Alla inlägg under september 2018

Av 1938 - 17 september 2018 13:39

För andra måndagen i rad spelar U-laget bortamatch i reservlagsserien. Denna gång står jumbon Torn för motståndet. Man ska dock inte låta sig luras av tabellplaceringen för vi vet, särskilt efter Löddematchen senast, att spelar ett U-lag hemma så är det lättare att få tag i seniorspelare. Sen är inte det alltid en garanti för ett bättre resultat, men Torns senaste två hemma i Stångby (5-0 mot FCR och 2-1 mot Dösjan) talar sitt tydliga språk i stark kontrast till resultaten på bortaplan. Kulladal ska alltså försöka hämta sig efter storförlusten mot Lödde. Man gör det med en i stort sett fulltaglig juniortrupp som dessutom får med sig tre seniorspelare i form av Filip Gavran, Felix Påhlsson och Johan Mellqvist. Med Gavran äldst på tjugotvå bast är det ett ungt lag som åker de tre och en halv milen norrut. Tränare Amar räknade ut snittåldern till 16,8år. Men det är precis så det ska vara! Upp och kriga nu grabbs!

Av 1938 - 15 september 2018 18:30

Det blev en repris av vårens möte på Rosengård. Kulladal gick segrande ur ett intensivt derby mot Balkan med 1-0. Segermålet kom i första halvleks sista minut när Eddie Ekblad dröjde sig kvar i offensiven och tryckte in Sebastian Rasks framspelning. Målet var lagkaptenens första i år och för Raskens del var det här tolfte (!) framspelningen som man ska lägga till hans sexton mål. Förutom dessa två herrar blev Calle Nelin stor matchhjälte när han stod för flera fina parader och framförallt en enorm räddning med tjugofem minuter kvar. Matchen präglades annars av en hel del kamp och när spelarna inte tålde den en stor frustration. Faktiskt även av flertalet straffsituationer åt båda håll som allihop vevades bort. Mario Gloger tvingades utgå redan efter sjutton minuter efter en tuff smäll mot foten, man kunde riktigt se motståndarens dobbavtryck på utsidan av foten. Han hälsar att "det inte var så illa som först trott direkt efter". Det var annars en jämn kamp som Kulladal såg ut att kunna tappa mot slutet när Balkan kom fram flera gånger, men ett inhopp av Marcus Sandén ordnade upp en hel del. När Balkan så gick ner på tre backar uppstod stora ytor som Kulladal inte utnyttjade till fullo. Med de tre poängen har Kulladal definitivt säkrat div 3-kontraktet och jagar nu nästa målsättning om att nå fyrtio poäng även denna säsong. I botten åkte Wormo på en högst överraskande 0-1-förlust mot redan avsågade Dösjöbro, dock räddades man av att inget annat lag kring nedre strecken vann. I toppen tog Eslöv, LB07 och Lödde bekväma segrar och därmed är poängavstånden från 1-4 oförändade. Kulladal möter just Wormo i nästa match, också den på lördag och på Kulladals IP.

Så var matchen

Det börjar bli en vana att inleda denna text med en förändring i backlinjen. Denna gång kunde inte Calle Stenberg spela och därför gick Martin Persson in som mittback. I övrigt inga ändringar jämfört med 6-0-segern mot Dösjöbro senast. Inga stora chanser inledningsvis. Mario Gloger får Kulladals första läge sedan Eddie Ekblads cross mot höger vunnits tillbaka av Primus Swenson, men tyskens vänsteravslut blir harmlöst. Balkans första möjlighet var desto farligare. Det är mittfältaren Carl Möller som krånglar sig igenom och tvingar Calle Nelin till en fotparad. Kulladal hade en rätt ordentlig motvind i första halvlek, därför något överraskande att man slog så många crossbollar och nådde fram med dom. Som när MP:s blir till hörna efter bortaförsvararen hamnat i trångmål. Hörnan av Sebastian Rask slås väl men seglar igenom samtliga i straffområdet, Johan Mellqvist glider den till en medspelare men avslutet kommer aldrig. Efter tio minuter tilldöms Balkan en frispark i helt okej läge något vänster i banan. Skyttekungen Daniel Jovanovic kliver fram men träffar rakt i muren. Med bara sjutton minuter spelade får Mario en tuff smäll mot sin högerfot, rätt omgående signaleras för byte. Medan centertanken haltar ut gör sig Markus Swane redo för inhopp. Balkan tar över spelet något i perioden. Joakim Söderlund blockerar ett inspel mot främre. Hörnan nickas bort av Felix Påhlsson. Ännu bätte gör Söder det nästa gång när han ställs en mot en, denna gång mer eller mindre tar han bollen av yttern och påbörjar ett anfall. Vid nästa anfall ropar Balkan på straff sedan William Tonji Ngounou blivit upphakad. Bara ett par minuter senare kommer han fri med Calle där den senare får avslutet på sig. Hemmalagets dittills bästa läge får Swane efter att Primme spelat fram, men vänsteravslutet en bit utanför. Halvleken ser ut att bli mållös när Rask får bollen strax utanför straffområdet, vrider och vänder innan han serverar Zambrotta som stannat kvar uppe. Lagkaptenen placerar tjusigt in bollen till höger för 1-0! Paus på det.

