Alla inlägg under mars 2019

Av 1938 - 13 mars 2019 14:00

Dags för något så ovanligt som en torsdagsmatch för Kulladal. Istället för träning får vi besök av div 5-laget Landora som i år tränas av Rossi Eterovics gamla radarpartner i Lödde, Jörgen Pettersson som i Malmökretsar inte behöver någon närmare presentation efter sina år i Malmö FF och Bundesliga. På nåt sätt skönt att få spela match så tätt på en förlust, för är det något vi behöver är det att spela ihop oss. Som brukligt under försäsongen byts dock en del spelare ut jämfört med föregående match men vi kan iallafall trösta oss med att samtliga spelare får speltid här i vinter och det borde kunna visa sig positivt i serien. Mario Gloger är uttagen i en matchtrupp för första gången i år. Eddie Ekblad och Dennis Rickbo är tillbaka efter att ha missat senast. I juniorväg får Antonio Pavlovski fortsatt förtroende och får denna gång sällskap av André Grahovac. Denna match är den sista på ett litet tag då nästa inte är förrän 26mars mot Prespa, så f-n dags att få med sig något bra!

VISSTE DU ATT...

För att hitta senaste matchen lagen emellan får vi gå tillbaka elva (!) säsonger. Då vann Kulladal båda matcherna klart. Den säsongen var för övrigt jobbig för Landora som bara spelade ihop tre pinnar på hela säsongen medan Kulladal slutade på kvalplats uppåt, ett kval som tog slut med förlusten mot Kvarnby på Husiegård. Sedan dess har Landora varit nere i sexan och vänt och nu är man tillbaka i femman.

Skyttekung

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

Ingen bild på en tidigare Landoramatch men väl en nytagen på vår matta som gör sig redo för en ny säsong!

Av 1938 - 11 mars 2019 21:28

Alla gruppettor och åtta grupptvåor går vidare till omg 1 (totalt tjugo grupper)

Grupp 16:
Hyllie - Staffanstorp United Ungdom 3-2 (0-1)

H: Filip Gustafsson, Filip Rasmusson, Rasmus Hansson

Svedala - Västra Ingelstad 0-1

Staffanstorp och Svedala utslagna

Grupp 17:
Oxie - Skånekurd 9-0 (4-0)
O: Harun Celik 2, Oscar Mårtensson 2, Asef Wali 2, Naser Sangin 2, Alexander Nyman

Klagshamn - Anderslöv 6-0 (2-0)
K: Liridon Rrustemaj 2, Linus Westberg, Marcus Pode, Jesper Bengtsson, Viktor Andersson

(trelagsgrupp)

Klagshamn vidare till omg 1

DM
Av 1938 - 10 mars 2019 12:12

Kulladal fortsätter leverera svaga resultat här under försäsongen. På lördagen kom tredje raka förlusten när förbannelsen mot Limhamns FF höll i sig genom resultatet 0-2. Det var Kulladals åttonde förlust på nio matcher mot laget som återuppstod ur gamla Sundet 2009. I jämförelse med Vellingematchen senast såg det visserligen bättre ut då första halvlek tycktes stabil framförallt försvarsmässigt där Limhamn knappt hade ett skott på mål och Kulladal kunde och borde tagit ledningen. Men i andra var vi åter i gamla synder där vi ger upp två billiga mål samtidigt som vi själv får jobba hårt för att skapa något och väl där är ineffektiva framför mål. Limhamns 1-0 med tjugo minuter kvar tappar målvakt Derek Robertson när han borde hållt den och straffmålet till 2-0 med kvarten kvar kommer efter att Mukremin Semovski fått bollen på armen. Två mål vars situationer överhuvudtaget inte borde få uppstå. Bättre än senast ja men det var också en insats som vi får hoppas Kulladal inte levererar fler av denna säsong. Ska vi ta fram några ljusglimtar var det att Filip Ahlström spelade nittio minuter och bidrog till att hålla uppe försvaret på ett utmärkt sätt första timmen. Markus Swane ska åter ha eloge för evigt slit uppe på topp. Från bänken lovade Nikola Antic inhopp mer och André Jönsson kommer in i det alltmer. Även idag saknar vi flera potentiella startspelare och det bidrar till att hålla oron inför serien nere, däremot desto mer oroväckande att ersättarna inte har viljan/kunskapen att ta upp kampen. Skönt att vi redan torsdag har en ny match när Landskronalaget Landora besöker Kulladals IP.

