1:an till div 3
Bästa 2:an av div 4 SV, div 4 N, div 4 Ö till div 3
11:an och 12:an till div 5

Av 1938 - 16 oktober 2021 19:00

Kulladal missade chansen att blanda sig i toppstrid efter en medioker insats som resulterade i förlust borta mot Flagg. Laget har gått mycket på vilja senaste veckorna men det kändes som om den energin inte fanns där idag. Låt oss vara ärliga; matcherna som inbringade nio poäng på en vecka var långtifrån klockrena men arbetsinsatserna var. Emil Vinkvist gav Kulladal ledningen efter en perfekt djupledsboll av Johan Mellqvist i tjugonde minuten. Målet gav själva matchen energi för innan dess kändes det som en träningsmatch i februari. Flagg vände på steken via Leo Cay och två minst sagt svaga försvarsinsatser från gästerna och hade med sig 2-1 in i paus. Klart bättre inledning på andra där Felix Påhlsson kvitterar tidigt. Men Flagg replikerar med ett 3-2-mål efter ett (uppenbarligen inte) harmlöst inlägg. Båda lagen har chanser för att måla ytterligare men det är bara hemmalaget som verkligen tycktes jobba för det. Kulladals kontrakt är säkrat och hade man sagt i inledningen av säsongen att det skulle ske med sex matcher kvar så hade åtminstone jag skrattat något. Med andra ord får vi inte glömma att säsongen tills idag varit en stor framgång. Låt oss avsluta den på bästa sätt så den inte faller i glömska. Nya tag mot Vellinge kommande lördag!

Matchfakta

Flagg - Kulladal 3-2 (2-1)

0-1 Emil Vinkvist (19) 1-1 Leo Cay (38) 2-1 Leo Cay (42) 2-2 Felix Påhlsson (53) 3-2 Fredrik Johannesson (59)

Så var matchen

En ändring från matchen senast då Eddie Ekblad inte kom till start. Calle Stenberg ersatte på vänsterbacken. Däremot ändring i formationen i form av en 4-4-2 med diamant. Om det var det eller något annat är svårt att säga men första tjugo var förvånansvärt uddlösa. Första målchansen, knappt värd att kalla den för det, har Flagg efter tio minuter när man skjuter högt över. Dock är hemmalaget klart mer framgångsrika på offensiv planhalva och tvingar vid tre tillfällen ut Rasmus Hansson som vid någon halvsekund senare reaktion hade fått det svårt. Från ingenstans kommer sen Kulladal fram längs högerkanten då Lucas Callegari driver upp, spelar Johan Mellqvist som hittar Emil Vinkvist i djupet - 0-1! Sen ändrar man om i elvan där Johan går upp på topp och Oliver Ohlsson skapar balans med Martin Persson. Det ger kortsiktig effekt då man får större del av spelet. Eljes Cibo får tre gånger om chansen att hitta en medspelare framför mål men uppoffrande spel av de rödklädda håller borta bollen från fara. Sen slutar Kulladal både springa och löpa. Man blev alldeles för bekvämma i sina positioner. Det börjar med tio minuter kvar av första då en svag inspark av Flaggs målvakt ändå ger en målchans. Oroande och en oro som var befogad. Med sju minuter till paus slår Flagg en boll bakom Kulladals backlinje och oturligt nog leder Stenbergs försök till brytning till att anfallaren får in bollen i bortre, ett slags motläggsavslut som retfullt sakta rullar i nät. Daniel Jansson sticker emellan med en nick rakt på målvakten Oskar Axberg. Strax före paus kommer Flagg återigen upp i anfall och denna gång via hål på högerkanten. Lucas glidtacklar halvdant för att få bort bollen men blir istället bortgjord och framför mål gör 1-1-skytten inga misstag - 2-1.

