1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Fredag 22 sept 11:15

Matchfakta

Kulladal - Eslöv 3-0 (1-0)

K: Filip Gavran, André Grahovac, Martin Persson

Ass: Martin Persson, Mattias Andersson, Felix Påhlsson


Laget


Calle Nelin

----------------------------

Mattias Jurlander

Mattias Andersson

Marcus Sandén

Oliver Ohlsson

----------------------------

Martin Persson

Stefan Vagic (45)

Felix Påhlsson

Mozamel Hamid (70)

----------------------------

Filip Gavran

----------------------------

Jack Berggrensson


Avbytare:

André Grahovac (45)

Filip Kutlesovski (70)


Matchen startade lite tidigare än avsatt tid så undertecknad lyckades missa första fem-sju minuterna men blev försäkrad att inte det helt stora inträffade. En något ovan uppställning bjöd tränare Håkan Isgren på. Mattias Andersson bildade mittbackspar med Marcus Sandén, han ska tydligen ha avslutet Tomelillamatchen på positionen och trivts så bra att han pånytt fick chansen där. Dessutom hittade vi Martin Persson på en något ovan position som ytter, vilket sett till poängutdelningen inte var en dålig positionering (gick dock in på mitten i paus). Filip Gavran har första chansen sedan jag satt mig bredvid Johan Isgren på bänken, ur svår vinkel provar han avslut medan Håkan utbrister: "Var är löpen?!". Motståndarlaget Eslöv är inte oävna och kommer flera gånger upp och hotar, till exempel med ett distansskott som går över. Desto farligare nästa gång då Stefan Vagic missat i en mottagning efter rappt utkast av Calle Nelin, där den senare tvingas till en svettig parad. Bara ett par minuter senare är A-lagskeepern rusar målvakten ut och tar hand om ett på-väg-att-bli-friläge. MP:s fasta var ett genomgående tema under matchen, klockrena hörnor. Jack Berggrensson skulle bara ha gjort det bättre när en av dom dimper ner rakt på hans fot men den unge anfallaren får inte bollen på mål. Slarv på högerkanten tvingar Calle mv till en ny utrusning och fin räddning innan Mackan rensar undan bollen, det är Mozamel Hamid som ger Oliver Ohlsson en alldeles för klen tillbakapass som skapar oredan. Först efter en halvtimme faller första målet. Det är som vanligt nuförtiden, Filip Gavran som ger hemmalaget ledningen sedan han nyttjat Martin Perssons spelvidgning till höger på bästa sätt och dundrat in 1-0 via nättaket. Målet får igång Kulladals spel. Ett fint anfall följer. Matte vinner boll högt upp, spelar den till Felix Påhlsson som ute på vänsterkanten hittar MP som med ett till synes perfekt inspel hittar Jack i straffområdet men försvaret hinner precis emellan. Där fick vi också se en aggressiv Matte som efterhand kom in i mittbackspositionen lysande. Utöver att gå upp och hugga när Eslöv närmade sig vågade han ta kliv med bollen i besittelse och fördela bollar offensivt. Klart intressant. Strålande utryckte till och med någon. 1-0 i paus. 


