1:an till div 3
Bästa 2:an av div 4 SV, div 4 N, div 4 Ö till div 3
11:an och 12:an till div 5

Av 1938 - 4 oktober 2021 22:15

Lite mer än 72 timmar efter matchen mot Kosova tog slut är det åter dags för Kulladal att lira match. Den uppskjutna matchen mot Staffanstorp spelas på tisdagskvällen och det är - märkligt nog - lagens första möte den här säsongen. Anledningen är att de första omgångarna av serien flyttades till oktober/november. Således har vi två matcher kvar mot tabellfemman Staffanstorp som av många sågs som favorit till seriesegern inför säsongen men vars maskineri hackat så pass att man med sju omgångar kvar är åtta poäng bakom ettan Klagshamn. Senast slog man dock serieledande Höllviken. Kulladal vände ett pausunderläge mot Kosova och fick ytterligare distans till botten. Det var ett tag sedan Kulladal mötte Staffanstorp, faktum är att man inte möts i tävlingssammanhang sedan Staffanstorps GIF blev Staffanstorp United 2017. Daniel Jansson och Oliver Ohlsson tillkommer truppen efter att ha missat lördagens match och skapar en fin konkurrens om positionerna, något vi inte varit vana vid under säsongen. Det lovas väldigt mycket regn under eftermiddag/kväll så det känns passande att matchen spelas på konstgräset. Notera avsparkstiden 19.15

HemmaplanKulladals IPStaffansvallen
TränareNils-Erik Persson (första året)Kim Johansson (första året)

Viktor Olsson, 13mål

Matchen går att följa i appen Min fotboll.

Alla tipsrader hittar ni här.

Av 1938 - 2 oktober 2021 19:15

Foton: Inge Kvist

Kulladal vann sexpoängsmatchen mot Kosova på lördagseftermiddagen. Förutom en kortare period på fem minuter då Kosova lyckades vända ett 0-1-underläge till ledning in i paus så hade Kulladal kontroll på händelserna. Att Robin Svensson var tillbaka märktes direkt då han med två mål var en stor bidragande orsak till trepoängaren. Kulladals rivstart av andra övergås just nu bara av starten på andra halvlek nere i Vellinge. Man satte ett ursinnigt tempo som motståndarna inte alls hängde med i och inom loppet av en kvart var det vänt tillbaka till 3-2 efter mål av Calle Stenberg och Johan Mellqvist. Spiken i kistan satte Robin fint framspelad av min matchens spelare; Eljes Cibo som trots bara lite mer än en halvlek satte stort avtryck med bland annat två assist. En fin start på en vecka med tre hemmamatcher på raken där Staffanstorp tisdag är näst på tur. Segrar för Staffanstorp mot Höllviken samt FC Trelleborg mot Bellevue skakar lite liv i toppstriden som just nu ser ut att stå mellan Klagshamn, Höllviken och Lilla Torg. Med stort avstånd till botten får Kulladal i första hand gå efter en placering på övre halvan av tabellen.

Matchfakta

Kulladal - Kosova 4-2 (1-2)

1-0 Robin Svensson (17) 1-1 (42) 1-2 (45) 2-2 Calle Stenberg (54) 3-2 Johan Mellqvist (56) 4-2 Robin Svensson (73)