Vi har vänt matcher förut denna säsong var mantrat under paussnacket. Andra halvlek började också åt det hållet när Felix Påhlsson nätar för andra matchen i rad. Återigen är det Johan (och Felle själv) som bygger upp anfallet. Sen tvingas han till vila efter att ha varit dålig på grund av mat igår kväll. Felix Holm kommer in. Status quo höll i bara sju minuter sen återtog Flagg ledningen via ett inlägg från höger och halvvolley avslut från Fredrik Johannesson. Ett fint placerat avslut från svår vinkel och det kan det vara samtidigt som försvaret kunde gjort så mycket mer. Oliver har ett skott på mål i ett första försök till kvittering, Lucas bidrar med förarbetet. Johan kommer in mot Cibbe strax efter. Det står tidigt klart att inläggen som kommer är totalt harmlösa eftersom Kulladal inte har spelare i straffområdet. I ett försök att ändra på det flyttar man upp Danne på topp. Men faktum är att jag inte noterat någonting mer än en ribbträff av tvåmålsskytten och matchens spelare Leo Cay sista tjugo minuterna. Ett inhopp av Mattias Olsson bådar gott inför framtiden för han bidrog ändå med energi och spelkunnande. Det räcker dock inte och Flagg vinner årets andra möte och nu har sju raka matcher lagen emellan slutat med uddamålet.

Matchens spelare

Johan Mellqvist. Sjuk efter matförgiftning tjugo timmar före match och ändå bästa Kulladalare på plan. Det säger mycket om både Johan och lagets insats som helhet. Man märker hur mycket en spelare som Johan i ständig rörelse betyder för laget, framförallt luckan han lämnar när han inte är där. Utvecklas från säsong till säsong och är med sina tolv poäng (6+6) en av lagets främsta.

Av 1938 - 14 oktober 2021 21:13

Efter en tuff matchvecka har laget fått vila ikapp och nu väntar Flagg på Dalhems IP lördag. Med nio poäng på tre matcher har Kulladal satt sig i position att utmana topplagen men den relativt svaga inledningen på serien kräver att trepoängarna fortsätter trilla in för att det ska bli verklighet. Augusti månads möte var jämnt och en utvisning på en Flaggspelare kändes avgörande för utgången. Historiskt sett är det alltid jämna möten med Backapågarna, faktum är att senaste sex slutat med uddamålsseger för något av lagen och lördagens match lär inte bli något undantag. Motståndarna har nämligen inte förlorat eller vunnit en match med mer än två mål. Flagg har senaste tre matcherna sju poäng. Noterbart är att matchen i sista stund flyttades från konstgräset på Kirsebergs IP till gräset på Dalhems IP. Svårt tänka mig ett sämre underlag än det ute på Kirsbergs IP, så det var en glädjande överraskning. Robin Svensson saknas fortsatt på grund av skada och Amin Hassan har fått förhinder. På torsdagens träning gjorde tysken Mario Gloger efterlängtad comeback och ger visst hopp om spel senare på månaden. I övrigt en frisk trupp tillgänglig.

HemmaplanKulladals IPDalhems IP
TränareNils-Erik Persson (första året)Richard Olqvist (första året)

Fem års möten

Div 4 SV, 2021: Kulladal - Flagg 3-2 (Robin Svensson 2, Martin Persson)
MM, 2020: Kulladal - Flagg 1-0 (André Grahovac)
Div 3 SG, 2019: Flagg - Kulladal 0-1 (Dennis Rickbo)
Div 3 SG, 2019: Kulladal - Flagg 1-2 (Daniel Jansson)
MM, 2019: Kulladal - Flagg 1-2 (Tim Rickbo)
TM, 2017: Flagg - Kulladal 2-3 (Markus Swane 2, Sebastian Rask)

Patrik Torres, 3mål

Matchen går att följa i appen Min fotboll.

Alla tipsrader hittar ni här.

Av 1938 - 11 oktober 2021 11:59

Med sex matcher kvar av Div 4 SV ser vi fyra tydliga skikt i tabellen. Vi har ett toppskikt där Klagshamn och Höllviken gör upp om förstaplatsen - och förloraren i den kampen skulle mycket väl kunna få den eftertraktade direktplatsen till Div 3. Ni minns säkert att bloggen för någon månader sen gav upp den kampen då både Östran och Nordvästran hade klart fler poäng. Men det var för tidigt för nu ligger Höllviken i förarsätet med sina 35p mot Ystads 33p (Östran) och Lineros 31p (Nordvästran), där ska det dock sägas att Södra Sandby med en match mindre har 31p. Högintressant möte för toppen redan på lördag då Höllviken tar emot Klagshamn som för närvarande är två poäng före.

