Senaste inläggen

Av 1938 - 15 september 2022 21:00

Efter två måstematcher på raken möter Kulladal på söndagen seriesuveränen FC Trelleborg. Tuffast möjliga motstånd och därmed inte samma press på hemmalaget som i föregående matcher. Vårens möte vann FCT med klara siffror mot ett decimerat Kulladalslag. Något bättre förutsättningar denna gång men till exempel utan Ali Haidar som i lördags drog på sig sin tredje varning för säsongen. Matchen senast var högdramatisk och bekräftade återigen att Kulladal måste göra många mål för att vinna en fotbollsmatch denna säsong. Men lagmoralen som krävdes för att vända på dubbla tvåmålsunderlägen var det sannerligen inget fel på och det kommer att krävas återstående tre matcher. Striden om att undvika niondeplatsen är minst sagt hård och med kollegornas något enklare spelprogram (sett till tabellen) kommer det sannolikt krävas en del poäng till. Observera att matchen spelas söndag!

Av 1938 - 10 september 2022 22:15

Kulladal fick en mardrömsstart i dagens sexpoängsmatch borta mot Kosova. Hemmalaget tog ledningen redan efter fyra minuter och ökade dessutom på den till 2-0 med blott nio minuter spelade. Men eftersom reduceringen på straff av Danny Permin (straffen ordnad av Daniel Gheorghita) kom bara tre minuter efter så blev det aldrig någon panik hos gästerna. Trots pausresultatet på 2-1 fanns förhoppningen att kunna ordna minst en pinne av detta. Den förhoppningen fick sig en rejäl törn när Kosova utökade till 3-1 med en timme spelad. Men Kulladal fann luckorna i hemmaförsvaret, liksom Kosova gjort i Kulladalsförsvaret. Reduceringen till 2-3 satte Martin Persson på en frispark långt ute till höger. Kvitteringen av Danny Permin lät inte vänta på sig och när det var lika läge på tre så verkade ändå Kulladal som det starkaste laget med mer ork och energi efter att ha hämtat upp tvåmålsunderläget. Robin Svensson kommer loss på vänsterkanten i en kontring och hittar in till Daniel Gheorghita som med fel fot lirkar in 3-4 i nättaket! Matchen var långt ifrån slut där och Kulladal hann med både ett och två avslut mot ett tomt mål innan Kosova i matchens sista sekunder tvingar Oliver Ohlsson att rensa på mållinjen. Sju mål i matchen var i underkant! Och med det konstaterar vi att årets Kulladal är lika underhållande som ihåligt. Viktiga poäng i bottenstriden men med tre matcher kvar är den absolut inte över.

Matchfakta

Kosova - Kulladal 3-4 (2-1)

1-0 (4) 2-0 (9) 2-1 Danny Permin, straff (12) 3-1 (58) 3-2 Martin Persson (69) 3-3 Danny Permin (79) 3-4 Daniel Gheorghita (88)

Så var matchen
Det var en inledning på matchen som på många sätt påminde om den på Brovallen för några veckor sedan, fast för Kulladals del blev det tvärtom eftersom det var Kosova som rivstartade denna. Redan efter nio minuter hade Kosova gjort två mål sedan Kulladals defensiv visat uppenbara brister både i förmågan att täta till luckor och förmågan att rensa bort bollen i eget straffområde. Men ett uppoffrande löp av Daniel Gheorghita skulle ge kontakt per omgående då Danny Permin sätter dit en efterföljande straff. Den stressiga inledningen på matchen avtog ganska snart och svängdörrarna i de båda försvaren blockerades tillfälligt (bara för att återvända i andra). Det fanns dock en tendens till att Kosova snabbare tröttnade än Kulladal ju längre halvleken led och därför fanns det hopp om det när man intog omklädningsrummen för paus. Tränarna beslöt att byta plats på "Hagi" och Robin Svensson men det var egentligen först mot slutet när triangeln vändes (1-2 istället för 2-1) som det skulle ge som störst resultat.

