1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Fredag 5 jan 12:07

Målvakter


Calle Nelin (född 1982)

 

Smeknamn: Wolverine, Abbiati

Sex års statistik:

SäsongMaHnStrAssMs
2017156201
2016215004
2015188002
201414-*001
201318-*012
2012-----

*Ingen statistik förd

 

Kommentar: Veteranmålvakten kommer från ännu en stabil säsong. Kom till slut upp i mponerande sex hållda nollor på bara femton matcher och lägg där till fyra straffräddningar (två i serie/två i MM) som blev avgörande för att laget skulle hämta hem segern i respektive match. Något skadebenägen under säsongen som gick vilket gjorde att han missade en fjärdedel av seriens matcher men väl i spel har Kulladal i Calle Nelin en säker första utpost. Den sena övergången till målvaktspositionen har gjort att han ännu är under utveckling och drar lärdom från varenda träning och match. Zoltan Szabos återkomst som målvaktstränare har naturligtvis bidragit till detta. 

 

Dominic Cica (född 1999)

  

Smeknamn: Domme, Maverick

Sex års statistik:

SäsongMaHnAssMs
20175201
20160000
20150000
2014----
2013----
2012----

*Ingen statistik förd

 

Kommentar: Den spännande framtidsmålvakten fick slutligen göra sin seriedebut för A-laget under säsongen som gick. Visade att det aldrig borde funnits fog för oro när han i stort sett stängde igen. Stod nittio minuter i MM-finalen mot Kvarnby. Gjorde en utmärkt insats i det tuffa bortamötet mot Nosaby där han bland annat stod för två frilägesparader. Höll nollan i våravslutningen mot Hyllie och säsongens på förhand svåraste bortamatch mot Lödde. Visade prov på lugn när han i ett tufft läge kom in för en utvisad Calle Nelin borta mot Eslöv, mot vilka han för övrigt spelade ham sin första trepoänga i A-lagssammanhang. Tyvärr blev det mindre träningsdos under hösten och en farhåga att han skulle ta uppehåll från fotbollen. Men verkar ha talats till rätta och förmodas dyka upp på första träningen som stundar. 

 

Jimmie Andersson (född 1980)

   

Smeknamn: Mr 100

Sex års statistik:

SäsongMaHnAssMs
20172100
20162201
20150000
2014----
2013----
2012----

*Ingen statistik förd

 

Kommentar: Det är en megalyx att Kulladal lyckats få tag i en målvaktsreserv av Jimmie Anderssons rang. Det visas om inte annat av hans fantastiska statistik där han ännu är obesegrad i Kulladalströjan - serie, cup och träningsmatcher inräknade. Spelade förvisso bara två seriematcher, men två minnesvärda å andra sidan i IFK Trelleborg borta där Jimmie hoppade in för Calle Nelin i paus och liksom honom stängde igen på Vångavallen och sen i 9-3-vinsten mot Hörby som kanske inte var den roligaste av matcher för en keeper. Men när Kulladal efter många år slutligen hämtade hem Malmömästerskapen hade Jimmie ett stort inflytande där han spelade i samtliga gruppmatcher. En back-up av rang som tack vare en mirakelvändning på Lindängen ännu har kvar sin status som Mr 100. 

 

Nya för i år:

Noli Morina (född 2000) - Är jämfört med fjolårets truppresentation ny i truppen men har under året spelat med juniorlaget och i några matcher uppträtt för U-laget. Fick även göra sin A-lagsdebut i träningsmatchen mot Rydsgård i somras! Kom från Lindeborg under våren efter en utdragen övergångsprocess. Hans status i seniortruppen är något osäker då han själv talat om att gå ner ett steg för att få speltid. Låt oss se vad början av 2018 frambringar. En oerhört lojal målvakt som har en av truppens bästa träningsnärvaro. 

