1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - 23 december 2016 11:34

ANNONS
Av 1938 - 21 december 2016 22:37

Fotbollsabstinensen tog ny kraft när Bundesliga precis tog uppehåll och det i en månad! Det är tufft när man varken kan se fotboll eller "utöva" den med sina favoritlag. Men det är samma visa varje år så det är bara att stå ut. Sistamatcherna blev ju rätt bra.


Lite Skånecupen kan alltid stilla viss hunger! Här kommer info kring tider och lag. Juniorerna lite mer i fokus eftersom dom tillhör oss nu. 


För er som vill se juniorerna i Skånecupen så är det Wihlborg Arena ute i Bunkeflo som gäller, åtminstone fram till finalen som spelas i början på nästa år. Rent arenamässigt är det väl ett uppsving gentemot alltid lika trånga och kalla Kombihallen men att komma dit är desto jobbigare. Adressen är Klagshamnsvägen 58. Juniorerna har hamnat i grupp F och spelar enligt schemat:

 

Lunds BK - Kulladal, 29dec kl 10.40 (W.A.)

Kulladal - Wä, 29dec kl 12.20 (W.A.)

Malmö City - Kulladal, 29dec kl 14.20 (W.A.)


Gruppetta: Vinner Kulladal gruppen går man direkt till kvartsfinal och får möta ettan av Tomelilla, Malmö City 2, Malmö FF 2 eller IFK Trelleborg. Vinner Kulladal den kvartsfinalen spelar man semifinal kl 18.20


Grupptvåa: Kommer Kulladal tvåa i gruppen går man till åttondelsfinal mot tvåan av Malmö FF 1, Husie, Svedala eller Ystad. Vinner Kulladal åttondelen spelar man kvartsfinal kl 17.20 Vinner Kulladal kvarten spelar man seminfinal kl 18.20

 

Här är övriga Kulladalslags grupper och speldag:

(för mer detaljer klicka på åldersgruppen)

 

Pojkar:

o1:orna - Kulladal, Näset, Staffanstorp, Malmö City. Speldag: 27dec (K)

02:orna - Kulladal 1, Malmö FF, Lunds BK 1, Hässleholms IF. Speldag: 26dec (K)

02:orna  - Kulladal 2, FC Rosengård, Kyrkheddinge, IFK Hässleholm. Speldag: 4jan (K)

03:orna - Kulladal 1, Malmö FF 1, IFK Hässleholm, FC Rosengård. Speldag: 2jan (B/BT)

03:orna - Kulladal 2, Kvarnby 1, Staffanstorp 2, Husie 2. Speldag: 2jan (B/BT)

04:orna - Kulladal, Hyllie, Åkarp, Olympic 1. Speldag: 30dec (B/BT)

05:orna - Kulladal, Malmö IKF, LB 07 1, Kyrkheddinge. Speldag: 26dec (B/BT)

06:orna - Kulladal, LB 07 3, Vellinge IF Röd, Lunds SK. Speldag: 27dec (B/BT)

07:orna - Kulladal 1, Hyllie 1, H-borg 1, LB 07, Viken. Speldag: 3jan (B/BT)

07:orna - Kulladal 2, Malmö FF 4, Åkarp, Västra Ingelstad. Speldag: 3jan (BT)

07:orna - Kulladal 3, Olympic, IFK Hässleholm, Skanör/Falsterbo 1. Speldag: 3jan (BT)


Flickor:

06:orna - Kulladal, Hyllie, Veberöd, LB 07. Speldag: 28dec (BT)

07:orna - Kulladal, Nike 1, Klågerup 1, Veberöd. Speldag: 28dec (B/BT)

 

B = Baltiska Hallen

BT = Baltiska träningshallen

K = Kombihallen

ANNONS
Av 1938 - 19 december 2016 20:30

Medan dom sista övergångerna håller på att offentliggöras på hemsidorna runt om i fotbollsskåne så kan vi börja sammanfatta ett lika aktivt transferfönster som alltid. I vår egen serie har de allra flesta lag varit bra på att uppdatera och det har gjort det spännande att följa. Undantaget är BW90 som av ekonomiska skäl inte kunnat agera som man förmodligen skulle vilja och därför inte kunnat uppdatera oss. Under morgondagen ska man ha ett extrainsatt årsmöte och utan att ha insikt kan jag tänka mig att det rör föreningens ekonomi och på så vis framtid. Efter det kanske vi får lite svar. 


