1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Söndag 3 sept 13:57

Med ett ungt lag lyckades det Kulladal att få med sig ett starkt resultat i bortamatchen mot Nike. Efter 0-0 i paus började målen trilla in i andra. Nike ryckte tidigt i andra ifrån till 2-0 innan Kulladal vaknade till liv. Jack Berggrensson reducerade till 1-2 efter framspelning av Felix Påhlsson, innan det sedan var dags för Prime-Time. Med två mål inom loppet av kort tid lyckades det Primus Swenson att kvittera efter inspel från 01:an Antonio Radolovic och sedan fullborda en imponerande vändning med ett 3-2-mål med fem minuter kvar. Noterbart att Nike gått starkt på sistone med fyra raka segrar och övertagen serieledning, bland annat för att Kulladal tog poäng av IFK Malmö i måndags. Noterbart även att Håkan Isgren till matchen hämtat upp fem (!) spelare underifrån, och då räknar vi alltså inte in juniorerna. En fin avslutning på en lika fin helg för seniortruppen. Nu väntar tufft spelprogram för U-laget som redan torsdag har bortamatch mot topplaget FC Rosengård innan man nästa måndag tar emot Lödde som ligger bara tre poäng före i tabellen. Nedan några ord inifrån omklädningsrummet. 

 

Matchfakta

Nike - Kulladal 2-3 (0-0)

K: Primus Swenson 2, Jack Berggrensson

Ass: Felix Påhlsson, Antonio Radolovic


Truppen


Dominic Cica

Andreas Pajus

Antonio Radolovic

Felix Påhlsson

Filip Jönsson

Genti Bulliqi

Jack Berggrensson

Mattias Andersson

Oliver Ohlsson

Primus Swenson

Sebastian Hillgren

Smail Habul

Vincent Lindberg


Primus "Primme" Swenson:

Tyckte att vi började bra, första kvarten. Sedan tappade vi rätt mycket sista halvtimmen av första halvlek. Fast det fanns stunder i matchen, när vi rullade på ett, två tillslag, där vi faktiskt hanterade det bra. 0-0 i paus och matchen var öppen. Dom öppnar bra med 1-0 och 2-0 hyfsat snabbt i andra halvlek. Sista halvtimmen tycker jag vi har rätt så bra koll på, reser oss och kommer tillbaka med både reducering, kvittering, samt ledning. 3-2, klart slut finito. Tillägger också att med den unga truppen i dagens match gjorde vi riktigt bra ifrån oss. Alla hanterade situationen bra. Gött att se. Även de äldre med Filip Jönsson i spetsen. 


Oliver "Hummels" Ohlsson:

Vi hittar inte vårt spel i första, dålig rörelse på mitten men i andra börjar vi springa mer och hitta vårt spel. Vi slarvar i backlinjen så dom gör 1-0 sen så lägger vi in en högre växel så vi börjar hitta våra chanser. Till slut hittade Felix in till Jack med lite tur från deras back och vi gör 1-2 sen så spelar vi bra - hittar ut till Ante på högerkanten som hittar in till Primus som gör 2-2 sen så gör primus även 3-2. 

 

Tack till Johan för liverapportering och spelarna för orden! Snygg seger det där!

ANNONS
Av 1938 - Söndag 3 sept 13:00

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar 
Fredag
(1sept)
19.004-2 (1-1)

E: Kim Jeppsson 2, Pontus Gressman, Linus Persson


O: Rassa Rahmani, Johan Palmström 

 

Lördag
(2sept)
14.00    4-1 (2-1)Hö: Arjanit Azemi 3, Tobias Olsson

Hy: Gowar Ibrahim Yunes 
 
 14.00  2-3 (1-1)L: Sebastian Sterner, Ludwig Hedén

K: Markus Swane, Eddie Ekblad, Sebastian Rask 
 
 14.00

3-3 (1-0)T: Adam Golstrand 2, Max Forslund

N: Robin Lindskog, Boris Bozic, Karl Rydhög 
 
 15.00  1-0 (0-0) L: Jens Lynard  

Tabell

 LagMVOF Mål
1. Nosaby161252-19 38p
2. Olympic171237-2038p
3.Kulladal1632-21 30p
4. Eslöv16833-26 28p
5. IFK Tbg17

5

28-27 24p 
6.Dösjöbro16727-30 23p
7. Hörby1639-44 22p 
8.Lund1626-2619p 
9.Lödde16817-19 18p
10.Bjärred1731220-31 9p 
11.Hyllie171317-664p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

 

Skytteliga (topp 5 och Kulladalare)

Plac.SpelareLagMål
1.Fisnik AlajHörby14
2.Karl RydhögNosaby13
 Kim JeppssonEslöv13
4.Gabriel StevenOlympic12
 Robin LindskogNosaby12
... Sebastian RaskKulladal10
...Markus SwaneKulladal7
... Dennis RickboKulladal6
... Eddie EkbladKulladal3
...Martin PerssonKulladal2
 Primus SwensonKulladal2
...Daniel JanssonKulladal1
 Filip AhlströmKulladal1
 Jörgen MellbergKulladal1
 Tobinho SjöbäckKulladal1

 

Nästa omgång (19)

Lördag 9sept
Olympic - Hörby (13)

Bjärred - Eslöv (13)

Hyllie - Dösjöbro (14)

Nosaby - Lund (14)

