1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Onsdag 13 sept 16:56

Juniorlaget tvingades söndag lämnade walkover till matchen mot Hässleholm på grund av att man inte fick ihop tillräckligt med spelare för att genomföra matchen. Det blev också droppen som fick bägaren att rinna över för det under hela säsongen sargade laget. I början på veckan tvingades man nämligen ta det tråkiga beskedet att dra laget ur seriespel. Problemet med att få ihop spelare till match har egentligen funnits ända sedan i våras och för att dra det ännu längre tillbaka så var det under hela vintern bristfällig närvaro på träningar hos somliga spelare. Det har varit skola, sjukdomar och skador om vartannat och en stomme spelare har fått dra ett oerhört tungt lass och gjort det med den äran. Själv har jag imponerats av flera insatser under säsongen, vilket gör att det här känns ännu tråkigare. Man klarade spel under våren, en hel del tack vare påfyllnad från 01:orna och att spelare som knappt tränade ändå fick spela match. Så är det ju inte tänkt att ett lag under utveckling ska tvingas formas. Under hösten har några spelare dessutom valt att sluta (eller inte hört av sig överhuvudtaget) och när 01:orna dessutom går in i en viktig slutfas av sin serie så blev situationen ohållbar. Tränare Mathias Andersson hade ett möte med spelarna under gårdagskvällen och vad som sades där stannade klokt nog mellan rummets fyra väggar. 


Samtidigt som jag indirekt lagt skulden på individer här ovan så måste klubben i sig vara självkritisk. Det är inte första gången och sannolikt inte sista gången som det här händer. Jag skulle faktiskt vilja göra en stor sak av det här. 94:orna ställde aldrig upp i juniorallsvenskan som man kvalat till och splittrades därefter (endast Mukremin Semovski är kvar från gruppen), 95:orna räddades tack vare ett stort jobb av Håkan Isgren (men idag är ingen spelare kvar), 96:orna splittrades tidigt, 97:orna stack till Olympic, 98:orna splittrades tidigt (Oliver Ohlsson har vänt hem) och nu tvingades vi alltså se 99:orna splittras mitt under första junioråret. Ljusglimten är att 99:orna varit med så pass högt i åldrarna att spelare som Johan Mellqvist (ordinarie), Sebastian Hillgren (00:a) och Jack Berggrensson har varit med och känt på A-lagsspel. Primus Swenson ska såklart också nämnas men i hans fall kom han ju tillbaka från Husie. Med det sagt vet jag inte hur det blir nästa säsong men faktum kvarstår: Det är andra klubbar som fått nytta av Kulladals talang eller än värre spelare har tappat intresset och slutat från vad ska vi säga 16års ålder lite slarvigt. Medveten om att det är en känslig ålder, där annat än fotboll lockar så behöver klubben rannsaka sig själv här innan vi tappar framtida årgångar. Det är sin sak om spelarna inte duger och tränarna inte tycker dom är värda att satsa på, men så är uppenbarligen inte fallet - heller denna gång. 


 

ANNONS
Av 1938 - Tisdag 12 sept 15:36

 

 Topp 5 - Omg 4
1. @swensontyckertill (Primus Swenson) - 61p

2. Lagledarns elva (undertecknad) - 59p

3. Speakers corner (Patrik Swenson) - 58p

4. Nydala IF (Jimmie Andersson) - 57p

5. Team Jompas (Jonathan Asp) - 56p

Jumbo: Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck) - 28p


Topp 5 - Totalt

1. @swensontyckertill (Primus Swenson) - 244p

2. Karlssons gifflar (David Karlsson) - 237p

3. Speakers corner (Patrik Swenson) - 232p

4. Nujävlar (Patrik Påhlsson) - 215p

5. Dommedeus (Dominic Cica) - 212p

Jumbo: Team Jompas - 134p (en omg efter)


Deltagare 2017/18

 

@swensontyckertill (Primus "Primme" Swenson, Senior)
A.C Dalaplan (Mattias "Matte" Andersson, Senior)
Big T´s (Tonny "TT" Tindberg, i Kulladal som ungdom och 2009-2010)

