Alla inlägg under mars 2020

Av 1938 - 15 mars 2020 12:00

Under lördagseftermiddagen kom Kulladal och Limhamn överens om en träningsmatch kommande fredag kl 19. Därmed löper traditionen med träningsmatcher lagen emellan vidare och spontant skulle Limhamn kunna vara det lag vi mött allra mest senaste tio åren med tvåsiffrigt antal matcher. Den statistiken tål att presenteras vid nåt tillfälle. Ifjol möttes lagen två gånger med varsin seger som resultat. Det krävs ingen forskare för att förstå vad det blir av Kulladals planerade träningsläger till Turkiet, och då lämnades en lucka för match istället. Limhamns mångårige tränare Markus Dahl har nyligen presenterats som assisterande till Alexander Burman i Lilla Torg. I år leds Limhamn istället av Jimmy Hultin, assisterande ifjol. Limhamn kvalade sig kvar i div 4 förra säsongen.

Fredagens match spelas på Limhamns IP. Avspark kl 19.

Av 1938 - 14 mars 2020 23:45

Kulladal fick jobbet gjort när man på lördagen besegrade div 5-laget Croatia med 1-0 och därmed gick vidare till semifinal i Malmömästerskapen 2019/20. Segerhjälte blev 15-årige Lukas Minter Wettergren som satte matchens enda mål redan efter tre minuter när han nickade in Linus Nilssons frispark. Det var för övrigt hans första mål i A-laget. Hemmalaget imponerade inte under den första halvleken, tvärtemot gästande Croatia som stundtals förde matchen. En handsituation i Kulladals straffområde diskuterades flitigt både i paus och efter matchen. Under andra halvlek blev Kulladals spel bättre och med det kom också målchanserna och visst borde man avgjort tillställningen på dom. Istället blev det onödigt nervöst mot slutet även om man tycktes ha kontroll på händelserna. Inte mindre än fyra gamla Kulladalare gick att hitta bland Croatias spelare idag värt att notera. Aleksander Jovanovic fick göra en efterlängtad debut i den blå tröjan när han hoppade in i mitten på andra och med en dubbel (!) ribbträff var han ytterst nära att måla direkt. Semifinalen lär vara några veckor bort eftersom de andra kvartsfinalerna spelas allt mellan imorgon och 25mars. Till alla er fruktansvärt negativa personer inom klubben: Hjälp oss istället för att kritisera oss i allt vi tar oss för. Vi är en klubb.

Matchfakta

Kulladal - Croatia 1-0 (1-0)

1-0 Lukas Minter Wettergren (3)

Assist K: 1-0 Linus Nilsson

Varningar K: Oliver Ohlsson (2), Aleksander Jovanovic (1)

Så var matchen

Ett under uppvärmningen Martin Persson-lett Kulladal ställde upp med två ändringar jämfört med elvan som startade mot Olympic senast; Joakim Söderlund och Eddie Ekblad ersattes av Oliver Ohlsson och Isak Carlén. Kulladal fick en kalasstart på matchen när man redan efter tre minuter tog ledningen genom Lukas Minter Wettergren som ensam fick stå och nicka in Linus Nilssons frispark från omkring halva halva. Ett fint tillfälle för den talangfulla innermittfältaren att sätta dit sitt första mål i A-lagsammanhang. Och återigen har vi fått bevis på vilken nytta Linus känsliga högerfot gör. Men det var både början och slutet på det goda för Kulladals del, åtminstone under den första halvleken. Gästande Croatia tog över spelet per omgående och skapade bland annat en del hörnor på kort tid. En icke-dömd straff och ett exemplariskt hemjobb av Jesper Lantz är det som förhindrar en kvitteringsboll den kommande kvarten. I samma situation lyckas Rasmus Hansson få både Jespers och motståndarens dobbar i vaden men det får man ta i morgon bitti menade Razza. Med runt tjugo spelade har Kulladal jämnat ut det något. En hotande djupledsboll från höger i tre mot två läge bryts precis framför Isaks fötter. Robin Svensson har ett nickläge efter André Grahovac frammarsch på vänsterkanten men nickar över. André hade några fina ruscher på sin kant men lagkamraterna drog inte nytta av dom. Jesper avslutar ett anfall som inletts med en tjusig vändning av Lukas och fortsatt med ett skott av Isak som blir till en retur för Jesper. Skottet som går högt över lämnar mer att önska. Croatia skapade inte värst mycket när man väl kom fram istället var det en hel del fasta som hotade. Överlag alldeles för många misstag i Kulladalslaget med sneda fötter, idéfattigt och ett alltför stillastående spel. Med all respekt för Croatia så är det ett lag vi åtminstone ska försöka spela ut och föra matchen efter våra premisser. Men så var inte fallet första fyrtiofem. Den 100-150personer stora publiken kunde åtminstone njuta av ett underbart väder som lockade fram vårkänslor.

