1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - 15 oktober 2016 18:01

Kulladals hopp om spel även i nästa års U17 div 1 SG led en kraftig tillbakagång efter lördagens storförlust mot Lödde. Hemmalaget segrade med 4-1 efter 2-0 i paus. Man tog ledningen genom Andreas Ruggieri redan efter fyra minuter och Gustav Larsson ökade på innan paus. En utvisning på en Kulladalare hjälpte föga och när man fick spela med en man mindre i en hel halvlek minskade så klart chanserna om poäng drastiskt. Lödde gick ifrån till 4-0 innan Marko Spajic satte sitt andra mål i detta kval med tröstmålet 1-4. Att gå vidare på fyra poäng är inte alls omöjligt i en grupp där alla stod på en pinne efter första omgången, men storförlusten gör att det behövs en minst lika stor seger i bortamötet mot Lund för att lyckas nå andraplatsen som också ger tillgång till div 1-serien. 

 

Tabell

 MaVOFMålP
Lödde21108-54
Lund10104-41
Landskrona10102-21
Kulladal20113-61

Omg 1

Kulladal - Landskrona 2-2

K: Ajdin Besic, Marko Spajic

Lund - Lödde 4-4


Omg 2

Lödde - Kulladal 4-1

K: Marko Spajic

Landskrona - Lund (sön kl 14)


Omg 3

Lund - Kulladal (tors 20okt kl 19)

Landskrona - Lödde (tors 20okt kl 19)

ANNONS
Av 1938 - 15 oktober 2016 17:45

Kvalet till div 3 2016 

 

Div 3 - Kvalgrupp 12


MaVOFMålP
1. Hyllie22003-06p
2. Flagg21014-13p
3. Åkarp21013-23p
4. Harrie20021-70p

Omg 1

Harrie - Åkarp 1-3
Hyllie - Flagg 1-0 


Omg 2 

Åkarp - Hyllie 0-2

Flagg - Harrie 4-0


Tredje mötet för säsongen mellan Åkarp och Hyllie slutade i seger för Malmölaget. Förre IFK Malmö- och FC Trelleborgspelaren Johan Palmström gav laget ledningen efter tio minuter och sen spikade förre Kulladalaren Samir Diaz segern med sitt 2-0 med en kvart kvar. Hyllie har sannerligen satt sig i förarsätet och snott bilnyckeln i kampen om en div 3-plats. Nu räcker det med oavgjort i sista matchen mot redan avsågade Harrie. Därmed ser det ut som om sejouren i div 4 blir ettårig och att comebacken till div 3 är nära. 


Flagg gjorde sitt hemma på Dalhem. Säkra 4-0 mot ett kollapsat Harrie. Man hade dock behövt ett annat resultat ute i Åkarp, ja faktiskt allt utom en Hyllieseger hade varit att föredra. Nu måste man slå ett Åkarp som fortfarande har en liten chans samtidigt som Hyllie ska förlora mot ett Harrie som inte har något att spela för. Betänk att Harrie bara var målskillnad från att säkra en plats i trean utan kval. Med två raka förluster i kvalet är man nu helt ute ur kampen. 


Omg 3 (22okt)

Harrie - Hyllie (14)

Flagg - Åkarp (14)


Div 3 - Kvalgrupp 11


 MaVOFMålP
1. Kungsbacka22004-26p
2. Glumslöv21014-23p
3. Astrio21015-43p
4. Dalen/K20022-70p

Omg 1

Glumslöv - D/K 3-0

Astrio - Kungsbacka 1-2


Omg 2

Kungsbacka - Glumslöv 2-1

D/K - Astrio 2-4


Glumslövs förhoppningar om sitt första div 3-äventyr i klubbens historia (grusades nog (för denna gång) i Halland denna eftermiddag. Kungsbacka kom bäst ut ur pausen (1-1) och kunde genom André Karlsson fixa hemmasegern. Likt Hyllie ska man nu bara plocka poäng av gruppjumbon Dalen/KFF i sista omgången för att säkra fortsatt spel i div 3. Har bara vår egen div 3 SG:s statistik på det, men att ett lag som kvalar för att hålla sig kvar i trean faktiskt klarar det är väl inte så vanligt. Med största sannolikhet innebär alltså detta att något lag som faktiskt vinner/har vunnit sitt kval till skånska div 4, div 5 och div 6 tvingas till en extramatch för att få en plats. Inget kul läge alls... Vilka lag det blir bestäms av denna rankinglista