BoomXhakaLaca (Tim "Timpa" Rickbo, Senior)

BW 90 (Sebastian "Rasken" Rask, Senior)

Chiellini con carne (Oliver "Cahill" Wågreus, Senior)

Dommedeus 2.0 (Dominic "Domme" Cica, Senior)

Fc tack för cashen (Felix "Felle" Påhlsson, 01:orna
Fc Ennen (Jens Ennen, tidigare Fältare)
FC Jonte (Jonathan "Jonte" Malmqvist, i Kulladal från ungdom till 2015)

JT (Joel "JT" Tindberg, i Kulladal 2013)
Karlssons gifflar (David "Linderoth" Karlsson, i Kulladal 2015)

Lagledarns elva (undertecknad)
Lingons (Patrik "Ingo" Ingholt, Senior)

MestaMästaren (Filip "Bruce" Ahlström, Senior)
Mourinhos pågar (Andy Mandoka, i Kulladal som ungdom)

Mustinatorn FF (Noah Christoffersson, i Kulladal från ungdom till 2015)

Nujävlar (Patrik "Pålle" Påhlsson, Senior)
Nydala IF (Jimmie "Mr 100" Andersson, Senior)

Runkebo FF (Dennis "Ramsey" Rickbo, Senior)

Speakers Corner (Patrik "Swisse" Swenson, supporter och speaker)

Team Jompas (Jonathan "Jompas" Asp, Åtvidaberg - i Kulladal som ungdom)

Team SOtsur (Calle "CS" Stenberg, Senior)

TeddyAlwaysWin (Teddy Bergqvist, Åtvidaberg)

Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck, Senior)
Tööösti FC (Eddie "Zambrotta" Ekblad, Senior)


Prispengar:

1. 1.820kr (70%)

2. 520kr (20%)

3. 260kr (10%)

ANNONS
Av 1938 - Tisdag 12 sept 15:22

U-laget tog igår kväll sin tredje raka seger när man besegerade sjundeplacerade Lödde med klara 4-1. Filip Gavran hade återigen en stor del i segern med sina två mål. Sedan återkomsten från IFK Malmö har yttermittfältaren nu gjort tre mål och tre assist på lika många matcher i U-laget. Det röda kortet mot i div 3-matchen mot Lödde i lördags kom olägligt för honom själv och för A-laget som av naturliga skäl inte kan använda honom mot Eslöv härnäst. I övrigt noterar vi ett frisparksmål av comebackande Tim Rickbo som varit iväg senaste matcherna. De två bröderna verkar onekligen kunna slå frisparkar. Målet betydde 3-1 och kom precis efter att Lödde reducerat till 1-2. Legendaren Jörgen Mellberg fastställde slutresultatet kort före full tid. Segern, som kunde varit ännu större om Filip Jönsson satt sin straff, innebär att Kulladal på allvar är med och slåss om topplaceringarna i tabellen. Laget är förvisso kvar på sjätteplatsen ännu men man är i nuläget bara tre pinnar från andraplacerade Torn, sen ska det sägas att Eslöv som är femma har en match mindre spelad. Serieettan IFK Malmö har löpt ifrån ordentligt och är fem poäng före närmast jagande lag. Härnäst väntar en tuff bortamatch mot Tomelilla för Kulladal, den spelas nu på söndag. 


Matchfakta

Kulladal - Lödde 4-1 (2-0)