Kulladal kom ut bra till den andra halvleken och kanske allra bäst Martin Persson som inom loppet av fem minuter har två bra målchanser, där framförallt den andra kanonen i ribban får ses som den främsta. När bollen inte ville in där så blev det istället för hemmalaget. Återigen missar Kulladal chansen att rensa och under en sårbar andravåg tillåts Kosova pricka in 3-1. Sett till tidigare under säsongen ett mål som hade sänkt gästerna, men inte idag. Idag hade man gett sig f-n på att kämpa till sista signal. Mahsum Komurcu ersätter Viktor Kutlesovski på ena kanten. 3-2-målet med drygt tjugo minuter kvar är något av en tillfällighet men eftersom MP:s kanon i ribban inte ville in så tar vi detta istället. Hemmamålvakten missbedömmer frisparken från långt ute på kanten. Helt klart momentum Kulladal nu. Mahsum springer sig till ett friläge med kvarten kvar men avslutar det över. Ahmad Beida ersätter Mattias Olsson i samband med detta. Ahmad intar ytterposition medan Hamza Ahmed tar över högerbacken. Efter en tilltrasslad situation får Danny på ett rullande avslut som touchar någon innan den går i nät för 3-3! Då är det tio minuter kvar och helt plötsligt gott om tid om man ser till stressen vid 3-1 och tjugo minuter kvar. Nu uppstod också ännu större ytor. Ytor som Robben och Hagi nyttjar perfekt till ett avgörande med två minuter kvar av ordinarie tid! Men där och då återstod ändå åtta (!) minuter, mycket tack vare en utvisning på en hemmaspelare. Här har Kulladal otroliga chanser att stänga matchen helt men dåliga beslut håller Kosova levande ända till slutsignal då Oliver räddar en boll på mållinjen och i samma stund som han skickar iväg den blåser domaren av. En dålig match för hjärtat men en fantastisk match för moralen.

Matchens spelare
Daniel Gheorghita. Täckte enorma ytor med sitt ständigt uppoffrande löp. Trots att han intog en balansroll under den andra halvleken (bytte med Robin Svensson) så var det han som satte avgörandet med ett djupledslöp med få minuter kvar. På samma vis låg han bakom den så viktiga reduceringen till 1-2 bara några minuter efter Kosovas 2-0. Att han missat två matcher på raken syntes i hans sätt att ta sig an matchen.

Av 1938 - 9 september 2022 12:45

Dags för nästa måstematch för Kulladals del. På lördagen stundar Malmöderby mot bottenkollegan Kosova som kommer satsa allt i ett sista försök att undvika återkval i divisionen. Inför matchen är man sex poäng efter Kulladal. Vårens möte vann Kosova med imponerande siffror på Kulladals IP medan hemmalaget stod för en av säsongens sämre matcher. Det börjar verkligen dra ihop sig i en hyfsat jämn bottenstrid, åtminstone i striden att undvika niondeplatsen. Kulladal saknar lagkapten Daniel Jansson men får tillbaka måltjuven Mahsum Komurcu som var avstängd senast.

Av 1938 - 3 september 2022 22:10

Det blev tre enkla poäng när Kulladal tog emot Husie på lördagseftermiddagen. Redan i paus var mötet avgjort då man hade 4-0 efter bland annat två mål av formstarka Hamza Ahmed. Vi noterar också ett första mål i Kulladalströjan för Mattias Olsson! Dominansen fortsatte över andra halvlek och trots stora siffror så var det i underkant eftersom man missade något otroligt framför mål. Minst fem frilägen och lika många öppna målchanser sumpades. Därmed kommer inte heller denna insatsen upp i godkänd nivå. Men vi ska vara glada för tre viktiga poäng i bottenstriden och med förluster för lagen ovan så närmar vi oss dom inför seriens avslutande fyra matcher. En tung sexpoängsmatch mot Kosova borta härnäst.

