1938 - Bloggen om Kulladals FF

Senaste inläggen

Av 1938 - Tisdag 4 april 19:00

För första gången på fem säsonger ska Kulladal spela semifinal i Malmömästerskapen. I jämförelse med den säsongen där turneringen började med en åttondel har man tagit sig igenom ett imponerande gruppspel och likaledes imponerande kvartsfinal där Malmö City slogs tillbaka med 3-0 efter en i övrigt jämn match. Nu väntar div 5-laget Lilla Torg som både med div 4-kvalet 2014 och kvartsfinalen i just MM 2015 har gått och blivit en antagonist. Liksom föregående säsonger tippas Torget hålla till i toppen av sin femma den här säsongen. I MM har man gått fram som ett ånglok där man var obesegrade i gruppen och sedan slog Bellevue med säkra 2-0 - med det har man precis samma record som Kulladal. I Kulladal missar Calle Stenberg och Sebastian Rask (sjuk) matchen, däremot är Calle Nelin tillbaka i mål och Tobinho Sjöbäck åter aktuell för startelvan efter några veckor med sin nyfödda. 


KULLADAL - LILLA TORG

SEMIFINAL, MALMÖMÄSTERSKAPEN

ONSDAGEN DEN 5APRIL KL 19.30

KULLADALS IP, KULLADAL


Truppen


21. Calle Nelin

2. Filip Jönsson

3. Mattias Jurlander

4. Daniel Jansson

5. Primus Swenson

6. Martin Persson

8. Johan Mellqvist

9. Markus Swane

10. Filip Ahlström

11. Eddie Ekblad

12. Joakim Söderlund

13. Andreas Pajus

14. Tobinho Sjöbäck

15. Oliver Ohlsson

16. Dennis Rickbo


VS:

                                             
Bildat19382006
HemmaplanKulladals IPMariedals IP
FormVVVVVOOVVV
Fem senaste

LB 07, tm (H) 3-2

Staffanstorp, tm (H) 6-0
Flagg, tm (B) 3-2
Malmö City, mm (H) 3-0
Tomelilla, tm (H) 5-1

Rydsgård, tm (B) 1-1
Tomelilla, tm (B) 0-0
Bellevue, mm (H) 2-0
Staffanstorp, tm (H) 6-2
Veberöd, tm (B) 3-0

TabellplaceringMM - Grupp A, 2017
1. Kulladal 3 2 1 0 8-3 7p
MM - Grupp B, 2017
1. Lilla Torg 3 2 1 0 7-3 7p
Hemma/Borta

Hemma:
Kulladal 3 3 0 0 9-1 9p

Borta:
 Lilla Torg 2 2 0 0 5-1 6p

Fem års möten

2015, Malmömästerskapen: Kulladal - Lilla Torg 1-1, 7-8 eft. str. (Johan Mellqvist)
2014, kval till div 4: Kulladal - Lilla Torg 2-1 (Arlind Tahiri, Jörgen Mellberg)
2014, kval till div 4: Lilla Torg - Kulladal 3-4 (André Jönsson 2, Filip Ahlström, Andreas Romansoff)
2014, träningsmatch: Kulladal - Lilla Torg 3-1 (André Håkansson 2, Tobinho Sjöbäck)
2013, träningsmatch: Kulladal - Lilla Torg 6-2 (Jasmin Palevic 2, André Jönsson, Oskar Hemby, Filip Ahlström, Jimmy El-Jaleb)

Skyttekung

Tobinho Sjöbäck, 4mål

-


Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

 

Bild från första kvalmötet 2014 som slutade i Kulladalsseger 4-3 (bilden från Lilla Torgs hemsida)

ANNONS
Av 1938 - Tisdag 4 april 18:03

Traditionsenligt har det blivit dags för bloggen att tippa Kulladals serie. Fjolårets två rätt och fyra nära rätt (en placering fel) var iallafall bättre än föregående år. Se om den trenden kan hållas i. En placering om dagen fram till seriepremiären i div 3 SG på långfredagen då Olympic tar emot IFK Trelleborg och Dösjöbro tar emot Nosaby. 

 

Så här tror 1938 att div 3 södra Götaland slutar 2017:


1. 
___________________________

2. 

-------------------------------

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 
-------------------------------

9. 
10. 
___________________________

11. Hyllie

12. BW90

 

Kommentar: Hyllies sejour i div 4 blev bara ettårig sedan Esbjörn Berghult via kval tagit upp laget till trean igen. Allt såg ut att vara frid och fröjd i en välmående förening. Men föreningen och "Esa" kom inte överens om en fortsättning och som en följd av det lämnade i stort sett hela truppen - där majoriteten hamnade i Olympic och Limhamn. Bengt Månsson tog över som ny tränare och hela vintern har ägnats åt att värva nytt. Så sent som för några dagar sedan blev två nya spelare klara. Träningsmatcherna (en vinst av åtta) har visat att det tar tid att bygga ihop laget och som alltid när en hel trupp byts ut ställer man sig frågan om den hinns spela ihop och bli tillräckligt slagkraftig. Trots att man fått in en kunnig och amitiös tränarduo tror jag Hyllie får det svårt i sin div 3-comeback. 

