1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - 7 november 2016 11:40

Efter 0-2-förlusten mot Halmia i första matchen fick Rosengård en extrachans i div 1-kvalet när Halmia sedan förlorade mot Uddevalla. Men Rosengård behövde vinna hemmamötet med gruppledaren Uddevalla med tre mål för att ha chans att vinna gruppen och således gå vidare i kvalet till div 1. Det var precis vad man gjorde. I 93:e minuten kom 3-0-målet som innebär att laget får möta Trollhättan, som hamnade på återkvalplats, i ett dubbelmöte om en plats i nästa års div 1 södra. Dubbelmötet inleds på onsdag i Malmö och avslutas på söndag i Trollhättan. Vilken imponerande insats av Rosengård. Se om man till och med kan avvärja den mindre kris inom Malmöfotbollen som bloggen ville måla upp efter att Prespa åkt ur ettan. 


     

ANNONS
Av 1938 - 5 november 2016 23:45

Just som Malmö FF i eftermiddags var igång med att förbereda söndagens guldfirande på Swedbank spelade Prespa Birlik en ödesmatch i div 1 på gamla Stadion intill. En katastrofal höst avslutades med en ny tung förlust när anrika Mjällby segrade med siffrorna 3-0. En vinst hade kunnat ge Prespa en återkvalplats men frågan är om man själv trodde på det när det forna topplaget (i våras var man med i toppstrid!) bara vunnit en match sedan 3juli. Istället var det Mjällby som stoppade en historisk blödning när man nu undvek att rasa igenom en ny serie, laget spelade ju allsvenskt så sent som 2014. 


Vad man än tycker om Prespa, laget har ju använt rätt vassa armbågar på sin väg upp för seriesystemet - många Kulladalare minns nog fortfarande hemmamatchen 2011, vill jag hävda att det här är en mindre katastrof för Malmöfotbollen i stort. Som Prespas sportchef och vikarierande tränare uttryckte det för Sydsvenskan efter matchen idag: "Sedan är det tråkigt att det ser ut som det gör i Malmöfotbollen. Vi har de svenska mästarna, sedan ingenting". Det var länge sedan staden hade ett lag "precis bakom" Di Blåe, senast var väl LB 07:s tur i Superettan om jag inte minns fel. Nu spelar dom i div 4! Med Prespas snabba avancemang upp till div 1 kändes det ändå som om det äntligen fanns ett lag som satsade och på sikt kunde, givetvis inte konkurrera med MFF men ändå vara där och peta lite. Som Malmöbo bör man vara stolt över att ha ett mästarlag men klubben är för ensamt på tronen. Klubben kan välja och vraka precis som man vill bland fotbollstalanger i stan. Och det är inte precis som om man delar med sig av den stora kakan heller (kom inte med Nätverket). Varför skulle man å andra sidan. Men för den övriga Malmöfotbollen känns det inte riktigt bra. I skrivande stund har FC Rosengård ännu chansen att nå div 1 via kval, det krävs en 3-0-seger hemma mot Uddevalla imorgon och sedan seger i ett dubbelmöte med Trollhättan från div 1 södra. Men missar dom den chansen har landets tredje största stad och med ett invånarantal på över 300.000 återigen bara ett (!) lag i div 1 och uppåt. IFK Malmö (i nylig tid), LB 07, Klagshamn, Prespa och FC Rosengård har alla varit däruppe och nosat bara för att sedan studsa tillbaka rätt så omgående. Satsningarna verkar ofta kortsiktiga och felriktade. Jag vet inte vad som kan göras men jag känner mig övertygad om att något måste göras. Malmö ska ha minst ett lag i varje division från Allsvenskan och nedåt, vi har ju för f-n landets bästa fotbollsspelare. 

ANNONS
Av 1938 - 3 november 2016 15:07

Div 3 Södra Götaland 2017 (förslag nr 1)


LagFörra säsongenSenast seriemöte*
Kulladal8:a i div 3 SG-
Bjärred1:a i div 4 SV2002
BW 9011:a i div 2 SG2012
Dösjöbro7:a i div 3 SG2016
Eslöv1:a i div 4 N2007
Hyllie2:a i div 4 SV2011
Hörby2:a i div 4 Ö-
IFK Tbg4:a i div 3 SG2016
Lunds SK1:a i div 4 Ö2010
Lödde3:a i div 3 SG2016
Nosaby6:a i div 3 SG2016
Olympic12:a i div 2 SG2009

*När Kulladal och nämnda lag låg i samma serie sist

 