Så var matchen

I Daniel Jansson och Oliver Ohlssons frånvaro formades en ny mittbacksduo i Loke Läck och Calle Stenberg. Lucas Callegari var tillbaka på högerbacken efter att ha inlett på bänken mot Bellevue senast. Robin Svensson var tillbaka i startelvan och det var även Felix Holm som mest agerat inhoppare under hösten. Regnet som fallit under veckan gav inte precis gynnsamma förutsättningar gällande gräset som mest börjat likna något efter en Roskildefestival. Med det sagt skötte spelarna det utmärkt. Lucas ordnar tidigt en hörna för sitt Kulladal och det är inledningen på ett kortare tryck mot Kosovas mål men det uppstår aldrig några chanser. Istället skapar Kosova första möjligheten när de kommer förbi till höger men Rasmus Hansson är påpassligt ute och skär av vinkeln. I efterdyningarna av hörnan som blir kommer ett distansskott som går metern över ribban. Lucas känns som om han är över hela banan där han ena minuten är nere och förhindrar en given målchans och minuten efter ligger bakom ledningsmålet. Det är nämligen på hans fina högerinlägg som Robben stänker dit 1-0 efter sjutton minuter. Som så ofta förut känns det sårbart precis efter ett mål framåt - det gäller nog inte bara Kulladal. Razza får precis fingrarna på en Kosovahörna som man sedan kan rensa. Nästa gång man är framme till vänster räddar han ånyo. Med tio minuter kvar av första har Robben stora ytor på vänsterkanten, i mitten tar Emil Vinkvist ett löp mot mål och får snart bollen via ett inlägg men nicken lyckas han inte trycka ner. Ett tidigt byte kommer i slutet på första då Eljes Cibo ersätter Holm. Innan en kollektiv kollaps på fem minuter har Kulladal ett bra läge där Robben får ett volleyläge på bortre som målvakten räddar till hörna. Sista fem är verkligen ingen bra period för Kulladal som tappar allt form av spel och plötsligt i paus ligger under med 1-2. Kvitteringen är en retur på ett jätteskott från trettiofem meter som går i ribban och studsar ner till en bortaspelare. Ledningsmålet för Kosova är ett resultat av dålig kommunikation från hemmalagets sida. Anfallet borde aldrig fått komma till och passiviteten som tillåter spelaren att placera in ett fint mål är för uppenbar.

Kulladal får sig något av en utskällning i paus och kommer egentligen inte ut som ett nytt lag, för så dålig var inte första halvlek, men man satsar allt på ett bräde. Första chansen har Felix Påhlsson när han volleyskjuter en andraboll strax utanför. Emil framspelar anfallskollegan Robben för nästa chans men skyttekungen lyckas inte pressa ner avslutet. Han har även nästa chans när han försöker knorra in ett skott i bortre - strax utanför. Sen vinner man boll högt via Lucas och skapar en hörna efter Felles skott. Det är sen på den hörnan som kvitteringen kommer. Eddie Ekblad fortsätter slå fina hörnor och Stenberg dyker upp och stångar in säsongens andra mål! Bara två minuter senare ringer det igen. Emil slår en perfekt passning till Cibbe i djupet som sprintar ifrån sin markering, slår en boll mot Felle som hoppar över för Johan som lägger in sitt femte mål för säsongen till 3-2. Vänt var det här! Johan kunde blivit tvåmålsskytt när han får ett utmärkt läge på Robbens framspelning men avslutar utanför. Nu är det Kosovas tur att bli passivt. Det känns som om Felle står en evighet med bollen innan Johan löper sig loss för ett vänsteravslut som mer känns som en tillbakapassning. Balansen stod lite för mycket på offensiv vilket givet läget i paus inte var fel men det gav också Kosova ytor åt andra hållet. Lucas hänger inte mer när en passning bakom honom ger en målchans, men Razza är där och räddar. Med sjutton minuter kvar rinner Cibbe igenom på högerkanten och får till ett perfekt inspel som målvakten tjuvar på och när då Robben slänger sig för att peta bollen så är målet öppet - 4-2! Rätt snart efter målet tilldöms Kosova en frispark nära straffområdeslinjen och det skulle visa sig vara något för nära mål då avslutet inte hinner dyka. Sen tappar matchen något i kvalitet och när Kosova drabbas av en frilägesutvisning (återigen är det en löpning av Cibbe som ligger bakom) känns allting klart. Mattias Olsson hoppar in med tio minuter kvar och gör därmed sina första minuter andra sidan sommaren. Efter en svag inledning på hemmaspelet har Kulladal nu gått fem raka utan förlust på himmabana.

Matchens spelare i samarbete med

Eljes Cibo. "Cibbe" har haft det något tufft när han spelar från start i vissa matcher. Men har visat sig vara en riktig joker när han hoppar in i matcherna. Dagens match var inget undantag. Laget hade kanske inte sin bästa period när han hoppade in under slutet på första men under andra är det hans löpningar som öppnar upp för en vändning. Gästerna, som mer och mer fick jobba felvända, hängde inte alls med när Kulladals offensiv trampade igång. Framspelningarna, som resulterade i 3-2 och 4-2, var snarlika där han löpte i djupet på en kant och frispelade en lagkamrat. Slutade aldrig springa.

Matchens spelare och mer stjärnglans till vänster där MFF:aren Erdal Rakip kom med på bild.

