1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2018

Säsongen 2018 - A till Ö

Av 1938 - 18 oktober 2018 09:00

Dags för den traditionella A till Ö-sammanfattningen av säsongen. Årets säsong har varit upp och ner men att vi trots det hamnar på en fjärdeplats är inte fy skam. Vi ska heller inte förglömma segern i NH-cupen! Låt oss börja...

 

Aldrig blir det tjatigt att tacka Ralf Ekberg och Håkan Isgren för allt. Lycka till med HK Malmö och Anderslöv!

 

Bottennappen tar vi tidigt på listan. Lödde (B) är den som känns mest ännu men där blev också förutsättningarna något speciella med tre utvisningar (har aldrig hänt och kommer aldrig hända igen). Malmö City (B) var nog den sämsta rent spelmässigt, hade vi ett skott på mål? Bubblare på listan: Tomelilla (H) och Lödde DM (H). Rosengård FF MM (H) var jag inte på men den kanske någon vill ha in också. 

 

C:et bars även i år av Eddie "Zambrotta" Ekblad vilket han gjorde med den äran. Noterbart att Årets Duncan vid inte mindre än fyra tillfällen lånade ut bindeln (Daniel Jansson, Martin Persson, Calle Nelin och Joakim Söderlund). 

 

Det unga gardet har visat framfötterna under årets säsong. Låt oss först nämna juniorernas fina höst i en utmanande U-lagsserie. Sen Felix Påhlsson som gått från klarhet till klarhet med totalt nio matcher från start under sin första hela säsong som senior. Primus Swenson som under hösten varit en av våra mest tongivande spelare. Nikola Antic som tränat med oss främst efter sommaren och gjort sin första match från start i A. André Grahovac och Antonio Pavlovski som gjort fina debuter under sina korta inhopp. Det här bådar gott. 

 

Eslöv och LB07 hade en fin dust om förstaplatsen i årets div 3 SG. Jagande LB:s bortavinst på Ekevalla i omg 16 ändrade förutsättningarna för ett ögonblick men Eslöv svarade då med fem raka segrar, något som LB inte kunde upprätthålla. Se vad Eslöv kan ställa till med i tvåan. Tittar vi på senaste årens seriesegrare i div 3 och deras resultat kommande år borde man ha goda chanser: Nosaby (femma) och Österlen (sjua). 

 

Filip är ett namn som ständigt är närvarande i den här seniortruppen. I år landade vi på tre Filip sedan Welin från Landskrona åtminstone ett par månader joinade Gavran och Hillgren. Vi glömmer aldrig mångårige försvarsklippan Jönsson och Kutlesovski som var uppe hos seniorerna för ett par år sedan. Det blir fem Filip på tre år... 

 

Georg "Rossi" Eterovic återvänder till moderklubben som A-lagstränare. Ett samarbete jag verkligen ser fram emot.

 

Höganäs var favoriter till att ta hem serien men fick in i sista omgången slåss för kontraktet. Vi fick iallafall gruvlig revansch för den futtiga enpoängaren vi lyckades ta mot dom 2012. Jag skulle egentligen inte önska någon av Balkan, Höganäs och Tomelilla ur serien men de två förstnämnda lagens fotboll tilltalar mig. Tomelilla i serien bidrar med andra trevligheter, alltid lika roligt att komma till Tomelilla IP. Se om dom klarar ut kvalet. 

 

Intressant med Södra Sandby som motståndare nästa säsong. Tillsammans med Nike, Flagg och Råå gick man upp från fyran. Det blir en ny bekantskap för oss "yngre" i Kulladalshistorien, vågar nämligen inte säga att lagen aldrig spelat i samma serie tidigare. Däremot är det första gången någonsin laget spelar i div 3. 2015 spelade man i div 6... 

 

Jag vet inte exakt hur många mil Daniel Jansson kört mellan Malmö och Kalmar senaste åren, men vad han gjort och fortsätter göra för vårt lag kommer aldrig någonsin att glömmas. Legacy. 

 

Kulladal tog äntligen hem slutsegern av Nils Holgersson Cupen. Efter många års kamp lyckades vi äntligen gå igenom hela slutspelet, dit vi alltid kommit men inte räckt till. Denna gång lyckades vi bland annat slå div 2-laget IFK Malmö. Smått parodiskt att Kulladalslagen fick möta varandra efter gruppspelet, det är en höjdpunkt i min relativt unga lagledarekarriär. 

