1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Måndag 9 april 13:45

DagTidMatchResultatMålskyttar
Lördagkl 11.30Hörviken (3) - Tomelilla3-0 
 kl 12Eslöv - Höganäsx-x  
 kl 13Vejby (3) - Lödde1-3  
 kl 13Wormo - Dösjöbro3-0  
 kl 13Laholm (3) - Hörby3-2  

ANNONS
Av 1938 - Måndag 9 april 11:45

Traditionsenligt har det blivit dags för bloggen att tippa Kulladals serie. Fjolårets tre rätt och tre nära rätt (en placering fel) var också det en förbättring mot tidigare år. Förhoppningsvis fortsätter den trenden hålla i sig. En placering om dagen fram till seriepremiären i div 3 SG den 14april. 


Så här tror 1938 att div 3 södra Götaland slutar 2018:


1. 
___________________________

2. 

-------------------------------

3. 

4. 

5. 

6. Wormo

7. LB07

8. Dösjöbro
-------------------------------

9. Malmö City

___________________________
10. Lödde

11. Tomelilla

12. Hörby


Kommentar: Wormo har gått lite under radarn för bloggen. Dels har vi ett helt år utan varandra i serien, sen har man haft väldig otur med inställda träningsmatcher under försäsongen och sen har jag inte lyckats få tag i resultat på några av dom man faktiskt spelat. Sen har jag alltid haft sämre koll på lagen från Landskrona och uppåt västkusten - det erkänner jag utan att blinka. Men förlusterna i träningsmatcherna mot Eslöv och div 3-nykomlingen Vejby (div 3 SV G) skapar visst huvudbry på om Wormo återigen kan utmana i toppen som man gjorde 2016. Ifjol slutade man iallafall på en mittenplacering i den andra nämnda trean. Senast vi var i samma serie blev det till två riktigt tuffa möten där känslorna ibland låg utanför tröjorna. Det lär det bli igen, särskilt då deras ex-kapten valt spel med oss. 

Nordic Bet odds för serievinst: 4,75 (delad 2:a)
Kulladal möter Wormo: Omg 9: 9juni (B), Omg 20: 22sept (H)

ANNONS
Av 1938 - Söndag 8 april 20:45


Foto: Daniel Jansson

Freitag

Äntligen sitter jag vid en dator igen. Att blogga från en mobiltelefon är fruktansvärt enerverande. På fredagskvällen skrev jag samma inlägg fyra gånger eftersom appen inte klarade att ladda upp bilder tillsammans med texten. Men bra då att jag kunde dela med mig av vår resa via sociala medier. Det kom att bli en mycket trevlig tripp till Hamburg. Resan ner gick snabbare än förväntat och redan där fick resan en bra start. Buss, båt, buss och lite stau - var nu i Tyskland man inte drabbas av det en fredageftermiddag. Vi möttes av ett underbart väder och det var tydligt att våren hade nått den nordtyska feststaden. Efter diverse drickinköp begav vi oss iväg för käk. Danne hade bokat in oss på en fantastisk restaurang en halvtimme från där vi bodde. För en inte alltför dyr peng åt man tills man storknade. Gröniger privatbrauerei var gigantiskt och där fanns säkert plats för femhundra gäster. Till maten bjöds vi på lite dragspel och det dröjde inte länge innan vi började sjunga med. Extra kul att busschauffören ville hänga med vilket han även gjorde på lördagens Bundesligamatch. Enda klyddet var vid betalningen när vissa fick ett kvitto som skulle betalas någon annanstans medan vissa kunde betala på plats, fattade inte mycket av det. Ingen tysk effektivitet där inte. Efter restaurangen gick några vidare in mot centrum medan andra valde hotellet. Kanske inte det mest glamourösa att sitta på en fredagkväll men sämre lobbyar har man definitivt varit på och det erbjöds både bar och biljard. När sista liraren dök upp är jag oklar över men alla kom hem i någorlunda skick även om nån valde att sova igenom frukosten. 