Av 1938 - 3 september 2022 09:00

Ett Kulladal i stort behov av poäng tar på lördagen emot bottenkollegan Husie. Efter sommaren har motståndarna haft stora problem och drabbats av flera storförluster, till och med har man fått lämna walkover i en av matcherna (tillåtet under covid-eran). Trots att båda bottenstrider så skiljer det många poäng lagen emellan och Kulladal ska kunna bärga hem tre poäng. Matchen mot Bunkeflo senast slutade i en snöplig förlust in på övertid trots att man ledde med 2-0 bara en kort tid in i matchen. Defensiven lämnar verkligen mycket att önska här efter sommaren då man snittar tre insläppta mål per match under den perioden. Något måste till och det är illa kvickt för annars får vi börja scouta motståndare från femman. Oliver Ohlsson och Felix Holm är tillbaka i truppen. Däremot missar Mahsum Komurcu (avstängd) och Daniel Gheorghita matchen.

KULLADAL - HUSIE

OMG 18, DIV 4 SV SKÅNE

LÖRDAGEN DEN 3AUG KL 14

Truppen

18. Arlind Tahiri

Av 1938 - 28 augusti 2022 09:59

Kulladal förlorade på lördagen den målrika tillställningen mot Bunkeflo med 3-4. På en minst sagt blöt plan fick man ändå en drömstart på matchen via en 2-0-ledning med mindre än tjugo minuters spel. Men hemmalaget både reducerade och kvitterade inom loppet av få minuter, och hade dessutom ett avslut i stolpen innan Kulladal med blotta förskräckelsen kom undan med 2-2 i paus. Efter pausen var det istället gästerna som dominerade matchbilden men det dröjde till ett superinhopp av Arlind Tahiri innan man åter tog ledningen med halva andra kvar att spela. Ett häpnadsväckande dåligt försvarsspel ingår i den jobbiga analysen man är tvungen att göra efter match. Flera av målen är rena bjudningar från Kulladals sida där motståndet formligen kan promenera förbi på vänsterkanten. Och när man sedan ger bort en onödig straff på övertid så sätter det stora tveksamheter till att det här går att ordna upp utan kvalspel nedåt. En poäng hade varit så pass värd att Bunkeflo varit inom räckhåll vid seger mot Husie nästa vecka. Nu slarvade man bort den möjligheten. Tillbaka till ritbordet med de få spelare man har att tillgå.

Matchfakta
Bunkeflo - Kulladal 4-3 (2-2)
K: Mahsum Komurcu, Hamza Ahmed, Arlind Tahiri
Ass: Danny Permin 2, Martin Persson
Varningar K: Daniel Jansson (5), Danny Permin (1)

Av 1938 - 25 augusti 2022 21:00

Kulladal inleder på lördagen en period av några mycket viktiga matcher för att undvika att åka under strecket i divisionen. Den tröga starten på hösten har nämligen gjort att man ligger farligt nära återkvalplats. Nu väntar Bunkeflo på bortaplan i ett intressant möte som i våras slutade i en klar hemmavinst. Liksom Kulladal har Bunkeflo blandat imponerande storsegrar med lika oimponerande storförluster, som senast mot Linero. Till hösten har man fått in nytt blod i hopp om säkrat kontakt. Kulladal gjorde en klart godkänd insats mot Bellevue senast men poängen lyste med sin frånvaro. Vi har alldeles för många matcher med djupa dalar mitt under, särskilt i början på andra fyrtiofem. Oliver Ohlsson och Ali Haidar saknas på lördag på grund av avstängning respektive skada.

Av 1938 - 19 augusti 2022 23:00

Kulladal gjorde för tredje matchen i rad en fullgod första halvlek som därefter följdes av en katastrofal inledning på andra halvlek. Hemmalaget stod nämligen upp väl emot serieledande Bellevue och vann första halvlek, som slutade 1-1, på poäng. I inledningen av andra bjöd man gästerna på två mål och även om Kulladal faktiskt lyckades ställa om och forcera bra så var kvällen förstörd i och med dom. Trots förlusten har man en hel del att ta med sig till kommande oerhört viktiga matcher där man kommande tre möter lagen som befinner sig i nära anslutning. Inställningen var det verkligen inget fel på och vi fick se många spelare höja sig jämfört med tidigare matcher. Bland matchens främsta hittade vi nyblivna yttern Roy Nickling som stod för säsongens bästa insats. Härnäst väntar Bunkeflo på bortaplan.