Men vi kan väl sammanfatta silly season i div 3 SG i övrigt:


IFK Trelleborg var inte nöjda med årets sportsliga resultat där det "bara" blev till en fjärdeplats i div 3 SG och det syntes också under transferfönstret där man agerade aktivt från första dagen i stort sett. Man har hämtat många spelare från grannklubbar där tre hämtats från Trelleborgs FF:s ungdomsakademi, två från ÖT Smygehuk och en från FC Trelleborg. Men det främsta nyförvärvet får väl nog sägas vara anfallaren Andreas Persson som kommer från spel i div 1 och FC Höllviken. Nyckelspelare har förlängt med Dennis Melander i spetsen och samtidigt verkar det inte som om laget blir av med några tongivande spelare. "Zebrorna" får ses som vinnare i transferfönstret och seglar tidigt upp som favorit att ta hem serien 2017. 


Olympic kommer från en poängmässigt svag säsong i div 2 och även här valde/tvingades man att byta ut stora delar av truppen. Philip Mårtensson, Andreas Åkerlund och Mohammed Dhaini (samtliga Torn) är nyckelspelare som lämnat och det påverkar så klart. Samtidigt verkar man ändå ha hittat bra ersättare till dom med en Hylliekvartett i spetsen och till exempel en pålitlig målvakt i Oliver Thompson. Med nio spelare tappade och femton nya spelare in (två egna) blir det en del nytt att spela in men rent kvalitetsmässigt har de största hålen från spelartappen fyllts igen. Oerhört viktigt att man fick behålla sina "97-startspelare". Man kan nog inte sägas vara dom största vinnarna i fönstret men några stora förlorare är man inte heller. En utmanare om en topplacering 2017. 


Nosaby blev ingen jättestor aktör under frimånaden. Kristianstadlaget tappar deras "Mellberg" i Kristoffer Svensson som slutar efter sjutton (!) säsonger och Marcus Andersson går tillbaka till lokalrivalen Bromölla. Samtidigt hämtas Jesper Eriksson från degraderade Hanaskog och två från elitlaget Kristianstad. Man verkar jobba vidare med vad man har och vi såg ju att det fanns kvalitet till något bättre ifjol - undantaget ett antal svaga hemmamatcher där 0-6 mot Kulladal och 0-4 mot Dösjöbro var två. Känns just nu inte som ett topplag i serien 2017 men en placering på den övre halvan...?


Lite samma sammanfattning kan vi göra om oss själva. Kulladal agerade rekordlågt under frimånaden med bara fyra nya spelare in. De främsta anledningarna är att tränarna är nöjda med spelarmaterialet samt att man väljer att satsa hemvävt med juniorlaget som tar steget upp i seniortruppen. Spelarna som kommit in kan man inte annat än vara nöjd med, det är så nära handplockat som det kan bli. Konkurrensen kommer öka på ett givande sätt. Filip Gavran är en startspelare som förmodligen (inte klart än) lämnar inom kort. Bland övriga förluster finns inga startspelare. För tredje säsongen i sträck noterar vi ett plus under frimånaden och givet våra förutsättningar är det oerhört positivt. En målsättning om en bättre placering än 2016 kan målas upp, jobbas efter och kännas fullt uppnåelig. 


Lödde är också en klubb som satsar på egna produkter och det visar man återigen genom att ta upp tre juniorer inför nästa säsong. Utöver det har man värvat fyra där Jens Lynard från BW90 sticker ut och blivit av med fyra där Kristoffer Lynge Mortensen förmodligen är det mest kännbara. Känslan är att Lödde återigen kommer kämpa i toppen av serien efter två tredjeplatser på raken. Frågan är dock om man har tillräcklig spets för att utmana om en div 2-plats, kanske hade man behövt ha in några etablerade till för det. 


