Senaste inläggen

Av 1938 - 18 november 2021 16:55

Sista matchen för säsongen 2021. Det har varit en minst sagt märklig säsong som pågått till andra hälften av november. Längsta vi har spelat tävlingsmatcher har ju annars varit i slutet på oktober om vi till exempel nått kval. Det har också märkts på truppen som vid detta laget är minst sagt sargad och de senaste matcherna där vi inte räckt till. Att gå runt på så få spelare är inte hälsosamt. Därför är det skönt att kunna konstatera att matchen är betydelselös, och det efter två säsonger på raken där vi varit inblandade i bottenstrid. Motståndarna FC Trelleborg har däremot att spela för då dom, även om chansen är liten, fortfarande kan bli bästa tvåa. Förutsättningarna för den kampen ser ni i föregående inlägg. Och det är ett lag i form som Kulladal tar sig an. Sju raka utan förlust vilket även innehåller en seger mot serievinnaren Höllviken. Den sargade Kulladalstruppen märks även på de många spelarna som missar matchen. Planeringen för nästa säsong har varit igång länge och det är väl nånstans där vi får lägga utgångspunkten i lördagens match. Notera den för våra hemmamatcher ovanliga avsparkstiden 13!

Av 1938 - 16 november 2021 22:45

Sex lag är inblandade i striden om att bli bästa tvåa i Skånes tre div 4. Från SV är det Klagshamn som sitter i förarsätet trots två förluster på raken. Det krävs "bara" en vinst mot Flagg. Skulle dom återigen tabba sig så ligger vägen öppen både för Lilla Torg och Borstahusen (från NV) som båda har 42p och samma målskillnad (+14, Borstahusen fler gjorda mål). Klar fördel Lilla Torg som möter avsågade Vellinge medan Borstahusen möter betydligt starkare Södra Sandby. Skulle inte heller dom vinna sina matcher finns chansen för FC Trelleborg som ju Kulladal möter i sista omgången. Högst odds på avancemang har Ystad IF/FF (från Ö) och Linero (från NV) som har väldigt många resultat som måste gå deras väg innan de kan fira div 3-plats. Nedan har ni förutsättningarna inför rysaren på lördag:

- till div 3 vid oavgjort om Lilla Torg, FC Trelleborg och Borstahusen (div 4 NV) inte vinner sina matcher

- till div 3 vid förlust om Lilla Torg, FC Trelleborg, Borstahusen (div 4 NV), Linero och Ystad IF/FF inte vinner sina matcher. Ystad och Linero får lov att vinna men inte ta ikapp tre respektive åtta mål.

Lilla Torg:

- till div 3 vid vinst samtidigt som Klagshamn inte vinner och Borstahusen (div 4 NV) vinner med färre mål än Lilla Torg

FC Trelleborg:

- till div 3 vid vinst samtidigt som Klagshamn, Lilla Torg och Borstahusen (div 4 NV) inte vinner.

Borstahusen:

- till div 3 vid vinst samtidigt som Klagshamn och Lilla Torg inte vinner.

Linero:

- till div 3 vid vinst samtidigt som Klagshamn förlorar och Lilla Torg, Borstahusen, FC Trelleborg och Ystad inte vinner. Ystad får vinna men då ska Linero vinna med fem mål eller fler än dom.

Ystad IF/FF:

- till div 3 vid vinst samtidigt som Klagshamn förlorar och Lilla Torg, Borstahusen och FC Trelleborg inte vinner. Linero får vinna men inte med fem mål mer än Ystad.

Av 1938 - 13 november 2021 19:00

Bilder: 1938/Inge Kvist

Kulladal gav serieledarna Höllviken en match men fick till slut se sig besegrade med uddamålet. Emil Vinkvist gav gästerna ledningen med ett mycket vackert mål där han på crossboll av Eddie Ekblad tog ner bollen på bröstet och la in 1-0 i nättaket. Två kostsamma missar mot slutet av första gjorde att Höllviken vände till 2-1 i paus - ett resultat som trots mängder med chanser i andra stod sig matchen ut. Bland annat hade Höllviken två ramträffar samtidigt som Kulladal också hade några lägen, om än inte lika många. När Klagshamn samtidigt gick på pumpen hemma mot Lilla Torg - som också blandar sig i striden om bästa tvåa - så kunde Höllviken ta fram guldhattarna efter slutsignal. För Mario Gloger var det sista matchen i Kulladalströjan då han nu flyttar till Österrike. Vilken sejour det varit. Vi har njutit av varenda sekund Mario. Vielen dank!

