1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 8 juni 2019

Årets första bortaseger bärgad!

Av 1938 - Lördag 8 juni 20:30

Det satt långt inne men på lördagseftermiddagen lyckades det Kulladal att hämta hem säsongens första poäng på bortaplan när man gjorde processen kort mot tabelltian Södra Sandby. Pausresultatet på 1-0 efter en vacker Robben-aktion av Dennis Rickbo fylldes i andra på med två mål av notoriske målskytten Markus Swane som nu gjort fem mål på tre matcher. För blott tredje matchen denna säsong gjorde Kulladal matchens första mål och denna gång lyckades man också hålla undan till seger och fick viss hjälp på traven när Södra Sandbys Jonatan Borg fick sin andra varning i inledningen av andra. Trots sitt fina 1-0-mål snuvades lillebror Rickbo på matchens mål när Swane med tio kvar såg att målvakten stod långt ut och pricksköt in trean från egen planhalva. Då hade han kvarten innan också skickat in 2-0 efter förarbete av just Dennis Rickbo. De båda var matchens förgrundsfigurer men kunde också bäras upp av en oerhört stabil defensiv som äntligen klaffade och i stort sett var felfria över nittio minuter. Också oerhört kul för Derek Robertson som i sin andra start fick hålla tätt. Där var många löpmeter i det mittfält som under hela tiden varit vår starkaste lagdel. Alltsammans paketerat och Kulladal är så mycket bättre än vad tabellen visar. Med trean har vi häng på lagen ovan och distanserade samtidigt Kvarnby som nu är fyra pinnar bakom. En på många nivåer glädjande insats. Med fem minuter kvar (blev totalt tio minuters speltid) fick 04:an Lukas Minter Wettergren hoppa in och blev därmed Kulladals yngsta A-lagsspelare genom tiderna med sina 14år, fem månader och en vecka. Ett skott på mål och en ful mottagen tackling blev det bland annat till för Kulladals landslagsspelare. Chapeau Lukas!

  

Matchfakta

Södra Sandby - Kulladal 0-3 (0-1)

0-1 Dennis Rickbo (16) 0-2 Markus Swane (63) 0-3 Markus Swane (81)

Assist K: 0-1 Johan Mellqvist, 0-2 Dennis Rickbo, 0-3 Felix Påhlsson

Varningar K: Antonio Pavlovski (1), Mario Gloger (1)


Laget


Derek Robertson

---------------------------------

Nikola Antic

Filip Jönsson

Daniel Jansson

Martin Persson

Johan Mellqvist

---------------------------------

Dennis Rickbo

Mario Gloger

Felix Påhlsson

---------------------------------

Erik Björkman (58)

Markus Swane (85)


Avbytare:

Calle Nelin (mv)

Antonio Pavlovski (58)

Lukas Minter Wettergren (85)

André Grahovac

Oliver Ohlsson

Yacine Bendahou Neroth


   

