Senaste inläggen

Av 1938 - 28 juli 2022 11:12

Lördagens tänkta motståndare Öja lämnade igår återbud pga spelarbrist. Men ett snabbt meddelande till vår gamla tränare Rossi Eterovic och en ny motståndare var hittad i div 3-laget Malmö City.

Ny avsparkstid kl 10!

Välkomna!

Av 1938 - 25 juli 2022 20:29

Kulladal har påbörjat den andra sommarveckans träningar ikväll. På det, under sommaren, alltid fantastiska gräset dök det upp bra antal spelare redan på första träningen i förra veckan. Närvaron har minskat något efterhand men av erfarenhet vet vi att semestrar och inga kontrakt är en dålig kombination. I skrivande stund öser regnet ner och det lagom till att träningen tog slut. Månadens comeback stod målvakt Rasmus Hansson för. Han har varit borta från spel i precis ett halvår innan han åter snörde på sig skorna ikväll. Riktigt kul för honom personligen och för laget då han bidrar med fin moral genom åren. Inte minst tillfredsställande efter hans många långvariga skaror genom karriären. Vi har också en annan sorts comeback i Januz Zekovic som spelade hos oss under Mats Persson och nu har hittat tillbaka. Ovanligt många värvningar mitt under säsongen, men om vi ser på vår tunna trupp ifjol så är det förståeligt från tränar- och sportchefhåll. Det höga ombytet av spelare innan och under säsong, från träning till träning och match till match har garanterat lett till att spelet inte suttit och poängutdelningen varierat nåt oerhört. Vi har blandat lysande insatser med mediokra sådana. Det är ett tecken på att kunskapen finns där men att vi inte lyckas kanalisera den.

Lördag vet vi lite hur vi står när Öja kommer på besök för ett andra möte 2022 lagen emellan. Avspark kl 13!

Ta hand om er!

Av 1938 - 18 juli 2022 18:54

Av 1938 - 24 juni 2022 12:42

Trots att Kulladal kammade noll i våravslutningen så var insatsen värd att ta med sig över sommarens välkomna uppehåll. Första halvlek avslutades på värsta tänkbara sätt när Klagshamn på kort tid gjorde två mål, varav det sista precis innan domarens halvtidssignal. Men Kulladal kom ut till andra som ett nytt lag och lyckades verkligen störa laget som man i våras förlorade mot med 0-5 på hemmaplan. Reduceringen kom med en kvart kvar då nyförvärvet under junimånad, Hamza Ahmed snodde åt sig bollen och placerade bollen väl. Det var väl egentligen innan dess som man hade de bästa chanserna så en kvittering hängde så att säga aldrig i luften, men Klagshamn fick kämpa för att behålla ledningen och det är väl egentligen det bästa betyget när nu inte poängen trillade in. Matchen var trotjänaren Calle Stenbergs sista i Kulladalströjan. Han debuterade mot Eskilsminne 2009 och tretton år senare avslutade han ute i Tygelsjö med ännu en stabil insats. På bloggens sociala medier ligger ett lite mer ingående tack och adjö. För Kulladals del är det nu uppehåll i en månad innan träningen drar igång i mitten på juli.

Matchfakta

Klagshamn - Kulladal 2-1 (2-0)

1-0 (39) 2-0 (45) 2-1 Hamza Ahmed (76)

Varningar K: Daniel Jansson (4), Daniel Gheorghita (2)

Martin Persson (60)

Hamza Ahmed (UT 58, IN 73, UT 76, IN 83)

Matchens spelare

Daniel Jansson/Emilio Hidalgo. Det finns ett par tre sekvenser i Daniel Janssons insats som är helt fantastiska att skåda. Och det var ett läge vid ställningen 0-2 som de båda dessutom är involverade i. Emilio stod för en av flera kvalificerade räddningar från nära håll (räddade minst tre frilägen/avslut från nära håll) och på returen offrar sig Danne hänsynslöst för att täcka till hörna. Den korta sekvensen sammanfattade mycket.