Utan att gå in på några detaljer så var det inga muntra tongångar i paus. Tre byten i paus (se ovan). Men det skulle bli snäppet bättre även om första chansen i andra är Croatias som Rafael Korowajczyk enkelt omhändertar. Med Sebastian Hillgren i anfallet blev det rörligare och eftersom en av Hilles främsta styrkor är ett evigt slit lyckades det Kulladal att allt oftare få fast bollen på offensiv planhalva både med och utan boll om den logiken når fram hos läsaren. Samtidigt kom anfallen att bli rakare. Typexemplet när Robin hittar André som hittar Felix Påhlsson som drar på ett skott, returen sen ut till André som inte lyckas få avslutet på mål. Förutom returen som han borde fått på mål gör André allt rätt i anfallet där han öppnar upp, spelar fram och sen följer med in i straffområdet. Robin och André är också inblandade i nästa anfall där man nu hade hjälp av Tobias Olsson. André sedermera den som tar avslutet och här är det bara att hylla målvakten som står för en fantastisk räddning. Den efterföljande hörnan leder till ett halvdantskott utifrån som Robin påpassligt försöker styra mot mål, men även här är keepern på tårna. Ett några minuters långt tryck mot Croatias mål avslutas med en nick i fritt läge för Jesper som han naturligtvis ska få på mål. Samtidigt hade vi i Croatia fått in två gamla Kulladalare förutom dom två som startade och nu hade man Tobias Lettby (spelade i KFF 2019), Dev Isaksson (2013) och Victor Celan (2016 och 2019) på plan. Rasmus Sandén (ungdomsåren) startade men gick ut i andra. Med tjugofem minuter kvar får vi en debutant när Aleksander Jovanovic efter en störigt efterhängsen knäskada äntligen gör sina första minuter i Kulladal. Per omgående hittar han ett samarbete med anfallskollegan Robin som inte får på det hårdaste av avslut. Nikola Antic avslutar Kulladals byten när han kommer in mot André. Helt i onödan ställer hemmalaget till det för sig när först Tobias sen Jesper slår varsin boll rakt in i mitten och i samma "våg" ger Croatia initiativet som dom sen inte utnyttjar. Strax före full tid kommer Aleks loss till vänster efter att Niko lagt upp och ur svår vinkel testar han ett avslut som två gånger om studsar i ribban, antar att man måste ha varit där för att tro det för jag inser hur konstigt det låter. Efter fem minuters övertid blåser domaren slutligen av matchen.

Matchens spelare

Jesper Lantz. Med en dryg månad kvar till seriepremiär börjar IFK Malmö-förvärvet komma igång. Det märktes mot Olympic senast hur Kulladal tappade på mitten när Jesper gick ut med en huvudskada. Idag var han nyttig när han på mitten krigade till sig bollar defensivt och i uppspelsfasen fungerade som den länk mellan försvar och anfall som Kulladal saknat. Han och Tobias Olsson börjar också hitta varandra trots relativt få matcher tillsammans. Borde gjort mål på framförallt nickläget i andra och gjort det bättre på skottläget i första men i övrigt bra.

Av 1938 - 12 mars 2020 22:30

Kulladal ställs mot div 5-laget och tvåan i MM:s grupp D, Croatia när Malmömästerskapen fortsätter med kvartsfinaler här till helgen. Croatia är efter några tuffa säsonger åter i div 5 och har börjat bygga nytt med en rad meriterade nyförvärv till sin trupp inför säsongen. Som nämndes i tisdagens inlägg så har en rad gamla Kulladalare provat lyckan där men trots allt sticker måltjuven Fabian Gustafsson ut ur mängden. Dessvärre ingen Dominic Cica i Croatiamålet berättade han själv under kvällen. Malmömästerskapens grupp D gick man relativt bekvämt igenom med första förlusten först i sista omgången där man också blev av med förstaplatsen till Bosnien/H i gruppen. Obesegrade i fyra matcher ställdes Kulladal mot rivalen Olympic i lördags och här fick vi se oss besegrade i en tuff match. I ärlighetens namn hade vi inte mycket att säga till om men det sätter inte grus i maskineriet eftersom vi vet hur bra de gröna är men med det sagt så finns en del lärdomar att ta med sig. För tillfället har truppen en del skador men det är heller inte ovanligt så här års, senast i raden är Antonio Pavlovski som landade illa efter en duell i lördags. Jesper Lantz och Robin Svensson som också utgick med skador i lördags är fit for fight. Glädjande nog är nyförvärvet Aleksander Jovanovic redo för sin debut i Kulladalströjan samt legendaren Martin Persson tillbaka i matchtruppen, båda efter en tids skadefrånvaro.