Stefan Vagic måste iväg i paus och 01:an André Grahovac, som ju satte sitt första seniormål mot Tomelilla senast, tar plats på ena kanten medan MP flyttas in i mitten. Det dröjer inte länge innan André presenterat sig även i denna match. Jack står för en klassaktion när han kring mittplan i trängt läge lyckas skarva vidare en boll i djupet till just André som längre ner ordnar fram en hörna. MP slår den och via Matte dimper den ner till just André som på Thomas Müller-manér skickar in 2-0. Fingerspitzengefühl av Håkan för att fortsätta på det tyska spåret. Då har det gått en kvart av andra. Mozzi vinner tillbaka en boll högt upp vilket gör att Gavran får ett skottläge men det skickas utanför. Med tjugo minuter in löper Filip Kutlesovski på banan, ut går Mozzi. Ett i andra halvlek trögstartat Eslöv kommer så smått igång. En halvvolley blir riktigt farlig och tvingar Calle mv att tippa till hörna. Bara några minuter senare är gästerna framme igen och Calle mv är då ute och gör sig så pass stor att Eslövspelaren prickar honom. En klart intensifierad måljakt från Eslövshåll får sig ett abrupt avbrott när en spelare drar på sig två gula för snack inom loppet av fem sekunder. Då passar istället Kulladal på ett göra 3-0 efter en fint slagen frispark av Felle som skarvas i mål av MP, som alltså hade både fot och huvud med i samtliga tre mål. Eslöv har några chanser innan domaren blåser för full tid, den ena när man kommer fram till vänster och ur svår vinkel rullar bollen förbi bortre stolpen och den sista som tvingar Calle mv till en ny parad. Målvakten starkt bidragande till U-lagets andra nolla på raken. En stabil laginsats av Kulladal vars defensiv imponerade, uppburen av nykomponerade mittbacksparet Marcus Sandén och Mattias Andersson. Senaste fem matcherna noteras Kulladal alltså för fem vinster och en imponerande målskillnad på 19-4. Framåt är det främst Filip Gavran som gör skillnaden just nu, idag uppbackad av MP:s känsliga högerdojja. Dom unga fortsätter att ta för sig, där 01:orna liksom mot Tomelilla senast spelar viktiga roller i avgörandet. På måndag väntar en ny härlig dust då FC Rosengård gästar Kulladals IP. 


Tabell och resultat   

ANNONS
Av 1938 - Fredag 22 sept 10:45

Dags för sista himmamatchen 2017! Det känns tråkigt att den här säsongen ska ta slut, särskilt när vi nu är inne i en så stark period med höstens hittills enda förlust mot kommande seriesegrarna Nosaby. Men innan dess har vi två matcher kvar att försvara vår tredjeplats på. På lördagseftermiddagen gästar Hörby Kulladals IP. Ett Hörby vars kontraktsstrid verkligen sattes på sin spets när man oväntat förlorade mot redan avsågade Bjärred i förra omgången. Med två matcher kvar har sjundeplacerade Hörby tre poäng ner till återkvalplatsen som just nu innehas av Lund, men med turen att Lund möter åttondeplacerade Lödde i denna omgången. Kulladalsspelarna känner sannolikt stor revanschlusta efter vårens bortamatch där Hörby kvitterade på straff långt in på övertid efter att Kulladal haft massvis med chanser att avgöra dessförinnan. Det poängtappet gav sedan nog med bränsle för att sätta igång en fin segersvit, men visst finns den kvar där i minnet hos oss alla. Med en seger kan faktiskt Kulladal redan i denna omgången säkra klubbens bästa placering i seriesystemet under 2000-talet, då Eslöv har en tuff bortamatch mot Nosaby. Det hade varit en högst passande hemmaavslutning på en fin säsong. Calle Nelin (ersätts av Jimmie Andersson) och Filip Gavran (en match till) är avstängda. Mattias Jurlander är tillbaka i truppen efter en lång frånvaro av diverse anledningar och ersätter Filip Jönsson. I övrigt är det samma trupp som åkte till Eslöv i fredags. 


KULLADAL - HÖRBY

OMG 21, DIV 3 SÖDRA GÖTALAND

LÖRDAGEN DEN 23SEPT KL 14

KULLADALS IP, KULLADAL


Truppen


1. Jimmie Andersson

22. Dominic Cica

3. Mattias Jurlander

4. Daniel Jansson

5. Marcus Sandén

6. Martin Persson

7. Sebastian Rask

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Filip Ahlström

11. Eddie Ekblad

12. Jack Berggrensson

13. Andreas Pajus

14. Primus Swenson

15. Calle Stenberg

16. Dennis Rickbo


Match-up:

                                                  
Bildat19381969
HemmaplanKulladals IPHörby IP
TränarePatrik Påhlsson (fjärde året)Kim Johansson (tredje året)
Fem säsonger2016: 8:a i div 3 SG
2015: 1:a i div 4 SV
2014: 10:a i div 4 S
2013: 9:a i div 4 S
2012: 11:a i div 3 SG
2016: 2:a i div 4 Ö
2015: 3:a i div 4 N
2014: 9:a i div 4 V
2013: 1:a i div 5 SV B
2012: 3:a i div 6 M
FormVFVOVFVVFF
Fem senaste

IFK Trelleborg (B) 2-0

Nosaby (B) 1-2
Lund (B) 3-2

Lödde (H) 1-1
Eslöv (B) 3-1

Lund (B) 1-3
Dösjöbro (H) 5-4
Hyllie (H) 4-1

Olympic (B) 1-3

Bjärred (H) 3-4

Tabellplacering3. Kulladal 18 10 4 4 36-23 34p7. Hörby 18 6 4 8 43-51 22p
Hemma/Borta

Hemma:
4. Kulladal 9 5 2 2 18-12 17p

Hemma:
9. Hörby 9 3 0 6 20-29 9p

Fem års möten

2017, div 3 SG: Hörby - Kulladal 2-2 (Markus Swane 2)
2016, träningsmatch: Kulladal - Hörby 4-1 (Filip Ahlström 2, Arlind Tahiri, Oguzcan Avci
2015, träningsmatch: Kulladal - Hörby 3-2 (Daniel Jansson, Mattias Andersson, Arlind Tahiri)

Skyttekung

Sebastian Rask, 12mål

Fisnik Alaj, 16mål


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här.

 

  

Från vårens möte där Sebastian Rask gjorde comeback efter en period av sjukdom. 2-2 slutade matchen.

ANNONS
Av 1938 - Torsdag 21 sept 10:31

Ikväll spelar U-laget hemmamatch mot sjätteplacerade Eslöv. Något av en sexpoängsmatch för att använda en sliten klyscha. I en oerhört jämn tabelltopp befinner sig Kulladal för närvarande på tredje plats men med en match mindre spelad är Eslöv bara två poäng bakom. Chansen på förstaplatsen har med största sannolikhet försvunnit när IFK Malmö i måndags pulveriserade just Eslöv med 5-1 och nu är åtta poäng före. Men chansen till andraplatsen ligger öppen när Kulladal har tre matcher kvar att spela. Noterbart att det är Calle Nelin som tar plats mellan stolparna eftersom han ju är avstängd mot Hörby på lördag. Filip Gavran blir avstängd ytterligare en A-lagsmatch efter beslut från SvFF i dagarna, det innebär att han får spela ikväll men varken i A-laget eller U-laget kommande vecka. I laget hittar vi också Martin Persson som inte spelat senaste två A-matcherna. Även ungtupparna André Grahovac (02:a) och Felix Påhlsson (01:a), målskytt respektive framspelare senast, är bland de uttagna. 

Avspark kl 19.45 på Kulladals IP!

Truppen


Calle Nelin

André Grahovac

Felix Påhlsson

Filip Gavran

Filip Kutlesovski

Jack Berggrensson

Marcus Sandén

Martin Persson

Mattias Andersson

Mattias Jurlander

Mozamel Hamid

Oliver Ohlsson

Stefan Vagic

Av 1938 - Tisdag 19 sept 12:00

 

 

Topp 5 - Omg 5

1. Mustinatorn (Noah Christoffersson) - 80p

2. Nydala IF (Jimmie Andersson) - 76p

3. Chiellini con carne (Oliver Wågreus) - 72p

    Karlssons gifflar (David Karlsson) - 72p
5. JT (Joel Tindberg) - 68p
Jumbo: Runkebo FF (Dennis Rickbo - 29p


Topp 5 - Totalt

1. Karlssons gifflar (David Karlsson) - 309p

2. @swensontyckertill (Primus Swenson) - 305p

3. Speakers corner (Patrik Swenson) - 284p

4. Nujävlar (Patrik Påhlsson) - 279p

5. Dommedeus (Dominic Cica) - 273p

Jumbo: Runkebo FF - 175p


Deltagare 2017/18

 

