2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Av 1938 - 18 augusti 2019 15:00

Bilden som idag prydde matchprogrammet på Nils "Nisse" Falk (längst till höger) under sina glansdagar som spelare. Här har man målat mot Flagg och vänt underläge 1-2 till vinst 3-2. Kulladal vinner också div 4 och går upp i trean. Tack till Inge Kvist för historielektionen, denna fina bilden och övriga bilder längre ner.

Matchen inleddes med en fin tyst minut för att hedra vår bortgångne hedersordförande Nils Falk. Kulladal fick sen en tuff start på matchen då gästande Nike gjorde mål redan med en minut spelad. Hemmalaget lyckades sen jämna ut spelet något även om man hade förtvivlat svårt att skapa något av värde utan Markus Swane. När sen assisterande fick för sig att någon, kanske i publiken, upphävde en solklar offside blev det tunga 0-2 innan paus. Men Kulladal visade fin moral och kämpade sig tillbaka in i matchen. Faktiskt två gånger om när Dennis Rickbo båda gångerna på straff gjorde 1-2 och sen 2-3 när Nike utökat ännu en gång. Mario Gloger, återigen bäst på plan hos Kulladal, var det som låg bakom båda elvametrarna. Särskilt nära poäng var det dock aldrig eftersom Nike skapade mest och bäst och rättvist avgjorde med ett 2-4-mål ett par minuter före full tid. För att hota serietvåan hade Kulladal behövt optimala förutsättningar, vilket man verkligen inte hade inför start med diverse återbud - det sista bara ett halvt dygn innan samling. Ändå skapar vi lite match av det vilket stärker moralen inför vad som komma skall. Nu gäller det ladda om inför säsongens hittills viktigaste match mot Flagg på lördag. Trots allt tappade vi inte mycket i tabellen eftersom Flagg och Tomelilla förlorade och IFK Trelleborg om än imponerande fick oavgjort. Bakifrån skapar FC Trelleborg ett riktigt getingbo med segern mot just Flagg.

Foton: Inge Kvist

Matchfakta

Kulladal - Nike 2-4 (0-2)

0-1 Albin Ekström (1) 0-2 Robin Fors (38) 1-2 Dennis Rickbo, straff (72) 1-3 Jakob Gustafsson (78) 2-3 Dennis Rickbo, straff (83) 2-4 Albin Ekström (89)

Så var matchen

Kulladal fick ingen vidare uppladdning till matchen när både Markus Swane och Antonio Pavlovski kastade in handduken under fredagskvällen. Sjukdomar på andra spelare och skador på bland annat Eddie Ekblad ledde till att vi bara samlade ihop femton man till matchtruppen, så få har vi inte varit sen vi lirade i div 4 2015. En kan undra varför vi inte kallade upp några 03:or men dom håller hårt i sina spelare ska ni veta. Till spel skulle vi iallafall komma. Matchen inleddes med en fin tyst minut för Nils Falk där lagen stod uppradade mitt emot varandra. Kulladal var inte skärpta nog från start och Calle Nelin tvingas kapitulera redan med en minut spelad sedan en boll rakt upp i luften studsat gästernas väg och Mattias Jurlander på vänsterinlägget inte hängt med i markeringen på Albin Ekström som tjusigt nickar bollen i nät. Inte många minuter senare får Nike på ett skott från vänster efter ett inkast högt upp på planhalvan, benparad av Calle mv. Det tog sin tid men snart var Kulladal mer inne i det. En frispark och efterföljande hörna gav framförallt försvaret tid att hämta andan. Calle Stenberg tvingas ta ett gult en bit utanför straffområde och blir därmed avstängd till kommande helgs match mot Flagg. Nike tog rätt snart över spelet igen. Med tjugo minuter spelade spelar sig Nike till ett friläge som Calle mv går ut och möter perfekt. Gästerna, för året vitklädda för att fira jubileumsåret 100, är inte långt ifrån 0-2 men några blockar förhindrar det för tillfället. Ny benparad av Calle mv på den efterföljande hörnan. En farlig tillbakanick av Julle ger Nikes Christian Piema ett volleyläge från bara tio-femton meter ut som han dock skickar utanför. Men 0-2 skulle komma ändå. Ett friläge, i misstänkt offsideläge och Dösjöbroförvärvet Robin Fors gör inga misstag utan sätter dit tvåan. Strax innan har Erik Björkman tvingats till byte då han på grund av sina ljumskproblem inte kan gå för fullt. Nikola Antic ersätter på högeryttern dit Björkman bytt med Felix Påhlsson som därmed spelar anfall. Ett inte helt synkat försvar ställer till det för sig när Daniel Jansson bestämmer sig för att dribbla i farligt läge, men Filip Jönsson städar upp. 0-2 står sig halvleken ut.

