Senaste inläggen

Av 1938 - 13 juni 2022 16:04

Kulladal åkte på lördagen till östra Lund för match mot seriefemman Linero. Som vanligt denna säsongen var det med en sargad trupp då två från juniorlaget med noll minuter i seniorsammanhang fick kallas in under förmiddagen. Inledningen var skakig och Linero tog tidigt tag i matchen men en del skapade chanser som resultat. Redan efter fem minuter kom 1-0 då Oliver Ohlsson rivit ned en motståndare i straffområdet. Debutanten i målet Emilio Hidalgo stod för en strålande insats men kunde inte göra mycket åt den straffen. Men Kulladal letade sig tillbaka in i matchen och hade innan paus kvitterat genom Danny Permin som nyttjade Mahsum Komurcus passning på bästa sätt. Precis efter paus hade man också tagit ledningen genom just Mahsum som avslutade en fin press av Calle Stenberg till 1-2. Vid ställningen 1-0 hade Linero som allra bäst chanser för en tvåa medan dom i andra inte skapade alls lika mycket. Dock kommer en kvittering med få minuter kvar sedan hemmalaget tagit sig förbi på vänsterkanten och avslutat för retur. En stark pinne som vi förmodligen tagit alla dagar i veckan inför match men som det utvecklade sig kändes det som en tappad seger.

Matchfakta

Linero - Kulladal 2-2 (1-1)

1-0 straff (5) 1-1 Danny Permin (42) 1-2 Mahsum Komurcu (50) 2-2 (89)

Assist K: 1-1 Mahsum Komurcu, 1-2 Calle Stenberg

Varningar K: Calle Stenberg (1), Mahsum Komurcu (2), Danny Permin (1)

Av 1938 - 9 juni 2022 21:45

Efter vinten i derbyt mot Flagg senast åker Kulladal på lördagen till stadsdelen Linero i Lund för möte mot en av seriens favoriter - inför säsongen. Efter en trög start på säsongen har Lundalaget kommit igång och parkerar efter tio matcher på femteplatsen och två poäng före Kulladal i tabellen. Linero hade en fin säsong ifjol och tippades av en del att utmana men starten på serien (tre poäng första fyra matcherna) gjorde att övriga lag ryckte en aning. I en underhållande försäsongsmatch möttes lagen i en match där Kulladal segrade med 4-2 trots stort bollinnehav för gästerna. Kulladal föll tillbaka väl mot Flagg senast efter tuffa matcher dessförinnan. Ett skönt besked och minst lika skönt att framförallt innermittfältet var tillbaka i gammalt slag med comeback på både Martin Persson och Daniel Gheorghita. Se vad Kulladal kan göra i den sista av konstgräsmatcherna den här säsongen (förutsatt en match inte måste flyttas pga vädret).

Fem års möten

Träningsmatch, 2022: Kulladal - Linero 4-2 (Daniel Gheorghita 2, Viktor Kutlesovski, Martin Persson)

Skyttekung

Danny Permin, 6mål

Izidin Khattab, 4mål

Matchen går att följa i appen Min fotboll.

Alla tipsrader hittar ni här

Av 1938 - 5 juni 2022 16:24

Kulladal gjorde jobbet hemma mot BK Flagg

Kulladal vann på ett soligt Kulladals IP när man slog tabell sexan BK Flagg med 4-2, efter att ha vunnit båda halvlekarna med 2-1. Efter en fin krigarinsats förra veckan mot serieledarna FC Trelleborg där man tyvärr fick lämna Trelleborg utan några poäng, var det mer en suck av lättnad än glädje bland Kulladals spelarna när domaren blåste av. Men glädjande var att spelare som Martin Persson, Robin Svensson, Daniel ?Hagi? Gheorghita och Viktor Kutlesovksi var tillbaka, något som visade sig matchavgörande för dagens batalj. Det var en bestämd och smått frustrerad Nisse och Henke som inför matchen efterfrågade ett aggressivare spelar i egna straffområdet och framför motståndarnas mål. Där fyra mål för Kulladal var i underkant med tanke på matchbilden, men där det egna försvarsspelet lämnar fortsatt många frågetecken, förhoppningsvis kan Daniel Jansson (som genomförde Stockholm marathon på imponerande 03:05!) vara med och reda ut detta till nästa helg. Som utlovat blev det en fysisk match där Kulladal gick segrande ur kampen, mycket tack vare mittfältstrion MP, Hagi och Robin. Med den sistnämnda, Robin ihop med Arlind visade vägen med vars två mål, något som bådar gott för framtida matcher.