Kulladal - Lödde (15)

 

(IFK Trelleborg står över omgång 19)

ANNONS
Av 1938 - Lördag 2 sept 17:52

Kulladal hade inga problem med motivationen efter förlusten i toppmatchen mot Nosaby förra lördagen. Förvisso var det Lund som gick ut hårdast och inledningsvis fick gästerna det tufft. Strax efter halvtimmen spelad tar Lund ledningen efter ett fint placerat högerskott i bortre. Men Kulladal kvitterade omgående. Direkt på avspark sätter Eddie Ekblad en direktpass till Markus Swane som via ett långt väggspel med Jörgen Mellberg satte sitt sjunde mål för säsongen. I andra var gästerna mycket bättre än i första. Man vågade spela ut på ett annat sätt än i första. Via muren satte Eddie en frispark och gav sitt lag ledningen med tjugofem kvar. Ett psykologiskt mål på alla sätt och vis. Bara ett par minuter senare rasslade det till igen när inhoppande Filip Gavran lade upp för Swane som i sin tur hittade Sebastian Rask på bortre, anfallaren nickade in sitt tionde mål för året till 3-1. Lund reducerade en bit in på övertid men hann aldrig med något nytt anfall efter det. Däremot hade man innan det ett par farliga inspel. Viktigt att Kulladal med comebackande Marcus Sandén i startelvan för övrigt, åter kom på segersspåret och således motbevisade eventuella skeptiker. Skön revansch efter vårens plattmatch. Samtidigt tappade både Olympic (igår) och Nosaby poäng i toppen och även om det ska till en hel del att dom tappar fullständigt så ger det ökad energi för oss. Nästa lördag gästar Lödde, som idag tog en oerhört viktig 1-0-seger i sexpoängsmatchen mot Bjärred. 

  

Matchfakta

Lund - Kulladal 2-3 (1-1)

1-0 (32) 1-1 Markus Swane (33) 1-2 Eddie Ekblad (68) 1-3 Sebastian Rask (72)

Assist K: 1-1 Jörgen Mellberg, 1-3 Markus Swane

Varningar K: Calle Stenberg (1)


Laget


Calle Nelin

------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Calle Stenberg

Daniel Jansson

Joakim Söderlund

------------------------------

Dennis Rickbo (70)

Johan Mellqvist (81)

Marcus Sandén (70)

Jörgen Mellberg

------------------------------

Markus Swane

Sebastian Rask


Avbytare:

Dominic Cica (mv)

Filip Gavran (70)

Martin Persson (70)

Filip Jönsson (81)

Primus Swenson

  

Så var matchen

Två förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Nosaby. Filip Ahlström och Martin Persson (avbytare) ersattes med Marcus Sandén och Jörgen Mellberg. Med dom bytena blev det också en återgång till 4-4-2. Lund börjar matchen bäst. Efter tre minuter har man ett distansskott som går över. Lundensarna var onekligen på hugget inledningvis och stressade Kulladal till misstag mest hela tiden, i kombination med rent slarv från gästernas sida. Några glasklara målchanser blir det inte till men många bollar surrandes i och kring straffområdet. Calle Nelin står för en påpasslig utrusning när Lund försöker spela sig igenom från egen planhalva, men rensningen hamnar i gapet på Lunds skyttekung Servan Salamis som dock inte hinner lägga bollen till rätta och chansen uteblir. Kulladals första tillstymmelse till målchans kommer först efter femton minuter. Daniel Jansson kommer först på Sebastian Rasks hörna men får inte på någon ren träff. Farligt blir det sedan på Lunds hörna där Calle mv missar i utboxningen men där Kulladalsspelarna hjälps åt att blockera och rensa undan bollen. När Kulladal för en gång skull får till en snabb omställning blir man hindrade av en taktisk frispark följt av ett taktiskt gult. Hyfsat farligt blir det dock ändå. Jörgen Mellnerg skarvar vidare frisparken och bollen hamnar hos Joakim Söderlund som sprintat in från kanten, högerbacken testar avslut som går i utsidan av målvakten Yuta Nomuras burgaveln. Sen bjuder Kulladal på en ny snabb omställning där Rasken, Söder och Markus Swane är inblandade men den sistnämndes inspel fastnar på målvakten. Istället är det hemmalaget som kan göra 1-0. Efter att ha etablerat bollen utanför straffområdet går bollen från höger, via mitten och ut till vänster där spelaren får stå och motta avslut innan han placerar in 1-0 i bortre. Men direkt på avspark går Kulladal raka vägen upp och kvitterar. Zambrotta hittar Swane en bit in på offensiv planhalva, anfallaren slår sedan ut den till fristående Legendaren som löper ner och slår bollen åter till Swane som nu letat sig in framför mål och bara har att trycka dit 1-1. Swanens sjunde mål för säsongen och det första sedan hattricket mot Dösjöbro i juli. För Legendaren var det hans tredje assistpoäng i år. Lund avslutar sen halvleken bäst med ett inlägg som Calle mv boxar undan och ett skott som går bara halvmetern över ribban. Men 1-1 i paus. 