Särskilt gammal är andra halvlek när Balkan ånyo ropar på straff efter en omställning. Men den här känns längre ifrån en den första situationen. Det sista Gavran gör innan han blir utbytt är att ordna en hörna efter ett avslut mot förstastolpen. Något irriterad över bytet men där motivet var brist på hemlöp. Tobinho ersätter. Balkan börjar ta över matchen. Sitt absolut vassaste läge har man med tjugofem kvar ett högeravslut skruvar sig in mot mål och tvingar Calle  till en suverän reflexräddning. Många med mig undrade nog hur bollen kunde ta den banan och hur han sedan kunde rädda den. Sen boxar han dessutom bort den efterföljande hörnan. Kort därefter ropar Balkan på en tredje straffsituation när Daniel Jansson slänger sig för att täcka skott. Man får inte straff men däremot en frispark i sekvensen efter. Frisparken, något till vänster, skapar oreda i Kulladalsförsvaret men till slut slänger sig Calle över bollen. Balkan tycks nu komma fram lite väl enkelt, åt alla håll och kanter. Nämnde William Tonji Ngounou får ta ner bollen i straffområdet och komma till avslut, ett lurigt sådan då det går igenom MP eller Danne innan Calle styr ut till hörna. Det får iallafall tränarduon att agera. Marcus Sandén kommer in i en Marcos Senna-roll framför backlinjen för att städa upp.  Kantspelet något offrat i en ny 4-1-3-1-1-uppställning. Innan dess har Johan haft ett vasst avslut från tjugofem meter som målvakten trots allt fick tid på sig att styra bort från mål och Balkan haft en farlig nick på en hörna. Balkan svarar med att gå ner på en trebackslinje. Som vanligt förre Kulladalaren Hozan Faraidoon en del av den. Gästerna är inte alls oävna i sina kvitteringsförsök, åtminstone fram till sista sparken där siktet inte tycks inställt. Samtidigt försvarar sig Kulladal uppoffrande och disciplinerat. Hade man inte vetat kunde man tro matchen gällde mycket mer än vad den gjorde (kontraktsstrid upp eller ner exempelvis). Sen är derby alltid derby. Matchen slutar 1-0 och Kulladal fick äntligen stopp på den föga smickrande raden på raka förluster hemma på IP. En väl genomförd match av våra blå pågar.

Matchens spelare

Calle Nelin. Det var nog den mest glasklara utnämningen denna säsongen. Vore det inte för målvaktens flertalet räddningar under främst den andra halvleken hade den här matchens poängfördelning sett annorlunda ut. Räddningen på avslutet från höger som tycktes ta en märklig bollbana var säsongens vassaste på Kulladalsmark.

Av 1938 - 12 september 2018 20:43

Fyra matcher kvar av serien och inga fler resor utanför stan. Med tre hemmamatcher kvar att spela har vi alla möjligheter att ändra på en riktigt svag hemmastatistik som lyder på fyra raka förluster och bara tre segrar på åtta matcher. Intressant i sammanhanget är att tre av de fyra matcherna som är kvar är Malmöderby. Närmast väntar Balkan som för bara tre omgångar sedan var farligt nära nedflyttningsplats men som med tre raka segrar mot Hörby, Dösjöbro och Tomelilla nu fått ett avstånd till återkvalplats som lyder på fyra poäng. Förra mötet lagen emellan slutade med en 1-0-seger till Kulladal ute på Rosengård efter att lagen fått varsin straff men bara Sebastian Rask förvaltat sin. Den matchen var ett undantag från regeln att lagen allt som oftast spelar målrika matcher sinsemellan. Efter vår senaste hemmaförlust mot IFK Trelleborg svarade laget bra i mötet mot Dösjöbro där det blev till klara 6-0, laget vi mötte var sig inte likt och tydligtvis påverkade det faktum att man redan inför match var degraderat en hel del. Men positivt att Kulladal spelade ut sitt kunnande. Till Balkanmatchen saknas Calle Stenberg, Filip Ahlström och Dennis Rickbo som fått en reaktion på sitt skadade knä. Calle Nelin tvingades gå av torsdagsträningen efter att ha fått ett avslut rätt i planeten men lördagen ska inte vara i fara. Enda riktiga sexpoängsmatchen i serien är den mellan Höganäs och Malmö City men ur ett topp- och bottenstridperspektiv är matchen mellan Tomelilla och Eslöv oerhört spännande.

