1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Måndag 12 mars 14:00

Den som hade kommit till Sorgenfri IP för underhållning på söndagseftermiddagen lär ha blivit besviken. Det var en söndagsmatch i ordets rätta bemärkelse där Kulladal med ett enormt bollinnehav förvisso lyckades pricka dit två bollar och därmed gå segrande ur matchen men i övrigt inte lyckades övertyga nåt särskilt. Därmed inte sagt att matchen var förgäves för att ha med detta i bagaget inför Rosengårdsmatchen i MM på torsdag torde vara nyttigt. Frustrationen över att inte komma till lägen, och försöka jobba igenom nya sätt att utmanövrera ett lågt stående lag. Överlag saknade Kulladalarna en sekunds snabbare beslutsamhet, vilket räckte för att hemmalaget skulle hänga med - med lätthet. Den egna defensiven sattes inte på många prov överhuvudtaget varpå man kanske skulle vilja sett att en av de tre mittbackarna tog klivet fram och deltog i uppspelet oftare. Bland ljusglimtarna hittar vi dom två vackra målen, först genom att Mario Gloger gled in Tim Rickbos inlägg och sen Filip Gavran nickade in Markus Swanes inlägg. Båda i första halvlek. Filip Gavran överlag visade vilja, löpte mycket. Hade en del lägen. En ljusglimt var också provspelaren Filip Welin som fortsatte vad han visat på träningarna. Dessvärre råder väl viss tvekan om Wormo släpper över honom så här tätt inpå serien. Tim Rickbo får också kastat ljus på sig och visar att konkurrensen på innermittfältet är fin. I Barrikaden imponerade våra gamla Kulladalare Mattias Andersson (mittback) och Alex Mårtensson (innermitt), oerhört kul att se dom hittat rätt. Dessvärre varade Henrik Nilssons inhopp bara i ett par minuter innan han åter fick ta plats som assisterande. Den första matchen på tre veckor var kanske inte vad vi hoppats på men förhoppningsvis kommer det istället på torsdag. 

  

Matchfakta

Barrikaden - Kulladal 0-2 (0-2)

0-1 Mario Gloger (17) 0-2 Filip Gavran (45)

Assist K: 0-1 Tim Rickbo, 0-2 Markus Swane 

Varningar K: - 


Laget


Calle Nelin

------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Calle Stenberg (UT 45, IN 60)

Daniel Jansson (UT 60, IN 75)

Filip Ahlström (75)

Joakim Söderlund

------------------------------

Filip Welin (70)

Tim Rickbo

Mario Gloger (70)

------------------------------

Markus Swane (68)

Filip Gavran (UT 54, IN 68)


Avbytare:

Oliver Ohlsson (45)

Edward Asamoah (54)

Felix Påhlsson (70)

Primus Swenson (70)

  

