1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Fredag 25 aug 22:24

 

Matchfakta

Kulladal - Lindeborg 1-1 (0-0)

K: Mozamel Hamid

Ass: Sebastian Hillgren


Noli

-----------------------

Ludde

Oliver O

Filip

Sanel

-----------------------

André

Felix

Salle

Hillgren

-----------------------

Genti

-----------------------

Jack


Avbytare:

Mozzi
Semko

Nicola


Juniorerna får vänta ännu lite på sin första seger i höst. Kvällens derby mot Lindeborg slutade 1-1 efter att båda målen fallit i andra halvlek. Ett trögstartat hemmalag hade stora problem med gästernas aggressivitet och när man väl lyckats spela sig ur den höga pressen slarvade man något oerhört med passningarna. Det dröjde en tid innan Genti hade lagets första skott på mål och det dröjde en evighet innan Jack hade lagets första värt att kalla målchans. Spelet via innermittfältet gick alldeles för trögt och knappast blev man hjälpta av stillastående lagkamrater. Det blev bättre under den andra häften av första halvlek men utan tvekan var det dom rödklädda som var nöjdast när domaren blåste för halvtid. Andra halvlek blev klart bättre, en del tack vare att Lindeborg mattades av och en del för att Kulladal ökade tempot på bollen. Passningarna i offensiv zon blev mer direkta och därför lyckades man också komma till lite avslut. Tidigt i andra har Jack ett vänsteravslut som går utanför. Det blir startskottet på en helt okej period men det var knappast så att publiken blev hänförda. Man lyckades iallafall ta ledningen via ett fint genombrott av Hillgren på högerkanten, hans inspel letar sig sedan fram till nyss inhoppade Mozzi som snyggt placerar in 1-0 tjugo minuter in på andra. Efter målet fortsätter man föra spelet och visst ska man bara gör något bättre av spelövertaget. Men något saknades ikväll. Sämre blev det av två skador på Sanel och Semko som redan innan match hade skadeproblem. Trots alltt såg det ut att kunna bli till en 1-0-seger. Men så i den 85:e minuten ger Noli bort en onödig hörna och på den kvitterar Lindeborg. En förtjänt kvittering vill jag påstå sett till matchen i helhet. Lindeborg får massor energi av målet och Kulladal kan knappt få bollen över halva plan. Man kommer undan med blotta förskräckelsen och till slut kändes det inte alls som en förlorad trepoängare, snarare en vunnen pinne. Få spelare i hemmalaget kom upp i normal standard och bland dom ska Filips mittbacksspel framhävas. I både Oliver W och Vinc frånvaro fick han vikariera bredvid Oliver O och gjorde det med den äran. Hillgren kommer undan med godkänt för sin eviga löpvilja, tänk om han bara fått lite fler bollar att jobba med. Detsamma gäller egentligen också André (01:a) på andra kanten, ett ständigt hot. Nicola (också 01:a) kommer in och gör precis vad han ska. I övrigt kan väl laget egentligen inte vara nöjt med det här. Det är trots allt inte okej att Lindeborg går obesegrade över lagens två matcher. Kvällens match var inte i närheten av vårens i dålighet men för det var det inte bra. Något hos Lindeborg gör oss svaga. Nu har man en tid på sig att ladda om då nästa match inte är förrän 6sept mot Staffanstorp borta. 

ANNONS
Av 1938 - Torsdag 24 aug 21:15

På lördag väntar en toppmatch när serietrean Kulladal tar emot serietvåan Nosaby hemma på Kulladal. Det är två formstarka lag som möts med fem respektive sju raka segrar bakom sig. Båda lagen har här under höstinledningen slagit under våren obesegrade suveränen Olympic vilket understryker formen. För Kulladals del innebär lördagens match en chans till revansch efter att ha förlorat mötet i Kristianstad med 3-1, bland annat efter en tuff utvisning på lagkapten Eddie Ekblad. Samtliga möten lagen emellan (2016/2017) har blivit målrika (2-2, 0-6, 3-1) och en hel del talar för ytterligare ett på lördag. Samtidigt har båda lagen fått ordning på försvarsspelet där Kulladal senaste fyra bara släppt in ett mål och Nosaby under samma period bara släppt in två. Kulladal får dock se upp med gästernas offensiva pjäser som öser in mål, man har till exempel fyra (!) spelare som utmanar om skytteligatiteln i div 3 SG. Förhoppningsvis är läxan från vårens möte gjord. Kulladals IP har gått och blivit den här hemmaborgen som vi saknade ifjol, där vi känns oerhört starka över nittio minuter och förmår att sätta in stöten när matcherna står och väger. Nuvarande äventyr måste vara oerhört inspirerande för spelarna som håller på att spela till Kulladal sin bästa placering i seriesystemet sedan andra hälften av 90-talet. Med kontraktet i det närmaste säkrat, även i teorin, finns inget att förlora. Kulladal får tillbaka Markus Swane som missade matchen mot IFK Trelleborg, däremot tvingas man återigen avvara Primus Swenson (febersjuk) och Tobinho Sjöbäck som har fortsatta fotproblem. 


