1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 15 maj 2019

Missvisande förlustsiffror när Kulladal åkte ur DM

Av 1938 - Onsdag 15 maj 21:51

Årets DM-resa stannade för Kulladal i den tredje omgången efter att div 2-laget Nosaby blivit för svåra. Matchen slutade 4-1. Matchen var dock betydligt jämnare än vad resultatet skvallrar om och Kulladal skapade väl så mycket som hemmalaget där effektiviteten imponerade betydligt mer. Efter ett längre spelövertag tog Nosaby ledningen efter arton minuter när man utnyttjade att Kulladal varit uppe i anfall och ställde om snabbt. Kvitteringen lät dock inte dröja på sig. Dennis Rickbo noterades återigen för sitt lags mål när han tog tillvara på en målvaktsretur efter Felix Påhlssons avslut. Bara två minuter senare återtog Nosaby ledningen. Som vanligt fick Kulladal sen en dålig start på andra när en billig frispark förpassas i mål bakom debuterande Ali Alhassan (Rasmus Hansson stod första fyrtiofem). Sen hade Kulladal ett hav av möjligheter att reducera, ni lär märka hur många i texten nedan, men bolluslingen ville bara inte in. 4-1 är nästan det sista som händer i en underhållande match med ett något slarvigt och ofokuserat defensivt spel hos båda lagen. Det var också en match där Kulladal tilläts trilla boll på ett sätt vi inte varit i närheten av 2019, trots resultatet var matchen därför ett glädjande inslag inför fortsatta seriespelet. Vi vet kan för att använda ett himmelsblått mantra. Flagg hemma härnäst. 

Matchfakta

Nosaby - Kulladal 4-1 (2-1)

1-0 (18) 1-1 Dennis Rickbo (27) 2-1 (29) 3-1 (50) 4-1 (89)

Assist K: 1-1 Felix Påhlsson

Varningar K: Mario Gloger (1)


Laget


Rasmus Hansson (45)

-----------------------------------------

Eddie Ekblad (c) (45)

Alexander Friberg

Daniel Jansson

Calle Stenberg

Oliver Ohlsson

------------------------------------------

Dennis Rickbo (82)

Johan Mellqvist (45)

Felix Påhlsson (UT 69, IN 82)

------------------------------------------

Mario Gloger

Antonio Pavlovski (60)


Avbytare:

Ali Alhassan (mv) (45)

Martin Persson (45)

Joakim Söderlund (45)

Tobias Lettby (60)

André Grahovac (69)


Så var matchen

Tränarna ville testa nytt här i cupmatchen och beslutade sig för att återinföra 5-3-2-formationen bland annat för att få till mer tyngd framåt. Det innebar bland annat att bröderna Eddie Ekblad och Oliver Ohlsson var tillbaka i wing-back-positioner. På topp startade Antonio Pavlovski och Mario Gloger i en klassisk Beppe Signori/Kennet Andersson variant. Inte många minuter har gått på gemytliga Nya Vallbjörka när Nosaby tilldöms en frispark i bra läge och Rasmus Hansson får precis fingrarna på bollen som går till hörna. Tidigt lyckas div 2-laget skapa ett tryck på Kulladal men får inte ut mycket mer än ett par hörnor. Första egentliga anfallet får Kulladal till efter runt tio minuter när Ante inleder anfallet genom fint jobb och sånär kan avsluta det när Dennis Rickbo söker honom i djupet efter samspel med Felix Påhlsson. När Kulladal sen är uppe för ett andra anfall och tappar boll ställer Nosaby om kvickt, slår ett inlägg och Tomelillabekantingen Kevin Ketteridge får på en nick med knapp styrfart som letar sig över mållinjen. Kvitteringsjakten tar fart omgående genom ett distansskott från Mario som fått bollen gratis via en felpass men enkelt för unge keepern Simon Fredriksson. Strax efter tvingas han dock kapitulera när Calle Stenbergs långboll med liten marginal letar sig förbi ytterbacken och ger Felle ytor, så pass att han kommer till avslut som räddas men returneras i mål av Dempa. Dempas tredje mål på lika många matcher och en form som börjar likna den han hade innan skadan i slutet av 2017. Mycket glädjande i ett annars prekärt läge. Men likaläget blev bara två minuter långt, en lång boll bakom Calle Stenberg ger ett inläggsläge där samme Kevin Ketteridge möter upp framför mål och förpassar bollen i nät för 2-1. Det kunde också varit 3-1 om inte Razze fått en touch på ett friläge skapat via högerkanten. Men så kunde och borde det också varit 2-2 när Mario tjusigt rundar sin markering ute till vänster och slår en perfekt boll till Dempa som drar på direkt, men målvakten räddar både det och Antes efterföljande avslut. Där måste det vara mål. 2-1 i paus och känslan av att vi var med var närvarande. 