VISSTE DU ATT...

På 2000-talet har Kulladal och Balkan spelat i samma serie under totalt tio säsonger. Denna säsong är den elfte. Bästa inbördes placering leder Kulladal med siffrorna 7-3.

Match-up:

Bildat19381962
HemmaplanKulladals IPRosengårds IP
TränarePatrik Påhlsson (femte året)Firat Sahan (andra året)

Fem års möten

2018, div 3 SG: Balkan - Kulladal 0-1 (Sebastian Rask)
2017, gruppspel Malmömästerskapen: Balkan - Kulladal 3-4 (Filip Gavran, Daniel Jansson, Sebastian Rask, Felix Påhlsson
2015, div 4 S: Balkan - Kulladal 1-6 (Tobinho Sjöbäck 2, Nicholas Reilly, André Jönsson, Arlind Tahiri)

2015, div 4 S: Kulladal - Balkan 2-1 (Tobinho Sjöbäck, Arlind Tahiri)

2015, Malmömästerskapen: Kulladal - Balkan, 5-0 (André Jönsson 2, Arlind Tahiri 2, Tobinho Sjöbäck)

Skyttekung

Sebastian Rask, 16mål

Daniel Jovanovic, 9mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

Alla tips i KFF-tipset hittar ni här

Vintermötet i Malmömästerskapen där Kulladal segrade med 4-3 efter mål av Felix Påhlsson på övertid

Tränare Amar Caluks ord om matchen:

Lödde ställde upp med ett i praktiken rent seniorlag, första 25 är vi inte med i matchen och ligger rättvist under med 2-0. Resten av halvleken växer vi in i matchen och är det bättre laget. I andra gör vi ett par ändringar när Oscar Limås och Labinot Mahalla kommer in vilket ger resultat direkt när vi reducerar i den 46:e minuten via Oscar. Tyvärr så släpper vi in 3-1 kort därpå när en av deras spelare får på en volley utanför straffområdet efter rensad hörna. Det gör att vi tappar momentum och vi har en period på 15 minuter när vi släpper in två lite för lätta mål. Sista delen av matchen lyckas vi reducera två gånger om och hade med lite tur kunnat få in någon boll till men juniorerna stod upp väl mot ett Lödde som för dagen vägde lite tyngre. Våra seniorer fick en rejäl genomkörare och visade en god attityd matchen igenom. Calle och Julle gnetar på och krigar som de lagspelare dem är. Calle spelade mittback matchen igenom medan Julle började som vänsterback men avslutade som innermitt. Swahne fick 90 min på topp och var ständigt ett hot med sin tyngd och snabbhet, tyvärr utnyttjade vi inte detta i den mån jag hade velat. Dennis fick 75 min på kanten och det märks att han saknar matchtempo, han fick jobba upp och ner på sin kant till grund av Löddes duktiga högerkant och gjorde det bra så länge bensinen räckte. Allt som allt ännu en lärdom för juniorerna som kommer ha nytta av dessa matcher när det väl är dags att möta jämngamla igen.

Tack för att du tog dig tid Amar! U-laget möter Torn på bortaplan härnäst. Matchen spelas nästa måndag kl 19.

Tabell och resultat

Av 1938 - 10 september 2018 12:15

Ikväll åker U-laget till Löddeköpinge för match mot seriefemman Lödde som är tre poäng bakom Kulladal på andraplatsen men med en match mer spelad. Serien är nere på sju lag sedan Olympic hoppade av så poäng och placering känns inte lika viktigt som att avsluta serien på ett positivt sett och med så mycket erfarenheter som möjligt för de unga 01:orna som numera utgör majoriteten av laget. Ikväll får de dock sällskap av fyra seniorspelare i form av Markus Swane och Mattias Jurlander som missade helgens A-match, Calle Stenberg som missar nästkommande A-match samt Dennis Rickbo som behöver så många minuter som möjligt i benen. Dempa var för övrigt med i senaste U-matchen mot Höganäs och gjorde det bra. Löddes förra match fick en föga smickrande utgång med 0-8 borta mot serieledande Eskilsminne. Men vi vet av tradition att det alltid är lättare att få "etablerade" spelare att ställa upp vid hemmamatch. Kulladal kommer från ett positivt resultat och spel mot Höganäs senast, kan man rida vidare på den vågen så kan det här bli en trevlig avslutning på säsongen.