Även i andra tycker jag Lund är bäst med från start. Calle Stenberg och Danne har två viktiga rensningar som annars inneburit att man kommit förbi till läge. Legendaren står för ett fint hemarbete när Kulladal tappat boll högt, men har oturen att få bollen till hörna. Den leder dock inte till något. Sen börjar Kulladal så smått komma igång - på allvar. Swane har ett skott på mål efter Mackans förarbete. Zambrotta har en tung kanon som målvakten tvingas boxa bort, snyggt dessförinnan av Johan Mellqvist som lägger upp för lagkaptenen. Lund sticker emellan med en nick utanför av Hussein Al-Sultani, det såg nog närmare ut från andra sidan för ett sus gick igenom hemmapubliken medan vi såg bollen gå flera meter utanför. Stenberg drar på sig ett gult när Lund forcerar fram via högerkanten, nog ett viktigt regelbrott för annars kunde det blivit farligt. Frisparken blir inte till något. I den sextioåttonde minuten tilldöms Kulladal en frispark i fint läge sedan Dennis Rickbo blivit nedgjord. Zambrotta stiger upp, Rasken hoppar över och bollen seglar via muren i mål till 1-2. Vänsterbackens tredje mål för säsongen! Sen gör tränarduon (Pålle/Zoltan) ett dubbelbyte där Ramsey och Mackan går ut mot comebackande Filip Gavran (!) och MP. Två minuter hinner gå innan en oerhört löpvillig Gavran ligger bakom utökningen till 1-3. Hans pass ut till Swane öppnar upp och anfallaren kan med ett fint inlägg hitta Rasken som vid bortre nickar in sitt tionde säsongsmål! Snyggt anfall. Därefter öppnar det upp sig ännu mer för gästerna. Swane klackar elegant med sig bollen förbi två försvarare innan han dundrar bollen över mål. Filip Jönsson tillsätts en städgummeroll på mitten när Johan går av. Danne rensar undan viktiga bollar. Mot slutet satsar Lund mycket på spel ut och inlägg in, det leder till flera rätt hyfsade nicklägen. Med tio kvar har skyttekungen Servan Salamis exempelvis en nick som går via gräset och över mål. Swane trivs med ytorna men lyckas inte få på avsluten som blir till. Hemmalaget skickar upp målvakten med en minut kvar av ordinarie tid. Det blir inget mål där men väl tre minuter in på övertid där ett nytt högerinlägg nickas i mål via Calle mv till 2-3. Mer än så hinner tabellsjuan inte med och Kulladal tar sin fjärde raka på bortaplan!


Matchens spelare

Jörgen Mellberg. Der Alte kan än! Pålle ville ha in energi på högeryttern och energi det fick han onekligen. Legendaren låg bakom den så viktiga kvitteringen direkt efter Lunds ledningsmål och stod som alltid för ett storartad arbete både i defensiven och i offensiven. Bävar inför dagen då klubbikonen lägger skorna på hyllan. 

 

Av 1938 - Torsdag 31 aug 23:15

Efter första förlusten sedan i maj månad har det blivit dags för Kulladal att åka till Smörlyckan för match mot Lunds SK. Det ska bli intressant hur reaktionen blir efter Nosabymatchen i lördags. Har laget förmågan och viljan att hoppa upp på hästen igen och försvara sin tredjeplats? Det tror jag definitivt. Att vi hade förmågan att hänga med ett kommande div 2-lag så pass bra bör ge fortsatt inspiration trots att striden om topp 2 tycks över. Att spela för den bästa placeringen på 2000-talet är en annan inspirationskälla. Heller ska vi inte glömma att många unga och hungriga bankar på dörren. Sen finns ett oerhört tufft motståndarlag på andra sidan. Lund har gått bra under hösten med 1-2 hemma mot Olympic som enda förlust på de fyra matcher man spelat. Med den poängskörden har man skapat fyra poängs avstånd till återkvalplats. Senast Kulladal besökte Smörlyckan 2010 blev till en 2-3-förlust efter att Lund avgjort under dramatiska slutminuter. Däremot segrade man sedan med klara 3-0 i hemmamötet samma år. Det senaste mötet var som bekant i våras där Lund bjöd Kulladal på den första av totalt två hemmaförluster. Det var en oerhört frustrerande match där vi inte alls kom upp i standard. Förhoppningsvis har vi dragit lärdom av det. Det gjorde vi iallafall efterföljande matcher för efter den gick vi åtta raka utan förlust. Skadelistan är inte så farligt lång som den skulle kunna vara så här års men trots allt tvingas vi undvara Tobinho Sjöbäck (fot) och Patrik Ingholt (lår) som tvingades utgå från kvällens träning. Däremot har Joakim Söderlund hämtat sig väl från sin fotskada som han ådrog sig mot Nosaby senast. 


LUND - KULLADAL

OMG 17, DIV 3 SÖDRA GÖTALAND

LÖRDAGEN DEN 2SEPT KL 14

SMÖRLYCKANS IP, LUND


Truppen


21. Calle Nelin

22. Dominic Cica

2. Filip Jönsson

4. Daniel Jansson

5. Marcus Sandén

6. Martin Persson

7. Sebastian Rask

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Primus Swenson

11. Eddie Ekblad

12. Joakim Söderlund

13. Filip Gavran

14. Jörgen Mellberg

15. Calle Stenberg

16. Dennis Rickbo


Match-up:

                                          
Bildat19381930
HemmaplanKulladals IPSmörlyckans IP
TränarePatrik Påhlsson (fjärde året)Thomas Jernberg (andra året)
Fem säsonger2016: 8:a i div 3 SG
2015: 1:a i div 4 SV
2014: 10:a i div 4 S
2013: 9:a i div 4 S
2012: 11:a i div 3 SG
2016: 1:a i div 4 Ö
2015: 1:a i div 5 SV A
2014: 3:a i div 5 SV A
2013: 4:a i div 5 SV B
2012: 6:a i div 5 SV
FormVVVVFVVVFV
Fem senaste

Hyllie (B) 4-0

Olympic (H) 2-0
Bjärred (B) 2-1
IFK Trelleborg (B) 2-0
Nosaby (B) 1-2

Dösjöbro (B) 2-1
Hyllie (B) 3-1
Hörby (H) 3-1

Olympic (H) 1-2

Bjärred (B) 3-2

Tabellplacering3. Kulladal 15 8 3 4 29-19 27p7. Lund 15 6 1 8 24-23 19p
Hemma/Borta

Borta:
6. Kulladal 7 3 2 2 12-8 11p

Hemma:
9. Lund 7 2 1 5 11-13 7p

Fem års möten

2017, div 3 SG: Kulladal - Lund 0-2 (-)

Skyttekung

Sebastian Rask, 9mål

Servan Salamis, 8mål


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här

 

 

Från vårens möte på Kulladals IP som Lund vann med 2-0

Av 1938 - Tisdag 29 aug 15:45

 

Matchfakta

Kulladal - IFK Malmö 2-2 (0-0)

K: Markus Swane 2

Ass: Patrik Ingholt 2


Laget


Dominic Cica

-------------------------------

Andreas Pajus

Filip Jönsson

Jörgen Mellberg (c)

Oliver Ohlsson

-------------------------------

Filip Gavran

Stefan Vagic (45)

Patrik Ingholt

Sebastian Hillgren

-------------------------------

Markus Swane

Mattias Andersson


Avbytare:

Felix Påhlsson (45)

Jack Berggrensson

Genti Bulliqi

Ludvig Lindberg


Derbyt mellan Kulladal och gästande IFK Malmö hade mycket att leva upp till efter vårens galna 5-5-möte på Stadionområdet. Det är möjligt att matchen rent målmässigt inte levde upp till vårens tiomålsmöte men i övrigt blev det en högst underhållande U-lagsmatch med en andra halvlek som väl äntligen bara kan benämnas med begreppet: Hawaii-deluxe. Vi tar väl det från början. Håkan Isgren valde att ställa upp med 40-årige legendaren Jörgen Mellberg på mittbacken vilket kom att bli det största utropstecknet i elvan. Det blev således han och mittbackskollegan Filip Jönsson som fick ta hand om IFK Malmös centertank som under hela mötet ställde till det ordentligt för hemmalaget. Högeryttern Sebastian Hillgren får matchens första målchans när han skickar Filip Gavrans förarbete på mål, men inga problem för bortakeepern. Precis som förväntat går mycket av gästernas anfallsspel via den storväxte forwarden och det är också han som ligger bakom lagets första hörna och lagets första avslut som går över. Oliver Ohlsson tog plats som högerback i elvan och följde ofta bra med upp i anfallen, som när han efter tretton minuter testar skott från utanför straffområdet efter Hillgrens fina soloaktion på kanten - skottet tätt utanför stolpen. I nästa anfall är det den andra ytterbacken, Andreas Pajus som är inblandad. Östgöten står för ett fint jobb en bit in på offensiv planhalva och får fram bollen till Mattias Andersson som har ett hyfsat skottläge men inte förvaltar det. Kulladals första hörna i matchen kommer omkring tjugo minuter in. Den ger snart Markus Swane hans första av många målchanser, men avslutet som kommer till efter en "lobbfint" av Patrik Ingholt går utanför. Den andra hörnan man spelar sig till slår Ingo på främre ytan som Gavran letat sig till, men ytterns skott går över. En speciell match för Gavran som ju är åter i Kulladal efter en kortare sejour hos just IFK Malmö. Det syntes att han var revanshsugen matchen igenom. Ett spännande samarbete mellan han och Swane tornades så sakteliga upp ju längre matchen led. Ytterst nära 1-0 är det när Swane rinner igenom och slår sitt inspel på en försvarare som är nära att styra bollen i eget mål men den hamnar istället rakt i målvaktens famn. Ett lurigt distansskott tvingar Dominic Cica till en första riktig aktion där han tippar bollen till hörna. Hörnan rensas effektivt undan av Oliver som vid hörntillfällena placerade sig strategiskt riktigt vid förstaytan. Sen går det snabbt åt andra hållet. Gavran skär in från högerkanten och avslutar något överraskande från svår vinkel, målvakten är dock med och får också hjälp av sin stolpe. Trots att han inte hade lika mycket att göra som sin motståndarkollega var Domme onekligen på tårna vilket han visar när Legendaren pressad av flera motståndare slår en bakåtpass mot honom, det hela får till slut betecknas som en räddning snarare än en rensad bakåtpass. Efter den hörnan får Kulladal ett utmärkt kontringsläge. Matte sätter upp Swane i utmärkt läge men den senare skickar bollen utanför, där ska det vara mål vilket Swane och tycktes medveten om. Istället står sig 0-0 till paus. 