K: Filip Gavran, Tim Rickbo, Jörgen Mellberg

Ass: Stefan Vagic, Filip Jönsson, Jack Berggrensson


Tabell och resultat

Av 1938 - Söndag 10 sept 13:15

Kulladal får rikta in sig på slaget om tredjeplatsen sedan man bara fått med sig en pinne från eftermiddagens hemmamatch mot niondeplacerade Lödde. Dennis Rickbo visar fortsatt fin form då han på Arjen Robben-manér gav sitt lag ledningen efter en kvart, fint framspelade av Johan Mellqvist. Matchen spelades för övrigt på konstgräset efter att dagens och de senaste dagarnas regn gjort gräset ospelbart. Även om första kanske inte var den bästa av halvlekar så gick Kulladal till paus i ledningen. Men i andra tappade man allt initiativ och stod för en av säsongens sämsta halvlekar med blott ett avslut på mål. Lödde krigade däremot på, tog över alltmer och fick också in en kvittering med tio minuter kvar. När Filip Gavran sedan fick rött för en hög spark nära huvudet på motståndaren så lamslogs hemmalagets chanser till tre poäng än mer. Lödde är något av en spökmotståndare för Kulladal som nu gått fyra raka matcher utan vinst mot dom, det är något i de gulkläddas spel som passar oss oerhört dåligt. För Lödde var poängen oerhört viktig då man med den går upp på säker mark i tabellen. Kulladal blev passerade av Eslöv som krossade Bjärred idag (5-1), och nu blir det ett rent slag om tredjeplatsen när lagen möts i Eslöv kommande fredag. Med Nosaby och Olympics segrar så har dom säkrat minst kvalspel till div 2. 

  

Matchfakta

Kulladal - Lödde 1-1 (1-0)

1-0 Dennis Rickbo (16) 1-1 Benjamin Holmgren Kervall (80)

Assist: 1-0 Johan Mellqvist 

Varningar K: Johan Mellqvist (2)

Utvisning K: Filip Gavran* (direkt rött)


*Automatiskt avstängd mot Eslöv


Truppen


Calle Nelin

-------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Calle Stenberg

Daniel Jansson

Joakim Söderlund (81)

-------------------------------

Filip Ahlström

-------------------------------

Dennis Rickbo

Johan Mellqvist

Primus Swenson (76)

Sebastian Rask (84)

-------------------------------

Markus Swane 


Avbytare: 

Dominic Cica (mv)

Filip Gavran (76)

Jörgen Mellberg (81)

Marcus Sandén (84)

