Senaste inläggen

Av 1938 - 20 maj 2022 09:00

För att få ytterligare andrum till botten är även nästa match en viktig sådan. För motståndet står Kosova som vi länge tampades med i mittenstrid ifjol.  Medan Kulladal kommit igång med spelet och resultatet på senare tid så har Kosova haft en svårare inställningen på säsongen. På sju matcher har det bara blivit till fyra poäng och dessa mot jumbon Dalby. Daniel Gheorghita är snart tillbaka från kurs uppåt landet men missar närmaste två. Av förklarliga själv missar vi även lårskadade Martin Persson. Däremot gör två nyförvärv intåg i matchtruppen med målvakten Emilio, närmast från Lunds BK och kantlöparen Hamza Ahmed som närmast kommer från Malmö City - vårt fjärde nyförvärv därifrån i år.

Fem års möten

Div 4 SV, 2021: Kulladal - Kosova 4-2 (Robin Svensson 2, Calle Stenberg, Johan Mellqvist)
Div 4 SV, 2021: Kosova - Kulladal 3-2 (Emil Vinkvist, Johan Mellqvist)

DM, 2017: Kulladal - Kosova 1-3 (Jörgen Mellberg)

Skyttekung

Danny Permin, 5mål

Astrit Brahimi, 2mål
Hekuran Jashari, 2mål

Matchen går att följa i appen Min fotboll.

Alla tipsrader hittar ni här

Av 1938 - 19 maj 2022 21:30

Kulladal gjorde processen kort med tabelltian Husie på onsdagskvällen. Efter en trevande första halvlek där ledningen låg på 1-0 kom offensiven igång rejält under andra halvleken - likt lördagsmatchen mot Bunkeflo. Ett tröttkört hemmalag lyckades inte hålla upp försvarsspelet och gästernas bollskickliga centrallinje kunde sakta men säkert borra sig igenom och till slut gå ifrån till klara 5-1. På fyra dagar har man därmed inkasserat två segrar och målskillnaden 11-1. Danny Permin, som lyckas sätta avtryck på dom flesta av matcher (denna gång med två mål och två assist) och Robin Svensson, som verkligen hittat rätt i sin roll som balansspelare på innermittfältet och utstrålar precis det lugn i speluppbyggnaden som vi saknade inledningsvis på säsongen kändes som två segerorganisatörer. Offensiven är slutligen det som avgör tillställningen men eftersom vi ännu slarvar för mycket i hemåtjobbet så är det defensiven med Daniel Jansson och Oliver Ohlsson som bär upp när det står och väger.

Matchfakta

Husie - Kulladal 1-5 (0-1)

0-1 Eljes Cibo (45) 0-2 Danny Permin (63) 0-3 Danny Permin (81) 1-3 (86) 1-4 Arlind Tahiri (87) 1-5 Mahsum Komurcu (91)

Assist K: 0-1 Danny Permin, 0-2 Robin Svensson, 1-3 Robin Svensson, 1-4 Roy Nickling, 1-5 Danny Permin

Så var matchen

Ni är vana vid att läsa om ändringar i Kulladals startelva från match till match och onsdagskvällen var inget undantag. Mer än halva startelvan hade nya spelare eller positioner gentemot Bunkeflomatchen senast. Då minns vi alltför väl helgen innan det när vi mot Bellevue fick undvara fjorton spelare. Truppbredden sätts verkligen på sin spets den här säsongen. Extra kul att fem spelare från startelvan är födda 2003 eller 2004 och att sju av elva har Kulladal som ungdomsklubb. Själva matchen inledde Kulladal minst sagt trevande. Energin från helgen tycktes vara bortblåst, vilket kan förklaras av att det var en onsdagsmatch. Med undantag från några genombrott av Viktor Kutlesovski så skapades inte mycket för gästerna. Hemmalaget kom till desto fler avslut men många av dom från distans och ofarliga för Justin Rassback som gjorde andra matchen för säsongen. Strax innan paus är Eljes Cibo påpassligt framme och petar in en retur från Danny Permins skott som målvakten inte lyckas hålla. Efter det har man ännu en chans innan domaren blåser för halvtid.