Dösjöbro får sägas vara en av vinnarna under transferfönstret då man lyckats behålla sånär som på hela den trupp som stod för en imponerande första div 3-säsong i föreningens historia. Nu har man dessutom lyckats öka konkurrensen med sju nya spelare. Lagledningen verkar vara måna om att bara ta in personligheter som passar in i spelartruppen och visst känns det som om "Dösjan" är ett lag som kommer långt på sin laganda. På tal om lagledningen så är det tänkt att nyförvärvet från Malmö City Givi Kokaia även ska bli assisterande till nytillträdda tränarna Niklas Söderström och Mårten Ekemohn. Fortsätter man spela sitt spel tror jag man har tillräcklig kvalitet för att hålla fyra lag bakom sig. 


Bland nykomlingarna sticker Hyllies silly-aktivitet ut allra mest. När man inte lyckades komma överens med tränarduon Esbjörn Berghult och Ola Moberg påverkade det spelartruppen stort. Fyra spelare följde med Moberg till Olympic och flera andra tongivande spelare har lämnat. Man har lyckats fylla på med nya spelare men frågan är om dom håller lika hög kvalitet som dom som tog upp Hyllie till div 3 efter bara ett år i fyran. Personligen är jag tveksam. Situationen påminner om vår egen efter degraderingen 2012 med den skillnaden att Hyllie alltså gått upp en division. Det är ovanligt. För andra året i rad har man bytt ut majoriteten av spelartruppen. Jag tror våra grannar får det tufft nästa säsong. 

 

Lund och Bjärred är två andra nykomlingar. Gemensamt för de båda är att man kontinuerligt presenterat nya spelare på sina hemsidor men inte skrivit ett ord om sina förluster. Det gör det lite svårt att bedöma om man är vinnare eller förlorare under fönstret. Det allra viktigaste för dessa lag var att få behålla sina välrenommerade tränare i Thomas Jernberg respektive Jörgen Persson och utan att veta säkert så tror jag det har inneburit en säkring av respektive spelartrupp. Lund har fyllt på med åtta spelare, förutom Sebastian Larsson som spelat hos oss är det inga spelare jag känner till särskilt bra. Bjärred har fyllt på med fem spelare där Carl Geronson från LB07 och Robin Nylén från Höllviken sticker ut som två kvalitetsspelare i div 4. 


Den fjärde nykomlingen är Hörby och det är ett lag som slagit på stort under den gångna månaden. Ny hjälptränare till spelande tränaren Kim Johansson är förre MFF-spelaren Mats Lilienberg och det har präglat vilka nyförvärv man valt att ta in då flera av dom är spelare Lilienberg har haft under sina år i Höör. De många förvärven (nio) grundar sig i att laget ska ha ett U-lag kommande säsong. Extra viktigt var kontraktsförlängningen för bröderna Alaj där Fisnik ju vann skytteligan i div 4 Ö på 29mål. Samtidigt tappar man bara två spelare. Den överlägsenhet Lund och Hörby visade i serien 2016, de båda var tio poäng före trean Staffanstorp, torde kvalitetssäkra trupperna inför spel i div 3 2017 och har då dessutom Hörby fyllt på med kunnigt folk... En klar outsider nästa säsong. 

Eslöv är den femte (!) nykomlingen i serien. Det började inte så bra för Eslöv under transfermånaden då ordinarie målvakten Pontus Andersson valde att varva ner. Men sen har det stabiliserat sig. Man har dock inte sammanställt någon definitiv lista efter silly så det kan hänt nåt mer här i slutet. Eslöv vann div 4 N på målskillnad före Harrie. Ny tränare för i år är Peter Olsson som vänder tillbaka efter sejourer i Nike och Staffanstorp. Det var under Olssons ledning Eslöv var uppe i div 3 senast. 


Sammanfattningsvis?

Största vinnarna: IFK Trelleborg

Största förlorarna: Hyllie 


Då kastar jag in ett tidigt serietips också:

1. IFK Trelleborg

2. Lödde

3. Olympic

4. Hörby

5. Kulladal

6. Nosaby

7. Bjärred

8. Dösjöbro

9. Lund

10. Eslöv

11. BW90

12. Hyllie


Men det får ni som alltid ta med en nypa salt. Jag är osäker på somliga lags status och det avspeglar sig i tipset. 