Labinot Harbuzi   

 

Malmölagen var rätt många till antalet i årets serie. Högsta antalet sedan 2015 då fem Malmölag (Olympic, Flagg, Hyllie, Husie och LB07) var representerade. Den siffran skulle kunna slås 2019 men det ska trots allt mycket till. Flagg joinar med garanti Kulladal, Malmö City och Balkan medan LB07 kvalar uppåt och Kvarnby just nu är på återkvalplats i div 2. De båda kommer dock få mötas vid händelse av LB-seger i returen mot Stafsinge (2-2 i Halland) och Kvarnby inte lyckas gå om Ullared i sista omgången av div 2 VG. 

 

Nils Falk har alltid uppskattat denna sammanfattning av säsongerna vilket i sin tur uppskattas av mig. Nisse är en av de Kulladalare jag beundrar mest och en pratstund med honom glädjer alltid. 

 

Olympic kommer sluta 9:a eller 10:a (nytt kontrakt) i div 2 VG och Lindeborg slutade 6:a (nytt kontrakt) i div 6 SV A. Så gick det för våra grannar i år. 

 

Patrik Påhlsson fortsätter leverera under sin tränargärning i Kulladal. Sedan återkomsten 2014 har han räddat laget undan nedflyttning till div 5, vunnit div 4, etablerat sig i div 3 via bland annat den bästa serieplaceringen klubbens haft under 2000-talet, vunnit Malmömästerskapen, vunnit NH-cupen och ja behövs det sägas mer? 

 

Quaresmas yttersida är nästan lika läcker som Mukremin "Myggo" Semovskis. 

 

Rätt otroligt att gräset klarade sommarens torka så pass väl. Bara att studera gräsytornas förfall för att se vad som kunde blivit. Stor cred till vaktmästare Johan som skötte underhållet av den. Men vilken sommar! 

 

Skytteligavinnare två år på raken. Sebastian Rask har lyckats med något som bara André Håkansson lyckats med under 2000-talet. Andra spelare, utöver Daniel Jansson, att vinna Årets spelare två gånger sedan bloggen införde utnämningen 2011. 

 

Tysken Mario Gloger har onekligen varit ett positivt inslag på Kulladals IP, både på och utanför plan. Det tog ungefär en minut innan han fått alla att tycka om honom. 

 

Ulla Persson, vad vore Kulladal utan henne? Har äntligen kunnat trappa ner något och njuta av barn och barnbarn spela fotboll istället för att servera åskådare på matcherna. Det är oerhört glädjande. 

 

Vår fina målvaktsuppsättning har räddat oss flera gånger i år. Filip Hillgren stod för flera starka matcher (två hållda nollor på fem matcher) när Calle Nelin gick skadad under våren sen när han själv blev skadad tog Jimmie Andersson över och gjorde precis det med den äran (två matchens spelare på tre matcher). Sen kom Calle tillbaka och dominerade i stort sett under hela hösten, med Balkan hemma som främsta höjdpunkt. 

 

Winnie Nelin Jensen, världens bästa morsa! Tvåa på KFF-tipset under hösten dessutom. 

 

Xavi och Xabi har slutat. Vem har vi nu? Får ta Primme till hjälp. 

 

Ymor, eller FC Trelleborg som dom heter nuförtiden är på väg att joina grannarna IFK Trelleborg i div 3. Efter 4-0 mot ex-Kulladalaren Johan Isgrens (d.ä.) Fortuna är man på god väg att säkra avancemang från kvalet. Matcher mot Tomelilla och Veberöd återstår dock.

 

Zoltan Szabo, inte bara en målvaktstränare av rang också en värd av högsta klass vare sig det gäller lagfest eller en Champions League-kväll. Fortsätter minst ett år till!

 

Årets "träningsläger", i brist på ett bättre uttryck, höll vi i Hamburg. En rakt igenom underbar resa med besök på en av de mäktigaste restauranger jag varit på, Bundesliga-fotboll, Reeperbahn (det besöket lockade inte just mig) med mera. Jag hade feber i två av tre dagar men ändå kastar jag in den på topp 5 av mina favoritresor. 

 

Är rätt otroligt att två av våra "upplänningar" Calle Stenberg och Filip Ahlström 2019 går in på sin elfte respektive åttonde säsong. Mäktigt. Vem hade trott det en gång i tiden? 

