1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 6 juni 2019

Kulladal detroniserat av Lödde

Av 1938 - Torsdag 6 juni 00:00

I rena medelhavsvärmen med trettio grader vid avspark hade Kulladal inget att sätta emot serietrean Lödde som reste hem med samtliga pinnar efter klara 5-1. Därmed upprepade historien sig på fem insläppta mot ett offensivt ruggigt starkt motståndarlag där bland annat anfallaren Nils Runnberg satte ett hattrick. Kulladal hade viss känning när Markus Swane med sitt tredje mål på två matcher reducerade till 1-2 mot slutet av första men ett lojt Kulladalsförsvar hade inget att sätta emot Löddes tunga pjäser som vid ett par fasta situationer fick Kulladalsspelarna att se ut som knattespelare. Det var inte matchen vi skulle vinna så tillvida att Lödde är alldeles för bra för oss, låt oss inte ljuga för oss själva, men som det såg ut vid en tjugofem-trettio minuts period av andra så får det bara inte se ut. Det såg ut som om man eller mindre struntade i det. Ska man hitta nåt som helst positivt att ta med sig inför matchen mot Södra Sandby så är det Swanes målform. I övrigt bör samtliga spelare rannsaka sig själva och höja sig avsevärt om vi ska ha chans på poäng lördag.


Matchfakta
Kulladal - Lödde 1-5 (1-2)

0-1 (30) 0-2 (34) 1-2 Markus Swane (37) 1-3 (65) 1-4 (71) 1-5 (86)

Assist K: 1-2 Eddie Ekblad

Varningar K: Eddie Ekblad (3*)

*Avstängd mot Södra Sandby


Laget


Derek Robertson

----------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Calle Stenberg

Filip Ahlström (78)

Oliver Ohlsson

Joakim Söderlund (50)

----------------------------------

Dennis Rickbo (78)

Johan Mellqvist

Felix Påhlsson

----------------------------------

Mario Gloger (78)

Markus Swane


Avbytare:

Ali Alhassan (mv)

Nikola Antic (50)

Antonio Pavlovski (78)

Martin Persson (78)

Yacine Bendahou Neroth (78)

Andr Grahovac

Marcus Sandn


Så var matchen

Sommaren kom över Malmö med besked när det på onsdagskvällen mätte på uppemot trettio grader. Kulladal tvingades återigen till defensiva förändringar med tre skador från Kvarnbymatchen senast och det kan man knappast kalla optimalt. Till en början såg det bra ut för hemmalaget där en inläggsfrispark av Eddie Ekblad nickas/axlas mot mål av Mario Gloger, och tvingar målvakten Oliver Lindstedt till en övertippning. Hörnan som följer skapar oreda och Markus Swane får ett läge som räddas på mållinjen. Sen löser man det bra på egen planhalva när Calle Stenberg och Eddie Ekblad spelar loss bollen och Felix Påhlsson och Dennis Rickbo (avslutar strax över) får till ett anfall. I mål startade för första gången Derek Robertson och snacka om att han fick det hett om öronen idag. Första avsluten av Nils Runnberg lyckas han dock limma. Löddes avslut kom inledningsvis en bit utifrån och hanterades väl. Men sen började Kulladal som så många gånger förr den här säsongen ställa till det för sig själv. Stenberg försöker skarva hem en boll till Derek som nätt och jämnt hinner ut för att blockera läget som blir till. Efter trettio minuter lyckas man dock inte klara ut en boll spelad från högerkanten. Oliver Ohlsson räddar visserligen upp förstaläget men när bollen sen når Nils Runnberg så visar han ingen barmhärtighet när han trycker in 0-1. Vid 0-2 bara fyra minuter senare är försvaret inte alls med när det kommer en långboll bakom, en nätt liten lobb över Derek och Runnberg har bara att peta in sitt andra. Där och då gick iallafall inte luften ur Kulladal. Joakim Söderlund och Felle bygger upp ett anfall som Swane får chansen att avsluta när han rundar målvakten, men en försvarare löper hem på imponerande vis och hinner emellan. Dennis slår den efterföljande hörnan vars andraboll dimper ner till Zambrotta som får tillbaka bollen in till straffområdet och Swane som trycker dit reduceringen till 1-2. Ett viktigt mål att få med sig in i paus. Det kunde faktiskt ha blivit till ett till när Mario efter bollvinst högt upp kommer loss mot mål om än från en snäv vinkel, dessvärre får han inte riktigt till inspelet. 1-2 i paus och visst hopp om det.