Där bakom har vi ett oerhört jämnt mittenskikt där det bara skiljer två poäng från 3:an Lilla Torg ner till 7:an FC Trelleborg. Det känns som om alla slår alla här med senaste omgångens uppseendeväckande resultat: FCT - Lilla T 5-1 i färskt minne. Bellevue har sämst form av dessa lag med en poäng senaste tre matcherna medan vi själv sitter inne med bäst form och nio poäng senaste tre. Återstår att se om det finns något lag som haka på toppduon när nu minst en av dom kommer tappa poäng lördag. En intressant match för skiktet är Staffanstorp - FC Trelleborg lördag. Staffanstorp drabbades ju av ett bakslag i regnmatchen men har ju annars bevisat sitt värde genom att slå Höllviken 3-1 för en veckan sedan. Kulladal då? Varför inte...!

Därefter hittar vi tre lag i ingemansland; Flagg, Kosova och Husie. Lagen har spelat ihop tillräckligt med poäng för att vara rätt säkra nedåt nu när det inte blir något kval samtidigt som det skiljer för många poäng för att hämta något ovan. Flagg har efter Klagshamn och Kulladal finast form senaste tre med sju poäng och visar ständigt att man inte hör hemma i bottenstrid. Man skiljer sig också från mängden med en starkare målskillnad och förhållandevis få insläppta. Kosova har tappat all form och efter sommaren har det bara blivit till en vinst. Söndag möter man Bellevue som också har svag form.

Längst ner har vi så Vellinge och Limhamn som just nu ser ut som nedflyttningskandidater. Men nu går vi över på Limhamns underlag och det skulle kunna ge vissa fördelar. Vinner Limhamn mot Vellinge fredag så är det sju poäng upp till Husie som man dessutom har kvar att möta i början på november. En snabb titt på spelprogrammet gör gällande att Limhamn ännu har en liten chans även om det enligt konstens alla regler inte borde gå.

6 veckor kvar!

Av 1938 - 9 oktober 2021 21:15

Nio poäng på tre matcher blev Kulladal facit denna "hemmavecka" som avslutades via stabila 2-0 mot tabelljumbon Limhamn. Det var inget skönspel publiken bjöds på denna fina oktoberdag men vad gör det när tre poäng tillfaller Kulladalskontot. Inför match fanns farhågor att man skulle ställa ut skorna mot ett på pappret svagare motstånd - eftersom vi gjort det förut. Men det tyckte jag aldrig det var tal om. Det som saknades var istället effektiviteten framför mål framförallt under första halvlek. Ändå kommer Kulladal ur den med en 2-0-ledning efter mål av barndomskamraterna Felix Påhlsson och Johan Mellqvist. I andra kändes det som om det tuffa matchandet kom ikapp hemmalaget som mer eller mindre spelade av matchen genom att låta Limhamn ha mycket boll utan att skapa något nämnvärt. Daniel Jansson drog ett stort lass med sitt uppoffrande spel i de bakre leden och var planens bästa. Segern betyder att Kulladal definitivt säkrat kontrakt i div 4 och att man fortsatt krymper avståndet till lagen ovan. Upp till tredjeplatsen är det nu bara två poäng. Med sex matcher kvar på säsongen är det konstgräs för hela slanten.

Matchfakta

Kulladal - Limhamn 2-0 (2-0)

1-0 Felix Påhlsson (16) 2-0 Johan Mellqvist (47)

Ahmad Beida (70)

