2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Av 1938 - 19 september 2019 23:45

Då har vi nått den nästsista omgången av serien och för Kulladals del väntar bortamatch mot tiondeplacerade FC Trelleborg som också jagar kontrakt till nästa år. Inför matchen befinner man sig tre poäng från säker mark. Vårens möte lagen emellan blev en tudelad historia där vi ju först skulle spelat matchen en lördag i juni men där åskgudarna ville annat och domarna tvingades skjuta upp matchen vid ställningen 0-1. Resterande åttioåtta minuter blev en svängig och målrik historia där Kulladal till slut segrade med 5-3. Nu väntar andra förutsättningar när lagen intar Ymorvallen på lördag. FC Trelleborg bytte ju för övrigt tränare mitt under säsongen då Malik Sesay kom in. Kulladals senaste match i östra Trelleborg var för övrigt en oavgjord sådan när man sedermera gick och vann fyran 2015. Det blev till rätt många matcher lagen emellan under säsongerna 2013-2015 där det förutom seriematcher också blev några träningsmatcher. Mario Gloger och Eddie Ekblad är spelarna som missar sexpoängsmötet på lördag, i övrigt en frisk trupp att tillgå för tränarduon.

Fem års möten

2019, div 3 SG: Kulladal - FC Trelleborg 5-3 (Markus Swane 3, Dennis Rickbo)
2015, div 4 S: FC Trelleborg - Kulladal 1-1 (Arlind Tahiri)
2015, div 4 S: Kulladal - FC Trelleborg 2-0 (Arlind Tahiri 2)
2014, div 4 SV: Kulladal - FC Trelleborg 0-2 (-)
2014, div 4 SV: FC Trelleborg - Kulladal 3-3 (Mattias Andersson, Arlind Tahiri, Filip Ahlström)

Skyttekung

Markus Swane, 16mål

Joel Svendsen, 9mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

Alla KFF-tips hittar ni här

Slutresultatet från vårens möte. Markus Swane gjorde tre av målen medan Dennis Rickbo och ett självmål noterades för de två andra.

Av 1938 - 15 september 2019 10:45

Kulladal gjorde ingen av sina bättre matcher den här säsongen när man tog emot Södra Sandby i nästsista hemmamatchen i div 3 2019. Trots det hade man med sig en 2-1-ledning en bit in på övertid när gästerna tilldömdes en straff som förvaltades. Markus Swane kunde med sitt sextonde säsongsmål ge sitt lag ledningen redan efter tre minuter, mycket tack vare Mario Glogers brytning och djupledspass. Men elfteplacerade Sandby letade sig snabbt tillbaka in i matchen och kunde kvittera med ett elegant lobbmål i mitten på halvleken. Dennis Rickbo gav ånyo Kulladal ledningen strax innan paus i en snabb kontring där Felix Påhlsson slog passningen som öppnade upp. Trots en bra start på andra och med bud på trean så lät man Sandby ta över matchen fullständigt och när matchuret närmade sig nittio kom chanserna. Calle Nelin står först för en svettig dubbelräddning innan man två minuter in på övertiden tilldöms en straff som man sätter 2-2 på. Kulladal kunde och borde avgjort det här innan det blev dramatiskt på slutet men nu får man nöja sig med pinnen som förvisso gör att vi rycker från övriga bottenlag som samtliga förlorade sina matcher. Nästa match är borta mot FC Trelleborg som är i extremt poängbehov för att undvika nedflyttning.

Foton: Inge Kvist

Matchfakta

Kulladal - Södra Sandby 2-2 (2-1)

1-0 Markus Swane (3) 1-1 (26) 2-1 Dennis Rickbo (38) 2-2 (92)

Så var matchen

Återigen tvingades Kulladal till förändringar i backlinjen vilket blivit ett ständigt återkommande orosmoment senaste säsongerna. Nu klev Calle Stenberg in istället för Filip Jönsson. Parallellt med framgångar brukar vi se kontinuerligt spel av samma backlinje flera matcher i rad och det var längesedan Kulladal hade. Men dom orosmolnen försvann nästan omgående när Markus Swane redan efter tre minuter gett sitt lag ledningen. Brytning högt upp av Mario Gloger och en öppnande passning. Mario inledde sin vana trogen matchen piggt. Strax efter ordnar han fram en hörna som Felix Påhlsson testar avslut på efter en kort variant. Kulladal tycktes ha matchen under kontroll när det skapas flera nya lägen och Södra Sandby bara har en frispark som Calle Nelin fångar in. Till exempel skulle en lång frispark av Martin Persson sånär ge Dennis Rickbo läget framför mål via förarbete av Swane (pass ut) och Joakim Söderlund (inlägg). Men så sakteliga letade sig gästerna in i tillställningen och efter tjugofem minuter var det kvitterat. Calle Stenberg väljer att stöta vilket lämnar en lucka bakom som nyttjas till ett instick och läckert chippavslut av Anders Holmberg. Snart gick matchen över till riktig kampfotboll där domaren sabbade tempot med otaliga diskussioner med allt från spelare till tränare. I stort sett en kvart med otaliga avbrott och en otålig publik började invända mot det hela. Så lite från ingenstans får Kulladal ett kontringsläge efter en hörna för Södra Sandby. Felle får en sista touch fram till Dempa som via en egen touch och överlägsen speed kommer ren med målvakten - 2-1. Kantspringarens tionde säsongsmål och nytt rekord i tävlingsmål under en säsong i Kulladalströjan. En fin aktion av André Grahovac, nedtagning längs sidlinjen på Martin Perssons underbara cross, värt att nämna innan pausvilan. Också gästernas nick tätt över efter en hörna precis innan paus.