@swensontyckertill (Primus "Primme" Swenson, Senior)
A.C Dalaplan (Mattias "Matte" Andersson, Senior)
Big T´s (Tonny "TT" Tindberg, i Kulladal som ungdom och 2009-2010)

BoomXhakaLaca (Tim "Timpa" Rickbo, Senior)

BW 90 (Sebastian "Rasken" Rask, Senior)

Chiellini con carne (Oliver "Cahill" Wågreus, Senior)

Dommedeus 2.0 (Dominic "Domme" Cica, Senior)

Fc tack för cashen (Felix "Felle" Påhlsson, 01:orna)
Fc Ennen (Jens Ennen, tidigare Fältare)
FC Jonte (Jonathan "Jonte" Malmqvist, i Kulladal från ungdom till 2015)

JT (Joel "JT" Tindberg, i Kulladal 2013)
Karlssons gifflar (David "Linderoth" Karlsson, i Kulladal 2015)

Lagledarns elva (undertecknad)
Lingons (Patrik "Ingo" Ingholt, Senior)

MestaMästaren (Filip "Bruce" Ahlström, Senior)
Mourinhos pågar (Andy Mandoka, i Kulladal som ungdom)

Mustinatorn FF (Noah Christoffersson, i Kulladal från ungdom till 2015)

Nujävlar (Patrik "Pålle" Påhlsson, Senior)
Nydala IF (Jimmie "Mr 100" Andersson, Senior)

Runkebo FF (Dennis "Ramsey" Rickbo, Senior)

Speakers Corner (Patrik "Swisse" Swenson, supporter och speaker)

Team Jompas (Jonathan "Jompas" Asp, Åtvidaberg - i Kulladal som ungdom)

Team SOtsur (Calle "CS" Stenberg, Senior)

TeddyAlwaysWin (Teddy Bergqvist, Åtvidaberg)

Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck, Senior)
Tööösti FC (Eddie "Zambrotta" Ekblad, Senior)


Prispengar:

1. 1.820kr (70%)

2. 520kr (20%)

3. 260kr (10%)

Av 1938 - Måndag 18 sept 22:30

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar 
Fredag
(15sept)
19.001-3 (0-2)E: Kim Jeppsson

K: Sebastian Rask 2, Dennis Rickbo

 

Lördag
(16sept)
13.004-3 (2-1)D: Jakob Gustavsson, Robin Fors, Marcus Gunnarsson, Fredrik Lövgren

O: Simon Ståhl, (självmål), Trajce Lamnjov
 
 14.003-4 (0-2)H: Fisnik Alaj 2. Florent Alaj

B: Emin Karaman, Markus Klintberg, Kevin Svensson Magusa, Carl Geronson 
 
 15.001-1 (0-0)

L: Emil Joelsson


N: Andreas Dahlbom 

 
Måndag
(18sept)
19.00  2-0 (0-0)T: Fahrang Fathiyan, Freddie Sramek  

Tabell

 LagMVOF Mål
1. Nosaby181361-21 42p
2. Olympic191343-2541p
3.Kulladal1810 36-23 34p
4. Eslöv18939-30 31p
5.Dösjöbro18936-33 29p
6. IFK Tbg18

5

30-27 27p 
7. Hörby1843-51 22p 
8.Lödde18819-21 20p
9.Lund1811 27-3619p 
10.Bjärred1931325-39 12p 
11.Hyllie181417-714p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

 

Skytteliga (topp 5 och Kulladalare)

Plac.SpelareLagMål
1. Kim JeppssonEslöv16
 Fisnik AlajHörby16
3. Karl RydhögNosaby14
 Andreas DahlbomNosaby14
5. Julian GrozdanovskiNosaby13
 Robin LindskogNosaby13
... Sebastian RaskKulladal12
...Dennis RickboKulladal8
...Markus SwaneKulladal7
... Eddie EkbladKulladal3
...Martin PerssonKulladal2
 Primus SwensonKulladal2
...Daniel JanssonKulladal1
 Filip AhlströmKulladal1
 Jörgen MellbergKulladal1
 Tobinho SjöbäckKulladal1

 

