
 kl 14Olympic (2) - Malmö City1-0  
 kl 16Torn (1) - Dösjöbro8-0 

Av 1938 - Måndag 2 april 00:00

Glädjen över att vi får en gång skull får spela en seriepremiär på hemmaplan blev bara några månader lång. Efter att Fritidsförvaltningen konstaterat att gräset på IP är ospelbart till den 14april tvingas Kulladal flytta premiären till konstgräs. Det kommer nog inte som en överraskning eftersom vi redan fått framflyttat vår första träning på gräset till just vecka 16. Problemet är bara att konstgräset på Kulladal är upptaget av en redan inplanerat divisionsmatch mellan FC Möllan och Holmeja i div 6. Även vår reservspelplats Lindeborgs IP är upptagen den dagen då Lindeborg möter Bellevue i sin andra seriematch, även där är gräset avstängt för spel varav laget ska spela på konstgräs. Därför landar nu ironiskt nog alternativet på våra rivalers hemmaplan Lindängens IP där konstgräset för dagen är ledigt. Dessbättre har Olympic bortamatch mot Vinberg den dagen. Att gilla läget känns magstarkt men vi får hoppas våra supportrar gör sitt bästa för att göra Lindängens IP till vår hemmaplan - om än för bara en match. Avsparkstiden kl 14 står fast. 


APRIL, APRIL!

     

Givetvis ska premiären spelas himma på Kulladal! Dessvärre låg det viss sanning i det då premiären kommer att spelas på konstgräset. Det räcker att göra ett besök till Kulladals IP:s naturgräs för att förstå varför. Men med några extra veckors vila får vi en finare matta längre fram på säsongen. 

     

Av 1938 - Söndag 1 april 07:00

Kulladal segrade i försäsongens sista träningsmatch då det blev till 4-1 borta mot div 4-laget Staffanstorp. Trots en bra första halvlek, där det i stort sett bara var mål som saknades, hade hemmalaget ledningen efter en kontring precis innan paus. Andra halvlek var Kulladal inte lika tongivande men fortfarande med en klar fördel både i bollinnehav och chansskapande. Sebastian Rask kvitterade på straff redan efter fem minuter och mot slutet lossnade äntligen effektiviteten och Kulladal skickade in tre mål inom loppet av sex minuter. Rask gjorde 2-1 efter att ha prickat stolpen och bollen via målvakten gått i mål, Markus Swane skickade in 3-1 - både tvåan och trean assisterade av Mario Gloger, som själv blev protokollförd med sitt 4-1-mål. Allt mellan minut 82 och 88. Det fanns många positiva saker att ta med sig till seriepremiären om precis två veckor. Man malde ner motståndet och trots underläge infann sig aldrig någon panik. Starkt presspel matchen igenom, framförallt i andra. Härligt samarbete mellan topptrion Rask-Swane-Gloger som alla fick med sig självförtroendegivande poäng. Att den taktiska förändringen i paus levdes upp till. Några bitar som kan finslipas, konstigt vore det annars, men där har vi ännu två veckor på oss. Smolket i glädjebägaren var skadan på Patrik Ingholt (knä) som dittills såg bra ut på ytterbacken. Oerhört trist för smålänningen. Hoppas det inte är allvarligt. 

  

Matchfakta

Staffanstorp - Kulladal 1-4 (1-0)

1-0 (39) 1-1 Sebastian Rask, straff (50) 1-2 Sebastian Rask (82) 1-3 Markus Swane (84) 1-4 Mario Gloger (88)

Assist: 1-2 Mario Gloger, 1-3 Mario Gloger, 1-4 Markus Swane

Varningar K: Sebastian Rask, Calle Stenberg


Laget


Calle Nelin

----------------------------

Eddie Ekblad (c)

Mattias Jurlander

Calle Stenberg

Patrik Ingholt (58)

----------------------------

Mario Gloger

Johan Mellqvist

Martin Persson (80)

Primus Swenson (54)