KULLADAL - NOSABY

OMG 16, DIV 3 SÖDRA GÖTALAND

LÖRDAGEN DEN 26AUG KL 14

KULLADALS IP, KULLADAL


Truppen


21. Calle Nelin

99. Dominic Cica

2. Filip Jönsson

3. Tim Rickbo

4. Daniel Jansson

6. Martin Persson

7. Sebastian Rask

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Filip Ahlström

11. Eddie Ekblad

12. Joakim Söderlund

13. Patrik Ingholt

14. Jörgen Mellberg

15. Calle Stenberg

16. Dennis Rickbo


Match-up:

                                       
Bildat19381956
HemmaplanKulladals IPNya Vallbjörka
TränarePatrik Påhlsson (fjärde året)Peter Persson (andra året)
Fem säsonger2016: 8:a i div 3 SG
2015: 1:a i div 4 SV
2014: 10:a i div 4 S
2013: 9:a i div 4 S
2012: 11:a i div 3 SG
2016: 6:a i div 3 SG
2015: 14:e i div 2 SG
2014: 12:a i div 2 ÖG
2013: 2:a i div 3 SG
2012: 7:a i div 3 SöG
FormVVVVVVVVVV
Fem senaste

Dösjöbro (H) 4-2

Hyllie (B) 4-0
Olympic (H) 2-0
Bjärred (B) 2-1
IFK Trelleborg (B) 2-0

Hörby (H) 7-1
Dösjöbro (H) 5-0
Hyllie (H) 7-1
Olympic (B) 3-0

Bjärred (H) 2-1

Tabellplacering3. Kulladal 14 8 3 3 28-17 27p2. Nosaby 14 11 1 2 47-14 34p
Hemma/Borta

Hemma:
3. Kulladal 7 5 1 1 16-9 16p

Borta:
1. Nosaby 6 5 0 1 19-6 15p

Fem års möten

2017, div 3 SG: Nosaby - Kulladal 3-1 (Markus Swane)

2016, div 3 SG: Nosaby - Kulladal 0-6 (Sebastian Rask 2, Filip Gavran, Calle Stenberg, Tobinho Sjöbäck, Martin Persson)
2016, div 3 SG: Kulladal - Nosaby 2-2 (Daniel Jansson, Filip Ahlström)

Skyttekung

Sebastian Rask, 9mål

Andreas Dahlbom, 11mål
Karl Rydhög, 11mål
Robin Lindskog, 11mål


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här

 

 

Från vårens möte som slutade i Nosabyseger med 3-1

ANNONS
Av 1938 - Onsdag 23 aug 11:00

Med sexton omgångar spelade i Skånefyrorna börjar vi så sakteliga få en indikation på vilka lag som gör upp om platserna i div 3 2017. Här nedan sammanfattar bloggen lite kort om hur toppen ligger till i de tre serierna:


Div 4 SV:

"Malmöfyran" är den serie som börjat skikta sig mest av de tre Skånefyrorna. Men om vi bortser från botten och bara fokuserar på toppen så ser vi att det är tre Malmölag som ryckt ifrån. Leder serien gör LB07 (som Kulladal för övrigt slog i en träningsmatch under försäsongen) på 42p. Man har imponerat stort med tretton segrar, tre oavgjorda och noll förluster. Med tio insläppta verkar man ha en stabil defensiv och när dessutom fjolårets skyttekung Kristian Bänkö kommit åter från Olympic efter sommaren erbjuder man en än mer stark offensiv. Fyra poäng bakom LB07 hittar vi Balkan (38p) med förra Kulladalarna Mohammed Ryahi och Hozan Faridoon i truppen. Tillsammans med nuvarande trean Malmö City (35p) formligen öser man in mål och båda lagen snittar över tre gjorda per match. Eller vad sägs om förra omgångens resultat där Balkan slog ÖT Smygehuk borta med 6-1 samtidigt som Malmö City bortaslog Croatia med 7-3. Tillsammans har man gjort tjugotre mål senaste fyra matcher. Det som mycket väl kan komma att fälla City är den svaga starten på serien där första segern inte kom förrän i den fjärde omgången. Det ska dock sägas att man har kvar att möta Balkan på hemmaplan i omg 21. Två omgångar innan det möter Balkan dessutom LB07 så för City är inte loppet kört ännu. I förhållande till övriga Skånefyror ligger man bra till poängmässigt så det kan mycket väl bli så att LB07 och Balkan går direkt upp och Malmö City får kvala. 


Div 4 SV efter omg 16 av 22

1. LB07 42p +27

2. Balkan 38p +36

3. Malmö City 35p +27


Närmast jagande:

4. Nike 31p +23

5. Kosova 29p +14


Div 4 Ö:

Desto jämnare är det i Östran där Kulladals motståndare från ifjol, Tomelilla ligger i topp tätt jagandes av Osby och Hjärsås/Värestorp. Tomelilla tog en oerhört viktig seger i seriefinalen mot Hjärsås/Värestorp häromveckan. Sedan dess har dom sistnämnda även tappat poäng mot bottenlaget Hanaskog. Ja, det är alltså så att fjolårets jumbo i div 3 SG Hanaskog riskerar åka igenom fyran, dock ligger man för närvarande på återkval. Efter förlusten mot Åhus i slutet på sommaren har Tomelilla fyra raka segrar och en målskillnad på 21-3, samtidigt som närmast jagande topplagen inte alls uppvisar samma stabilitet. Tendensen är således att Tomelilla rycker ifrån och att Hjärsås/Värestorps maskineri börjar hacka. Se om Osby har vad som krävs för att utmana Tomelilla, annars ligger man iallafall bra till för andraplats och garanterat kval. Simrishamn och Staffanstorp inte alltför långt bakom men först och främst ska man upp på tredjeplatsen och sen se till att man har tillräckliga poäng för att inte bli sämsta trea (och missa kvalet). 


Div 4 Ö efter omg 16 av 22
1. Tomelilla 35p +30

2. Osby 33p +24

3. Hjärsås/Värestorp 30p +16 (en match minte spelad)


Närmast jagande:

4. Simrishamn 30p +11

5. Staffanstorp 27p +10


Div 4 NV:

I Nordvästran har vi en ännu jämnare toppstrid som inte blev mindre jämn av att trean Råå slog ettan Vejby på bortaplan i förra omgången samtidigt som tvåan Klippan överraskande förlorade mot kontraktsjagande Billesholm. Noterbart att Råå i omgången innan haft stora problem med jumbon Skånekurd (5-4) och att både trean Åstorp och fyran Klippan tappade poäng. Men i en oerhört svårtolkad toppstrid kan vi iallafall konstatera att nuvarande tvåan Råå är det formstarkaste laget med sju raka segrar som då ska läggas till segern mot serieledande Vejby i helgen som gick. Vejby, som var vårens klart starkaste lag har nu bara en seger senaste fyra. Den här toppstriden verkar vara långtifrån avgjord så vi får väl all anledning att återkomma till den framöver. 


Div 4 NV efter omg 16 av 22

1. Vejby 35p +36

2. Råå 32p +16

3. Åstorp 32p +15


Närmast jagande:

4. Klippan 30p +30

5. Harrie 23p -4


När vi talar om eventuellt nya lag i div 3 SG bör det också nämnas vilka Skånelag som ligger illa till i div 2. IFK Hässleholm har det tufft i div 2 ÖG med sex poäng upp till säker mark samtidigt som Höganäs bara är två pinnar ovan strecket i div 2 VG. Det är främst dom två lagen som kan bli aktuella för en plats i div 3 SG nästa säsong. 