 

Foto: Calle Nelin


Samstag

Frukosten får väl betecknas som helt ok sett till standarden i övrigt. Man kunde äta sig mätt och det är huvudsaken. Imponerades stort av Danne som båda dagarna gick upp för en löprunda. Strongt! Därifrån de båda "siluettbilderna" som Danne tagit. Sen var det äntligen dags för tävling! Den planerade trekampen (pingis, biljard och quiz) blev till två (pingis, quiz) vid lottningen på bussen ner eftersom folket ville ut i det fina vädret. Men när vi dessutom upptäckte att pingisborden var borttagna så nöjda vi oss med frågesport. Rumsvis tävlade spelarna i Vem vill bli miljonär-frågor. I utslagsrunda ett som bestod av sju frågor drog Calle mv, MP och Jimmie samt Primme, Hillgren x2 och Felle det kortaste strået och blev utslagna. Fem lag gick vidare, varav fyra lag på samma poäng. Vinnarna från första rundan med sju av sju rätt (Bruce, Danne, Julle) lyckades överraskande nog inte ta sig vidare från semifinalen och blev femma i tävlingen. Fyra blev Rasken, Swane och bröderna Rickbo medan Zambrotta, Mackan och Tobinho kammade hem en meriterande bronsplats. Om semifinalen var tuff så var finalen än värre med frågor tillhörande miljonklassen i tv-programmet. Men det stoppade inte Ledarna (Pålle, Legenden, Hågan och Zolle) att plocka hem hela turneringen. Ett ynka rätt före Stenberg, Ingo och Hummels. En tuff final - som sig bör! 

  

Sen gick eftermiddagen snabbt. Det blir så när man har kul. En tredjedel av gänget stack och käkade i utkanterna av centrum medan resterande stannade kvar och lirade beerpong. Lika pricksäker som på planen var Swane som vid ett matchtillfälle satte fyra raka bollar. Waldner-klass på det! Andra som imponerande var lagkapten Zambrotta, Hågan och Mr 100 medan Vellingesönerna nog var för uppsnackade inför. Sen: Spela beer-pong på cider? Was ist Cider-pong?! Cred till Vellingekartellen som arrangerade turneringen på förnämligt vis. Det hela fick ett abrupt avbrott då en hotellanställd kom in och sa: No party hier! Och så fick vi ta vårt pick och pack och dra till rummet istället. Ja lika bra var kanske det eftersom det inom en timme vankades bussresa till fussballen. Men fram till dess en hög underhållningsfaktor. 

 

Att försöka beskriva stämningen från en Bundesligamatch med 54.000 på läktarna är alltid lika svårt. Ni borde själv åka ner medan priserna är så låga. Ni blir inte besvikna. Förutom stimmung bjuds det nästan alltid på mål och offensivfotboll. På mina Bundesligamatcher ligger målsnittet på fem mål. Även om Pålle var besviken på första halvlek var det en fin match vi bjöds på. Jumbon Hamburg leverade sin bästa match på flera säsonger. Majoriteten av åskådarna hade kul (2500 bortafans undantagna) då hemmalaget vann efter ett galet segermål av Aaron Hunt som på MP-manér skickade in 3-2 med fem minuter kvar. Naturligtvis kommer HSV inte klara sig kvar, dom har länge varit i farozonen för att degraderas (ett år var man en minut från att åka ur) och nu är måttet rågat. Snart stannar den berömda klockan som visar hur många år, månader, dagar osv i sträck laget varit i Bundesliga men att få vara med om deras sista Bundesligamatch på ett tag är coolt i sig. Lagets första seger på femton matcher och så klart när Kulladal var på plats!

 

   

Sen skjutsades vi in till (ö)kända Reeperbahn som hade allt dess rykte bär på. Att hitta ett käkställe där 26pers skulle få bord var lika svårt som att få fritidsförvaltningen att rensa snö från konstgräset på Kulladals IP. Så även här splittade vi oss. Min grupp hittade en restaurang som bara bjöd på Schnitzel i olika former. Oj vad bra det smakade. Extra bra när vår servitris fick ett obegripligt skrattanfall som varade i tjugo minuter. Nur in Deutschland! Min röst försämrades för var timme som gick (förkylning) och till slut fick jag ge upp pubbesöken. Så där gick ni bet på en rapportering liksom från vad den andra halvan hittade på. För egen del fick det bli en ny omgång kotte på hotellet där Primme och Hille fick revansch för fredagens svidande nederlag. Förutom förlusten ett lika roligt sällskap att vara i. Biljardbordet gick varmt när tränarna, MP och Jimmie mötte upp. Totalt sett en mycket trevlig dag även denna. Ett högt betyg till hela resan därmed. Spelarna bjöd verkligen upp och lyckades skapa en del av den själv. Att kombinera Kulladal och Tyskland fungerar uppenbarligen inte bara på plan. Ett extra tack till busschauffören som snabbt blev en del av gänget.


Nu laddar vi om till premiärveckan då nöjet blir till allvar!