Av 1938 - 17 december 2016 08:56

Idag "nollar" en annan Kulladalshjälte, nämligen Andre Håkansson som rundar trettio. Det var några år sedan vi lirade Gothia Cup tillsammans men minnena hänger med likt den lilla bilden nedan som jag har i gömmorna där hemma.

Stort grattis Skyttekungen och hoppas du får en underbar dag!

Av 1938 - 15 december 2016 09:00

I början på veckan gjorde Kulladal klart med två nya spelare. Det handlar om 21-årige Andreas Pajus från Linköping. Andreas har sökt sig till Malmö för studier och har innan dess representerat Malmslätts AIK under flera säsonger i div 3 och div 4. Den vindsnabbe östgöten Andreas hoppade in i matchen mot Croatia där han spelade lite mer än en timme som högerback och sedan som högermittfältare och det är väl också på dom positionerna han kommer att konkurrera. Den andra spelaren är 18-årige Oliver Ohlsson som vänder hem till Kulladal efter en sejour i Husie. Eddie Ekblads lillebror har spelat försvarsspelare för Husie i div 4 under 2016, han blev uppflyttad till seniorlaget inför säsongen. Definitivt en framtidsspelare. 


Tyvärr lyckades det inte att ta några övergångsfoton utan det får vänta till i januari. 


VÄLKOMNA TILL KULLADAL!

Av 1938 - 14 december 2016 07:44

Hoppas du får en fantastisk dag!

En kortare videohyllning om man vill, ligger upp på bloggens fb-sida.

Av 1938 - 13 december 2016 13:09

 


Omg 15 - Topp 5:

1. Tobinho FC, 65p (R.Lukaku, 12p)

2. Romansoff, 59p (A.Sanchez, 10p)

3. Kanonerna FF, 56p (T.Walcott, 14p)

4. Team Liam, 55p (J.Vardy, 17p)

5. Karlssons Bollskola, 54p (D.Costa, 16p)

     Cesc and the city, 54 (A.Sanchez, 10p


Sistaplats: Capone´s, 25p


Totalen - Topp 5:

1. Teds Squad, 776p

2. Big T´s, 768p

3. Karlssons Bollskola, 761p

4. Tobinho FC, 742p

5. JT, 735p


Sistaplats: Dommedeus, 586p

 

Vinstsumma: 14ookr

 

Nästa omgång: Tis 13dec kl 19.30. 


Här är alla lag och deltagare:


AllaVetAttHanVann (Filip "Bruce" Ahlström, Senior)

Big. T´s (Tonny "TT" Tindberg, Kvarnby - tidigare KFF-mv)

Boomxhakanogo (Tim Rickbo, Senior)

Capone´s (Eddie "Zambrotta" Ekblad, Senior)

Cesc and the city (Oliver Wågreus, 99:orna)

Dommedeus (Dominic Cica, 99:orna/Senior)

FC Ennen (Jens Ennen, tidigare Fältare, polare med TT/JT)

FC Mukke (Mukremin Semovski, Senior)

FC Stolpskott (Mathias Andersson, tränare 02:orna)

IL Grande Ibra (Björn Nelin, lagledare Senior)

Jonte (Jonathan Malmqvist, Senior)

JT (Joel "JT" Tindberg, tidigare KFF-mf)

Kanonerna FF (Filip "Fille" Jönsson, Senior)

Karlssons Bollskola (David "Linderoth" Karlsson, Senior)

Leshig Gazelle (Aslan "Lejonet" Hamadi, Senior)

Mustinatorn FF (Noah Christoffersson, Trelleborgs FF - tidigare KFF-fw)

Nydala IF (Jimmie Andersson, Senior)

Perzzons Pack (Martin "MP" Persson, Senior)

Pålle FC (Patrik "Pålle" Påhlsson, tränare Senior)

Romansoff (Andreas Romansoff, tidigare KFF-mf)

Team Liam (Liam Andersson, son till Jimmie Andersson)

Team Sötsur (Calle "Sötsur" Stenberg, Senior)

