1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - 14 november 2016 22:28

   

Sejouren i Kulladal blir ettårig för Oguzcan Avci och Viktor Celan. Mittfältarna väljer att söka sig vidare här i transferfönstret. Var de båda ska gå är oklart. Yttermittfältaren Ozzi kom från Husie inför säsongen och kom att spela totalt sexton matcher i årets div 3 SG, de allra flesta som inhoppare, med målet i Lomma som det enda. En hög träningsnärvaro läggs på en oerhört fin karaktär och lagspelare. Viktor kom från LB 07 och lyckades aldrig ta en plats i A-laget. I U-laget blev han dock en av de viktigaste spelarna och både han och Ozzi bidrog i allra högsta grad till den imponerande slutplaceringen i en tuff serie. Den ambitiösa, unga innermittfältaren har en ljus framtid för sig och kommer garanterat spela A-fotboll inom kort. Tack för denna tiden! Hoppas innerligt att ni lyckas i era kommande klubbadresser och stort lycka till. 

ANNONS
Av 1938 - 12 november 2016 23:29

Kval till div 1, omg 2 - match 2 av 2
FC Trollhättan - FC Rosengård 1-2 (0-1)
R: Mohamed Ramadan 2

FC Rosengård kopierade onsdagens segersiffror när det på lördagen var dags för retur i div 1-kvalet i Trollhättan. Malmölaget hade ju med sig 2-1 och när Mohamed Ramadan gav laget ledningen precis innan halvtid hade Trollhättan en tung uppförsbacke framför sig. Ännu ett mål av Ramadan, för övrigt lagets skyttekung under säsongen, gjorde Holmabackarna till Mount Everest med mindre än tjugo minuter kvar. Trollhättans reducering skapade inte ens nerv och Rosengårds evighetslånga säsong fick sig ett lyckligt slut. Laget är återigen tillbaka i ettan och låt oss hoppas att man denna gång står sig väl i divisionen.

ANNONS
Av 1938 - 12 november 2016 14:27

Första klubben att presentera nya spelare inför kommande säsong i div 3 SG blev Olympic. Kanske vi ska flika in att IFK Trelleborg under senaste veckorna förlängt med en rad spelare men räknat på nyförvärv får väl våra grannar betecknas som först ut. Olympics nya spelare då: Johan Palmström, anfallare från Hyllie som under året gjort arton mål i div 4 SV och kval till div 3. Innan Hyllie spelade han bland annat i IFK Malmö och FC Trelleborg. Palmström är tänkt att ersätta pensionerade Ken Hansson som man uttrycker det på sin hemsida. Från samma serie (div 4 SV) hämtar man innermittfältaren Charles Anderson från Kosova, en spelare som uppträtt för lag högre upp i seriesystemet och också ska hjälpa till som tränare för U19. 18-årige Jonathan Roos hämtas tillbaka från Husie. Sist men inte minst hämtar man in anfallaren Zaman Zadran från FC Rosengård. När vi ändå pratar Olympic kan vi väl nämna att förre A-tränaren Jonathan Gebru har tagit över Husie i div 5. 

Av 1938 - 10 november 2016 22:48

 

Snön föll tungt över Kulladals IP denna afton, men när den väl föll varade det inte särskilt länge. Runt planen syntes också snödrivor som ett levande bevis onsdagsnattens snöfall. Men det var trots allt en bra genomförd träning. Tjugosju man på plats och samtliga våra nuvarande målvakter (Jimmie Anderssons första träning under mellansäsongen). Minst två målvakter medför direkt lite mer kvalitet på lirandet. Förutom förra veckans två provspelare: Sebastian Ascensio Dahl (Croatia) och Dennis Rickbo (Vellinge IF) hade vi ikväll ytterligare två. Kevin Ketteridge är nog ett namn som den inbitne Kulladalsföljaren har hört tidigare. Han spelade förra året i Tomelilla, dit han kom från Skivarp. Han gjorde sju mål under div 3-säsongen där samtliga kom under vårsäsongen. Han startade matchen mot Kulladal i Tomelilla och byttes in med kvarten kvar i mötet på Kulladal. En snabb, djupledslöpande anfallare. Även Tim Mohlin Törringer från Svedala fanns på plats. Tim var under hösten kapten för laget som trillade ur div 5. Något säger mig att han lirat högre upp dessförinnan men det var inget google kunde bestyrka, det får bloggen återkomma med. Juniorerna kommer alltmer in i det, just nu är känslan att övergången till senior skulle kunna bli smidigare än vad åtminstone jag trott. Men det får vi väl också anledning att återkomma till, för ännu så länge är vi "bara" i en mellansäsong.

