1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Måndag 29 maj 21:58

Matchfakta

Kulladal - Tomelilla 4-2 (1-0)

K: Stefan Vagic 2, Mukremin Semovski, Dennis Rickbo


U-laget vann återigen på måndagskvällen när man hemmaslog Tomelilla med 4-2. Mukremin Semovski satte 1-0 på straff i första halvlek men gästerna skulle replikera direkt efter paus och sedan ta ledningen kort därefter. Men sen var det Stefan Vagics tur att ta över matchhändelserna när han satte en dubbel innan Dennis Rickbo definitivt avgjorde med sitt 4-2-mål. Som nämnt inför match är Tomelilla en ständigt återkommande motståndare i U-lagsserien och efter att ha haft svårt mot dom under ett antal år, framförallt på bortaplan, verkar det just nu vara en trivsam motståndare. Måndagens seger var Kulladals fjärde raka mot Österlenarna. Nedan hör vi vad några spelare har att säga om matchen. Tuff match härnäst då serieledarna FC Rosengård väntar på bortaplan söndag. 


Il Capitano Mukremin "Myggan" Semovski:

En grymt skön seger! En laginsats rakt igenom vi gör det tillsammans, med härliga kombinationer stundtals så bjuder vi på bra dans. Första halvlek äger vi helt och hållet, med lite kyla vid avsluten kan vi döda matchen redan då. Istället så tappar vi ledningen direkt i starten på andra halvlek. Kändes inte som vi var på planen. På mindre än 5 min stod det 1-2 på tavlan. Sedan äter vi oss in i matchen och visar lite karaktär och vilja som är grymt bra. Sakta men säkert så kom lägen och vi satte dit dom på ett snyggt sätt. Jag vill lyfta fram hela laget insats både de som startar och de som kommer in! Och grymt skönt att få trycka till ännu en straff.

 

Matchhjälten Stefan Vagic:

Vi spelar mycket fin fotboll första halvlek där vi utnyttjar Eddie (Ekblad red.) och Primus (Swenson red.) på mitten och som fördelar bollarna till kanterna som vi tränat på under förra veckan. Vi spelar enkel fotboll och kommer till ganska många målchanser som vi missar men vi har ändå total dominans när det gäller bollinnehav. I andra halvlek tappar vi lite under de första 10 minuterna och de lyckas göra 2 snabba mål på oss. Men det stoppar inte oss utan vi lirar på som i första halvlek och kommer ut ur vår svacka starkare, där vi istället sätter dit 3 mål och stänger matchen. [Stefans mål] 3-2: Jack (Berggrensson red.) får en boll typ vid halvplan som sedan fördelar den fint över två spelare till mig som löper ensam framför målvakterna och sätter den i de högra hörnet. 4-2: Dennis (Rickbo red.) får en boll utanför straffområdet som sedan dribblar sig förbi några backar och passar till mig och jag kan enkelt placera den bredvid målvakten i mål.

 

Tack för orden Myggan och Stefan! 


ANNONS
Av 1938 - Måndag 29 maj 10:39

Efter den imponerande 4-1-insatsen mot Lödde senast har det åter blivit dags för hemmamatch för U-laget. Det är jumbon Tomelilla som gästar IP. Tomelilla tog sin första poäng för säsongen senast då det blev 1-1 hemma mot Torn. Innan dess fem raka förluster i säsongsupptakten. Laget är förmodligen det lag U-laget mött allra flest gånger senaste säsongerna med många härliga duster. Ifjol vann Kulladal båda matcherna på ett övertygande sätt med en sällsynt bortavinst (3-1) och 5-1 hemma - bland annat efter straffmål av målvakt Jimmie Andersson. Med många spelare borta i lördags blir matchen något av en uppvärmning inför Kvarnbymatchen onsdag. På grund av sedvanligt jobb måndagar kan bloggen dessvärre inte närvara ikväll. Har inte fått del av truppen ännu. 


Avspark kl 19.45 på Kulladals IP!