Till andra går Johan Mellqvist upp på mittfältet medan Niko går ner på högerbacken. Det tar inte lång tid innan Calle mv tvingas rädda ett nytt friläge för Nike. Tio minuter in har man dessutom ett lobbskott i ribban. Slarvigt av Kulladal ett par minuter längre fram när man ger bort en hörna. Calle mv räddar en nick från nära håll varpå Danne rensar. Den chanskavalkaden borde ha avgjort matchen för länge sedan. Men Kulladal skulle även i andra komma tillbaka in i matchen vilket trots allt är ett tecken på god lagmoral att man inte bara ger upp när det ser som värst ut. Fint samarbete av Martin Persson, Mario och Dennis Rickbo ger ett första bra anfall och sedermera en straff. Lite flyt har Kulladal i läget när MP vinner ett motlägg och på så vis kommer fram i passningsläge. Niko skulle visa sig trivas på högerbacken i andra för det är han som bär upp bollen till vad som senare skulle ledde till straffarna. Vid första läget blir Mario fälld till höger. Dempa säker vid straffpunkten - 1-2. Då är det arton minuter kvar av matchen. Dessvärre var ledningen inte långvarig. Nike trycker tillbaka Kulladal och kan med ett inlägg från höger hitta en obehaglig yta mellan Calle mv och försvaret, där räcker det att Jakob Gustafsson touchar bollen för 1-3. Men skam den som ger sig. Mario är het och först ett skott mot mål, bra av Felle i situationen innan. Sen kommer Niko fram till höger hittar Dempa tio meter från straffområdet som tjusigt lägger fram bollen i läge till Mario som springer i djupet och samtidigt som han ska avsluta blir obstruerad. Ny straff. Dempa kliver återigen fram och via målvakten slår bollen i nät - 2-3. Sex minuter kvar och ökat hopp om en kvittering. Nästa gång Kulladal kommer fram är det igen Dempa, men inlägget från vänster blir något för långt. Istället avgör Nike med ett 2-4-mål strax innan nittio. 0-1-skytten Albin Ekström rinner igenom och placerar in bollen stolpe in. Dempa har ytterligare ett skott på mål, återigen Mario och Niko som är inblandade. Sen blåser domaren för full tid. Nike var det bättre laget matchen igenom men Kulladal lyckas hålla sig kvar i matchen, ingen bra insats men heller ingen dålig sådan. Vi laddar batterierna till vad som komma skall.

Matchens spelare

Mario Gloger. Återigen en stark insats från den store tysken som fortsätter imponera stort som innermittfältare och i andra halvlek något högre upp i banan. En av få Kulladalare som faktiskt hade förmåga att stå emot Nikes framfart under första och i andra ordnar han två straffar genom att bryta igenom och bli fälld. Idag i konkurrens från målvakt Calle Nelin som med flera svettiga räddningar i viss mån höll kvar laget i matchen och om inte annat räddade undan laget en större förlust.

Av 1938 - 15 augusti 2019 21:45

Kulladals fotbollsförening är i sorg efter nyheten om att en av klubbens absolut stora profiler lämnat oss efter en kortare tids sjukdom. Nils "Nisse" Falk var verksam i föreningen under en stor del av sitt liv och det är lättare att nämna vilka roller han inte haft i föreningen som var en så viktig del av honom. Och det var ömsesidigt. Kulladal har väldigt mycket att tacka Nisse för efter att han ända från ung ålder fram till för bara några månader sedan bidrog med sitt kunnande, på plan och utanför, inne i klubbhuset och ute på fältet. Allt från spelare till ledare till ordförande. Nils Falk var och kommer alltid vara synonymt med Kulladals FF. Det spelar ingen roll från vilket ålder eller generation en tidigare spelare kommer från, personen har alltid något fint att säga. Hur stor betydelse KFF hade för Nisse blev som allra tydligast när han vid hemmamatch vankade av och an i nervositet och i vissa tider knappt vågade titta på slutresultatet förrän i tidningen dagen efter. Det säger i stort sett allt när kärleken till en fotbollsklubb övergår till i det närmaste lidande. Det är profiler som Nisse som fått mig att känna stolthet i att bära och representera klubbmärket dag ut och dag in.