Fem års möten

Träningsmatch, 2016: Kulladal - Croatia 4-0 (Sebastian Rask 3, Markus Swane)

Skyttekung

Mario Gloger, 4mål

Nabil Hadrous, 5mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen direkt via Forza

I vad som var 2016års sista match segrade Kulladal mot Croatia med 4-0 i en träningsmatch. Kulladals mål gjordes av Sebastian Rask (3) och debutanten Markus Swane (1).

Av 1938 - 12 mars 2020 17:40

Kulladals härförare Daniel Jansson kommer inte till spel här under våren. Anledningen är att han tillsammans med Team Rinkeby ska cykla för att dra in pengar till forskningen kring barncancer. Här ska man bland annat cykla till Paris i samband med Tour de France i sommar. Mittbacken drogs med en del skadebekymmer här under 2019 där han i många matcher spelade skadad. Det spelar förstås in i beslutet. Ett tråkigt besked för oss, men ett klokt beslut av Danne själv. Han lät meddela sitt beslut under tisdagens träning där han också berättade att han kommer vara tillbaka efter sommaren och redo att hjälpa laget. 30-åringen, som blir 31 om några dagar, har inte varit i matchspel sedan september så tränarna har mer eller mindre kunnat förbereda för spel utan honom.

Härifrån önskar vi Danne lycka till med det nya projektet!

Av 1938 - 12 mars 2020 09:00

Kvartsfinaler:

Kulladal - Croatia 1-0

Balkan - Rosengård FF
Bellevue - LB07 4-4, 4-2 efter straffar
Bosnien/H - Ariana 25mars kl 19.30 (Kroksbäcks IP)

Omg 1

Lilla Torg - Flagg 3-0 (Flagg använde icke godkända spelare och förlorade därmed 0-3)

Inlägget uppdaterat med att lördag kl 14 är spikat speldatum

Alldeles nyligen blev lottningen i Malmömästerskapen 2019/20 offentliggjord. Här står det klart att Kulladal ställs mot div 5-laget och tvåan i Grupp D, Croatia. Med flera intressanta nyförvärv, däribland Flaggs skyttekung Fabian Gustafsson så imponerade man i MM:s gruppspel där laget fram till sista matchen mot Bosnien/H gick rent och dessutom höll nollan i samtliga matcher. I Balkanderbyt mot Bosnien/H förlorade man dock med 1-3. Förre Kulladalarna Dominic Cica, Rasmus Sandén och Tobias Lettby är tre andra intressanta trupprepresentanter.

Speldag för drabbningen är 14mars kl 14 på Kulladals IP.

Av 1938 - 8 mars 2020 18:15

Kulladal lyckades inte förlänga sin förlustfria svit på tre matcher mot rivalerna från Lindängen. Olympic visade var skåpet skulle stå och var det klart bättre laget matchen igenom vilket inte minst bevisas av att Kulladal hade noll avslut på mål över nittio minuter. Hemmalaget tog ledningen redan efter sex minuter när en långboll rann igenom och William Magnusson blev helt fri med Rasmus Hansson. Två skador ställde till det för Kulladal under första halvlek där både Joakim Söderlund (vadkänning) och Jesper Lantz (smäll mot huvudet) fick utgå, inga av det allvarligare slaget utan mest i förebyggande syfte. Två skador till en redan halvlång skadelista. Oliver Ohlsson som kom in på mittbacken för Söder löste det däremot ypperligt och var en av lagets bästa spelare tillsammans med våra båda målvakter. En viss förbättring över den andra halvleken men inte tillräckligt för att hota en klar hemmaseger, om inte i siffror räknat så åtminstone sett till spelet. Olympics andra mål kommer efter viss tveksamhet i Kulladals straffområde i samband med en hörna där en av matchens förgrundsfigurer Aron Nouicer ger en lagkamrat öppet mål med en stark nednickning. Idag var det tyvärr tydligt att det skiljer en division och ytterligare några placeringar mellan lagen. Nu får Kulladal ladda om batterierna till MM-slutspelet som drar igång här snart.

Matchfakta

Olympic - Kulladal 2-0 (1-0)

1-0 William Magnusson (6) 2-0 William Magnusson (74)

Sebastian Hillgren (66)