 

Filip Hillgren (född 1994) - Personligen har jag inte sett Filip Hillgren i matchspel sedan tiden i Olympic där han oprövad tidigt fick chansen i div 2 och någon säsong efter det när vi mötte FC Trelleborg 2014. Då levererade han några bra insatser, vilka bland annat bidrog till att Trelleborg säkrade kontraktet. Har sedan dess varit i klubbar som Prespa, Torn, Hyllie och Malmö City. Intressant att se vad han kan bidra med i Kulladal. 

 

Nästa: Försvaret

ANNONS
Av 1938 - Tisdag 2 jan 18:44

Skånecupen, juniorer 2018


Gruppspel:

FC Frölunda - Kulladal 0-3

K: Primus Swenson 2, Genti Bulliqi 

Ass: Antonio Pavlovski 2, Primus Swenson

En sedvanligt trevande start på turneringen för Kulladals del. Det dröjde några minuter innan Primmefrån nära håll skyfflade in 1-0 på Antes inspel från vänster. Trots allt en stabil start på det hela då Göteborgarna inte var särskilt nära någon kvittering. Spiken kom med fyra minuter kvar när Genti och Primme samarbete för 2-0. Den sistnämnde gjorde sitt andra mål med sekunder kvar. Till skillnad från ifjol en helt ok start med tre pinnar och goda chanser till A-slutspel. 


Matchens spelare: Primus Swenson


Kulladal - Kvarnby 9-1

Ku: Primus Swenson 3, Jack Berggrensson 2, Boran Hümmet, Felix Påhlsson, Genti Bulliqi, Johan Mellqvist
Ass: Felix Påhlsson 3, Antonio Pavlovski 2, Primus Swenson 2, Genti Bulliqi, Boran Hümmet

Redan med förlusten mot LB07 i första matchen hade Kvarnby fått en tung uppförsbacke. Det blev inte lättare av att Kulladal satte i högsta växeln från start. Äntligen lite anfallsfrenesi från Kulladalshåll. Primme visade återigen vägen med tre mål inom loppet av sju minuter. Tillsammans med Borans fantastiska distansskott (dagens snyggaste) stod det tidigt 4-0. Andra halvan av matchen möttes Kulladal av lika mycket motstånd som TFF 2 skulle göra i åttondelsfinalen. Det var oseriöst från Kvarnbyhåll som inte ens hade någon tränare på plats. Man skrattade mest bort insatsen. Men Kulladal tog vara på det och säkrade avancemang till slutspel. Resultatet gjorde även att oavgjort mot LB räckte för en förstaplats i gruppen och match mot Malmö FF:s tredjelag.

 

Matchens spelare: Felix Påhlsson

 

LB07 - Kulladal 4-3

K: Primus Swenson 2, Genti Bulliqi 
Ass: Boran Hümmet, Johan Mellqvist
Utan tvekan dagens mest underhållande och dramatiska match. Motståndarna hade en fullständigt uppvevad tränare som gormade och skrek matcherna igenom. Ett 1-1-mål med elva minuter kvar fick honom att springa in på plan och jubla. Engagerande och irriterande på samma gång. Kulladal tog ledningen genom Primme efter fyra minuter. Efter en snygg LB-kvittering tog Kulladal genom Primmes sjunde mål för dagen åter greppet om matchen, men den varade inte särskilt länge heller. LB red på framgångsvägen och pressade in ett 3-2-mål, då hade Domme minuten innan stått för en fantastisk enhandsräddning. Dom tycktes gå mot den välbehövliga segern för att undvika ettan i en annan grupp i slutspel. Men så fick Gentis halvdana avslut på vänsterkanten studs på ett försvarsben och bollen seglade i en båge över LB-keepern. Det var dock inte slut där. Med trettio sekunder kvar tilldöms LB en frispark vid halvplan, en av deras spelare slår till Felle för att han skickat iväg bollen vilket leder till rött kort. Efter det lägger domaren till tid och på frisparken lyckas man trycka in 4-3. Panikartat agerande av Kulladal. Onödigt mål, som man skulle kunna säga bidrog till det passiva agerandet vi fick se i nästa match. 

