1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 3 juli 2020

Sommaruppehåll

Av 1938 - Fredag 3 juli 11:53

Ja då kan vi summera en vårsäsong som slutade med avancemang till MM-final och en seger av två i serien. Med tanke på alla träningstimmar som ligger bakom en något klen utdelning men med tanke på förutsättningarna en mer än godkänd utdelning. Jag ska inte bege mig in en reprisering av den artikeln jag skrev för Skånskboll (den hittar ni för övrigt här: https://www.skanskboll.se/2020/07/02/aktuell-rapport-i-kulladalslagret/) men jag vill ändå avsluta våren med ett blogginlägg. Jag fick för övrigt frågan att skriva artikeln av Kim Hofvander som har hand om Skånskboll där det blev ett sätt att göra reklam för både Kulladal och bloggen. Kan bli någon repris på det i höst men naturligtvis ligger allt fokus här på bloggen - där behöver ni inte vara oroliga. 


Senaste åren har jag sammanfattat serien och dess placeringar men det känns inte särskilt lönt när somliga lag inte ens har kommit igång med sina matcher. Men vi kunde ändå se att Balkan och Malmö City som väntat imponerade och tidigt har intagit topplaceringarna i serien. Lödde imponerade mot oss men kommer behöva ta igen de tre förlorade poängen i Högaborg någonstans. Och det har man chans till direkt då man efter sommaren inleder mot City på Kirsebergs följt av Balkan i Lödde. Enda slags urskildringen man kan se i botten är att Råå, Tomelilla och Nike fått en tuff start med två förluster av två. Allra tuffast skulle jag säga Råå kommer få det eftersom hösten inleds med bortamatch mot Balkan. Tomelilla har ändå hyfsad chans att hämta sig med en match mot Veberöd - som veckan innan spelar sin premiär mot Vellinge. Min outsider Simrishamn har vi heller inte fått ta del av ännu och där är kamratderbyt mot Trelleborg en match att se fram emot efter sommaren. Att försöka ge sig på en analys av denna rekordhaltande serie är svårt men nu gjorde jag det lite smått. 


Till något halvt annat. Husie har fått tag i två stora namn i sin strävan att resa sig igen, Blerim Mullici hämtas tillbaka från Malmö City och Robin Armandt från Ariana. De båda får även andra roller än spelare då Blerim redan är ungdomskoordinator och Robin blir målvaktstränare. 


Jag tyckte jag summerade mina känslor väl i det ovan nämnda inlägget. Kulladals vår har varit bra. Vår unga trupp har fått visa framfötterna och även om de rutinerade haft problem med skador och sjukdomar så är det absolut en höst att se fram emot efter lite förtjänt vila. Utvecklingen på somliga spelare har varit imponerande där jag tog Johan Mellqvist som exempel i artikeln men titta bara på Oliver Ohlssons två senaste matcher. Försvaret har varit stabilt under hela året, det var egentligen bara mot Lödde som vi fallerade halvt. Och ska vi bara rakt av här släppa nyheten att Daniel Jansson kommer tillbaka i träning när vi drar igång 20juli. Klubblegendaren och härföraren kommer höja truppen ytterligare. 01:orna är lätta att placera i något slags kluster men det är dom för att dom följs åt. Samtliga har några riktigt bra matcher för att sen falla ur ramen något. Här behövs jämnhet och det kommer komma ju längre serien lider. Till skillnad från ifjol har våra nyförvärv onekligen satt avtryck direkt. Tobias Olsson har överraskat mest. Jesper Lantz visade vad han tillför i premiären. Linus Nilsson som spelade med en ljumske mot Lödde och med det visade stort hjärta. Robin Svensson kan avgöra vilka matcher som helst. Aleksander Jovanovic har kvar att sätta avtryck men än är det inte för sent. Till sist straffhjälten Rafael Korowajczyk som verkligen utgör framtiden. Tycker också att Eddie Ekblads insatser på plan ska framhävas. Några år tillbaka hade det kunnat vara han med negativitet som sänkte oss efter de huvudlösa domarbesluten i Lödde men nu var han pushande från första till sista minut. Samma mot Råå och Ariana från bänken. En lagkapten. Här kan jag rabbla på i evigheter men nu sätter jag punkt för detta stycke.


Den lilla besvikelse som finns efter våren är klubbens totala oförmåga på någon slags respons till vad vi faktiskt håller på med. Förutom av spelarna och tränarna så har jag inte fått någon slags utvärdering på mina insatser som lagledare sedan jag vet inte hur länge. Jag kanske är sämst på det jag gör men då vill jag höra det annars ge någon form av beröm för dom tjugo timmar i veckan som man lägger ner på Kulladals IP. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka så. Klubben måste sluta ta oss för givet och sluta leka med våra känslor för klubbmärket annars är där andra klubbar som lockar både spelare och ledare med annat. 1938 fick till och med mothugg när reklamskylten för bloggen skulle upp. Jag gör ju för f-n reklam för klubben. Vakna upp!


Trevlig sommar på er alla läsare och njut av sol och bad!

BÄTTRE OCH BÄTTRE DAG FÖR DAG!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Srdjan Remetic / FBK Balkan

Fredag 3 juli 18:40

Har behov att skriva och påpeka att du gör ett fantastiskt jobb med denna blogg och hoppas att du fortsätter på samma sätt i fortsättningen, önskar dig all bästa och lycka till 👍👍
Forza Balkan

1938

Fredag 3 juli 20:43

Tack så mycket Srdjan! Jättekul att höra. Extra fint när det kommer från en motståndare. Glad att den når ut och läses. Vi ses på och kring plan i höst!