  

Läste ni om nattmanglingen i div 1-kvalet? Matchen mellan Karlberg och IFK Luleå fick på grund av snökaoset (hur kan det ännu bli snökaos i ett land som är halvt begravet i snö fyra-fem månader om året?) i Stockholm avgöras på natten mellan onsdag och torsdag. Avspark kl 00.20 och slutsignal 02.30 Som tur är avgjordes matchen åtminstone inomhus i på Bosön. Luleå kvitterade till 2-2 precis i slutet och fick med sig ett fint resultat inför helgens retur. Det hela kan placeras i kategorin: Vad gör man inte för fotbollen...? 


Under ämnet div 1 kommer också den häpnadsväckande nyheten om att FC Höllviken, som ju trillade ur divisionen i år, förmodligen drar sig ur div 2 nästa säsong. Anledningen tycks vara att föreningen BK/FC Höllviken bara har förmåga att ha ett seniorlag, för att inte riskera och istället möjliggöra en förstärk ungdomssatsning. Enligt ett förslag som medlemmarna ska ta ställning till på det extra årsmötet på måndag ska man enbart ha div 4-laget BK Höllviken i seniorseriespel. Det hela har så klart lett till starka reaktioner från spelare och ledare kring laget som kan tvingas läggas ner. Bland annat från förre ledaren numera materialare i Malmö FF, Swidde Nilsson som skriver så här i FC Höllvikens gästbok:


Det är helt galet hur en samling personer sittande i olika positioner, styrelse, kommittéer m.m bara strunta i att engagera sig i ett herrseniorlag på denna nivå i Svensk fotboll. Hur tänker dessa människor när dom säger ja till ett uppdrag i en styrelse? Verkligen skamligt hur denna samling personer behandlat alla inblandade i och runt FC Höllviken. Dessa personer kommer nu att sitta med på årets BK Höllviken fest den 19 november och tycka man har gjort ett fantastiskt jobb under året. Dom borde sitta hemma och skämmas i stället. All heder och tack, speciellt till Jerry Nilsson, till alla spelare och ledare som stått ut med den trista behandlingen från övriga inblandade i BK Höllviken.


Om FC Höllviken nu drar sig ur kan man undra vad som händer med deras plats i tvåan. Har Wormo en chans att få den? Förmodligen inte eftersom man förlorade redan i första omgången av div 2-kvalet. Men har faktiskt ingen aning hur det fungerar. Men det påverkar garanterat serieindelningen även i div 3 och nedåt. 


Brukar inte falla över på andra serier som jag gjort de senaste dagarna men FC Rosengårds kvaldrama, nattmanglingen i Stockholm och FC Höllvikens vara eller icke vara var för intressanta nyheter för att inte nämnas.


Nu laddar jag kaffet för att hålla mig vaken till Brasilien - Argentina i Sydamerikas VM-kval. Vilken match! 


Hörs vi inte förr så trevlig helg Kulladalare och andra läsare! 