Markus Swane

----------------------------

Sebastian Rask


Avbytare:

Felix Påhlsson (54)

Marcus Sandén (58)

Joakim Söderlund (80)


Så var matchen

Knappt plusgradigt och en bitande motvind var det som väntade Kulladal vid avspark. Då räknar vi ändå in april nu! En återgång till mer moderata 4-5-1 jämfört med Vellingematchen senast, men med två spännande alternativ på yttermittfältet i form av Markus Swane och Mario Gloger. I backlinjen bildade Mattias Jurlander och Calle Stenberg mittbackspar för första gången sedan DM-matchen mot Kosova för ungefär ett år sedan. Patrik Ingholt provades som ytterback. Övriga platser i elvan något mer vant för ögat. Matchen inleds trevande. Kulladal har förvisso tidigt några genombrott på vänsterkanten men inne i mitten är det lika tomt som KB på en måndag. Staffanstorps approach är tydlig; stå rätt, minimera ytor och gå på omställningar. Efter en kvart spelar Primus Swenson ut bollen till Sebastian Rask som gått ut till vänster, han i sin tur spelar in till Mario Gloger som får på en märklig bana på bollen som seglar i ribban (!). Frågan är om det egentligen är tänkt som ett inlägg till Swane på bortre. Några minuter senare kommer Johan Mellqvist i någorlunda samma läge fast höger om, istället för skott försöker han lirka in den till Rask i djupet men den blir för lång. Nästa pass av Johan är desto mer precis. En perfekt boll sätter Rask fri med målvakten som dock räddar avslutet, en Rask ur vinkel får tag i returen varpå han söker Mario i mitten - tysken styr bollen utanför. Kulladals spel hade kommit igång. Med tjugofem minuter spelade bjuder man på ett fint anfall ända nere från vänsterbacken. Eddie Ekblad och Mario lyckas spela sig ur en svår situation, tar hjälp av Primme innan Swane får bollen och slutligen Johan som testar avslut. Av knäskadan som tvingade ut honom ur Vellingematchen syntes inte mycket. Johan var inblandad i mycket. Nästa gång Kulladal är framme är det just han och Johan som lyckas stressa till sig bollen på offensiv planhalva, Marios vänsteravslut går metern utanför högra stolpen. Arbetet för varandra var överlag mycket bra matchen igenom, och så länge det finns har vi bra förutsättningar mot de flesta motstånd. Zambrotta visar vägen med sitt hemjobb på vänsterkanten och får snart hjälp av Mario. Ett Kulladalsmål låg i luften tror jag en neutral åskådare skulle hävdat. Nästa chans har Swane efter en fin boll av Rask, men återigen drar hemmakeepern längsta strået. Mitt i Kulladalspressen uppstår ett kontringsläge för Staffanstorp där Kulladals mittbackar gått högt och Calle Nelin inte haft en chans att hinna ut på djupledsbollen - 1-0 som står sig in i paus. 

  