Av 1938 - Tisdag 22 aug 23:00

Det blev återigen ett bakslag när Tobinho Sjöbäck testade sin fot på kvällens träning. Fotskadan han fick i derbyt mot Olympic har redan hållit honom borta från spel i två matcher och det ser ut som om han missar även lördagens match mot Nosaby. Tråkigt besked för yttermittfältaren som får satsa på en återkomst till sista fjärdelen av serien istället. Det var för övrigt en lång kö till sjukstugan ikväll. Calle Nelin (ljumskproblem) valde att löpa på egen hand. Målvakten fick ju utgå i paus i lördags. Förhoppningsvis går han fullt torsdag. Filip Ahlström (knä) tog det lugnt men gav lugnande besked framemot lördagens match, viktigt att Linköpingssonen är frisk tills dess med tanke på innermittfältets lysande insats på Vångavallen. Patrik Ingolt har också han problem med knäna, stod ju för övrigt över gårdagens U-lagsmatch - se om han är redo på torsdag. Marcus Sandén har fortsatta vadproblem och är en frekvent användare av träningscykelen. Det är j-vligt trist att härföraren tvingas dras med detta då vi vet vilken energi han bidrar med väl på plan. Men hans blotta närvaro på träningarna ska trots allt inte underskattas. Positivt däremot att Primus Swenson tränade för fullt efter att ha missat lördagens match. Tillbaka i träning var också Markus Swane. De båda såg rätt sugna ut. Därmed avslutar vi iallafall på den ljusa sidan. 


På fredag inleds den sextonde omgången med matchen Bjärred - Lund. Det känns lite som Bjärreds sista hopp om att undvika nedflyttning eller återkvalplatsen - inte minst eftersom Lödde nu tog sin första seger på länge mot Hyllie senast. Med en match mer spelad är man sex respektive sju poäng under de nedre strecken. Med det jag sett, med våra två matcher, och hört kring Bjärred så verkar man ha en oerhörd otur den här säsongen. Naturligtvis parallellt med att man inte räcker till just nu - nio poäng på femton matcher kan man inte bara skylla på oflyt. Men jag känner lite med JP och hans mannar. Lördagens matcher börjar sen med Dösjöbro - IFK Trelleborg. Två lag som ligger långtifrån toppen av formtabellen. Dösjöbro har fortfarande ett hyfsat tryggt avstånd till bottenstrid medan IFK Trelleborg återigen tvingas se en säsong utan omedelbar toppstrid flyga iväg. Formtoppade Eslöv möter nästan avsågade Hyllie på bortaplan. Vinner man som planerat kan man efter omgången gå upp på fjärdeplats - intressant med tanke på hur de flesta "experter" tippade Eslöv i bottenstrid inför säsongen. Till Eslövs fina form hör också att man lyckades ta DM-kvartsfinalen mot div 2-laget Torn till straffar, detta efter att ha hämtat upp underläge 0-3 i paus! Men sen vann Torn den efterföljande straffläggningen. Sen bör det nämnas att Hyllie snodde åt sig en pinne i vårens möte. Kulladal och Nosaby är en fin match såhär på förhand, vårens möte vann Nosaby med 4-2 sedan Kulladal fått Eddie Ekblad utvisad i början på andra. Sista matchen i omgången är Lödde mot Olympic. Lindängelaget studsade tillbaka efter två raka förluster när man slog Lund senast. Nu möter man ett nytt kontraktsstridande lag på bortaplan. 


Vår eminente speaker Patrik Swenson har kommit med ett oerhört fint initiativ där han i samband med match hyllar en god gärning med en andel i sitt tippande av topptipset. Första vinnaren blev Sebastian Rask som fick priset "för han osjälviskt valde att spela Dennis Rickbo som kunde sätta bollen i nätmaskorna borta mot IFK Trelleborg (0-2) igår lördag". Priset blev inte illa då den efterföljande topptipsraden gick in. Det är mycket trevligt att sånt här kommer till. Med en knapphändig budget försöker bloggen hylla spelarna efter säsongen med diverse priser men det är vad det är och även om spelarna säkert uppskattar det så är det mer "tanken som räknas"-klass på det. Men många bäckar små kan bilda en stor å, så: Grymt Swisse! 


Fyra dagar till match!

