1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 18 december 2017

Övergångsfönstret stängt för den här gången

Av 1938 - 18 december 2017 19:15

Det har varit ett ovanligt lugnt transferfönster den här gången. Åtminstone är det första intrycket så här tre dagar efter stängningen. Sen kan det förstås också vara så att lag inte rapporterar om sina nyförvärv och förluster men det brukar ändå sippra ut på ett eller annat sätt. För Kulladals del är intrycket stärkt eftersom man från tränarhåll medvetet hållt en låg profil under månaden som gått. Med tanke på den gångna säsongen och att vi har ungdomar underifrån som bankar på dörren så känns det hela mycket sunt. Truppen är redan stark. Ännu bättre känns det att dom två spelare vi väl tar in är två etablerade spelare i Mario Gloger (väntar på bekräftelse från förbundshåll) och Filip Hillgren som styrker konkurrensen. Spelarna som tas upp underifrån har bevisat sitt värde. Tre spelare försvinner dessvärre i Mattias Andersson, Stefan Vagic och Andreas Pajus. För Mattes del handlar det om att ge fotbollskarriären lite glöd i ett lag där han kan bli en tongivande startspelare (Barrikaden). Stefan känner nog att han inte kan lägga den tid som krävs för att utmana om en plats i startelvan och i Srbija kanske han kan träna en, två gånger i veckan och bli en poängspelare för nykomlingen i div 5. Matte och Stefan kommer inte att mötas i femman då deras lag hamnade i olika serier. Sist men inte minst lämnar Andreas Pajus som skrivit över sig i Dösjöbro eftersom hans polare lirar där. Alltid tråkigt att säga farväl till lagkamrater men vi får önska dom stort lycka till framöver. 


När vi med ett rekordkort stycke redan klarat av Kulladals transferfönster går vi vidare till vår seriekollegors. Dom kan vi dela in i fyra simpla grupper:


Storaktörer:

Höganäs - Från div 2 degraderade Höganäs har varit oerhört aktiva under transfermånaden. Mest uppseendeväckande är den gamle storspelaren Alvaro Santos som gör comeback. Han tränade med Hittarp under säsongen som gick utan att spela någon match. Nu ska han hjälpa till att utbilda framtida spelare och samtidigt hjälpa Höganäs mot en direkt comeback till tvåan. Dessutom tillkommer Klippans två skyttekungar från året som gått, Tobias Zentio (16mål) och Emil Borg (15mål). Klippan missade precis kvalet till div 3 när man kom trea i div 4 NV. Elva spelare har man totalt tagit in inför nästa säsong. Utöver det har man flyttat upp tre ungdomar till A-truppen. Sen ska det sägas att man tappar  lagkaptenen och poängkungen Niklas Hermansson, tror faktiskt han var med redan när Kulladal mötte Höganäs 2012. Även mittfältaren Sumar Almadjed är en startspelare som lämnar. Totalt lämnar sex spelare. 


Tomelilla - Åtta spelare har nykomlingen Tomelilla tagit in under fönstret. De allra flesta är spelare från närområdet på Österlen. Spelare från lägre divisioner som undertecknad och kanske gemene Kulladalare har dålig koll på. Från vår seriekollegor ifjol hämtar man dock in Carl Stockwell från Nosaby (kom dit från Torn i somras men startade inga matcher) och Filip Malmqvist som varit reservmålvakt i Lödde under året. Sen tappar man skyttekungen och Kulladalsbekantingen Kevin Ketteridge som gått till just Nosaby. Kevin testade hos oss förra vintern men valde att stanna kvar i Tomelilla där han varit målbäst både 2016 och 2017. Därutöver har man bland annat tappat Elias Olsson till Michael Sanders Rydsgård. Totalt har fem spelare lämnat. 