Av 1938 - 21 juni 2022 16:56

Vårens sista match spelar Kulladal på bortaplan mot topplaget Klagshamn på onsdagskvällen. Bortaplan är en sanning med modifikation eftersom Klagshamns IP för tillfället renoveras och de gul-blå tvingas spela i Tygelsjö, där man dock spelar sina matcher vintertid. Det är en av de svåraste matcherna på säsongen eftersom Kulladal just nu har väldigt tufft mot Klagshamn, senaste mötet 0-5 hemma på Kulladal! Förlust i båda mötena ifjol dessutom. Men till onsdagens match kommer man med fulltagligt manskap och är det någon gång vi ska kunna störa värdarna är det kanske nu. Förutom mötet mot oss har jag sett Klagshamn mot Bunkeflo på bortaplan där man kvitterade långt in på övertid. Här fanns sårbarheter som kan utnyttjas men det gäller dessvärre lika väl för oss. Senaste matchen hemma mot Dalby anser jag vara en av våra bättre då vi med undantaget för en kvart i andra dominerade fullständigt och borde kanske haft ett par tre mål ledning redan efter tio minuter. Sen att vi låter målen vänta till andra är kanske en brist i sig. Spelmässigt var vi dock där.

21. Daniel Gheorghita

Matchen går att följa i appen Min fotboll.

Alla tipsrader hittar ni här

Av 1938 - 18 juni 2022 23:00

Kulladal noterar sju poäng på tre matcher efter två plumpar mot Kosova och FC Trelleborg. Detta efter klara 5-1 hemma mot Dalby. Hemmalaget rivstartade matchen och hade flera klara målchanser tidigt i matchen, och det var minst sagt märkligt att det stod 0-0 fram till tio minuter kvar av första. Då klev Robin Svensson in i handlingarna med en välplacerad frispark. Andra halvlek var rena segerdefileringen där Kulladal med undantag för några minuter i samband med reduceringen till 3-1 hade kontroll på händelserna. Danny Permins fantastiska högerfot låg bakom tre av målen samtidigt som mittbacken Loke Läck noterades för två (!) assist. Matchens spelare Calle Stenberg stod för ett riktigt snyggt mål när han nere från backen löpte upp, tog emot en cross från just "Il Barone" och placerade in 4-1. Allra snyggast, och som vanligt säsongens mål från hans fot, var dock Martin Perssons 3-0 där han tog emot en hörna från Danny och volleysköt in bollen via stolpen. En praktträff. Med de tre poängen går Kulladal om Linero i tabellen och placerar sig efter tolv omgångar på sjätte plats. Nästa match är tuffast möjliga då Klagshamn tar emot.

Matchfakta

Kulladal - Dalby 5-1 (1-0)

1-0 Robin Svensson (36) 2-0 Mahsum Komurcu (51) 3-0 Martin Persson (55) 3-1 självmål (62) 4-1 Calle Stenberg (73) 5-1 Lucas Callegari (90)

Assist K: 2-0 Loke Läck, 3-0 Danny Permin, 4-1 Loke Läck, 5-1 Danny Permin

Varningar K: Oliver Ohlsson (2), Ali Haidar (2), Lucas Callegari (1)

Felix Holm (73)

Efter problem att få ihop en matchtrupp senast så såg det betydligt ljusare ut till fredagens match mot Dalby. Det gjorde att man kunde ställa upp med ordinarie innermittfält och det har ofta gått hand i hand med framgångsrika resultat i vår. Dalby hade målvaktsbekymmer inför match och ställde en rekordung målvakt mellan stolparna, och det var han som höll dom inne i matchen första halvtimmen. Det var dock Dalby som skapade första chansen sedan Ali Haidar kommit fel i försvaret, men Emilio Hidalgo - som startade för andra matchen på raken - gör en fin räddning. Sen var det Kulladal för hela slanten. Danny Permin har ett läge med vänstran men väljer att lägga upp för Mahsum Komurcu som skjuter rakt på målvakten. Minuten senare har Viktor Kutlesovski en dubbelchans där han två gånger om lyckas pricka målvakten som stod för en magisk inledning. Nästa gång räddas han av stolpen när Calle Stenberg är kvar uppe efter en fast situation. Lagets hörnor var till och med svåra att räkna på två händer under första halvlek. Viktor grämde sig i paus efter missade målchanser och det kan man förstå, han hade nämligen ännu ett bra läge runt kvarten spelad när han skjuter över. Och han har ett rent friläge strax innan paus som han avslutar rakt på keepern. Dalby är inte ofarliga och har bland annat ett avslut utanför vid öppet mål och ett friläge som Emilio kommer ut bra på efter att Daniel Gheorghita tappat boll i utsatt läge. Som sig bör vid någon period i matchen är det hönsgård i Kulladals försvar och lyckligtvis resulterar det inte i mer än ett baklängesmål. Även om chanserna avtar ju längre halvleken fortlöper så fortsätter Kulladal dominera med eftertryck. Mahsum har ett jätteläge framför mål efter bra samarbete av Viktor men kommer på något sätt fel till bollen. Danny har ett fint frisparksläge i högerläge som målvakten lämnar retur på, borde varit en medspelare framme där. Med tio minuter kvar har man ett läge något mer centralt vilket lämnar alternativ för både Danny och Robin Svensson, svårt för keepern att läsa. Robben kliver fram och placerar enkelt in 1-0 som står sig till paus.