Omg 3 (22okt)

Glumslöv - Astrio (14)

Kungsbacka - D/K (14)


Skånelag klara för div 3 2017:

Bjärred

Lunds SK

Hörby

ANNONS
Av 1938 - 14 oktober 2016 09:00

Idag gratulerar vi allas vår favoritkanslist Robert Spoljar som fyller femtio bast! Mannen vars mobil nog slår något form av rekord i antal telefonsamtal per dag går under smeknamnet Spolle och har kommit att bli direkt avgörande för föreningens verksamhet. Uttrycket "att föreningen står och faller" med någon används något löst i vissa sammanhang men i detta stämmer det. Många dagar arbetandes på bristningsgränsen får vi hoppas att du åtminstone tar denna dag ledig. Det mångåriga arbetet som kanslist löper ända tillbaka till 80-talet (vad sägs om kanslibilden nedan från 1988) och på senare år har det epitetet övergått till kanslichef. Ska vi tro Spolle själv har han även nått en närmast legendarisk status på fotbollsplanen med över trehundra matcher i föreningen. Frågan är om det finns något mer njutbart än att öppna en kall bira och höra Spolle inleda med orden: "På min tid...". Som faktiskt bevis på att han uppnått något på fotbollsplanen bifogar vi en lagbild där ledargiganten Sam Gullberg syns som tränare (Sam högst upp till vänster och Spolle nedre raden trea från höger). Ni får ursäkta kvaliteten på bilderna som jag fick fotografera ur 60års jubileumsboken men förhoppningsvis får ni en glimt av femtioåringens föreningshistoria.


Stort grattis på dagen Spolle! 


  
 


Av 1938 - 12 oktober 2016 23:15

Kulladal fick en fullt godkänd start på kvalet till U17 Div 1 SG 2017 när man ikväll spelade 2-2 hemma mot Landskrona. Poängen blir desto starkare om man betänker att gästerna hade ledningen med 2-0 och dominerade spelbilden rätt så starkt en bit in på andra halvlek. BOIS tog ledningen med 1-0 mot slutet av första sedan Kulladalsförsvaret misslyckats med förstapressen utanför straffområdet och målvakten Osama Bitilmal varit stillastående på linjen. Ett olyckligt 2-0-mål kom i början på andra och uppförsbacken blev ännu brantare. Det kunde ha varit ännu värre för bara minuterna senare hade gästerna ännu en boll i nät men målet dömdes bort för offside. En del folk lämnade idrottsplatsen i tron om att matchen var körd men dom skulle få ångra sig. För samtidigt som 0-3 var nära så kändes det som om vändningen kom där och då. Några pigga inhoppare skulle göra susen. Bland annat Ajdin Besic som via en fin soloaktion på sin högerkant fick chansen att sätta dit en reducering. Många trodde nog på en passning in i straffområdet när han i snäv vinkel mötte målvakten men ett snyggt avslut invid förstastolpen smet in. För första gången i matchen kändes det som om Kulladal hade övertaget, dessförinnan tycktes BOIS ha full koll på matchen där Kulladal knappt kommit till några avslut. Några minuter efter 1-2 var det hemmalagets tur att ha en boll i mål som inte skulle räknas, bollen hade nämligen varit över kortlinjen. Den starka perioden för de blåklädda kom av sig något. Kulladalarna blev allt tröttare. Landskrona återfick kontrollen på matchen och skapade bland annat en del fasta situationer som matchen igenom kändes farliga. Paradoxalt nog var det dock på en hörna för BOIS som kvitteringen skulle komma på. Atiqullah Mohamed fick tag i en andraboll och lyckades på något sätt slå en perfekt djupledsboll till Marko Spajic som löpte förbi sin markering, rundade målvakten innan han slog in 2-2. Ett högst överraskande mål och det med bara några få minuter kvar. Betydelsen gick inte att ta miste på, hela Kulladalslaget samlades i en klunga för att fira målet. Hemmasupportrar vankade av och an innan domarens slutsignal kom som en befrielse. Resultatet var rena drömmen med tanke på hur 90% av matchen sett ut och regnet/blåsten/kylan glömdes för en stund bort. Som en bonus vann dessutom Kulladal straffarna som följde efter att samtliga spelare utom en BOIS:are som sköt över satt sina straffar. Om två lag hamnar på samma poäng, mål och inbördes möten är det straffarna som avgör placeringen. I allra högsta grad lever nu kvalet för Kulladal, särskilt med tanke på att gruppens andra match också slutade oavgjort. Den matchen verkar för övrigt varit en svängig sådan då Lund hade 2-0, tappade till 2-4 innan paus (!) för att sedan hämta upp till 4-4 i andra. Nästa match för Kulladal spelas i Löddeköpinge på lördag. 