ANNONS
Av 1938 - Lördag 27 maj 18:45

Två långbollar bakom Kulladals backlinje och två lobbmål av anfallaren Servan Salamis avgjorde eftermiddagens möte mellan Kulladal och Lund. Hemmalaget var tillbaks i gamla synder där man inte kunde få bollen mellan stolparna och släppte till allt för enkelt bakåt. Segern mot Bjärred verkar varit ett undantag från regeln att Kulladal har förtvivlat svårt att möta lag från de nedre regionerna av tabellen. Hjärnspöken eller inte, så ser verkligen ut just nu. Med två förluster är laget hux flux nere i bottenstrid och med tanke på vår fruktansvärda insats i Lödde förra säsongen ser det lite halvdystert ut just nu - då det är just Lödde vi möter härnäst. Vår truppbredd har prövats på det senaste och tyvärr tvingas vi konstatera att det provet väl inte riktigt klarats. Avsaknaden av en del spelare var helt enkelt för stor idag. Vill man kan man se det ur synvinkeln att hade vi satt lägena till 1-0 i första eller de ännu bättre till 1-1 i andra så hade matchen fått sig en annan karaktär - men eftersom fotboll går ut på att få bollj-veln i nät så är det egentligen helt ointressant. Nu väntar Kvarnby i MM-final på onsdag. Då måste vi höja oss med ett antal hundra procent för att ha chans på titeln. 

  

Matchfakta

Kulladal - Lund 0-2 (0-1)

0-1 Servan Salami (39) 0-2 Servan Salami (69)

Varningar K: Daniel Jansson (2)


Laget


Dominic Cica

------------------------------

Calle Stenberg

Filip Jönsson (55)

Daniel Jansson (c)

Joakim Söderlund

------------------------------

Dennis Rickbo (76)

Johan Mellqvist

Filip Ahlström

Tobinho Sjöbäck (66)

------------------------------

Markus Swane

Jörgen Mellberg


Avbytare

Calle Nelin (mv)

Primus Swenson (55)

Stefan Vagic (66)

Andreas Pajus (76)

Oliver Ohlsson


(Tim Rickbo kände av en skada på uppvärmningen och kom inte till spel)


Så var matchen

Strålande förutsättningar för fotboll bjöd Kulladals idrottsplats denna lördagseftermiddag. Nu är jag ju bara lagledare men visst känns det också som om gräsplanen är finare än på många år i maj månad...? Matchen började i ett härligt tempo där båda lagen bjöd upp med fina dueller som resultat. Det smällde rejält inledningsvis men utan att det var fult. Vänsterbacken Calle Stenberg fick en smäll mot huvudet och blödde men kom snart i på plan igen. En hurtig Markus Swane får ett tidigt läge efter en löpduell med Lunds försvarare, avslutet dock en bit utanför Jonas Ohlssons stolpe. Lunds första farlighet kommer till efter att Dominic Cica tvekat vid en utrusning, den unga målvakten tycks komma först till boll men missar ändå att rensa. Lund vinner en hörna på det men den boxar Domme bort och spelar ett - ett med sig själv. Efter tio minuter rullar hemmalaget upp ett fint anfall. Det börjar med ett fint mottag av Swane som spelar ner till Johan Mellqvist. Innermittfältaren hittar ut till Dennis Rickbo, som för övrigt gjorde sin första start i serien, som sedermera hittar Tobinho Sjöbäck framför mål. Till slut drar Filip Ahlström till med ett direktavslut som flyger långt utanför. Thomas Jernberg hade fått upp sina spelare i ett oerhört tempo och Kulladal fick inte mycket tid med bollen första halvtimmen. Men Tobinho får ett volleyläge efter bra förarbete av Johan, men volleyn går även den långt utanför. Lund fick däremot tid att vända upp kring mittplan, där hittade Kulladal aldrig rätt under matchen. I Lund imponerades man av anfallaren Servan Salamis som ofta kom ner och hämtade boll, ständigt hotade i djupet och på så många sätt ställde till det för Kulladal. Efter den här halvtimmen fick dock Kulladal lite mer boll på offensiv planhalva. En hörna ordnas fram. Dempa slår den bra mot Calle Stenberg på första stolpen, men skarven hamnar i famnen hos Lunds keeper. Kulladal fick till en bra period här. Bruce har ett vänsterinlägg som går mot Jörgen Mellberg på bortre, men Legendaren får inte till nicken och bollen går över. Kort därefter slår Dempa ett nytt fint inlägg, nu på frispark, men Bruce får en konstigt träff och bollen går bakåt istället för på mål. Men Kulladals fina period fick sig ett abrupt slut. Först har nämnde Salamis ett friläge efter en fin djupledsnick av mittfältaren Ludwig Hedén, men anfallaren väljer en yttersida som blir helt misslyckad och hamnar i utsidan av burgaveln. Men det dröjer inte länge innan han får ett till läge. Efter ett inkast slår Lund en chansboll bakom Kulladals backlinje vilken Domme inte hinner ut på och anfallaren kan lobba in sitt tredje mål för säsongen. Målet blir halvlekens enda. 