Trots ledning i paus var laget inte helt nöjt med insatsen. Några taktiska förändringar där MP redan tagit ett kliv ner och Daniel Jansson och Stenberg bytte plats gjordes. Inledningsvis såg det mycket bättre ut. Felle börjar med ett skott över redan efter ett par minuter. Swane vill inte vara sämre och testar i nästa anfall avslut från distans även han. Tio minuter in på halvleken står Mario återigen för ett fint förarbete när han driver upp och petar in en boll till Swane som ur snäv vinkel får en målchans - men målvakten räddar. I mål för Södra Sandby för övrigt vår gamla träningsmålvakt (blev aldrig något fast) Daniel "Hammarby" Baldhagen som tränade med oss förra säsongen. Kulladal fortsätter storma fram. Att domaren missar tröjdragningen på André nära straffområdet är märkligt, uppenbart att vänsterbacken störs av det och inte kommer till läge längre fram. Fint spel även i nästa anfall. Dempa - Söder - Mario och slutligen Swane som skjuter i burgaveln. Vissa indikationer på att gästerna börjar ta över spelet med ett par hörnor som resultat. Fortfarande skapar Kulladal lägen dock. På ett inspel från höger provar Dempa en klacktouch som tar på en back och plockas upp av målvakten. En frispark av Felle ute till vänster nickskarvas i ribban av Swane! Sandby har sen ett inlägg som kom att bli farligt när Calle mv är ute och hänger tvätt och MP tvingas rensa på mållinjen. Framåt har Kulladal en hörna, ordnad av Swane som Danne med en tåtouch lyckas plocka ner till Mario som skjuter över. Gästernas Johannes Hultgren står för en fin soloraid när han från vänster skär in och provar avslut - en bit utanför. Sandby började så smått närma sig. En frispark från trettio meter är nästa läge. Här tycks avslutet gå en bit över med ett snabbt dyck gör den obehagligt farlig innan den landar på taket av målet. Sandby tog nu över matchen helt och trillade boll som Kulladals setts göra i inledningarna på de båda halvlekarna. Kulladal sticker emellan med en ny kort hörna där Dempa kommer till avslut, hans vänsterslägga boxas bort av keepern. En tröttkörd Felle går ut mot Antonio Pavlovski med sju minuter kvar. Ytterbackarna fortsätter leverera fina överlapp även om de naturligt blev färre mot slutet, denna gång André uppe och avslutar strax utanför. En skada på smallbenet tvingar Mario utgå med tre minuter kvar där Nikola Antic kommer in. Ett tungt slag för innermittfältet som nu tvingades backa hem ytterligare ett steg. Nästan nere i Calle mv famn skulle lägena komma för Sandby. Nu började man kunna suga ner bollarna som kom flygande. Det leder bland annat till två jättelägen där Calle mv står för två svettiga parader. Men sen höll det inte längre för två minuter in på övertid får deras spelare tag i en boll i straffområdet och Danne ser inget alternativ än att dra ner honom. Domaren pekar på straffpunkten och snart var det kvitterat. Matchen var dock inte slut med det för båda lagen tycktes gå för tre poäng sen, dock utan att de helt stora chanserna skapades. En pinne som vid tillfället kändes bedrövlig men som i takt med att de andra matchernas resultat trillade visade sig värdefull.

Matchens spelare

Johan Mellqvist. Löpte som en vettvilling idag och vann mängder med dueller på mittplan. Det var synd att han inte fick behålla radarpartnern Mario Gloger matchen ut för det hade nog kunnat räcka för att hålla ledningen. Johan har gått från denna lilla spillevink som var rädd om sina fötter till att gå in i allt och alla. En av dom som tog upp kampen med ett fysiskt starkt motståndarlag.

