Alla inlägg under februari 2019

Av 1938 - 18 februari 2019 10:00

DagTidMatchResultatMålskyttar
Tisdagkl 19.15Höllviken - IFK Trelleborg1-5T: Alban Merovci 2, Adel Mekic 2, Freddy Borg
Onsdagkl 18Kvarnby - Hyllie (MM)0-3
Fredagkl 19Malmö City - Lilla Torg (MM)0-0
Lördagkl 11Olympic - Kulladal (MM)2-2K: Markus Swane 2
 kl 12Vejby - Lödde0-3L: Simon Ingheden 2, Kristian Mjörnman
 kl 12Nike - Bjärred9-0N: Jonathan Ikonen 4, Sebastian Sterner, Elliot, John Henriksson, Robin Fors, Erik Odén
 kl 13Flagg - Balkan (MM)1-1 F: Tim Mathiasson
 kl 13Tomelilla - Simrishamn7-1T: Ahmed Zukanovic 2, Cristoffer Persson, Joakim Persson, Anton Olofsson, Anders Nilsson, Linus Göransson

Olympic - Kulladal 2-2 (1-0)

1-0 (5) 1-1 Markus Swane (62) 1-2 Markus Swane (87) 2-2 (88)

Felix Påhlssons ord om matchen:

Första halvlek släpper vi in ett frisparksmål tidigt i matchen, väldigt surt. Vi fortsätter sedan matchen och får inte riktigt igång något spel, mest långa bollar som vi inte riktigt vinner mot deras mittback/innermittfältare då de var lite tyngre mot oss. Inte direkt mer anfall för varken Olympic eller oss i första. Tränarna säger till oss i halvlek att vi inte gick in i duellerna riktigt och vågade ej spela bollen, som vi kan. Vi går också över till en 4-5-1 i andra halvlek och får ett bättre press spel mot dom samt att vi vågar hålla bollen lite mer. I en kontring kommer Dennis och gör förarbetet super med en läcker instickare till Swane som sätter den, 1-1. Matchen fortsätter och varken vi eller Olympic har några jättelägen. Sen kommer en lång boll mot Swane med 5 minuter kvar och han kämpar hårt mot deras innerback och får till slut bollen och kommer fri med målvakten och chippar sedan in den fint. Knappt 30 sekunder efter har Olympic ett inlägg och vinner duellen och gör 2-2. Tveksam straff på Ante i slutet som jag tycker vi ska ha men men.

Dennis Rickbos ord om matchen:

Tycker vi har det svårt i första, enkla misstag. Vi är lite mesiga igenom hela första, får inte riktigt tag i bollen, men håller det rätt tajt i försvaret och släpper inte till några större målchanser. I andra skiftar vi till 4-5-1 och blir mer trygga i presspelet och fotbollen, vi gör mål genom en kontring där jag viker in och hittar Swane i straffområdet. Ett par stökiga fasta situationer och med lite mer tur så kan vi stänka in den där. Andra målet kommer genom en löpduell mellan Swane och Axel (Håkansson red.), där Swane är starkare alla dagar i veckan och lobbar in den fint. Deras mål kommer direkt efter där vi är väldigt oskärpta och släpper in ett relativt enkelt mål från ett inlägg. Men i det stora hela tycker jag vi gör en bra match!

Tack till Felle och Dempa! Bloggen sökte även Markus Swane och Patrik Påhlsson för en kommentar utan resultat.

Av 1938 - 15 februari 2019 11:00

På lördag väntar rivalmötet mellan Olympic och Kulladal i Malmömästerskapets grupp 1. Inför matchen har Olympic bäst förutsättningar till vidare avancemang med sju inspelade poäng hittills medan Kulladal bara spelat ihop tre. Kulladal behöver vinna de två kvarvarande matcherna och kan dessutom vara beroende av andra resultat. Ett tufft utgångsläge som gör att fokus snarare ligger på att fortsätta spela in den nya formationen och få igång truppens alla spelare. Sen hade det förstås varit roligt att ställa till det för rivalerna. Efter flera år med usla resultat mot de gröna har Kulladal nu två raka segrar där den senaste avslutade 2017års säsong då man i slutminuterna vände ett 0-1-underläge. Om vi kunde ta med oss en hel del från Balkanmatchen så var IFK-matchen om inget bakslag åtminstone inget glädjeämne, men för var match som går spelar vi ihop oss som lag och kan finslipa det taktiska. För även om vi inte haft nån jättestor omväxling av spelare så är mycket nytt inför 2019års säsong. Som vanligt har vi inte alla tillgängliga av olika anledningar, men Martin Persson och Tim Rickbo är åter i truppen efter att ha missat föregående match samtidigt som Mattias Jurlander och Joakim Söderlund är med i en matchtrupp för första gången det här året.