Nästa omgång (21)

Lördag 23sept
Bjärred - Dösjöbro (13)

IFK Trelleborg - Hyllie (14)

Lund - Lödde (14)

Nosaby - Eslöv (14)

Kulladal - Hörby (14)

 

(Olympic står över omgång 21)

Av 1938 - Söndag 17 sept 15:10

   

Matchfakta

Tomelilla - Kulladal 0-4 (0-1)

K: K: Filip Gavran 2, André Grahovac, Felix Påhlsson
Ass: Jack Berggrensson, Filip Gavran, Mozamel Hamid

 

Med segern går Kulladal upp på en tillfällig (?) andraplats i serien. Nu ska det ju sägas att lagen bakom har matcher kvar att spela i denna omgången. Men ändå. Det här var lagets fjärde raka! 


Tack till Johan Isgren för rapportering och bild!

Av 1938 - Lördag 16 sept 15:15

Kulladal är på god väg att säkra klubbens bästa serieplacering sedan andra hälften av 90-talet efter en imponerande 3-1-seger borta mot formstarka Eslöv på fredagskvällen. Inför omgången låg lagen på samma poäng och med två matcher kvar av serien är Kulladal alltså nu tre pinnar före. På tal om formstark så var det Dennis Rickbo som gav laget ledningen redan efter tre minuter när han från en svår vinkel placerade in bollen i bortre, hans sjunde mål på lika många matcher i höst. Framspelaren Sebastian Rask satte sen själv 2-0 sedan han framspelad av Johan Mellqvist fått två chanser att peta bollen i nät. Då har det bara gått en kvart. Kulladal går till paus med en 2-0-ledning och med en av säsongens bästa halvlekar i ryggen. Skyttekungen satte sen också sitt tolfte säsongsmål då han från utanför straffområdet placerade in 3-0 en kvart in på andra, inspelet av Dennis Rickbo. Allt frid och fröjd dittills även om Eslöv både med stolp- och ribbskott varit nära att spräcka nollan. Men med en kvart kvar kastar Calle Nelin ett utkast rakt i gapet på en hemmaspelare och för att rädda upp situationen räddar målvakten ett avslut med händerna utanför straffområdet. Domaren tar upp det röda kortet. Spel med en man mindre när Dominic Cica byter av Andreas Pajus och kastas in i hetluften, och gör det med den äran. Förvisso reducerar Kim Jeppsson med en elegant form av cykelspark, men andramålvakten agerar lugnt och säkert när ett massivt bollinnehav resulterar i många boll i och kring straffområdet. Kulladal håller undan till seger och utökar därmed sin segersvit på bortaplan till fem raka! Oerhört inspirerande att se spelarnas inställning inför och under match samt glädjen man visar efter. Hjärta!

  

Matchfakta

Eslöv - Kulladal 1-3 (0-2)

0-1 Dennis Rickbo (3) 0-2 Sebastian Rask (13) 0-3 Sebastian Rask (59) 1-3 Kim Jeppsson (79)

Assist: 0-1 Sebastian Rask, 0-2 Johan Mellqvist, 0-3 Dennis Rickbo

Varningar K: Filip Ahlström (1)

Utvisning K: Calle Nelin* (direkt rött)


*Avstängd mot Hörby


Laget


Calle Nelin 

--------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Filip Ahlström

Daniel Jansson

Calle Stenberg

--------------------------------

Johan Mellqvist

--------------------------------

Dennis Rickbo (84)

Sebastian Rask

Primus Swenson (84)

Andreas Pajus (76)

--------------------------------

Markus Swane


Avbytare:

Dominic Cica (mv) (76)

Jack Berggrensson (84)

Marcus Sandén (84)

Filip Jönsson

Martin Persson

  