Så var matchen

Redan på förhand förmodades det att vi skulle bli det bollförande laget och visst blev det så. 5-3-2-uppställningen uppstod just ur dessa situationer där vi mötte lag som står lågt och vi med en klassisk 4-4-2-uppställning inte förmår att komma igenom det. Bra läge att testa det nya här när ytterligare ett div 5-lag väntar i veckan. Filip Welin var ny i elvan jämfört med tidigare matcher, han har testat hos oss i några veckor efter att ha flyttat från Landskrona till Malmö. Han tog plats som en av de tre på mitten. Kulladals första ordentliga anfall kommer efter tio minuter där Filip Gavran bryter boll långt ner och sedermera väggar med anfallskollegan Markus Swane, det hela leder till en hörna. Gavran fick viss kritik för att han kom långt ner i banan, men han visade iallafall löpvilja och att han ville vara med i spelet. Inte direkt den typiske anfallaren. Matchens första mål dröjer ytterligare sju minuter då Tim Rickbo med ett precist inlägg hittar Mario Gloger framför mål, den store tysken glider elegant in 1-0. Hans fjärde mål i Kulladalströjan, det första sedan hattrick-matchen i Lödde. Barrikaden får ett bra läge för en replik när en hörna hamnar hos ex-Kulladalaren Alex Mårtensson som drar till på volley - över. Alex var ju en del av 97:orna, valde att stanna i Kulladal när de flesta gick till Olympic. Efter Kulladalstiden har han varit i Kvarnbys U19 innan han efter några års frånvaro gjorde comeback i Barrikaden. Kulladal hade problem att få ut något av sitt bollinnehav med ett anfall kring mitten av halvleken stod ut där Eddie Ekblad, Gavran och Wedin samarbetar effektivt. Gavrans avslut lämnar dock mer att önska. Även nästa gång Kulladal är framme är det Gavran som är sist på bollen, nicken på Zambrottas inlägg går även den över. Men precis innan paus hittar han rätt, då Markus Swanes inlägg från vänster prickar hans panna. Målet är en kontring som föregås av en handssituation som leder till högljudd klagan hos hemmalaget. 2-0 Kulladal i paus dock.

  

Oliver Ohlsson hoppar in mot Calle Stenberg i paus, med tanken att Stenberg, Danne och Bruce skulle gå runt. Det fanns vissa tendenser att försvarna följde med upp lite mer i andra havlek. Bland annat har Stenberg en utflykt när han väl kommit in igen och Zambrotta har halvlekens bästa målchans när han från nära håll får på ett avslut som Barrikadens Max Palmgren gör en fantastiskt enhandsräddning på. Edward Asamoah är nästa testspelare att få chansen när han hoppar in med tio minuter gångna. "Eddie" spelade i Kulladal 2013 och fick mestadels hoppa in under den tiden. I dagens match blev det alldeles för ofta att han trasslade sig in i situationer istället för att använda lagkamraterna. Det är också något vi sett på träningarna. Hur fysiskt stark han än måvara leder det ingenstans. Det måste han komma ifrån. Kulladal skapade många hörnor matchen igenom men trots sedvanligt fin fot av Zambrotta var dom allt som oftast harmlösa, bästa läget hade Daniel Jansson när han skottar över. Å andra sidan släppte man heller inte till mycket på Barrikadens fåtal hörnor trots en imponerande fysik i det laget. Kanske hjälpte "utskällningen" vid den första hörnan. Swane tvingas dessvärre utgå efter att ha hamnat snett med foten på Mattias Anderssons klassbrytning när Swane var på väg att bli ensam med målvakten. Hoppas det inte äventyrar hans medverkan på torsdag. Matte för övrigt en av planens bästa spelare. Med tjugo kvar kommer ynglingarna Felix Påhlsson och Primus Swenson på banan. Viss förhoppning att dom skulle kunna förändra tempot i matchen men eftersom dom precis lirat match med juniorerna i Trelleborg så var det nog för mycket begärt. Skärpan var inte där i Kulladal. Tims annars så känsliga frisparksfot lyckades inte hålla nere bollen i utmärkt läge. Danne står för en viktig brytning mot slutet när Matte Andersson stormar fram. Längre fram är han nära att få assist när Gavran nickar hans fina cross metern utanför. I Barrikaden imponeras man stort över evigt unge Martin Nilsson som trots några år över de fyrtio kan komma in och sätta avtryck på matchen. Det är ett härligt gäng Barrikaden. Nu ska dom bara ge Pascal Dahlgren lite fler chanser. Men när domaren blåste av för nittio minuter gjorde hon oss alla en tjänst, för det här var en tråkig gåfotbollsmatch. 


Matchens spelare

Filip Gavran. Löpte mycket och visade vilja genom det. Kom till många avslut matchen igenom när skärpan så klart kunde varit bättre men han är iallafall där. Vill gärna ha boll hela tiden, vilket ibland kan bli för mycket men hellre det än tvärtom. Kommer bli oerhört nyttig under säsongen. 