Av 1938 - 1 oktober 2021 18:15

Just som hösten infaller ska Kulladal till att möta Kosova för andra gången denna säsongen. Såvida vi inte har kvalspel brukar säsongen avslutas vid denna tiden på året men detta året är annorlunda och ännu har vi en tredjedel kvar att spela. Senast lagen möttes vann Kosova med 3-2 efter ett sent avgörande. På trots av förlusten var det ett första bevis på att Kulladal kunde stå upp bra mot topplag då man i paus ledde med 2-0. Matchen gav tillräckligt självförtroende för att i kommande matcher spela ihop poäng för att klättra i tabellen. I inledningen av höstsäsongen var man också förbi Kosova i tabellen. Enpoängaren mot Bellevue var stark och i den tuffa matchperioden mot 1:an, 2:an och 3:an i tabellen blev det bara till en förlust, om än ingen seger. Se vad vi kan få ut av tre raka hemmamatcher nu. Till matchen lördag är Robin Svensson tillbaka från avstängning. Däremot saknar vi både Oliver Ohlsson (avstängd) och Daniel Jansson (förhinder).

8. Kosova 7 2 0 5 10-17 6p

Div 4 SV, 2021: Kosova - Kulladal 3-2 (Emil Vinkvist, Johan Mellqvist)

DM, 2017: Kulladal - Kosova 1-3 (Jörgen Mellberg)

Skyttekung

Robin Svensson, 7mål

Jeton Krasniqi, 5mål

Av 1938 - 28 september 2021 20:23

För andra gången i ordningen delade familjen Sandén ikväll ut ett pris i Bengt Sandéns minne, dagen då han skulle fyllt 69år. Sedan förra året har även Martin Persson blivit involverad i processen, dels som god vän till familjen, sin goda relation till Bengt som var hans första tränare i klubben och som förlängd arm eftersom han verkar i föreningen. Ifjol gick priset till Flickor 06/07 och i år beslöts att priset skulle gå till Kulladals fantastiska sommarcamp där barnen får chans att lira fotboll även under sommaren. Under en vecka får kidsen lira boll dagligen och klubben bjuder utöver träningar på lunch. Möjligheten att kunna erbjuda detta ideellt är ovanligt i sammahanget och det ville familjen Sandén främja. Inte alla familjer har råd att kunna erbjuda sina barn aktiviteter under en hel sommar så att klubben då kan bidra genom detta är fantastiskt. Ikväll kom familjen Sandén; Ingrid Sandén, Bengts barn och deras respektive familjer, ner till idrottsplatsen för att räcka över priset på 10.000kr Efter prisutdelningen bjöd klubben på kaffe och kaka och det pratades fina minnen - allting i Bengts anda.

Bengt Sandén var och är fortfarande en stor profil i Kulladals FF där han var ledare och sedermera fotbollsförälder under många år. När Bengt gick ur tiden den 22februari 2019 beslöt hans familj att instifta detta pris i hans minne. Priset delas ut den 28september varje år och för er som vill vara med och skänka en slant så märks bankgirobetalningen till 5658-1655 med "Bengt".

Av 1938 - 27 september 2021 18:15

Kulladal spelade på söndagen oavgjort mot topplaget Bellevue på bortaplan. Efter en första halvlek där hemmalaget dominerade med bland annat tre ramträffar som resultat öppnade det upp sig än mer i andra. Bellevue tog ledningen tidigt men sättet som Kulladal sen kom tillbaka på imponerade. Kvitteringen var en ny kanon av Martin Persson, han är nummer 1, 2 och 3 på listan över snyggast mål för säsongen. Man hade dessutom bud på mer framförallt sedan pigga inhoppare fått fart på maskineriet. Bellevue var inte heller ofarliga när matchen började gå mot slutet. En fin poäng för Kulladal som hamnat lite i ingenmansland men som ständigt bevisar sitt värde. Matchen var Bellevues första oavgjorda och ett poängtapp som innebär fördel Höllviken och Klagshamn med åtta matcher kvar (nio för Kulladal).