Andreas Pajus


Så var matchen

Regnet sumpade alla planer om att få spela matchen på gräset denna lördag. Klokt beslut eftersom en match förmodligen sabbat planen för vidare spel i höst. Det var trots allt ett tag sedan vi tvingades flytta en seriematch till konstgräset (Limhamn hemma i omg 2 2013). Men oavsett vilket är det trist eftersom inramningen inte alls blir samma på konstgräset utan speaker, musik, sittande publik, avbytarbås osv osv. Dessutom tvingades caféet ställa in planerna på grillning. Matchvärdarna gjorde dock det bästa av situationen och fick bland annat till en avbytarbänk som förbigår gräsplanens med hästlängder och Ulla serverade inne i sporthallen istället. Samtidigt var jag mest glad över att mitt sargade paraply höll tillräckligt tätt för att hålla anteckningsblocket torrt. Till matchen då: Med Filip Ahlström och Primus Swenson tillbaka i startelvan valde tränarduon att sätta ut Sebastian Rask på yttern, med motiveringen att vi är som bäst med en ensam anfallare och tre man på innermittfältet. Lödde tilldöms tidigt en frispark till vänster, men den nickas effektivt bort av lagkapten Eddie Ekblad och andravågens volleyavslut tar Calle Nelin hand om. Förra årets mardrömsskapande fasta från Löddes sida har över två matcher i år inte alls skapat samma bekymmer för oss. Om vi har blivit bättre eller Lödde blivit sämre kan diskuteras men noterbart iallafall. En miss från ena mittbacken ger Kulladal en gratishörna sedan Rasken varit och stressat och ena mittfältaren kände sig tvingad att dundra bollen mot egna kortlinjen. Heller ingen farlighet av denna fasta. Matchens första stora chans har gästerna sedan Daniel Jansson slagit en snål tillbakapass till Calle mv, men Kulladals första utpost kommer ut bra och parerar avslutet som följer. Istället blir det Kulladals riktiga målchans som resulterar i mål. Efter pass ut av Johan Mellqvist löper Dennis Rickbo sig loss från högerkanten, när samtliga tycks vänta på ett inspel hittar yttermittfältaren en lucka vid förstastolpen och prickar in 1-0. Målformen fortsätter för Ramsey som under hösten gjort sex mål på lika många matcher. Sen tvingas Johan dra på sig säsongens andra varning efter att ha hindrat en omställning. Zambrotta tar hand om en frispark i hyfsat läge, skottet som följer tar i muren och när den dyker mot mål är Marcus Sandén halvvägs upp från bänken för att jubla - men fick nöja sig med hörna. Upp mot tjugo minuter kommer Lödde i några anfall. Ett farligt inlägg blir svårhanterligt för Joakim Söderlund som lämnats med en spelare på bortre stolpen men till slut lyckas Calle mv ta hand om bollen. Liksom mot Lund senast har målvakten en rensning rätt in i banan men har liksom då tur att spelaren som får tag i bollen inte får kontroll på bollen tillräckligt snabbt varpå avslutet uteblir. Ändå lyckas Lödde komma till avslut längre fram i anfallet där Calle Stenberg tvingas till en viktig brytning. Hörnan som följer rensas bort av 1-0-skytten. Sen kommer Kulladal till ett efterlängtat anfall. Markus Swane får en löpboll till höger av Johan, spelar in bollen mot Primme som får på ett hyfsat volleyavslut som dock går utanför stolpen, kändes som om keepern hade kontroll. Med de små ytorna på konstgräset blir det en intensiv halvlek vilket det kanske inte blivit på samma sätt på gräset. Därför har Calle mv en del att göra. Efter viss tvekan av Söder kommer Lödde till avslut från vänster om mål, där är Calle mv dock redo och får bollen till hörna - som han med pondus boxar bort. Nästa fasta blir desto farligare när ett frisparksinlägg dimper ner men Kulladalarna lyckas få väck bollen och belönas med en frispark dessutom. Med facit i hand var andra halvlek redan här får mot slutet av första lyckas Kulladal inte alls få till något spel och slår bort många passningar i onödan. Det manas till lugn från bänken. Calle mv står för en okonventionell räddning när han liggandes bröstar (!) bort ett skott från tjugofem meter. Innan har Daniel Jansson gjort det bra när han lyckas bryta ett uppspel men fått dålig hjälp av mittfältet. En indianare av Ramsey blir till en omställning för Lödde som på nytt provar avslut från utanför straffområdet men där står Stenberg i vägen - ännu en gång. 1-0 i paus men inget spel som övertygade direkt. 