Det tar bara fem minuter innan befriande 2-0 kommer. Vi minns ju annars Södra Sandby-matchen med fasa där Kulladal inte lyckades stänga till. Nu ordnade en Danny-hörna in till Loke Läck som nickar till Mahsum som förpassar bollen i nät. Bara fyra minuter senare kommer drömmålet signerat Martin Persson. En riktigt läcker och ovanlig hörna av Danny som letade sig en bit utanför straffområdet där MP höll hus. Där fanns väl egentligen bara två smolk i glädjebägaren och det var att Emilio och backlinjen inte fick hålla nollen - reduceringen till 1-3 kom nämligen runt timmen spelad sedan Emilio tappat in ett frisparksinlägg från vänster. Den andra smolken var de många gula korten som Kulladal drog på sig. Inget resulterade i rött eller avstängning men dom kan bli kostsamma längre fram, det var ändå ingen matchbild där Kulladal var nödgade att ta fyra gula. Ledningen kändes så pass trygg att tränarna kunde göra byten för att spara och säkra (mot avstängning) så det kom många kring 20-30 kvar. Utökningen till 4-1 kom efter en kortare period där Dalby fått ny energi i reduceringsjakten. Loke slår en perfekt cross i djupet till Stenberg som likt en gasell spurtat upp från sin backposition och avslutat hur kyligt som helst. Dalby har ett inlägg som seglar i ribban kring tio minuter kvar men har annars inget jättefarligt. Avslutande 5-1 kommer strax innan full tid när Lucas Callegari visar prov på huvudkunskap och nickar in ännu en läcker hörna från Danny.

Calle Stenberg. Kulladalskarriären börjar gå mot sitt slut och som vi har njutit av den - in i det sista. Bidrog stort även idag när han pådrivandes lyckades hålla laget på tårna hela vägen, trots en tålamodsprövande start. Förutom en klockren defensiv insats har han en magisk sprint som resulterar i ett mål (lika fin cross av backkollegan). Kulladals egen smålänning kommer bli ihågkommen...

Av 1938 - 16 juni 2022 21:30

Helgen som kommer inleds med en kvällsmatch för Kulladal hemma mot Dalby. Med den matchen börjar serien också om i den tolfte omgången. Kulladal inledde serien strålande med en 5-0-vinst borta mot Dalby men har sedan dess gått väldigt mycket upp och ner med Bunkeflo hemma som allra bästa match och Kosova hemma som allra sämsta match. Poängen senast mot Linero var fullt godkänd om än en liten besvikelse eftersom vi hade ledningen tills det återstod få minuter av matchen. Med det sagt saknade vi många spelare och få timmar innan samling hade vi bara tretton man i truppen. Problemet denna säsongen har varit manfall till match och det blir oerhört svårt att få till någon slags kontinuitet, vilket hämmar både taktik och genomförande. Inför fredagens match är många spelare tillbaka vilket ökar konkurrensen och förhoppningsvis taggningen till match.

Fem års möten

Div 4 SV, 2022: Dalby - Kulladal 0-5 (Viktor Kutlesovski 2, Mahsum Komurcu, Danny Permin, Robin Svensson)