2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Av 1938 - 5 augusti 2019 21:38

Efter en lång skadeperiod med efterföljande operation och rehab är målvakten Filip Hillgren äntligen tillbaka på träningsplanen igen. Första träningarna gjorde han i förra veckan och ikväll såg det ut som om han inte gjort annat. Hillgrens senaste match var i hemmamatchen mot LB07 17juni förra året där han skadade handen redan under uppvärmningen men ändå genomförde hela matchen. Medan handen läkte var det andra änden av armen som orsakade problemen som nu ska vara ur världen. Innan skadorna hann målvakten spela sex matcher, varav fem från start. Med Calle Nelins nittio minuter i lördags och Rasmus Hanssons avslutning på våren så börjar det arta sig för målvakterna som samtliga dragits med skador från och till under året. Den enda som klarat sig undan har varit junioren Ali Alhassan som av nån sorts ödets ironi drabbades av en skada i förra veckan, röntgen har visat en spricka i armen och han blir borta från spel under den närmaste tiden. Ali gjorde tävlingsdebut i våras när han stod andra halvlek av DM-matchen mot Nosaby. Krya på dig Ali och välkommen åter Hillgren.

Kvällens träning var annars en bra sådan. Bra tempo i liret som bestod av spel åtta mot åtta. Ska man klaga på något är det effektiviteten framför mål där det är för få spelare som trycker dit fanskapet. Men så länge det kommer i match. Något oroväckande att Eddie Ekblad stod över träningen med ännu ont i knäet, något som tvingade honom att utgå från Balkanmatchen i lördags. Calle Nelin stod också över men det var ren och skär vila. En provspelare på plats, vet inte mycket om honom men han var inte alls oäven där på innermittfältet. Imorgon kommer Mario Gloger tillbaka och då har samtliga (åtminstone frekvent i startelvan) spelare kommit igång efter semestern. Försökte för övrigt få tag i Mukremin Semovski för en vecka sedan angående hans knäskada men han svarade inte så får helt enkelt lämna er ovetandes i det fallet.

Två träningar innan vi gästar Vångavallen i omg 15.

Av 1938 - 3 augusti 2019 19:30

Kulladal räckte inte till i höstpremiären, tillika derbyt mot Balkan som segrade med uddamålet 2-1. Trots en relativt stor Balkandominans under första halvlek hade hemmalaget med sig 1-1 in i paus efter att Johan Mellqvist kvitterat några minuter före. Det lyckades också hålla stången en lång bit in i andra men med åtta minuter kvar lyckades gästerna nyttja ett misstag och kontrade in 2-1. Tabellfemman var trots allt det bättre laget över nittio minuter och segern var rättvis men något snöpligt eftersom Kulladal hade med sig 1-1 när matchuret tickat mot åttio. En tung start på hösten och med bara sju matcher kvar av serien så befinner man sig ännu på kvalplats med i denna omgång derbysegrande FC Trelleborg precis bakom sig. Hos gästerna var förre Kulladalaren Hozan Faridoon dominant i backlinjen. Bästa spelare i Kulladal var comebackande Calle Nelin som stod för ett par tre vassa räddningar när Balkan hade chansen att rycka ifrån. Bästa utespelare Johan Mellqvist som förutom målet stod för ett hästjobbet på innermittfältet. Nya tag kommande lördag när Kulladal gästar Vångavallen och IFK Trelleborg.

Matchfakta

Kulladal - Balkan 1-2 (1-1)

0-1 (11) 1-1 Johan Mellqvist (40) 1-2 (82)

Så var matchen

Lagen bjöd på en trevande start på relativt varma Kulladals IP som hade en temperatur på runt 25grader kring matchstart. Det dröjde en bit över tio minuter innan matchens första målchans och då var det en målchans knappt värd namnet när Markus Swane får en halvträff på ett uppspel längs högerkanten, Dennis Rickbo med passningen. Direkt efter kommer Balkan i ett första ordentligt anfall när nyförvärvet inför säsongen Sami Güngor provar skott och andrabollen på nåt sätt når vänsterkanten vilket leder till ett friläge - 0-1. Inte långt efter kommer Balkan i en ny våg, Martin Persson med blocken men ett efterföljande skott som går över. Kulladal har svårt att kontrollera mittfältet för med en fembackslinje låg fokus på att hålla uppe försvaret men man hade svårt att täcka ytan däremellan. Fördelen var att man hela tiden höll motståndet framför sig och avsluten kom därför från distans. Men några instick kom och på dom stod Calle Nelin bland annat för en vass enhandsräddning. Under en kortare period lyckades man spela till sig tre raka hörnor varpå Calle fick agera på samtliga, en räddning från en nick, en block efter passivt försvarsspel och en sista något lättare räddning efter ett långskott. Sen får Kulladal en chans lite från ingenstans när Dempa snappar upp en bakåtpas och frispelare Markus Swane. Avslutet inte tillräckligt för att ställa målvakten Nikola Prtic som gör en enkel räddning. Balkan skulle komma att äga mycket boll under framförallt första halvlek, dock utan att skapa det helt stora. Vid en sekvens äger man boll i runt fem minuter utan att någon blåklädd nuddar den. Men med fem minuter kvar ordnar Kulladal fram en hörna. Dempa och Felix Påhlsson slår en snabb hörna (Felle med inlägget) och i straffområdet lyckas Swane vinna duellen varpå bollen hamnar hos Johan Mellqvist som bara skickar in kvitteringen. Sista minuterna är Kulladals och här ordnar man två lägen. MP slår en lång som Swane får ner till Felle som drar en volley över. Precis innan paussignalen har Swane ett halvläge men 1-1 står sig.