På ett personligt plan lärde jag känna Nisse när jag var liten påg och följde med brorsans 82:or på allt från matcher, cuper och träningsläger. Under några år var min pappa och Nisse ledarkollegor i samma åldergrupp där Nisses yngsta son Per också spelade och för övrigt också vår nuvarande ordförande Markus Åkerblom. Jag har under alla mina fotbollsår aldrig känt sån gemenskap som inom den gruppen. Minnena är många men dom allra främsta från Tjörnarp dit ofta truppen sökte sig för träningsläger och alla familjer fick följa med. För egen del blev det uppehåll från fotbollen ett antal år, ibland får man inse sina begränsningar men när jag sen fick frågan om att bli lagledare så var det bara självklart att Nisse var kvar i föreningen och vi på ett mer vuxet plan åter lärde känna varandra. Vi hade ju faktiskt mycket mer än Kulladal gemensamt och det var alltid så trevligt att prata om resor vi gjort eller fotbollsmatcher vi sett under tiden vi inte setts. Min kärlek till Berlin får jag till exempel helt och hållet tacka Nisse och Kerstin för. Det var en återkommande resa för de båda likaså besöken i England dit dom åkte ofta. Nisses förmåga att måla upp resan gav mig känslan att jag var där, allra senast när han berättade om resan till norska fjordarna. Inte sällan cyklade jag ner något tidigare innan träningen i hopp om att träffa Nisse innan spelarna kom, så tog han paus från det han gjorde på datorn och vi snackade ikapp. Det är något jag kommer sakna oerhört. Men minnena kommer aldrig försvinna och det förmår att torka tårarna något. Tack för allt du givit mig och tack för att du fått mig att inse värdet av att vara en del av denna fantastiska fotbollsförening nu och inom oöverskådlig framtid. Jag kommer aldrig glömma dig Nisse.

Jag vill gärna sända en tanke till Kerstin, Jonas och Per. Jag beklagar sorgen och önskar er allt väl i sorgearbetet.

Björn

Av 1938 - 15 augusti 2019 21:30

Med andra raka bortasegern i ryggen fortsätter Kulladal på lördag med den sextonde omgången av Div 3 SG. För motståndet står tabelltvåan Nike som imponerat stort som nykomling i serien, allra senast häromkvällen då man gjorde processen kort med Malmö City och vann resterande sjuttio minuter av den uppskjutna matchen med klara 3-0. En normal säsong hade laget slagits om seriesegern med det fina poängsnittet men med ett alldeles för bra LB07 långt framför sig så slåss man i detta nu om kvalplatsen till div 2 tillsammans med Lödde. Den enda riktiga plumpen har kommit i hemmamötet med Södra Sandby där det bara blev till en poäng. Sedan mötet i början på serien, som slutade med klara 4-1 till Lommalaget, har Kulladal tagit sig i kragen rejält och ligger visserligen ännu på hotfull mark men med distans nedåt och med häng på lagen ovan. Jag är övertygad om att vi kommer bjuda på bättre motstånd denna sida serien. Eddie Ekblad tvingades även senast utgå med knäproblem och missar matchen på lördag. I övrigt har sjukdom ställt till det under veckans träningar men förhoppningsvis ska det inte påverka. I samband med lördagens match kommer Kulladal hedra sin bortgångna hedersordförande Nils Falk genom att bära sorgbindel och genom en tyst minut innan avspark.