Matchens Kulladalare? Mikael Marques!


Tabell

 MaVOFMålP
Lund10104-41
Lödde10104-41
Kulladal10102-21
Landskrona10102-21

Omg 1

Kulladal - Landskrona 2-2

K: Ajdin Besic, Marko Spajic

Lund - Lödde 4-4


Omg 2

Lödde - Kulladal (lör kl 13)

Landskrona - Lund (sön kl 14)


Omg 3

Lund - Kulladal (tors 20okt kl 19)

Landskrona - Lödde (tors 20okt kl 19)

Av 1938 - 9 oktober 2016 11:30

Big Bowl blev skådeplatsen för seniorernas avslutningssammankomst för säsongen. Käk och vad som, trots 5-1-ledning för Örebro halvvägs in, kom att bli en dramatisk match mellan Örebro och Malmö i SHL inledde det hela. Här delades även priser ut till årets spelare Calle Stenberg (A) och Tim Rickbo (U) samt till Sebastian Rask för flest poäng (8mål och 10ass) i seriespelet och Calle Nelin för flest matchens spelare utnämningar (4st). Liksom igår vill jag passa på att tacka för generös sponsorering av en person som önskar vara anonym men som bör veta hur väldigt mycket han betyder för mig personligen och för föreningen i stort. Ovärdelig är ett ord som ofta kan användas slösaktigt men i detta fallet är det befogat. 


Sen gick det över till bowling. Fem lag på fem banor gjorde upp om diverse vadslagningar och så klart titeln om Kulladals bästa (både lagmässigt och individuellt). Favoritskapet inför fick Ledarlaget bära eftersom man med Pålle och undertecknad kammade hem en första- och tredjeplats individuellt när det senast begav sig. Men i förstaserien stod det tidigt klart att man behövde ett långt inspel för att kunna utmana. Istället satte Lag MP med Söder i spetsen gasen i botten från start, Söders serie på 166p visade vägen. Med en totalpoäng på finfina 653 (snitt på 130) var man hela femtio poäng före tvåan Lag Mellberg. Länge såg det ut som om Ledarlaget iallafall skulle kamma hem serie nr 2 med fina och jämna poäng över hela banan men sent omsider (laget var försenat på grund av banstrul) spurtade Lag Nelin förbi och plockade hem serien med imponerande 665 (snitt på 133). Framgångsreceptet tycktes vara en jämnt hög nivå där Julle 151p, Zambrotta 150p och Calle Nelin 149p följdes åt. Inga stora siffror annars överlag och ingen spelare som landade på högre betygsnivå än godkänt. Tredje serien hann inte riktigt spelas klart av alla så lagtävlingen fick dessvärre ingen tredje vinnare. Individuellt sett stack dock några serier ut med undertecknads 227p med två tripplar, Filip Jönssons 176p med en dubbel och en trippel och Primus Swensons 166p där han inledde med fem rutor utan miss. Man kan väl lätt konstatera att banorna behövdes lära känna innan poängen börjar rassla in. Det låter kanske lite cheesy men jag vill tacka mina lagkamrater som snabbade sig för att jag skulle få avsluta min sistaserie och sen hejade på mig. Som (gammal) bowlingsspelare ligger det oerhört mycket prestige i att sätta en 200-serie, med ett låneklot. 


De fem lagen:

Ledarlaget - Pålle, Ralf, Björn, Håkan, Johan (Isgren)

Lag MP - MP, Domme, Myggan, Söder, Stenberg 

Lag Mellberg - Mellberg, Primme, Rask, Mackan, Bruce 

Lag Nelin - Calle mv, Mellqvist, Pierre, Zambrotta, Julle 

Lag Jönsson - Jönsson, Umid, Rickbo, Tobinho, Madja 


Bästa lag:

Serie 1 - Lag MP 653p (snitt 130)

Serie 2 - Lag Nelin 665p (snitt 133)

Serie 3 - (hann inte färdigspelas av alla)


Bästa lag totalt: Lag Nelin 1229 (snitt 122,9)


Bäst individuellt:

Serie 1 - Söder 166p

Serie 2 - Björn 158p

Serie 3 - Björn 227p (hann dock inte färdigspelas av alla)