Matchfakta

Bellevue - Kulladal 1-1 (0-0)

1-0 Ragit Shaqiri (50) 1-1 Martin Persson (78)

Ahmad Beida (84)

Det kom att bli en del ändringar jämfört med förlustmatchen mot Klagshamn för två veckor sedan. Eddie Ekblad var tillbaka på vänsterbacken efter sin avstängning, Calle Stenberg intog högerbacken eftersom Lucas Callegari spelat match med juniorerna i lördags. Oliver Ohlsson var ny på mittfältet och slutligen gjorde Amin Hassan sin första match från start - mot sitt gamla lag dessutom. Båda lagen kom från en förlust senast, Bellevue med hela 1-5 mot Klagshamn, så det var naturligt att inledningen blev försiktig. Johan Mellqvist, för dagen anfallare, har gästernas första målchans när han provat skott utanför. Försvaret tycktes ha bra koll på händelserna åt andra hållet; Rasmus Hansson får händerna på Bellevues första hörna och petar bort bollen. Loke Läck står för ett fint försvarsspel när han bryter ett potentiellt bra läge. Zambrottas fina passningsfot som gett honom smeknamnet fortsätter leverera, för det är nämligen på hans hörna som Daniel Jansson får ett ypperligt volleyläge på bortre men avslutet utsida burgavel. Sen är vänsterbacken nära att tabba sig när han slår ett uppspel rakt "i händerna" på Bellevues anfallare vars avslut dock blir ofarligt. Först efter tjugo minuter känns det som om Bellevue får igång sitt spel som lett dom till en topplacering. Razza tvingas till en parad efter en upprullning. Runt tio minuter kvar av första är det en chanskavalkad som heter duga för hemmalaget. I samma anfall har man ett avslut i stolpen och ett i ribban. Till slut får Razza tag i bollen och ett Kulladal med flyt kan andas ut. Sen är det mer åt andra hållet. Stenberg inleder ett anfall med ett inkast till Johan som fint skarvar ner bollen mot Oliver som sprintar ner längs högerkanten och slår ett hårt inspel längs marken - dock ingen Kulladalare framför mål. Johan ligger också bakom nästa läge då han väggar med Zambrotta och den senare får på ett fint inlägg som Stenberg framför mål borde nickat istället för att volleysparka utanför. Ett par minuter senare nickar Bellevues anfallare Luka Jovovic i ovansidan av ribban och halvleken avslutas med rena Hawaii-fotbollen.

Genom hela matchen turas Amin och Eljes Cibo om att handha ena ytterplatsen. Det är en av fördelarna med fria byten. Ingen av dom kom riktigt in i matchen men tack vare bytena kunde de iallafall bidra med tunga löpningar. Underlaget och matchbollarna var en tydlig ovana för Kulladal som vid ett par tre gånger är nära att ställa till det för sig. Danne slår en svår studsande tillbakapass som Razza får stora problem med men lyckligtvis blir det inget baklängesmål av det. Studsen hade dock Bellevue med sig vid ledningsmålet till 1-0. Spelet innan är effektivt där bollen går ut på högerkanten till Ragit Shaqiri som vrider och vänder innan han via Loke får bollen i nät bakom Razza. Bortalaget försöker repa mod direkt och tack vare Amin får Emil ett bra läge framför mål men avslutet lämnar mer att önska. Med en halvtimme kvar tilldöms Bellevue en frispark i bra läge sen Loke enligt domaren använt armarna i en duell. Razza räddar en välslagen frispark till hörna. Lucas Callegari kommer in med tjugofem minuter kvar och sätter ordentlig fart på högerkanten. Bellevues spel kommer av sig. Kulladal tar över matchen alltmer. Felix Holm kommer på banan med kvarten kvar och bidrar med mer energi. Holm har ett ypperligt nickläge efter bara några minuter på banan men han får inte ner Lucas fina inlägg från höger. Efter ett gäng svagare avslut från kollegorna visade så Martin Persson var skåpet ska stå när han från tjugofem meter ut får en i raden drömträffar som borrar sig in i högra krysset - 1-1! Ahmad Beida kommer in med fem minuter kvar för ytterligare speed offensivt. Det skulle dock vara Oliver som hade mest ork och han står för en ny sprint ner mot kortlinjen, väl i mitten finns Holm men hans avslut räddas av målvakten. Mot slutet skapar båda lagen några halvchanser men matchen slutar 1-1. Efter att ha överlevt första halvlek så gör Kulladal en bra andra halvlek där man till och med skapar lägen för att vinna och det imponerar i sig.

Matchens spelare

Martin Persson. Drömmålet i sig räcker för att åter sätta innermittfältaren på tronen. Spelaren som håller ihop lagdelarna och som skapar lugn i stressade situationer. Glömmer inte Eddie Ekblads svåra tillbakapass efter en hörna som MP under press tar emot på bröstet och rullar vidare. Gammal är äldst! Fjärde utnämningen till Matchens spelare säger väl det mesta.