Sparsamma aktörer

Dösjöbro - Kunde egentligen legat här mellan ovanstående kategori och denna men eftersom jag skrev fyra kategorier får dom hamna här. Känslan inför varje år är att Dösjöbro bara tar in spelare som passar perfekt in i deras mall. Det kanske är helt fel uppfattat men utifrån ger laget en den känslan. Med det sagt är det därför spelare som man inte riktigt hört något om men som man efter säsongen precis vet vem det är. Efter årets silly står det klart att man tappar Johan Gustafsson och Johan Harrysson till Nike. Den förstnämnde har varit i startelvan en del under året, avgjorde till exempel mötet med Bjärred med två mål i september. Den sistnämnde har mest hoppat in men startade bland annat i sista matchen mot Kulladal. 


Kulladal - Behållt majoriteten av truppen och flyttat upp talangfulla ungdomar underifrån. Varför ta in en massa bredspelare när det redan finns spets och konkurrens? Klokt agerat under månaden som gått. 


Malmö City - Nu ska jag direkt säga att jag inte vet hundra vem som lämnat Malmö City men förutsatt att man behållt stora delar av truppen (något annat har man nämligen inte hört) så har man kommit fint ur transfermånaden. Man har tagit in två spelare som i allra högsta grad kan konkurrera om en startplats i Hogr Azizi från Di Gule och Arnes Mujanic från Olympic. Och så kanske seriens främsta värvning (i konkurrens med Alvaro Santos och Freddy Borg) i Adnan Gerzic som spelat i div 1 med FC Rosengård under året. 


Balkan - Lite samma som Malmö City (varifrån man hämtade första nyförvärvet för övrigt: Henry Safi). Hade redan en oerhört stark trupp när man med en andraplats i div 4 SV säkrade ett direktkontrakt till div 3. Tidigt under fönstret fyllde man på med fyra spelare och sen har man inte hört något mer. Balkans hemsida har aldrig varit någon som bjuder på senaste nytt men inte heller någon annanstans har det stått något om Balkan - så därför förmodar jag att man behåller laget. Kevin Lay till Husie är hittills enda förlust. 


LB07 - Med flera egna produkter i elvan imponerade man stort under säsongen som gick. Säkrade relativt tidigt en återkomst i div 3, man åkte ju ur 2015. Prio ett verkar ha varit att förlänga med alla dessa unga spelare. Sen fick man också tillbaka Kristian Benkö från Olympic under sommaren och han kommer garanterat vara en tongivande spelare under 2018. Tagit in fyra spelare där hemvändaren Martin Svensson från Flagg är en. Tre dagar efter fönstrets stängning har man bara rapporterat in en spelarförlust i Emil Linde som gått till Lilla Torg. 


Wormo - Offentliggjorde ett för dom viktigt besked häromdagen där man konstaterade att nyckelspelarna Alexander Hylander och Fredrik Sarnik stannar trots provspelande i klubbar från högre divisioner. Ett noterbart tapp är Lorent Shala som går till grannen Besa som är nykomlingar i div 4. "Bara" tagit in tre spelare enligt sitt väluppdaterade instagramkonto men potentiella startspelare i till exempel div 3-kollegan Glumslövs lagkapten Fredric Nilsson och Fabian Strandman från Landskrona BOIS ungdomsled. 


Är det verkligen allt...?-aktörer

IFK Trelleborg - Jag vägrar att tro att senaste säsongernas sillygiganter IFK Trelleborg bara tagit in tre spelare efter fjolårets besvikelse. Bland dom finns dock en klasspelare i Freddy Borg som jag fortfarande har på näthinnan efter mina besök nere i Rostock. Därnere pratar man ännu om Der swedisher Bomber. Utöver honom har man även plockat in Vladimir Pasarikovski och Vasko Mitrovic. Men man har också tappat Haris Berisha och Haris Smriko som båda gått till FC Trelleborg. Den förstnämnde var tänkt att bli en poängspelare av rang under fjolåret så visst är det ett tapp. Jag tror inte att det här är allt så därför får Zebrorna hamna i denna kategori. 


Eslöv - Har inte skrivit något om nya eller förlorade spelare alls. Inte ens när man sammafattade säsongen på hemsidan. Via fotbollskånes silly season uppdatering har vi dock fått reda på att fyra spelare lämnar. Eslöv borde förvisso vara nöjda med fjolåret och behöver således inte förnya truppen nämnvärt men att gå en hel transferperiod utan nyförvärv? Tror man ligger inne på några kanoner här. 


