1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Tisdag 7 feb 12:44

När vi nu vände till februari i månadskalendern och vi knappt haft en snöflinga trodde jag nog att vi skulle klara oss undan den denna försäsong. Men igår kom den, fortsatte idag och prognoserna vill ge ännu mer i dagarna som kommer. Hoppas inte det ställer till det för oss när vi nu äntligen ska börja träningsmatcha. Först ut är lokalrivalen Olympic. Motståndet, första matchen och det faktum att det är Malmömästerskapen ger matchen lite nerv. 5-1 för dom gröna mot div 4-laget och nykårade mästarna i EMEK-cupen Staffanstorp imponerar. Det blir en värdemätare direkt. Sett till divisionstillhörighet blir försäsongens tre första matcher bra värdemätare. Efter Olympic väntar nämligen IFK Malmö på måndagen och Hyllie på fredagen. Tufft och tajt spelprogram men vår trupp är bred och i och med att U-laget inte har sin första träningsmatch förrän 26feb så kommer den nog luftas en del. För bloggen ska det också bli kul med matcher igen, äntligen något att skriva om!


Nedan får ni U- och J-lagets träningsmatcher. Det kan komma att bli ändringar under försäsongens gång men då får ni reda på det så klart. 


U-lagets träningsmatcher

DatumMotståndSpelplatsDiv
26feb kl 13Lunds BK U19KlostergårdenU19 Allsvenskan S
17mars kl 19BarrikadenSorgenfriDiv 5 SV
26mars kl 14.15Vellinge IFVanningenDiv 5 SV
2april kl 14.15BunkefloKulladalDiv 6 SV

J-lagets träningsmatcher

DatumMotståndSpelplatsDiv
4feb kl 13SvedalaKulladal-
12feb kl 13Nike Kulladal-
5mars kl 14Staffanstorp (DM)Kulladal-
12mars kl 11Wormo (DM)Ulkavallen-
14mars kl 19.45Lödde (DM)Kulladal-
25-26marsev. Lödde  
2april kl 14Kvarnby Bäckagård 
ANNONS
Av 1938 - Lördag 4 feb 17:45

HemmaBortaSlutresultat Målskyttar
Kulladal (J)Svedala (J)6-2 (4-0)K: Primus Swenson 3, Johan Mellqvist 2, Genti Bulliqi
Ass: Felix Påhlsson 3, Sebastian Hillgren, Mozamel Hamid, Jack Berggrensson
IFK TrelleborgHöllviken (4)5-0 (3-0)T: Haris Smriko, Martin Cavdarovski, Jasmin Besic, Oliver Wilson, Arbenit Avdyli
Landskrona (1)Lödde3-0 (1-0)Lö: -
OlympicStaffanstorp (4)5-1 (3-0)O: Johan Palmström 2, Aron Nouicer, Jonathan Roos, (provspelare)

ANNONS
Av 1938 - Torsdag 2 feb 23:45

Tiden fortsätter rinna iväg. Nu har vi varit igång i tre veckor och helgen som kommer blir den sista utan matcher på ett tag. Tycker det ska bli kul att dra igång träningsmatchandet, det skapar en viss nerv (särskilt i MM) och något att se fram emot för spelarna när dom jobbar som hårdast på träningsplanen. Ännu en träningsmatch är inplanerad. Motståndet är IFK Malmö och den kommer läggas mellan våra MM-matcher mot Olympic och Hyllie, mer om det när det är helt bekräftat. Det är också bara två veckor kvar av löpträningarna i Pildammarna sen går vi in i brottarhallen, där Pålle lovar att spelarna kommer längta tillbaka till löpträningarna när det drar igång. 


