1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - 7 december 2017 22:37

Kvällens träning var Kulladals nästsista för året. Träningen måndag kl 18.30 blir den sista innan spelarna och tränarna tar välförtjänt uppehåll. Det enda på agendan innan vi sen sätter igång i januari igen (8:e för att vara exakt) är Skånecupen för spelarna som har junioråldern inne. Spelschemat ska enligt cupens hemsida vara klart den 10dec, då får vi veta när Kulladal spelar. Det blir antingen 26dec eller 2jan. Just Skånecupen är räddningen för bloggen som suktar efter fussball. 


Träningen ikväll regnade nästan bort, vilket vi i och för sig blivit vana vid här under hösten. Dom sexton-arton man som dök upp på gjorde det bästa av situationen. Det blev nästan lir för hela slanten. Sandén fick mersmak efter gårdagens mål och flyttade upp på topp i ena laget. Det fick ju bli en sån tungviktare med tanke på andra laget hade Swane och Rask på topp. Truppens yngste, Genti fick maka på sig men satte ändå några fina strutar från sin vänsterposition. Daniel Jansson trivdes i vätan och dominerade som alltid i försvarslinjen. Pålle snörade på sig skorna igen. Det får nog bli en nylicensiering så Isgren har ett alternativ om det krisar i U-laget. Förutom att dom gula med stor hjälp från Calle mv säkrade segern på straffar var det viktigaste att inga nya skador uppkom. Dennis fick sällskap av Eddie på rehabavdelningen. Eddie som hade knäkänningar efter matchen igår. Annars ett j-vla skitväder där bollarna som inte var spel inte ens försökte ligga still. Ikväll höll iallafall mitt paraply till skillnad från senaste regnstormen. Inga nya spelare på träningen. Två spelare kommer presenteras i dagarna som kommer och det blir allt Kulladal tar in i truppen inför nästa säsong. Inom de egna leden flyttas som nämnt Felix Påhlsson och Genti Bulliqi upp permanent. Sen får väl Filip Gavran och Patrik Ingholt ses som nyförvärv lite halvt, dom hann inte sätta någon direkt prägel under hösten med sina skador. Med en hel försäsong i benen blir dom än mer spännande inför serien. Bortser man från juniorlaget som gick i spillror så tappar man heller inte särskilt mycket. I skrivande stund är det bara Mattias Andersson och Stefan Vagic som lämnar. Ett par spelare var tveksamma för några veckor sedan, vet ärligt talat inte hur det ligger till nu. 


Men som sagt, håll utkik efter några presentationer i det närmsta. Annars får bloggen önska en trevlig helg!


För egen del var det sista träningen för året. Det var med visst vemod anläggningen lämnades ikväll... Det har ju nästan kommit att bli ens andra hem som man nu får vara utan i en månad. Med denna säsongen bakom oss längtar man oerhört efter nästa. Tack för i år Kip!

 

ANNONS
Av 1938 - 7 december 2017 12:15

Kulladal spelade ut ordentligt när man avslutade 2017års matchspel borta mot nyblivna div 2-laget Högaborg. Hemmalagets straffmål till 1-0 blev en väckarklocka för gästerna som efter det spelade ut hela sitt register. Markus Swane stänkte dit ett hattrick (fem mål på två matcher) innan halvlek och tillsammans med Filip Gavrans och Eddie Ekblads mål var det speedwaysiffror redan i paus. Det böljande spelet som karaktäriserade första halvlek fortsatte över andra halvlek där Marcus Sandén gjorde ett sällsynt mål till 6-1 innan Sebastian Rask fastställde slutresultatet till 7-1! Den offensivfrenesi laget visat från och till från i stort sett juni månad gör årets upplaga av Kulladal till en av de mest underhållande årgångarna jag sett. Att Högaborg bara ville spela fotboll i en kvart spelar mig mindre roll så länge det inte är dom blåklädda spelarna som tar lätt på matchen i fråga. Pålle och Ralf inledde matchen med den högintressanta 5-3-2/3-5-2-uppställningen men övergick i andra halvlek till mer moderata 4-4-1-1, kanske lite beroende på spelarmaterialet till hands. Oliver Ohlsson stod för ett fantastiskt inhopp i försvaret och underströk återigen att Kulladals framtid är säkrad. Det enda som är synd är att året lider mot sitt slut, för den här versionen av holländsk totalfotboll vill man ha mer av. 