Av 1938 - 12 september 2019 22:45

Kulladals strid för nytt kontrakt i div 3 fortsätter på lördagen med match mot nykomlingen Södra Sandby. Gästerna har ännu chans på kontrakt utan kval men måste sannolikt vinna på lördag för att den chansen ska infrias. Det lär bli en tuff holmgång mellan två lag som båda varit uträknade från och till under säsongen. Vårens match vann Kulladal med 3-0 sedan Sandby drabbats av en utvisning tidigt i andra, efter att firma Swane/Rickbo haft en av många fina matcher och försvarslinjen levererat en prickfri insats. Nu råder andra förutsättningar där det är Sandby som jagar oss i tabellen och inte har något att förlora. Senaste sexpoängsmatchen mot FC Trelleborg ledde man fram till få minuter kvar då det kvitterades. Annars har man blandat och gett under hösten där man förlorat mot båda Kirsebergslagen men också slagit självaste LB07 med klara siffror. Svårt lag att kartlägga med andra ord. Kulladal har trots fina resultat senaste tiden, bland annat fyra raka bortasegrar (!) ännu kniven mot strupen och ett poängtapp nånstans under upploppet kan bli ödesdigert. Men nu vet vi vilka kvaliteter som finns i laget och det är egentligen "bara" att spela som på det senaste för att det här ska gå att reda ut. Till lördag saknar man en trio från försvarslinjen där Eddie Ekblad ännu är skadad och de båda Filip:arna Jönsson och Ahlström har förhinder. Däremot är vår tysk Mario Gloger tillbaka i spel efter att ha missat de två senaste och Calle Nelin efter avstängning mot Kvarnby senast.

11. Södra Sandby 9 1 2 6 12-18 5p

2019, div 3 SG: Södra Sandby - Kulladal 0-3 (Markus Swane 2, Dennis Rickbo)

Skyttekung

Markus Swane, 15mål

Carl Jönsson, 10mål

Från vårens möte där Lukas Minter Wettergren gjorde A-lagsdebut när han byttes in mot tvåmålsskytten Markus Swane med fem minuter kvar

Av 1938 - 8 september 2019 11:30

Kulladal gjorde processen kort med jumbon Kvarnby och vann med stabila 3-0 efter att Markus Swane mäktat med ett nytt hattrick i Kulladalströjan, hans nionde (!) inräknat alla matcher. Trots bollövertag dröjde det till tio minuter före paus innan gästerna tog ledningen när man nyttjat en felpass och Johan Mellqvist frispelat Swane. Efter paus tog det inte lika lång tid när Dennis Rickbo snor åt sig en boll på mittplan och osjälviskt sätter upp Swane för tvåan. Av bara farten kom också trean när en pigg Joakim Söderlund följde med upp och perfekt hittade in till Swane framför mål. Resten av matchen kändes det som om Kulladal spelade av och för det mesta bara stod rätt. Kvarnby hade en boll i ribban som närmaste chans men när domaren blåste för nittio hade Rasmus Hansson och försvaret hållt säsongens tredje nolla. Med tre fina derbyn på raken har Kulladal satt sig i ett bra läge med tre matcher kvar. Lagen omkring oss slår varandra så ännu krävs hårt jobb för att klura ut det här men pågarna gjorde jobbet idag och ska ha beröm för hur man tog sig an en på pappret "lätt match". Härnäst väntar Södra Sandby på hemmaplan. Riktigt kul se alla Kulladalssupportrar som hittat till Bäckagård denna eftermiddag. Ni betyder!

Tack så mycket för bilderna Mr Lindquist och Mr Kvist!

Matchfakta

Kvarnby - Kulladal 0-3 (0-1)

0-1 Markus Swane (35) 0-2 Markus Swane (56) 0-3 Markus Swane (69)