Kulladal inledde andra halvlek bra. Bruce sätter Swane i ett tidigt läge, men liksom i första halvlek avslutar anfallaren en bit utanför stolpen. Nästa chans har Tobinho efter att Stenberg överlappat Dempa på vänsterkanten, men yttermittfältaren får bara till ett mellanting mellan en pass och ett avslut och chansen går om intet. Kort därefter dimper en andraboll ner till Legendaren som snubblar till precis innan avslutet som därmed hamnar rakt på målvakten som kan tippa bollen över. Fin start på andra för Kulladal men lägena måste sitta! Filip Jönsson tvingas till byte tio minuter in på andra sedan han brakat in i en motståndare och börjat blöda från ögonbrynet - viss yrsel kände mittbacken också av. Efter match verkar den gode Jöns ändå repat mod. Primus Swenson går in på mitten och Bruce ner på mittbacken. Det är i viss mån frustrerande att se hur mycket jobb Swane lägger ner utan att få utdelning i form av mål. Kolla löpningen han tar ute till höger där han flyger förbi några Lundaspelare men sen inte ens får en hörna ut av det. Efter den bra starten tappar Kulladal spelet, tvärtemot vad som förmodades i paussnacket där man trodde Lund skulle tröttna ju längre halvleken led. Nu var det återigen Lund som vann kampmomenten ute på plan. Man spelar även till sig ett friläge, återigen efter en långboll bakom backlinjen som hade förtvivlat svårt att kontrollera dessa höga/långa. Lobben var dock svag och utanför. Stefan Vagic hoppar in mot Tobinho som något innan bytts till anfallare efter att ha blivit helt isolerad på högerkanten. Sen bara ska det vara kvitterat när Primme med en fantastisk djupledsboll sätter Swane fri med målvakten, anfallaren rundar och ska bara lägga in bollen när en försvarare med en underbar uppoffring håller bollen ute från mål. Tycker nog inte Swane gör nåt fel där, ofta påtalas det för anfallare att dom ska runda en utrusande målvakt istället för att avsluta direkt. Sen är det inte långt ifrån att målvakten river ner Swane heller. Sen är det lite ridå ner för Kulladal när Lund ännu en gång slår långt, anfallaren blir fri och lobbar in bollen bakom Domme, som denna gång tvekar alldeles för mycket vid utrusningen. Då har ändå Legendaren gjort den nedan beskrivna löpningen i anfallet innan. Nästa minut räddar Domme ett friläge. Andreas Pajus kommer in mot Dempa, en helt okej första start för Vellingeförvärvet där det fanns förhoppningar om att utmana mer och komma till fler inlägg men som med lite skärpa av lagkamraterna kunde fått med sig en assist eller två. Liksom senast mot Nosaby står Domme för några fina räddningar en mot en. Tränarduon går ner på en trebackslinje för att få fast bollen högt. Men mer än Stefans nickskarv på Stenberg vänsterinlägg, som går över, skapar inte hemmalaget. Första hemmaförlusten 2017 är ett faktum. 