Av 1938 - Tisdag 22 aug 10:27

   
Topp 5 - Omg 2
1. Team SOtsur (Calle Stenberg) - 69p
2. Mourinhos pågar (Andy Mandoka) - 63p

3. Speakers corner (Patrik Swenson) - 61p
4. Karlssons gifflar (David Karlsson) - 59p

5. Dommedeus 2.0 (Dominic Cica) - 55p

Jumbo: Runkebo FF (Dennis Rickbo) - 24p


Topp 5 - Totalt

1. Karlssons gifflar (David Karlsson) - 137p
2. @swensontyckertill (Primus Swenson) - 125p

3. Speakers corner (Patrik Swenson) - 123p

4. Nujävlar (Patrik Påhlsson) - 120p

    Mourinhos pågar (Andy Mandoka) - 120p
Jumbo: Team Jompas - 37p (en omg efter)


Deltagare 2017/18

 

@swensontyckertill (Primus "Primme" Swenson, Senior)
A.C Dalaplan (Mattias "Matte" Andersson, Senior)
Big T´s (Tonny "TT" Tindberg, i Kulladal som ungdom och 2009-2010)

BoomXhakaLaca (Tim "Timpa" Rickbo, Senior)

BW 90 (Sebastian "Rasken" Rask, Senior)

Chiellini con carne (Oliver "Cahill" Wågreus, Senior)

Dommedeus 2.0 (Dominic "Domme" Cica, Senior)

Fc tack för cashen (Felix "Felle" Påhlsson, 01:orna
Fc Ennen (Jens Ennen, tidigare Fältare)
FC Jonte (Jonathan "Jonte" Malmqvist, i Kulladal från ungdom till 2015)

JT (Joel "JT" Tindberg, i Kulladal 2013)
Karlssons gifflar (David "Linderoth" Karlsson, i Kulladal 2015)

Lagledarns elva (undertecknad)
Lingons (Patrik "Ingo" Ingholt, Senior)

MestaMästaren (Filip "Bruce" Ahlström, Senior)
Mourinhos pågar (Andy Mandoka, i Kulladal som ungdom)

Mustinatorn FF (Noah Christoffersson, i Kulladal från ungdom till 2015)

Nujävlar (Patrik "Pålle" Påhlsson, Senior)
Nydala IF (Jimmie "Mr 100" Andersson, Senior)

Runkebo FF (Dennis "Ramsey" Rickbo, Senior)

Speakers Corner (Patrik "Swisse" Swenson, supporter och speaker)

Team Jompas (Jonathan "Jompas" Asp, Åtvidaberg - i Kulladal som ungdom)

Team SOtsur (Calle "CS" Stenberg, Senior)

TeddyAlwaysWin (Teddy Bergqvist, Åtvidaberg)

Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck, Senior)
Tööösti FC (Eddie "Zambrotta" Ekblad, Senior)


Prispengar:

1. 1.820kr (70%)

2. 520kr (20%)

3. 260kr (10%)

Av 1938 - Måndag 21 aug 22:27

HJ Kompisligan Skåne Div 1, höst:

Osby - Kulladal 6-2 (4-1)

K: Salm Mohammed, Antonio Radolovic

Utv. K: Vincent Lindberg, två gula


Juniorlaget står kvar på en poäng efter tre spelade matcher. Den fina poängen i hemmamötet mot topplaget Osby lyckades man inte följa upp här på bortaplan. Redan efter arton minuter stod det 3-0. Sen var den matchen över. Nu har man iallafall avklarat de två längsta bortaresorna och härnäst väntar prestigemötet med Lindeborg på fredag. Lindeborg har också haft en tung start på hösten med två förluster och 1-9 i målskillnad över två matcher. Innan Kulladal på fredag möter våra grannar Staffanstorp på onsdag. 


HR Div 1:

Kulladal - Torn 1-2 (1-0)

K: Markus Swane

Ass: Felix Påhlsson


Trots ledningen in till paus efter mål av comebackande Markus Swane (assist av inhoppande Felix Påhlsson) kammade U-laget noll i hemmamötet mot mittenkollegan Torn. Det var annars en bra chans för Kulladal att haka på den övre halvan av serien. Nu har man hamnat i ett ingemansland på sjundeplatsen med fyra poäng ner till Höganäs och fem upp till Eslöv. Trots allt finns möjligheten att klättra i tabellen kvar eftersom man har två hängmatcher. Nästa match blir dock något att bita i då motståndarna IFK Malmö ikväll slog serieledande FC Rosengård med förkrossande 6-2 och själv går upp som nya serieledare. 