ANNONS
Av 1938 - Måndag 12 mars 11:30

DagTidMatchResultatMålskyttar
Onsdagkl 18.30Furulund (5) - Dösjöbro1-8D: Ted Saarnak 3, Oskar Lundin, Fredrik Lövgren, Jesper Oléhn, Alexander Gustavsson, Hugo Möllerstedt
Fredagkl 19Lund (4) - Malmö Cityinställd 
Lördagkl 12Dösjöbro - Bjärred (4)
10-0D: Fredrik Lövgren 4, Jesper Oléhn 2, Robin Fors 2, Ted Saarnak, Hugo Möllerstedt 
 kl 13Kvarnby (2) - Lödde1-2 
 kl 13LB07 - Veberöd (4)3-0 
 kl 13Wormo - Ödåkra (4)inställd 
 kl 14Eslöv - Högaborg (2)3-0 E: Viktor Nilsson 2, Zakarias Zigaf 1 
Söndagkl 13Tomelilla - Karlshamn (3)0-0 
 kl 13.30Barrikaden (5) -Kulladal
0-2K: Mario Gloger, Filip Gavran 
 kl 14Hörby - Simrishamn (4)0-2 

ANNONS
Av 1938 - Fredag 9 mars 11:45

Då har det äntligen blivit dags för den numera klassiska försäsongsmatchen mellan Barrikaden och Kulladal. Förra årets dito blev en jämn tillställning som Kulladal lyckades avgöra via en minst sagt slumpartad hörna. Året innan det var det Barrikaden som segrade med uddamålet (2-1). Inte sällan brukar det vara jämna duster när lagen möts. Barrikaden levde länge med kniven mot strupen i fjolårets div 5 men lyckades via en brutal överkörning säkra kontraktet i sista omgången - man slog Liria med 9-0! Noterbart att Barrikaden trots en tuff säsong inte förlorade en enda match mot de två toppstridande Vellingelagen IF/FF där man hämtade hem tre oavgjorda och en vinst. Synnerligen imponerande. Inför årets säsong har man bland annat förstärkt med gamla Kulladalaren Mattias Andersson som därmed blir den tredje i gänget som även innehåller legendaren Henrik Nilsson och Alex Mårtensson. Kulladal kommer ställa ett starkt lag på benen, detta trots en del frånvarande. Våra yngre förmågar ska spela juniormatch i DM varpå dom faller bort. Dessutom återbud från Sebastian Rask, Tobinho Sjöbäck, Patrik Ingholt och Martin Persson förutom våra redan skadade spelare. Vår gamla anfallare Edward Asamoah är uttagen i matchtruppen, han har tränat med oss några veckor nu och ska visa upp sig. Så ska även mittfältaren Filip Velin som flyttat till Malmö från Landskrona och också tränat med oss i några veckor. För Kulladal är det här en bra värdemätare mot vad som komma skall på torsdag i Malmömästerskapen, Barrikaden och Rosengård spelar nämligen i samma serie och gjorde så även 2017. Dessutom är det första matchen sedan Balkan i MM för flera veckor sen. Med allt detta i åtanke är det nästan på tal att uppgradera matchen till en A-match, kanske ska ha det godkänt på högre ort först. Håkan Isgren intar i vilket fall som helst tränarsysslan. 


