1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2019

Säsongen 2019 - A till Ö

Av 1938 - 4 oktober 2019 08:15

Dags för den traditionella A till Ö-sammanfattningen av säsongen. Vi klarade kontraktet till slut! På många sätt en mer tillfredställande känsla än att inte ha så mycket att spela för i slutet av serien men ångesten och dramatiken som följde med det var allt annat än hälsosamt. En pinne på sju matcher, tjugosex pinnar på femton matcher. Intressant säsong om inte annat. Trevlig läsning!

Av våra fyrtio mål har många varit riktigt snygga sådana. Swane hade förutom frisparkskanonen mot City två lobbmål som sänder tankarna till Håkanssons dagar. Johans kanon mot LB07 är min absoluta favorit då det kom mot serieledaren och gav oss en urstark pinne. Dennis har flera läckerbitar av Robben-klass där målet i Lomma får rankas högst. Vi minns också MP:s läckra lobbavslut i hemmapremiären mot Tomelilla. Dessutom ovanligt många nickmål där Mario, Swane, Dennis och Danne varit framme med pärat. 

 

Bloggen firade i år tio. Inget direkt firande mer än att fortsätta skriva. Mot tio nya!

 

Cuperna blev ingen succé precis. I Skurup åkte vi ut redan under första dagen, trots förstaplats i gruppen. Sen fick vi förvisso revansch med fyra poäng på Tomelilla i serien. Men tangerat vårt sämsta resultat därute. I DM fick vi en tuff lottning mot div 2-laget Nosaby efter att ha slagit ut Kvarnby i andra omgången, trots en bra match förlorade vi 1-4. I MM åkte vi redan i gruppspelet med bara en seger (mot Balkan). Förbättringspotentialen är som synes stor till nästa säsong. 

 

Det har varit total dominans i div 4 för Vellinge IF i sydvästran och IFK Simrishamn (obesegrade!) i östran. Intressant att se vad dom kan ställa med i trean. Även Vejby i nordvästran säkrade serievinsten tidigt men ser det som ytterst tveksamt att dom skulle hamna i vår serie 2020. 

 

En minst sagt imponerande säsong av LB07 som gick som tåget fram till sista tredjedelen där det började hacka något i maskineriet samtidigt som Nike vann nio raka. Men man tog sig i kragen och vann sista matcherna mot bra motstånd i form av hemmastarka IFK Trelleborg och Tomelilla bland annat. Gläds lite extra med Sebastian Rask som nådde framgång direkt med sitt nya lag. 

 

Felix Påhlsson har tunga fotspår att gå efter med en pappa och en farfar som legendarer i föreningen. Men tjugotvå starter av tjugotvå möjliga som artonåring, det är en rätt hyfsat start. Två mål och tvåa i assistligan på fem ass!

 

Göteborgaren André Jönsson vände hem men drog hälsenan under en träning. Stevie G flaggade för ett slut på karriären men så snackar han också rätt mycket ;)

 

"H-lvetes h-lvete". Rossi har kommit in som en virvelvind i Kulladal. Samarbetet med Pålle har utvecklats snabbt varpå resultaten sakta men säkert trillade in. Rossis erfarenhet och taktiska kunnande är ett inslag som kan ta oss ytterligare en nivå. Låt oss hoppas samarbetet fortsätter. 

 

Inge Kvist har bjudit bloggen och dess läsare på fina bilder under hela säsongen som gått. Kan inte tacka dig nog för detta Inge! Det ger matchreferaten en uppfräshning. Vill också tacka min polare Jalle som i vått och torrt stöttat laget här i slutet. Obesegrade med honom i publiken!

 

J-vla powerduo vi har haft offensivt i år! Swanen och DRickbo har surfat fram under året. Siffrorna har jag lagt fram många gånger redan. Det bästa av allt är att dom bara är 25 respektive 22 och således har långa karriärer framför sig. 

 

Kulladal har inte släppt in så här många mål på en säsong sedan 2012 då man åkte ur div 3. En anledning skulle kunna vara att backlinjen inte varit densamma två matcher i rad och att experimentet med en fembackslinje är en nymodighet i ett lag där olika former av 4-4-2 varit gällande i hundra år känns det som. Man kan inte bara lasta försvaret för vi har i flera matcher sett att när mittfältet inte orkar hålla stången så utelämnas försvaret till sig själv, bästa exemplen mot Södra Sandby och Malmö City här på det senaste. Tvärtom har jag aldrig sett mittbackarna Danne, Stenberg, MP, Jönsson och Bruce jobba så hårt för att få det att fungera. Här finns en stor bättringspotential men redan nästa år kommer vi få se resultatet av den. 