Av 1938 - Söndag 20 aug 14:45

Kulladal fortsätter ånga på i div 3 södra Götaland. Via 2-0 borta mot topplaget IFK Trelleborg kom idag femte raka segern. Återigen var det en fin laginsats som möjliggjorde segern och icke att förglömma Dennis Rickbos heta vänsterdojja som satte både ettan och tvåan på Vångavallen. Efter en spelmässigt jämn första halvlek var det mållöst in i paus och ett optimistiskt Kulladalslag gick ut till andra fyrtiofem. Med ett genomfört målvaktsbyte väl värt att notera. Väl där hade hemmalaget ett bra tryck inledningsvis men efter att man klurade ut den stormen kom ett ledningsmål där Ramsey bjöds på bollen av hemmakeepern, samarbetade med Johan Mellqvist innan han lade in 1-0. Trelleborgarnas kvitteringsjakt fick sig ett bakslag när vikarierande mittbacken Andreas Persson tilldelades ett rött kort. Närmast var man på fasta och några situationer där man ropade på straff men där Kulladal hade flytet på sin sida. Istället kunde Vellingefirman Rickbo & Rask ordna segermålet in på övertid där den senare osjälviskt grundlade den förstnämndes fjärde mål på höstens inledande fyra matcher. Segern kom efter en ny stabil insats och en lagorganisation som just nu är oerhört tillfredsställande. Betänk att säsongens tredje bortaseger kom trots avsaknaden av tre potentiella startspelare. Konkurrenssituationen är optimal just nu. Med segern rycker Kulladal ifrån IFK Trelleborg och befäster sin tredjeplats i serien. Nästa vecka gästar Nosaby i en riktigt tuff fight. 

  

Matchfakta

IFK Trelleborg - Kulladal 0-2 (0-0)

0-1 Dennis Rickbo (61) 0-2 Dennis Rickbo (93)

Assist K: 0-1 Johan Mellqvist, 0-2 Sebastian Rask

Varningar K: -


Laget


Calle Nelin

-------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Calle Stenberg

Daniel Jansson

Joakim Söderlund

-------------------------------

Dennis Rickbo

Filip Ahlström

Martin Persson

Jörgen Mellberg (65)

-------------------------------

Johan Mellqvist (83)

-------------------------------

Sebastian Rask


Avbytare:

Jimmie Andersson (mv) (45)

Patrik Ingholt (65)

Tim Rickbo (83)

Andreas Pajus

Filip Jönsson

       

Så var matchen

Med Tobinho Sjöbäck och Primus Swenson borta på grund av fotskador och Markus Swane på semester så tvingades tränarduon till ännu en ny uppställningsvariant. Filip Ahlström flyttade upp på mitten och Calle Stenberg tog plats bredvid Daniel Jansson på mittbacken. Jörgen Mellberg gick in på högeryttern. Sebastian Rask blev toppforward med Johan Mellqvist närmast bakom sig. I övrigt startade samma spelare som mot Bjärred senast. Kulladal får en tidig hörna efter att Dennis Rickbo delat ut en nätt knuff och fått försvararen att föra ut bollen över kortlinjen. Eddie Ekblad får till en bra hörna men Rasken får dålig träff på bortre ytan. Martin Persson satte sig i karaktär direkt på mittfältet när han slår en läcker yttersida ut mot Legendaren löpt sig loss på högerkanten, det leder inte till något mer än uppmuntrande ord från bänken och Kulladalsklacken som tagit plats på ena långsidan av Vångavallen. Första bra chansen är det IFK Trelleborg som har. Johan Hellström gör det bra när han skär in från höger och hittar skyttekungen Andreas Persson, som i straffområdet vänder upp och avslutar med vänstran - några meter över. En långboll från Trelleborgarnas planhalva kunde lätt ha ställt till det för Kulladals backlinjen som vid tidpunkten stod högt men Stenberg gör ett utmärkt försvarsjobb när han blockerar ut vänsteryttern. Kulladals första riktiga möjlighet kommer (nästan) med en kvart spelad, men dessvärre vinkas Rasken av för offside på en precis djupledsboll av Ramsey. I nästa sekvens står Rasken för ett fint hemjobb när han jagar ner till egen planhalva från sin topposition, ändå lyckas det hemmalaget att komma igenom och när man slutligen tagit sig förbi Stenberg kommer man till avslut - men väl där står Calle Nelin fast och blockerar till hörna. En intressant notering är att "Zebrorna" liksom i fjolårets möte på Kulladal (då IFK vann med 3-0) valde att "bara" stå med laget och således tillät/tvingade Kulladal uppåt i banan - skillnaden från då var att Kulladal igår var bättre i upprullningsfasen och sedan var beredda i omställningsspelet. Kulladal skapar några halvfarliga lägen nästa femminutersperiod. Först har Legendaren ett skottläge sedan Joakim Söderlunds inlägg kommit åter, men skottet går över. Nästa gång har Johan en chans sedan Ramsey hunnit upp en boll precis före kortlinjen och hittat in, men precis vid avslutet blir innermittfältaren störd och det hela rinner ut i sanden. Otroligt nog började anfallet med ett Kulladalsinkast från egen planhalva (!), det hör inte till vanligheterna att dom blir till lägen framåt - snarare tvärtom. Mot slutet av halvleken händer en hel del värt att skriva hem om. Först ropar hemmalaget på straff sedan Danne dragit i Andreas Perssons tröja men precis innan har mittbacken fått en knuff i ryggen av densamma och domaren såg nog det som kvitterat. Sen går Trelleborgs mittback Dennis Melander i sönder samtidigt som Calle Nelin i Kulladalsmålet på grund av krampkänning förbereder Jimmie Andersson på ett eventuellt byte. Skadan påverkar Trelleborg stort då man inte bara tappar sin lagkapten och i viss mån spelfördelare utan även tvingas flytta ner toppforwarden Andreas Persson på mittbacken. Precis innan paus rinner Trelleborg igenom till höger, inspelet rensas dock av MP via en okonventionell halvskorpion. 0-0 i paus. 