Av 1938 - 8 september 2018 18:00

Kulladal gjorde processen kort mot redan nedflyttningsklara Dösjöbro. Slutsiffrorna skrevs till 6-0 efter ett pausresultat på 3-0. Mario Gloger har kommit in i ett målstim och gjorde säsongens andra och tredje idag. Även Filip Gavran satte två. Skyttekung Sebastian Rask nöjde sig med ett mål, tillräckligt för att gå upp i ensam skytteligaledning, men var desto vassare framspelare med tre till antalet. De tre var inblandade i det mesta framåt med fint understöd från mittfältet. Kulladals fina bortaspel fortsätter och det var lagets tredje raka på resande fot. Dessutom var det första hållda nollan sen 1-0 mot Wormo i våras. Dösjöbro kom inte alls upp i normal kapacitet och det syntes tidigt att det var ett redan degraderat lag. Skönt då att vi iallafall spelade ut och aldrig stannade. En stabil insats av Kulladal som återigen fått ett betryggande avstånd till bottenstriden och se till att få en bra avslutningen på säsongen, vilket i bästa fall kan innebära en tangering av fjolårets tredjeplats. Ett högst överraskande resultat på Vångavallen annars där Wormo krossade IFK Trelleborg och skapar ny nerv i kontraktsstriden. LB07 tappade poäng mot Höganäs och med segern mot Hörby igår är Eslöv onekligen i förarsätet för en direktplats till div 2. Nu laddar Kulladal för två raka himmamatcher mot först Balkan och sen Wormo.

Matchfakta

Dösjöbro - Kulladal 0-6 (0-3)

0-1 Mario Gloger (22) 0-2 Sebastian Rask (35) 0-3 Mario Gloger (45) 0-4 Filip Gavran (56) 0-5 Filip Gavran (65) 0-6 självmål (75)

Assist K: 0-1 Sebastian Rask, 0-2 Filip Gavran, 0-3 Sebastian Rask, 0-4 Primus Swenson, 0-5 Sebastian Rask, 0-6 Eddie Ekblad

Martin Persson (65)

En tung motvind i första gjorde det inledningsvis svårt för Kulladal att få igång nåt spel. Det var snarare genom en hög press som man började skapa chanser. Det dröjde åtminstone tio minuter. Filip Gavran snor åt sig bollen från Dösjöbros högerback innan han blir fälld i straffområdet, ingen åtgärd från domaren vid det läget. Men efter det började chanserna komma allt tätare. En fin touch från Primus Swenson efter uppspel från backlinjen öppnar upp till ett fint anfall, Gavran spelar vidare till Mario Gloger som löper loss och spelar in till Sebastian Rask som avslutar i täck. I nästa anfall gör Felix Påhlsson det bra när han vinner boll högt och spelar i djupet till Mario. Återigen hittar tysken anfallskollegan Rask som vänder ut och prickar stolpen med vänsterfoten. Det efterlängtade 1-0-målet skulle komma efter tjugotvå minuter. Calle Stenberg nickar ner en långboll till Primme som touchar den till Johan, ut till Gavran som spelar vidare till Rask och sen möter Mario upp ett effektivt inspel längs marken som han glider in till 0-1. Nu var första fördämningen sprängd. Rask får nästa chans när han kommer in från höger och avslutar in utsida burgavel. Mittbackarna har inte sällan en fot med i uppspelen vilket inte säger lite om ytorna som gavs. Daniel Jansson har flera bollar ut mot kanterna och från egen planhalva stoppar Stenberg in en boll till Mario som mer eller mindre bara vänder upp och kommer till avslut. Målvakt Erik Lindstedt räddar avslutet som går något för rakt på. Efter en halvtimme dömer domaren straff efter att Primme blivit dragen i tröjan vid en hörna. Rask kliver fram, störs en del av att straffpunkten befinner sig på en kulle om jag förstod det rätt - och missar. Men anfallaren får snabb revansch när han tio minuter från paus får ett inspel från Gavran och placerar in 0-2 i bortre. Återigen sker uppspelet nere från Stenberg på mittbacken och sen via Johan. Det ska sägas att Dösjöbro precis innan haft en frispark som Calle Nelin hade vissa problem med när den studsade precis innan och stannade under honom. Sen efter 0-2 får "Dösjan" en indirekt frispark i Kulladals straffområde sedan Calle mv plockat upp en tillbakapass av Stenberg i tron om att domaren blåst för offside, men han lät spelet fortgå eftersom Kulladal hade bollen. Den indirekta frisparken flyttas nån metrar bort från mål sedan Kulladalarna klagat på placeringen. Det räcker för att Mario ska sprinta mot slagmannen och blockera till hörna. Istället för reducering där utökar Kulladal precis innan paus när Mario och Rask väl enkelt kombinerar sig fram, den förstnämnde med sistatouchen. Bra av Primme innan som sätter igång omställningen. 0-3 i paus.