Lillebror Lindeborg går inget vidare just nu. Negativt kval landade man på i div 6. Richard Palhoto har återigen knytit på sig skorna och med all respekt för honom och hans karriär så känns det som ett misslyckande när han åter måste ställa upp. Nu får man se till att fixa kvalet mot Holmeja och undvika att trilla ner i div 7. Kom igen nu LFF!

 

Malmölagen i nästa års div 3 riskerar att bara bli tre när nu LB07 gick upp och Kvarnby ner samt Flagg tvingas kvala för att hålla sig kvar. Men blickar vi upp en division finns en överhängande risk att Prespa eller Di Gule trillar ur så låt oss se. Vi landar i vilket fall inte på årets siffra. 

 

Nils Falk. Vi saknar dig varenda dag som går. Föreningen är inte densamma utan dig men vi ska göra allt för att hedra ditt minne. Jag vet hur mycker du tyckte om bloggens A till Ö så denna är till dig Nisse!

 

Obehagligt var det när Derek Robertson fick avsluta matchen på Kirseberg men en huvudskada. Fortfarande förstår jag inte hur domarna kunde lämna det därhän och låta spelet fortgå. En massa sjukhusbesök senare är vår skotte igång igen. Symboliskt att första matchen sen skadan blev en bänkplats mot just City #furfucksake

 

Polenresan var ett riktigt trevligt minne att ha med sig in när tävlingssäsongen började. En av de bästa lagresorna jag varit på med Kulladal. Tacka vet jag Zambrotta som såg till att ordna allt och dessutom ledde sitt lag till resans mästerskapstitel. 

 

Quizen som anordnades i Szczecin blev tudelad med ett vanligt med Rossis fotbollsfrågor och på Dickmans förfrågan även ett musikquiz. Vinnare i första blev Lag Mackan där Ingo dominerade. Vinnare i andra blev totalvinnarna Lag Zambrotta och totaltvåan Lag Legendaren. Delvis mitt fel att quizen alltid får en plats i våra sammankomster men lite kunskap ska vi väl också kunna pränta in. 

 

Ruggigt dåligt hemmaspel har bidragit stort till bottenstriden. Med våra tolv inspelade placerar vi oss nästsist i hemmastatistiken. Däremot en desto finare femteplats i bortastatistiken. Nästa år ska Kulladals IP återigen bli vår himmaborg!

 

Sportchefen Mats Engström kom, såg och segrade innan han tyvärr sa tack för sig för några dagar sedan. Ett mycket positivt inslag för oss och nu kan man bara hoppas att det är en roll som fortsätter finnas i det kommande. 

 

Trots många skador på våra målvakter så fick vi ihop det match efter match och vi får skatta oss lyckliga att ha den bredden på målvaktssidan. Fyra målvakter (Calle mv, Razza, Derek, Jimmie) har vi haft igång i serien under året, faktiskt fem om vi räknar med Stenberg som fick avsluta matchen mot Malmö City. Det är ett svårslaget klubbrekord. Tar vi också med DM så stod Ali en halvlek där och utökar siffran till 6. 

 

Ulla Persson. Somliga personer borde alltid få ha sin egen bokstav i A till Ö. Ulla är en av dom. Var hade vi varit utan dig? Ett tack känns så futtigt men jag är övertygad om att du förstår din betydelse för oss alla. 

 

Vill säga det igen: Vändningen vi gjort som lag är bland det mest imponerande jag upplevt som lagledare för dessa lirare. Jag kan inte minnas många lag som slutar säsongen som sjua och med fyra poäng från nedflyttning efter att ha börjat första sju matcherna med en pinne. 

Winnie, det är min mamma det. Bäst i världen   

 

X är inte riktigt Kulladals melodi. På sextiofyra seriematcher 2017-2019 (bara tjugo matcher "BW90-året") har Kulladal bara åtta oavgjorda. Att jämföra med 2016, vår första säsong i återkomsten där vi spelade nio oavgjorda... 

 

Ynglingarna fick i år ta stort ansvar och snacka om att dom kommer gå stärkta ur den här säsongen, när vi nu klarade oss kvar. Johan (19), som nästan får räknas som rutinerad nu, och Felle (18) startade nästan alla matcher tillsammans på mitten. André (18) har gjort det utomordentligt på ytterbacken. Niko och Ante har stått för båda bra starter och bra inhopp under året. Alla Kulladalsfostrade!