Så var matchen

Kulladals mittbacksutformning är som vanligt ett kapitel för sig. Idag var det de två 89:orna Mattias Jurlander och Filip Ahlström som kamperade ihop i en återgång till 4-4-2 sedan försöket med en fembackslinje inte fallit väl ut. Fyra minuter in i matchen har Erik Björkman matchens första chans sedan Felix Påhlsson hittat honom med en effektiv direktpass, efter en indianare av gästerna. Men Björkman halkar till i skottögonblicket och avslutet blir enkelt för den gamla Kulladalsmålvakten Dejan Malenovic. Han levererar dessutom en fin fotparad när Markus Swane vänder upp avslutar från nära håll, returen hamnar hos Felle som skjuter över. Inte så långt efter blir det farligt igen när Calle Stenberg nicklobbar mot mål och tvingar keepern peta bollen till hörna. Offensivt var den här perioden Kulladals mest produktiva (sett till målchanser). Påpassligt av Johan Mellqvist när han hoppar över Bruce´uppspel och ger Swane ett nytt läge, denna gång går skottet utanför. I takt med att solen tvingar bort molnen utjämnar Limhamn spelet något men själva matchen går nästan i stå med mycket spel kring mittplan och få klara chanser. Det skulle dröja fram till runt tio kvar innan nästa chans där Felle slår en fin hörna men Swane inte får på nicken som nästan blir en skarv istället som Limhamn lyckas rensa. Martin Persson sätter upp Björkman bra med ett inlägg efter något av en andravåg, Björkman levererar sen en lobbnick som målvakten inte har några problem med. 0-0 i paus.

Direkt i andra skapar Limhamn sin första målchans i matchen och även om avslutet aldrig går på mål så är det knappast ofarligt där bollen dansar igenom straffområdet. Att något inte står rätt till i Kulladal blev tydligt i andra när man ur ingenting levererar tre befängda felträffar i eget försvar där Limhamn sätter en press knappt värd namnet. Om det sen var vinden eller vad det var (vinden kom ju från sidan) men gästerna tycktes inte samma problem i första. Tio minuter in på andra gör Felle det bra när han tar emot en cross och på volley slår in till Björkman som kommer upp bra men placerar nicken utanför, en utmärkt chans annars. Tjugo minuter in kommer fyra byten rakt av (se ovan) vilket ändrar om något i elvan där bland annat Johan går ut på yttern för en kort stund men när sedan MP tvingas till byte går han in igen. Björkman bara ute i tio minuter innan han kom in igen. Det var i ärlighetens namn ingen vidare dag för Västra Ingelstad-förvärvet som hade stora problem med bollmottagningen. Sen var hans roll som släpande forward kanske inte den mest önskvärda då han gör sig allra bäst i box, även om det ena inte behöver utesluta det andra. Med tjugo minuter kvar på matchuret spelar Limhamn till sig en bra chans där man spelar ut Kulladalsförvaret med en friställandepass till vänster. Vår skotske keeper Derek tycks hinna ut för att förhindra läget men tappar olyckligt bollen rakt på fötterna hos en bortalirare som bara kan lägga in 0-1. Illa blir ännu värre med kvarten kvar när ett inspel från höger tar på Mukremin Semovskis arm och domaren blåser för straff - 0-2. Kraftansamlingen som följde ledde till ett par chanser där Nikos ribbträff var närmast, bra inhopp av honom för övrigt, men Limhamns seger var aldrig hotad.

Matchens spelare

Filip Ahlström. Härligt att se Bruce tillbaka och direkt i ledande position. Tongivande i första halvlek medan det i andra syntes att det fanns viss ringrostighet men det är inte så konstigt med den senaste matchen många månader bort. Utmärkt sparkapital att ha tillgång till i vår.

kl 14FC Rosengård - LB071-2L: Sebastian Rask, Wilhem Öberg

*Malmö City skulle ha mött Prespa men den matchen blev inställd på grund av Prespa träningsläger i Turkiet.

Av 1938 - 7 mars 2019 23:00

Dags för årets sjätte match och det är mot div 4-laget Limhamn som tagit sig tillbaka till divisionen efter två år i femman. Laget är det vi haft allra svårast mot under senaste åren med sju förluster på åtta matcher varav sex raka förluster i seriesammanhang. Senaste mötet var för snart fyra år sedan och det var sista matchen vi förlorade den säsongen vi vann div 4. Se om vi kan reducera i den usla statistiken. Det kanske är förutsättningar som kan få laget att tagga till om nu inte chansen att försöka imponera på tränarna och ta en startplats i premiären är tillräckligt. Det var nämligen inte mycket positivt att ta med sig från matchen mot Vellinge, det var snarare en blueprint över hur vi inte ska agera under säsongen 2019. Fram till den matchen har vi ändå kunnat bygga vidare på MM-insatserna även om resultaten inte gick vår väg. I lördagens trupp hittar vi en nygammal lirare i Filip Ahlström som gör första matchen för året och en helt ny spelare i målvakten Derek Robertson som tränat med oss tisdag och torsdag. Hemvändaren André Jönsson är med även i denna matchtrupp. Dennis Rickbo gick av torsdagens träning efter att ha trampat fel och tvingas därmed stå över matchen, likaså lagkapten Eddie Ekblad.