 

Matchens spelare: Primus Swenson

 

Åttondelsfinal

Trelleborgs FF 2 - Kulladal 7-0

Man kan åka ur en turnering på olika sätt men på det sätt Kulladal gjorde var under all kritik. Jag brukar dra mig från att kritisera unga spelare, dom måste få chans att lära sig av sina misstag. Men att vifta bort detta vore att underminera allt jag skriver. Kulladalsspelarna tycktes inte vara på banan när Trelleborg gjorde 1-0 redan efter en halv minut. Redan där började man hänga med huvudet - med sjutton minuter kvar (!). Spelarna gjorde misstag man inte sett sen fotbollsskolan, trodde dom kunde dribbla av någon som sisteman. Såg sina medspelare rekapitulera mot två, tre TFF:are utan att göra ett skit åt det. Man var inte etta, tvåa, trea på bollarna. Trelleborgarna satte högsta fart i ungefär tio minuter sen hade man avgjort detta möte sedan länge. Trots det var man målmässigt överlägsna även resterande del av tiden. På ett imponerande, obarmhärtigt sätt utnyttjade man Kulladalarnas misstag. Jag vet f-n vad som hände här. Det här hade man sett fram emot under hela december, äntligen skulle man få se vad de unga talangfulla juniorerna kunde göra mot de stora FF:arna. Minns ifjol när man på ett utmärkt sätt stod upp emot ett toppat Malmö FF och förlorade knappt. Hur långt hade man kommit på ett år... Var det här svaret är det onekligen oroväckande. Att förlora mot ett så pass duktigt TFF är inte pinsamt nånstans, även om det bara var andralaget - dom utagerade kontrollerat MFF:s dito. Men som Kulladal gick in till matchen... Då kunde man lika gärna gett platsen till ett lag som ville något. Här bjöd man in familj och bekanta för att titta på Kulladals talangfulla 99:or/00:or/01:or/02:or. Det kan man ångra nu. På arton minuter gick man från: Detta är Kulladals framtid! till Är det här Kulladals framtid?! Ja så illa var det faktiskt.

 

Matchens spelare: Dominic Cica

 

Det är det här ni spelar för... 

 

 

 

Glöm aldrig det.

ANNONS
Av 1938 - Måndag 1 jan 22:34

Grupp 10

Kulladal (3)

Husie (5)

Skanör/Falsterbo (6)

FC Trelleborg 2 (-)


Kulladal - Husie sön 21jan kl 15.14

Kulladal - Skanör/F sön 21jan kl 16.42

FC Trelleborg 2 - Kulladal sön 21jan kl 18.10


Slutspelsscenarion:

1:a i gruppen: sextondelsfinal sön 21jan kl 18.54 mot tvåan av Gislöv, Rörum, Lunnarp, Vittskövle

2:a i gruppen: sextondsfinal sön 21jan kl 18.32 mot ettan av ovanstående

Övriga slutspelsmatcher sön 28jan


Grupp 12

Rydsgård (4)

Linero (5)

Charlo (7)

Kulladal U (-)


Charlo - Kulladal U fre 26jan kl 19.06

Kulladal U - Linero 26jan kl 20.34

Kulladal U - Rydsgård 26jan kl 22.02


Slutspelsscenarion:

1:a i gruppen: sextondelsfinal fre 26jan kl 22.46 mot tvåan av Öja 2, Pelister, Dalby, Näset

2:a i gruppen: sextondsfinal fre 26jan kl 22.24 mot ettan av ovanstående

Övriga slutspelsmatcher sön 28jan

Av 1938 - 30 december 2017 13:10

Då återstår bara att tacka för detta året! Hade en hel del planerat en fin lördag som denna, men det gick i kras med en ordentlig förkylning. Som alltid är det en fin tröst att det är engelsk fotboll hela dagen. Följer ni Fantasy PL något? Den enda som är coach på riktigt, Patrik Påhlsson imponerar stort och visar gång på gång var skåpet ska stå. Men när vi nu skriver omg 21 av 38 är det Dominic Cica som innehar den gula ledartröjan. Det är en kul tradition vi dragit igång. När det nu är så jämnt som det är blir det ännu roligare att följa plus att även tvåan och trean får pris denna gång jämfört med ifjol. 