  

Matchfakta

Högaborg - Kulladal 1-7 (1-5)

1-1 straff (11) 1-1 Markus Swane (13) 1-2 Filip Gavran (23) 1-3 Markus Swane (34) 1-4 Markus Swane (39) 1-5 Eddie Ekblad (44) 1-6 Marcus Sandén (52) 1-7 Sebastian Rask (74)

Assist: 1-1 Eddie Ekblad, 1-2 Johan Mellqvist, 1-3 Sebastian Rask, 1-5 Sebastian Rask, 1-6 Markus Swane, 1-7 Filip Gavran

Varningar K: -


Laget


Calle Nelin

----------------------------

Eddie Ekblad (c) (74)

Calle Stenberg (UT 45, IN 60)

Martin Persson (UT 60, IN 74)

Marcus Sandén (74)

Joakim Söderlund (UT 60, IN 74)

----------------------------

Johan Mellqvist (UT 60, IN 74)

Filip Gavran (UT 45, IN 60)

Primus Swenson (UT 45, IN 60)

----------------------------

Sebastian Rask 

Markus Swane (74)


Avbytare:

Felix Påhlsson (45)

Genti Bulliqi (45)

Oliver Ohlsson (45)


Så var matchen

Helt ny laguppställning jämfört med senast sånär som på Calle Nelin i mål, Markus Swane på topp och Filip Gavran på mitten. Men formationen som man provat senaste matcherna var den samma. Högaborg rivstartade matchen och har tidigt ett anfall där Johan Mellqvists spelvändning bryts och sen går det undan, men passningen in mot straffområdet går bakom hemmalagets anfallare vilket blir Kulladals räddning. Eddie Ekblad visar var skåpet ska stå när han försöker jaga tillbaka en boll högt upp i banan, härligt att se speciellt av en lagkapten. Kulladal skulle visa sig sårbart i defensiven för gång på gång fick Högaborg möjlighet att slå en pass rakt igenom försvarslinjen. Det är också så 1-0 uppstår. Calle Stenberg försöker förhindra en frispringande anfallare men domaren väljer att blåsa straff. Tveksamt säger några men med tanke på läget så ska Kulladal nog vara glada att inga kort utdelades. Straffen sätts på andra sidan Calle mv går och 1-0 efter elva minuter. Det blev ett startskott för gästerna. Stenberg bryter ett Högaborganfall innan Eddie får tag i bollen, slår en lång mot Swane som river sig loss från sin markering innan han kyligt placerar in 1-1 - bara två minuter efter 1-0. I mina anteckningar har jag i perioden noterat en öppen fotboll där det känns "farligt" mest hela tiden. Så kändes det. Lagen sökte ofta öppna och avgörande passningar. Och man var tillräckligt skickliga för att få fram dom. Joakim Söderlund gör det fint när han får loss bollen till Primus Swenson på högerkanten. Den unga mittfältaren lyckas också ta sig förbi men istället för att direkt hitta in till framrusande Sebastian Rask, Swane och Gavran drar han en gång för mycket och försvaret hinner täcka upp. Men vid en hörna ett par minuter senare kommer ändå ett ledningsmål. Eddie slår en fin hörna som landar hos Rask vid bortre, hans spark hamnar sen hos Johan som drar på - målvakten räddar ut till Gavran som skickar in bollen i nät. Gavrans tredje mål på mellansäsongens fyra matcher. Högaborg sticker emellan med ett avslut från strax utanför straffområdet, tätt utanför stolpen. Men även nästa mål gör Kulladal. Rask får tag i en boll som kommer från egen planhalva, gör det snyggt när han vänder upp och sätter anfallskollegan i friläge - Swane är återigen kylig och sätter dit kvällens andra. Hattricket skulle sen fullbordas bara fem minuter senare när han snappar upp en svag tillbakapass, rundar målvakten och sätter 4-1. Det var onekligen ett motståndarlag i spillror. Allt krut hade lagts i offensiven och defensiven var som bortglömd. 5-1 strax innan paus är ett resultat av ett fint defensivt jobb av Primme som bryter bollen på egen planhalva, sätter den i djupet till Swane. Denna gång är målvakten ute och förhindrar, med en spektakulär räddning räddar han även Raskens avslut men sen lyckas densamme få bollen till Eddie som drar på och via en försvarare får in 5-1! 