Så var matchen
Denna drabbning fick avgöras på regntunga Ekevalla. Hemmalaget valde klokt nog att utföra sin uppvärmning uppe på vallen för att undvika att sabba planen, vilket kanske ger en bild om planens sårbarhet. Tränarduon valde återigen att placera Sebastian Rask på mitten efter att han fick ta en kant mot Lödde senast. På högerkanten fick istället Andreas Pajus starta för sin första seriematch i Kulladalströjan (från start vill säga). Dessutom valde man att starta med Filip Ahlström på mittbacken och Calle Stenberg på högerbacken i Joakim Söderlunds frånvaro. I övrigt samma uppställning som senast. Ett Eslöv i kanonform, sju raka segrar innan kvällens match, rivstartade matchen. Efter en minst sagt annorlunda uppställning vid avspark ordnade man fram en hörna redan i den första spelminuten. Den leder till ett avslut som dock skickas över. Men Kulladal är inte sena med att svara. Rasken samarbetar med Johan Mellqvist vid mittplan innan han sprintar vidare upp på offensiv planhalva, hittar sen Dennis Rickbo som blivit fri till vänster. Vänsteryttern skär sedan in och från en i det närmaste omöjlig vinkel (åtminstone där vi satt) placerar han in 1-0 vid bortre stolpen. "Het som en Aga-spis" utbrast Ralf på bänken och det är bara att hålla med. Lillebror Rickbo har nu gjort åtta seriemål, sju av dom i de senaste sju matcherna. Målet ger gästerna energi och man lyckas på ett bra sätt stressa Eslöv till långa svåra bollar medan man själv rullade upp. Bruce startar upp ett anfall genom att slå bollen ut till kanten, precis som det snackades om innan match - våga, våga, våga - och det hela leder längre fram till att Markus Swane löper ner mot vänsterhörnet innan han spelar in bollen till Ramsey som får på ett fint avslut, som dock räddas Felix Jakobsson i Eslövsmålet. Ett slarvigt bolltapp på mitten tvingar Calle Nelin till ett första agerande när han räddar avslutet som följer. I nästa sekvens sätter sen Kulladal 2-0. Johan Mellqvist får tag i bollen kring mittplan och driver en bit framåt innan han snyggt hittar Rasken i djupet, målvakten räddar skyttekungens första avslut men returen kan han sen peta in för sitt elfte säsongsmål. Tretton minuter in i matchen och redan 2-0. Sen gör Calle mv det lite väl spännande när han rullar en boll ämnad för Daniel Jansson till en Eslövspelare som sedermera kommer till avslut. Inget mål dessbättre. De båda har sen ett kortare snack för att undvika det framöver, riktigt bra. Kulladals anfallsspel var stundtals lysande i första. Ute på högerkanten bjuder man på ett fint klapp-klapp spel med tre-fyra spelare inblandade däribland Stenberg och Rasken som inledde det hela. Anfallet leder inte till något den gången. Eslöv är inte ofarliga. Ett skott reflekteras till hörna och på den nickar man i stolpen innan Swane kan rensa. Men Eslöv lyckas i perioden etablera ett mindre tryck bland annat sedan Kulladalarna envisas med att försöka rulla bollen eller att Calle mv insparkar kommit tillbaka snabbt. Den insparken som kommer tillbaka efter lite väl slappt duellspel räddar Calle mv snyggt. Innan dess har hans chippförsök över anfallaren ställt till det något. Men Kulladal avslutar halvleken med mer spel i offensiv zon och Primus Swenson (kommer aldrig till avslut i duell med målvakten), Rasken (distansskott över) och Swane (en tå för lång djupledsboll av Rasken) har lägen. Paus.   