 

Zoltan! Coolaste målvaktstränaren ett lag kan ha. Fick som enda lirare ett pris efter Paintball:en nere i Polen. Det säger väl det mesta. Dessa historier som vaggade mig till söms när vi delade rum. Minnesvärd resa som sagt!

 

Ångestvecka kan man kalla veckan innan sista matchen mot Malmö City. Det blev inte många timmars sömn nätterna innan men desto fler natten efter. Tack för att ni fixade det pågar!

 

Älskar den årliga kräftskivan hos familjen Mellqvist-Persson. Det är en av årets absoluta höjdpunkter. Samma familj som åker land och rike (åtminstone Skåneland) runt för att följa Kulladals A-lag. 

 

Öl kom vår Deustche Superman in med när vi säkrat kontraktet i omg 22. Firande på tyskt vis. Denna maskin som alltid levererar kämpainsatser på mittfältet. Det hör till att vi inte har honom tillgänglig hela säsongen men när han väl är med... Super-Mario!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Torsdag 13 aug 22:00


Dags för höstens första och seriens andra hemmamatch när Kulladal på lördagen tar emot Malmökollegan Malmö City. Kirsebergslaget har imponerat här i säsongsinledningen och ligger med sina sju inspelade poäng på en andraplats. Efter två inledande segr...

Av 1938 - Torsdag 13 aug 09:00

Nikola Antic gör på torsdagen sin sista träning med Kulladal innan det bär norröver till Blekinge där han ska börja plugga. "Niko" har spelat för klubben i hela sitt liv och det är med visst vemod vi ser honom lämna moderklubben. För två år sedan kom...

Av 1938 - Tisdag 11 aug 21:45

Omg 2 - Div 3 SG Råå - Malmö City 0-3Tomelilla - IFK Trelleborg 0-1Lödde - Kulladal Lördag 3-0Nike - Balkan Lördag 1-3Vellinge - Högaborg 3-1 Simrishamn - Veberöd 1-3 (0-2)S: Hannes HörbergerV: Besnik Rustemaj 2, Selmir Halilovic   Tabell ...

Av 1938 - Tisdag 11 aug 21:34

Värmeböljan ger inte med sig i första taget och även ikväll var det några grader norr om tjugo. Jag har aldrig varit ett fan av för varmt men när vi når såna temperaturer på kvällen är det rakt igenom fantastiskt att kunna stå i kortärmat till solen ...

Av 1938 - Tisdag 11 aug 12:03

Lördagens match mot Högaborg blev kostsam för två år våra yngre förmågor där Lukas Minter Wettergren ju tvingades utgå med en fotskada i paus och ersättaren Antonio Pavlovski fick känningar i knäet efter matchen. "Lure" stod helt över träningen igår ...

Reklam

KFF-tipset

Poängställning omg 1 av 9
1. Hans Zielinsky, 2p

    Mats Olsson, 2p
    Mikael Larsson, 2p
    Patrik Swenson, 2p
    Perry Åsbrink, 2p
    Primus Swenson, 2p

 

Inlämnade tips: 53

Prisutdelning:
1. 2 385kr
2. 1 192kr
3. 398kr

 

Alla tips

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Nästa match

  vs   

 

Omg 4, Div 3 SG

Lördagen 15aug kl 14

Kulladals IP  

Föregående match

2-1    


K: Markus Swane
Ass: Eddie Ekblad

Matchreferat

Tabell

Malmömästerskapen, Grupp B

Plac Lag Ma V O F Mål P
1. Kulladal 3 3 0 0 7-3 9
2. Ariana 3 2 0 1 8-7 6
3. Lilla Torg 3 1 0 2 7-7 3
4. Flagg 3 0 0 3 1-6 0

Kulladal och Ariana vidare till kvartsfinal

 

Div 3 SG 

Tabell

Lag

Ma

V

O

F

Mål

P

Tips*

1. IFK Tbg 3 0 0 8-2  6:a
2. Malmö City  3 2 1 0 5-1 7 5:a
3. Balkan 3 2 1 0 4-1 7 2:a
4.Högaborg   3 2 0 1 7-5 6 9:a
5. Vellinge 3 1 2 0 7-5  7:a
6. Lödde 3 1 1 1 4-4 4 1:a
7. Kulladal 3 1 0 2 2-5 3 4:a
8. Veberöd 4-4  10:a
9. IFK Simris 2 5-6  3:a
10. Tomelilla 3 0 1 2 3-5 1 11:a
11. Råå 3 0 1 2 0-4 1 8:a
12. Nike 3 0 0 3 2-9 12:a

 

1:an till div 2
2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Länkar

Fotboll på tv

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se