Matchens spelare

Jörgen Mellberg. Medan somliga spelare "åkte runt och fyllde år" som Wikegård hade sagt sprang Legendaren något kopiöst för att få in sitt lag i matchen. Det kvittade hur mycket tid det var kvar på matchuret, han bara sprang. Minns situationen där han tar en toklöpning från sista tredjedelen ner till eget första tredjedelen och snor bollen från Lunds ena anfallare och dessutom vinner frispark. Tänk om alla elva haft samma inställning... 40-åringen hade främst två chanser att göra sitt första mål för säsongen, men siktet var felinställt för blåklädda spelare denna eftermiddag. 

 

Av 1938 - Lördag 27 maj 17:30

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar 
Torsdag14.00
   2-7 (2-4)

Hy: Arianit Mulaj, Cherumbim Ogodo


Hö: Fitim Zeneli 3, Fisnik Alaj, Tobias Olsson, Simon Olsson, Kim Johansson 

Hyllie tog ledningen genom notoriske skyttekungen Arianit Mulaj och när sedan Hörby vänt på det lyckades man också kvittera till 2-2. Men sen föll man ihop liksom tidigare matcher hemma på Hyllie IP. De grönsvarta har förlorat samtliga fyra hemmamatcher och släppt in tjugofem mål på dessa. Hörby tog en efterlängtad seger efter några uteblivna poäng på det senaste. Målbäst blev Fitim Zeneli med sitt hattrick. Tuffa matcher för bägge lagen i nästa omgång; Hörby tar emot Olympic hemma medan Hyllie åker till Dösjöbro. 
 14.001-0 (1-0)B: Tobias Andersén Tung seger för Bjärred! Efter fem raka förluster lyckades det äntligen Jörgen Perssons mannar att hämta hem en trepoängare. Inför match var laget i stort poängbehov efter att ha halkat under tabellens nedersta streck. Med segern klättrar man upp på återkvalplats. Bjärred ställde fyra juniorer på banan och det verkar ha gjort susen. Matchens enda mål prickade Tobias Andersén in i mitten på första halvlek. För Löddes del är det ännu en tung förlust. På sina fyra senaste matcher har laget bara lyckats göra mål på jumbon Hyllie. 
Lördag13.004-2  
 14.000-3   
 14.000-2  

 


Tabell

 LagMVOF Mål
1. Olympic713-5 17p
2.Dösjöbro611-6 13p
3. IFK Tbg7

12-9 12p 
4. Nosaby615-10 10p
5. Hörby616-13 10p 
6.Lund69-8 7p 
7.Kulladal9-10 7p
8.Lödde67-7 6p
9. Eslöv69-11 6p
10.Bjärred709-11 6p 
11.Hyllie10-30 3p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

 

Skytteliga (topp 5 och Kulladalare)

Plac.SpelareLagMål
1.Meriton IstrefiLödde7
2.Julian GrozdanovskiNosaby6
 Andreas DahlbomNosaby6
 Robin LindskogNosaby6
 Sebastian RaskKulladal6
 Fisnik AlajHörby6
...Eddie EkbladKulladal2
...Daniel JanssonKulladal1
 Markus SwaneKulladal1
 Martin PerssonKulladal1
 Tobinho SjöbäckKulladal1

Nästa omgång (8)

Onsdag 31maj

Eslöv - IFK Trelleborg (19)

Fredag 2juni

Dösjöbro - Hyllie (19)

Lördag 3juni

Eslöv - Bjärred (14)

Hörby - Olympic (14)

Lund - Nosaby (14)

Lödde - Kulladal (15)


(IFK Trelleborg står över omgång 8)