Matchfakta
Kulladal - BK Flagg 4-2 (2-1)
1-0 Robin Svensson (25), 2-0 Arlind Tahiri (36), 2-1 Markus Wahlström (44), 3-1 Robin Svensson (55), 4-1 Arlind Tahiri (60), 4-2 Markus Wahlström (65)
Varningar K: Daniel Gheorghita (36), Robin Svensson (72)

Mahsum Kömürcü (65)

Med flera spelare tillbaka efter skador, sjukdom och jobb valde Nisse att återgå till en 4-2-3-1 uppställning där direktiven var enkla, först vinna kampen för att sedan vinna matchen. Något som Kulladal gick ut och gjorde direkt, då man började klart piggas och gjorde det jobbigt för ett klart mer defensivt Flagg som valde att inrikta sig mer på långbollar och kontringsspel. Detta lämnade över initiativet till ett Kulladal som skapade en mängd små chanser, men det skulle dröja till matchminut 25 då Calle Stenberg slår ett perfekt inlägg som Robin Svensson möter med pannan för att ge Kulladal 1-0. Detta gav energi till ett hemmalag som visade upp stundtals ett fint kombinationsspel och genom spelvändningar som tröttade ut ett Flagg som har svårt att skapa några riktiga målchanser. I matchminut 36 viker Arlind Tahiri in från sin vänsterkant för att avlossa både ett och två avslut, innan slutligen få igenom ett avslut som hittar nätmaskorna. Här trodde nog både spelarna och åskådarna på Kulladals IP att detta var ett gott omen för en lugnare lördag för pågarna i blått. Men Flagg får energi när Kulladal slarvar och bjuder in motståndarna i form av fasta situationer, där Flagg genom en dubbelhörna kan minuter innan halvtidsvilan reducera. Likt förra veckan handlar detta om ett alldeles för passivt försvarsspel som bjuder in ett fysiskt Flagg in i matchen.

Inför den andra halvleken fortsätter Kulladal i en offensiv anda, där man fortsätter att skapa lägen men där beslutsfattningen inte alltid är den rätta. Men det dröjer inte länge innan Robin Svensson tio minuter in i den andra halvleken visar sin klass och rutin, genom att snarare ta i för kung och fosterland smeker in bollen utanför straffområdet otagbart för Flagg-målvakten. Detta suger musten ur Flaggspelarna och leder till att Arlind Tahiri kan i matchminut 60 även göra sitt andra för dagen, efter en smått tilltrasslad situation i offensivt straffområde. Men snarlikt första halvlek börjar Kulladal slappna av allt mer och bortprioriterar dem defensiva uppgifterna och bjuder in ett Flagg som satsar allt mer offensivt. I den 65 matchminuten får Flagg efter en tilltrasslad situation i Kulladals straffområde domarens sympatier och straff, något som man säkert förvaltar till 4-2. Under denna perioden genomför Kulladal en rad med byten där spelare som Felix Holm, Eljes Cibo och Mahsum Kömürcü kommer in med pigga ben för att bevisa att anfall är bästa försvaret. Kulladal fortsätter att skapa lägen, men kantas ofta i felbeslut eller att sista passningen inte håller måttet, något som bildar lättare frustration bland spelare som vill visa framfötterna. MP kliver ner i backlinjen sista tio minuterna efter en spelarskada och hjälper till att ro i hamn en välförtjänt och behövlig vinst. Matchen bjöd kanske inte direkt på något publikfriande spel, men det viktigaste för Kulladal just nu är att plocka poängen som krävs för att blicka snarare uppåt än neråt i tabellen. Nästa vecka vänta Linero borta, där tre poängen kan se Kulladal klättra till en femteplats i tabellen.