  

Sällan har jag noterat så mycket under en halvlek som igår. Rekordmånga tre helsidor gick åt i anteckningsblocket. Då kan ni ju också ana antalet målchanser under de fyrtiofem minuterna. En i första halvlek hårt jobbande Stefan Vagic går i paus ut mot 01:an Felix Påhlsson. Chanskavalkaden börjar nästan omgående där Swane drar på ett skott från distans, målvakten tappar ut skottet men står sedan för en fin parad när Matte störtar fram. Nästa chans dröjer inte många minuter. En oerhört pigg Gavran drar åter in från kanten och spelar bollen till en fristående Hillgren som skickar den högt över mål. Där måste det vara mål! Hillgren Senior är nära att få ett nervsammanbrott på läktaren. Di Gule bjuder sen Swane på nästa chans. Målvaktens inspark kommer nämligen snabbt tillbaka och sätter Swane i fritt läge, hans avslut får ribban att skallra men otroligt nog ännu inga mål i matchen. Men det skulle komma. Legendaren inleder ett anfall från mittbacken när han slår ut bollen till Gavran på kanten. Gavran slår den vidare till Ingo som hittat ut på vänsterkanten, ett rappt anfall avslut med ett inspel och säkert avslut av Swane till 1-0. Men på nytt kom ett Kulladalssyndrom tillbaka när ledningen bara höll i ungefär en minut. En missad pass av Oliver ger IFK Malmö en autostrada. När det sen ser ut som om Kulladalsförsvaret hittat positionerna igen får högeryttern på ett tjusigt avslut (med fel fot dessutom) när han lobbar in kvitteringen vid bortre stolpen. Det kunde dock varit 2-1 direkt efter det. Ett snabbt inkast av Gavran på offensiv planhalva till Swane, som fint vänder upp och sätter Felle i läge, men den unge mittfältarens avslut går rakt på den utrusande målvakten. Tio minuter efter kvitteringen ordnar gästerna en frispark i fint läge. Fram steppar den redan omtalade anfallaren som elegant placerar in 1-2. Matchen var vänd. Jönsson får ett ypperligt läge för en lika snabb kvittering som IFK:s tidigare, men hans avslut från ett par meter går över (!). Mittbacken kan inte mer än att le åt eländet. Sen har Swane en nick i ribban på en fin vänsterhörna (Gavran?). Kulladal har oerhörd oflyt i perioden och det måste bara kopplas an till bortalagets tränare som efter ett ribbskott av IFK senare i matchen utbrister: "Vilken tur ni har!". Dock bör det nämnas att gästerna inte alls är ofarliga i deras omställningsförsök, mycket tack vare att halva laget stannade uppe och stackars övriga halvan fick uppgift att försvara ledningen. Det höll så klart inte särskilt länge när Swane var i farten. Med kvarten kvar överlistar han målvakten med vänstran i friläge, återigen Ingo som står för framspelningen. Gavran fortsätter ligga bakom mycket i anfallsväg. En fin boll i djupet av Felle blir till ett inspel som precis rensas av IFK. Den följande hörnan slår han perfekt till Matte som slitit sig loss från sin bevakning men dessvärre lobbnickar över. Nere i försvaret blir Jönsson övermodig när han på Baramanér försöker spela sig ur situationen, men hans klack bakåt till en IFK-hörna får han nog förklara i efterhand. Sån tur leder den inte till något. Sen kommer det här ribbskottet från Di Gule. Framspelningen över Kulladals backlinje är riktigt fin och precis. Nu var matchen onekligen inne i Hawaii-deluxe-mode (för någon som eventuellt läser fotbollsreferat för första gången så är Hawaiifotboll alltså när spelet böljar fram och tillbaka, gärna med målchanser för båda lagen som följd). Efter vad som tycktes vara en tillbakapass där domaren väljer att låta spelet fortgå, skickar Domme en utspark mot Swane som lyckas slita sig loss men kommer något ur vinkel. Anfallet rinner ut i sanden. På det blir det sedan ett friläge för gästerna, oklart hur han kunde bli så ren. Men Domme kommer ut perfekt och räddar till hörna. Åt andra hållet samarbetar Gavran och Swane snyggt men sista inspelet ämnat åt Felle rensas iväg av försvaret. Försvararen vågar inte annat än att skicka iväg bollf-n när den närmar sig, vilket i och för sig är förståeligt givet matchbilden. Men när först Jönssons rensning kommit tillbaka och sedan Oliver skickar en ny boll, så sparkar ena IFK-mittbacken hål i luften vilket ger Swane en gratischans. Hans lobbförsök pareras dock av målvakten. Matte har matchens två sista chanser där han först skickar en andraboll högt över och sedan styr, efter Gavrans fina soloraid, en boll decimetern utanför stolpen. En oerhört underhållande match slutar 2-2 och tittar man på tabellen var det inget dåligt resultat för Kulladal. När det kommer till den enskilda matchen hamnar den lätt i en diskussion om sumpade målchanser.  Det är så enkelt att sätter man inte målchanserna förtjänar man inte vinna någon match. Men med det sagt kan Kulladal ta med sig en oerhört fin anfallsfrenesi som bådar gott inför kommande matcher. När vi nu tog poäng av IFK tappade dom serieledningen till Nike och det är just dom som väntar i nästa match som spelas söndag kl 12 i Lomma. 