2016, div 3 SG: Kulladal - Nike 0-0 (-)
2016, div 3 SG: Nike - Kulladal 0-3 (Tobinho Sjöbäck, Sebastian Rask, Oguzcan Avci)

Skyttekung

Markus Swane, 12mål

Simon Samuelsson Renblad, 9mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

Alla KFF-tips hittar ni här

Bild tagen före hemmamötet med Nike säsongen 2016, ett möte som slutade mållöst.

Av 1938 - 11 augusti 2019 14:00

Att Kulladal trivs på Vångavallen är numera ett understatement efter lagets tredje raka seger på arenan. Det var annars ett drama värt namnet som utspelade sig i eftermiddag. Efter att IFK Trelleborg börjat klart bäst kontrade Kulladal in ledningsmålet efter en fantastisk rusch från Mario Gloger som satte upp Markus Swane till hans elfte säsongsmål. Detta höll sig halvleken ut medan ett halt Kulladal tvingades till två byten redan första fyrtiofem då Joakim Söderlund (fot) och Eddie Ekblad (knä) gick av. Hemmalaget kvitterade sen omgående efter att vänsterkanten gått bort sig. Men det bjöds på stora ytor mest överallt och det trivdes trollkarlen Dennis Rickbo utmärkt med när han gång på gång tog sig fram på vänsterkanten, efter att lagkamraterna gått bet på både ett och två lägen så kom slutligen 1-2 sedan Felix Påhlsson liksom vid 0-1 följt med hela vägen och petat in Dempas förarbete. Men ledningen blev kortvarig. En Trelleborgsspelare få ta avslut från distans vilket tvingar Calle Nelin till en retur som förpassas i nät till 2-2. Ny bra match av backstoppern för övrigt som stod för en rakt igenom stabil insats. Publiken bjöds på en underhållande fotbollsmatch som även om den innehöll många misstag bjöd på kavalkader av chanser. Efter två ramträffar från Kulladalshåll, var nog vid 1-1 men ändå, och ett missat friläge från hemmahåll så var det till slut Kulladal som drog längsta strået när inhoppande Antonio Pavlovski drar ner bollen och slår ett perfekt inlägg som Swane sätter pannan på - 2-3. Ett otroligt snyggt fotbollsmål. Inhopparna hade en stor del av segern och det är ett viktigt kvitto att ha med sig i seriens slutspurt. Nervös väntan på slutsignalen som utan tvekan var den skönaste på hela året. Fenomenet Markus Swane fortsätter producera och är nu uppe i tolv (!) fullträffar på åtta matcher. Lördagens resultat innebär att Kulladal dragit in IFK Trelleborg i bottenstriden, Kulladal dragit jämnt med Flagg och Tomelilla som också vann samt dragit ifrån FC Trelleborg och Södra Sandby som båda förlorade. Nike hemma härnäst.

Matchfakta
IFK Trelleborg - Kulladal 2-3 (0-1)
0-1 Markus Swane (39) 1-1 (48) 1-2 Felix Påhlsson (65) 2-2 (67) 2-3 Markus Swane (83)