Av de tre skadade spelarna från tisdagens match var det bara Robin Svensson som inte kom till spel idag. Lucas Callegari (fot) och Oliver Ohlsson (huvud) lämnade klartecken och tog därmed också plats i elvan. Istället för på topp tog dock Oliver position bredvid Martin Persson på innermittfältet och Johan Mellqvist tog hand om forwardspositionen. Det var också Johan som fick matchens första målchans och då hade det knappt gått en minut. Nästan från halva plan blev han ren med Limhamnsmålvakten Linus Nyberg som vinner duellen. Matchen fick en smått galen inledning för i anfallet efter är det gästernas tur att spela till sig ett friläge men även här drar keepern det längsta strået när Rasmus Hansson får en fot på avslutet. Oceanerna av yta var inte slut där för bara minuten senare är det Eljes Cibos tur att komma (halv-) fri på högerkanten men ett något svårare avslut räddas enkelt av målvakten. Sen satte sig matchen något. Limhamn har ett skott från distans. Något lite farligare är Felix Påhlssons avslut som går till hörna. Med en kvart spelad kommer ett ännu bättre läge som mittfältaren dessutom gör mål på. Fint spel innan där Johan kommer loss från höger och hittar in framför mål - 1-0. Felles andra mål för säsongen. Sen öppnar matchen upp sig igen. Limhamn är nära en omedelbar respons då ett passivt Kulladalsförsvar inte kommer åt bollen men istället för avslut så söker en bortaspelare inspel och avslutet som följer går utanför. Sen bjuder Limhamn på något slags brasilianskt försvarsspel där försvararen med Johan emot sig klackar bollen till egen målvakt. Att det är tätt matchandet märks också på skadorna som kommer allt tidigare i matcherna. I tisdags hade vi två skador redan i första. Idag var det dags för en redan efter tjugo minuter då Eljes tvingas utgå. Amin Hassan ersätter. Amin är direkt inblandad i en farlighet när han efter passning av Johan hittar Lucas som följt med upp från sin högerback, men ett yttersideavslut går till och med över det nyuppsatta staketet bakom mål. Kulladal är inne i sin bästa period under matchen. Eddie Ekblad tar hand om en frispark från tjugofem-trettio och målvakten får sträcka ut när han räddar intill förstastolpen. Men det uppstår ändå vissa läckor bakåt. Limhamn slår en snabb frispark som man inte alls är med på men man räddas av att anfallaren inte riktigt får på avslutet framför mål. En jättefin boll av Zambrotta ger Felle ett friläge med fem minuter kvar av halvleken men likt Johan i början så försöker han lobba målvakten som retfullt enkelt bara fångar in bollen. Limhamns lagkapten Oliver Olsson försöker överraska Razza med att skjuta en frispark från nära fyrtio meter mot mål och han får på ett bra tryck men metern utanför högra stolpen. Skadan på Cibbe resulterade i några minuters övertid på halvleken som får en tråkig avslutning - trots ett 2-0 för hemmalaget. Limhamnsspelarna anklagar nämligen Kulladalarna för dåligt uppträdande när man fortsätter ett anfall trots att deras spelare ligger ner. 2-0 i paus.

Med alldeles för breda lagdelar i första så inledde Kulladal andra halvlek med att krympa ihop laget. Det medförde att Limhamn fick mycket boll men trots det skapade en hel del färre chanser än i första. Ett skott som Loke Läck täcker till hörna efter tio minuter och ett skott som Razza hanterar väl efter femton var två av dom. Två byten kring dom femton också då Oliver och Lucas går ut och segerorganisatörerna från senast Felix Holm och Calle Stenberg kommer in. När Kulladal så hade klarat av första kvarten så kändes det tryggare och nästkommande tiominutersperiod händer det inte mycket. MP kände att det var längesedan han dundrade in en kanon och provade ett avslut från distans som mest skrämde fåglarna i träden bakom mål. Ahmad Beida entrar plan när Emil Vinkvist gjort sitt med tjugo kvar. Det var nära att bli ett superinhopp då han bara minuter senare har ett avslut i stolpen, efter hög press får han läget som han petar förbi målvakten men som sagt i stolpen. Kulladal har flera bud på ett tredje mål men man missar båda svåra och lätta lägen. Stenberg, Amin och Holm har alla lägen som de vill ha tillbaka. Andra halvlek i stort kändes som en enda lång transportssträcka mot en tredje raka - vilket inte hänt sedan våren 2018 då man mellan omg 5-9 spelade hem fem raka.

Daniel Jansson. Som en magnet drogs bollen till lagkaptenen matchen igenom. Det kändes aldrig riktigt farligt under andra halvlek men en stor anledning till det var ju att mittbacken vann varenda duell. Han har varit med om det mesta i sin älskade klubb och nu är han med och ser till att generationsskiftet blir så bekvämt som möjligt. Mitt i ett ungt Kulladalslag så känns det nämligen inte fel att ha en rutinerad försvarslinje.