 

Österlen tappar sin tränare Mladen Blagojevic till Mjällby där han ska vara assisterande tränare till Milos Milojevic. Han blir sannerligen inte lätt att ersätta och det är tråkigt för Österlen och Skånefotbollen som helhet. Men en fin möjlighet för Mladen själv särskilt nu när Mjällby är klart för spel i Superettan 2019. Att ha favoriter bland motståndartränare hör inte till vanligheterna hos mig men han och Daniel Lindgren har blivit just det.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Stefan Rask

18 oktober 2018 10:46

Stort TACK för året som gått, som vanligt ger det stor glädje att följa i skrift hur du upplever verksamheten och respekt för den tid du lägger ner på detta.

1938

18 oktober 2018 15:24

Tack så mycket Stefan! Trevligt att höra det från dig med. Det har blivit en del av vardagen. Underbart att kunna förena min passion för fotboll och sportjournalistik om än på en låg nivå och kunna glädja er läsare med det.

Hoppas vi ses i 2019 med!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Torsdag 13 aug 09:00

Nikola Antic gör på torsdagen sin sista träning med Kulladal innan det bär norröver till Blekinge där han ska börja plugga. "Niko" har spelat för klubben i hela sitt liv och det är med visst vemod vi ser honom lämna moderklubben. För två år sedan kom...

Av 1938 - Tisdag 11 aug 21:45

Omg 2 - Div 3 SG Råå - Malmö City 0-3Tomelilla - IFK Trelleborg 0-1Lödde - Kulladal Lördag 3-0Nike - Balkan Lördag 1-3Vellinge - Högaborg 3-1 Simrishamn - Veberöd 1-3 (0-2)S: Hannes HörbergerV: Besnik Rustemaj 2, Selmir Halilovic   Tabell ...

Av 1938 - Tisdag 11 aug 21:34

Värmeböljan ger inte med sig i första taget och även ikväll var det några grader norr om tjugo. Jag har aldrig varit ett fan av för varmt men när vi når såna temperaturer på kvällen är det rakt igenom fantastiskt att kunna stå i kortärmat till solen ...

Av 1938 - Tisdag 11 aug 12:03

Lördagens match mot Högaborg blev kostsam för två år våra yngre förmågor där Lukas Minter Wettergren ju tvingades utgå med en fotskada i paus och ersättaren Antonio Pavlovski fick känningar i knäet efter matchen. "Lure" stod helt över träningen igår ...

Av 1938 - Måndag 10 aug 15:30

NU är KFF-tipset slutligen uppdaterat med alla deltagare. Jag hade några på lager som jag missade att lägga in här i helgen men nu är samtliga femtiotre tippare registrerade. Riktigt kul att kunna konstatera att vi för första gången på många år når ö...

Reklam

KFF-tipset

Poängställning omg 1 av 9
1. Hans Zielinsky, 2p

    Mats Olsson, 2p
    Mikael Larsson, 2p
    Patrik Swenson, 2p
    Perry Åsbrink, 2p
    Primus Swenson, 2p

 

Inlämnade tips: 53

Prisutdelning:
1. 2 385kr
2. 1 192kr
3. 398kr

 

Alla tips

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Nästa match

  vs   

 

Omg 4, Div 3 SG

Lördagen 15aug kl 14

Kulladals IP  

Föregående match

2-1    


K: Markus Swane
Ass: Eddie Ekblad

Matchreferat

Tabell

Malmömästerskapen, Grupp B

Plac Lag Ma V O F Mål P
1. Kulladal 3 3 0 0 7-3 9
2. Ariana 3 2 0 1 8-7 6
3. Lilla Torg 3 1 0 2 7-7 3
4. Flagg 3 0 0 3 1-6 0

Kulladal och Ariana vidare till kvartsfinal

 

Div 3 SG 

Tabell

Lag

Ma

V

O

F

Mål

P

Tips*

1. IFK Tbg 3 0 0 8-2  6:a
2. Malmö City  3 2 1 0 5-1 7 5:a
3. Balkan 3 2 1 0 4-1 7 2:a
4.Högaborg   3 2 0 1 7-5 6 9:a
5. Vellinge 3 1 2 0 7-5  7:a
6. Lödde 3 1 1 1 4-4 4 1:a
7. Kulladal 3 1 0 2 2-5 3 4:a
8. Veberöd 4-4  10:a
9. IFK Simris 2 5-6  3:a
10. Tomelilla 3 0 1 2 3-5 1 11:a
11. Råå 3 0 1 2 0-4 1 8:a
12. Nike 3 0 0 3 2-9 12:a

 

1:an till div 2
2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Länkar

Fotboll på tv

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se