Matchfakta

Höllviken - Kulladal 2-1 (2-1)

0-1 Emil Vinkvist (17) 1-1 Blagojche Glavevski (38) 2-1 Adam Karlsson (43)

Så var matchen

Tränarduon byggde vidare på diamantformationen som trots förlusten slog väl ut i inledningen av matchen mot Staffanstorp. I Martin Perssons frånvaro startade Eddie Ekblad på balanspositionen. För första gången den här säsongen ställde Kulladal upp med en ren juniorbänk. Sex juniorer i matchtruppen är både ett bevis på dålig truppbredd och på att juniorerna tagit för sig under säsongen. Inledningen på matchen var intensiv och det var tydligt att matchen betydde något. Höllviken tycktes tagna av stundens allvar och fick inte igång sitt spel till en början. Kulladal hade inga problem att försvara inläggen mot straffområdet som var hemmalagets anfall inledningsvis. I sin sista match var det Mario Gloger som fick matchens första riktiga läge. Fint förarbete av Johan Mellqvist och Robin Svensson men tysken fick inte till avslutet från tolv meter ut. Ännu bättre läge hade Höllvikens lagkapten Linus Bladh när han misslyckas få ner avslutet när han står ren på en hörna. Istället tar Kulladal ledningen. En precis boll av Zambrotta tas elegant ner av Emil Vinkvist varpå han lägger in bollen i nättaket. Ett klassmål efter arton minuter. Kulladal har bud på mer. Assistmakaren avslutar själv nästa gång, återigen står Johan och Robben för förarbetet, men avslutet en bit utanför och dessutom offside på någon i mitten. Coach Martin Nordbladh i hemmalaget var dock inte nöjd och gjorde ett dubbelbyte redan efter tjugofem minuter. Snacka om markering. Men det gav resultat för sen kom Höllviken så sakteliga in i matchen. Rasmus Hansson bekänner färg när han rusar ut och bryter ett friläge. Efter ännu ett fint Kulladalsanfall där Robben inte riktigt kommer till avslut framför mål (Johan framspelare) så kommer kvitteringen med fem minuter kvar av första. Gästerna förlorar en duell kring mitten av egen planhalva, en rödklädd slår ut till höger och ett inspel senare är det kvitterat på nick av storväxte Blagojche Glavevski. Typiskt Kulladal senaste matcherna så kommer en olycka sällan ensam. Ett inkast blir till en farlighet och i duell kan inte Razza hålla bollen som hamnar hos en fristående Adam Karlsson - 2-1.

Kulladal hade på intet sätt givit upp. Efter bara fem minuter blir Johan sopren vid bortre ytan av straffområdet men skjuter högt över. Tendenser till ett tröttare Kulladal eftersom tanken inte alltid hörde ihop med utförandet. Det ger bland annat Höllviken ett ypperligt frisparksläge för 3-1 men Razza räddar Melker Roslins frispark en meter in från stolpen. 1-1-skytten Blagojche Glavevski är svår att hantera för Kulladals försvar. Efter dryga timmen rycker han loss och avlossar en kanon i ovansida ribba. Flera gånger tvingas man riva ner hemmaspelare som spelade med stor vilja. Höllvikenbänken blev tokiga på domaren som tycktes missa en del av dom. Samme Glavevski har en nick i stolpen med ungefär halva andra spelad. Strax efter görs ett dubbelbyte för gästerna då Zambrotta och Lucas Callegari behöver byta med känningar. Mattias Olsson går in på mitten och Eljes Cibo intar en kant i formationen 4-3-3 som man gått över till tio minuter tidigare. Det intensiva chansskapandet avslutas med ett ypperligt läge för Robben sedan han själv ordnat en frispark, men vänsterfotaren drar den rätt på Mikkel Nielsen i hemmamålet. 03:an Ali Haidar gör sin A-lagsdebut när han hoppar in mot Oliver Ohlsson med fem minuter kvar. Höllviken går alltmer över till att kontrollera matchen. Det gör man också bra fram till matchens sista minuter då Kulladal och Razza (!) faktiskt är riktigt nära att ställa in guldfesten. Målvakten går nämligen upp på en hörna med få minuter kvar. Han får också läget när skarven vid förstaytan når honom men den avlossade kanon går en halvmeter över. Matchen slutar 2-1.