André Grahovac

Sommarvärmen var åtminstone till viss del tillbaka i södra Skåne när Vångavallen tog emot för omg 15 av div 3 SG. Kulladal ställde upp med någorlunda samma lag som mot Balkan senast förutom att Mario Gloger var tillbaka på mittfältet, Martin Persson som fick maka på sig. Hemmalaget börjar matchen bäst och får ett kortare tryck på gästerna som efter en rad uteblivna skott får med sig en hörna. Joakim Söderlund är snabbt ute och läser av den korta hörnan som därmed inte blir till nåt alls. Men Trelleborg skulle komma i nya vågor. Calle Nelin tvingas till en första räddning med runt tio minuter spelade sedan de randiga kommit fram väl lätt. I efterdyningarna av det anfallet drar Mario på sig en frispark i hyfsat läge men den slarvas bort med en för lång passning i djupet. En lång precis boll från Trelleborgs högerkant ger en ny chans från vänster i straffområdet men Calle mv fångar in med en benparad. I hemmalaget hittade vi för övrigt ex-proffset Freddy Borg som jag hade äran att se live ett par gånger under hans bästa år i Hansa Rostock. Han är ännu dominant vid trettiofemårs ålder vilket Daniel Jansson fick känna på när han blev bortkollrad en bit till höger in i straffområdet, men det efterföljande skottet går över. En annan intressant spelare var unge Mathias Blomberg som kom till nästa skottförsök, fin block av Calle Stenberg. Kulladal hade inte mycket att komma med i anfallsväg men när Markus Swane ensam mot tre lyckas ordna fram en hörna var det ändå hopp om något. Efter att ha haltat i fem-tio minuter tvingas Söder byta på grund av en fotskada som han ådragit sig i en duell dessförinnan. Med tio spelare på banan några minuter blir det åter fokus på defensiven innan Martin Persson kom in. Bytet innebar att Johan Mellqvist går ner på högerbacken och MP tar plats på mitten. Fulltaligt igen kommer Kulladal och Dennis Rickbo till en första målchans i matchen sedan Felix Påhlsson slagit ett inlägg från höger där Dempa kommer något snett till bollen och ser sitt avslut gå över. Swane ordnar en frispark i utmärkt läge kring en halvtimme spelad. Dempa kliver fram och slår bollen nära högerstolpen men målvakt Marko Lukic räddar till hörna. Calle mv är åter på tårna när nämnde Blomberg kommer till nästa skottchans och räddar till hörna. Något längre fram rensar Filip Jönsson undan till en ny hörna. Och det är på kontringen från den som Kulladal sätter dit ledningsmålet. Dempa vinner boll långt ner, varpå tysken tar över den och med boll gör en sjuttiometers löpning innan han friställer Swane som dunkar in 0-1! Fint löp också av Felle som tvingar försvaret att välja sida. Inte mycket mer händer innan publiken ställer sig i fikakön.

Eddie Ekblad tvingas till byte i paus efter att hans knäskada från senast satte stopp. Mattias Jurlander ersätter rakt av. Kulladal fortsätter någorlunda exakt som innan paus förutom att det nu inte blev mål när just Mario vinner boll, slår ut till Dempa på vänsterkanten som hittar in till Swane som skjuter över. Men istället är det hemmalaget som kvitterar till 1-1. Nyinhoppade Julle halkar till vilket skapar ytor nog att sätta upp Freddy Borg fri framför mål. På andra planhalvan finns det ytor som räcker och blir över. Dempa kommer ånyo ren på vänsterkanten men Swanes vänsteravslut rakt på målvakten. Minuten senare har han också en svår nick som går en bit utanför, läget kommer efter att ett långt inkast av MP kommit tillbaka till Johan som skickar in. Men ytorna och lägena fanns även på andra hållet. Kvitteringsskytten sparkar hål i luften i utmärkt läge framför mål och det får vi vara tacksamma för. Dempa får ett nytt frisparksläge denna gång något mer till höger. Bollen är på väg mot ytan mellan målvakt och inrusande spelare men styrs något farligt av en försvarare men inte så pass att det ställer keepern. Swane fortsätter peppra skott mot mål denna gång en bit över från en bit ut. Ytterst nära 1-2 skulle det bli på en högerhörna som Stenberg får sista fot på när han drar bollen i ribban (!). Inom fem minuter skulle det komma några riktigt bra chanser för Kulladal. Vid ett tillfälle kommer man tre mot en där Swane helt rätt går på eget avslut men prickar stolpen (!). Men det skulle komma mer. En kontring bara ett par minuter senare gör att Dempa rycker loss till vänster, ser ut att få bollen för långt ifrån sig när han tagit sig in mot "lilla straffområdet" men hinner precis peta den förbi den utrusande målvakten och framför mål störtar Felle fram och petar in 1-2! Viktigt med det målet när matchen stod och vägde. Ledningen blev dock kortvarig. Ett något passivt försvar tittar på när deras mittfältare tar avslut och Freddy Borg trycker in returen som blir - 2-2. Här var Kulladal i brygga. För inte långt senare har tvåmålsskytten ett utmärkt läge att göra hattrick när han kommer ensam med Calle mv men chippar bollen över. Förutom det har man en hörna och en frispark i helt okej läge. Kulladal provar med ett dubbelbyte där samarbetspartnerna till 1-2 båda går ut och Antonio Pavlovski och Hampus Golstrand går in. Ante handhar högerkanten och Hampe forward tillsammans med Swane. Ett offensivt balanserat hemmalag fortsätter lämna stora ytor bakåt och ni som såg träningsmatchen mot Limhamn vet vad Ante gör med såna ytor. Med sju minuter kvar får han bollen på högerkanten, ser att Swane är redo i straffområdet och skickar ett perfekt inlägg som Swane slängnickar i mål till 2-3. Swane har haft ett par seglare och Dempa sitt borta mot Nike men frågan är om inte det här var säsongens snyggaste hittills. Vilket mål! Tomas Brolin och Martin Dahlin kommer man osökt att tänka på och då vet ni som är gamla nog. Sista minuterna in till full tid är det Kulladal som är närmast nästa mål men Swane lyckas inte heller han göra hattrick. Matchen slutar 2-3 och det är inte utan att man imponeras av Kulladals moral då man även om det inte syntes i resultatet kom tillbaka in i matchen efter att hemmalaget haft övertaget flera gånger om. Till exempel vid 2-2 där Trelleborg tycktes kunna avgöra tillställningen. Kulladal är för övrigt första lag att besegra IFK Trelleborg på Vångavallen i år och har nu gått fyra raka matcher utan att förlora där. Imponerande var ordet.