Av 1938 - 7 oktober 2021 22:00

Tredje hemmamatchen på en vecka spelar Kulladal på lördagen när man tar emot Limhamn. Det blir också den sista matchen på gräs innan kommunen stänger gräsplanerna och vi får flytta över på konstgräs. Efter en svag inledning har hemmaspelet förbättrats avsevärt och för första gången är det plusstatistik i den kolumnen. Tisdagens match mot Staffanstorp var en riktig krigarseger där segern spelas hem trots stort tryck emot sista tjugo. Nu sker den för Kulladal, historiskt sett, svåra övergången från att vara underdogs tisdag till att bli stora favoriter lördag. Eftersom lagets spel i stort bygger en enorm arbetsinsats så får man inte ge avkall på det - och det har hänt fler gånger än man orkar räkna senaste åren. Kulladal är inte laget som kan sluta spela och lägga sig för att bevaka en ledning. Limhamn var farligt nära att åka ur ifjol men klarade ut det genom kval och nu är goda råd verkligen dyra då man ännu inte vunnit en match. Tio poäng upp med sju matcher kvar är dock ingen omöjlighet och med den jämna matchen på Limhamns IP i åtanke så ska Kulladal akta sig för att ta lätt på uppgiften. Ett formstarkt Kulladal får klara sig utan Robin Svensson som dras med skadeproblem i slutet av säsongen.

HemmaplanKulladals IPLimhamns IP
TränareNils-Erik Persson (första året)Jimmy Hultin (andra året)

11. Limhamn 9 0 2 7 6-26 2p

2021, Div 4 SV: Limhamn - Kulladal 1-2 (Robin Svensson, Loke Läck)

Skyttekung

Max Forslund, 4mål
Victor Wernersson, 4mål

Av 1938 - 6 oktober 2021 23:00

Foton: Inge kvist

Det var regn för hela slanten när den uppskjutna matchen mellan Kulladal och Staffanstorp avgjordes på tisdagskvällen. Det hade regnat konstant från kl 11 i förmiddags och underlaget blev såklart därefter. Framförallt ena sidan var täckt av pölar vilket gjorde det mycket svårspelat då bollen allt som oftast stannade. Staffanstorp hade ledningen in i paus efter att Kulladal slarvat i eget bollinnehav. Men precis som mot Kosova kom man ut aggressivt till andra fyrtiofem. Emil Vinkvist kvitterade med sitt sjätte mål för säsongen efter framarbete av Oliver Ohlsson, som ersatte en skadad Robin Svensson i första halvlek. Sista tjugo var det Staffanstorp för hela slanten och Rasmus Hansson fick onekligen att göra. Just som man satt och väntade på deras segermål dundrade Calle Stenberg, assisterad av (långt inkast) Martin Persson och (skarv) Felix Holm, in ett avgörande när det bara återstod en minut av ordinarie matchtid. Läget var symptomatiskt för matchen då fasta situationer och/eller i luften var det säkraste sättet att transportera bollen. Ett vilt kämpande Kulladal tar tre nya poäng och är nu bara tre pinnar från Bellevue på fjärdeplatsen.

Matchfakta

Kulladal - Staffanstorp 2-1 (0-1)

0-1 Robin Fors (40) 1-1 Emil Vinkvist (56) 2-1 Calle Stenberg (89)

Assist K: 1-1 Oliver Ohlsson, 2-1 Felix Holm

Varningar K: Eddie Ekblad (4), Johan Mellqvist (2)

Felix Holm (78)

Det kom att bli ett par förändringar från 4-2-matchen mot Kosova senast. Eljes Cibo fick förtroendet från start efter sitt strålande inhopp och Daniel Jansson var tillbaka på mittbacken. De yttre förutsättningarna för match var allt annat än bra då det hade regnat ända sedan kl 10 på förmiddagen. Framförallt långsidan mot cykelbanan var full av vattenpölar. Kulladal kom ändå igång bra när Robin Svensson testar några avslut från distans. Men defensivt ställer planen till det direkt. Lucas Callegari ska slå en vanlig tillbakapass till Rasmus Hansson i målet och det hela slutar i kaos där Razza först får rädda bollen från att gå ut till hörna och sedan försöker tunnla Staffanstorps anfallare innan han lyckas ordna upp det. Han räddar också upp nästa situation där en lång boll av gästerna avslutas med ett skott som han räddar till hörna - som han också boxar undan. Efter bara halva första tvingas Kulladal till ett första av många byten. Robben får känning i sin baksida och tvingas gå ut mot Oliver Ohlsson. Det fortsätter vara osäkert kring eget mål där Razza får rädda upp det med en fotparad och sen har tur när han missar en utrusning och räddas av en nick som inte går mot mål. Men på det uppspelet som följer tappar hemmalaget bollen och det straffar Staffanstorp och Robin Fors genom att skicka in 0-1. Perioden är inte bra för Kulladal som förutom en skada på Lucas (Calle Stenberg ersätter) är farligt nära att släppa in 0-2. Halvleksvilan kommer lägligt.