Återigen kom det på tal om att våga hålla i boll och fortsätta anfalla under andra halvlek. Energin var klart bättre redan från start. Husie har dock några omställningar som bland annat Daniel Jansson tvingas ta till ett gult för att stoppa. Tidigt har man också ett öppet läge som bara vara mål. Istället är det Danny Permin som frispelas efter en perfekt genomborrad boll av Robin Svensson - 0-2! Husie tappar i energi och det märks på antalet gula som dom drar på sig, varav ett som blev det rött efter en brysk behandling av Danne. Med nittio minuter kvar gör Danny säsogens femte mål återigen framspelad av Robben. Husie reducerar per omgående, ett snyggt avslut stolpe in. Synd Justin inte fick hålla nollen men säkerligen nöjd med att inte fått släppa in lika många som mot Klagshamn, matchen han stod senas. När Husie försökte gå fram öppnade sig ytor och våra anfallare är inte sena att nyttja dom. Två inoppare fick sätta prägel på slutminuterna där både Arlind Tahiri och Mahsum Komurcu målade. Denna gången var det Roy Nickling och Danny Permin som spelade fram. Resultatet skrevs i speedwayssiffror.

Matchens spelare

Danny Permin. Involverad i mycket offensivt. Rättvänd utanför straffområdet är det inte många som kan slå Danny på fingrarna. Han kan leverera den finaste av passningar eller ta ett välplacerat avslut. Därmed täcker han upp för ett inte så aktivt hemjobb. Det fungerar bättre när han och Robin Svensson verkar på varsin planhalva, istället för att få två i defensiven stillastående.

Av 1938 - 17 maj 2022 18:15

Dags för en Englische woche (tyskarnas uttryck för en mitt-i-veckan-match) när Kulladal på onsdagen tar sig till Husiegård för match mot tabelltian. Senast Kulladal mötte Husie i serien (möttes även i MM i vintras) var strax efter sommaren ifjol och då noterade vi en av flera matcher där vi hade problem med målskyttet när matchen stod och vägde. Vi har märkt av det i år också där vi öser in mål i somliga matcher men har svårt med avgörandet i vissa. Matchen mot Bunkeflo visade vad laget kan i sina bästa stunder och det var något av en befrielse efter att botten närmat sig oroväckande snabbt. Nu kommer det ännu en måstematch och med samma fantastiska inställning kan det gå vägen är här. Daniel Gheorghita och Martin Persson missar matchen och lämnar ett tomrum på innermittfältet som andra längtar efter att få fylla upp.

HemmaplanKulladals IPHusiegård
TränareNils-Erik Persson (andra året)Adnan Zukancic (första året)

9. Husie 3 0 2 1 4-7 2p

MM, gruppspel, 2022: Kulladal - Husie 4-2 (Mahsum Komurcu 3, Viktor Kutlesovski)
Div 4 SV, 2021: Kulladal - Husie 1-1 (Calle Stenberg)
Div 4 SV, 2021: Husie - Kulladal 1-6 (Robin Svensson 4, Emil Vinkvist, Eljes Cibo)

Skyttekung

Viktor Kutlesovski, 4mål

Hauraman Tawfiq Jaffar, 2mål
Mattias Lindell, 2mål

Av 1938 - 16 maj 2022 14:15

Efter en tung period med fem raka utan vinst lossnade allt för Kulladal i hemmamötet med nykomlingen Bunkeflo. Man formligen pulveriserade motståndet med en 6-0-vinst. Pausledningen på 1-0 var knapp och Bunkeflo hade tendenser till att komma in i matchen i slutet på första men i andra halvlek var det aldrig något snack. Insatsen var i det närmaste komplett från start till mål. Många var det som gjorde säsongens bästa insats och Viktor Kutlesovski fortsätter leverera när han nu är tillbaka i moderklubben. Imponerande nog var det två inhoppare i Felix Holm och Eljes Cibo som rundade av en fantastisk match genom att sätta tre framspelningar respektive två mål. Sista ordet fick målvakt Rafael Korowaiczyk som inom loppet av en minut räddade två straffar (den första gick om) och med eftertryck höll säsongens andra nolla. Smolket i glädjebägaren var att förra årets spelare Martin Persson tvingades utgå tidigt med en bristning i vaden. Vinsten var välbehövlig för Kulladal som nu skaffat sig visst andrum till botten. Match redan på onsdag igen när Husie välkomnar oss.