Foto: Calle Nelin

Foto: Daniel Jansson


Av 1938 - Söndag 8 april 11:15

Traditionsenligt har det blivit dags för bloggen att tippa Kulladals serie. Fjolårets tre rätt och tre nära rätt (en placering fel) var också det en förbättring mot tidigare år. Förhoppningsvis fortsätter den trenden hålla i sig. En placering om dagen fram till seriepremiären i div 3 SG den 14april. 


Så här tror 1938 att div 3 södra Götaland slutar 2018:


1. 
___________________________

2. 

-------------------------------

3. 

4. 

5. 

6. 

7. LB07

8. Dösjöbro
-------------------------------

9. Malmö City

___________________________
10. Lödde

11. Tomelilla

12. Hörby


Kommentar: Efter LB:s ras igenom seriesystemet (var så långt uppe som Superettan) har man äntligen hittat en positiv rytm igen då laget tog steget upp från div 4 genom att vinna serien ifjol. En oerhört stark säsong där man uppvisade ett stabilt spel med bara arton insläppta mål. Den lyckade ungdomsverksamheten är en av anledningarna till att man lyckats vända på skutan. Nu ska dom försöka etablera sig i trean och det tror jag absolut det finns kunskap för. Viktigt att man fick tillbaka sin skyttekung efter sejouren i Olympic, han nätade nästan omgående väl tillbaka. Det kommer inte gå lika lätt som under fjolåret, men lyckas man anpassa sitt spel till trean kommer kontraktet säkras relativt tidigt. Har valt att matcha mycket under försäsongen där vinsterna mot oss, Eslöv, Kvarnby och Nike sticker ut. Däremot 0-3-förlust mot IFK Trelleborg här i slutet. Börjar serien mot Balkan och Malmö City!

Nordic Bet odds för serievinst: 12,00 (delad 7:a)
Kulladal möter LB07: Omg 10: 16juni (B), Omg 21: 30sept (H)

Av 1938 - Lördag 7 april 10:45

Traditionsenligt har det blivit dags för bloggen att tippa Kulladals serie. Fjolårets tre rätt och tre nära rätt (en placering fel) var också det en förbättring mot tidigare år. Förhoppningsvis fortsätter den trenden hålla i sig. En placering om dagen fram till seriepremiären i div 3 SG den 14april. 

 

Så här tror 1938 att div 3 södra Götaland slutar 2018:


1. 
___________________________

2. 

-------------------------------

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. Dösjöbro
-------------------------------

9. Malmö City

___________________________

10. Lödde

11. Tomelilla

12. Hörby

 

Kommentar: Den absoluta mest svårtippade serien under dessa år som bloggen tippat Kulladals serie. Hur man än vrider och vänder på det känns tipsen tveksamma. Dösjöbro har motbevisat en varenda säsong och kommer säkert göra det igen. Det tvivlet jag har sätter jag på truppbredden där man vid skador och avstängningar är mer sårbara än andra lag, vilket vi såg strax innan sommaren ifjol. Dock är man oerhört svårslagna och kommer plocka sina poäng. Kontraktet tror jag man klarar. Det verkar gått jämnt ut på värvnings- kontra förlustfronten där man tappat fem och fyllt på med fem, bland annat Andreas Pajus som var hos oss ifjol. Resultaten i träningsmatcherna är svårare att tolka när det kommer till Dösjöbro eftersom man som vanligt spelat oerhört många och med det använt många spelare. Notabla är dock vinsten mot Hörby och förlusten mot Höganäs. Intressant sista träningsmatch mot Wormo på lördag. 

Nordic Bet odds för serievinst: 5,75 (4:a)
Kulladal möter Dösjöbro: Omg 7: 26maj (H), Omg 18: 8sept (B)

Av 1938 - Lördag 7 april 01:13

Skrev samma inlägg fyra gånger eftersom bilderna förmådde appen att krascha. Se om det fungerar seperat istället.. .

Av 1938 - Fredag 6 april 09:00

Traditionsenligt har det blivit dags för bloggen att tippa Kulladals serie. Fjolårets tre rätt och tre nära rätt (en placering fel) var också det en förbättring mot tidigare år. Förhoppningsvis fortsätter den trenden hålla i sig. En placering om dagen fram till seriepremiären i div 3 SG den 14april. 


Så här tror 1938 att div 3 södra Götaland slutar 2018:


1. 
___________________________

2. 

-------------------------------

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8.