VISSTE DU ATT...

Nyligen pensionerade Tobias "Tobinho" Sjöbäck är med sina fem mål Kulladals bästa målskytt mot rivalen sedan 2000. Tvåa på listan är tidigare anfallaren Fredrik Olsson med sina fyra. I dagens trupp är Martin Persson, Eddie Ekblad och Filip Ahlström målbäst på sina två.

Fem års möten

2017, gruppspel MM: Olympic - Kulladal 1-2 (Primus Swenson, Filip Gavran)
2017, div 3 SG: Kulladal - Olympic 2-0 (Dennis Rickbo, Martin Persson)
2017, div 3 SG: Olympic - Kulladal 2-1 (Eddie Ekblad)
2017, gruppspel MM: Kulladal - Olympic 5-1 (Tobinho Sjöbäck 4, Daniel Jansson)
2015, gruppspel MM: Olympic - Kulladal 4-0 (-)
2015, gruppspel MM: Olympic - Kulladal 2-2 (Tobinho Sjöbäck, Arlind Tahiri)

Skyttekung

Erik Björkman och Markus Swane, 2mål

-

Tyvärr ingen målrapportering denna match på grund av jobb

Senaste mötet lagen emellan. Kulladal vann med 2-1 efter två övertidsmål.

Av 1938 - 9 februari 2019 22:30

IFK Malmö fick gruvlig revansch på Kulladal för förra årets 0-1-förlust i MM:s gruppspel. Via klara 4-1 tog man sig åter in i kampen om en slutspelsmatch i årets upplaga. Förre Kulladalaren Robin Svensson var målbäst med sina två pytsar, den första redan efter tre minuter. Kulladal hade inledningsvis svårt att komma åt Di Gule som dominerade stort första tjugo minuterna. Men när det då uppstod ett kontringsläge så gick det undan och Erik Björkman kunde, via fint förarbete av Dennis Rickbo, Eddie Ekblad och Markus Swane, göra sitt tredje mål på lika många starter i sin nya klubb. Under resterande del av halvleken fortsatte gästerna dominera matchbilden men nu stod hemmalaget bättre i positionerna och avstyrde på sätt eventuella angrepp. I andra kändes det dock som om man var tillbaka i samma mönster och hade stundtals stora problem med kvicka IFK:are som kom till mängder med avslut. Det som föranledde den återtagna ledningen var dock turligt där ett inspel tar i stolpen och sen målskytten rätt i huvudet och i mål, dessutom kunde Antonio Pavlovski fått med sig en straff där han blir nergjord i anfallet innan. Förutom de tre målen hade IFK ramträffar och tvingade upp Calle Nelin på tårna matchen igenom. Det märktes att det skiljer en division mellan lagen men även om det var ett svidande nederlag som kräver att Kulladal nu ska slå både Olympic och Flagg för att ens ha en liten chans att gå vidare i turneringen så var det en nyttig genomkörare för truppen och ett bra test för vår nyligen introducerade 5-3-2-formation.

Matchfakta

Kulladal - IFK Malmö 1-4 (1-1)

0-1 (3) 1-1 Erik Björkman (20) 1-2 (50) 1-3 (74) 1-4 (88)

Så var matchen

Från Balkanmatchen senast innehöll startelvan tre förändringar, samtliga i försvarsregionerna, där Calle Nelin var åter mellan stolparna och Calle Stenberg och Oliver Ohlsson flankerade Daniel Jansson i mittförsvaret. Tre minuter hade matchuret tickat när Kulladalsfostrade Robin Svensson får tag i bollen i straffområdet och dunkar upp den i bortre. Situationen symptomatisk för matchinledningen där Kulladal inte stod upp, inte tog för sig och mest bara avvaktade medan IFK Malmö trillade boll. Gästernas lagkapten Martin Holm uttryckte till och med: "Dom är inte vakna, utnyttja det". Rossi var allt annat än nöjd på bänken och förstod inte varför spelarna inte tog upp kampen. Först efter tjugo minuter får Kulladal "in ett slag" för att tala i boxningstermer. Dennis Rickbo lyckas vinna boll vid mittplan, spelar in till Eddie Ekblad som sätter bollen direkt i djupet till en löpande Markus Swane, parallellt löper Erik Björkman med i mitten och sätter slutligen anfallskollegans inspel i nät. En blixtrande snabb kontring som just kom som en blixt från klar himmel sett till matchbilden. Nu går jag händelserna i förväg men i 1-4-förlusten var det iallafall positivt att firma Swane/Björkman fortsätter leverera fint samarbete. På avsparken är sen IFK nära att återta ledningen men Calle Nelin får upp en hand på avslutet som kommer ur en snäv vinkel från vänster. Gästernas dominans fortsatte även efter kvitteringen men Kulladal gick från yra höns till en mer kompakt enhet och bytte ut direkta farligheter till fasta situationer som kom att prägla avslutningen på första.

