1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 21 december 2018

Truppen efter frimånaden

Av 1938 - 21 december 2018 12:03

Bloggen brukar ha en ordentlig truppresentation i början på året men eftersom man bara går och väntar på att alla lag ska sammanfatta sin övergångsmånad så kan vi köra en kortare version redan nu. Ni ser på in- och utinlägget vilka lag som har kvar att presentera sina övergångar. Jag försökte få kontakt med dessa lag via e-post men det var bara Södra Sandbys tränare Martin Kindberg som brydde sig om att svara, vilket i och för sig var trevligt. Tacksam för det. Fick en läsarkommentar om bloggen inte kunde ge sin syn på silly season hos lagen i div 3 SG och det tyckte jag lät kul men för att kunna få ut nåt av det ska ju helst alla (eller nåt sånär) vara med. Så jag filar på den Andreas men väntar.


Ska vi göra en slags inventering på vad vi har inför 2019...


Målvakter:
Den enda positionen som faktiskt har blivit starkare efter transferfönstret. En redan stark målvaktsuppsättning (om än något skadebenägen sett till året som gick) med Calle Nelin, Filip Hillgren och Jimmie Andersson har kompletterats av Löddes andramålvakt i år Rasmus Hansson. Vad han gick för syntes tydligt i testmatchen mot Eslöv. En del tänker kanske: "en till målvakt" men ni minns nog hur det såg ut ifjol när vi bara hade Jimmie tillgänglig i slutet på våren. Nu kommer Hillgren dessutom att operera sin axel i början på året och är inte tillgänglig första delen. Jimmie har begränsat träningsmöjligheter men är en utmärkt back-up och bidrar stort med sin rutin. Calle är om frisk senaste årens ohotade etta men både i hans och i vårt fall känns det tryggt med en utmanare/back-up. 


Försvar:
Här har vi egentligen inte blivit av med någon spelare. Istället har vi fått till oss Nikola Antic som flyttas upp från juniorlaget. Han hade en stark match mot LB07 och en något svagare mot Eslöv. Men får han stå under utveckling hos våra rutinerade herrar Daniel Jansson, Mattias Jurlander och Calle Stenberg kommer han snart vara redo att ta över. Förlusterna på mittfältet kan leda till en försvagning av de bakre leden då Tim Rickbo, Martin Persson och Marcus Sandén (om nu han fortsätter) måste vara redo att fylla på där. Just Julle kan med fördel användas både som mittback och vänstervinge. När nu tränarduon vill implementera 3-5-2/5-3-2 så kommer just dessa fyra säkert få gå fram och tillbaka i positionen. Som wingbacks har vi annars kandidaterna Eddie Ekblad, Dennis Rickbo och Patrik Ingholt (när han är frisk nog) på vänster och Joakim Söderlund, Oliver Ohlsson och Tobias Lettby (egentligen båda kanterna) på höger. En Mario Gloger kan spela precis varsom men kan nog tänkas behöva stärka innermittfältet. Den vi sitter och väntar på är Filip Ahlström som fortfarande inte bestämt sig om framtiden. Väljer han att fortsätta är försvaret komplett. För säkerhets skull ska vi kanske också nämna Jörgen Mellberg som man aldrig vet med. Han kommer och tränar då och då och har han några veckor på raken med full närvaro behövs inte mycket mer för match. Sen när han precis blivit förälder blir det kanske inte mycket tid över. Men så har vi iallafall nämnt det om hans namn dyker upp i en april-matchtrupp. Respektlöst att inte nämna Mukremin Semovski som hamnat utanför på grund av begränsad träningsnärvaro pga jobb. Skulle han bli aktuell är det nog främst som en av de tre längst bak. 


Mittfält:
Med wingbacksen och de tre redo att alternera presenterade under föregående kategori finns inte så mycket kvar att presentera här. Johan Mellqvist, Felix Påhlsson och tillbakavändaren Victor Celan är väl egentligen de enda stationära här. Sen har vi många som kan användas men kan behövas på annan plats (se ovan), nu har ju till och med Eddie använts på innermittfältet under mellansäsongen. Skulle tränarduon gå över till 4-4-2 eller dylikt igen så står vi annan dager. Juniorerna som inte blivit permanent uppflyttade men som vi säkert kommer få anledning att återkomma till under året; André Grahovac och Antonio Pavlovski är två spelare som hade gjort sig bra som kantspringare i en 4-4-2 men som kanske får ett för stort ansvar i en 3-5-2/5-3-2. På tal om juniorer har vi också tvåvägsspelaren Boran Hummet som med en stark vinter kan bli aktuell för spelminuter. Långtidsskadade Sebastian Hillgren har en bit kvar till form men efter en comeback är han också en spelare som kan användas lite överallt, innan skadan spelade han på alla platser utom målvakt för U och J. Vi kan med lätthet anta att mittfältsformationen kommer se annorlunda ut med tappen av Filip Gavran och Primus Swenson, sen exakt hur den ser ut får framtiden utvisa. 