Robin Svensson. Den centrala mittfältstrion MP, Hagi och Robin kompletterade varandra bra och var en stor anledning till att Kulladal kunde stå upp mot ett fysiskt Flagg. Robins lugn och kvaliteér både i de offensiva- och defensiva straffområde visade sig guldvärt, då han visade att fotboll inte behöver vara svårare än en enkel bredsida eller att möta bollen välplacerat med pannan.

P.S
Vill även passa på att tacka Perry för dem 10 skraplotterna, som genererade i vinst på 390 kr. Som självfallet blir ett välkommet tillskott i den gemensamma lagkassan för Kulladals herrseniorer, stort tack!

Av 1938 - 31 maj 2022 19:52

Kulladal föll mot serieledarna FC Trelleborg

Det var ett sargat Kulladal som kom till Trelleborg i hopp om att kunna återupprepa fjolårets prestation då man vann borta på Ymorvallen med 2-4. Återbud på både Robin och Viktor gjorde att Bagaren tillsammans med Duncan fick rotera friskt i laguppställningen. Valet landade på en 5-4-1 formation med libero, för att säkra upp extra i ett försvar som saknade kapten Daniel Jansson som var avstängd för dagen.

Kulladal började piggt på ett svårspelat Ymorvallen, där dagens mer defensiva formation och kompakta spel frustrerade tidigt FC Trelleborg som hade svårt att hitta något direkt spel. Matchen första farliga målchans föll till Kulladals favör, Danny Permin släpper boll fint till Eljes Cibo som avslutar och tvingar FC Trelleborgs målvakt till en fin räddning. Matchens första femton minuter visar Kulladal upp fint kombinationsspel med solida försvarsinsatser där Oliver Ohlsson som libero för dagen täcker upp fint bakom sina försvars kollegor. Men det dröjer inte länge förens FC Trelleborg i den sjuttonde minuten får en frispark, där en lurig variant ställer både Rafael och Kulladal som missar helt i markeringen, 1-0. Med facit i hand, ett för enkelt mål att släppa in i en match mot serieledarna. Efter målet jämnas spelet ut något, men Kulladal visar prov på en god vilja och kreativitet men det vill sig inte helt på sista tredjedelen. Känslan är att Danny blir för ensam längst fram, med Eljes och Mahsum som tar ett stort defensivt ansvar på sina kanter. Bortser man fasta situationen på 1-0 målet så är Kulladals försvarsinsats i första halvlek klanderfri, med Calle Stenberg ständiga pådrivande på planen. Kulladal fortsätter skapa chanser där vänster springaren Hamza Ahmed får till ett löst men välplacerat avslut, som tvingar målvakten att tippa bollen via stolpen ut till hörna. Fortsättningsvis, skapar inte FC Trelleborg några vidare chanser förutom då Kulladal är lite väl ambitiösa på Ymor(åkern)vallen knöliga plan. Slutet av första halvlek får Mahsum, Kulladals bästa målchans hittills då han blir helt fri på ett inspel från en frispark utifrån men avslutet är alldeles för löst och mitt på.