Tre byten gör tränarduon i paus: Felix Påhlsson (mitt) och Genti Bulliqi (vänster) går in på mitten medan Oliver Ohlsson blir högerback. Gavran, Primme och Stenberg får vila en kvart. Med det går man också över till 4-4-1-1. Söder som yttermittfältare väl värt att notera. Oliver "Hummels" Ohlsson sätter onekligen sin prägel på matchen direkt. Nästan det första han gör är att bryta boll, följa med upp i anfall och genom osjälviskt agerande av Swane sånär får göra sitt första A-lagsmål men målvakten räddar avslutet. Eddie fortsätter slå fina hörnor och får en ny hockeyassist på mål nummer 6. Swane nickar hörnan på försvararen som håller bortre stolpen, bollen letar sig sen fram till Mackan som petar in den centrimetrar innan mållinjen. Två mål av Sandén under årets andra hälft - vad är det som försiggår? Söder trivs med bollen när han två gånger om står för Isco-liknande aktioner på sin kant. Hummels räddar på mållinjen när Högaborg kommer fram till vänster. Kulladal är nära sitt sjunde mål när Swane rivs ner strax utanför straffområdet. Rask tar hand om frisparken och slår den väl invid högra stolpen men målvakten hinner ner för en fin räddning. Tre nya byten efter en timme: Söder, Martin Persson och Johan går ut för trion som utgick i paus. Som domaren sa innan match: "Det är lika bra vi förbereder oss för fria byten nästa år". Sagt och gjort då. Fast riktigt så ser jag inte framför mig att Pålle vill nyttja bytena tävlingssäsongen 2018. Nu trivs Kulladalarna med fotbollsspelandet. Primme visar sina tekniska färdigheter några gånger om. Högaborg ordnar till en hörna sedan Stenberg täckt ett skott, Swane rensar distinkt undan den. Eddies fina bollar är en stor del av matchens behållning. En ny cross lägger upp till ett väggspel mellan Rask och Swane, dessvärre får inte den förstnämnde ner avslutet i straffområdet. Trots matchens utveckling står inte Calle mv sysslolös, han är hela tiden alert och liksom mot Lödde imponerar hans speluppfattning när han ständigt är tillgänglig för spel med backlinjen. Dessutom bidrar han till lagets bolltempo med fina igångsättningar med långbollar och utkast. Tre nya byten med en kvart kvar (egentligen tio minuter kvar) och precis innan dom har Kulladal prickat in matchens sista mål. Det missade jag typiskt nog. Men fick det förklarat för mig: Mackan nickar ner en boll till Eddie på egen planhalva - får fram den till Gavran som med ett instick sätter Rask fri med målvakten, som han rundar med hjälp av en petning förbi - 7-1! Matchen avslutas sen fem minuter före full tid eftersom målvakten i duell med Gavran får en smäll mot käken. Bra beslut av domaren. Vilken match Kulladal gör och en värdig avslutning på en fin säsong. 


Matchens spelare

Markus Swane. Ny stark insats av Kulladals nr 9. Sliter hårt på topp, oerhört tung i boxen och samarbetet med anfallskollegan Sebastian Rask mestadels lysande. Avsluten på två av målen håller hög skyttekungsklass. Tog inte särskilt lång tid att komma in i samspelet med lagkamraterna och just nu är det perfekt. Swane, Rask, Super-Mario, Gavran som alternativ på topp-positionerna... Fler än jag som längtar till nästa säsong?


Det kom att bli en avslutning att minnas på denna dag den 6dec 2017 då min pappa skulle fyllt 60år. Kulladalare ut i fingerspetsarna som han var tycker jag det kunde vara fint att få med några ord här. Jag tänker på dig vareviga dag Pappa. Det underlättar enormt att ha världens finaste mor och bror som lindrar smärtan som finns där bakom. Hoppas du har det bra där du är och en fin tröst är att vi en dag kommer ses igen. Jag älskar dig!

 

ANNONS
Av 1938 - 7 december 2017 11:00

(A)

TräningsmatcherMM
SpelareMaMinMålAssGulaRödaMvp MaMålAssGulaRödaMvp
André Grahovac132            
Antonio Pavlovski145 1          
Calle Stenberg170      1     
Daniel Jansson90       1     
Eddie Ekblad7411    2 11  
Felix Påhlsson130      2 1   
Filip Ahlström190            
Filip Gavran1281    22 1  1
Genti Bulliqi2130            
Jack Berggrensson45 1     2     
Joakim Söderlund71      1     
Johan Mellqvist71  1    2     
Marcus Sandén74 1     2 1   
Mario Gloger16831  1       
Markus Swane2164521 2 1     
Martin Persson71      1     
Oliver Ohlsson40       1     
Patrik Ingholt190            
Primus Swenson70      21    
Sebastian Hillgren        1     
Sebastian Rask8512    1     
Stefan Vagic        1     
Tim Rickbo90 1     2     
Tobinho Sjöbäck        211   MålvaktMaHNStrAssGulaRödaMvp MaHNStrAssGulaRödaMvp
Calle Nelin