Matchens spelare

Sebastian Hillgren. "Hille"gjorde egentligen bara en miss i hela matchen och det var avslutet i början på andra som skickar över mål i fritt läge. Det lär ha grämt honom en tid efter men då ska han istället vara medveten om vilket kanonmatch han gör i övrigt. Han bidrar med fart och fläkt och fint hemjobb matchen igenom. Öva avslut kan man göra hela karriären men hans övriga attribut är inget som kommer på beställning. Ytterst spännande framtidsspelare. 


 

Av 1938 - Måndag 28 aug 13:00

   
Topp 5 - Omg 2
1. MestaMästaren (Filip Ahlström) - 63p
2. @swensontyckertill (Primus Swenson) - 58p

3. Dommedeus 2.0 (Dominic Cica) - 57p

4. Nujävlar (Patrik Påhlsson) - 56p

    FC Ennen (Jens Ennen) - 56p

Jumbo: Runkebo FF (Dennis Rickbo) - 22p


Topp 5 - Totalt

1. Karlssons gifflar (David Karlsson) - 189p
2. @swensontyckertill (Primus Swenson) - 183p

3. Nujävlar (Patrik Påhlsson) - 176p

4. Speakers corner (Patrik Swenson) - 174p

5. Dommedeus (Dominic Cica) - 163p

Jumbo: Team Jompas - 78p (en omg efter)


Deltagare 2017/18

 

@swensontyckertill (Primus "Primme" Swenson, Senior)
A.C Dalaplan (Mattias "Matte" Andersson, Senior)
Big T´s (Tonny "TT" Tindberg, i Kulladal som ungdom och 2009-2010)

BoomXhakaLaca (Tim "Timpa" Rickbo, Senior)

BW 90 (Sebastian "Rasken" Rask, Senior)

Chiellini con carne (Oliver "Cahill" Wågreus, Senior)

Dommedeus 2.0 (Dominic "Domme" Cica, Senior)

Fc tack för cashen (Felix "Felle" Påhlsson, 01:orna
Fc Ennen (Jens Ennen, tidigare Fältare)
FC Jonte (Jonathan "Jonte" Malmqvist, i Kulladal från ungdom till 2015)

JT (Joel "JT" Tindberg, i Kulladal 2013)
Karlssons gifflar (David "Linderoth" Karlsson, i Kulladal 2015)

Lagledarns elva (undertecknad)
Lingons (Patrik "Ingo" Ingholt, Senior)

MestaMästaren (Filip "Bruce" Ahlström, Senior)
Mourinhos pågar (Andy Mandoka, i Kulladal som ungdom)

Mustinatorn FF (Noah Christoffersson, i Kulladal från ungdom till 2015)

Nujävlar (Patrik "Pålle" Påhlsson, Senior)
Nydala IF (Jimmie "Mr 100" Andersson, Senior)

Runkebo FF (Dennis "Ramsey" Rickbo, Senior)

Speakers Corner (Patrik "Swisse" Swenson, supporter och speaker)

Team Jompas (Jonathan "Jompas" Asp, Åtvidaberg - i Kulladal som ungdom)

Team SOtsur (Calle "CS" Stenberg, Senior)

TeddyAlwaysWin (Teddy Bergqvist, Åtvidaberg)

Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck, Senior)
Tööösti FC (Eddie "Zambrotta" Ekblad, Senior)


Prispengar:

1. 1.820kr (70%)

2. 520kr (20%)

3. 260kr (10%)

Av 1938 - Söndag 27 aug 22:30

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar 
Fredag
(25aug)
18.302-3 (2-1)B: John Dahlberg, Emin Karaman

L: Ludwig Hedén, Kai Henrysson, Servan Salamis

 

Lördag
(26aug)
13.00 3-0 (2-0)D: Robin Fors, Markus Johansson, Niklas Ganneby  
 14.00  0-2 (0-2) E: Kim Jeppsson 2  
 14.00

 

1-2 (0-1)

K: Dennis Rickbo


N: Julian Grozdanovski, Karl Rydhög 

 
 15.00  1-3 (1-1) L: Elias Dahl

O: Rassa Rahmani, Simon Ståhl 
 

Tabell

 LagMVOF Mål
1. Olympic161235-1638p
2. Nosaby151249-16 37p
3.Kulladal1529-19 27p
4. Eslöv15729-24 25p
5. IFK Tbg16

5

25-24 23p 
6.Dösjöbro16727-30 23p
7.Lund1524-2319p 
8. Hörby1535-43 19p 
9.Lödde15816-19 15p
10.Bjärred1631120-30 9p 
11.Hyllie161216-624p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

 

Skytteliga (topp 5 och Kulladalare)

Plac.SpelareLagMål
1.Fisnik AlajHörby14
2.Gabriel StevenOlympic12
 Karl RydhögNosaby12
4. Andreas DahlbomNosaby11
 Julian GrozdanovskiNosaby11
 Robin LindskogNosaby11
 Kim JeppssonEslöv11
... Sebastian RaskKulladal9
... Dennis RickboKulladal6
 Markus SwaneKulladal6
... Eddie EkbladKulladal2
 Martin PerssonKulladal2
 Primus SwensonKulladal2
...Daniel JanssonKulladal1
 Filip AhlströmKulladal1
 Jörgen MellbergKulladal1
 Tobinho SjöbäckKulladal1

 

Nästa omgång (18)

Fredag 1sept
Eslöv - Olympic (19)