Nordic Bet odds för serievinst: 50,00 (12)
Kulladal möter BW90: Omg 2: 22april (H), Omg 12: 27juni (B)

ANNONS
Av 1938 - Måndag 3 april 11:00

Traditionsenligt har det blivit dags för bloggen att tippa Kulladals serie. Fjolårets två rätt och fyra nära rätt (en placering fel) var iallafall bättre än föregående år. Se om den trenden kan hållas i. En placering om dagen fram till seriepremiären i div 3 SG på långfredagen då Olympic tar emot IFK Trelleborg och Dösjöbro tar emot Nosaby. 

 

Så här tror 1938 att div 3 södra Götaland slutar 2017:


1. 
___________________________

2. 

-------------------------------

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 
-------------------------------

9. 
10. 
___________________________

11. 

12. BW90

 

Kommentar: Det såg illa ut redan i höstas då BW90 åkte ur serien och man hade svårt att få ihop något som liknade en trupp för div 3. Men tränare Tony Ribeiro jobbade hårt och formade en trupp samt uttalade sig i media om att man skulle vara redo för seriepremiären den 17april. Till exempel vann man sin enda träningsmatch under 2017 då man slog div 4-laget Skånekurd med 3-2. Men så kom mardrömsbeskedet för lite mer än en vecka sedan att tränaren väljer att hoppa av sin roll. Tydligen ska han ha varit oense med ledningen i klubben. Eftersom det var just Ribeiro som lockade dit en del av spelarna kan man tänka att alla inte stannar kvar när han inte är där. Inte mycket hörs inifrån klubben så det är svårt att veta i vilket skick man kommer till seriepremiären på annandagen. Kanske har man nya ess i rockärmen som så ofta förr. Jag har dock svårt att se hur klubben ska klara sig igenom en hel säsong i div 3. Det blir bottentipset för mig.

Nordic Bet odds för serievinst: 19,50 (9)
Kulladal möter BW90: Omg 1: 17april (B), Omg 13: 2aug (H)

Av 1938 - Söndag 2 april 15:42

Bloggen fortsätter bli bortskämd med uppdatering från helgens matcher. Idag var det Cengiz Erden som rapporterade direkt från matchen. Div 6-laget Bunkeflo kom vinnande ur matchen som (förmodligen) blev U-lagets sista match innan serien drar igång i mitten på månaden, med siffrorna 2-1. Gästerna tog ledningen med tio minuter kvar av första halvlek efter en bra period med några målchanser på kort tid - detta efter en annars händelsefattig inledning. Med bara två tillgängliga avbytare fick tränare Håkan Isgren göra byten redan i första. I startelvan hittade vi för övrigt en provspelare i Patrik Ingholt som tränade med laget i torsdags och som direkt fick chansen att visa upp sig. Med 0-1 i paus var det Kulladal som kom bäst ut till andra halvlek och kvitteringen lät inte vänta på sig när comebackande Tobinho Sjöbäck nickade in Dennis Rickbos vänsterinlägg. Båda lagen hade chanser till 2-1 men det var Bunkeflo som lyckades få in segermålet med tolv minuter kvar efter att ha nickat in en högerhörna. 


Matchfakta

Kulladal - Bunkeflo 1-2 (0-1)

0-1 (35) 1-1 Tobinho Sjöbäck (54) 1-2 (78)

Assist: 1-1 Dennis Rickbo

Varningar K: Tim Rickbo, Jimmie Andersson


Laget


Jimmie Andersson

------------------------------

Ludvig Lindberg

Jörgen Mellberg

Oliver Ohlsson

Vincent Lindberg

------------------------------

Patrik Ingholt (provspelare från Nybro IF)

Tim Rickbo

Primus Swenson (24)

Sebastian Hillgren (UT 38, IN 72)

------------------------------

Dennis Rickbo

Tobinho Sjöbäck


Avbytare:

Mozamel El-Hamid (IN 24, UT 72)

Semi Erden (38)


Nästa match (preliminärt): Eslöv (B) 17april kl 16 


Tack för den lyxiga uppdateringen Cengiz!