Lödde verkade mer taggade när lagen gick in till andra. En brutal tackling på Zambrotta visade att det lätt lika gärna kunde gå över gränsen, brandgult kort. Inledningsvis försökte Kulladal verkligen rulla boll i backlinjen, precis som instruerat innan match. Många bollar letade sig hela vägen hem till Calle mv som dock tvingades skicka upp en lång och på så sätt ge bort bollinnehavet. Löddes halvdana press räckte för att stressa hemmalaget. Andra fyrtiofem förvandlades snabbt till en krigarmatch där det ordnade spelet lyste med sin frånvaro. Primme (block) och Johan (över) har varsitt avslut som knappt kan räknas som målchanser. Gästerna tar över matchen alltmer utan att komma till några jättelägen. Spelbilden är tydlig. Lödde äger boll och när Kulladal väl får tag i den blir det inte långvarigt. Undantaget är en fin upprullning mellan Ramsey, Zambrotta och Bruce som efter väggning med Rasken spelar bollen in mot Swane som ser ut att ha ett fint skottläge men som helt missar i avslutet. Ett par minuter senare försöker han ta revansch med ett nytt skott men det hamnar rakt i famnen på målvakten. Danne står för en härlig slängnickrensning i eget straffområde. Trots en ordentlig dipp såg det ut som om Kulladal skulle kunna bevaka det här till tre poäng, i bakhuvudet fanns också att Lödde haft förtvivlat svårt att göra mål under säsongen. Tar man bort de sju målen mot Hyllie (varför man nu skulle göra det) hade laget bara gjort tio mål femton matcher innan dagens. En tröttkörd Primme utgår med kvarten kvar (har ju nyligen varit sjuk med öroninflammation om det undgått någon), en pånyttfödd Filip Gavran ersätter varpå Rasken går in i mitten. Sedan Kulladal inte kommit till avslut i ett anfall där man dessutom varit uppe med flera spelare kontrar Lödde snabbt, man lyckas komma ner djupt till höger innan ett inspel, en vändning och snyggt avslut leder till 1-1. Söder tvingas utgå med fotproblem och ersätts av legendaren Jörgen Mellberg. Lite senare kommer även Marcus Sandén in mot Rasken. Nu var matchen i ett märkligt läge eftersom båda lagen ville gå för seger men av olika anledningar inte kunde. Från Löddes tränare hördes rop om att flytta upp och gå för 1-2 men mer än ett avslut sista tio lyckades man inte med. Kulladal som haft en slätstruken halvlek dittills har svårt att etablera något anfallsspel efter att ha fokuserat på försvar mest hela halvleken. När Gavran sedan blir utvisad för att ha sparkat en spelare mot ansiktet blir det ännu svårare. Publiken kände nog en viss befrielse när domaren blåste av och frigjorde dom från det alltmer tilltagande regnet. Matchen och vädret höll ungefär samma klass och Kulladal får rikta in sig på tredjeplatsen när man i nästa vecka ställs mot formtoppade Eslöv på bortaplan. 


Matchens spelare

Calle Stenberg. I en annars segdragen tillställning stod mittbacksparet och Calle Nelin för en stabil defensiv insats. Offensivt gick Kulladal ner sig fullständigt andra fyrtiofem. En besvikelse helt klart. 

 

Av 1938 - Söndag 10 sept 12:06

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar 
Lördag
(9sept)
13.003-1 (2-0)

O: Axel Håkansson, Johan Palmström, Sadmir Zekovic


H: Tobias Olsson

 

 13.001-5 (0-3)B: Emin Karaman

E: Kim Jeppsson 2, Pontus Gressmann 2, Ted Sandberg
 
 14.00  0-0 (0-5)D: Robin Fors 2, Niklas Ganneby, Daniel Kembro, Noel Levin 
 14.00   8-1 (5-0)

N: Julian Grozdanovski 2, Andreas Dahlbom 2, Karl Rydhög, Hampus Rydh, Jesper Eriksson, Robin Lindskog


L: Yousuf Ouis

 
 14.001-1 (1-0)K: Dennis Rickbo

L: Benjamin Holmgren Kervall
 

Tabell

 LagMVOF Mål
1. Nosaby171360-20 41p
2. Olympic181340-2141p
3. Eslöv17938-27 31p
4.Kulladal1733-22 31p
5.Dösjöbro17832-30 26p
6. IFK Tbg17

5

28-27 24p 
7. Hörby1740-47 22p 
8.Lödde17818-20 19p
9.Lund1710 27-3419p 
10.Bjärred1831321-36 9p 
11.Hyllie181417-714p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

 

Skytteliga (topp 5 och Kulladalare)

Plac.SpelareLagMål
1. Kim JeppssonEslöv15
2.Fisnik AlajHörby14
 Karl RydhögNosaby14
4.Andreas DahlbomNosaby13
 Julian GrozdanovskiNosaby13
 Robin LindskogNosaby13
... Sebastian RaskKulladal10
...Markus SwaneKulladal7
 Dennis RickboKulladal7
... Eddie EkbladKulladal3
...Martin PerssonKulladal2
 Primus SwensonKulladal2
...Daniel JanssonKulladal1
 Filip AhlströmKulladal1
 Jörgen MellbergKulladal1
 Tobinho SjöbäckKulladal1

 

Nästa omgång (20)

Fredag 15sept
Eslöv - Kulladal (19)

Lördag 16sept
Dösjöbro - Olympic (13)