Säsongen som gått har sammanfattats flera gånger om. En oerhört positiv säsong där Kulladals spelsätt förvandlades till en slags holländsk totalfotboll. 9-3 mot Hörby i slutet på serien slog alla form av rekord, räknat från 1999 och framåt (tangerat antal gjorda mål, flest mål i en match, två hattrickskyttar med mera). Det kanske inte är rätt match för att symbolisera säsongen i stort men det är onekligen en av dom som sticker ut mest. Skulle jag ge mig på en ranking över bästa matcher så blir det 1. Olympic hemma 2. IFK Trelleborg hemma och 3. Eslöv borta. Åt andra hållet blir det: 20. Hyllie hemma 19. Hörby borta 18. Bjärred borta. Sen är det förstås olika hur man väger in det. Toppmatcherna är inget att tala om. Men Hörby borta gjorde vi egentligen en fantastisk match bara det att vi borde avgjort skiten långt innan dom ens fick chansen att reducera och kvittera. Bjärred borta fick vi med oss en viktig trea trots att matchen förmodligen var en av våra svagaste. Från säsongen tar vi såklart med oss imponerande offensiv där olika spelare levererade, kolla bara Dennis Rickbos formtopp under hösten. Våra tre målbästa spelare Rask, Swane, lillebror Rickbo var också våra bästa framspelare vilket jag tycker är värt en notering. Försvarsmässigt har Kulladal varit starka under ett antal säsonger nu. Och det är ett fint konstaterande att tränarna lyckats få ordning på offensiven utan att defensiven blivit lidande. Vi tar också med oss det faktum att vi i år blev nästbästa bortalag i serien. Bästa noteringen sedan 2011 och endast förbigånget av två säsonger under 2000-talet:


Hemma/Borta placeringar under 2000-talet:

SäsongPl HemmaPl BortaTotaltSerie
20173:a2:a3:aDiv 3 SG
20169:a8:a8:aDiv 3 SG
20151:a3:a1:aDiv 4 SV
20149:a6:a10:aDiv 4 S
20136:a9:a9:aDiv 4 S
201211:a8:a11:aDiv 3 SG
20113:a1:a3:aDiv 4 SV
20104:a3:a4:aDiv 4 SV
20093:a6:a3:aDiv 4 V
20081:a4:a3:aDiv 4 V
200711:a9:a10:aDiv 3 SG
20064:a7:a5:aDiv 3 SG
20051:a6:a1:aDiv 4 S
20042:a10:a6:aDiv 4 S
20035:a11:a10:aDiv 3 SG
20026:a7:a5:aDiv 3 SG
20017:a4:a4:aDiv 3 SG
20003:a1:a1:aDiv 4 S

Bakom dom siffrorna ser vi även att Kulladal haft svårt att etablera sig i div 3. Maximala antalet säsonger i sträck i trean går hittills bara upp i tre. En bra säsong 2018 och vi kanske kan räkna det som en Kulladalsetablering i SvFF:s divisioner. Låt oss hoppas på en minst lika fin säsong helt enkelt. Förutsättningarna finns. 


Nu får ni ha ett riktigt fint nyår så ses vi i det nya året!