Av 1938 - Söndag 2 april 12:08

Anfallsduon Rask o Swane fortsatte att ösa in mål när det var dags för säsongens sista träningsmatch när Tomelilla kom på besök. Båda lagen öppnade relativt starkt till en början. Rask o Swane hade en del kombinationer sinsemellan som dock inte resulterade till mål - iallafall inte inledningsvis. Tomelilla var dock snäppet vassare första 20-25 minuterna fast därefter tog orken slut och Kulladal kunde enkelt vinna med övertygande siffror - 5-1! 

Matchfakta
Kulladal - Tomelilla 5-1 (1-1)
K: Sebastian Rask 3, Markus Swane 2
Ass: Markus Swane 2, Sebastian Rask 2, Primus Swenson 

Laget

Dominic Cica 
------------------------
Eddie Ekblad 
Calle Stenberg
Daniel Jansson
Joakim Söderlund (70)
-----------------------------
Mattias Jurlander (75)
Johan Mellqvist (65)
Martin Persson
Andreas Pajus (64)
----------------------------
Markus Swane 
Sebastian Rask 

Avbytare:
Dennis Rickbo (64)
Primus Swenson (65)

Oliver Ohlsson (70)
Tim Rickbo (75)


Så var matchen

Som tidigare under försäsongen har vi fått se den fina kemin mellan Sebastian Rask och Markus Swane. Såväl idag. Redan efter den första halvtimmen hade de båda skapat helt klart goda chanser för en Kulladals ledning. Dock var det Tomelilla laget som satte fart på matchen. Gästernas 1-0 kom efter en fin djupledsboll längs marken i en kontring som skapade friläge till en Tomelilla spelare som enkelt satte dit ledningsmålet - i den åttonde matchminuten. Tomelilla körde av något slag en 4-3-3 uppställning med en inledningsvis fartfylld trio som ständigt var ett hot. Trion höll väl i si sådär 35 minuter, sedan var kraften borta. Kulladal fortsatte trots backlängesmålet rulla boll och hade bra tryck flera gånger i första halvlek. Man satte en hög press så fort lägena kom som gjorde gästerna lite darriga. Även mittbacken Danne hängde med på dem då han vid ett tillfälle blev avvindad för offside - totaloffensiv? En sekvens som iallafall tränarna Pålle och Ralf tyckte var noteringsbart. Just Danne var även nära på att näta efter en hörna som skarvades vidare mot bakre stolpen där Danne kom glidandes - en boll som målvakten fick tag på precis innan mållinjen. Då hade det gått 39 minuter. Minuten efter det fick jobbet äntligen resultat. Swane vinner boll felvänd på mitten, tar ett steg ut ti sidan och sätter fart. Springer sig loss på högerkanten, håller starkt ifrån sig sin motståndare, hittar snett inåt bakåt där Rask skjuter 1-1 upp i nättaket för Kulladal. Ett viktigt mål att komma in i halvtidspaus med. Tomelilla hade strax innan paus även dem farliga lägen för en eventuell ledning. Först ett skott utifrån i 45:e - som Domme hade koll på. Därefter en hörna som touchade vid ribban - sades det från bänken.


Väl inne i den andra halvleken fick målvakterna till en början stå i centrum även här. Tomelillas målvakt som återigen stoppade Rask o Swane och Domme som räddade en farlig nickskarv från Tomelilla anfallaren. Även domaren fick stå i rampljuset då det delades ut fyra gula kort på knappa femton minuter in i andra halvlek. Tillbaka till målvaktsprestationerna ... Med en halvtimme kvar av matchen kom Tomelilla till en möjlighet att ta ledningen - som istället blev en vändpunkt för Kulladal. Efter en genomskärare från gästerna spelades en Tomelilla spelare fri och Danne blev tvungen att få ner honom - en tveklös straff dömd till gästerna. En straff som Kulladals målvakt, Dominic Cica räddade genom att styra upp i ribban! En viktig räddning som fick hemmalaget att tända till. I den 71:a minuten sätter de blåa hög press med ledning av Swane som vinner bollen och hittar sedan in till Rask som stöter in 2-1 för hemmalaget i öppen kasse. Redan fem minuter efter var Rask o Swane igång igen. Ännu en gång efter en hög press där Tomelilla keepern spelar rakt i gapet till Rask som spelar den i sidled till en fri Swane som även han lägger in den i öppen kasse. Nu har man gått från 1-1 till 3-1 på ett fåtal minuter och målkalaset skulle fortsätta. I den 82:a minuten kom en boll upp från Oliver Ohlsson i backlinje till Primme på mitten som med en yttersida framåt i banan hittar Rask - som i sin tur rundar målvakten och sätter dit 4-1 målet, och personligen sitt tredje för dagen. Minuten efter är det Tim som slår en lång kross mot Eddie som får jobba in den - hittar ett långt inlägg förbi alla spelare centralt i boxen. Bollen dimper ner till Rask som gör det hur snyggt och kyligt som helst i nedtagningen driver förbi två spelare, spelar ti Swane snett inåt bakåt och 5-1 samt vändningen var ett faktum.