Johan Mellqvist var åter i truppen efter att ha missat senaste veckornas träning med samma fotproblem som i höstas, och inledde andra halvlek inne. Tobias Lettby bytes ut eftersom han själv hade problem med knäet men det var inte värre än att han kunde ersätta Dennis Rickbo som bara spelade fem minuter av andra innan han utgick med ont i skenbenen. Kulladal vara nära att få en lika svag inledning på denna halvleken när Zambrottas hemåtpass går mellan två medspelare och nämnde Robin Svensson får helt öppet men skjuter utanför. Strax efter tippar Calle mv ett skott från nära håll i ribban och över. Sen blev det kass ändå när Oskar Zubac turligt skarvade in en stolpträff för 2-1. Men däremellan fanns en straffsituation när Antonio Pavlovski snyggt tog sig runt på sin vänsterkant och revs ner. Det var flera gulklädda som imponerade och en av dom var vänsterspringaren Kingsley Ndidi Olie som bland annat har ett fint läge där han skär in från vänster och avslutar, återigen en räddning av Calle mv. Tim Rickbo gör årsdebut när han hoppar in mot Ante med tjugo kvar. Ett fåtal minuter efter gör IFK 3-1 på en nickskarv där bollen går som i en båge. Två nya byten med tio kvar där Viktor Celan och Mukremin Semovski hoppar in mot Björkman och Hummels. Noor Zadran, som nämndes i Inför match, hoppar in för gästerna med tjugo minuter kvar och har bland annat ett skott i ovansida ribba. Kulladals chanser i andra är lätträknade men Myggans lättning i djupet gav Swane en men halvvolleyn går på fel sida om stolpen. Istället får IFK sista ordet genom Oskar Zubacs 4-1-mål.

Matchens spelare

Eddie Ekblad. Under majoriteten av matchen tog lagkaptenen ansvar när det tog som mest emot, även om det mot slutet även tycktes hopplöst för honom och peppandet gick över i skällgnäll. Härligt att se jobbet han lade ner vid ställningen 1-3 och puschade på så gott det gick. Fin och precis djupledare som gav Swane och Björkman fritt fram till 1-1. Intressant i sin nya roll på innermittfältet.

Av 1938 - 8 februari 2019 12:00

Med första bortamatchen för året avklarad tar vi nu på lördag emot div 2-laget IFK Malmö i vad som blir årets första himmamatch. Fjolårsmästaren är i en prekär situation efter två inledande förluster av årets upplaga av Malmömästerskapen där man inte mäktat med ett enda mål. För att gå vidare till kvartsfinal måste man nu vinna resten och det lär märkas i inledningen av lördagens match. Ifjol kom "Di Gule" på en imponerande tredjeplats i div 2 V G med endast en pinne upp till kvalplats. I sista omgången hade man goda chanser att nå den men tappade poäng efter bland annat en missad straff. Inför årets säsong har man tappat ett par nyckelspelare (Sami Güngör och Gustaf Backaliden) men man har också fått åter Noor Zadran som varit på lån hos Landskrona under hösten. När lagen möttes i fjolårets MM-gruppspel segrade Kulladal med 1-0 efter Filip Gavrans klassmål. Efter 3-1-segern mot Balkan är Kulladal med i slaget om slutspelsplatserna men det kräver givetvis poäng även i lördagens drabbning. Balkanmatchen gav en hel del positiva besked efter en tuff träningsmånad i januari, se om vi kan bygga vidare på det. Från skadelistan presenterad inför förra matchen kan vi friskförklara Johan Mellqvist som efter några veckor med fotproblem är med i truppen. Dessutom har vi tillbaka Calle Stenberg, Tim Rickbo och Oliver Ohlsson som hade förhinder senast. Däremot har Joakim Söderlund, Mattias Jurlander och Martin Persson förhinder denna gång. Första utpost är Calle Nelin.