Hörby - Bjärred (14)

Lödde - Nosaby (15)

Måndag 17sept

IFK Trelleborg - Lund (19)

 

(Hyllie står över omgång 20)

Av 1938 - Fredag 8 sept 10:00

Efter vinsten mot Lund i lördags har det åter blivit dags för himmamatch. Det är niondeplacerade Lödde som gästar Kulladals IP på lördagen, faktiskt gästernas första bortamatch under hösten (!). Laget har haft det svårt i år och är med fyra matcher kvar farligt nära ett återkval. Framförallt är det målproduktionen som uteblivit och på sexton matcher har man bara gjort sjutton mål, på det är man sämst i serien tillsammans med Hyllie. Men en efterlängtad seger mot Bjärred senast hängde inte bara av dom utan minskade också poängavståndet till säker mark till en pinne. Efter de två förlusterna ifjol fick vi iallafall med oss en poäng i senaste mötet mot Lödde då det blev 0-0 på Tolvans IP i våras. Men senaste segern får vi gå tillbaka sju säsonger för att hitta. Det befarade dippet efter Nosabyförlusten uteblev då vi vände och vann emot Lund förra lördagen. En härlig tillbakastudsning och en bekräftelse på truppens fina moral. På Smörlyckan konstaterade vi också att duon Rask-Swane fick en nytändning efter en del matcher utan poängproduktion då dom både direkt och indirekt bidrog till 1-1 och 3-1. Poängavståndet till ettan och tvåan i tabellen är stort men så länge det finns chans finns det hopp, även om jag själv mer eller mindre avskrev det efter förlusten för två veckor sedan. Det är bara att kötta på och hoppas på det bästa. Vi har för närvarande skador på Tobinho Sjöbäck och Patrik Ingholt. Martin Persson och Filip Jönsson är inte heller tillgängliga av olika anledningar. Inför Löddematchen ligger där ett avstängningshot på en del spelare, men det är inget som oroar eftersom vår fina truppbredd räddat många situationer tidigare under säsongen. 


KULLADAL - LÖDDE

OMG 18, DIV 3 SÖDRA GÖTALAND

LÖRDAGEN DEN 9SEPT KL 14

KULLADALS IP, KULLADAL


Truppen


21. Calle Nelin

22. Dominic Cica

2. Andreas Pajus

4. Daniel Jansson

5. Marcus Sandén

6. Primus Swenson

7. Sebastian Rask

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Filip Ahlström

11. Eddie Ekblad

12. Joakim Söderlund

13. Filip Gavran

14. Jörgen Mellberg

15. Calle Stenberg

16. Dennis Rickbo


Match-up:

                                             
Bildat19381942
HemmaplanKulladals IPTolvans IP
TränarePatrik Påhlsson (fjärde året)Georg Eterovic (första året)
Fem säsonger2016: 8:a i div 3 SG
2015: 1:a i div 4 SV
2014: 10:a i div 4 S
2013: 9:a i div 4 S
2012: 11:a i div 3 SG
2016: 3:a i div 3 SG
2015: 3:a i div 3 SG
2014: 5:a i div 3 SG
2013: 1:a i div 4 V
2012: 3:a i div 4 NV
FormVVVFVFFVFV
Fem senaste

Olympic (H) 2-0

Bjärred (B) 2-1
IFK Trelleborg (B) 2-0
Nosaby (B) 1-2
Lund (B) 3-2

Eslöv (H) 0-1
Dösjöbro (H) 1-2
Hyllie (H) 3-0

Olympic (H) 1-3

Bjärred (H) 1-0

Tabellplacering3. Kulladal 16 9 3 4 32-21 30p9. Lödde 16 5 3 8 17-19 18p
Hemma/Borta

Hemma:
3. Kulladal 8 5 1 2 17-11 16p

Borta:
8. Lödde 8 2 2 4 9-11 8p

Fem års möten

2017, div 3 SG: Lödde - Kulladal 0-0 (-)

2016, div 3 SG: Kulladal - Lödde 1-2 (Filip Gavran)

2016, div 3 SG: Lödde - Kulladal 5-0 (-)

Skyttekung

Sebastian Rask, 10mål

Meriton Istrefi, 8mål


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här.