2

       1      
Jimmie Andersson        1      

Statistikgrundade matcher:

Olympic (B) MM

Kvarnby (H) MM (Ingen Mvp-utnämning)
Lödde (B) TM

Högaborg (B) TM (matchen spelades bara 85min)

Av 1938 - 5 december 2017 10:00

Årets sista match spelar Kulladal på onsdagskvällen när man åker till Harlyckans IP i Helsingborg. För motståndet står nyblivna div 2-laget Högaborg som slutade etta i div 3 SV Götaland och således tog tillbaka sin förlorade div 2-plats direkt. Årets säsong i div 3 var lagets blott andra utanför div 2 under 2000-talet. Avslutningen av serien blev minst sagt dramatisk där Högaborg fick förlita sig på att bottenkrigande Snöstorp/Nyhem snodde poäng av serieledande Lerkil samtidigt som man slog ett annat bottenkrigande lag (Glumslöv) på bortaplan. Kulladal har inte mött Henrik Larssons moderklubb i seriesammanhang sedan 90-talet så det blir en intressant bekantskap så här i slutet på året. Efter att ha testat en hel del nytt mot Lödde senast är flera spelare tillbaka till denna match. Faktum är att bara Calle Nelin, Patrik Ingolt, Filip Gavran, Felix Påhlsson och Markus Swane är med från senast. Som sig bör luftas truppen alltså ordentligt i och med dessa testmatcher och det blir fortsatt spännande var och hur pass bra olika spelare passar in i den nya uppställningen. 


HÖGABORG - KULLADAL

TRÄNINGSMATCH

ONSDAGEN DEN 6DEC KL 18.30

HARLYCKANS IP, HELSINGBORG


Truppen


21. Calle Nelin

2. Oliver Ohlsson

5. Marcus Sandén

6. Martin Persson

7. Sebastian Rask

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Filip Gavran

11. Eddie Ekblad

12. Joakim Söderlund

13. Genti Bulliqi

14. Felix Påhlsson

15. Calle Stenberg

16. Primus Swenson


Match-up:

                                                
Bildat19381927
HemmaplanKulladals IPHarlyckans IP
TränarePatrik Påhlsson (femte året)Patrik Sundström (tredje året)
Fem säsonger2017: 3:a i div 3 SG
2016: 8:a i div 3 SG

2015: 1:a i div 4 SV
2014: 10:a i div 4 S
2013: 9:a i div 4 S
2012: 11:a i div 3 SG
2017: 1:a i div 3 SV G
2016: 13:e i div 2 V G
2015: 11:a i div 2 V G
2014: 5:a i div 2 V G
2013: 11:a i div 2 V G
2012: 3:a i div 2 S G
FormVVVFVVVVVF
Fem senaste

Hörby (H) 9-3

Dösjöbro (B) 3-0
Olympic (B) 2-1
Kvarnby (H) 2-3

Lödde (B) 5-2

Askim (H) 4-1
Glumslöv (B) 1-0
Eslöv (H) 4-3
Höganäs (H) 4-1
Wormo (B) 1-4

Tabellplacering
(2017)
3. Kulladal 20 12 4 4 48-26 40p1. Högaborg 22 17 3 2 57-23 54p
Hemma/Borta
(2017)

Borta:
2. Kulladal 10 6 2 2 21-11 20p

Hemma:
2. Högaborg 11 9 1 1 33-11 28p

Fem års möten

-

Skyttekung
(2017)

Sebastian Rask, 17mål

Ali Dirawi, 12mål


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

 

Från Löddematchen senast där Kulladal segrade med 5-2, efter ett hattrick av debuterande Mario Gloger och en dubbel av Markus Swane

Av 1938 - 4 december 2017 23:46

Topp 5 - Omg 15

1. BW 90 (Sebastian Rask) - 73p

2. A.C Dalaplan (Mattias Andersson - 69p

3. @swensontyckertill (Primus Swenson) - 68p

4. FC Ennen (Jens Ennen) - 62p

5. MestaMästaren (Filip Ahlström) - 58p

    Lingons (Patrik Ingholt) - 58p

Jumbo: FC Jonte (Jonathan Malmqvist) - 17p


Topp 5 - Totalt

1. Mourinhos pågar (Andy Mandoka) - 804p

2. Dommedeus 2.0 (Dominic Cica) - 800p

3. Nydala IF (Jimmie Andersson) - 785p

    FC Ennen (Jens Ennen) - 785p

5. Tööösstii FC (Eddie Ekblad) - 779p

Jumbo: FC Jonte - 566p


Deltagare 2017/18

 