Andra halvlek fortsätter i samma anda som första. En bra lösning av småländska duon Stenberg och Ingo ger upphov till ett läge för Mario sedan Martin Persson hittat honom i djupet, men för tredje gången vinner målvakten duellen med en Kulladalare. Fem minuter in samspelar Rask och Ingo in i straffområdet och när den senare ska slå inlägg tar bollen på en försvarshand och domaren blåser för straff. Den första för Kulladal sedan 2-2-målet hemma mot Hörby i seriens sista hemmamatch 2017. Liksom då klev Rask fram och placerade in kvitteringen. Strax efter tvingas Primme till byte efter skadekänning. Felix Påhlsson hoppar in. Och inte långt efter det tvingas även Ingo till byte efter att ha vridit till knäet. Desto mer glädjande att det var Marcus Sandén som ersatte, och matchades för första gången sedan 7dec mot Högaborg. Mackan in som mittback, Stenberg ut på högerbacken. Staffanstorp utnyttjade den tillfälliga förvirringen som uppstod med förändringen och lurade både en och två Kulladalsförsvarare innan ett friläge mot Calle mv som dock står för en fin utrusning och förhindrar 2-1. Nu hade spelet jämnats ut något. Staffanstorp spelar sig till ett bra frisparksläge från 25meter. Ena mittbacken drar på ett tungt skott men det går rakt på Calle mv som trots en liten retur lyckas ordna upp situationen. En något för lång mottagning av Julle ger hemmalaget nästa läge men försvaret står upp bra med ett täck. Kulladal skulle dock göra en sista kraftsamling, och det med besked. Rask lyckas denna gång undvika offside när Mario sätter upp, skickar bollen i stolpen och oturligt nog för målvakten via hans rygg och i mål för 1-2. Raskens sjätte försäsongsmål. Strax efter ett byte på MP där Kulladal fick matchens tredje högerback i Joakim Söderlund, Mackan nu upp på innermittfältet. Dessvärre blev nattens dröm om ett comebackmål inte verklighet när han inte får ordentlig träff på ett vänsterinlägg. Men för oss andra räckte det väl med att se honom på planen igen. Stenberg tvingas tackla omkull en hemmaspelare strax utanför straffområdet för att förhindra en hemmakvittering. Av frisparken blir det inget. Istället är det Kulladal som ökar på till 3-1. Efter en hög press lyckas Rask få tag i bollen, spelar Mario som löper in mot straffområdet innan han når Swane på bortre, som även han trycker in sitt sjätte försäsongsmål. Av bara farten gör gästerna även fyran. Ett mål Ralf hade varit stolt över för det kommer efter ett inkast på offensiv planhalva. Felix, Johan och Söder löser det snyggt, Swane får tag i den och hittar Mario framför mål som via en klassisk tåpaj spikar slutresultatet. Det kunde blivit speedwaysiffror om Swane fått in sitt läge nära nittiominutersstrecket, eller spelat Zambrotta som följt med upp. Det stannar dock vid 4-1. En halvmärklig match där Kulladal när man spelar som bäst inte lyckas göra mål men slutligen visar att trägen vinner. En lärdom att ta med sig in i serien. Under flera matcher från augusti till idag har Kulladal spräckt myten om att man inte kan vinna matcher där man hamnar i underläge. Det tålamodet är ovärdeligt att ha med sig in i serien. Sen är det förstås bättre att inte hamna i den sitsen. Två bra träningsveckor sen kör vi!

Matchens spelare

Mario Gloger. Den store tysken hade efter en bra första halvlek gjort sig förtjänt av de gigantiska ytor han fick på sin vänsterkant i andra. Han fick ett enormt övertag på sin markering och slank igenom en handfull gånger. Det resulterade i två framspelningar och slutresulterande 4-1. Hårt jobbande matchen igenom och idag fungerade också samarbetet med övriga offensivspelare, precis vad man ville se. 

 

Av 1938 - Lördag 31 mars 17:15

(A)

TräningsmatcherMM
SpelareMaMinMålAssGulaRödaMvp MaMålAssGulaRödaMvp
André Grahovac132            
Antonio Pavlovski145 1          
Calle Stenberg3235  1   2     
Daniel Jansson3255       51   1
Eddie Ekblad443411    5 21  
Edward Asamoah136            
Felix Påhlsson2911     61   
Filip Ahlström3345    1     1
Filip Gavran37621  54 3 1
Filip Welin170            
Genti Bulliqi2130            
Jack Berggrensson45 1     2     
Joakim Söderlund4216      4     
Johan Mellqvist298 1    6 2   1
Marcus Sandén106 1     2 1   
Mario Gloger328753  2 4     
Markus Swane4322641 2 3     
Martin Persson331      5     
Mattias Jurlander254 1  1 3  1  
Oliver Ohlsson1091     4     
Patrik Ingholt3257       1   
Primus Swenson213      42    
Sebastian Hillgren16       3     
Sebastian Rask265322   53 1  
Stefan Vagic        1     
Tim Rickbo2180 2    5   1  
Tobinho Sjöbäck11801     4121  MålvaktMaHNStrAssGulaRödaMvp MaHNStrAssGulaRödaMvp
Calle Nelin