Matchens spelare

Mario Gloger. En spelare vi saknat mycket under året. Täcker stora ytor av mittfältet vilket tillåter övriga att gå framåt. Förutom mot lag på den undre halvan har Kulladal alltid varit sårbart när vi trycker upp men med tysken på plan så blir det problemet mindre. Under matchens första 35min dominerade han och Eddie Ekblad mittens rike. Sen blir det dessvärre tillbaka till gamla (o)vanor.

Av 1938 - 11 november 2021 17:45

Två matcher kvar av serien 2021. Båda matcherna är mot lag i bra form. Först ut är serieledande Höllviken på bortaplan. Höllviken lär ha guldhattarna redo för vid seger är man redan klara för div 3 eftersom man då som sämst går upp som bästa tvåa i de tre Div 4-serierna. Förra omgången besegrade man tryggt Flagg samtidigt som Klagshamn förlorade hemma mot Bellevue och det satte Höllviken i förarsätet. Kulladal har inte mycket att spela för eftersom man sitter fast på sjundeplatsen. Det lilla som kanske motiverar, förutom faktumet att möta seriens bästa lag, är att vid poäng så har Kulladal tagit poäng mot samtliga lag i årets serie. Senast det inträffade var 2011 så det vore lite historia att skriva. Senaste matchen var ett steg framåt jämfört med matchen dessförinnan. Det var till och med så man tyckte det borde blivit till tre pinnar. Matchen bjöd på tunga skador där Martin Perssons var värst vilket gör att han missar resten av säsongen, vilket så klart låter värre än vad det är med bara två matcher kvar. Vi är i en sjukdomsperiod som nästan aldrig varit ett problem tidigare eftersom serien brukar vara slut vid detta laget så truppen hinner nog ändras både en och två gånger innan matchstart.

Foton: Inge Kvist

Kulladals säsong ser ut att sluta i mörker efter att fjärde raka matchen utan vinst kom borta mot Staffanstorp på fredagskvällen. Hemmasegern var väntad efter att Kulladal uppvisat usel form senaste matcherna. Spelet som sådant var dock ett fall framåt och det finns en del att ta med sig. Felix Påhlsson gav med sitt fjärde mål för säsongen sitt lag ledningen i första halvlek. Framspelningen stod Ahmad Beida för, Ahmad som för första gången startade inne i A-laget och gjorde det på den ovana positionen som vänsterback. I andra halvlek tappade Kulladal spelet och bjöd genom två svaga ingripanden Staffanstorp på segern. Ingen skugga ska falla över defensiven som återigen stod för en stabil insats. Totalt sett släpper man inte till många lägen, undantaget på slutet då laget måste flytta fram. På så sätt var det en snöplig förlust men de enkla misstagen och ineffektiviteten börjar bli lite för frekvent för att det ska gå att skylla på tillfällighet eller otur. Nollpoängaren till trots så var det dystra från kvällen att Martin Perssons säsong är över efter att han drabbats av en bristning i baksida lår. Även Lucas Callegari utgick med skada men i hans fall finns förhoppningar om vidare spel här i november.

Ali Haidar

En återgång till diamantformationen i 4-4-2 blev det när Mario Gloger var tillbaka i startelvan för första gången sedan sommaren. Robin Svensson var också tillbaka i elvan efter att ha missat tre-fyra veckor innan inhoppet mot Lilla Torg senast. Vi fick också se en startdebutant i Ahmad Beida som startade på vänsterbacken. 03:an har en del inhopp bakom sig här under framförallt hösten men fick nu alltså starta inne. Staffanstorp inledde matchen bäst och satte framförallt Calle Stenberg i arbete från start. Smålänningen var inblandad i en hel del bra defensivt. Kulladal satsade inledningsvis mest på omställningar och hade en bra runt kvarten spelad. Rasmus Hansson kastar ut till Johan Mellqvist på högerkanten, han hittar Oliver Ohlsson som startade med Robben på topp. Oliver i sin tur vidare till Felix Påhlsson som sätter just Robben i läge men avslutet är svagt. Något längre fram tycks det bli en misslyckad högerhörna men det leder faktiskt till att Oliver får ett bra läge vid främre ytan men avslutet i fel sida av burgaveln. Efter tjugo minuter anfaller Staffanstorp på högerkanten, inte ovanligt sett över hela matchen, då man rundade hela vägen och sökte inspel - som dock gick förbi alla. Tyvärr blev halvleken ihågkommen för skador i bortalaget. Efter ett motlägg tvingas Lucas Callegari till behandling av sin fot och byter efter 26min av mot Eljes Cibo. Då går Oliver ner på högerbacken. Sen dröjer det bara fyra minuter innan nästa skada. Kring mittplan hugger det till i Martin Perssons baksida och han tvingas byta av mot Mattias Olsson. Det spelade inte så stor roll för spelet i sig för fem minuter före paus är det Kulladal som tar ledningen. Ahmad stöter väldigt högt och får tag i en boll som så småningom går till Felle, vars avslut är en perfekt placering stolpe in. Fjärde målet för mittfältaren som verkligen hittat målform på det senaste. Man hotar också via en fantastiskt djupledsboll av Johan mot Cibbe men bra försvarsspel av bland annat backresen Fabian Petersson. En bra halvlek av Kulladal.