@swensontyckertill (Primus "Primme" Swenson, Senior)
A.C Dalaplan (Mattias "Matte" Andersson, Senior)
Big T´s (Tonny "TT" Tindberg, i Kulladal som ungdom och 2009-2010)

BoomXhakaLaca (Tim "Timpa" Rickbo, Senior)

BW 90 (Sebastian "Rasken" Rask, Senior)

Chiellini con carne (Oliver "Cahill" Wågreus, Senior)

Dommedeus 2.0 (Dominic "Domme" Cica, Senior)

Fc tack för cashen (Felix "Felle" Påhlsson, 01:orna)
Fc Ennen (Jens Ennen, tidigare Fältare)
FC Jonte (Jonathan "Jonte" Malmqvist, i Kulladal från ungdom till 2015)

JT (Joel "JT" Tindberg, i Kulladal 2013)
Karlssons gifflar (David "Linderoth" Karlsson, i Kulladal 2015)

Lagledarns elva (undertecknad)
Lingons (Patrik "Ingo" Ingholt, Senior)

MestaMästaren (Filip "Bruce" Ahlström, Senior)
Mourinhos pågar (Andy Mandoka, i Kulladal som ungdom)

Mustinatorn FF (Noah Christoffersson, i Kulladal från ungdom till 2015)

Nujävlar (Patrik "Pålle" Påhlsson, Senior)
Nydala IF (Jimmie "Mr 100" Andersson, Senior)

Runkebo FF (Dennis "Ramsey" Rickbo, Senior)

Speakers Corner (Patrik "Swisse" Swenson, supporter och speaker)

Team Jompas (Jonathan "Jompas" Asp, Åtvidaberg - i Kulladal som ungdom)

Team SOtsur (Calle "CS" Stenberg, Senior)

TeddyAlwaysWin (Teddy Bergqvist, Åtvidaberg)

Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck, Senior)
Tööösti FC (Eddie "Zambrotta" Ekblad, Senior)


Prispengar:

1. 1.820kr (70%)

2. 520kr (20%)

3. 260kr (10%)

Av 1938 - 4 december 2017 10:30

Grupp A


LagMaVOFMålP
1. IFK Malmö205-0 6p
2. Balkan4-4 3p 
2. Kulladal214-4 3p
2. Kvarnby24-4 3p 
5. LB0722-4 3p
6. Olympic2002-4 0p

Omg 1

Kvarnby - Balkan 1-2

IFK Malmö - LB07 3-0

Olympic - Kulladal 1-2 


Omg 2

Balkan - IFK Malmö 0-2

Kulladal - Kvarnby 2-3

LB07 - Olympic 2-1


Omg 3 - rekommenderade speldagar: 2-5feb

IFK Malmö - Kulladal (3feb kl 13)

LB07 - Balkan

Kvarnby - Olympic (3feb kl ??)


Omg 4 - rekommenderade speldagar: 9-12feb

Kulladal - LB07 (10feb kl 14)

Kvarnby - IFK Malmö (12feb kl 18.30)

Olympic - Balkan


Omg 5 - rekommenderade speldagar: 16-19feb

LB07 - Kvarnby

Balkan - Kulladal

IFK Malmö - Olympic


Grupp B

LagMaVOFMålP
1. Hyllie2-1 3p 
2. Malmö City24-2 3p 
3. Flagg10101-11p
3. Lilla Torg10101-11p
5. Croatia0-3 0p 

Omg 1

Malmö City - Croatia 3-0 w.o

Flagg - Lilla Torg 1-1


Omg 2 

Croatia - Flagg (25feb kl 13)

Hyllie - Malmö City 2-1


Omg 3 

Flagg - Hyllie (3feb kl 13)

Lilla Torg - Croatia (3feb kl 13)


Omg 4 

Hyllie - Lilla Torg (10feb kl 14)

Malmö City - Flagg


Omg 5 

Lilla Torg - Malmö City (17feb kl 13)