Matchfakta

Kulladal - Bunkeflo 6-0 (1-0)

1-0 Viktor Kutlesovski (6) 2-0 Mahsum Komurcu (54) 3-0 Danny Permin (68) 4-0 Eljes Cibo (77) 5-0 Eljes Cibo (81) 6-0 Danny Permin (83)

Assist K: 1-0 Danny Permin, 2-0 Viktor Kutlesovski, 4-0 Felix Holm, 5-0 Felix Holm, 6-0 Felix Holm

Varningar K: Robin Svensson (1), Felix Holm (1)

Adrian Aboujaefari (78)

Det kändes att det var en match med stor betydelse redan i omklädningsrummet inför. Det var nervöst, laddat och samlat på en och samma gång. Energin tog Kulladal med sig ut på plan. Redan efter sex minuter har Viktor Kutlesovski gjort sitt fjärde mål för säsongen, fint framspelad av Martin Persson och Danny Permin som dom flesta nog räknade med avslut ifrån. Kulladal ställde upp med formationen från MM-matchen mot Malmö City där Robin Svensson utgjorde en balansspelare. Ali Haidar, som varit något av försäsongens utropstecken fick chansen från start på ena ytterbacken när Oliver Ohlsson tog mittbacksplatsen för en sjuk Loke Läck. Den andra ytterbacken intog Mattias Olsson som gjorde det så bra mot Staffanstorp borta när han fick ersätta Calle Stenberg tidigt. Kulladal dominerar matchen under halva första. Martin Persson, som inför match var något av en huvudperson med systersonen i motståndarlaget, har ett tungt skott strax utanför kring kvarten spelad. Annars är 2-0 närmast när Viktor återigen är framme, nu med ett läckert indrag och sedermera avslut från högerkanten som går utanför. Slarvligt blir ordet när Danny Permin och Mahsum Komurcu kommer helt fria med målvakten sedan mittbacken trillat, den sistnämnde löper nämligen offside när han får bollen. Redan efter tjugofyra minuter tvingas MP utgå med en bristning i vaden. Felix Holm ersätter. Åtta minuter är det dags för nästa skada när Ali får en smäll mot tinningen och får andas lite vid sidan av innan han återkommer efter paus. Ahmad Beida ersätter. Omkring här har Bunkeflo ätit sig in i matchen. Ett friläge med sämre avslut är det farligaste man skapar. Ahmad bjuder på en solotur från sin vänsterbacksposition och saknar bara avslutet från att göra jobbet färdigt. Mahsum har ett läge när han skär in från vänster, fin boll ut av Robben, men målvakten är bra ute och parerar.

Bunkeflo har första läget i andra när man kommer i ett halvt friläge, återigen ett sämre avslut. Därefter tar Kulladal över totalt. Robben höll ett brandtal inne i omklädningsrummet och påtalade vikten av att fortsätta spela boll och inte som mot Sandby där Kulladal la sig på försvar under andra halvlek. Sagt och gjort. Robben själv är nära tvåan med en frispark som prickar ribban. Istället sätter Mahsum dit den när han och Viktor på okonventionellt vis samarbetar. Bunkeflo går för en reducering och skapar på kort tid en frispark och två hörnor som Kulladalare är först på. Mahsum är nära 3-0 när han tar emot bollen med huvudet och sedan nickar bollen mot mål, men precis före mållinjen rensas den. Robben har ett fint nickläge vid bortre på Dannys precisa hörna men nickar i burgaveln. 3-0 kommer istället på ett fint frisparksläge rakt utifrån. Danny kliver fram och dunkar in bollen via en Bunkeflospelare. Med arton minuter kvar kommer Eljes Cibo in och tillsammans med Holm skapar duon epitetet supersubs. Det tar nämligen bara fem minuter innan Cibbe har noterats för första målet, på frampelning av just Holm. En favorit i repris fyra minuter efter det, perfekt passning och jättefint avslut stolpe in - 5-0! Cibbe hade satt sitt fantastiska avtryck men Holm var inte klar för han skulle även passa fram Danny för 6-0. Islossning var ordet. Precis före full tid tilldöms Bunkeflo en straff. Rafael Korowaiczyk står kvar och läser den! Men domaren hävdar att en Kulladalare varit för snabb in i straffområdet. Straffen går om, Rafa läser även den och håller säsongens andra nolla! En passande avslutning.