BARRIKADEN - KULLADAL

TRÄNINGSMATCH

SÖNDAGEN DEN 11MARS KL 13.30

SORGENFRI IP, MALMÖ


Truppen


21. Calle Nelin

2. Oliver Ohlsson

3. Tim Rickbo

4. Daniel Jansson

7. Filip Gavran

8. Filip Velin

9. Markus Swane

10. Filip Ahlström

11. Eddie Ekblad

12. Joakim Söderlund

14. Edward Asamoah

15. Calle Stenberg

17. Mario Gloger


+eventuellt någon till


Match-up:

                                                       
Bildat19381975
HemmaplanKulladals IPGullviksborgs IP
TränarePatrik Påhlsson (femte året)Andreas Nilsson (-)
Fem säsonger2017: 3:a i div 3 SG
2016: 8:a i div 3 SG

2015: 1:a i div 4 SV
2014: 10:a i div 4 S
2013: 9:a i div 4 S
2012: 11:a i div 3 SG
2017: 8:a i div 5 SV
2016: 8:a i div 5 SV
2015: 7:a i div 5 SV B
2014: 1:a i div 6 SV A
2013: 9:a i div 6 SV
2012: 11:a i div 5 S
FormVVVFVVFFOO
Fem senaste

Lödde (B) 5-2

Högaborg (B) 7-1

IFK Malmö (B) 1-0

LB07 (H) 1-2
Balkan (B) 4-3

Bunkeflo (B) 4-2

FC Rosengård U (H) 2-5

Heleneholm (B) 0-4

Bosnien/H (H) 3-3

Hallands Nation (B) 0-0

Tabellplacering
3. Kulladal 20 12 4 4 48-26 40p8. Barrikaden 22 6 6 10 30-32 24p
Hemma/Borta
(2017)

Borta:
3. Kulladal 10 6 2 2 21-11 20p

Borta:
8.  Barrikaden 11 4 2 5 19-16 14p

Fem års möten

2017, träningsmatch: Kulladal - Barrikaden 1-0 (-)

2016, träningsmatch: Barrikaden - Kulladal 2-1 (Stefan Vagic)

Skyttekung (2017)

Sebastian Rask, 17mål

Anders Folkesson, 9mål


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

Från 2016års naturgräsmöte (!) som Barrikaden vann med 2-1. Kulladals mål gjordes av Stefan Vagic.

Av 1938 - Torsdag 8 mars 21:16

Så har då slutligen Kulladal och Rosengård enats om ett speldatum för kvartsfinalen i Malmömästerskapen. Det blir torsdagen den 15mars kl 19 på Kulladals IP. Rosengård som för övrigt ikväll skulle spelat sin uppskjutna DM-match mot Skanör/Falsterbo men även denna gång blev den uppskjuten - oklart varför. Rosengårds nästa match blir istället mot Srbija, även den i DM:s gruppspel. 

Av 1938 - Torsdag 8 mars 09:35

Ger man sig ut för att kritisera får man också ge beröm när tillfälle ges. Samorganisationen har beslutat att gruppspelet i MM måste vara färdigspelat innan kvartsfinalerna drar igång. Det var precis den beslutsamheten och ansvaret som saknades. Hyllies match mot Bellevue är därför uppskjuten medan deras sista gruppmatch mot Flagg har fått nytt speldatum: Måndag 12mars kl 19. Hoppas snön försvinner till dess så vi kan bokföra gruppspelet. 

Av 1938 - Torsdag 8 mars 09:30

Då har DM:s gruppspel startat. Det blev en hel del inställda matcher på grund av snön. Några flyttades till i början av denna vecka medan andra flyttats något längre fram. Bland dom inställda hittade vi både vår kommande motståndare i MM, Rosengård och våra bröder i söder Lindeborg som skulle mött Heleneholm. Noterbart är att Mattias Andersson spelade nittio minuter för sitt Barrikaden, först som mittback och i slutet som anfallare. I samma match tvingades Henrik Nilsson avbryta sitt inhopp på grund av en fotskada. Hoppas inte det äventyrar matchen mot Kulladal på söndag, det hade varit väldigt tråkigt. Matchen mot Hallands Nation slutade iallafall 0-0. Tack Bengt Månsson för ett som vanligt läsvärt referat. I Srbijas 6-1-kross mot div 6-laget Lunds FF satte Stefan Vagic ett av målen. Överlag en bra DM-start för Malmölagen vars enda förlorare hittills är Makedonija som åkte på 1-15 mot Lundalaget Linero. Robin Svensson stod i mål för Limhamns FF när dom fick en utmärkt start på DM-spelet 2018, eller vad sägs om 8-2 (!) mot AC Kvarnby. Tobias Lewicki femmålsskytt! Oxie hade oväntade problem med div 7-laget Tygelsjö där man kvitterade först med en minut kvar av matchen. Starkt av Tygelsjö som därmed tagit fyra poäng mot Oxie under vintern (4-2 i MM). Matchen mellan Västra Ingelstad och Husie fick sig en galen start där det redan efter en halvtimme blivit fem mål. När krutröken lagt sig hade Husie, via två mål av Ken Hansson, tagit hem de tre poängen. 