 

 

Från vårens möte på Tolvans IP som slutade mållöst 0-0

Av 1938 - Torsdag 7 sept 21:28

  

Matchfakta

FC Rosengård - Kulladal 1-5 (1-1)

K: Dennis Rickbo, Filip Ahlström 2, Filip Gavran

Ass: Filip Gavran 3, Markus Swane, Jörgen Mellberg


Laget


Nermin Smajlic

-----------------------------

Joakim Söderlund (45)

Filip Jönsson

Oliver Ohlsson

Andreas Pajus

-----------------------------

Filip Gavran

Stefan Vagic (60)

Filip Ahlström (UT 45, IN 60)

Mattias Andersson

-----------------------------

Sebastian Rask (45)

-----------------------------

Markus Swane (45)


Avbytare:

Calle Stenberg (45)

Dennis Rickbo (45)

Eddie Ekblad (45)

Jörgen Mellberg (45)


U-laget är inne i en fin period just nu. Idag kom andra raka segern mot ett topplag då Rosengård besegrades med 5-1! Bakom siffrorna finns en tidig utvisning på en hemmaspelare som räddade Markus Swanes skott med handen på mållinjen. Den satte förstås sin prägel på matchen men det var först under andra fyrtiofem som Kulladal fick utdelning på det numerära överläget. Det var annars Rosengård som började matchen bäst på Rosengård IP:s "andraplan". Många med mig trodde nog att det skulle bli konstgräs efter dagens ihållande regn. De stora chanserna lät vänta på sig men efter en kvart tilldöms hemmalaget en frispark från höger. En inte helt otagbar vänsterknorr letar sig på mål och i mål bakom debuterande Nermin i Kulladalsmålet. Det var också första skottet som gick mot honom så det var bara "pu de igen". Målet verkade tända till gästerna som dagen till ära hade en hel del A-spelare i truppen. Markus Swane löper sig loss och blir omkullsprungen i straffområdet. Sebastian Rask kliver fram och slår straffen som dock räddas av hemmakeepern. Det skulle bara dröja ett par minuter innan Kulladal tilldöms en ny straff. Ett rappt anfall ligger bakom. Fint spel från högerkanten, in i mitten - snett bak till Swane som rånas på ett mål då en utespelare slänger sig och räddar bollen med handen - förvisso en snygg räddning men svårt att snacka bort. Rött kort och straff. Ny straffläggare i form av Filip Gavran som klev fram och placerade in kvitteringen. Det hala underlaget till trots - spelarna halkade runt som Bambi - var det en trivsam tillställning och två lag fullt med kvalitéer. Nermin tog revansch via en fin räddning på ett skott vid första stolpen och via en påpasslig utrusning i slutet av halvleken. 1-1 står sig halvleken ut. I paus gör Kulladal fyra förutbestämda byten. In med fräscht folk och mycket energi. Det var förstås givet att ett redan trött Rosengård skulle få det ännu tuffare. Den enda lagdelen som hölls intakt matchen igenom var mittbackslåset Filip Jönsson och Oliver Ohlsson. En med energi var Jörgen Mellberg som sätter prägel på matchen per omgående. Efter tre minuter har han ett rungande skott som tippas i ribban av målvakten. Sen kommer ledningsmålet bara minuten senare. Ännu en inhoppare i form av Dennis Rickbo snor åt sig bollen på offensiv planhalva innan han elegant väggar med Gavran och lägger in 1-2. Sen byter Stefan Vagic ut och Filip Ahlström kommer åter och bildar ovanligt nog innermittfält med Eddie Ekblad. Särskilt länge är inte hans återinhopp innan Linköpingssonen hamnar på måltavlan. En oerhört pigg Gavran skär in från höger innan han prickar Bruce i mitten, målvakten är på förstaavslutet men lyckas sen inte hålla bollen över mållinjen. Tio minuter senare ligger samma duo bakom 4-1. Gavran spelar in till Bruce som skottar på ett, otagbart för målvakten. Rosengård kommer i några få anfallsvågor, bland annat bjuder Nermin på en räddning nere vid stolproten, men annars är det gästerna för hela slanten i andra. Avslutar målskyttet gör Ramsey med sitt andra för kvällen. Legendaren fortsätter fira stora triumfer på sin autostrada på vänsterkanten och hittar 5-1-skytten med ett inspel, ett relativt svårt avslut för yttermittfältaren (just ikväll mer centralt placerad) som får parera den i vätan snabbt emotkommande bollen. Sista tio missade jag förvisso men Kulladal bjöd på en trevlig offensivfotboll i andra halvlek, låt vara med en man mer. Det blev också en lagom genomkörare inför Löddematchen på lördag för dom som blir uttagna till den. I en haltande tabell närmar sig Kulladal den övre halvan. Nu gick man upp på sjätteplatsen, har tre poäng till femteplatsen och häng på topp 3. Även U-laget möter Lödde i nästa omgång, den matchen spelas måndag kl 19.45 hemma på Kulladal. 