Vi verkar vara inne i en skade- och sjukdomsperiod. Två spelare (Tim Rickbo, lår och Oliver Wågreus, fot) gick av kvällens träning. Sällan har min telefon plingat så mycket som det gör några timmar innan träning. Inne på det i mitt förra inlägg befarar jag att några inte klarar att ta upp kampen, men hoppas att jag har fel. Det hade annars varit ett ypperligt tillfälle att visa upp sig på lördag när juniorerna möter Svedala. Men där är andra som får chansen. Vi har för närvarande en juniormålvakt på plats och bland annat han får möjligheten att visa upp sig på lördag. Inne på målvakter: Skönt att se Calle Nelin tillbaka i träning efter en veckas frånvaro på grund av sjukdom. 


Som det alltid har varit kommer bloggen lägga störst fokus på A-laget under säsongen. Det är liksom anledningen till att det hela drog igång 2009. När det kommer till U- och J-laget får helt enkelt jobb och ork styra. Men jag ska försöka ha ett gott samarbete med mina lagledarkollegor så att ni läsare kan få en inblick i lagen även om undertecknad inte är på plats, som på lördag till exempel. Det hade varit kul med lite mer heltäckande bevakning, men det går helt enkelt inte att göra själv. 


Det blev sent detta. Vi får höras senare i veckan!


Av 1938 - Onsdag 1 feb 12:01

Redan inne i februari månad! Tiden går undan. Den fjärde av totalt sex löpträningar ägde rum igår. Förutom det faktum att träningskläderna ska levereras fram och tillbaka från Kulladal så verkar Pildammsparken vara en utmärkt plats för tisdagsträningen. Flera spelare som förra året klagade på asfaltsunderlaget hemma på Kulladal påpekar skillnaden att springa runt på gruset i Pildammarna. Sen efter löpningen har vi den berömda kullen intill Tallriken som kommit att bli ett bra verktyg för diverse övningar. Lovorden för Pildammarna verkar dock inte nå ut för uppslutningen är direkt svag. Det är för många återbud just nu, främst bland dom nyuppflyttade som inte alls verkar vilja ta upp kampen. Ingen skugga ska falla över hela juniorgruppen, faktum är att somliga utmanar de erfarna på allvar eller åtminstone försöker ta upp kampen genom att vara där och ge allt vilket vi inte minst såg igår och har sett under första träningsveckorna. Men till övriga: Skärp er nu, ta chansen nu när ni har den. Den kommer inte tillbaka... Ett, sett till alla återbud till träning, väldigt sarjat juniorlag ska till helgen träningsspela mot Svedala. Lördag kl 13 hemma på Kulladal för intresserade. 


Ikväll fortsätter träningsmatcherna. Hyllie och Olympic var ju först ut med MM-matchen den 22jan (2-2). Ikväll är det ännu en "div 3 SG-match" mellan Eslöv och Lödde. Den andra av totalt tio (!) träningsmatcher mellan lag i serien. Vi hade några såna här internmatcher i november/december förra året men då hade silly season inte avslutats. Först nu kan man börja dra lite slutsatser även om det fortsatt är väldigt långt till seriepremiär. Eslöv är nykomlingar efter att ha vunnit div 4 N förra säsongen. Lödde slutade trea i vår serie förra säsongen och utmanar väl även i år om en topplats. Laget rivstartar för övrigt försäsongen och har redan till helgen inplanerat en ny match mot Landskrona BOIS. En helg som även Olympic (Staffanstorp) träningsspelar på. I övrigt startar dom flesta lag först nästa vecka. Kulladal på lördagen (den 11feb). Alla lags (utom BW90) träningsmatcher finns här


Ha en trevlig onsdag!

Av 1938 - Tisdag 31 jan 10:45

Så! Nu är alla försäsongsmatcher spikade och klara. Det är ännu inte klart vad som händer helgen 25-26mars, där kan det tillkomma någon match. Helt klart är att det inte blir någon match helgen innan premiären, det vill säga den 8-9april - där finns istället plats för samkväm. Notera att de två första matcherna är i Malmömästerskapen. 