 

Av 1938 - 9 november 2016 22:18

Kval till div 1:

FC Rosengård - FC Trollhättan 2-1 (0-1)

R: Granit Sherifi 2

 

Det är fördel Rosengård i div 1-kvalet efter att laget besegrade Trollhättan med 2-1 på Malmö IP ikväll. Det var dock gästerna som började bäst och tog ledningen efter en dryg halvtimme när anfallaren Robert Bagger rann igenom och stänkte in 0-1. Precis innan målet var Kofi Yeboah Addae ytterst nära att ge hemmalaget ledningen när han störtade fram i straffområdet men inte lyckades komma rätt till avslutet. För att vara en kvalmatch i november där så många faktorer utifrån spelar in (väder, nervositet, trötta spelare, skador osv) så var det här en bra fotbollsmatch och förhållandevis öppen. Ett par hundra på läktarna gjorde helt klart sitt till och inramningen blev inte så ödslig som förväntat. Trollhättan tycktes dock ha kontroll på händelserna på plan. Men så kom en situation precis innan paus som skulle komma att förändra matchen helt. Rosengårds innermittfältare Dino Mesic ska till att nicka en boll nära mittplan samtidigt som Trollhättans Tommie Veljovic försöker rensa bort bollen. Det hela slutar med en fot i huvudet och efter konsultation med sin assisterande drar domaren upp det röda kortet. Det såg rätt illa ut när blodet smetats ut på matchtröjan och när Dino Mesic sedan hårt bandagerad löpte in på plan, men det var ändå överraskande med det röda kortet. Frisparken som följde blev rätt farlig men halvtidspausen dröjde inte länge. 


Trots numerärt överläge lyckades Rosengård inledningsvis inte etablera någon större press på gästerna, som naturligt valde att backa tillbaka något. Men ett inhopp skulle göra susen. Granit Sherifi, som säkrade vidare avancemang i kvalet, hoppade in tjugo minuter in på halvleken. En kvart senare hade han med två mål vänt på matchen och skaffat Rosengård ett fint utgångsläge inför returen på lördag. Första målet med tjugo kvar är en straffretur, Philip Vaitsiakovich lyckas rädda Mohamed Ramadan (tror jag det var) men på returen dök Sherifi upp och skickade in kvitteringen. En Zlatan-målgest på det också. Med lite mindre än en kvart kvar dyker matchhjälten återigen upp från ingenstans när han nickar in 2-1 efter en minst sagt tilltrasslad situation där bollen efter en duell skarvas i ribban för att sedan studsa ner precis framför mållinjen. Publiken i extas! Matchen var vänd! Sista tio kändes det som om båda lagen trots allt var nöjda med situationen samtidigt som det var en del trötta spelare och de klara målchanserna uteblev. En spännande retur spelas i Trollhättan på lördag kl 14. Sett till dagens match har Rosengård alla möjligheter att fixa en plats i div 1, men med tanke på sin fina offensiv gör man nog klokt i att inte försöka backa hem utan satsa på att göra ett mål och på så sätt göra det svårt för motståndarna.

   

Av 1938 - 9 november 2016 11:58

Medan bloggen frustrerande nog bara har transferrykten att förhålla sig till (jag tänker inte ryckas med i sånt utan nöjer mig med faktiska händelser) får den i väntan på fönstrets öppnande nöja sig med ett ytterst spännande div 1-kval på onsdagskvällen. Första matchen mellan FC Rosengård och Trollhättan spelas nämligen på Malmö IP, kl 19. Returen i Trollhättan spelas lördag kl 14, inte söndag som tidigare nämnts. Rosengård vann en dramatisk trelagsgrupp för att ta sig vidare i kvalet. Trots att man förlorade första matchen mot Halmia fick man en ny chans då Uddevalla slog Halmia. Det krävdes en 3-0-seger för att gå förbi de andra lagen i både poäng och målskillnad och en sådan seger fixades när Granit Sherifi slog en trean med en minut kvar. Nykomlingen Trollhättan tvingades till återkval i och med elfteplatsen i div 1 södra. Inför sista matchen mot Utsikten tycktes man ha rätt goda chanser att klara kontraktet men en 0-3-förlust och några för dom oturliga resultat på andra arenor gjorde att man tvingades till återkval. 


Avspark kl 19, Malmö IP.