Dösjöbro får tidigt en frispark som forne Kulladalsspelaren Andreas Pajus sparkar en retur från på mål, dock enkelt för Calle mv att hantera. Under hela matchen lyckas Kulladal vinna eller sno tillbaka bollen högt upp i banan. När Mario gör det fem minuter in på andra blir det i stort sett ett friläge men avslutet är svagt och går utanför. Joakim Söderlund hade en trivsam match på högerbacken med inte alltför mycket att göra defensivt och några utflykter offensivt, framförallt i första. En påpasslig passning från honom gör att Rask kan skapa en hörna. Men målvakten plockar enkelt ned Zambrottas slagna och Pålle suckar från sidlinjen där han precis sagt att slå dom mot förstaytan. Bättre skulle dom dock bli. Tio minuter in på andra ringer det igen. Återigen ligger Primme bakom anfallet då han serverar Gavran och Kulladal med även Rask och Felle kommer tre mot två. Bra avledande löpningar av dom medan Gavran enkelt kan göra 0-4 på egen hand. Liksom mot Höganäs kom Kulladal ofta fram med många spelare, något som vi inte förmådde att göra mot IFK Trelleborg senast. Inhoppande Andreas Petersson har en halvvolley på mål som nästan enda hemmachans under andra. Tjugo minuter in på andra gör Gavran sitt andra mål när Felle och Rask förarbetar, distinkt avslut på högerinlägget. Precis efter det kommer ett Mourinho-byte (tveksamt om Pålle var lika missnöjd dock) där Johan, Stenberg och Mario går ut och Dennis Rickbo, Marcus Sandén och Martin Persson kommer in. Zambrotta började sikta in sig på hörnorna, nästa han slår räddas precis av målvakten. Primme testar ett skott från trettiofem meter som målvakten tvingas tippa till en ny hörna. På den hörnan kommer sen 0-6 där Zambrotta återigen slår den väl och Marcus Gunnarsson snöpligt nickar bollen i eget nät. En kvart kvar efter det. Sen blir det mest spontana framryck av Kulladal som nåt nån slags nöjdhet för längesedan. Danne kommer upp i en offensiv utflykt och slår en läcker yttersida till Rask som sånär hittar radarpartnern Dempa i mitten men en lång tå av en rödklädd emellan. Matchen avslutas med att Gavran störtar fram och skickar avslutet en bit över från höger. En bra inhopp av Mackan kan vi också stoppa in här i slutet på referatet. En stabil insats från Kulladal som aldrig tog lätt på matchen trots motståndarnas förutsättningar, förutom de tre poängen är det framförallt det vi tar med oss från gemytliga Dösjöbro IP.

Filip Gavran. Yttermittfältaren hade stor lekstuga under i stort sett hela matchen. Rörde sig över stora ytor och var farlig mest hela tiden. Samarbetet med Rask satt som en smäck. En av få spelare i Kulladal som kan göra sin gubbe och även om han gör det lite väl ofta istället för att spela och sticka så är det oerhört viktigt. Matchhjälte mot Dösjan i våras och nu i allra högsta grad delaktig i dagens trea.

Av 1938 - 7 september 2018 20:42

Hela fyra spelare har lämnat återbud till morgondagens match mot Dösjöbro här under fredagen. De fyra är Filip Hillgren, Antonio Pavlovski, André Grahovac och Nikola Antic. Det låter förmodligen värre än vad det är då samtliga juniorers kallelse egentligen var en chansning eftersom de varit sjuka under veckan som gått. Därmed har dom inte rört en boll sedan i måndags då U-laget mötte Höganäs. Filip Hillgren har fortfarande problem med sin axel som stoppat honom från träning både måndag och tisdag. Därmed är Kulladal nere på fjorton man till matchen. Mer tråkigt för framförallt juniorerna än vad det skapar oro hos oss. Vi har varit nere på färre spelare än så och klarat ut det. Martin Persson har dessbättre lämnat positivt besked angående sin rygg och tycks redo för spel.