DatumMotståndSpelplatsDivSenaste möte
11feb kl 14Olympic (H)KulladalDiv 3 SG2016: Olympic - Kulladal 4-0
17feb kl 19Hyllie (H)KulladalDiv 3 SG2011: Kulladal - Hyllie 2-0 (Mellberg, El-Jaleb)
25feb kl 14LB 07 (B)BrovallenDiv 4 SV2013: LB 07 - Kulladal 5-1 (Asamoah)
4mars kl 13Staffanstorp (H)KulladalDiv 4 Ö2016: Kulladal - Staffanstorp 1-0 (Vagic)
11mars kl 14Flagg (B)KirsebergDiv 4 SV2016: Flagg - Kulladal 2-2 (Gavran, Sjöbäck)
18mars kl 13Rydsgård (B)GranhällanDiv 4 Ö2015: Kulladal - Rydsgård 4-3 (Tahiri, Sjöbäck, Stenberg, A.Jönsson)
25-26mars????
1april kl 13Tomelilla (H)KulladalDiv 4 Ö2016: Kulladal - Tomelilla 0-0
     
Av 1938 - Måndag 30 jan 11:29

Vi tackar arrangörerna för NH-Cupen för ännu en fint skött turneringen ute i Skurup. Imponerande hur man lyckas få ihop det med 56 lag och fem speldagar. Slutsegraren kom att bli Trelleborgs FF som till stora delar ställde upp med sitt U19-lag. Man körde över alla lag fram till finalen där Vellinge tvingade fram en förlängning. Överraskningslaget Vellinge, som för övrigt nådde final via två straffsparksläggningar. Trea blev debuterande Bosnien/H. De div 3-lag som tippades bli utmanare till TFF föll tungt, både Lunds SK och Kulladal slogs ut av just Vellinge i åttondel respektive kvart medan IFK Trelleborg åkte på en riktig käftsmäll mot Bosnien/H (3-9!) i kvarten. Tråkigt att ingen av fjolårets topp 4 (Kvarnby, Olympic, Hyllie, Flagg) valde att ställa upp, men förmodar att det beror på tränarbyten i samtliga lag. 


Samtidigt som NH-Cupen spelades i Skurup avgjordes EMEK-cupen i Eslöv med ett liknande upplägg (dock fler lag i gruppen). Här vann Staffanstorp finalen mot Hörby. Här har ni sammanställt hur det gick för våra kommande seriekollegor i de båda cuperna:


Bjärred: Utslaget i åttondelsfinal mot Torn (E)

BW 90: Utslaget i sextondelsfinal mot Lunds SK (NH)

Eslöv: Hade två lag som båda nådde kvartsfinal och åkte ut mot Torn respektive Hörby (E)

Hörby: Förlorade finalen mot Staffanstorp (E)

IFK Trelleborg: Utslaget i kvartsfinal mot Bosnien/H (NH)

Kulladal: Utslaget i kvartsfinal mot Vellinge IF (NH)

Lunds SK: Utslaget i åttondelsfinal mot Vellinge IF (NH)

Olympic: Utslaget i åttondelsfinal mot Eslöv 1 (E)


Dösjöbro, Hyllie, Lödde och Nosaby har mig veterligen inte spelat någon inomhusturnering här i januari