Klubbarna har några veckor på sig att komma med eventuellt missnöje. Den definitiva seriesammansättningen ska vara klar den 25nov. Man kan väl tänka sig att Bromölla och/eller Nosaby eventuellt motsätter sig att hamna i olika serier (Bromölla hamnade i förslaget i div 3 SÖ). Liksom förra året hamnade Wormo i förstaförslaget i div 3 SV med Göteborgs- och Hallandslag. Det kommer man nog vilja överklaga. Kågeröd och Högaborg är övriga två Skånelag som hamnade i denna serie. Till skillnad från förra året blev det inte så många nya motståndare, förvisso har Kulladal (med förbehållet - i modern tid) aldrig mött Hörby i seriesammanhang tidigare men senaste åren har vi ett par välspelade träningsmatcher mellan oss. En spännande serie. Se om den behålls såhär. Besked i slutet på månaden. 


 

Av 1938 - 1 november 2016 18:34

Kulladals förre tränare (2009-2012) Michael Sander byter div 4-förening till nästa säsong. Idag presenterades han som Rydsgårds nya tränare. Han ersätter därmed en annan gammal Kulladalstränare, Tommy Johnsen, som lämnar efter ett år. Rydsgård kommer från en säsong i div 4 östra där kontraktet säkrades först i sista omgången. Segern borta mot Önneköp förde laget från återkvalplats till säker mark. För Sander blir det lite av en cirkel som sluts efter att han en gång i tiden påbörjade sin tränarkarriär i Skurup. Han kom närmast från BK Höllviken som han tränat under tre säsonger.


Stort lycka till i Rydsgård Micke!

 

Av 1938 - 1 november 2016 15:14

 

Omg 10 - Topp 5:

1. Mustinatorn FF, 82p (A.Sanchez, 26p)

2. Big T´s, 78p (A.Sanchez, 26p)

3. Boomxhakanogo, 70p (S.Aguero, 16p)

     FC Ennen, 70p (Coutinho, 16p)

5. FC Mukke, 69p (S.Aguero, 32p)


Sistaplats: Jonte, 23p


Totalen - Topp 5:

1. Teds Squad, 547p

2. JT, 517p

     Karlssons Bollskola, 517p

4. Boomxhakanogo, 495p

5. FC Ennen, 492p


Sistaplats: Leshig Gazelle, 393p

 

Vinstsumma: 14ookr

 

Nästa omgång: Lör 5okt kl 14. 


Här är alla lag och deltagare:


AllaVetAttHanVann (Filip "Bruce" Ahlström, Senior)

Big. T´s (Tonny "TT" Tindberg, Kvarnby - tidigare KFF-mv)

Boomxhakanogo (Tim Rickbo, Senior)

Capone´s (Eddie "Zambrotta" Ekblad, Senior)

Cesc and the city (Oliver Wågreus, 99:orna)

Dommedeus (Dominic Cica, 99:orna/Senior)

FC Ennen (Jens Ennen, tidigare Fältare, polare med TT/JT)

FC Mukke (Mukremin Semovski, Senior)

FC Stolpskott (Mathias Andersson, tränare 02:orna)

IL Grande Ibra (Björn Nelin, lagledare Senior)

Jonte (Jonathan Malmqvist, Senior)

JT (Joel "JT" Tindberg, tidigare KFF-mf)

Kanonerna FF (Filip "Fille" Jönsson, Senior)

Karlssons Bollskola (David "Linderoth" Karlsson, Senior)

Leshig Gazelle (Aslan "Lejonet" Hamadi, Senior)

Mustinatorn FF (Noah Christoffersson, Trelleborgs FF - tidigare KFF-fw)

Nydala IF (Jimmie Andersson, Senior)

Perzzons Pack (Martin "MP" Persson, Senior)

Pålle FC (Patrik "Pålle" Påhlsson, tränare Senior)

Romansoff (Andreas Romansoff, tidigare KFF-mf)

Team Liam (Liam Andersson, son till Jimmie Andersson)

Team Sötsur (Calle "Sötsur" Stenberg, Senior)

Team Träfot (Mattias Jurlander, Senior)

TedsSquad (Teddy Bergqvist, Malmö FF - Olivers polare)

Tillsammans (Primus Swenson, 99:orna)

Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck, Senior)

Vinnarens FC (Felix "Felle" Påhlsson, 99:orna/01:orna)

Will Griggs on fire (Sebastian Rask, Senior)


Av 1938 - 1 november 2016 14:31

Mellansäsongsträningen fortsatte på måndagskvällen. I lagom tid till att den började försvann duggregnet och lugnet kom över idrottsplatsen. Trots flertalet juniorer på plats var spelarantalet inte så väldigt högt. Många återbud av olika anledningar. Fortfarande har ett fåtal spelare en irriterande vana att inte höra av sig om man inte kan träna. Jag skiter fullständigt i vilket om jag ska vara ärlig men för tränarnas del är det oerhört viktigt att veta antalet spelare som ska vara med eftersom dom kör sitt upplägg därefter. Nu ska bara juniorerna initieras i det också. Återbud senast kl 17 träningsdagar!