Jimmie Andersson in mot Calle Nelin i målet inför andra. Kulladal har ett bra snack i paus och kommer ut till andra med stor optimism, där är Patrik Påhlsson ovärdelig.  Tidigt skapar man en chans när Rasken står för ett bra förarbete ute till höger och serverar Bruce i straffområdet, men östgöten får bollen bakom sig och avslutet blir därefter. Men därefter har Trelleborg en tung period på Kulladals planhalva. Zambrotta lyckas blockera ett första avslut till hörna. Det blir till en ny hörna som Jimmie får väck från målområdet men bollen kommer åter och blir till en tredje hörna. En tung volley styrs över av en Kulladalare till en fjärde hörna på mindre än två minuter. Men när det hela inte leder till något får gästerna mer energi. Med en halvtimme kvar skickar målvakten Marko Lukic ett utkast rätt på fötterna hos Ramsey som redan har en fin utgångsposition på offensiv planhalva, vänsteryttern långväggar med Johan som lyckas trä in bollen mellan försvararna till Ramsey som får in 0-1, vilket är hans tredje mål på lika många matcher. Sen kommer nästa bakslag för hemmalaget. Jimmies långa spark skarvas vidare av 1-0-målskytten till Rasken som går omkull i duell med mittbacken. Huruvida domaren tar det för tacklingen eller att han bedömer det som målchansutvisning låter jag vara osagt men domaren väljer att hala upp det röda kortet och Trelleborg ner på tio man. Frisparken slås rakt i famnen på målvakten. Efter en mottagen armbåge byter Legendaren ut mot Patrik Ingholt, senare visar han upp en tandflissa som ett bevis på sitt uppoffrande spel. En frustrerad hemmabänk börjar klaga på allt, been there done that, till och med Dannes klockrena brytning vid mittplan som blir starten på ett rappt anfall. Nyinhoppande Ingo får nämligen fri bana till höger innan han hittar Ramsey i mitten - men skarven blir inte tillräcklig för att ställa keepern. Trelleborg sticker emellan med ett anfall via högerkanten där man lyckas spela sig förbi Zambrotta men sedan slår inlägget för långt. Men sen är det Kulladal igen. En cross av MP ger upphov till två nicklägen först för Ramsey som missar och sedan Rasken som nickar rakt på målvakten. Kort därefter är det Ingos tur att få en chans men målvakten räddar det överraskande avslutet, även inspel mot Rasken hade varit en möjlighet. Johan med krampkänning tvingas till byte i den 83:e minuten. Tim Rickbo ersätter rakt av. Storebror Rickbo har på det senare fått epitetet trepoängsvaktare när han kommit in i rätt avgörande faser av matcherna. Ingo får sig en rejäl tackling som assisterande domaren tycker är frispark, det tillsammans med en shortsdragning inne i straffområdet får Trelleborgs ledarkår att se rött. Två ledare uppvisas på läktaren och lagledaren får tillfälligt ta över ansvaret (tur man inte hamnat i den sittsen). Ännu ett inspel blir halvfarligt för Trelleborg men nicken går inte på mål. Istället kan Kulladal och firma Vellinge kontra in 2-0 när Rasken osjälviskt serverar Ramsey som kommer löpandes som skjuten ur en kanon när Rasken bara har målvakten kvar att överlista. Ramsey skickar in 2-0 via målvakten och därmed noterar vi ett fjärde mål på senaste tre matcherna för den stekhete vänsteryttern. Kulladal bärgar samtliga tre poäng på Vångavallen vilket inte hänt sedan säsongen 2005!