Croatia - Hyllie


Grupp C


LagMaVOFMålP
1. Husie26-0 6p
2. Barrikaden12-2 1p 
2. Rosengård2-2 1p 
4. Bunkeflo0-3 0p
4. Klagshamn0-3 0p 

Omg 1 

Rosengård - Bunkeflo (10dec kl 13)

Husie - Klagshamn 3-0 w.o


Omg 2 

Bunkeflo - Husie 0-3 w.o

Barrikaden - Rosengård 2-2


Omg 3 

Husie - Barrikaden

Klagshamn - Bunkeflo (3feb kl 13)


Omg 4

Barrikaden - Klagshamn

Rosengård - Husie


Omg 5

Klagshamn - Rosengård (17feb kl 13)

Bunkeflo - Barrikaden 


Grupp D


LagMaVOFMålP
1. Ariana8-2 6p
2. Bosnien/H25-3 6p
3. Lindeborg216-3 4p 
4. Bellevue24-5 1p 
5. Oxie4-6 0p
6. Tygelsjö0-8 0p 

Omg 1

Tygelsjö - Lindeborg 0-3

Bellevue - Bosnien/H 1-2

Oxie - Ariana 2-3


Omg 2

Lindeborg - Bellevue 3-3

Ariana - Tygelsjö 5-0

Oxie - Bosnien/H 2-3


Omg 3

Bellevue - Ariana

Bosnien/H - Lindeborg (3feb kl 13)

Tygelsjö - Oxie (2feb kl 19)


Omg 4

Ariana - Bosnien/H (11feb kl 14)

Tygelsjö - Bellevue (9feb kl 19)

Oxie - Lindeborg


Omg 5

Bosnien/H - Tygelsjö

Lindeborg - Ariana (17feb kl 13)

Bellevue - Oxie

Av 1938 - 3 december 2017 14:15

Kulladal testade en hel del nytt när man slog seriekollegan Lödde med hela 5-2 på bortaplan, den första vinsten mot Lödde sedan 2010. Allra bäst av dom nya lyckades Mario Gloger som mäktade med ett hattrick i sin första match för Kulladal. De få Kulladalssupportrarna som letat sig ut till Tolvans IP i Löddeköpinge på lördagen fick se laget bjuda på en fröjdig offensiv med härliga kombinationer över hela banan. Liksom mot Kvarnby senast testade Pålle och Håkan en uppställning med tre centrala försvarare och två "vingar". Den gav upphov till snabba omställningar vilket i sin tur gav åtminstone två av de tre målen i första halvlek. Lödde satte sig dock i förarsätet två gånger om, båda gångerna via tveksamma försvarsinsatser från Kulladalshåll, innan gästerna lyckades vända på steken in till paus. Markus Swanes kvittering till 1-1 var det snyggaste för dagen där han nickskarvade in Tim Rickbos fina frispark. Tre ungtuppar fick göra sin debut i och med dagens match; Genti Bulliqi spelade nittio minuter, Antonio Pavlovski kom in i paus och André Grahovac hoppade in med en halvtimme kvar. Sista halvtimmen spelade man med fyra spelare födda på 00-talet. Kulladal fick också avsluta matchen med tio man sedan både Jack Berggrensson (smäll mot huvudet) och Mario Gloger (baksida lår) tvingats utgå på grund av skador. Ännu finns en hel del att jobba på både för dom unga och med den nya formationen - konstigt vore det annars - men ljusglimtar fanns det gott om i denna decembermatch. 

  

Matchfakta

Lödde - Kulladal 2-5 (2-3)

1-0 (15) 1-1 Markus Swane (18) 2-1 (31) 2-2 Mario Gloger (34) 2-3 Markus Swane (39) 2-4 Mario Gloger (60) 2-5 Mario Gloger (66)

Assist: 1-1 Tim Rickbo, 2-2 Jack Berggrensson, 2-3 Mario Gloger, 2-4 Markus Swane, 2-5 Antonio Pavlovski

Varningar K: Markus Swane


Laget


Calle Nelin

-------------------------------

Tim Rickbo

Daniel Jansson (c)

Filip Ahlström

-------------------------------

Patrik Ingholt

Mario Gloger (ut 67)

Felix Påhlsson

Filip Gavran (58)

Genti Bulliqi

-------------------------------

Jack Berggrensson (45)

Markus Swane


Avbytare:

Antonio Pavlovski (45)

André Grahovac (58)