Anfall:

Här har Markus Swane fått en ny lekkamrat i Erik Björkman. När han nu kommer från fyra divisioner under ska man inte förvänta stordåd direkt men jag är övertygad om att han kan växa in i det. Får han bollen innanför straffområdet sitter skitet allt som oftast. Swanes nytändning under november-december har inte gått obemärkt förbi. Låt säga att vi under matchens andra halva kastar upp Swanen, Dickman och Panzerwagen - vem ska kunna försvara sig mot det? Japp, jag är extremt medveten om att vi tappat vår skyttekung men är det något Kulladal kan är det att anpassa sig. 


Pålle, Rossi, Zolle och undertecknad intar ledarpositionerna. 


Tobias "Tobinho" Sjöbäck har enligt rykten valt att sluta men har inget meddelat. 

En mer detaljerad truppresentation kommer som sagt i januari, men nu är ni iallafall uppdaterade. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Perry

21 december 2018 15:37

Önskar alla Blogg läsare och främst redaktören en riktigt God Jul.
Hoppas tomten kommer.

1938

21 december 2018 17:03

God Jul Perry! Väl mött i det nya året!

 
Ingen bild

Richard Åkesson

23 december 2018 10:20

Södra Sandby är att lita på!

1938

23 december 2018 10:51

Det bådar gott Richard!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Tisdag 22 jan 22:01

Träningarna fortsätter se bra ut när vi går in i andra veckan av försäsongen. Gårdagens snöfall ställde till det så till vida att löpningen skalades av något, den ordinarie löpvägen var hal och blaskig på samma gång. Men löpningen genomfördes och kom...

Av 1938 - Tisdag 22 jan 21:30

Lag Spelare IN Spelare UT Tränare Balkan Mikias Yonas (Nike)Dylan Gomli (Bosnien/H)Mohammed El-Kayed (Prespa)Sami Güngör (IFK Malmö) Daniel Jovanovic (LB07) Firah Sahan (3) FC Trelleborg   Simon Magnusson (Lilla Beddinge)Thom ...

Av 1938 - Måndag 21 jan 14:45

I detta nu håller alla lagen på att diskutera fram matchdagar för div 3 SG 2019. Klart är iallafall i vilken ordning vi möter alla lag och det ska ni så klart få ta del. Om inte annat så att ni kan planera in vårens KFF-tips! Observera att en omgångs...

Av 1938 - Måndag 21 jan 14:16

Under söndagen klev ytterligare två av turneringens förhandsfavoriter in i turneringen (Lunds BK avancerade ju till åttondel på lördagen). Varken IFK Malmö eller Österlen gjorde någon besviken och tog sig relativt bekvämt till åttondelen nästa söndag...

Av 1938 - Måndag 21 jan 14:00

Vecka: 4   21/1-27/1     Dag Aktvitet Plats Tid Praktisk info Måndag Träning Kulladals IP  kl 17.30-19.30  Ha alltid med joggingskor  Tisdag Träning Kulladals IP  kl 18.30-20  Ha alltid med joggingskor  Onsda...

Reklam

Nästa match vs                        

Nils Holgersson Cup

Fredagen den 25jan kl 18.22
Nils Holgersson Hallen, Skurup

Serie

Division 3 södra Götaland 2019

 

Lag Placering 2018
Balkan 7:a div 3 SG
FC Trelleborg 3:a div 4 södra
Flagg 2:a div 4 södra
IFK Trelleborg 5:a div 3 SG
Kulladal 4:a div 3 SG
Kvarnby 12:a div 2 VG
LB07 2:a div 3 SG
Lödde 3:a div 3 SG
Malmö City 6:a div 3 SG
Nike 1:a div 4 södra
Södra Sandby 1:a div 4 östra
Tomelilla 9:a i div 3 SG*

Malmömästerskapen

Malmömästerskapen 18/19

Grupp 1

Lag Ma V O F Mål P
1. Olympic 1 1 0 0 5-3 3p
2. LB07 1 1 0 0 1-0 3p
2. Flagg 1 1 0 0 1-0 3p
4. IFK M 1 0 0 1 0-1 0p
5. Kulladal 1 0 0 1 0-1 0p
6. Balkan 1 0 0 1 3-5 0p

Nils Holgersson Cup

NH-Cupen 2019

Grupp 11
Kulladal
Skabersjö
Anderslöv
Västra Ingelstad

Matcher:
Västra Ingelstad kl 18.22
Anderslöv kl 19.28
Skabersjö kl 21.18

KFF-tipset

Antal inlämnade: 32


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2018 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se