1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 12 maj 2019

Kulladal fast förankrat i botten

Av 1938 - Söndag 12 maj 22:45

Inte heller den femte seriematchen gav något ljus i sikte för ett Kulladal i tung motgång just nu. Trots allt var det Dennis Rickbo genom ett nytt klassmål som gav sitt lag ledningen redan efter sju minuter då hade han ändå haft en jättechans redan efter två som han förpassade över ribban. Det var under matchens första tjugo som Kulladal skulle maximerat sin utdelning om det skulle bli till poäng. Istället kvitterade Nike genom att rinna igenom i mitten och få till ett friläge. Jämfört med första stod Kulladal inte att känna igen i andra halvlek där hemmalaget ägde det mest av händelserna. Återigen är det dock billiga mål vi släpper till. 2-1 är efter en hörna där vi inte lyckas rensa bort bollen. 3-1 är en straff som aldrig borde fått komma till. 4-1 är väl enda godtagbara målet där spelaren i fråga tjusigt skär in från vänster och dunkar in bollen i nät. Då har ändå Nike ett hav av ytterligare chanser och Rasmus Hansson räddade en straff vid tvåmålsunderläge. Kulladal kändes tröttkört i andra, kanske att alla resurser lades på att stänga ner Nike i första villket man i för sig gjorde bra. Där är för få spelare som sticker ut från mängden och verkligen vill (eller snarare kan) det här lilla extra. Dessvärre är det fler som sticker ut ur mängden på andra hållet och som helt enkelt håller en för låg nivå just nu. Men vi får inte gräva ner oss för det har vi inte råd med. Match redan på tisdag igen då Nosaby i DM väntar. 


Matchfakta

Nike - Kulladal 4-1 (1-1)

0-1 Dennis Rickbo (7) 1-1 (17) 2-1 (50) 3-1 straff (65) 4-1 (80)

Assist K: 0-1 Felix Påhlsson 

Varningar K: Daniel Jansson (1)


Laget


Rasmus Hansson

------------------------------------

Nikola Antic (69)

Martin Persson

Daniel Jansson

Oliver Ohlsson

------------------------------------

Dennis Rickbo

Johan Mellqvist

Eddie Ekblad (c) (64)

Felix Påhlsson

Antonio Pavlovski (56)

------------------------------------

Erik Björkman (69)


Avbytare:

Calle Nelin (mv)

Mario Gloger (56)

Alexander Friberg (64)

Filip Jönsson (69)

Joakim Söderlund (69)


Så var matchen

Föga överraskande tvingades Pålle och Rossi till nya förändringar i elvan. Det som varat i några säsonger nu, med dålig kontinuitet från match till match, blir extra synbart just i år där vi verkar sårbara vid frånvar0. Problemet är inte kvaliteten på spelarna, problemet blir istället avsaknaden av konkurrens och för tränarnas del inte kunna välja spelare beroende på motstånd. Kulladal fick iallafall en fin start på lördagens tillställning där Dennis Rickbo tidigt får ett utmärkt läge bara ett par meter från mållinjen men inte lyckas få ner Erik Björkmans skarv under ribban. När Nike så kom fram i ett första anfall så var Daniel Jansson på plats med en för honom klassisk tuff brytning. Två efterföljande hörnor vållar inga större bekymmer. Tack vare ihärdigt jobb av Antonio Pavlovski lyckas han få loss en boll till Felix Påhlsson som får yta, ser Dennis strax utanför straffområdet som tar emot, vänder upp och skruvar in 0-1 i bortre krysset. Ett nytt klassmål från den kvicke vänsteryttern som trots att han var tillbaka på den positionen alltså rörde sig inåt här. Bara minuterna efter ledningsmålet som kom i sjunde har Felle ett skott från distans som visserligen går högt över men ändå visar vilka ytor just han och Ante får i sekvensen. Dessvärre får Nike komma igenom väl lätt centralt när Eddie Ekblad missar och Höganäsförvärvet Jonathan Ikonen får ett friläge som han inte missar - 1-1. Men Kulladals braiga period är inte slut med det. Fint klapp-klapp-spel mellan Zambrotta och Felle och slutligen Dennis producerar ett fint anfall skottet dock en bit utanför. Ja till och med Johan Mellqvist vågar dra på från distans vilket skvallrar om ett Kulladal i medvind - skottet dessutom bra och tvingar målvakten tippa över ribban. Mot slutet av halvleken tar dock hemmalaget över rätt rejält och tvingar Rasmus Hansson till ett par räddningar. Vid ett läge även en viktig brytning/räddning av Oliver Ohlsson nära förstastolpen. 1-1 i paus.