Calle Nelin gjorde sin första träning efter uppehållet och därför fanns två målvakter på plats och det gjorde att kvaliteten ökade. Trion Sebastian Rask, Eddie Ekblad och Joakim Söderlund var tillbaka från sydliga breddgrader och också det gav ökad kvalitet. Sen blir det så tydligt när Daniel Jansson och Calle Stenberg är med samtidigt. Det blir plötsligt lite högre krav på samtliga. Primus Swenson tränare sin första träning efter uppehållet och det syns att han varit uppe längre än sina lagkamrater i U17, han tar för sig direkt. Kanske bra för dom andra att se. Bland övriga juniorer stack en Ali Hassan Faleh ut lite extra, han snackar mycket och bra. Angående provspelare var det samma två som i torsdags, klart spännande båda två. 


Intressanta tränarnyheter i Malmöfotbollen:

- Josip Cica tar över Croatia som nyligen klättrade upp i fyran

- Peter Nilsson tar över Lindeborg som nyligen trillade ner i sexan


Hoppas att ni kommer märka bättre bildkvalitet framöver, för nu är en ny mobil inhandlad och förhoppningsvis kan det piffa upp bloggen lite extra... 

     

Av 1938 - 27 oktober 2016 22:34

Lite mer än tre veckor har gått sedan avslutningen mot Flagg i div 3. Nu är vi igång igen, det var truppen redan i måndags men undertecknad kunde först vara på plats ikväll. Hemma kl 22.30 är lite på gränsen för dom som ska upp och jobba imorgon bitti. Men det är dom tiderna vi blivit tilldelade så det är bara att köpa rakt av. När man dessutom kommer hem och Fight Club går på tv klarar man det än mer. Nästa vecka blir samma tider, sen veckan efter det blir det måndagar kl 18.30-20 och torsdagar kl 19.45-21.15 När vi ändå pratar kommande schema kastar vi in gruppspelsmatchen mot Kvarnby som spelas den 26nov kl 14 på Bäckagård. 


Just nu är vi fler ungdomar än seniorer på träningarna. Samtliga U17-spelarna tränar nämligen med seniortruppen dessa dagar samtidigt som några seniorer ännu håller lite ledighet. Bloggen har följt 99:orna under en längre tid så för en gång skull är jag rätt insatt i nästa generations spelare. Ni som följt bloggen senaste åren lär känna igen namnen efterhand som dom kommer på tal. Där finns några klart intressanta spelare som med lite finputsning representerar Kulladals A-lag inom några år. Majoriteten har redan varit uppe och provat på seniorfotboll, dels genom tidigare träning men också spel med U-laget. Undantar vi Johan Mellqvist och Dominic Cica, som har ett par respektive en säsong(er) i seniortruppen redan, så är det Primus Swenson (Flagg borta 2016) och Oliver Wågréus (Staffanstorp borta 2015) som spelat A-lagsfotboll. Det blir en lite annorlunda sits nu när man ska träna frekvent med seniorspelare, vissa höjer sig medan vissa inte klarar av det. Låt oss se vem som har vad som krävs. En klart spännande tid för seniortruppen som trots flera tappade årgångar (1996, 1997, 1998) klarat ut det, mycket tack vare en stark stomme spelare där 89:orna/90:orna utgjort grunden. Nu har man för första gången på länge en hel årgång att ta tillvara på. Spännande är bara förnamnet. 


Det kommer inte bara ställas krav på fotbollsspelandet. Ödmjukhet är kanske det allra viktigaste ordet att ha med sig när man kommer upp i ett seniorlag. Under det kommer ord som tålamod, respekt och bemötande. Det måhända att du är en stor talang men uppfyller du inte övriga faktorer lär du få det svår, särskilt i en redan sammansvetsad trupp som Kulladals. Ska inte sitta och skriva ett helt inlägg om gruppsykologi men så ofta har vi sett unga spelare komma till korta för att dom inte klarar jobba i grupp. Redan nu befarar jag att somliga inte kommer klara detta, hoppas jag har fel. 