Matchens spelare

Dennis Rickbo. Efter en trevande försäsong och vår har Vellingeförvärvet gått och blivit en av lagets viktigaste spelare. Det är nu tydligt att Ramsey bara behövde en inspelningsperiod, trots allt rätt tufft att gå från div 5 till div 3 på några månader, innan han kom in i det. Idag kom hans fjärde och femte säsongsmål och den stekhete yttermittfältaren har nu gjort fyra mål på lika många matcher här i höst. Försteutmanare idag blir Johan Mellqvist som såg oerhört pigg ut fram till att han tvingades till byte med tio minuter kvar och kyligt lade upp till 1-0-målet. 


Av 1938 - Lördag 19 aug 19:00

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar 
Lördag
(19aug)
14.005-4 (4-0)H: Fisnik Alaj 3, Tobias Olsson, Kim Johansson

D: Fredrik Lövgren 2, Robin Fors, Givi Kokaia

 

 14.00 1-2 (0-0)L: Ludwig Hedén

O: Rassa Rahmani, Simon Ståhl
 
 14.002-1 (0-1) N: Karl Rydhög 2

B: Fredrik Svensson
 
 14.00

 

0-2 (0-0)

K: Dennis Rickbo 2 

 
 15.00   3-0 (1-0)L: Jens Lynard 2, Christian Andersson 

Tabell

 LagMVOF Mål
1. Olympic151132-1535p
2. Nosaby141147-15 34p
3.Kulladal1428-17 27p
4. IFK Tbg15

4

25-21 23p 
5. Eslöv14627-24 22p
6.Dösjöbro15624-30 20p
7. Hörby1535-43 19p 
8.Lund1421-2116p 
9.Lödde14715-16 15p
10.Bjärred1531018-27 9p 
11.Hyllie151116-604p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

 

Skytteliga (topp 5 och Kulladalare)

Plac.SpelareLagMål
1.Fisnik AlajHörby14
2.Gabriel StevenOlympic12
3. Andreas DahlbomNosaby11
 Robin LindskogNosaby11
5.Karl RydhögNosaby9
 Kim JeppssonEslöv9
 Sebastian RaskKulladal9
 Julian GrozdanovskiNosaby9
...Markus SwaneKulladal6
 Dennis RickboKulladal5
... Eddie EkbladKulladal2
 Martin PerssonKulladal2
 Primus SwensonKulladal2
...Daniel JanssonKulladal1
 Filip AhlströmKulladal1
 Jörgen MellbergKulladal1
 Tobinho SjöbäckKulladal1

 

Nästa omgång (17)

Fredag 25aug
Bjärred - Lund (19)

Lördag 26aug

Dösjöbro - IFK Trelleborg (13)

Hyllie - Eslöv (14)

Kulladal - Nosaby (14)

Lödde - Olympic (15)

 

(Hörby står över omgång 17)

KFF-tipset

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

Tabell

  Lag M V O F  Mål
1.  Nosaby 19 14 63-21  45p
2.  Olympic 19 13 43-25 41p
3. Kulladal 19 11  45-26  37p
4. Dösjöbro 19 10 38-34  32p
5.  Eslöv 19 9 39-32  31p
6.  IFK Tbg 19

5

32-29  28p 
7.  Hörby 19 46-60  22p 
8. Lödde 19 8 20-22  21p
9. Lund 19 11  28-37 20p 
10. Bjärred 20 3 14 26-41  12p 
11. Hyllie 19 14 19-73 5p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

Nästa match

 vs                            

Omg 21, div 3 SG

Lördagen den 23sept kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

1-3                      

 

0-1 Dennis Rickbo (3)

0-2 Sebastian Rask (13)
0-3 Sebastian Rask (59)

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se