Lördag:

Örtofta - Klagshamn (grupp 16) 1-5


Söndag:

Hallands Nation - Barrikaden (grupp 12) 0-0

Löberöd - Bunkeflo (grupp 15) 1-3

Makedonija - Linero (grupp 14) 1-15

Srbija - Lunds FF (grupp 18) 6-1


Måndag: 

Seved - Svedala (grupp 20) 1-6


Tisdag:

Västra Ingelstad - Husie (grupp 17) kl 19

Oxie - Tygelsjö (grupp 19) kl 19.30

AC Kvarnby - Limhamn (grupp 13) 2-8


Torsdag:

Rosengård - Skanör/Falsterbro (grupp 18) kl 19, spelas på Tångvalla IP


Onsdag (14mars):

Heleneholm - Lindeborg (grupp 16) kl 19

Gylle - Korpen Malmö (grupp 14) kl 19.30


Grupp 12

 LagMaVOFMålP
1.Harlösa11005-13p
2.Barrikaden10100-01p
 Hallands N10100-01p
4.Näset10011-50p

Grupp 13

 LagMaVOFMålP
1.Limhamn11008-23p
2.Furulund11003-03p
3.Klågerup10010-30p
4.AC Kvarnby10012-80p

 

Grupp 14

 LagMaVOFMålP
1.Linero110015-13p
2.Gylle00000-00p
 Korpen M00000-00p
4.Makedonija10011-150p

Grupp 15

 LagMaVOFMålP
1.Bunkeflo11003-13p
2.Skansen00000-00p
 Skivarp00000-00p
4.Löberöd10011-30p

 

Grupp 16

 LagMaVOFMålP
1.Klagshamn11005-13p
2.Heleneholm00000-00p
 Lindeborg00000-00p
4.Örtofta10011-50p

Grupp 17

 LagMaVOFMålP
1.Husie11004-33p
2.Bara00000-00p
 Gislöv00000-00p
4.V Ingelstad10013-40p

Grupp 18

 LagMaVOFMålP
1.Srbija11006-13p
2.Rosengård00000-00p
 Skanör/F00000-00p
4.Lunds FF10011-60p

Grupp 19

 LagMaVOFMålP
1.Teknolog11002-13p
2.Oxie10101-11p
 Tygelsjö10101-11p
4.Skegrie10011-20p

 

Grupp 20

 LagMaVOFMålP
1.Svedala11006-13p
2.Uppåkra11005-03p
3.Seved10011-60p
4Kiaby10010-50p

Så här fortsätter sedan DM-spelet – efter gruppspelet:

* Mellanrunda ett spelas den 1/4:
Här möts de 21 gruppsegrarna samt de elva bästa tvåorna och där de 16 segrarna går vidare till andra mellanrundan.

* Mellanrunda två och som spelas den 11/4.
Här går de åtta segerlagen vidare – till omgång två.

* Omgång två spelas den 25/4.
I omgång två fylls lagen från division tre och fyra.

De 18 segerlagen går här vidare till omgång tre.