Av 1938 - 29 december 2017 20:01

Topp 5 - Omg 20

1. NuJävlar (Patrik Påhlsson) - 101p

2. TeddyAlwaysWin (Teddy Bergqvist) - 91p

3. MestaMästaren (Filip Ahlström) - 88p

4. Fc Ennen (Jens Ennen) - 86p

5. Lingons (Patrik Ingholt) - 85p

Jumbo: FC Jonte (Jonathan Malmqvist) - 39p


Topp 5 - Totalt

1. Dommedeus 2.0 (Dominic Cica) - 1100p

2. Mourinhos pågar (Andy Mandoka) - 1089p

3. Speakers Corner (Patrik Swenson) - 1081p 

4. NuJävlar (Patrik Påhlsson) - 1069p

    A.C Dalaplan (Mattias Andersson) - 1069p

Jumbo: FC Jonte (Jonathan Malmqvist) - 731pp


Deltagare 2017/18

 

@swensontyckertill (Primus "Primme" Swenson, Senior)
A.C Dalaplan (Mattias "Matte" Andersson, Senior)
Big T´s (Tonny "TT" Tindberg, i Kulladal som ungdom och 2009-2010)

BoomXhakaLaca (Tim "Timpa" Rickbo, Senior)

BW 90 (Sebastian "Rasken" Rask, Senior)

Chiellini con carne (Oliver "Cahill" Wågreus, Senior)

Dommedeus 2.0 (Dominic "Domme" Cica, Senior)

Fc tack för cashen (Felix "Felle" Påhlsson, 01:orna)
Fc Ennen (Jens Ennen, tidigare Fältare)
FC Jonte (Jonathan "Jonte" Malmqvist, i Kulladal från ungdom till 2015)

JT (Joel "JT" Tindberg, i Kulladal 2013)
Karlssons gifflar (David "Linderoth" Karlsson, i Kulladal 2015)

Lagledarns elva (undertecknad)
Lingons (Patrik "Ingo" Ingholt, Senior)

MestaMästaren (Filip "Bruce" Ahlström, Senior)
Mourinhos pågar (Andy Mandoka, i Kulladal som ungdom)

Mustinatorn FF (Noah Christoffersson, i Kulladal från ungdom till 2015)

Nujävlar (Patrik "Pålle" Påhlsson, Senior)
Nydala IF (Jimmie "Mr 100" Andersson, Senior)

Runkebo FF (Dennis "Ramsey" Rickbo, Senior)

Speakers Corner (Patrik "Swisse" Swenson, supporter och speaker)

Team Jompas (Jonathan "Jompas" Asp, Åtvidaberg - i Kulladal som ungdom)

Team SOtsur (Calle "CS" Stenberg, Senior)

TeddyAlwaysWin (Teddy Bergqvist, Åtvidaberg)

Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck, Senior)
Tööösti FC (Eddie "Zambrotta" Ekblad, Senior)


Prispengar:

1. 1.820kr (70%)

2. 520kr (20%)

3. 260kr (10%)

Av 1938 - 29 december 2017 19:41

Rekordmånga 64lag (!) har anmält sig till NH-cupen 2018. I och med det kommer arrangörerna utöka antalet speldagar till sex istället för fem som det var senaste åren. Extra speldag blir fredagen innan den första helgen. Kulladal har anmält två lag till turneringen vilka hamnade i grupperna nedan. Lottningen är genomförd men spelschemat är inte spikat ännu. Hela lottningen finns på NH-cupens hemsida.


Grupp 10

Kulladal (3)

Husie (5)

Skanör/Falsterbo (6)

FC Trelleborg (-)


Grupp 12

Rydsgård (4)

Linero (5)

Charlo (7)

Kulladal U (-)


Intressanta grupper i övrigt:

Grupp 2: IFK Malmö, Skegrie, Skurup, Charlo 2

Grupp 4: Tomelilla, Ystad IF FF, AC Kvarnby, Staffanstorp 2

Grupp 5: Liga 06, Blentarp, Bosnien/H, Gärsnäs 2

Grupp 6: Vellinge IF, Skabersjö, Gärsnäs, Sjöbo J

Grupp 14: Janstorp, Uppåkra, Lindeborg, FC Trelleborg U19 1

Av 1938 - 29 december 2017 19:30

Juniorernas grupp i Skånecupen blev lottad i helgen. Kvarnby, LB07 och FC Frölunda blir motståndare. Därmed blir det helt nya lag jämfört med fjolåret där Kulladal gick till kvartsfinal där man blev utslaget av Malmö FF. Till skillnad från ifjol då man spelade på Wihlborgs Arena kommer samtliga Kulladals matcher i år spelas i Kombihallen. Gruppmatcherna spelas tisdagen den 2jan, så även eventuellt slutspel. Finaldagen är 5jan. Ettan och tvåan går till A-slutspel (ettan direkt till kvartsfinal, tvåan till åttondelsfinal) medan trean och fyran går till B-slutspelets åttondelsfinal. 