Så var matchen

Till skillnad från lagens förra möte i september månad bjöds det på fantastiska väderförutsättningar på Tolvans IP med sol och en försumbar vind. Att Kulladal skulle testa nytt till matchen visste vi sedan innan men av diverse anledningar lyckades man bara skrapa ihop till två avbytare, vilket skulle visa sig vara för lite när skador drabbade laget. Annars var det mycket nytt i laget. Pålle och Håkan testade återigen uppställningen med tre mittbackar där Filip Ahlström var tillbaka i elvan för första gången sedan nästsista omgången av serien. Även "vingarna" var förändrade mot senaste där även Patrik Ingholt spelade för första gången sedan serien och Genti Bulliqi på högerkanten startade för första gången någonsin i A-laget. På innermittfältet hittade vi sedan vår nye tysk Mario Gloger som från och till tränat hos oss sedan sommaren. På topp en tillsammans otestad duo i form av Markus Swane och Jack Berggrensson. Nämnvärt även att tidigare Kulladalaren Viktor Celan startade på mitten för hemmalaget. Kulladal spelar sig till matchens första målchans. Fint och lugnt agerande gör att Calle Nelin och Ingo löser en trängd situation i försvaret. Den senare hittar sen på samma kant Swane som sprintar loss till vänster innan han hittar anfallskollegan Jack i mitten, dessvärre får 99:an ingen ren träff och missar chansen. Sett till första halvlek var det bara en av många omställningar Kulladal fick till, möjligen delförklarat av den nya ytproducerande formationen. Genti har ett första skott på mål runt tio minuter, då hade dessutom Mario haft en soloraid på högerkanten som kunde blivit farlig om någon mött upp i mitten. Löddes första chans är farlig, men frågan är om det inte är offside när inspelet från höger öppnar upp en hel ocean framför Calle mv. Efter en kvart ställer Kulladal till det ordentligt i försvaret. Tim Rickbo sätter Danne i en svår sits när han spelar tillbaka bollen in i straffområdet, hårt pressad av Löddes anfallare lyckas lagkaptenen inte få iväg bollen som snöpligt går i mål för 1-0. Men det var snabbt glömt tre minuter senare. Tim får snabb revansch när hans fina frispark från vänster når Swanes huvud och skarvas i mål för 1-1. Målet följs av en fin Kulladalsperiod där ytorna nyttjas fint offensivt och spelarna jobbar fint i defensiven, det är ju lite vad som krävs med tre i offensiven utlämnade försvarare. Som balanserande tvåvägsspelare startade 01:an Felix Påhlsson återigen på Kulladals innermittfält, en oerhört intressant spelare. Efter tjugofem minuter är det dock han som slarvar och sånär ger Lödde chansen till 2-1. Men hemmalagets ledningsmål skulle istället dröja till en halvtimme. Även det får väl placeras under kategorin slarviga baklängesmål. En hörna dimper ner på förstaytan och här lyckas Kulladal inte få väck bollen, kaos uppstår och slutligen ett avslut som Calle mv inte hinner ner på innan bollen gått över linjen - 2-1. Men inte heller den ledningen höll särskilt länge. Ett fint kantsamarbete av Ingo, Jack och Mario skapar chansen där Mario slutligen via ett motlägg får bollen i en hög båge över målvakten. Ett turligt mål minst sagt men 2-2, kvitterat och Mario noterat för sitt första mål i Kulladalströjan. Fem minuter senare lyste det röda lampan igen. Calle mv slår en precis cross mot Swane som letat sig ner vid mittlinjen, Jack får sedan tag i nickskarven via en läcker klackmottagning och spelar Mario som sätter ordentlig fart från mitten, plöjer sig fram innan bollen igen hamnar hos Swane i offensivt straffområde som säkert placerar in 3-2! Innan paus hinner Calle mv med en läcker fotparad invid ena stolpen när Lödde. Dessutom har Kulladal en ny omställning som börjar med att Jack får en smäll mot huvudet och slutar med en fin målvaktsparad på Swanes avslut från nära håll. Jack tvingas utgå till andra halvlek men hälsade idag att det är bättre men fortfarande ont i kindbenet som fick ta värsta smällen. 3-2-ledning i paus. 