Av 1938 - Fredag 26 maj 09:57

Efter förlusten i Nosaby är Kulladal åter på hemmaplan där man tar emot nykomlingen Lunds SK. Thomas Jernbergs mannar fick en tuff start på serien med idel uddamålsförluster och när man sedan även fick sin enda seger mot BW90 struken hamnade man som jumbo inför förra omgången. Men i den sjätte omgången hemmaslog Lund Bjärred med 3-1. Där är vi nu. Kulladal har fått en bra start på hemmaspelet (efter det onödiga poängtappet mot Hyllie) där både Bjärred och IFK Trelleborg fått se sig besegrade. Nosabymatchen sist präglades så klart av Eddie Ekblads tidiga röda i början på andra, men laget visade fin moral och höjde sig med en spelare mindre. Utan att ha sett Lund spela tror jag lördagens match blir av annorlunda karaktär med ett, jämfört med Nosaby, mindre offensivt och tajtare motståndarlag. Det var länge sedan lagen möttes i tävlingssammanhang, faktiskt vår vi gå tillbaka sju säsonger för lagens senaste seriemöte. Då vann Lund på sin hemmaplan (3-2) och Kulladal på sin hemmaplan (3-0). Förutom avstängde Eddie Ekblad saknas även sjukdomsdrabbade Sebastian Rask, Mattias Jurlander (jobb), Martin Persson (lårskada) och Calle Nelin (lårskada). Däremot är Calle Stenberg tillbaka och förväntas bli den som startar på vänsterbacken. Om matchen mot Trelleborg var ett bevis på om vi kunde hänga med topplagen får detta sägas vara ett bevis på hur väl vi lyckas undvika botten. Hoppas vi kan uppvisa samma kampmoral som senaste tre matcherna.


KULLADAL - LUND

OMG 7, DIV 3 SÖDRA GÖTALAND

LÖRDAGEN DEN 27MAJ KL 14

KULLADALS IP, KULLADAL


Truppen


21. Calle Nelin

22. Dominic Cica

2. Filip Jönsson

3. Tim Rickbo

4. Daniel Jansson

5. Primus Swenson

7. Jörgen Mellberg

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Filip Ahlström

11. Stefan Vagic

12. Joakim Söderlund

13. Andreas Pajus

14. Tobinho Sjöbäck

15. Calle Stenberg

16. Dennis Rickbo


         
Bildat19381930
HemmaplanKulladals IPSmörlyckan
FormOFVVFFFOFV
Fem senaste

Hyllie (H) 2-2

Olympic (B) 1-2
Bjärred (H) 2-0
IFK Trelleborg (H) 3-1
Nosaby (B) 1-3

Hörby (B) 2-3
Dösjöbro (H) 0-1
Hyllie (H) 2-2
Olympic (B) 0-1
Bjärred (H) 3-1

Tabellplacering6. Kulladal 5 2 1 2 9-8 7p10. Lund 5 1 1 3 7-8 4p
Hemma/Borta

Hemma:
3. Kulladal 3 2 1 0 7-3 7p

Borta:
10. Lund 2 0 0 2 2-4 0p

Fem års möten

-

Skyttekung

Sebastian Rask, 6mål

Oscar Paradis, 2mål
Servan Salamis, 2mål


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här.

 

 

Av 1938 - Torsdag 25 maj 15:53

Matchfakta

Kulladal - Hässleholms IF 3-2 (2-1)

K: Oliver Wågreus, Jack Berggrensson, Filip Kutlesovski

Ass: Primus Swenson 2, Mozamel Hamid


Laget


Noli Morina

----------------------------

Ludvig Lindberg

Oliver Ohlsson

Oliver Wågreus

Vincent Lindberg

----------------------------

Mozamel Hamid

Filip Kutlesovski

Primus Swenson

Salm Mohammed

Sebastian Hillgren

----------------------------

Jack Berggrensson


Avbytare:

Oskar Limås

Isak Carlén

Ali Haider


J-laget har kommit igång på allvar. Idag tog man sin andra raka seger när man hemmaslog Hässleholms IF med 3-2. Och segern var något av ett statement. Inför match valde man nämligen att ställa över spelare som haft en bristfällig träningsnärvaro, istället hade man en ung bänk med spelare från 01:orna och en 03:a (!). Det började annars tungt med ett baklängesmål efter runt femton minuter. En bortaspelare drog till från distans vilket ställde Noli Morina, som var tillbaka i mål efter skada och som inte riktigt var på tårna. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig särskilt länge. Mittbacken Oliver Wågreus dröjde kvar efter en fast situation och blev kyligt framspelad av Mozamel Hamid och hade bara att noppra in bollen. Olivers andra mål för säsongen, hans första kom ju i derbyt mot Lindeborg. Kulladal fortsatte att spela bra och trots att man bara hade Jack Berggrensson som ensam anfallare fick man till en bra offensiv. Det var också Jack som satte dit ledningsmålet till 2-1 efter ett fint instick av Primus Swenson, som väl kan sägas vara den som plockade upp den offensiva rollen på mitten. Sista delen av första halvlek fick 01:an Oskar Limås chansen på vänsterkanten, då Mozamel Hamid gick in i mitten och återfick städrollen som han även hade senast mot Eskilsminne. Filip fick vila en stund.


Andra fortsatte där första slutade. Kulladal hade bra koll på händelserna. Sebastian Hillgren har en fin soloraid som förtjänade ett bättre öde än skottet utanför. Men inte långt efter lyckas gästerna ställa om och efter kaos framför Noli lyckas Kulladalarna inte få väck bollen. Lite ny energi in på banan i form av 03:an Isak Carlén, som just lirat match med sitt lag nere på konstgräs. Oskar går av. Salm Mohammed tvingas till vila efter ljumskbesvär och då kom Filip åter på banan. Ett avgörande byte skulle det visa sig. Kan det vara femton-tio minuter kvar när Filip drar till med vänstran efter att Primme styrt ner en långboll från högermittfältet - 3-2! Då hade även den andra 01:an; Ali Haider kommit på banan när Jack fått slut på energi. Ali tog över där Jack slutat och jobbade hårt vid förlupna bollar och störde i uppspelsfasen. Salle ersatte Mozzi mot slutet. I första halvlek hotade Hässleholm främst genom tunga distansskott, förutom målet hade man en kanon i stolpen och ett par som gick oroväckande nära stolpen. Lika bra sikte hade man inte i andra halvlek, icke hjälpta av vinden. Precis innan domaren blåste för full tid var det nära när Noli kommer ut och får hjälp av Oliver W. En ny stark laginsats av Kulladal som jobbade hårt för varandra både i under- och överläge. Det var väldigt kul att se. Oavsett vilka unga som kommer upp underifrån ger tränare Mathias Andersson dom en roll som passar och medspelarna är också bra på att främja det dom är bra på. En ny bra insats av centrallinjen. Kan tycka att baklängesmålen går att undvika men förutom distansskotten saknar Hässleholm klara målchanser. En storartad insats av högerkantens Sebastian Hillgren som tycktes ha gigantisk lungkapacitet. Ständigt övertag på sin gubbe. Mathias Andersson tycks ha fått ordning på det här laget som med tre nya pinnar lämnar botten - förhoppningsvis för gott. Nästa match är även den hemma, mot Malmö City - fredag 2juni kl 19. 