Några provspelare har vi också på plats. Sebastian Ascencio Dahl som under året varit med och fört Croatia upp i div 4. Dennis Rickbo (lillebror till Tim) som jag sett ett par tre gånger i Vellinge IF och som jag gillar en hel del. I måndags provspelade även Daniel Kumlin som i Skåne representerat Veberöd (även Lyckå i Blekinge). En del spelare är på väg bort men där kan vi invänta till dom faktiskt bestämt sig. 


Vi får vänta ett litet tag till på SvFF:s förslag till seriesammansättning 2017. Idag kom dock förslaget till div 4 och nedåt. Av våra tidigare kollegor så hamnar Nike och Flagg i div 4 SV med Malmölagen, Trelleborgslagen, Åkarp och Höllviken medan Tomelilla och Hanaskog hamnar i div 4 Ö. I femman blir det återigen en Malmöfemma. I sexan delas Malmölagen och Lindeborg hamnar bland annat med lagen i fritt fall: Svedala och Oxie. För intresserade har Fotbollskåne lagt upp en snygg sammanfattning. Tänk på att detta alltså bara är förslag som kan ändras innan serierna spikas. 


Vi fick aldrig en riktig bloggavslutning på det negativa extrakvalet. Till Div 5: Det blev ju så att Furulund, trots segern mot Lindeborg, hamnade i det. Dessvärre drog man det kortaste strået mot Örkelljunga som vann playoffmatchen med 3-2. Till Div 4: Samma tunga öde drabbades Skabersjö av. Efter vinst i dubbelmötet mot Bjuvstorp tvingades man till en ny match för att nå div 4. Här blev det förlust mot Åstorp där motståndarna gjorde sitt segermål in på övertid. Tungt är en underdrift. En mångårig bloggare gläds iallafall åt ännu ett fantastiskt matchreferat från lagets sida, förmodligen den mest läsvärda hemsidan i södra Sverige. Något extrakval till div 6 verkar inte ha blivit av, oklart varför. Låt oss hoppas att Skåne slipper negativa extrakval nästa år. Måste kännas förj-vligt att spela sig igenom en tjugotvå matcher lång serie, vinna två dubbelmöten, bara för att allt ska komma ner till en 90min match om en plats i divisionen ovan. 


Allt för bloggen denna gång. Hörs!

Av 1938 - 26 oktober 2016 10:34

Bloggen fortsätter att ha svårigheter att tippa rätt slut på serien. Men årets säsongstips var åtminstone bättre än på länge med tanke på flera "nära" placeringar och tipset längst ifrån var trots allt bara tre placeringar fel. Ännu har undertecknad aldrig tippat rätt placering på egna laget, men det är väl också det svåraste att göra med tanke på (utebliven) självdistans. Bäst tips hittills härstammar från säsongerna 2012 och 2013 där tre placeringar tippades helt korrekt. 


SäsongHelt rättNära rättSämst tipsTips för KFFPlac för KFF
2016Österlen (1:a)
Lödde (3:a)
Bromölla (4:a, blev 5:a)
Flagg (8:a, blev 9:a)
Nike (12:a, blev 11:a)
Hanaskog (11:a, blev 12:a)
Tre plac.6:a8:a
2015Oxie (12:a)FC Trelleborg (3:a, blev 4:a)Sju plac.5:a1:a
2014-Klagshamn (11:a, blev 12:a)Åtta plac.2:a10:a
2013IFK Malmö (1:a)
Skanör/F (10:a)
Genarp (11:a)
Höllviken (2:a, blev 3:a)
Rydsgård (9:a, blev 8:a)
Sex plac.4:a9:a
2012Prespa (2:a)
Svedala (8:a)
Furulund (12:a)
Staffanstorp (7:a, blev 6:a)
Malmö City (9:a, blev 10:a)
Fem plac.6:a11:a
2011ÖT Smygehuk (9:a)Eriksfält (10:a, blev 11:a)Sju plac.1:a3:a

Dags för skärpning till nästa år!

Presentation


Välkommen till bloggen om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

 

  Lag Ma V O F  Mål
1.  Bjärred            
  BW90            
  Dösjöbro            
  Eslöv            
  Hyllie            
  Hörby            
  IFK Tbg            
  Kulladal            
  Lund            
  Lödde            
  Nosaby            
  Olympic            


Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Nästa match

 vs             

  

Träningsmatch

Fredagen den 24feb kl 19

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

 1-0                 

 
1-0 Stefan Vagic (77)

KFF-tipset

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se