Topp 5 bästa serier:

1. Björn 227p

2. Jönsson 176p

3. Söder 166p

4. Primme 165p

5. Björn 158p


Kvällen på Big Bowl - dom flesta gick sen vidare - avslutades med fina weisse (som Kung Zambrotta bjöd på) och en högst improviserad frågesport indränkt i danshörnans musik. Som tack för säsongen erhöll jag en bok med 25oo frågor från Vem vill bli miljonär som låg till grund för tävlingen. Han känner mig väl den gode MP. Två slutspel hann avgöras och det första avslutades med en rafflande Vellingefinal där Rask drog längsta strået mot Rickbo (och inget annat). Det andra blev en final mellan MP och Bruce och här blev det Linköpingssonen som plockade hem det. 


Frågesport indränkt i nattklubbsmusik:

Vinnare slutspel 1: Rask

Vinnare slutspel 2: Bruce


Enstaka bilder över kvällen finns på bloggens fb-sida men i ärlighetens namn höll jag igen med bildtagandet eftersom min mobilkamera bara tar suddiga bilder i halvmörker. Det ska bli bättring på det, lovar. 


Bloggen tar inget reellt uppehåll men eftersom laget har träningsuppehåll till 25okt kommer uppdateringen inte ske lika frekvent de närmaste veckorna. Men kvalet till div 3 kommer naturligtvis följas med stort intresse. 


Må väl Kulladalare och andra fotbollsnjutare!

Av 1938 - 8 oktober 2016 21:00

A: Calle Stenberg U: Tim Rickbo

                               

       

                                

Har gått från klarhet till klarhet under ännu en strålande säsong. Spelade tjugoen av säsongens tjugotvå seriematcher och gjorde det med den äran. Tre gånger utnämnd till bästa spelare. En slitstark och följsam försvarare som alltid ger hundra procent, oavsett om det är träning eller match. Fick kröna säsongen med ännu ett elegant nickmål, vi minns ju målet i Svedala förra säsongen, borta mot Nosaby. Vår småländska backklippa gjorde i år sin hundrade seriematch i Kulladalströjan när han entrade planen på Vångavallen i augusti. Det var ju tur att du inte höll dina ord efter den där pokerkvällen om att sluta efter dåvarande säsong. Scenen är din Stenberg!

 

Han skrevs in i truppen som innermittfältare men det var som mittback han kom att dominera centrallinjen i det U-lag som tidigt visade sitt värde i en svår serie. Lyckades aldrig ta en fast plats i A-laget men gjorde stor nytta med sina många inhopp från 24min-inhoppet i premiären till 45min-inhoppet i sista omgången. Med en känslig passningsfot gillar han att "ställa frågan" till motståndarnas backlinje och besitter med det en fin egenskap. Med rätt formning en klar utmanare om en startplats i A. 


Tidigare års vinnare:
2015: Daniel Jansson och Mattias Andersson
2014: Daniel Jansson och Morgan Nielsen

2013: André Jönsson och Pierre Svensson

2012: Joakim Söderlund och Hozan Faridoon

2011: Jörgen Mellberg och Jimmy El-Jaleb

Av 1938 - 8 oktober 2016 17:26

Kval till div 2, omg 1 av 2, match 1 av 2


Wormo - Varberg 0-2 

 

Efter ett rent skadehelvete (och annan frånvaro) tycktes Wormos säsongsavslutning helt förstörd. Tre raka förluster omg 19-21 och bara ett mål producerat. Men så kom en meriterad bortaseger med 2-1 mot serietrean Lödde och en liten förhoppning väcktes inför div 2-kvalet. Halvvägs in ser det dock mörkt ut efter att gästerna plockat med sig 2-0 från Landskrona inför nästa helgs retur i Varberg. Redan efter första halvlek hade gästerna 2-0 och inte blev det bättre av att Wormo missade en straff i slutet av matchen. Wormos framgångssaga - man hade alltså chansen (ja helt väck är den ju inte) att gå från div 6 till div 2 på sex säsonger - har fått ett tillfälligt uppehåll. Av 1938 - 8 oktober 2016 17:15

Kvalet till div 3 2016 

 

Div 3 - Kvalgrupp 12


MaVOFMålP
1. Åkarp11003-03p
2. Hyllie11001-03p
3. Flagg10010-10p
4. Harrie10011-30p