Av 1938 - Tisdag 23 maj 21:20

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar 
Torsdag14.00
      Redan på torsdagen börjar den sjunde omgången av div 3 SG. Den börjar med att jumbon Hyllie tar emot Hörby hemma i Malmö. Hemmalaget letar fortfarande efter sin första poäng på Hyllie IP. Gästande Hörby inledde säsongen med två segrar men har sedan dess en svag formkorva med två raka förluster med åtta insläppta. Det är således två lag i poängbehov som möts. Det är också ett möte mellan två starka målgörare i Arianit Mulaj och Fisnik Alaj. 
 14.00 
Ännu ett möte mellan två halvkrisande lag. Bjärred har fem raka förluster efter premiärsegern mot Hyllie. Nu måste segrarna börja komma. Chansen finns mot ett Lödde som var tippade att tillhöra toppen men som bara spelat in sex poäng på fem matcher. Det knakar i fogarna på Tolvans IP. 
Lördag13.00  Olympic går däremot som tåget. Senast en stabil hemmaseger mot topptippade Lödde. Det dessutom med ett väldigt ungt och formbart manskap. Eslöv är svårlästa. Den högst imponerande poängen på Vångavallen följdes upp av en stark hemmaseger mot dåvarande serieledarna Dösjöbro. Men sedan kom ett överraskande poängtapp hemma mot jumbon Hyllie. Det är lite Kulladal över Eslöv. Klarar man av att ta poäng mot obesegrade Olympic?
 14.00 
Läckert möte på Nya Vallbjörka! Nosabys likgiltighet till försvarsspel gör dom sårbara men målrika och underhållande matcher blir det. Nu gästas man av hittills underpresterande IFK Trelleborg. Får man tro egna referaten har man förtvivlat svårt att förvalta sina målchanser i mål, och sånt brukar bara vara en tidsfråga. Se om det lossnar för Daniel Lindgrens mannar här. Det skiljer bara en poäng mellan lagen (till Nosabys fördel) men Kristianstadlaget har då en match mindre spelad. 
 14.00  

Lund tog årets första seger när man slog Bjärred i söndags (segern mot BW90 försvann ju). Det tog laget från jumboplatsen och upp på niondeplatsen. Det ska dock sägas att samtliga förluster hittills är uddamålsförluster. Kulladal kommer från en 1-3-förlust mot Nosaby, en match som präglades av Eddie Ekblads utvisning vilken gav en Hawaiifotboll av stora mått. Dessförinnan två raka hemmasegrar, låt oss istället bygga vidare på det. 


Tabell

 LagMVOF Mål
1. Olympic69-3 14p
2.Dösjöbro611-6 13p
3. Nosaby515-7 10p
4. IFK Tbg6

9-9 9p 
5.Kulladal9-8 7p
6. Hörby59-11 7p 
7.Lödde57-6 6p
8. Eslöv57-7 6p
9.Lund57-8 4p 
10.Bjärred608-11 3p 
11.Hyllie8-23 3p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

 

Skytteliga (topp 5 och Kulladalare)

Plac.SpelareLagMål
1.Meriton IstrefiLödde7
2.Julian GrozdanovskiNosaby6
 Andreas DahlbomNosaby6
 Robin LindskogNosaby6
 Sebastian RaskKulladal6
5.Fisnik AlajHörby5
 Robin ForsDösjöbro5
...Eddie EkbladKulladal2
...Daniel JanssonKulladal1
 Markus SwaneKulladal1
 Martin PerssonKulladal1
 Tobinho SjöbäckKulladal1

Nästa omgång (8)

Onsdag 31maj

Eslöv - IFK Trelleborg (19) <--- Match i omg 12!

Fredag 2juni

Dösjöbro - Hyllie (19)

Lördag 3juni

Eslöv - Bjärred (14)

Hörby - Olympic (14)

Lund - Nosaby (14)

Lödde - Kulladal (15)


(IFK Trelleborg står över omgång 8)

Av 1938 - Måndag 22 maj 23:15

Matchfakta

Lödde - Kulladal 1-4 (1-2)

K: Markus Swane 2, Calle Stenberg, Dennis Rickbo

Ass: Dennis Rickbo, Mattias Jurlander, Calle Stenberg


Kulladal åkte på måndagskvällen till Tolvans IP för en på förhand tuff bortamatch mot svårspelade Lödde. Som nämnt tidigare har laget öst in mål och vunnit tre av sina fyra matcher inför kvällens match. Men det hindrade inte våra blå pågar från att hämta med sig sin andra trepoängare för säsongen. Med den lämnar distanserar man sig från botten dit det nu är fyra poäng. Låt oss höra vad spelarna själv har att säga om matchen:


Mittbacksgeneral Calle "CS" Stenberg:

Jag tycker vi har en rätt bra koll på matchen under hela matchen! Vi släpper in första målet efter miss i uppspelet och att backlinjen hamnar fel. Detta är något som rättas till och som blir mycket bättre resterande del av matchen. Och ja, det är jag som styr in deras mål! Sedan tycker jag att vi tar över mer och mer. De pressar högt men när vi kommer förbi så fungerar spelet bra. Vinner många första och andra bollar. 1-1 är en omställning där jag spelar Julle (Mattias Jurlander red.) på vänsterkanten som vänder till Dennis (Rickbo red.) på högerkanten. Han lägger ett inlägg där jag, Stefan (Vagic red.) och Swane (Markus red.) har bra positioner. Den går över de två anfallarna och jag tog emot bollen på bröstet och sköt bolljäveln i krysset! Årets mål!? Sedan gör Swanen 2-1 efter att Julle spelat honom fri på vänsterkanten. 2-1 till oss i paus. Andra halvlek gör vi lite byten i men vi står fortsatt rätt i positionspelet. Jimmie (Andersson red.) gör en underbar räddning på en frispark och de har något skott som går precis över. Vi får en hörna som nickas ut från straffområdet. Jag är först på bollen, tar ner den med lite flyt, och fintar samtidigt bort försvararen och lägger in bollen till en framstormande Swane som elegant styr in 3-1. 4-1 är på en underbar frispark i krysset av Dennis. Krysset är alltid ledigt! Strax efter blåser domaren av matchen. + ger jag till Tim (Rickbo red.) som vann allt på mitten och fördelade bollar på ett grymt sätt! Samt Swane som elegant gör två mål och jobbar stenhårt i alla dueller.

 

Frisparksspecialist Dennis "Dempa" Rickbo:

Började kanske lite knackigt och släpper in ett mål ganska tidigt. Efter det börjar vi spela mycket enklare på en svårspelad plan och tar över matchen. Calle smäller dit ett riktigt snyggt mål, jag assist, till 1-1. 2-1 gjorde Swane framspelning Julle. I andra spelar vi disciplinerat och släpper inte till några stora chanser, förutom en frispark som Jimmie gör en magisk räddning på. Swane gör 3-1, Calle assist. 4-1 jag på frispark, den sitter nog så i krysset som den kan sitta, Tim fixade frisparken. Matchens spelare: Calle Stenberg.

 

Målvaktsveteran Jimmie "Nigel Martyn" Andersson:

Vi gör en riktigt bra match där vi är det bättre laget matchen igenom. Dom har lite boll men dom kom inte till några riktigt farliga avslut på mål. Vi höll ihop laget bra och spelar bra fotboll. Sen kronan på allt får man se två snygga mål genom Stenberg med en fantastiskt volley och Dennis med en lika fantastisk frispark över muren i krysset.

 

Bloggen tackar för dessa matchanalyser och fortsätter imponeras av spelarnas förmåga att uttrycka sig i text. Nästa match för U-laget är hemma mot Tomelilla kommande måndag (avspark kl 19.45) Avslutar med ett välförtjänt Postmatch BK-meal och en uppdaterad tabell. 


 
KFF-tipset

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

Tabell

  Lag M V O F  Mål
1.  Olympic 15 11 32-15 35p
2.  Nosaby 14 11 47-15  34p
3. Kulladal 14 28-17  27p
4.  IFK Tbg 15

4

25-21  23p 
5.  Eslöv 14 6 27-24  22p
6. Dösjöbro 15 6 24-30  20p
7.  Hörby 15 35-43  19p 
8. Lund 14 21-21 16p 
9. Lödde 14 7 15-16  15p
10. Bjärred 15 3 10 18-27  9p 
11. Hyllie 15 11 16-60 4p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

Nästa match

 vs                         

 

Omg 16, div 3 SG

Lördagen den 26aug kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

0-2                      

 

0-1 Dennis Rickbo (61)

0-2 Dennis Rickbo (93)

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se