Foto: Jalle "Jail" Lindquist


Så var matchen

Vi gick från tropisk värme i onsdags till halv storm här på lördagen när Södra Sandby IP för första gången om inte någonsin så på en herrans massa år bjöd in Kulladal till spel. Kulladal tvingades till ändringar i hela försvarslinjen där endast Martin Persson som avslutade Löddematchen var kvar sen senast. När sedan Johan Mellqvist användes som högerback blev det Mario Gloger som flyttade ner på innermittfältet och Erik Björkman på anfallet. Det var just Björkman som skulle få matchens första (halv-) chans när han hugger på ett högerinspel från Swane som starkt tagit sig ner mot kortlinjen. Även nästa chans är Björkmans när Dennis Rickbo vinner ett inkast högt och Johan i nästa sekvens spelar den i mot straffområdet, svår aktion för anfallaren som skjuter högt över. Efter sexton minuter startar målvakten Derek Robertson upp ett anfall när han rullar ut den till Daniel Jansson som spelar upp på mittfältet och via ett rappt passningsspel involerat även Erik Björkman så spelar till slut Johan upp Rickbo i fint läge där han skär in från höger och avslutar till vänster för 0-1! En som håller på Bayern kan förstås inte låta bli att jämföra det med Arjen "Mr Wembley" Robben. Vackert. Södra Sandby tar över tillfälligt efter ledningsmålet. Men först en i det närmaste serve från egen planhalva av MP som Mario upp till höger testar en volley på men inte bättre än inspark. Kulladal har inlett matchen strålande vilket inte minst visas av att hemmalagets första avslut dröjer till den tjugonde minuten och det går strax utanför efter fint kombinationsspel. Men Kulladal tar över spakarna igen. En lång av Johan sätter Swane i bra läge men skottet rakt på Dennis Jürs i Sandymålet. Dempa är sen inte långt ifrån sitt andra för dagen när han skjuter målvakten rakt i famnen efter snabbt inkast av Nikola Antic och passning Swane. Dempa fortsätter ligga bakom en hel del i offensiv väg. Vid nästa anfall lägger Danne fram den till just Dempa som hittar ut till Björkman som ordnar hörna. Ännu bättre vid nästa anfall där Björkman kommer i fint skottläge efter en fin kontring inledd av Filip Jönsson och sen via Felle och Dempa men skjuter högt över. Trots ett antal skapade chanser stannar det vid 0-1 i paus. 

 

Kulladal fortsätter i samma fina frenesi i början på andra där Björkman tar vid där han slutade men denna gång placerar sitt avslut strax utanför, bra av Mario precis innan som vinner en duell högt upp. Med bara tio minuter spelade av andra kommer så det röda kortet som reducerar Sandby till tio man. Till en början tappar Kulladal kontrollen men aldrig någon större fara på taket eftersom man hade många spelare på rätt sida boll. I ett försök att ha mer kontroll på mitten byts Erik av till förmån för Antonio Pavlovski som blir vänsterytter och därmed en av fyra på mitten. Slarv av Mario mitt på plan kunde resulterat i ett baklängesmål med Jönsson och Danne reder till slut ut det. Istället är det en frispark av MP som skapar kaos i hemmalagets straffområde och där Dempa lyckas skarva en av målvakten tappad boll över honom och friställer på så sätt Swane som trycker in 0-2! Till en början försöker de blåklädda flytta fram i positionerna men samtidigt blev det dom sårbara bakåt. En tuff satsning av Danne ger frispark nere i vänsterhörnet vilken inte leder till mer än en hörna som inte blir farlig. Genom fint jobb lyckas Ante jobba fram en hörna på andra hållet, innan dess ett missriktat skott från MP efter pass av Swane som sedermera kom tillbaka in. Ja nu ville till och med försvararna prova lyckan för i nästa anfall testar Niko avslut som målvakten dock fångar in. Sen oerhört nära trean när Felle slår en vacker frispark mot vänstersidan av mål men där målvakten står för en utomordentlig räddning (videon finns inom kort på bloggens insta). Med kvarten kvar blir det en märklig sekvens där Mario ligger kvar efter en smäll på armen men först Sandby och sedan Kulladal själv väljer att spela vidare. För Kulladals del blir det farligast då Swane slalomåker igenom försvaret och avslutar nära mål. Mario reser sig småningom och tar sig för armen innan han spelar vidare. 0-3 skulle ändå komma och på vilket vis sen. Efter en hörna nickar Danne ner bollen till Felle som spelar vidare den till Swane som drar på från över fyrtiofem meter och lyckas lobbskjuta den över keepern som stått långt ut - 0-3! Årets mål känns som en självklarhet. Även Dempa jagar sitt andra mål men lyckas inte riktigt med avslutet i anfallet efter. Bytet där Lukas Minter Wettergen gör debut kommer med fem minuter kvar när Swane vilas till nästa match. Lukas har rätt omgående ett skott på mål och får mot slutet en ordentlig tackling ute vid kanten vilket rör upp känslorna hos Kulladal men ingen skada skedd vilket var det viktigaste. Derek försöker göra tränarna nervösa med en chipp över motståndaren som han själv tvingas rädda upp sen. Kulladal håller ut till årets första bortaseger och årets första hållda nolla!