Kulladals gruppmatcher:

Frölunda - Kulladal 2jan kl 11.10 (Kombihallen)
LB07 - Kulladal 2jan kl 12.50 (Kombihallen)

Kulladal - Kvarnby 2jan kl 14.50 (Kombihallen)


Vid förstaplats:
Kvartsfinal 2jan kl 18.15

Ev. seminfinal 2jan kl 19.45


Vid andraplats:

Åttondelsfinal 2jan kl 16.40

Ev. kvartsfinal 2jan kl 18.35

Ev. seminfinal 2jan kl 19.45


Vid tredjeplats:

B-åttondelsfinal 2jan kl 16.00

Ev. B-kvartsfinal 2jan kl 17.40

Ev. B-semifinal 2jan kl 19.20


Vid fjärdeplats:

B-kvartsfinal 2jan kl 17.20

Ev. B-semifinal 2jan kl 19.20

Av 1938 - 27 december 2017 10:43

Här gick Trelleborgs FF med vår gamla lirare Noah Christoffersson fram som ett ånglok. Efter ett förkrossande gruppspel med tre segrar och 15-1 i målskillnad förpassade man Lunds BK med 9-0 (!) i kvartsfinalen. I semifinal mötte man Kvarnby som gått lika överlägset i gruppspelet innan man slog IFK Malmö i åttondel och Bjärred i kvarten. Semifinalen blev aldrig jämn utan här segrade TFF relativt bekvämt med 4-1. Samtliga MFF-lag (tre till antalet) befinner sig på Kulladals halva av turneringen. Den halvan avgörs som bekant den 2jan. I B-slutspelet knep Staffanstorp finalplatsen, bland annat genom att slå ut våra grannar Lindeborg. 


Skånecupen Junior, A-slutspel, första halvan:

Åttondelsfinal:

Bjärred - Höllviken 3-1

Kvarnby - IFK Malmö 3-2


Kvartsfinal:

Trelleborg - Lund (båda direktkvalificerade) 9-0

Kvarnby - Bjärred 4-2


Semifinal:

Kvarnby - Trelleborg 1-4


Grupperna, andra halvan (2jan):

D: Kvarnby, Kulladal, LB07, Frölunda

E: Malmö FF 2, Trelleborgs FF 1, Höllviken 2, IFK Malmö 1

F: Malmö FF 1, FC Trelleborg, Nike, Malmö FF 3

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Nästa match

vs                      


Gruppspel, NH-cupen

Söndagen den 21jan kl 15.14

NH-hallen, Skurup

Föregående match

1-7                 

          

1-1 Markus Swane (13)

1-2 Filip Gavran (23)

1-3 Markus Swane (34)

1-4 Markus Swane (39)

1-5 Eddie Ekblad (44)

1-6 Marcus Sandén (52)

1-7 Sebastian Rask (74)

Div 3 Södra Götaland

Tabell (slutspelad)

  Lag M V O F  Mål
1.  Nosaby 20 15 67-21  49p
2.  Olympic 20 14 46-26 44p
3. Kulladal 20 12  48-26  40p
4.  Eslöv 20 9 40-33  32p
5. Dösjöbro 20 10 38-37  32p
6.  IFK Tbg 20

6

32-30  28p 
7. Lödde 20 8 21-22  24p
8.  Hörby 20 10  46-64  22p 
9. Lund 20 11  29-38 21p 
10. Bjärred 20 3 14 26-41  12p 
11. Hyllie 20 15 20-76 5p 

 

Lag 1 går direkt till div 2
Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

KFF-tipset

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se