Det här med att rulla boll i alla situationer togs lite väl bokstavligt och det påtalades också i paus. I övrigt var det så klart positivt snack efter en halvlek som tillhör säsongens bästa. Andra halvlek inleder Eslöv dock klart bäst och man har tidigt en volley i ribban. Kulladals första anfall i andra är ett resultat av samarbete mellan Andreas, Primme och Swane där den senare provar ett inlägg, eller är det ett skott? som iallafall går förbi mitten. Nästa försök av anfallaren är på mål men enkelt för keepern sedan Rasken skarvet vidare ett inkast av Zambrotta. Man kunde inte låta bli att skänka idrottsplatsens vaktmästare en tanke som får jobba hårt för att få planen redo för kommande utmaningar, tur då att Eslöv bara har en hemmamatch kvar av säsongen. Försvaret fick desto mer att göra under andra halvlek, men det tycktes nästan uppskattas av bland annat Danne som står för en mäktig John Terry-block en kvart in på andra. Minuten efter det ställer Kulladal om och utökar snart till 3-0. Återigen är det Vellingeduon Rickbo-Rask som ligger bakom. Den förstnämnde hittar in till Rasken i mitten som får tid på sig att placera in bollen i bortre. Efter målet blev matchbilden som börjat måla upp sig i början på första än tydligare. Eslöv tog över alltmer och utökade antalet slagna bollar in mot straffområdet markant, en vars öde slutar i ribban bland annat. Men ibland blir det ytor för Kulladal att jobba på. Calle mv får tag i ett avslut/inlägg och skickar en lång till Ramsey, som hittar in till Swane i närheten av straffområdet och han i sin tur letar upp Rasken som provar avslut i täck. Planen orsakar en spark i luften från hemmamålvakten men inte heller Kulladalshörnan som följer på det blir till något. Med en kvart kvar ökar dramatiken en aning. Calle mv kastar ut en snabb boll som lika snabbt hamnar hos en Eslövspelare, snart följer ett avslut som målvakten räddar utanför straffområdet och domaren dömer frispark och rött kort. Dominic Cica gör sig redo och Andreas Pajus får offras. Utespelarna hjälper Domme på ett förträffligt sätt när muren blockerar skott som följer på den utdömda frisparken. Eslöv utbredda bollinnehav blev knappast mindre när Kulladal blev tio man. Till slut ger det också utdelning när hela seriens skyttekung Kim Jeppsson cyklar in 1-3 med tio minuter kvar. Ett snyggt mål men desto fulare det han gör mot Bruce tio minuter innan, som domarna helt missar och istället ger Bruce gult för klagan. Hursomhelst reducerat och en intensifierad måljakt. Men en säker Domme fredar sitt mål från allt, plockar ner inlägg och fångar in förlupna bollar. Med fem kvar gör Kulladal ett dubbelbyte när Primme och Ramsey utgår mot Marcus Sandén och Jack Berggrensson, 99:an som gör säsongens andra inhopp. Danne bryter ett annars farligt Eslöv-anfall. Men hemmalaget fortsätter mata på. En boll dimper ner i bortre ytan av straffområdet där en helt ensam Eslövare står och mottar, men han får en rejäl snedträff. Där har Kulladal tur. Med minuten kvar spelar Eslöv till sig en hörna och på den ropar man sen på straff men domaren låter bli att blåsa och blåser istället för full tid. Kulladal firar i en ny bortaseger (femte raka!) och kan fira helg som ny tabelltrea. 


Matchens spelare

Sebastian Rask/Dennis Rickbo. Vellingefirman kan gott stå ut med en delad matchens spelare utnämning denna gång (även om det är andra gången Rask delar). De båda ligger bakom samtliga mål och står för en lysande anfallsfotboll under framförallt första halvlek. Hittar varandra utan och innan. Klart intressant roll för Rask när han tar steget ner bakom Markus Swane som en spets på innermittfältet. Som utmanare får man lyfta fram hela övriga laget. Återigen gör till exempel mittbacksparet en klanderfri insats. Johan Mellqvist sprang nog en halvmara på mitten. Strålande insats av Kulladal. 

 