Desto bättre ut ur vilan. Det är svårt att klandra spelarna när Johans och Razzas till synes vanliga passningsspel leder till att Razza får skicka ut bollen mot inkast men så klart stannar bollen i en stor pöl vilket ger ett fyra mot ett läge. Dessbättre för Kulladal så lockas bortaspelaren mer av det tomma målet än att sätta sina lagkamrater i läge. Istället är det kvitterat tio minuter in! Efter bra kamp av inhoppande Oliver får Emil Vinkvist tag i bollen i höjd med straffområdeslinjen och placerar in 1-1 i vänstra hörnet. Stenberg bryter tjusigt ner ett givet läget för Staffanstorp. Täckt av en hel drös spelare får gästernas keeper Marius Jonsson Helstad vissa problem med Johans avslut från vänster, då det känns som han ser bollen sent men gör en fin räddning. I takt med att spelarna började ge upp att hålla bollen på marken så blev det en tennismatch mellan nämnde bortamålvakt och Eddie Ekblad som turades om att skicka långt. Om ni inte förstått det hittills så säger det en hel del om planens kvalitet. Ett undantag var Cibbe som drog förbi på vänsterkanten men missar något i inspelet. I samma situation drar högerbacken baksida lår. In kommer förre Kulladalaren Arlind Tahiri (2014-2016) och Staffanstorp väljer samtidigt en något mer offensiv approach. Kulladal har mycket att tacka "Arre" för då han var en stor bidragande orsak till Kulladals avancemang till div 3 2015. Under tre säsonger stod han för imponerande 50 poäng (mål och assist) på 49 spelade matcher. På tisdagskvällen var han också ett ständigt hot när han avlossade sina skott. Med tjugo minuter kvar tar Staffanstorp över matchen. Danne gör det strålande när han vinner boll nere på högerkanten. Men motståndarna kommer snart tillbaka och skapar mindre tryck från och till. Razza tvingas till några svettiga räddningar och allra närmast ett ledningsmål är man vid ett skott som Kulladals förste utpost styr i ribban. Det provas några byten för att få in energi; Amin Hassan och Felix Holm kommer på plan. Det hjälper efter några minuter men då har tabellfemman redan skapat nog för ett 1-2-mål. Razza var dock på alerten - så länge han slapp tillbakapassningar. Ett för mig avgörande beslut, förutom det uppenbara att Stenberg byttes in i första, var att åter ta in Zambrotta på banan. Han hade nämligen blivit utbytt med tolv kvar på grund av risken för två gula. Men när han sen kom in på mitten så fick man ett spel som vi inte sett under matchen dessförinnan. Resultatet av ett uppspel blir inkast högt upp. I 89:nde minuten kastar Martin Persson långt, Holm skarvar och längre bort dyker Stenberg upp och dunkar in 2-1! Det skedde en hel del personbästa i sammanhanget då han i samma veva gjorde flest mål under en säsong och dessutom för första gången gjorde mål två matcher i rad. Lite i skymundan (eftersom han knappt spelade ifjol) är Stenberg inne på sin trettonde (!) säsong i Kulladalströjan och frågan är om han nånsin varit bättre. Nu skickades hela laget hem för att bevaka ledningen och Cibbe och Felle äntrade åter plan för att dränera sista energin. Kulladal spelar hem segern och klättrar till sjätteplats i en nu icke-haltande tabell.

Matchens spelare i samarbete med:

Calle Stenberg. Det är ingen tillfällighet att det för andra matchen i rad är en inhoppare som blir matchens spelare. Spelarna som kommer in tillför en energi som är enorm. Många gånger har till exempel Felix Holm kommit in och varit nära att avgöra, nu ligger han ändå bakom med en assist. Det finns fler exempel som inte nödvändigtvis visar sig i poängutdelning. Det för mig säger mycket om truppens karaktär. Stenberg bidrog utöver målet till att stabilisera försvaret och är det något vi lider av är det snacket på plan som han alltid höjer vid spel. Lagspelare utöver det vanliga.