1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 27 januari 2018

Kulladal U vidare till åttondel i Nisse-cupen

Av 1938 - Lördag 27 jan 15:18

På fredagen gick Kulladal U in i NH-cupen och gjorde det med den äran. I gruppspelet spelade man hem tre segrar, den främsta i gruppfinalen mot Rydsgård där man trots underläge lyckades hämta hem gruppen via 4-1. Vägen till framgång byggdes via ett solit försvarsspel där man sällan släppte till några målchanser överhuvudtaget. Lagen som ville spela boll frustrerades och väl där kunde Kulladal ta över spelet och avgöra. Lagen som valde att backa hem lyckades man manövrera ut med ett stort tålamod i sitt spel, där bollen bara kunde gå runt och runt till insticken passade in på ytorna. Mot Charlo kunde (och borde) siffrorna blivit större men liksom för övriga Kulladalslag denna inomhusvinter så är man rätt trögstartade och att då få med sig en seger är prio ett - storleken på den knapp så viktig. Mot Linero i andra matchen blev det annorlunda eftersom Lundalaget gärna trillade boll. Men med försvarsspelarna Kulladal hade med sig, med mittback Daniel Jansson i spetsen - flankerad av Mattias Jurlander, Oliver Ohlsson och Calle Stenberg kom motståndarna ingenstans. Oliver Ohlsson satte för övrigt två kassar under kvällen. Uppåt i banan leverade vår 01:a André Grahovac stordåd när han totalt prickade in fyra av lagets elva mål. Vilken kyla i avsluten från ynglingen! Det visade han faktiskt redan för U-laget i höstas när han fick chansen. Högintressant samarbete med Mukremin Semovski, just dom två ordnade flera av målen med mål respektive assist. Tim Rickbo var tveksam till att lira i Skurup, men av den tvekan syntes ungefär noll procent väl på plan. Pricka in ett mål lyckades han också göra. Jack Berggrensson lovade fyra poäng, skrapade ihop tre men har ännu matcher på sig att nå det. Förutom den starka defensiven imponerade lagets arbetskapacitet där Jörgen Mellberg och Sebastian Hillgren låg i topp på antalet löpmeter samt Jimmie Anderssons fina fötter som mot Dalby i sextondelen blev ett viktig verktyg. Både i gruppfinalen mot Rydsgård och i sextondelen mot Dalby arbetade man sig starkt tillbaka från tidigt underläge, utan att det blev stressigt. Det är också något man bör ta med sig in i söndagens åttondelsfinal. Vem man möter i åttondelen vet nog alla som läser bloggen vid detta laget. Oavsett hur den matchen slutar har idén om att ha två Kulladalslag med i turneringen verkligen fallit väl ut - sju segrar på åtta matcher. 

 


Här är målskyttar, framspelare och (gårdagens) sammanfattningar från matcherna:

 

Gruppspel:

Charlo - Kulladal U 0-2
K: André Grahovac, Oliver Ohlsson
Ass: Jack Berggrensson, André Grahovac

Matchens spelare: André Grahovac

En halvtrög start för Kulladal som trots det inte hade några bekymmer att besegra Charlo. Det var i stort sett spel mot ett mål matchen igenom och en duktig Charlokeeper hindrade det från att bli större siffror. André (född 2001) imponerade med ett mål och en ass i NH-debuten, och fortsatte därmed sitt fina målsnitt hos seniorerna. Matchens läckerhet var annars Legendarens karatevolley som fick publiken att wooah av beundran. Hummels gjorde som han brukar och stänkte dit ett efter en offensiv utflykt. I gruppens andra match slog Rydsgård Linero med 1-0.

 

 

Kulladal U - Linero 2-0
K: André Grahovac, Mükremin Semovski
Ass: Mükremin Semovski, André Grahovac

Matchens spelare: Daniel Jansson

Ny stabil 2-0-seger för Kulladal. Första halvan av match var stort fokus på försvarsspel och när dom blåa väl kom ur Lineros stora bollinnehav första 10-12min lyckades vår egen Gerd Müller (André) pricka in 1-0 på Myggans hörna med tre minuter kvar. Dessförinnan hade Stenberg prickat kryssribban med en småländsk projektil. Linero hade ett skott på mål som Mr 100 tog hand om, i övrigt inget farligt. Med sekunder kvar var det ombytta roller i målskyttet där André spelade från Myggan som satte bolleb i tomt mål. Men en match kvar är Kulladal vidare, nu väntar gruppfinal mot Rydsgård som bekant tränas av vår tidigare tränare Micke Sander. Rydsgård har ett upp inför den matchen (+5) mot Kulladal (+4).