Av 1938 - Torsdag 14 sept 22:45

Slaget om tredjeplatsen kan vi väl kalla fredagskvällens match mellan Eslöv och Kulladal. Kulladal gästar ett oerhört formstarkt hemmalag som med sin sjunde raka seger förra lördagen med flera gjorda mål gick upp på tredjeplatsen i serien. Inför matchen står lagen alltså på samma poäng, men utan chans att hämta in lagen ovan och fem poäng ner till Dösjöbro som för närvarande intar femteplatsen. Med tanke på Eslövs fina form och imponerande klättring i serien (efter nio matcher låg laget på nedflyttning) är det ett inspirerande möte och i potten ligger Kulladals bästa serieplacering på 2000-talet. Vårens möte vann Kulladal med 3-2 efter att Dennis Rickbo satt dit segermålet på frispark. Det var för övrigt lagens första möte sedan den, för Kulladals del, förödmjukande 1-8-förlusten i DM 2010. Vädret har ställt till det ordentligt under veckan som gått, bland annat fick vi genomföra torsdagens träning på konstgräs. Högerback Joakim Söderlund är den senaste i raden som tvingas kasta i handduken på grund av en skada. Han gör därmed Tobinho Sjöbäck och Patrik Ingholt sällskap. Därutöver är Filip Gavran avstängd efter sitt röda kort mot Lödde senast. Däremot är balansspelaren Martin Persson åter tillgänglig efter en veckas semester. Vi noterar även att 99:an Jack Berggrensson är uttagen till sin andra A-lagsmatch i karriären efter att han fick hoppa in mot Bjärred i början på maj. 


ESLÖV - KULLADAL

OMG 20, DIV 3 SÖDRA GÖTALAND

FREDAGEN DEN 15SEPT KL 19

EKEVALLA IP, ESLÖV


Truppen


21. Calle Nelin

22. Dominic Cica

2. Filip Jönsson

4. Daniel Jansson

5. Marcus Sandén

6. Martin Persson

7. Sebastian Rask

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Filip Ahlström

11. Eddie Ekblad

12. Jack Berggrensson

13. Andreas Pajus

14. Primus Swenson

15. Calle Stenberg

16. Dennis Rickbo


Match-up:

                                                
Bildat19381969
HemmaplanKulladals IPEkevalla IP
TränarePatrik Påhlsson (fjärde året)Peter Olsson (första året)
Fem säsonger2016: 8:a i div 3 SG
2015: 1:a i div 4 SV
2014: 10:a i div 4 S
2013: 9:a i div 4 S
2012: 11:a i div 3 SG
2016: 1:a i div 4 N
2015: 4:a i div 4 N
2014: 4:a i div 4 V
2013: 5:a i div 4 N
2012: 4:a i div 4 Ö
FormVVFVOVVVVV
Fem senaste

Bjärred (B) 2-1

IFK Trelleborg (B) 2-0
Nosaby (B) 1-2
Lund (B) 3-2

Lödde (H) 1-1

Hörby (H) 4-2
Dösjöbro (B) 3-1
Hyllie (B) 2-0

Olympic (H) 4-2

Bjärred (B) 5-1

Tabellplacering4. Kulladal 17 9 4 4 33-22 31p3. Eslöv 17 9 4 4 38-27 31p
Hemma/Borta

Borta:
4. Kulladal 8 4 2 2 15-10 14p

Hemma:
5. Eslöv 8 4 2 2 18-14 14p

Fem års möten

2017, div 3 SG: Kulladal - Eslöv 3-2 (Filip Ahlström, Jörgen Mellberg, Dennis Rickbo)

Skyttekung

Sebastian Rask, 10mål

Kim Jeppsson, 15mål


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här.

 

 

Från vårens möte på Kulladals IP som slutade med 3-2-seger för hemmalaget

KFF-tipset

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

Tabell

  Lag M V O F  Mål
1.  Nosaby 19 14 63-21  45p
2.  Olympic 19 13 43-25 41p
3. Kulladal 19 11  45-26  37p
4. Dösjöbro 19 10 38-34  32p
5.  Eslöv 19 9 39-32  31p
6.  IFK Tbg 19

5

32-29  28p 
7.  Hörby 19 46-60  22p 
8. Lödde 19 8 20-22  21p
9. Lund 19 11  28-37 20p 
10. Bjärred 20 3 14 26-41  12p 
11. Hyllie 19 14 19-73 5p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

Nästa match

 vs                            

Omg 21, div 3 SG

Lördagen den 23sept kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

1-3                      

 

0-1 Dennis Rickbo (3)

0-2 Sebastian Rask (13)
0-3 Sebastian Rask (59)

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se