Mycket som talar för att Rask o Swane fixade segern. Till viss del JA fast icke nämnda namn på planen står såklart även dem för en suverän insats. Såväl defensivt som offensivt.


Matchens spelare

Dominic Cica. Då vi börjar bli vana vid Rask o Swane's produktion fick en annan stå lite i centrum. Målvakten Dominic Cica som under dagen stod för ett par fina parader - fast framförallt straffräddningen blir för många matchens lirare. En räddning som höll matchen till 1-1 ett bra tag och som därefter öppnade upp en fullbordad vändning från hemmalagets sida. En bra insats av den 1999 födda keepern.


Bloggen tackar Primme och Felle för det här matchreferatet. Riktigt j-vla bra!

Av 1938 - Söndag 2 april 11:30

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar
Tisdag19.00Kulladal (U)Vellinge (5)1-1*K: Eddie Ekblad
 20.15Stehag (5)Lund1-6L: Servan Salamis 2, Johan Svensson 2, Kai Henrysson, Arnold Walusimbi
Torsdag19.00BjärredMalmö City (4)3-4B:
Lördag12.00LundLB07 (4)0-1 
 12.00ÖT Smygehuk (4)IFK Tbg2-1T: 
 13.00KulladalTomelilla (4)5-1 K: Sebastian Rask 3, Markus Swane 2 
 13.00NosabyIFK Hässleholm (2)1-3N: Karl Rydhög 
 13.30HylliePelister (4)x-x 
 14.00Högaborg (3)Olympic1-2 O: Rassa Rahmani, "Steven" 
 14.00Snöstorp/N (3)Lödde1-4L: 
 14.00Kvarnby (2)Eslöv1-1 E: Pontus Gressman 
Söndag12.00Nike (4)Hörby4-3H: 
 14.15Kulladal (U)Bunkeflo (6)1-2K: Tobinho Sjöbäck

 

Av 1938 - Lördag 1 april 22:22

Naturligvis var nyheten om att MM-finalen skulle gå på Swedbank Stadion ett aprilskämt. Några hörde av sig och berättade att dom trodde på det för en kort stund. Det är lika roligt varje år med dessa aprilskämt även om media visst beslutat att sluta med dom. Skämt åsido hade det varit väldigt kul om man gjorde MM-finalen till något större så turneringen kunde uppmärksammas istället för att glömmas bort och bli ett bihang. För Kulladals del är man i semi för första gången sedan 2012!


Imorgon lirar U-laget hemma mot div 6-laget Bunkeflo, avspark kl 14.15

Fortsatt trevlig helg på er!

Av 1938 - Lördag 1 april 08:30

Kulladalsspelarna har fått en rejäl morot inför den stundande MM-semifinalen mot Lilla Torg. Fotbollklubbarnas samorganisation meddelade nämligen på fredagseftermiddagen att finalen av 2017års Malmömästerskap ska spelas inne på Swedbank Stadion onsdagen den 31maj. Ordförande Olle Winqvists fina kontakter med Malmö FF ska ha skapat möjligheten samtidigt som tillfället uppenbarade sig då Malmö FF i perioden har två raka bortamatcher i Allsvenskan. Detta kan onekligen ge Malmömästerskapen ett rejält uppsving efter att intresset för turneringen dalat de senaste säsongerna där stadens främsta lag gång på gång väljer att inte ställa upp. Fullsatt är väl lite för mycket att hoppas på men bara känslan att få spela inne på Swedbank torde vara mäktig. 


 

KFF-tipset

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

ReklamUbilack AB är en modern lackeringsverkstad lokaliserad i Malmö med högsta kvalitet för reparation och lackering av alla fordon.

 

Vi reparerar och justerar alla plast- och plåtskador innan vi fullbordar verket med en lackering i högsta klass.

 

www.ubilack.se

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Div 3 Södra Götaland

Tabell

  Lag M V O F  Mål
1.  Olympic 6 9-3  14p
2. Dösjöbro 6 11-6  13p
3.  Nosaby 5 15-7  10p
4.  IFK Tbg 6

9-9  9p 
5. Kulladal 9-8  7p
6.  Hörby 5 9-11  7p 
7. Lödde 5 7-6  6p
8.  Eslöv 5 7-7  6p
9. Lund 5 7-8  4p 
10. Bjärred 6 0 8-11  3p 
11. Hyllie 8-23  3p 

 
Lag 1 går direkt till div 2

Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-11 åker ner till div 4

Nästa match

 vs       

                                

Omg 7, div 3 SG

Lördagen den 27maj kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Föregående match

3-1                               

1-1 Markus Swane (59)

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se