Början av andra halvlek präglas av ett ställningskrig där båda lagen har svårt att etablera något vidare spel, där Kulladal tio minuter in går över till ett 4-4-2 för att få ett ökat tryck framåt. Detta tillåter FC Trelleborg att etablera ett mer kontrings inriktat spel, något som sätter prov på Kulladals försvar i andra halvlek. Heroiska försvarsinsatser främst från Calle Stenberg och Oliver Ohlsson som stoppar våg efter våg, tillåter Kulladal att chanser att ?sno? med sig en pinne från Trelleborg möjligt. Men några direkta heta målchanser från båda lagen existerar direkt inte, utan det är många stunder en kamp på mitten där duon Holm och Tahiri jobbar frenetiskt genom outtröttliga löpningar. Matchen brytning står Calle Stenberg för där en FC Trelleborg spelare kommer fri med Rafa, men Calle hinner fram precis vid avslutsögonblicket med en monsterblock a la Jansson som håller liv i matchen. Kulladal sticker fram emellanåt, men då är precisionen eller kvaliteten på avsluten alldeles för dåliga, tyvärr. Roy bytas in mot en fotskadad Eljes i minut 62 och Lucas flyttas fram på mitten. I den 85e minuten får FC Trelleborg en frispark och som så många gånger för denna säsongen, sker en kommunikationsmiss mellan målvakt och försvarande spelare vilket leder till en fri nick och 2-0. Musten går ur ett tappert krigande Kulladal för dagen och som ett brev på posten kontrar även FC Trelleborg in 3-0 innan domaren blåser av för dagen. Många bra saker för Kulladal att bygga vidare på och ett resultat som inte helt speglar matchbilden, men också de som skiljer just nu oss från topplagen att dem gör mål på sina chanser. Men glädjande för Kulladal så återvänder Daniel ?Hagi? från en kortare vistelse i Stockholm tillbaka och förväntas ge laget en välbehövlig injektion av både energi och kvalité.

MVP - Calle Stenberg
Snart 36 åriga och nyblivna husägare Calle Stenberg rullade tillbaka åren och visade att åldern är bara en siffra. Styrde sitt försvar fint och var en av orsakerna till att Kulladal i 85 minuter hade chansen att nypa till sig en pinne i Trelleborg. Hur många till matcher vi får se Calle i Kulladalströjan är oklart, men att hans betydelse är fortfarande viktig är det nog ingen som ifrågasätter.

Av 1938 - 30 maj 2022 16:54

För närvarande går jag personligen igenom en tuffare tid hemmavid och utan att gå in på närmare detaljer vill jag skriva detta så att det inte blir undringar kring varför bloggen uppdateras dåligt. Det har verkligen inget att göra med Kulladals nuvarande förlusttrend eller annat kring laget. Förhoppningen är att bloggen kommer tillbaka i form inom sinom tid men för närvarande är det uppdatering efter dagsform - vilket just nu innebär sällan.

Tacksam för visad förståelse och på återhöran.

Bättre och bättre dag för dag...!

Av 1938 - 26 maj 2022 11:38

Söndag tar vi oss an serieledarna FC Trelleborg på bortaplan. Säsongens tuffaste uppgift med både sargat självförtroende och sargad trupp med en del frånvaro. Inte mycket talar för Kulladal och det är väl kanske just det som skulle kunna göra det. Laget har en förmåga att komma samman när ingen räknar med det och våra pladask har en tendens att infalla när alla räknar med oss. Trelleborg har vunnit samtliga matcher hittills med bara två insläppta. Här krävs både mod och list som Gunde hade sagt på Fortet.

Av 1938 - 23 maj 2022 19:48

Efter två raka vinster och åtminstone tre fina halvlekar blev hemmamatchen mot Kosova rena magplasket för ett nonchalant Kulladalslag. Hårresande individuella misstag låg bakom både 0-1 och 0-2 medan hörnan som bidrog till 0-3 var en stor markeringsmiss. Sen var den dagen förstörd. Kosova kontrollerade andra halvlek väl och vann rättvist med 4-1. Man förundras varje gång över att spelarna inte inser att jobbet måste göras oavsett motstånd. Det var många år sedan Kulladal hade så pass bra spelare att man kunde "ställa ut skorna". Fortsätter det så här blir det några tuffa helger i det kommande. Ett rejält spelarskifte i kommande elva är att vänta.