Yacine Bendahou Neroth

Kvarnby är ett av två lag i serien som håller till på konstgräs och ett slitet sådant ute på Bäckagård var därför spelplatsen för eftermiddagens Malmöderby. Kulladal fortsatte med samma formation som senast men där Daniel Jansson gått in för Filip Ahlström på mittbacken och Rasmus Hansson tagit plats mellan stolparna i och med Calle Nelins avstängning. Det är hemmalaget som inleder matchen piggast när man kontrar till sig en halvchans som sumpas när inlägget blir för långt. Första chansen för gästerna hade Dennis Rickbo när han provar ett skott som går över. Precis som mot LB07 senast så lyckades Markus Swane ofta få ner Martin Perssons långa inkast, det första idag så pass att MP fick tillbaka bollen och testade lyckan men Robin Armandt i Kvarnbymålet får skottet direkt i famnen. Kulladal hade dock kommit igång och kom allt oftare på besök på offensiv planhalva. En volleypass av Nikola Antic ger Swane stora ytor på vänsterkanten att löpa på men skottet ur snäv vinkel går hela vägen till inkast. Sen följer ett fint anfall uppbyggt enda nerifrån Daniel Jansson i försvaret som trär ut en långboll till Joakim Söderlund som kommer farandes längs kanten och hittar Dempa som så småningom ordnar fram en hörna. Hörnorna ledde sällan till någon farlighet i matchen, varken för Kulladal eller Kvarnby. Dempas pigga ben var iallafall igång. Nästa gång Kulladal kommer i attack serverar han Swane som avslutar någon meter utanför vilket det så tråkiga staketljudet avslöjar. Kvarnby har inte skapat nåt på länge när man provar ett skott från distans som går över. Istället kan Kulladal utnyttja slarv i hemmalägret där Felix Påhlsson får en gratisboll som han passar till Johan Mellqvist som i sin tur frispelar Swane som enkelt placerar in 0-1 med tio minuter kvar av första. Ett oerhört skönt mål strax innan paus där nervknutarna förmodligen släpptes något. Någon särskild oro på bänken fanns aldrig men målen ska ju också göras i allt bolinnehav. Det var inte långtifrån tvåan kom bara minuterna efter. Ett fint löp och efterföljande inlägg av Niko och en nickskarv av Dempa som går i utsidan av bortre stolpen. Dempa fick mersmak. En kort frispark av Felle lägger upp för skottläge från distans, strax över ribban. Men 0-1 står sig till paussignalen.

I paus snackar vi om att vi ska äga första kvarten av andra för att inte släppa till något onödigt. Det blir inte riktigt så första fem där Kvarnby får till ett mindre tryck och Danne får sträcka ut för att nicka undan ett uppspel till hörna. Swane tar även defensivt ansvar och nickar bort hörnan som följer. Niko sticker emellan Kvarnbys hörnor och får överraskande nog ett bra läge när bollen dumpit ner precis bredvid Swane som med en lätt touch serverar Niko som inte riktigt får på avslutet som målvakten ändå får något under sig men inte så pass att den rullar iväg för honom. Kulladals båda ytterbackar var inte rädda för att följa med upp. André Grahovac är siste man på bollen med ett skott över när Swane starkt vunnit ett uppspel och fått ner bollen till Dempa som alltså hittat André på kanten. Undrar om det inte sen är på Kvarnbys efterföljande uppspel som Dempa sen bryter bollen nära mittplan och sprintar mot straffområdet där Swane serveras till 0-2. Återigen visade yttermittfältaren sina kvicka framfötter och när jag sitter och skriver detta märker jag hur involverad han var matchen igenom och borde också ha nämnts i matchens spelare diskussionen men så kan jag istället nämna honom här. En av de bästa i hemmalaget var 18-årige mittfältaren Gabriel De Souza som runt timmen spelad drar på ett tungt skott som går halvmetern över. Sen kommer Kulladals första byte där Filip Ahlström ersätter MP. Med tjugo kvar bjuder gästerna på fotbollsgodis när man rullar upp hemmaförsvaret och där sista sekvensen är när Söder får en boll ut till sig och sedan hittar in till Swane som skarvar in sitt tredje mål för dagen. Plötsligt var det rätta svaret (åtta) i gårdagens quiz på Instagram på antalet Swanska hattrick i Kulladalströjan (nio) fel vilket anfallaren komiskt nog själv påpekade efter målet. Här kan ni se alla han gjort innan dagens. Målet innebar för övigt också att han går upp i ensam skytteligaledning med sina femton mål på elva (!) spelade matcher. Dubbelbyte med lite mindre än kvarten kvar där Johan och Niko går ut och Calle Stenberg och Antonio Pavlovski går in. Razze har inte så mycket att göra längst bak men sätts på prov när Bruce tvingas till en tillbakanick som precis når keepern innan motståndaren. Tempot avtar rätt ordentligt sista kvarten där Kulladal mest bevakar och istället för att öka tempot genom passningar transporterar den individuellt. Där var faktiskt en hörna som blev till en farlighet och det var när Danne nickar den från bortre delen av straffområdet mot mål och den rensas på mållinjen. Sen skulle det nog varit 0-4 när Swane och Dempa väggspelar sig till ett gyllene läge men där den sistnämnde skickar den i burgaveln. Strax innan slutsignal försöker Kvarnby överlista Razze med ett skott från över fyrtio meter och det lyckas sånär när det dimper ner i ribban. Men 0-3 står sig och Kulladal kan räkna in oerhört viktiga poäng i bottenstriden.

Markus Swane. Vem trodde ni? Skyttekungen fortsätter leverera stort den här säsongen. En kan inte låta bli att undra hur många baljor han varit uppe på om han inte fått skadan i våras. Gigant i avgörande matcher. Utmanas idag främst av Joakim Söderlund som gjorde en bra match på högerbacken. Ingen som föll ur ramen idag, helt enkelt en stabil insats rakt igenom.

Av 1938 - 7 september 2019 17:30