Mario Gloger. Det syntes mot Balkan att vi behöver den store tysken mot så här spelskickliga lag där han förstör majoriteten av chanserna till uppspel via mittfältet. Det är precis som Jönsson säger, han är där med sina stora fötter och om han inte manglar ner motståndarna så stör dom tillräckligt för att tappa momentum. I senaste matcherna, tänker då på Tomelilla med, har han också visat sig viktig offensivt. I hans sällskap trivs innermittfältskollegorna ypperligt. Oerhört viktig i detta nu. Bland många fina insatser vill jag särskilt berömma Martin Perssons inhopp på mitten, att kastas in i det så plötsligt och sen knappt sätta en fot fel över resterande timmens spel - där finns mycket att lära av.

Tack till Inge Kvist för alla fina bilder!

Av 1938 - 8 augusti 2019 20:15

Kulladal fick inte den starten av hösten som man hoppats på när Balkan gick segrande ur säsongens sjätte Malmöderby, varav Kulladal nu förlorat fem av dom. Med Flaggs seger mot Kvarnby på onsdagskvällen så är avståndet återigen större än en seger samtidigt som FC Trelleborg jagar underifrån. När Kulladal gästar Vångavallen på lördagen är det således oerhört viktiga poäng på spel, inte minst då motståndaren IFK Trelleborg skulle kunna vara inom räckhåll för oss vid poäng. Det som talar för Kulladal är de senaste säsongernas fina facit på Vångavallen där vi inte förlorat sedan återkomsten till div 3. Hemmalaget som inför matchen befinner sig på sjätteplats fick inte heller dom någon vidare start på hösten då man förlorade derbyt mot FCT. Någon syskonmatch mellan Hampus Golstrand och hans bror Adam verkar det inte bli eftersom den senare enligt rapporter är på väg bort. Annars är både Hampus och Mario Gloger nya i truppen gentemot senast. Drygt tre veckor efter första höstträningen är truppen återigen komplett så tillvida att samtliga varit igång. Det har funnits några skavanker värt att uppmärksamma under veckan men inte så pass att det äventyrar deltagande lördag, tänker då främst på Eddie Ekblad. Hoppas på sedvanlig fin support från vårt bortafölje!

5. IFK Trelleborg 6 2 4 0 11-5 10p

2019, div 3 SG: Kulladal - IFK Trelleborg 1-2 (Dennis Rickbo)
2018, div 3 SG: Kulladal - IFK Trelleborg 0-3 (-)
2018, div 3 SG: IFK Trelleborg - Kulladal 1-3 (Sebastian Rask 2, Markus Swane)
2017, div 3 SG: IFK Trelleborg - Kulladal 0-2 (Dennis Rickbo 2)
2017, div 3 SG: Kulladal - IFK Trelleborg 3-1 (Martin Persson, Daniel Jansson, Sebastian Rask)
2016, div 3 SG: IFK Trelleborg - Kulladal 1-1 (Mattias Jurlander)
2016, div 3 SG: Kulladal - IFK Trelleborg 0-3 (-)