Av 1938 - 7 november 2016 23:23

Ikväll får ni inget nytt kring laget eftersom jag inte närvarade på träningen. Kan se framför mig en kylslagen träning med minus på termometern. Eftersom undertecknad bara fick in en handfull återbud måste träningsnärvaron varit riktigt hög. Känns lovande. Men jag vill ändå ge er det här fantastiska länktipset. En gigantisk tysk (vad annars?) fotbollsdatabank med tävlingsinfo långt ner i europeiska smådivisioner. Den kom upp när jag försökte googla fram senaste tränarnytt hos våra kommande motståndare. Jag klickade fram till Kulladal och all tänkbar statistik vällde fram. Målsnitt, poängsnitt, tabellplacering över tid osv. Julafton kom tidigt i år! För den icke-tysk-språkige finns allting på engelska. Förvänta er att det här bli en väl använd bloggkälla i framtiden.


  

Av 1938 - 7 november 2016 11:51

 

Omg 11 - Topp 5:

1. FC Stolpskott, 75p (Coutinho, 22p)

2. Will Griggs on fire, 71p (Mané, 26p)

3. Leshig Gaselle, 66p (Z.Ibrahimovic, 24p)

4. Karlssons Bollskola, 65p (D.Costa, 18p)

5. FC Ennen, 64p (Firmino, 30p)


Sistaplats: FC Mukke, 38p


Totalen - Topp 5:

1. Teds Squad, 585p

2. JT, 579p

3. Karlssons Bollskola, 578p

4. FC Stolpskott, 554p

5. FC Ennen, 548p


Sistaplats: Dommedeus, 446p

 

Vinstsumma: 14ookr

 

Nästa omgång: Lör 5okt kl 14. 


Här är alla lag och deltagare:


AllaVetAttHanVann (Filip "Bruce" Ahlström, Senior)

Big. T´s (Tonny "TT" Tindberg, Kvarnby - tidigare KFF-mv)

Boomxhakanogo (Tim Rickbo, Senior)

Capone´s (Eddie "Zambrotta" Ekblad, Senior)

Cesc and the city (Oliver Wågreus, 99:orna)

Dommedeus (Dominic Cica, 99:orna/Senior)

FC Ennen (Jens Ennen, tidigare Fältare, polare med TT/JT)

FC Mukke (Mukremin Semovski, Senior)

FC Stolpskott (Mathias Andersson, tränare 02:orna)

IL Grande Ibra (Björn Nelin, lagledare Senior)

Jonte (Jonathan Malmqvist, Senior)

JT (Joel "JT" Tindberg, tidigare KFF-mf)

Kanonerna FF (Filip "Fille" Jönsson, Senior)

Karlssons Bollskola (David "Linderoth" Karlsson, Senior)

Leshig Gazelle (Aslan "Lejonet" Hamadi, Senior)

Mustinatorn FF (Noah Christoffersson, Trelleborgs FF - tidigare KFF-fw)

Nydala IF (Jimmie Andersson, Senior)

Perzzons Pack (Martin "MP" Persson, Senior)

Pålle FC (Patrik "Pålle" Påhlsson, tränare Senior)

Romansoff (Andreas Romansoff, tidigare KFF-mf)

Team Liam (Liam Andersson, son till Jimmie Andersson)

Team Sötsur (Calle "Sötsur" Stenberg, Senior)

Team Träfot (Mattias Jurlander, Senior)

TedsSquad (Teddy Bergqvist, Malmö FF - Olivers polare)

Tillsammans (Primus Swenson, 99:orna)

Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck, Senior)

Vinnarens FC (Felix "Felle" Påhlsson, 99:orna/01:orna)

Will Griggs on fire (Sebastian Rask, Senior)

Presentation


Välkommen till bloggen om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

 

  Lag Ma V O F  Mål
1.  Bjärred            
  BW90            
  Dösjöbro            
  Eslöv            
  Hyllie            
  Hörby            
  IFK Tbg            
  Kulladal            
  Lund            
  Lödde            
  Nosaby            
  Olympic            


Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Nästa match

 vs             

  

Träningsmatch

Fredagen den 24feb kl 19

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

 1-0                 

 
1-0 Stefan Vagic (77)

KFF-tipset

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se