En skada på Mario Gloger tvingade tränarna till två omkastningar i elvan vilket slutade med att Felix Påhlsson startade på topp bredvid Robin Svensson och 04:an Lukas Minter Wettergren tog plats på mitten. Positivt att en Kulladalsbacklinje förblir samma två matcher i rad, det händer inte särskilt ofta ska ni veta. Dessvärre höll det bara i dryga tjugo minuter innan Joakim Söderlund tvingades utgå efter problem med vaden. Olympic tog tidigt tag i matchen och innan sitt ledningsmål bara sex minuter in i matchen har man redan haft två halvchanser. Målet kommer till efter en fin boll i djupet av Terry Adadevoh Svensson, även om tränare Mladen Blagojevic ville haft den längst marken, som anfallaren William Magnusson nyttjar på bästa sätt när han överlistar Rasmus Hansson. Bara några minuter senare är det nära 2-0 när bollen dimper ner i Kulladals straffområde och orsakar stor oreda men till slut lyckas Eddie Ekblad och Linus Nilsson rensa. En hög boll hemåt hanterar hemmamålvakt Jesper Andersson kyligt när han väntar in den och precis innan Felix Påhlsson når fram spelar den i sidled bara en-två meter från mållinjen. Kulladals enda avslut under i stort sett hela matchen har Robin Svensson när han på Zambrottas uppspel drar till, bollen går till hörna. Kulladal hade matchen igenom en hel del hörnor men var på dom förvånansvärt passiva. Det som överraskar är att man bara fortsatte mata in dom på samma vis trots att det uppenbarligen inte fungerade. Redan efter trettiofem minuter tvingas gästerna till nästa byte då Jesper Lantz nickat ihop med en motståndare. Jesper sa att det svartnade till för ett ögonblick och då ska man inte chansa. Bra beslut. Antonio Pavlovski kommer in och Felle går ner på mitten. Razza får bekänna färg när Olympics Alexander Robert får på ett tungt volleyavslut från högra delen av straffområdet, fin räddning till hörna. Kulladal hade förtvivlat svårt att täppa till luckan som bildades på innermittfältet och det blev inte bättre när Jesper gick av. De gröna hade stora ytor att jobba på i offensiven vilket man ofta gjorde bra. Fem minuter före paus är det nära 2-0 men Linus lyckas rädda på mållinjen innan Razza tar hand om bollen. Minuten innan paus får hemmalaget till en nick efter ett inlägg från vänster som också den Razza räddar till hörna. 1-0 i paus vilket det gästande laget får vara nöjt med.

Tre byten i paus där man för andra matchen i rad låter målvakterna stå varsin halvlek, Nikola Antic ersätter André Grahovac och Isak Carlén ersätter Lukas. Båda kommer in i offensiva positioner. En boll upp av Linus nyttjar Niko till att ordna fram en hörna. Olympics innermittfältare Simon Ståhl ser till att inhoppande keepern Rafa är med från start med ett distansavslut. Rafa lämnar en liten retur som Zambrotta lyckas rensa via en hemmaspelare. Nästa gång är det nämnde Alexander Robert, för övrigt ny från LB07 inför säsongen, som testar skott och det räddar Rafa till hörna. Liksom senast mot Prespa kom det att bli fokus på försvarsspelet för Kulladals del och det klarade man väl okej. Problemet var ju att man hotade noll och ingenting offensivt vilket gjorde det lätt för hemmalaget som endast behövde spela felvända enstaka gånger under matchen. Runt tjugo minuter in på andra kommer Olympic i ett anfall som resulterar i tre stora chanser först med ett friläge och sen med två returer som Kulladal med visst flyt lyckas rensa. Då har man precis innan tvingat Oliver till bra försvarsspel när han med en nätt liten knuff får 1-0-skytten ur balans varpå Rafa kan fånga in bollen. Efter en lufttur i ett försök att skarva vidare en boll landar Ante illa och även han tvingas utgå skadad. Ersatt av Sebastian Hillgren. Med tjugo minuter kvar vinner Olympic en frispark i bra läge. Rafa är bra med på den och räddar till hörna. Det är sedan på den hörnan div 2-laget skulle öka på sin ledning till 2-0. Storväxte Aron Nouicer vinner en duell med Rafa och sen har William Magnusson bara att raka in sitt andra mål för matchen och sitt fjärde totalt här i inledningen på året. Olympic fortsätter dominera matchbilden sista kvarten men de stora chanserna uteblir. Robin går av med sju minuter kvar och det var mest för att inte dra upp en känning i baksidan. Samtliga spelare som utgick med skada idag bör vara i farten redan kommande vecka och redo för kommande MM-kvartsfinalen som vi hoppas kunna spela mellan 14-19mars. Olympic tränare Mladen har skrivit om matchen på deras hemsida samtidigt som bloggen passar på att tacka Stefan Robert och vår egen Inge Kvist för bilder från matchen. Fantastiskt att kunna krydda inläggen med dessa.

Oliver Ohlsson. Ett bra inhopp där det brukar vara svårt att ersätta en mittback mitt i matchen. Oliver spelade enkelt och hade inga problem att styra sina lagkamrater rätt. Försökte även bidra offensivt med ett par utflykter. Härlig vilja. Stärkte helt klart sina aktier med dagens insats. Det var ändå nära på skytteltrafik när Olympic störtade fram mest hela tiden. Utmanas idag av två målvakter som stod för stabila insatser där det för Rafas del mest var ingripandet vid 2-0 som störde.