Team Träfot (Mattias Jurlander, Senior)

TedsSquad (Teddy Bergqvist, Malmö FF - Olivers polare)

Tillsammans (Primus Swenson, 99:orna)

Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck, Senior)

Vinnarens FC (Felix "Felle" Påhlsson, 99:orna/01:orna)

Will Griggs on fire (Sebastian Rask, Senior)

Av 1938 - 11 december 2016 15:45

För femte året i rad kommer Kulladal till spel i Nils Holgersson Cupen ute i Skurup. Efter en fin insats 2015 där man slutade på tredjeplats blev 2016 en missräkning med respass redan i åttondelsfinalen mot värsta rivalen Olympic. Se om kommande upplaga blir lite bättre. Lottning och spelschema är inte spikat ännu men speldagar är 21-22/1, 27-28/1 samt finaldag den 29/1. Bland kommande seriemotståndare ställer IFK Trelleborg och Lunds SK upp. Bland Malmölagen hittar vi Bosnien/H, FC Rosengård, Husie, Lindeborg och Oxie upp. Anmälningstiden har inte löpt ut ännu så fler lag från dessa kategorier kan tillkomma. 


Bloggens stolta maratontabell i NH-Cupen:


Spelarstatistik - Maratontabell

Plac.NamnMaMAPMS
1Arlind Tahiri8101113
2. Pierre Svensson22459-
3.Calle Stenberg163581
4. Filip Jönsson10325-
 Mickey Oliwer45-51
 Tobinho Sjöbäck72351
7. Hozan Faridoon10-441
 Jörgen Mellberg8134 
 Luftim Vejseli8314 
 Martin Persson122243
11.André Jönsson62131
 Freddy Helm61231
 Mattias Jurlander4123-
 Oskar Hemby43-31
 Ridah Abed43-3-
16.Eddie Ekblad4-221
 Erik Magnusson61121
 Hassen Lagoun62-2-
 Marcus Sandén11-223
 Mattias Andersson81121
 Oguzcan Avci42-2-
22.Filip Gavran41-1-
 Jimmy El-Jaleb41-1-
 Joel Tindberg2-11-
 Johan Mellqvist12-111
26.Andreas Romansoff4--0-
 Aslan Hamadi4--0-
 Filip Kurbiel4--0-
 Joakim Söderlund4--0-
 Martin Madjarov8--0-
 Sebastian Rask1--0-
 Tim Rickbo1--0-

 

Målvakter

Plac.NamnMaHNAMS
1.Calle Nelin20722
2. Morgan Nielsen21--

 

Ma = Matcher

M = Mål

A = Assist

P = Total poäng

MS = Matchens spelare

HN = Hållda nollor


... och här hur det gått tidigare år:


Historik

ÅrMatcherResultat
2016

Lunnarp 0-2

Sövestad 5-0

Janstorp 3-0

Olympic 0-1

Åttondelsfinal
2015

Husie 3-1

Anderslöv 1-0

Torna Hällestad 1-0

Lunds SK 1-0

Lunnarp 4-1

Bosniska Behar 4-1

BW 90 0-4

FC Trelleborg 6-5 eft. str.

3:e plats
2014

Bara 2-2

Svenstorp 3-0

Klågerup 4-1

Flagg 2-4

Sextondelsfinal
2013

IFK Ystad 2-0

Gislöv 4-0

Gislövsdal 4-1

Skanör/F 2-1 förl.

Kvarnby 3-2

Rydsgård 0-3

Kvartsfinal

KFF-tipset

Presentation


Välkommen till bloggen om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

 

  Lag Ma V O F  Mål
1.  Bjärred            
  BW90            
  Dösjöbro            
  Eslöv            
  Hyllie            
  Hörby            
  IFK Tbg            
  Kulladal            
  Lund            
  Lödde            
  Nosaby            
  Olympic            


Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Nästa match

 vs              
        
 

Träningsmatch

Lördagen den 25mars kl 14
Guldheden södra, Göteborg

Föregående match

 3-0         

 

1-0 Markus Swane (70)

2-0 Sebastian Rask (81)

3-0 Markus Swane (89)

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se