Av 1938 - Söndag 29 jan 15:48

Det blev ingen medalj för Kulladal i årets upplaga av NH-Cupen, man åkte nämligen ut i kvartsfinal mot div 5-laget Vellinge (som sedermera gick ända till final). Åttondelsfinalen mot Rydsgård vann dock Kulladal efter att ha kommit igång ordentligt kring halva matchen, rätt likt tidigare matcher under turneringen. 1-0 blev rätt så omgående till 3-0 och sedan kom inte Rydsgård närmare än ett 1-3-mål. Arrangörslaget tränades för övrigt av vår gamla tränare Michael Sander. So far, so good tycktes känslan vara inför kvarten mot Vellinge. De nytillkomna spelarna Dominic Cica, Markus Swane (mål, assist) och Tim Rickbo (mål) bidrog en hel del och kom snabbt in i det. Nästa match mot Vellinge var spelmässigt lika jämn men där var det Vellinge som tog ledningen. Vid ställningen 0-1 eller 1-1 (minns inte riktigt) stod Domme för en fantastisk dubbelräddning som höll kvar oss i matchen. Kulladal visade dock tålamod och försökte verkligen spela runt bollen. Till slut hittade Johan Mellqvist nätet efter att Tim Rickbo tryckt in en hård passning framför mål och där Stefan Vagic störde så pass mycket att bollen hamnade hos målskytten. 2-1-målet var lite av samma karaktär när Daniel Jansson tryckte dit en hård passning från egen planhalva och Markus Swane stod för en klassaktion när han vände runt och avslutade distinkt. Kulladal hade vänt på steken men istället för att fortsätta på samma inslagna väg med att rulla ut motståndarna så började man slå långa svåra bollar som motståndarna hade relativt lätt med. Det hela blev ängsligt. Det spelsättet klarade Vellinge desto bättre och efter en precis långboll från egen planhalva kunde anfallaren vända upp och sätta 2-2. En chansfattig förlängning följde. Sen blev det straffar där Vellinge hade två matchbollar innan man lyckades avgöra. I finalen möts Vellinge och Trelleborgs FF (U19) och bronsmatchen spelas mellan Bosnien/H och FC Trelleborg. 


Här är målskyttar, framspelare och sammanfattningar från matcherna:

 

Rydsgård - Kulladal 1-3
K: Tobinho Sjöbäck, Tim Rickbo, Markus Swane
Ass: Markus Swane, Joakim Söderlund, Tobinho Sjöbäck

Matchens spelare: Daniel Jansson

Kulladals första match i slutspelet slutade med seger 3-1 över div 4-laget Rydsgård. Första halvan av matchen var jämn där Sebastian Rask hade ett jättelänge tidigt och debuterande Dominic Cica tvingades till några viktiga räddningar. Men efter nio minuter bröt Kulladal dödläget när Tobinho Sjöbäck styrde in Markus Swanes passning. Både Swanen och 2-0-skytten Tim Rickbo var nya jämfört med i söndags och satte sin prägel direkt med mål och assist. Swanen gjorde nämligen 3-0 efter Tobinhos framspelning. Rydsgård reducerade precis efter det men tiden var knapp och Kulladal höll undan. Nu väntar Vellinge som slog ut Lunds SK, i kvarten.

 

 

Vellinge - Kulladal 7-6 efter straffar

K: Johan Mellqvist, Markus Swane 
Ass: Stefan Vagic, Daniel Jansson

Matchens spelare: Dominic Cica

Vellinge fick matchen dit dom ville och Kulladal kom inte upp i samma standard som tidigare under turneringen. Det tycktes gå Kulladals väg när man vände 0-1 till 2-1 genom Johan Mellqvist och Markus Swane och fina direkta förarbeten via Stefan Vagic och Daniel Jansson. Men Vellinge kvitterade omgående, fick matchen till straffar där man var kyligare. Det var det för denna gången, nu laddar vi om inför utomhus.

 

 

Spelarstatistik - Maratontabell

Plac.NamnMaMAPMS
1. Pierre Svensson2851015-
2.Sebastian Rask793121
3.Arlind Tahiri8101113
4. Tobinho Sjöbäck1337101
5. Johan Mellqvist184591
6.Calle Stenberg163581
 Stefan Vagic65381
8.Primus Swenson6437-
9.Dennis Rickbo4516-
10. Filip Jönsson10325-
 Mattias Jurlander8235-
 Mickey Oliwer45-51
13.Eddie Ekblad10-442
 Hozan Faridoon10-441
 Jörgen Mellberg8134
 Luftim Vejseli8314
 Martin Persson122243
18.André Jönsson62131
 Freddy Helm61231
 Joakim Söderlund10-33-
 Markus Swane3213-
 Oskar Hemby43-31
 Ridah Abed43-3-
24. Erik Magnusson61121
 Hassen Lagoun62-2-
 Marcus Sandén11-223
 Mattias Andersson81121
 Oguzcan Avci42-2-
29. Daniel Jansson6-111
 Filip Gavran41-1-
 Jimmy El-Jaleb41-1-
 Joel Tindberg2-11-
 Tim Rickbo31-1-
34.Andreas Romansoff4--0-
 Aslan Hamadi4--0-
 Filip Kurbiel4--0-
 Martin Madjarov8--0-