Lördag 2sept

Hörby - Hyllie (14)

Lund - Kulladal (14)

IFK Trelleborg - Nosaby (14)

Lödde - Bjärred (15)

 

(Dösjöbro står över omgång 18)

Av 1938 - Söndag 27 aug 01:45

Kulladal hade behövt en seger i eftermiddagens hemmamatch mot Nosaby för att förbli en outsider i den absoluta toppstriden. Men när domaren blåste för full tid var det gästerna som gick segrande ur striden med 2-1. Julian Grozdanovski gav Nosaby ledningen efter en kvart när han efter en mottagning skottfintade innan han placerade bollen invid stolpen. Innan dess hade Markus Swane haft ett skott som precis seglade förbi stolpen. Nosaby fick sen en perfekt start på andra när man efter ett par minuter utökar genom Karl Rydhög. Anfallet är snyggt och börjar ända nere från mittbacken som elegant styr ut en yttersida på kanten, ändå känns det som det kunde undvikits från Kulladalshåll. Dennis Rickbo visar fortsatt fin form när han bara fem minuter senare reducerar på Joakim Söderlunds inspel från högerkanten. En snygg aktion från yttermittfältaren som med högran petar in sitt sjätte mål för säsongen och femte på fyra senaste matcherna. Kulladal satte in en kvitteringsjakt som ständigt blev avbruten av snabba Nosabyomställningar och farliga lägen. Det blivande div 2-laget, vill jag hävda, har en offensivfrenesi som är på tok för bra för denna serien. Till skillnad från tidigare möten kändes det också som om man stängt till bakåt. Kulladal gav åtminstone det en chans och var till exempel oerhört nära med Eddie Ekblads fina frispark som gick rakt mot krysset men där målvakten står för en fin räddning. Nosaby vinner en underhållande tillställning och Kulladal tvingas dessvärre inse att man inte riktigt räcker till för att utmana om en plats i div 2 - men fick trots allt bekräftat för sig att man är däruppe och nosar, både idag och under säsongen som helhet. Nu får alla krafter riktas mot att spela till Kulladal dess bästa placering på 2000-talet, vilket förhoppningsvis inte tas lättvindigt. Joakim Söderlund tvingades tyvärr utgå med en kraftig fotstukning och riskerar någon/några match-(ers) frånvaro. 

  

Matchfakta

Kulladal - Nosaby 1-2 (0-1)

0-1 Julian Grozdanovski (15) 0-2 Karl Rydhög (47) 1-2 Dennis Rickbo (51)

Assist K: 1-2 Joakim Söderlund 

Varningar K: Sebastian Rask (2), Markus Swane (5), Eddie Ekblad (1), Dennis Rickbo (2)


Laget


Calle Nelin

--------------------------

Eddie Ekblad (c)

Daniel Jansson

Calle Stenberg

Joakim Söderlund (70)

--------------------------

Martin Persson (77)

--------------------------

Dennis Rickbo

Filip Ahlström

Johan Mellqvist

--------------------------

Sebastian Rask

Markus Swane


Avbytare:

Dominic Cica (mv)

Jörgen Mellberg (70)

Patrik Ingolt (77)

Filip Jönsson

Tim Rickbo


Så var matchen

Matchen blev en halvtimme försenad på grund av att motståndarna och assisterande domarna hamnade i bilkö på vägen till Kulladal. Huvuddomarens nonchalans kring beslutet och det faktum att Kulladal först gick ut för att värma upp och sen fick gå in igen skapade frustration. Det påstods att man försökt nå vårt kansli (!) istället för kontaktpersonen (undertecknad) som står på SvFF:s hemsida. Vi fick istället reda på det hela en kvart in på vår genomgång. Knappast gynnsamt läge för oss. Huruvida det faktiskt påverkade matchen får spelarna svara på men irriterande none-the-less. När matche väl dragit igång är det Sebastian Rask som får första chansen. Johan Mellqvist räddar bollen från att gå ut över linjen i förstaläget och det hela leder till en chans för Rasken som dock avslutar över. Nosabys första chans har Julian Grozdanovski som i duell med Daniel Jansson lyckas komma till avslut, men även det går över. Sen har Markus Swane det i ingressen ovan nämnda skottet som går tätt utanför högra stolpen. Anfallet är snyggt från start där Joakim Söderlund lyckas lätta en halvsvår passning till Johan som med en yttersida prickar Swanen som tar emot och sedermera kommer till avslut. Istället går ledningen till Nosaby. Ett vänsterinlägg tas emot snyggt av nämnda Grozdanovski som kyligt skottfintar innan han placerar bollen invid vänstra stolpen. Omgående är Rasken sen nära att stressa till sig en kvittering men bortaförsvaret har flytet med sig när hans block på försvararens rensning studsar rätt i famnen på målvakten Christoffer Eklund. Däremellan har Calle Nelin i målet hunnit med en halsdrypande dragning i eget straffområde. Pålle ryter ifrån ordentligt när det från Kulladalshåll är knäpptyst vid Nosabys långa inkast från höger. Inkastet blir till hörna och hörnan ger så småningom ett helt okej volleyläge på bortre, som gästerna skickar över. Rasken har Kulladals nästa målchans. En boll från högerkanten (Söder?) försöker nickas på mål av Filip Ahlström men hans nick blir istället till en skarv till Rasken som från svår vinkel avslutar, tvingar målvakten till en retur rakt ut men försvaret hinner rensa innan nästa Kulladalare är på plats. Stundtals imponerad över hur Nosaby fyller på med flera spelare i sina anfall och att man vågar göra det. Vid ett tillfälle störtar tre-fyra spelare in i offensivt straffområde när det kommer ett inspel från höger, dessbättre för Kulladal går volleyavslutet metern ovanför ribban. Bruce får en enligt honom själv lättvindig hörna sedan han misslyckats få Zambrottas inlägg på mål. Den leder inte till något. Sen spelar man sig till en ny efter en stark press av Rasken mot deras vänsterback Boris Bozic och ett blockerat inspel av Bruce. Men fasta situationer hade Kulladal svårt att göra sig gällande på överhuvudtaget. En vid insparkar oerhört petig domare fick mothugg från båda håll när han flera gånger påpekade att bollen rullade eller låg en centimeter över linjen. Där förordar jag lite flyt i spelet och då kan de pyttesmå fördelarna som fås kvitta. Värre då när man tjuvar flera meter på inkast. Precis innan halvtid har Nosaby en nick i stolpen, återigen ett resultat på en snabb omställning. Men 0-1 står till paus. 