  

Rekordmånga tre byten i paus när Ali Alhassan fick göra debut mellan stolparna, Joakim Söderlund ersatte Zambrotta på vänsterbacken och Martin Persson ersatte systersonen Johan Mellqvist på mitten. Båda utbytta hade känningar från matchen mot Nike. Mario tog vid där han avslutade första. Först lyckas han i duell med en försvarare jobba till sig en boll från mittfältet (minns inte från vem) och avslutar tätt utanför bortre stolpen. Sen får han tillspelad en boll från Dempa som han avslutar i ribban. Sen drar han på sig en frispark och efterföljande varning strax utanför egna straffområdet. Förstod inte riktigt var den kom ifrån. Hursomhelst nyttjar Nosaby den på bästa sätt när dom prickar in 3-1. Märklig sekvens där Ali inte tycks vara med och domaren inte ger signal för mål och hela idrottsplatsen undrar vad som just hände. Bland publiken hittade vi tre trogna bortafans i Dessi, Ulla och Stickan som genom att ta sig den långa vägen upp visade att det blå hjärtat är stort. En nervös Ali är sen ute och seglar över "halva halva" men lyckas mirakulöst nog få bollen på sig av en förvånad hemmaspelare. Att Mario retade gallfeber på hemmaspelarna var tydligt när en mittfältare fult armbågar honom i en luftduell och har tur att bara få en varning. Motiveringen var att Mario gjort så mot honom hela matchen. Kulladal fortsätter sin reduceringsjakt med en lurig frisparkslobb av Felle som målvakten har vissa bekymmer med. Med halvtimmen kvar kommer Tobias Lettby på banan när han byter av en tröttkörd och hårt jobbande Ante. Lettby har inte varit på banan särskilt länge när han testar lyckan med ett skott som går metern över. Med tjugo kvar kommer André Grahovac på banan och Felle får några minuter på bänken innan han går in igen när Dempa går ut. Sen kommer tre raka bra lägen för Kulladal. Först rundar Mario sin bevakning i något som påminner om situationen i slutet på första och söker Lettby i mitten men bollen når istället till Felle som placerar den i utsidan av burgaveln. Nästa läge är Marios när han på nåt vis får tag i MP:s boll bakom backlinjen och avslutar bara för att se en storspelande målvakt rädda pånytt. Tredje läget på kort tid är Lettbys när han i tre mot ett läge avslutar rakt på målvakten som fick göra en av sina enklare räddningar. Sen uppoffrande spel av samme Lettby när han trots uppenbar risk för kollision med en utrusande målvakt slänger sig för att nå bollen som dock rullar utanför - båda spelarna ok efter krocken. 4-1 kontrar Nosaby in med få minuter kvar. Som min rubrik lyder: Missvisande tremålsförlust. 


Matchens spelare
Mario Gloger. Den store tysken gjorde i det närmaste allting rätt - förutom att göra mål. Låg bakom massvis i anfallsväg där han både servade lagkamrater och själv ordnade fram mer eller mindre öppna lägen. Hur man bara kunde få med sig ett mål från matchen är en gåta som vi helst inte vill klura på fler gånger framöver. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Lördag 25 maj 11:00

MATCHEN ÄR KL 13 INGET ANNAT!   I ett minst sagt prekärt läge ska Kulladal försöka rubba överlägsna serieledaren LB07 som inför helgens match vunnit samtliga. Efter en segerrad utan att för den sakens skull öst in mål har man verkligen satt i en ...

Av 1938 - Fredag 24 maj 18:26

Malmö FF - EslövNäsby - TornKristianstad - Nosaby Eskilsminne - Landskrona BOIS Trelleborgs FF - Ängelholm Lödde - Hässleholms IF Lunds BK - FC Rosengård LB07 - HittarpMatcherna spelas omkring den 12juni(Malmölag och div 3 SG-lag) ...

Av 1938 - Onsdag 22 maj 11:00

Dag Match Fem senaste Plac. Hemma/Borta T Lördag kl 13 LB07 - Kulladal L: VVVVVK: OFFFF L: EttaK: Tolva L: 3 3 0 0 5-1 9pK: 3 0 0 3 1-10 0p 1 Lördag kl 14 Flagg - Lödde F: FVOOVL: VFOOV F: TreaL: Tvåa F: 3 2 1 0 7-1 7pL:...

Av 1938 - Tisdag 21 maj 21:54

Det gick ju inte undgå att gå runt med den låten i huvudet hela söndagen. Efter lördagens förlust mot Flagg var åtminstone min känsla att det inte kunde bli värre. Dessförinnan invaggades man i en falsk trygghet och hittade nåt att skylla på gång på ...

Av 1938 - Söndag 19 maj 16:00

Vecka: 21   20/5-26/5     Dag Aktvitet Plats Tid Praktisk info Måndag Träning Kulladals IP kl 18.30-20 Gräs Tisdag Träning Kulladals IP kl 18.30-20 Gräs Onsdag -       Torsdag Träning Kulladals IP ...

Reklam

Nästa match


vs                                        
Omg 7, Div 3 SG

Lördagen den 25maj kl 13
Brovallen, Malmö

KFF-tipset

Antal inlämnade: 48


Länk till alla tipsen

Tabell

Div 3 SG

Tabell

Plac Lag Ma V O F Mål P
1.  LB07 5 5 0 0 8-1 15
2.  Nike 5 3 1 1 15-7 10
3.  IFK Trelleborg 5 3 1 1 11-6 10
4. Lödde 5 2 2 1 14-8 8
5.  Flagg 5 2 2 1 7-2 8
6.  Tomelilla 5 2 2 1 9-8 8
7.  Balkan 5 2 2 1 9-10 8
8.  Malmö City 5 2 0 3 13-9 6
9.  Södra Sandby 5 1 2 2 5-6 5
10.  FC Trelleborg 5 0 3 2 6-10 3
11.  Kulladal 5 0 1 4 3-13 1
12.  Kvarnby 5 0 0 5 2-22 0


1:an till div 2
2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se