Viktor Kutlesovski. Kulladals genomgående bästa spelare under säsongsinledningen. Alltid rörlig och vågar utmana på ett sätt vi saknat. Jobbar dessutom hårt i defensiven. En talande bild från Bellevuematchen senast är hur Viktor kämpar som en galning trots underläge 0-3 och somliga andra lirare sedan länge valt att ge upp.

Av 1938 - 12 maj 2022 21:45

Efter den fina premiären borta mot Dalby har det gått troll i det för Kulladal. Senaste matchen blev det till en klar förlust mot Bellevue även om spelet i sig var jämnare än vad resultatet visar. Än mer oroväckande var att det till matchen saknades fjorton (!) spelare i vår på förhand stora trupp. Med tydlighet visar det att ansvaret för att vända på den dystra trenden inte bara ligger hos tränarna. På lördagen väntar ett riktigt prestigemöte med nykomlingen Bunkeflo som inledde starkt för att sedan gå tillbaka något på det senaste. I laget spelar ju Kulladalsfostrade Johan Mellqvist och Felix Påhlsson. Med både släkt och vänner i motståndarlaget är det ingen som vill förlora den drabbningen så det lär bli åka av direkt. Efter flera säsonger med negativt "record" så har vi vant oss att hantera motgångar men det gör det ju inte roligare för det. Nu är det dags att börja visa nåt.

Av 1938 - 7 maj 2022 22:56

Kulladal har nu gått fem raka matcher utan seger efter en klar 0-3-förlust borta mot Bellevue. En stabil insats till trots finns bakom segersiffrorna där några ödesdigra minuter i slutet på första fällde laget. Ett Kulladal med stort manfall inför match, tio återbud gjorde att Eddie Ekblad och Jimmie Andersson fick snöra på sig skorna, släppte in tre mål på mindre än tio minuter och då var den dagen och hoppet om poäng förstört. Laget är inne i en tung period just nu och förmågan att komma ur den ligger i att hitta lagmoralen för just nu består Kulladal av spelare som inte jobbar åt samma håll. Daniel Gheorghita och Daniel Jansson kan gå ifrån helgen med höjt huvud och kommer bli oerhört viktiga i att leda skutan rätt.

Av 1938 - 6 maj 2022 14:00

Tredje matchen på åtta dagar spelar Kulladal på lördagen när man tar den lilla trippen till Mellanheden på lördagen. För motståndet står fjolårets meste målproducent Bellevue som gått något under radarn så här inledningsvis men ändå inlett med nio poäng av tolv möjliga. Kulladal hade stora problem med motståndarna under 2021 med en poäng på tre matcher där vi förutom seriematcherna ävem räknar in MM-finalen från 2020 som spelades i slutet på juli. På samma tre matcher mäktade Kulladal bara med ett enda mål och det var Martin Perssons fullträff på just Mellanheden. Efter en resultatmässigt stark försäsong och premiär så har vi hamnat i en formsvacka och det är en tuff uppgift att ta sig ur den mot Bellevue på det konstgräset. Men vi behöver få något bra med oss! Kulladal saknar tongivande spelare som Robin Svensson och Daniel Gheorghita, dock visade tisdagens match att det finns goda alternativ genom att kasta om på positionerna.