Källa: Småklubbsbloggen

DM
Av 1938 - Söndag 4 mars 16:09

Liksom för Kulladal kunde inte Hyllie och Flagg genomföra sin planerade match igår. Den matchen är alltså den sista i Malmömästerskapens gruppspel där Flagg vid vinst med tre mål ännu har chans att gå vidare till kvartsfinal eftersom man då går om Lilla Torg och upp på andraplatsen. Det högst anmärkningsvärda med den inställda matchen är att Hyllie, som planerat sin kvartsfinal mot Bellevue till onsdag (den 7mars), kommer att spela sin första slutspelsmatch innan man spelar sin sista gruppspelsmatch. Man skulle alltså rent teoretiskt kunna åka ur turneringen i kvartsfinal och ändå tvingas spela gruppmatchen mot Flagg. 


Jag vet inte om något liknande någonsin har hänt. Naturligtvis går just detta att skylla på vädret. Men överlag är det mest kaos över turneringen. Ta bara exemplet Lindeborg som åkte ur turneringen för att Bellevue och Oxie inte ville spela dom sista tio minuterna av sin match som ju avbröts på grund av en allvarlig skada. Det måste ju finnas regler för sånt? I vilket fall som helst känns det som om MM skulle mått bra av att styras upp något. Som det är nu har klubbarna all makt och ansvar medan organisationen i stort sett bara för in resultat. Det hela blir smått parodiskt. All heder till klubbarna som ställer upp och försöker göra något av det. 


Kulladal och Rosengård har ännu inte hittat ett speldatum. Troligtvis blir det en dag mitt i vecka 11 (12-18mars).

Av 1938 - Lördag 3 mars 16:30

DagTidMatchResultatMålskyttar
Tisdagkl 18.30Lunds SK (4) - Eslöv1-5E: Victor Nilsson 3, Jan Mellblom, Kim Jeppsson
Lördagkl 12Dösjöbro - Nike (4)
0-7D: -
 kl 12.15Lödde - Höganäs1-2 
 kl 13IFK Malmö (2) - LB072-3L: Emir Osmanovski, Mattias Hansson, Alexander Robert
 kl 13Wormo - Eslöv 0-3E: Linus Persson, Pontus Gressman, Filip Olsson 
 kl 13Åkarp (4) - Malmö Cityx-x 
 kl 14Kulladal - Vellinge IF (4)inställd 
 kl 14Simrishamn (4) - Tomelillainställd  

Jubileumsdag!

6 juni är det dags för klubbens efterlängtade internturnering. I år tänkte vi försöka göra ännu mer av den då vi också i år fyller 80 år som fotbollsförening. För er som inte varit med tidigare så blandar vi lag med deltagare från alla åldersgrupper och har en turnering. Vi kommer också att ha lotterier, café, sponsorer på plats och andra aktiviteter. Målet är att det ska bli en riktigt familjedag uppe på IP! Detaljerat tidsschema kommer. 

 

 

KFF-tipset

Antal inlämnade: 54


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Nästa match

 vs                          

Omg 5, div 3 SG

Lördagen den 12maj kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

 4-1        

Div 3 Södra Götaland

Tabell - Div 3 SG
  Lag Ma V O F Mål P
1. Eslöv 4 3 1 0 10-4 10p
2.  IFK Tbg 4 3 1 0 10-4 10p
3.  LB07 4 3 0 1 8-4 9p
4. Lödde 4 2 1 1 13-8 7p
5. Malmö City 4 2 1 1 9-9 7p
6. Kulladal 4 2 0 2 11-8 6p
7. Wormo 4 2 0 2 7-7 6p
8. Balkan 4 1 2 1 7-8 5p
9. Höganäs 4 1 2 1 5-6 5p
10. Tomelilla 4 1 0 3 1-3 3p
11. Dösjöbro 4 0 0 4 3-11 0p
12. Hörby 4 0 0 4 8-20 0p

 

Lag 1 går direkt till div 2
Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se