 

 

Kulladal - Rydsgård 4-1
K: André Grahovac 2, Oliver Ohlsson, Tim Rickbo 
Ass: Jack Berggrensson, Mükremin Semovski, André Grahovac, Jörgen Mellberg

Matchens spelare: Jörgen Mellberg

André "Der Bomber" Grahovac satte två nya mål under hans succékväll. 01:an är kyligare än en februarikväll på Kulladals IP när han kommer till lägena. Det började dock illa när Rydsgård via en fin pass rakt igenom straffområdet spräckte Kulladals turneringsnolla. Men Kulladal bräckte Rydsgårds försvarsmur och vände rätt snabbt på steken. När dom gick fram kostade Hummels in sitt andra och Gronk timplade in Legendarens förarbete. Mot slutet var det inget snack och Kulladal kunde rulla hem gruppen, undvika match direkt och möta tvåan Dalby från den andra gruppen i sextondel. Ytterligare en fin defensiv insats där man inför slutspelet bara släppt ett mål. Rydsgård möter just nu Pelister.

 


Sextondelsfinal:


Kulladal - Dalby 3-1
K: Mükremin SemovskiCalle Stenberg, Jack Berggrensson
Ass: Sebastian Hillgren, Jörgen Mellberg, Tim Rickbo

Matchens spelare: Calle Stenberg

Med tvätten inslängd finns det så slutligen tid att skriva lite om sextondelen. Det blev en nervpirrande nattmangling för Kulladalarna, som trots tidigt underläge för andra matchen i rad lyckades reda ut stormen. Trots 0-1 på tavlan tog man det lugnt och metodiskt, försökte spela bollen inom laget för att trötta ut motståndet. Sen fick man lite flyt med sig när Myggans skott touchar en gulklädd och slinker in för en kvittering. Dalby stack upp precis efter men väntade i stort sett bara på förlängning. Då med fyra minuter kvar kom Legendaren runt till höger och tryckte in bollen till Stenberg som på nåt sätt symboliskt för detta laget krigade in ledningsmålet. Dalby fick några frisparkar ute till vänster men dom hade Mr 100 i målet koll på. Sista skälvande sekunderna kunde istället Jack panga in sitt första mål i turneringen, framspelad av Gronk och avgöra sextondelen. Vinsten skapar det oundvikliga historiska mötet mellan Kulladal 1 och Kulladal U i åttondelen på söndag. Ett stekhett möte som säkert skapar ångest och huvudbry hos ledarna men ses fram emot mer än julafton. Det kommer kännas märkligt, bara beslutet att välja bänk för undertecknad lär göra mig sömnlös till söndag (blir förmodligen mitt emellan som drick- och tejputdelare)

 


Historik

ÅrMatcherResultatMatcherResultat
2018

Husie 0-0

Skanör/F 10-0

FC Trelleborg 2 3-2

Gislöv 9-0

Kulladal U x-x

 

Charlo 2-0

Linero 2-0

Rydsgård 4-1
Dalby 3-1

Kulladal 1 x-x

 
2017

Trelleborg 2 4-2

Svedala 7-0

Charlo 11-0

Skegrie 6-0

Rydsgård 3-1

Vellinge IF 6-7 eft. str.

Kvartsfinal 
2016

Lunnarp 0-2

Sövestad 5-0

Janstorp 3-0

Olympic 0-1

Åttondelsfinal
2015

Husie 3-1

Anderslöv 1-0

Torna Hällestad 1-0

Lunds SK 1-0

Lunnarp 4-1

Bosniska Behar 4-1

BW 90 0-4

FC Trelleborg 6-5 eft. str.