Knappt har publiken hunnit käka upp Ullas kanelbullar innan Nosaby utökar ledningen till 2-0 två minuter in på andra. Från egen planhalva lyckas en defensivspelare (vågar inte säga om det faktiskt var en mittback) få ut en yttersida till vänsterkanten. Via den lyckas man sedan komma ner mot kortlinjen, spela in bollen till Karl Rydhög som fintar bort Kulladalsförsvaret innan han enkelt placerar in bollen. Det dröjer inte alls långt efter avspark innan man är framme igen, alldeles för lätt får man ta sig fram mitt i banan - men Calle Stenberg står för en viktig klassbrytning precis när spelaren ska avsluta. Istället är det Kulladal som får in i snabb reducering. Efter en tid uppe i högra offensiva hörnet går bollen tillbaka till Söder som på ett slår in bollen mot Dennis Rickbo som står och fiskar strax utanför straffområdet, i en snygg aktion lyckas han få med sig bollen och peta in 1-2 - med högran. Huvud, vänster, höger - Ramsey kan göra mål med allt. Om man befarade en nergång i energi efter det potentiellt mentalt nedbrytande 0-2-målet precis efter paus, så gav det här målet så klart motsatt effekt. Swanen får äntligen lite bollar att jobba med. En nickskarv landar sånär framför Rask men bryts av ena mittbacken. Minuten efter ordnar han hörna. Nosabys tränare blir överraskande "uppvisad på läktaren" efter en i mitt tycke mild klagan. Även om Kulladal spelar sig till fler besök på offensiv planhalva är det ständigt med ett omställningshot från Nosaby över sig. Som när dom lyckas komma runt på vänsterkanten och Kulladal har flyt när inspelet löper igenom straffområdet. Efter slit utanför straffområdet får Bruce med sig en frispark i fint läge. Zambrotta stiger fram och slår den välplacerat mot målvakten vänstra kryss, men målvakten står för en av säsongens svettigaste räddningar på Kulladals IP när han räddar. En ordentlig fotstukning tvingar Söder till byte med tjugo kvar. Jörgen Mellberg kommer på plan. Robin Lindskog får en gratischans sedan Zambrotta spelat bort bollen i fel läge, men avslutet lämnar mer att önska. Sen kommer Rasken och Swanen till, men istället för att passa väljer den förstnämnda att avlossa vänstran. Liknande läge som innan då Ramsey hade läge att spela Rasken men valde att avsluta. Patrik Ingholt in mot Martin Persson med kvarten kvar. Daniel Jansson ropar på anfallarna för ökad intensitet vilket får direkt effekt när Rasken ordnar frispark nära hörnflaggan. Men det hela leder bara till ett kontringsläge för gästerna, men det hindras effektivt att ett superbt hemjobb av Legendaren. En livsfarlig klackning i blindo i eget straffområde av Johan ger Nosaby ett jätteläge att stänga matchen men avslutet från nära håll letar sig över. Rasken söker straff men blir synad av domaren som varnar anfallaren för filmning. Istället får Nosaby en ny stor chans att avgöra men Calle mv tar resolut bollen av den i friläge komne anfallaren. Snart blåser domaren för full tid. Kulladals första förlust sedan maj månad är ett faktum. 


Matchens spelare

Joakim Söderlund. 

KFF-tipset

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

Tabell

  Lag M V O F  Mål
1.  Nosaby 19 14 63-21  45p
2.  Olympic 19 13 43-25 41p
3. Kulladal 19 11  45-26  37p
4. Dösjöbro 19 10 38-34  32p
5.  Eslöv 19 9 39-32  31p
6.  IFK Tbg 19

5

32-29  28p 
7.  Hörby 19 46-60  22p 
8. Lödde 19 8 20-22  21p
9. Lund 19 11  28-37 20p 
10. Bjärred 20 3 14 26-41  12p 
11. Hyllie 19 14 19-73 5p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

Nästa match

 vs                            

Omg 21, div 3 SG

Lördagen den 23sept kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

1-3                      

 

0-1 Dennis Rickbo (3)

0-2 Sebastian Rask (13)
0-3 Sebastian Rask (59)

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se