Matchens spelare

Markus Swane och Dennis Rickbo. Ja eftersom det inte blev någon utnämning i senaste matchen mot Lödde har jag inga problem att dela ut hur många som helst idag men till slut landade valet på de poängmässigt bästa (2+0, 1+1) som såg till att vi äntligen fick loss målproduktionen. Swane är dominant just nu, hans andra mål var ren och skär klass. Dempa är vårt klart mest kreativa spelare och visar just det idag. Jag skulle också vilja ta fram Mario Gloger som totalt stängde ner hemmalagets mittfält, Felix Påhlsson som löpte en halvmara, ytterbackarna Nikola Antic och Johan Mellqvist som såg ut som de inte gjort annat i år, mittbackstrion som kändes riktigt j-vla stabila, Erik Björkman och Antonio Pavlovski som tog på sig varsin halva att springa sönder deras försvar och Derek Robertson som såg ut som säkerheten själv. Det var väl också alla utom Lukas som inte behöver något mer beröm, kom igen debut vid 14år då är man redan där man ska vara. Nu tar vi med oss detta! Hela truppen! Ni som inte fick spela idag gör det nästa gång. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Tisdag 25 juni 00:45

Den som väntar på nåt gott... är sannerligen ett ordspråk att ta med sig från den i Kulladalskretsar numera minnesvärda åskmatchen mot FC Trelleborg. Kvällens match, uppskjuten från den 15juni, som inleddes med en hörna för Kulladal i underläge 0-1 b...

Av 1938 - Tisdag 25 juni 00:45

Dag Match T Lördag kl 13 Balkan - LB07 2-3 2 Lördag kl 15 Lödde - Södra Sandby 5-0 1 Söndag kl 16 Tomelilla - Kvarnby 1 Måndag kl 19 IFK Trelleborg - Flagg 1-1 X Måndag 24juni kl 19 Kulladal - FC Trelleborg (...

Av 1938 - Söndag 23 juni 18:00

Dag Match T Onsdag kl 19 Södra Sandby - Tomelilla 2-2 2 Onsdag kl 19 Kvarnby - Balkan 1-5 2 Torsdag kl 18.30 Flagg - Nike 0-1 X Torsdag kl 19 Malmö City - Kulladal 2-1 X Torsdag kl 19 FC Trelleborg - Lödde 1-...

Av 1938 - Söndag 23 juni 17:45

På måndagskvällen blåser domaren igång resterande del av matchen Kulladal - FC Trelleborg som avbröts på gång av åskväder den 15juni. Matchen kommer att börja med den hörna Markus Swane ordnade fram efter att gästerna redan efter någon minut tagit le...

Av 1938 - Söndag 23 juni 17:00

Vecka: 26   24/6-30/6     Dag Aktvitet Plats Tid Praktisk info Måndag Match:KFF - FCT (0-1) Kulladals IP kl 19 Samling kl 17.30 Tisdag Träning Kulladals IP kl 18.30-20 Gräs Onsdag -       Torsdag Tr...

Reklam

Nästa match


vs                                               
Omg 11, Div 3 SG

Torsdagen den 20juni kl 19
Kirsebergs IP, Malmö

KFF-tipset

Antal inlämnade: 48


Länk till alla tipsen

Tabell

Tabell

Plac Lag Ma V O F Mål P
1.  LB07 10 10 0 0 27-3 30
2. Lödde 11 7 2 2 30-12 23
3.  Nike 9 6 1 2 24-11 19
4.  Malmö City 9 5 0 4 23-17 15
5.  Flagg 10 3 4 3 11-8 13
6.  IFK Trelleborg 10 3 4 3 15-14 13
7.  Balkan 10 3 3 4 16-22 12
8.  Tomelilla 9 2 4 3 12-17 10
9.  FC Trelleborg 9 2 3 4 14-20 9
10.  Södra Sandby 10 2 2 6 9-18 8
11.  Kulladal 10 2 1 7 12-25 7
12.  Kvarnby 9 1 0 8 8-32 3


1:an till div 2
2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se