3:e plats
2014

Bara 2-2

Svenstorp 3-0

Klågerup 4-1

Flagg 2-4

Sextondelsfinal
2013

IFK Ystad 2-0

Gislöv 4-0

Gislövsdal 4-1

Skanör/F 2-1 förl.

Kvarnby 3-2

Rydsgård 0-3

Kvartsfinal

 

Spelarstatistik - Maratontabell

Plac.NamnMaMAPMS
1.Sebastian Rask11148222
2. Pierre Svensson2851015-
3. Tobinho Sjöbäck17311141
 Johan Mellqvist2268141
5.Arlind Tahiri8101113
6.Calle Stenberg204592
7. Stefan Vagic65381
8.André Grahovac44371
 Primus Swenson6437-
10.Dennis Rickbo4516-
 Eddie Ekblad141562
 Felix Påhlsson4336-
 Joakim Söderlund142461
14. Jörgen Mellberg121561
15. Filip Gavran8235-
 Filip Jönsson10325-
 Mario Gloger45-51
 Mattias Jurlander12235-
 Mickey Oliwer45-51
20. Hozan Faridoon10-441
 Luftim Vejseli8314
 Martin Persson162244
 Mukremin Semovski4224 
24.André Jönsson62131
 Freddy Helm61231
 Jack Berggrensson4123 
 Markus Swane3213-
 Oskar Hemby43-31
 Patrik Ingholt43-3 
 Ridah Abed43-3-
 Tim Rickbo7213-
32. Erik Magnusson61121
 Hassen Lagoun62-2-
 Marcus Sandén11-223
 Mattias Andersson81121
 Oguzcan Avci42-2-
 Oliver Ohlsson42-2 
38. Daniel Jansson10-112
 Jimmy El-Jaleb41-1-
 Joel Tindberg2-11-
 Sebastian Hillgren4-11 
42.Andreas Romansoff4--0-
 Aslan Hamadi4--0-
 Filip Kurbiel4--0-
 Martin Madjarov8--0-

 

Målvakter

Plac.NamnMaHNAMS
1.Calle Nelin281333
2.Jimmie Andersson42--
3. Morgan Nielsen21--
4.Dominic Cica2--1

 

Ma = Matcher

M = Mål

A = Assist

P = Total poäng

MS = Matchens spelare

HN = Hållda nollor

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Måndag 10 dec 13:15

Lag Spelare IN Spelare UT Tränare Balkan   Daniel Jovanovic (LB07) Firah Sahan (3) FC Trelleborg   Simon Magnusson (Lilla Beddinge)Thom Nilsson (Vellinge FF) Esbjörn Berghult (ny) Flagg Rasmus Nilsson (IFK Tbg)Oskar Axb...

Av 1938 - Måndag 10 dec 12:35

Tre säsonger blev det i Kulladalströjan för Sebastian Rask. Nästa säsong spelar han i LB07. Rask lämnar bakom sig ett fantastiskt målsnitt där han gjort 43 mål på sina 56 seriematcher för klubben, därtill kan läggas 33 framspelningar, ett otal matche...

Av 1938 - Söndag 9 dec 17:00

OBS! Kl 18.30 även torsdag i vecka 50. Vecka: 50   10/12-16/12     Dag Aktvitet Plats Tid Praktisk info Måndag -       Tisdag Träning Kulladals IP  kl 18.30-20  Konstgräs  Onsdag -       Torsdag T...

Av 1938 - Lördag 8 dec 18:45

(A) Träningsmatcher MM Spelare Ma Min Mål Ass
Gula Röda Mvp   Ma Mål Ass Gula Röda Mvp Andr
é Grahovac  1 36                         An
tonio Pavlovski 1 36              0 (1)     1     ...

Av 1938 - Lördag 8 dec 18:30

Kulladal förlorade årets sista match när man hemma på IP tog emot nyblivna div 2-laget Eslöv i en träningsmatch. Man hängde med bra i första halvlek som man också vann med 1-0 efter att Erik Björkman nätat sjutton minuter in i matchen, framspelare de...

Reklam

Nästa match vs ?                     

 

Nils Holgersson Cup

Tabell

KFF-tipset

Antal inlämnade: 32


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se