5

      51     1 
Jimmie Andersson1       1      

Statistikgrundade matcher:

Olympic (B) 2-1 MM

Kvarnby (H) 2-3 MM (Ingen Mvp-utnämning)
Lödde (B) 5-2 TM

Högaborg (B) 7-1 TM (matchen spelades bara 85min)

IFK Malmö (B) 1-0 MM

LB07 (H) 1-2 MM

Balkan (B) 4-3 MM

Barrikaden (B) 1-1 TM

Rosengård (H) 2-3 MM (Ingen Mvp-utnämning, inga kort inrapporterade)

Olympic (H) 0-1 TM
Vellinge IF (H) 3-2 TM

Staffanstorp (B) 4-1 TM

Av 1938 - Fredag 30 mars 17:00

Kulladal förstärker mittfältet här precis innan serien drar igång. Det är 25-årige Filip Welin som närmast kommer från Landskronalaget Wormo. Vänsterfotaren spelar främst som innermittfältare och det var också där han testades när vi mötte Barrikaden för några veckor sedan. Filip har flyttat från Landskrona till Malmö i studiesyfte och testade med oss för några månader sedan. Förståeligt nog var Wormo inte pigga på att släppa sin spelare till en seriekonkurrent men å andra sidan hade det varit jobbigt för Filip att pendla fram och tillbaka till Landskrona. Innan Wormo representerade han Borstahusen i några säsonger efter att ha tillhört Landskrona BoIS i unga år. Kruxet blir nu att hitta ett smeknamn för honom då vi redan har två Filip i laget, mitt förslag lutade tidigt åt Turbo (efter diesellokomotivet Magnus Svensson), se om det biter. 


Välkommen till Kulladal Filip!


 

Av 1938 - Fredag 30 mars 11:03

Då har det så blivit dags för genrep! Med gårdagens snöfall i åtanke är det svårt att se seriepremiären framför sig, då har vi ändå en vecka längre dit än vad lördagens motståndare Staffanstorp har. Den numera årliga träningsmatchen landade i år mitt i påsken. Förra årets drabbning vann Kulladal med hela 6-0, bland annat efter fyra mål av Markus Swane. Dessförinnan har det varit jämna möten där lagen turats om att vinna. Staffanstorp kvalade förra säsongen till div 3 efter att ha kommit trea i östran och väl där fanns en liten chans till avancemang inför sista omgången men det hade krävt en förlust för den slutliga gruppsegraren Malmö City vilket alltså inte inträffade. I försäsongsmatcherna har man blandat och gett men man verkar fått ordning på torpet med tre segrar på raken inför denna. Återigen har vi fått en träningsvecka störd av snöfallet, det börjar tära på moralen i truppen även om det så klart är lika för alla lag på våra breddgrader. Bland spelarnyheterna kan vi se det positiva i att Markus Swane, Calle Stenberg och Marcus Sandén (!) äntligen är med i en matchtrupp igen. Att firma Swane-Rask får en match tillsammans inför serien kan vara oerhört viktigt. Mindre bra då att flera spelare som konkurrerar om en plats till premiären missar matchen men det ger å andra sidan utrymme för andra att skapa huvudbry för tränare Patrik Påhlsson. Pålle har med sig fjorton man till Staffansvallen. 