Andra halvlek startar hemmalaget bäst. Dempa ordnar fram en hörna som nickas bort men ändå når Eddie Ekblad som tog hand om "andrabollsytan" och som drar på direkt, Johan sen med en klackskarv som går stolpe in - dock avvinkat för offside. Balkans vänsteryttter Dylan Gomli fick onekligen fart under fötterna i andra, allra snyggast när han vrickar bollen över Joakim Söderlund och sen kommer till skottläge - över. Balkan kom att ta tag i även andra halvlek. MP och Danne står för några viktiga blockar i sista stund. Tjugo minuter in på halvleken tilldöms man en frispark i bra läge. Vänsterskott som Calle mv räddar invid sin vänsterstolpe. Kulladals chanser var lätträknade, en av dom Swanes när han drar till från långt håll. Då har Balkan precis haft ett läge som man knorrar strax utanför. Ny chans för Balkan efter en dribblingstur, skottet som följer går högt över. Återigen ett exempel på att man letar sig igenom mittfältet något för lätt. Det kom att bli bättre när Danne tog klivet upp och i det närmaste punktade Sami Güngor. Första bytet med en kvart kvar när Zambrotta tvingas gå av och Antonio Pavlovski, som gjorde sitt första A-lagsmål mot Limhamn i måndags ersatte. Med åtta minuter kvar slår Felle en snabb frispark till Johan som blir av med den direkt, Balkan ställer om snabbt med en boll ut till höger och ett friläge - 1-2. Ett dubbelbyte för Kulladal räcker inte i kvitteringsjakten som aldrig blir riktigt farlig. Calle Stenberg har en straffsituation som blir enda uppseendeväckande situation offensivt.

Matchens spelare

Calle Nelin. Stod för några poängavgörande (om så hade varit fallet) räddningar och höll därigenom kvar sitt lag i matchen både i slutet på första och när Balkan jagade ledningsmål i andra, framförallt frisparken nära straffområdet. Skönt att se den rutinerade keepern tillbaka mellan stolparna efter en skadefylld vår.

Av 1938 - 2 augusti 2019 11:06

Då var det dags för tävlingsnerv igen efter lite mer än en månads uppehåll. Kulladal möter på lördagen femteplacerade Balkan i uppstarten av höstsäsongen. För att vara topptippade inför säsongen så har Balkan haft en något ojämn vår där det blandats fina resultat med något svagare. Efter förlusten mot seriesuveränen LB07 avslutade man dock på bästa sätt med tre raka segrar mot lagen under det nedre strecket. Nu har man också stärkt ledarstaben med förre Kvarnbytränaren Jan-Åke Jönsson. Kulladal kommer från en träningsmatch mot Limhamn i måndags där 01:orna imponerade i offensivväg genom att stå för var och ett av de tre målen. Låt vara att vi mötte ett lag från serien under oss men vi kan ju direkt dra jämförelser med matchen i vintras mot samma lag där vi förlorade 0-2 och inte alls fick till någon kraft varken framåt eller bakåt. Det bevisar ändå att vi kommit en bit på vägen sedan dess. Om det nu inte räcker att titta på vårens avslutning. Till lördagens match saknar vi en del spelare på grund av semester och skada men vi får tillbaka Markus Swane, Mattias Jurlander och Tobias Lettby som alla missade matchen i måndags. Låt oss få en bra start på hösten!

Fem års möten

2019, div 3 SG: Balkan - Kulladal 1-0 (-)
2019, Malmömästerskapen: Balkan - Kulladal 1-3 (Markus Swane 2, Erik Björkman)
2018, div 3 SG: Kulladal - Balkan 1-0 (Eddie Ekblad)
2018, div 3 SG: Balkan - Kulladal 0-1 (Sebastian Rask)
2017, gruppspel Malmömästerskapen: Balkan - Kulladal 3-4 (Filip Gavran, Daniel Jansson, Sebastian Rask, Felix Påhlsson
2015, div 4 S: Balkan - Kulladal 1-6 (Tobinho Sjöbäck 2, Nicholas Reilly, André Jönsson, Arlind Tahiri)

2015, div 4 S: Kulladal - Balkan 2-1 (Tobinho Sjöbäck, Arlind Tahiri)

2015, Malmömästerskapen: Kulladal - Balkan, 5-0 (André Jönsson 2, Arlind Tahiri 2, Tobinho Sjöbäck)