-------------------------------

9. Malmö City

___________________________
10. Lödde

11. Tomelilla

12. Hörby


Kommentar: Malmö City är tillbaka i div 3 för första gången sedan 2012. Då möttes Malmö City och Kulladal i en ödesmatch i sista omgången på Lindängens IP där båda behövde vinna för chansen att kvala sig kvar (City med flera mål) men trots City-seger slutade det med att båda åkte ur serien. Nu är man tillbaka efter ett starkt kval. Man har en bra trupp med ett par starka nyckelfigurer där Robin Armandt, bröderna Burda och Kristian Legiec sticker ut. Frågetecket är väl just hur man går tillväga när Legiec ska ner och CL-kvala i futsal med IFK Uddevalla i augusti. För det är ingen man ersätter med lätthet. Intressant med två derbyn på raken i omgång 2 och 3 - mot lagen man gick upp till serien tillsammans med i LB07 och Balkan. Se vilken nykomling som inleder bäst. Gruppspelet i Malmömästerskapen bjöd kanske inte på det mest övertygande då laget först slutade fyra. Därefter något bättre siffror under försäsongen. 

Nordic Bet odds för serievinst: 25,00 (11:a)
Kulladal möter Malmö City: Omg 11: 21juni (B), Omg 22: 7okt (H)

Av 1938 - Torsdag 5 april 12:00

Mellanomgång 1 (Malmölagen i fet stil):


Bergandy - Croatia Helsingborg 1-2

Wä - Harlösa 6-5

Eket - Kopparmöllan 4-0

Perstorp/Bälinge - Ramlösa 3-0

Snogeröd - Jonstorp 1-0

Skabersjö - Linero 5-3

Teknologkåren - Svalöv 0-2

Skivarp - Höör 0-1

Skegrie - Lindeborg 1-1, 2-2 efter förlängning, 7-5 efter straffar
L: Lukas Ramhorn Mårtensson, Oskar Melldén

Srbija - Viken 3-0

S: Emil Vidovic, Sugaal Hassan Dirie, Anuar Mahdi

Bunkeflo - Tyringe 1-2

B: - 

Barrikaden - Uppåkra 4-0

B: Ahmad Kaheel 4

Klagshamn - Svedala 1-1, 2-1 efter förlängning

K: Linus Westberg, Hani Fathi

Edenryd - Husie 0-4

H: Joel Johansson, Yacin Bendahou, Simon Keredzin, Ken Hansson

Stehag - Limhamn 0-1

L: Allahshukur Yagub-Zada

Brunnby/Väsby - Rosengård FF 4-8

R: - 


Så här fortsätter sedan DM-spelet – efter gruppspelet:

Vi är här --->* Mellanrunda ett spelas den 1/4:
Här möts de 21 gruppsegrarna samt de elva bästa tvåorna och där de 16 segrarna går vidare till andra mellanrundan.

* Mellanrunda två och som spelas den 11/4.
Här går de åtta segerlagen vidare – till omgång två.

* Omgång två spelas den 25/4.
I omgång två fylls lagen från division tre och fyra.

De 18 segerlagen går här vidare till omgång tre.

DM

KFF-tipset

Antal inlämnade: 54


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Nästa match

 vs                  

 

Omg 2, div 3 SG

Lördagen den 21april kl 14

Tomelilla IP, Tomelilla

Föregående match

 8-2   

                        

1-0 Johan Mellqvist (15)

2-0 Sebastian Rask (19)

3-0 Sebastian Rask (20)

4-0 självmål (36)

5-0 Johan Mellqvist (37)

6-0 Sebastian Rask (65)

7-0 Sebastian Rask (70)

8-1 Sebastian Rask (84)

Div 3 Södra Götaland

Tabell - Div 3 SG
  Lag Ma V O F Mål P
1. Kulladal 1 1 0 0 8-2 3p
2. Balkan 1 1 0 0 3-1 3p
3. Wormo 1 1 0 0 2-1 3p
4. Tomelilla 1 1 0 0 1-0 3p
5. Eslöv 1 0 1 0 2-2 1p
  Höganäs 1 0 1 0 2-2 1p
  IFK Tbg 1 0 1 0 2-2 1p
  Lödde 1 0 1 0 2-2 1p
9. Wormo 1 0 0 1 1-2 0p
10. Dösjöbro 1 0 0 1 0-1 0p
11.  LB07 1 0 0 1 1-3 0p
12. Hörby 1 0 0 1 2-8 0p

 

Lag 1 går direkt till div 2
Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se