 
Ingen bild

Calle Nelin

Fredag 3 juli 19:59

Jag försöker verkligen få alla klubben att på olika sätt att inte känna sig förbisedda eller känna att dem lägger ner massor med tid förgäves. I en helt ideell klubb är det svårt att utvärdera allas insatser kontinuerligt även om det är en målsättning man kanske borde ha.
Om du har förbättringsförslag som kan göra saker bättre så välkomnar vi alltid kritik för att kunna bli bättre och lösa problem för alla lag och alla medlemmar. Jag förstår din frustration. Ibland får man helt enkelt inte motsvarande glädje i all den tid man lägger ner.
Samtliga styrelsemedlemmar och samtliga i A-lagstruppen är väldigt tacksamma för dina insatser och den cirkulerar beröm om dig och din blogg i princip dagligen på och runt idrottsplatsen. Dem måste du ha tagit del av. Det tror jag också att du redan vet innerst inne.
Ordförandeklubban överlämnades till mig tillsammans med en klubb i väldigt gott skick, men det finns fortfarande några saker att jobba på. Ge mig lite tid bara.
En sak är säker. Du gör Kulladals FF till en bättre klubb dag för dag.

Mvh Calle Nelin, ordförande.

1938

Fredag 3 juli 20:55

Bara att du tog dig tid att svara säger det mesta i din strävan brorsan. Men det hela ansvaret ska inte ligga på dig som ordförande och det påpekade jag för Markus också på den tiden. Jag vill mer åt tystnadskulturen där vi måste bli bättre på att berömma och kritisera. Istället hör jag massor saker bakom ryggen som borde komma fram istället. Ett förslag är upprepade möten en gång i månaden som vi hade med Mats Engström som sedan kan föra åsikter vidare. För när det kommer direkt från oss i A-laget kan det uppfattas som gnäll. Bosse F ringde oss ledare en gång i veckan för att kolla läget och även om det inte behöver vara så frekvent så är det nånstans dit man behöver komma. Tror jag! Men det behöver vi inte ta i offentligheten men jag ville ge svar för att säger man A så får man säga B...

Jag personligen vill ha mer beröm/kritik men det var också ett sätt att lyfta fram ledarna som helhet. Vi finns här!

//B

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Torsdag 13 aug 22:00


Dags för höstens första och seriens andra hemmamatch när Kulladal på lördagen tar emot Malmökollegan Malmö City. Kirsebergslaget har imponerat här i säsongsinledningen och ligger med sina sju inspelade poäng på en andraplats. Efter två inledande segr...

Av 1938 - Torsdag 13 aug 09:00

Nikola Antic gör på torsdagen sin sista träning med Kulladal innan det bär norröver till Blekinge där han ska börja plugga. "Niko" har spelat för klubben i hela sitt liv och det är med visst vemod vi ser honom lämna moderklubben. För två år sedan kom...

Av 1938 - Tisdag 11 aug 21:45

Omg 2 - Div 3 SG Råå - Malmö City 0-3Tomelilla - IFK Trelleborg 0-1Lödde - Kulladal Lördag 3-0Nike - Balkan Lördag 1-3Vellinge - Högaborg 3-1 Simrishamn - Veberöd 1-3 (0-2)S: Hannes HörbergerV: Besnik Rustemaj 2, Selmir Halilovic   Tabell ...

Av 1938 - Tisdag 11 aug 21:34

Värmeböljan ger inte med sig i första taget och även ikväll var det några grader norr om tjugo. Jag har aldrig varit ett fan av för varmt men när vi når såna temperaturer på kvällen är det rakt igenom fantastiskt att kunna stå i kortärmat till solen ...

Av 1938 - Tisdag 11 aug 12:03

Lördagens match mot Högaborg blev kostsam för två år våra yngre förmågor där Lukas Minter Wettergren ju tvingades utgå med en fotskada i paus och ersättaren Antonio Pavlovski fick känningar i knäet efter matchen. "Lure" stod helt över träningen igår ...

Reklam

KFF-tipset

Poängställning omg 1 av 9
1. Hans Zielinsky, 2p

    Mats Olsson, 2p
    Mikael Larsson, 2p
    Patrik Swenson, 2p
    Perry Åsbrink, 2p
    Primus Swenson, 2p

 

Inlämnade tips: 53

Prisutdelning:
1. 2 385kr
2. 1 192kr
3. 398kr

 

Alla tips

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Nästa match

  vs   

 

Omg 4, Div 3 SG

Lördagen 15aug kl 14

Kulladals IP  

Föregående match

2-1    


K: Markus Swane
Ass: Eddie Ekblad

Matchreferat

Tabell

Malmömästerskapen, Grupp B

Plac Lag Ma V O F Mål P
1. Kulladal 3 3 0 0 7-3 9
2. Ariana 3 2 0 1 8-7 6
3. Lilla Torg 3 1 0 2 7-7 3
4. Flagg 3 0 0 3 1-6 0

Kulladal och Ariana vidare till kvartsfinal

 

Div 3 SG 

Tabell

Lag

Ma

V

O

F

Mål

P

Tips*

1. IFK Tbg 3 0 0 8-2  6:a
2. Malmö City  3 2 1 0 5-1 7 5:a
3. Balkan 3 2 1 0 4-1 7 2:a
4.Högaborg   3 2 0 1 7-5 6 9:a
5. Vellinge 3 1 2 0 7-5  7:a
6. Lödde 3 1 1 1 4-4 4 1:a
7. Kulladal 3 1 0 2 2-5 3 4:a
8. Veberöd 4-4  10:a
9. IFK Simris 2 5-6  3:a
10. Tomelilla 3 0 1 2 3-5 1 11:a
11. Råå 3 0 1 2 0-4 1 8:a
12. Nike 3 0 0 3 2-9 12:a

 

1:an till div 2
2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Länkar

Fotboll på tv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2020 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se