Antonio Pavlovski, född 2001 ersätter Jack. Bytet ändrar i uppställningen där Genti går in i mitten och Gavran går upp bredvid Swane. Men det varade inte så länge för sen måste Gavran gå av efter en timme (förutbestämt byte). André Grahovac, också född 2001 går in på kanten vilket flyttar upp Mario på topp. Både Ante och André har tränat med seniortruppen sedan uppstarten i slutet på oktober och gjorde med detta debut i A-laget. Lödde började andra bäst och hade några halvchanser, bland annat en som studsade rätt rakt på Calle mv fötter. Chansmässigt dröjde det innan Kulladal kom in i det i andra. Efter en kvart ordnar Mario hörna. Tim får huvudet på den, returen hamnar hos Swane som trycker in sitt andra mål för matchen. André sätter snabbt sin prägel på matchen. Det är hans löpning med boll, runt högerbacken in mot straffområdet som skapar hörnan för nästa mål. Hörnan slås dessutom av den andra inhopparen Ante, vars boll efter en halvrensning dimper ner hos Mario som drämmer till - 5-2! Tyskens tredje mål i matchen. Hyfsad debut...  Sen tvingas han dessvärre utgå efter att ha dragit baksida lår och Kulladal får spela sista tjugo med tio man. Det påverkar så klart en del. Kulladal får färre bollar att jobba med offensivt, Gentis två avslut (över/räddning) hör till dom. Däremot klarar försvaret det utmärkt. Lödde skapar så klart chanser men allt som oftast löser bortalaget det. Allra farligaste är ett avslut från nära håll som går över. Minst lika farligt kunde det blivit med få minuter kvar om det inte vore för ett fint hemjobb av Ante. Domaren blåser av en match som bådar oerhört gott för Kulladals framtid - och närtid. 


Matchens spelare

Mario Gloger/Markus Swane. Det här kom att bli de offensiva pjäsernas match även om det på förhand var minst lika intressant att se hur försvaret skulle te sig i 3-5-2/5-3-2-uppställningen. Kulladal plockade onekligen fram det tunga artilleriet när man skulle hämta hem en efterlängtad "trea" mot de två senaste säsongernas boogie-team. Vilket samarbete de båda bjöd på sen. Vid 3-2-målet innan paus plöjde de båda fram som två pistmaskiner i Alperna. Hur ska nåt försvar få stopp på dom?! 

     

Av 1938 - 2 december 2017 01:10

På svenska fotbollsförbundets representantsmöte röstades det på fredagen fram att från och med säsongen 2018 så ska det vara tillåtet med fria byten från div 2 och neråt. Tidigare har det som bekant bara varit aktuellt i distriktsserierna (div 4-7) och i serierna ovan har bytena varit begränsade till tre men nu gick man på Hallands fotbollsförbunds (som kom med förslaget) linje och röstade igenom för samma fria byten system även för div 2 och div 3. Slarvigt uttryckt var Skåneboll enda distrikt som satte sig emot förslaget. För Kulladals del innebär det alltså fria byten i serien 2018. En av motiveringarna till beslutet var att spelare inte ska behöva åka långa bortamatcher "bara för att sitta på bänken" hela matchen. Personligen ser jag två övergripande sidor av myntet. Istället för att säkra kvaliteten på lagen och matcherna så leder det i motsatt riktning. Till exempel behöver spelare inte vara tränade för nittio minuter längre, det finns ju alltid alternativ att kasta in. Det positiva är att det kan gynna lag med unga spelare som lättare kan slussas in på nivån i fråga. Men det är lite för nytt för att skriva en längre analys på det hela. Något av ett paradigmskifte det här. 


På samma möte spikades nu div 3 södra Götaland 2018 definitivt och serien kommer att bestå av lagen som placerades in vid det senaste förslaget

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Nästa match

vs                      


Gruppspel, NH-cupen

Söndagen den 21jan kl 15.14

NH-hallen, Skurup

Föregående match

1-7                 

          

1-1 Markus Swane (13)

1-2 Filip Gavran (23)

1-3 Markus Swane (34)

1-4 Markus Swane (39)

1-5 Eddie Ekblad (44)

1-6 Marcus Sandén (52)

1-7 Sebastian Rask (74)

Div 3 Södra Götaland

Tabell (slutspelad)

  Lag M V O F  Mål
1.  Nosaby 20 15 67-21  49p
2.  Olympic 20 14 46-26 44p
3. Kulladal 20 12  48-26  40p
4.  Eslöv 20 9 40-33  32p
5. Dösjöbro 20 10 38-37  32p
6.  IFK Tbg 20

6

32-30  28p 
7. Lödde 20 8 21-22  24p
8.  Hörby 20 10  46-64  22p 
9. Lund 20 11  29-38 21p 
10. Bjärred 20 3 14 26-41  12p 
11. Hyllie 20 15 20-76 5p 

 

Lag 1 går direkt till div 2
Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

KFF-tipset

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se