Det fina, enkla, lugna spelet från första är som bortblåst till andra. Kulladal börjar ställa till det för sig genom svårare passningar rätt in i banan. Man försöker kombinera sig fram redan några meter in på offensiv planhalva och blev då en munsbit för hemmalaget. Kvitteringen kommer en kvart in. Ett passivt försvar tillåter mittfältaren Eric Öhlin att placera in ett skott från utanför straffområdet och noteras för första målet 2021. Razza visar inga tendenser på att försöka nå dit vilket tyder på att bollen tagit på någon eller att han kanske inte såg avslutet. Kvitterat var det iallafall. Positivt var att Kulladal repade mod per omgående och faktiskt höjde spelet efter kvitteringen. Vi har under säsongen ofta sett tendenser till ett ännu sämre spel direkt efter ett baklängesmål - inte sällan har det lett till ännu ett. Ja, det gjorde det även idag men först efter att Kulladal verkligen försökt gå för sitt ledningsmål. Johan har ett avslut i burgaveln som han borde gjort bättre på, Robin och Mario med förarbetet. Strax därefter har Felle ett skott strax över sedan ungtupparna Ahmad och Cibbe hittat fram bollen. Under en femminutersperiod ser spelet rent av bra ut med flera avslutade anfall och inte bara nära-lägen. Cibbe är ett helt ren när han bara ska nicka in Felles högerhörna men hans knappa träff gör att bollen går långt utanför. Med kvarten kvar är det istället Staffanstorp som tar ledningen. Med många spelare uppe blir högerkanten öppen och Razza försöker gå ut för att nå boll men blir överspelad. I mitten kan en ensam Danne inte förhindra målet. Först då syntes det att säsongen går mot sitt slut och Kulladal går på sparlågor från en mycket tunn trupp. Man orkar inte riktigt trycka fram och när man väl gör det så får hemmalaget stora ytor att jobba på. Razza har ett par tre utrusningar som räddar fler baklängesmål. Totalt sett en av våra bättre förlustmatcher. Men man börjar bli något less på dom nu. Ännu efter tolv år som lagledare har man svårt att ta en förlust och det ser jag som något positivt.

Mattias Olsson. Fick den tuffa uppgiften att ersätta Martin Persson redan under första halvlek. Men inhoppet utvecklades snart till Mattias stora genombrott på den stora scenen. 18-åringen blev något av en städgumma framför försvarslinjen och tampades mycket väl mot tunga hemmaspelare. Kunde även trycka på offensivt och var inblandad i en del uppspel. Tidigare inhopp har den unga mittfältaren haft svårt att komma in i matchen men ikväll satte han nivån direkt.

Av 1938 - 4 november 2021 13:08

Årets sista vardagsmatch spelar Kulladal på fredagskvällen när man gästar Staffanstorp. Inför säsongen tillhörde Staffanstorp en av favoriterna att vinna serien med ny tränare och intressanta förvärv i övrigt. Men det har inte riktigt velat sig för United som tappat poäng när man haft chans att haka på toppen. Ett exempel var regnmatchen på Kulladal för inte så längesedan. Nu spelar man för en plats på övre halvan. Kulladal har senaste tre matcherna underpresterat och det svärtar ner en annars fin säsong. Visst blir den i vilket fall som helst sedd som "mellansäsong" men det skulle ändå varit meriterande och bli ett sätt att locka fler spelare på med en plats på övre halvan.