Omg 1

Harrie - Åkarp 1-3
Hyllie - Flagg 1-0


Hyllie avgjorde med ett sent mål i Malmöderbyt som inledde årets kval till div 3. Det var annars en jämn tillställning som såg ut att sluta mållös då de klara chanserna blev alltfärre ju längre matchen led. Flagg tycktes få med sig en viktig poäng inför kommande helgers två hemmamatcher men med få minuter kvar rann Hyllie igenom, kom till avslut vars retur pangades in till 1-0. Samir Diaz Emanuelsson (Hyllie 90min), Jonas Olsson (Hyllie 90min), Robin Svensson mv (Hyllie bänk), Esbjörn Berghult (Hyllie tränare), Mike Torres (Flagg 90min) och Andy Borg (Flagg bänk) var några gamla Kulladalare som intog kvalet. Något häftigt biljettpris (man fick betala mer för att växel saknades) men en högklassig korv i paus kompenserade det. 


Åkarp hade 1-0 i paus och vann till slut med 3-1 på Högalid. En tung start på kvalet för Harrie vars tränare Richard Koffed redan innan serien var slut gick ut med att han inte fortsätter över 2017. Harrie åker nu till Dalhem nästa helg i en match där vinst är ett måste och allt annat innebär div 4-spel kommande säsong. 


Omg 2 (15okt)

Åkarp - Hyllie (13)

Flagg - Harrie (14)


Omg 3 (22okt)

Harrie - Hyllie (14)

Flagg - Åkarp (14)


Div 3 - Kvalgrupp 11


 MaVOFMålP
1. Glumslöv11003-03p
2. Astrio------
3. Kungsbacka------
4. Dalen/K10010-30p

Omg 1

Glumslöv - D/K 3-0

Astrio - Kungsbacka (söndag 9okt 16)


Landskronalaget Glumslöv, som spelade div 6-fotboll så sent som 2013, fick en strålande start på div 3-kvalet. Hemma på Örevångs IP besegrade man Göteborgslaget Dalen/Krokslätt med säkra 3-0. Filip Hansson satte två mål och blev stor matchhjälte. Glumslöv har många skåningars blickar på sig i detta kval. Vissa av er har kanske noterat senaste veckans nyhet från Skåneboll om att ett så kallat extrakval kan krävas. Så pass många Skånelag trillade ur årets div 3 (Tomelilla, Nike, Hanaskog i div 3 SG samt Vejby och Klippan i div 3 SV G) att det helt enkelt riskerar finnas för många lag i div 4-serierna. Det hela kan leda till att lag som vinner sitt kval till div 4 riskerar att få spela en till match för sin plats. Det går sen vidare ner till kvalet till div 5 och div 6. Det hela kan dock förhindras om Glumslöv vinner sin kvalgrupp och således "lämnar sin div 4-plats till förfogande". Man kan lugnt anta att Glumslöv fått en hel del nya anhängare i veckan. Hur det negativa extrakvalet går till finns att läsa här


Omg 2

Kungsbacka - Glumslöv (lördag 15okt kl 14)

D/K - Astrio (söndag 16okt kl ??)


Omg 3

Glumslöv - Astrio (lördag 22okt kl 14)

Kungsbacka - D/K (lördag 22okt kl 14)


Skånelag klara för div 3 2017:

Bjärred

Lunds SK

Hörby

Presentation


Välkommen till bloggen om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

ReklamVälkommen till Gasolin! Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma, vi visar matcher och intressanta sportevenemang på våra två storbilds-TV.

www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

Slutställning

 

  Lag Ma V O F  Mål
1.  Österlen 22 18 4 0 +44 58p
2. Wormo 22 14 3 5 +19 45p
3. Lödde 22 11 5 6 +15 38p
4.  IFK Tbg 22 11 4 7 +14 37p
5. Bromölla 22 11 1 10 +9 34p
6.  Nosaby 22 10 4 8 -3 34p
7. Dösjöbro 22 9 4 9 -5 31p
8.  Kulladal 22 6 9 7 -4 27p
9. Flagg 22 6 5 11 -4 23p
10. Tomelilla 22 6 3

13

-10 21p
11.  Nike 22 5 3 14 -15 18p
12. Hanaskog 22 0 5 17 -60 5p


Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Nästa match

vs 

  

Gruppspel, NH-Cupen

Söndagen den 22jan kl 09.22

Nils Holgersson Hallen, Skurup

Föregående match

2-2 

1-1 Filip Gavran (23)

1-2 Tobinho Sjöbäck (29)      

KFF-tipset

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se