Matchens spelare

Filip Gavran. Tre assist och ett mål. Det säger det mesta. Då kunde och borde yttern ändå gjort fler poäng. Den energi Gavran visat sen han kom tillbaka från Di Gule smittar av sig. Fortfarande har han en tendens att vilja göra det här extra istället för det enkla men med tre framspelningar till mål ikväll är det svårt att hävda att han inte släpper bollen... Het!    

Av 1938 - Torsdag 7 sept 16:31

Efter vinsten borta mot Nike i söndags tar U-laget ikväll sig an ett annat topplag i form av FC Rosengård. Matchen är uppskjuten från i våras då Kulladal inte kunde få ihop tillräckligt folk och motståndarna var snälla nog att skjuta på den istället för att ställa in den helt. U-laget har gjort det bra på det senaste med bra spel senaste tre matcherna, samtliga motståndare en del av toppjakten. Nu väntar en fjärde raka mot ett lag på övre halvan. Efter en stark vår har Rosengård börjat hösten sådär, bland annat har man inför denna match två raka förluster. Eftersom J-laget hade match igår (1-4-förlust mot Staffanstorp) och 01:orna också lirar här i dagarna så bestämde sig tränarna för att ställa in torsdagsträningen och således ta ut spelarna till match istället. Därmed kommer Kulladal med en del A-lagsspelare men samtidigt består grundstommen. I brist på tillgängliga seniormålvakter får 01:an Nermin Smajlovic chansen mellan stolparna, mig veterligen hans första seniormatch i karriären. 


Avspark kl 19.30 på Rosengårds IP!


Truppen


Nermin Smajlovic (mv)

Andreas Pajus

Calle Stenberg

Dennis Rickbo

Eddie Ekblad

Filip Ahlström

Filip Gavran

Filip Jönsson

Joakim Söderlund

Jörgen Mellberg

Markus Swane

Mattias Andersson

Oliver Ohlsson

Sebastian Rask

Stefan Vagic

KFF-tipset

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

Tabell

  Lag M V O F  Mål
1.  Nosaby 19 14 63-21  45p
2.  Olympic 19 13 43-25 41p
3. Kulladal 19 11  45-26  37p
4. Dösjöbro 19 10 38-34  32p
5.  Eslöv 19 9 39-32  31p
6.  IFK Tbg 19

5

32-29  28p 
7.  Hörby 19 46-60  22p 
8. Lödde 19 8 20-22  21p
9. Lund 19 11  28-37 20p 
10. Bjärred 20 3 14 26-41  12p 
11. Hyllie 19 14 19-73 5p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

Nästa match

 vs                            

Omg 21, div 3 SG

Lördagen den 23sept kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

1-3                      

 

0-1 Dennis Rickbo (3)

0-2 Sebastian Rask (13)
0-3 Sebastian Rask (59)

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se