 

Målvakter

Plac.NamnMaHNAMS
1.Calle Nelin241033
2. Morgan Nielsen21--
3.Dominic Cica2--1

 

Ma = Matcher

M = Mål

A = Assist

P = Total poäng

MS = Matchens spelare

HN = Hållda nollor

 

Historik

ÅrMatcherResultat
2017

Trelleborg 2 4-2

Svedala 7-0

Charlo 11-0

Skegrie 6-0

Rydsgård 3-1

Vellinge IF 6-7 eft. str.

Kvartsfinal
2016

Lunnarp 0-2

Sövestad 5-0

Janstorp 3-0

Olympic 0-1

Åttondelsfinal
2015

Husie 3-1

Anderslöv 1-0

Torna Hällestad 1-0

Lunds SK 1-0

Lunnarp 4-1

Bosniska Behar 4-1

BW 90 0-4

FC Trelleborg 6-5 eft. str.

3:e plats
2014

Bara 2-2

Svenstorp 3-0

Klågerup 4-1

Flagg 2-4

Sextondelsfinal
2013

IFK Ystad 2-0

Gislöv 4-0

Gislövsdal 4-1

Skanör/F 2-1 förl.

Kvarnby 3-2

Rydsgård 0-3

Kvartsfina

         

Av 1938 - Lördag 28 jan 11:00

Söndag är det återigen dags för Kulladal att bege sig till Skurup för åttondelsfinal i NH-Cupen. För motståndet står arrangörslaget Rydsgård. Matchstart kl 11.15 Dennis Rickbo och Mattias Jurlander har lämnat återbud och ersätts av storebror Tim "Gronk" Rickbo och Höllvikenförvärvet Markus "Swanen" Swane. Målvakt Calle Nelin har varit sjuk i veckan och ersätts av Dominic "Domme" Cica som därmed gör sitt första uppträdande i turneringen. Kulladal imponerade i gruppspelet men nu börjar motståndet öka i divisionsvärde samtidigt som det är direkt knock-out så man har inte råd med en trög start som man har i ett gruppspel. Rydsgård har varit med sen första upplagan av turneringen och har varit långt framme ett antal gånger. Det är långt ifrån en lätt uppgift men fortsätter samma rörelse, jobb för varandra och ödmjukhet kan det bära fortsatt frukt.

Truppen

99. Dominic Cica
4. Daniel Jansson
6. Pierre Svensson
7. Sebastian Rask
8. Johan Mellqvist
9. Primus Swenson
10. Stefan Vagic
11. Eddie Ekblad
12. Joakim Söderlund
13. Tim Rickbo
14. Tobinho Sjöbäck
15. Markus Swane

Det återstår ännu gruppspel fredag och lördag så övriga åttondelar är inte klara ännu, därmed är det inte heller klart vem vinnaren av Rydsgård och Kulladal kan få i en eventuell kvartsfinal. Men det spelar kanske mindre roll, låt oss ta an Rydsgård sen tar vi det därifrån.

Som vanligt följs turneringen bäst på bloggens fb-sida eller instagram där slutresultatet skrivs in.

Presentation


Välkommen till bloggen om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

 

  Lag Ma V O F  Mål
1.  Bjärred            
  BW90            
  Dösjöbro            
  Eslöv            
  Hyllie            
  Hörby            
  IFK Tbg            
  Kulladal            
  Lund            
  Lödde            
  Nosaby            
  Olympic            


Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Nästa match

 vs             

  

Träningsmatch

Fredagen den 24feb kl 19

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

 1-0                 

 
1-0 Stefan Vagic (77)

KFF-tipset

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se