Det täta matchandet och kvällens värme satte sina spår hos några lirare, i båda lagen. Medan Lödde gör ett tidigt dubbelbyte så byter Söder ut mot Nikola Antic hos de blåklädda. Just som jag skrivit att matchen bestod av två trötta lag tog Lödde över från en annars bra inledning av Kulladal. Efter tjugo minuter kommer 1-3 och det var nog mer där luften gick ur. En frispark från höger nickskarvas i en båge över Derek. Hade det varit en isolerad incident kunde det vara lättare att skylla bort men då 1-5-målet fem minuter före full tid kommer efter samma oerhörda passivitet så är det bara uselt. Kanske någon glad själ som spelade in och fick sig en instruktionsvideo på hur man inte ska agera i eget straffområde. Fyran får Derek ta på sig när han förhastat kastar ut en boll rätt i gapet på en Löddespelare som spelar fram ja ni vet redan vem vid detta laget. Förutom Swanes fina vändning och avslut som tvingas keepern till en svettig räddning så var sista tjugo en enda lång pina att titta på som Kulladalare. Ett trippelbyte med kvarten kvar även värt att notera. Det här var inte bra grabbar men det har jag en känsla av att ni vet om. Nya tag lördag då vi måste steppa upp duktigt.


Matchens spelare

Svårt hitta någon som riktigt kom upp i nivå idag och då blir det en utnämning för den minst dåliga och det kan vi vara utan.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Tisdag 25 juni 00:45

Den som väntar på nåt gott... är sannerligen ett ordspråk att ta med sig från den i Kulladalskretsar numera minnesvärda åskmatchen mot FC Trelleborg. Kvällens match, uppskjuten från den 15juni, som inleddes med en hörna för Kulladal i underläge 0-1 b...

Av 1938 - Tisdag 25 juni 00:45

Dag Match T Lördag kl 13 Balkan - LB07 2-3 2 Lördag kl 15 Lödde - Södra Sandby 5-0 1 Söndag kl 16 Tomelilla - Kvarnby 1 Måndag kl 19 IFK Trelleborg - Flagg 1-1 X Måndag 24juni kl 19 Kulladal - FC Trelleborg (...

Av 1938 - Söndag 23 juni 18:00

Dag Match T Onsdag kl 19 Södra Sandby - Tomelilla 2-2 2 Onsdag kl 19 Kvarnby - Balkan 1-5 2 Torsdag kl 18.30 Flagg - Nike 0-1 X Torsdag kl 19 Malmö City - Kulladal 2-1 X Torsdag kl 19 FC Trelleborg - Lödde 1-...

Av 1938 - Söndag 23 juni 17:45

På måndagskvällen blåser domaren igång resterande del av matchen Kulladal - FC Trelleborg som avbröts på gång av åskväder den 15juni. Matchen kommer att börja med den hörna Markus Swane ordnade fram efter att gästerna redan efter någon minut tagit le...

Av 1938 - Söndag 23 juni 17:00

Vecka: 26 24/6-30/6 Dag Aktvitet Plats Tid Praktisk info Måndag Match:KFF - FCT (0-1) Kulladals IP kl 19 Samling kl 17.30 Tisdag Träning Kulladals IP kl 18.30-20 Gräs Onsdag - Torsdag Tr...

Reklam

Nästa match


vs                                               
Omg 11, Div 3 SG

Torsdagen den 20juni kl 19
Kirsebergs IP, Malmö

KFF-tipset

Antal inlämnade: 48


Länk till alla tipsen

Tabell

Tabell

Plac Lag Ma V O F Mål P
1.  LB07 10 10 0 0 27-3 30
2. Lödde 11 7 2 2 30-12 23
3.  Nike 9 6 1 2 24-11 19
4.  Malmö City 9 5 0 4 23-17 15
5.  Flagg 10 3 4 3 11-8 13
6.  IFK Trelleborg 10 3 4 3 15-14 13
7.  Balkan 10 3 3 4 16-22 12
8.  Tomelilla 9 2 4 3 12-17 10
9.  FC Trelleborg 9 2 3 4 14-20 9
10.  Södra Sandby 10 2 2 6 9-18 8
11.  Kulladal 10 2 1 7 12-25 7
12.  Kvarnby 9 1 0 8 8-32 3


1:an till div 2
2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Kalender

M Ti On To Fr L S
         
1
2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se