STAFFANSTORP - KULLADAL

TRÄNINGSMATCH

LÖRDAGEN 31MARS KL 13

STAFFANSVALLEN, STAFFANSTORP


Truppen


21. Calle Nelin

3. Mattias Jurlander

5. Marcus Sandén

6. Martin Persson

7. Sebastian Rask

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Primus Swenson

11. Eddie Ekblad

12. Joakim Söderlund

13. Patrik Ingholt

15. Calle Stenberg

16. Felix Påhlsson

17. Mario Gloger


Match-up:

                                                       
Bildat19382017 (tidigare Staffanstorps GIF)
HemmaplanKulladals IPStaffansvallen
TränarePatrik Påhlsson (femte året)Alexander Ekström (första året)
Fem säsonger2017: 3:a i div 3 SG
2016: 8:a i div 3 SG

2015: 1:a i div 4 SV
2014: 10:a i div 4 S
2013: 9:a i div 4 S
2012: 11:a i div 3 SG
2017: 3:a i div 4 Ö
2016: 3:a i div 4 Ö
2015: 4:a i div 4 V
2014: 12:a i div 3 SG
2013: 8:a i div 3 SG
2012: 6:a i div 3 SG
FormVVFFVFFVVV
Fem senaste

Balkan (B) 4-3

Barrikaden (B) 2-0
Rosengård FF (H) 2-3
Olympic (H) 0-1
Vellinge IF (H) 3-2

Lödde (B) 1-8
Balkan (B) 0-3
Nike (H) 3-1

Åkarp (H) 4-3
Lunds SK (H) 3-0

Tabellplacering
3. Kulladal 20 12 4 4 48-26 40p3. Staffanstorp 11 13 4 5 64-37 43p
Hemma/Borta
(2017)

Borta:
2. Kulladal 10 6 2 2 21-11 20p

Hemma:
5. Staffanstorp 11 7 2 2 34-18 23p

Fem års möten

2017, träningsmatch: Kulladal - Staffanstorp 6-0 (Markus Swane 4, Sebastian Rask 2)

2016, träningsmatch: Kulladal - Staffanstorp 1-0 (Stefan Vagic)

2015, träningsmatch: Staffanstorp - Kulladal 2-1 (Nicholas Reilly)

2015, träningsmatch: Kulladal - Staffanstorp 2-2 (Andreas Thuresson, André Jönsson)
2013, träningsmatch: Staffanstorp - Kulladal 3-1 (-)

2012, div 3 SG: Staffanstorp - Kulladal 0-2 (Robin Svensson, Andy Borg)

2012, div 3 SG: Kulladal - Staffanstorp 3-4 (Jörgen Mellberg 2, Joakim Söderlund)

Skyttekung (2017)

Sebastian Rask, 17mål

Daniel Nilsson, 18mål


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

Förra årets möte slutade 6-0 till Kulladal

Jubileumsdag!

6 juni är det dags för klubbens efterlängtade internturnering. I år tänkte vi försöka göra ännu mer av den då vi också i år fyller 80 år som fotbollsförening. För er som inte varit med tidigare så blandar vi lag med deltagare från alla åldersgrupper och har en turnering. Vi kommer också att ha lotterier, café, sponsorer på plats och andra aktiviteter. Målet är att det ska bli en riktigt familjedag uppe på IP! Detaljerat tidsschema kommer. 

 

 

KFF-tipset

Antal inlämnade: 54


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Nästa match

 vs                          

Omg 5, div 3 SG

Lördagen den 12maj kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

 4-1        

Div 3 Södra Götaland

Tabell - Div 3 SG
  Lag Ma V O F Mål P
1. Eslöv 4 3 1 0 10-4 10p
2.  IFK Tbg 4 3 1 0 10-4 10p
3.  LB07 4 3 0 1 8-4 9p
4. Lödde 4 2 1 1 13-8 7p
5. Malmö City 4 2 1 1 9-9 7p
6. Kulladal 4 2 0 2 11-8 6p
7. Wormo 4 2 0 2 7-7 6p
8. Balkan 4 1 2 1 7-8 5p
9. Höganäs 4 1 2 1 5-6 5p
10. Tomelilla 4 1 0 3 1-3 3p
11. Dösjöbro 4 0 0 4 3-11 0p
12. Hörby 4 0 0 4 8-20 0p

 

Lag 1 går direkt till div 2
Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se