Synonymt för många av de här fem första matcherna är att vi startar andra halvlekarna svagt. Åtminstone kan vi efter lördagens match kalla det ett återkommande problem. Även om Kulladal har halvlekens första anfall där Felle borde skjutit när han kommer fram med en boll av Niko så är det Nike som tar ledningen. Ledningsmålet är riktigt billigt då en hörna dimper ner vid bortre och Kulladal inte förmår att rensa trots ett par tre chanser att göra så. Då har ändå målvaktstränare Zoltan Szabo ägnat en del av försnacket om hur försvaret ska agera vid fasta. När vi har så stora problem att göra mål själv kan vi verkligen inte släppa in så enkla mål som vi gör för tillfället. En Mario Gloger direkt från Toughest-tävlingen på Ribban hoppade in mot Ante tio minuter in på andra. Ante hade en riktigt bra inledning på matchen men mattades av efterhand. Målet skapade en tung uppförsbacke som egentligen bara blev brantare. Spelarna började hänga med huvudena medan Nike hade energi som räckte och blev över. En överspelad Niko drar på sig en straff i mitten på halvleken, Niklas Olsson säker målskytt till 3-1. Då har precis innan lagkapten Zambrotta tvingats utgå efter känning i baksidan. Alexander Friberg som blev spelklar vid midnatt innan match debuterade. Efter målet ett dubbelbyte med ytterligare två säsongsdebutanter i form av Filip Jönsson och Joakim Söderlund. Bytena fick ingen vidare effekt på spelet som sådant men viktigt att ha igång dessa tre inför fortsättningen om inte annat. Motgångarna tycktes aldrig ta slut. Danne åkte på en rejäl smäll i offensivt straffområde och börjar blöda ymnigt. Domaren hävdade att han "inte såg" vad som hände och då kanske man ska söka sig till en annan hobby. Sen får Nike en ny straff sedan inhoppande Jönsson tacklat omkull en motståndare. Men denna gång går Razze rätt och räddar straffen, två av tre har han nu räddat under säsongen. Inte långt efter gör Razze en ny räddning och när en hemmaspelare är framme och sparkar på honom kommer Danne till undsättning och knuffar bort honom. Älskar det. Att han sen drar på sig en varning i situationen (Nikespelaren fick också en) får det vara värt. Av ytorna som blir när Kulladal jagar en reducering kan 1-1-skytten Jonathan Ikonen skära in från vänster och dunka in 4-1. Närmast ett 4-2-mål är Johan när han lobbar en boll över målvakten som trots allt hinner tillbaka och petar bort den nära stolpen. Fin djupledspass av Söder som ger läget. Innan dess hade han en "nednickning" som han gott kunde försökt få på mål istället. Där gör Mario det bra när han vänder upp Olivers inkast och via ett inlägg hittar sin lagkamrat. Matchen slutar 4-1. 


Matchens spelare

Dennis Rickbo. Mycket glädjande att vi fått igång vår vänsterytter efter sina långvariga skadeproblem. Just nu vår hetaste spelare både i mål- och spelform. Skulle ju satt första chansen också men revanscherade sig rätt hyfsat med träffen till 0-1. Hade några intressanta kombinationer med innermittfältet under första halvlek som bådar gott inför framtiden. I andra var det inte mycket av den varan från någon blå. Dennis går i bräschen nu får fler följa efter. 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Torsdag 23 maj 22:00

I ett minst sagt prekärt läge ska Kulladal försöka rubba överlägsna serieledaren LB07 som inför helgens match vunnit samtliga. Efter en segerrad utan att för den sakens skull öst in mål har man verkligen satt i en högre växel även offensivt och kross...

Av 1938 - Onsdag 22 maj 11:00

Dag Match Fem senaste Plac. Hemma/Borta T Lördag kl 13 LB07 - Kulladal L: VVVVVK: OFFFF L: EttaK: Tolva L: 3 3 0 0 5-1 9pK: 3 0 0 3 1-10 0p 1 Lördag kl 14 Flagg - Lödde F: FVOOVL: VFOOV F: TreaL: Tvåa F: 3 2 1 0 7-1 7pL:...

Av 1938 - Tisdag 21 maj 21:54

Det gick ju inte undgå att gå runt med den låten i huvudet hela söndagen. Efter lördagens förlust mot Flagg var åtminstone min känsla att det inte kunde bli värre. Dessförinnan invaggades man i en falsk trygghet och hittade nåt att skylla på gång på ...

Av 1938 - Söndag 19 maj 16:00

Vecka: 21   20/5-26/5     Dag Aktvitet Plats Tid Praktisk info Måndag Träning Kulladals IP kl 18.30-20 Gräs Tisdag Träning Kulladals IP kl 18.30-20 Gräs Onsdag -       Torsdag Träning Kulladals IP ...

Av 1938 - Söndag 19 maj 12:45

Kulladal blir alltmer isolerat i botten av div 3 efter lördagens 1-2-förlust mot nykomlingen Flagg. En tuff batalj avgjordes omkring halva andra när Oliver Ohlssons drog på sig ett andra gult och således rött. Kulladals tio man lyckades inte stå emot...

Reklam

Nästa match


vs                                        
Omg 7, Div 3 SG

Lördagen den 25maj kl 13
Brovallen, Malmö

KFF-tipset

Antal inlämnade: 48


Länk till alla tipsen

Tabell

Div 3 SG

Tabell

Plac Lag Ma V O F Mål P
1.  LB07 5 5 0 0 8-1 15
2.  Nike 5 3 1 1 15-7 10
3.  IFK Trelleborg 5 3 1 1 11-6 10
4. Lödde 5 2 2 1 14-8 8
5.  Flagg 5 2 2 1 7-2 8
6.  Tomelilla 5 2 2 1 9-8 8
7.  Balkan 5 2 2 1 9-10 8
8.  Malmö City 5 2 0 3 13-9 6
9.  Södra Sandby 5 1 2 2 5-6 5
10.  FC Trelleborg 5 0 3 2 6-10 3
11.  Kulladal 5 0 1 4 3-13 1
12.  Kvarnby 5 0 0 5 2-22 0


1:an till div 2
2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se