Lödde - I Löddes fall stämmer nog de delgivna uppgifterna. Men med tanke på säsongen som gått trodde jag och många med mig att man skulle ta in mycket mer. Det är otvivelaktigt så att man förlitar sig på sina ungdomar och det gör man nog förbannat rätt i. Man tappade spets ifjol när Mjörnman gick till Torn och kanske är det bara så att någon ny måste kliva fram. Bland nyförvärven noteras Cimon Lydén från Prespa och tidigare Kulladalaren Viktor Celan som lämnar Croatia.


Förlorare

Hörby - Tappat flera viktiga spelare. Det mest kännbara tappet är spelande tränaren Kim Johansson som tar över Nike. Dit följde även Niclas Sandberg. Sen har man till exempel tappat Fitim Zeneli och Niclas Andersson som båda går till nykomlingen i div 6 Norra Rörum. Samtliga nämnda var startspelare i båda matcherna mot Kulladal. Fick ställa in en planerad träningsmatch här under vintern på grund av spelarbrist vilket inte säger lite. Enligt Krisitianstadbloggen skulle även Tobias Olsson vara på väg till Hässleholms IF men det dementerades. Viktigt det och det faktum att bröderna Alaj stannar kvar i laget som nästa år tränas av Mats Lilienberg. 


Det här inlägget präglades delvis av att bara tre klubbar har sammanfattat transferfönsret officiellt (Kulladal, Höganäs och Tomelilla) så ni får ta analysen för vad den är. Men i stora drag är det här vad som hänt under månaden. Ni får så klart veta om bloggen får nys på något nytt. I fortsättningen markerar jag nya spelare i övergångsinlägget. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Perry

18 december 2017 20:29

Bra skrivit. Nu återstår att se om truppen har samma framgångar nästa säsong utan att gå upp i div 2, enligt målsättningen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Tisdag 22 jan 22:01

Träningarna fortsätter se bra ut när vi går in i andra veckan av försäsongen. Gårdagens snöfall ställde till det så till vida att löpningen skalades av något, den ordinarie löpvägen var hal och blaskig på samma gång. Men löpningen genomfördes och kom...

Av 1938 - Tisdag 22 jan 21:30

Lag Spelare IN Spelare UT Tränare Balkan Mikias Yonas (Nike)Dylan Gomli (Bosnien/H)Mohammed El-Kayed (Prespa)Sami Güngör (IFK Malmö) Daniel Jovanovic (LB07) Firah Sahan (3) FC Trelleborg   Simon Magnusson (Lilla Beddinge)Thom ...

Av 1938 - Måndag 21 jan 14:45

I detta nu håller alla lagen på att diskutera fram matchdagar för div 3 SG 2019. Klart är iallafall i vilken ordning vi möter alla lag och det ska ni så klart få ta del. Om inte annat så att ni kan planera in vårens KFF-tips! Observera att en omgångs...

Av 1938 - Måndag 21 jan 14:16

Under söndagen klev ytterligare två av turneringens förhandsfavoriter in i turneringen (Lunds BK avancerade ju till åttondel på lördagen). Varken IFK Malmö eller Österlen gjorde någon besviken och tog sig relativt bekvämt till åttondelen nästa söndag...

Av 1938 - Måndag 21 jan 14:00

Vecka: 4   21/1-27/1     Dag Aktvitet Plats Tid Praktisk info Måndag Träning Kulladals IP  kl 17.30-19.30  Ha alltid med joggingskor  Tisdag Träning Kulladals IP  kl 18.30-20  Ha alltid med joggingskor  Onsda...

Reklam

Nästa match vs                        

Nils Holgersson Cup

Fredagen den 25jan kl 18.22
Nils Holgersson Hallen, Skurup

Serie

Division 3 södra Götaland 2019

 

Lag Placering 2018
Balkan 7:a div 3 SG
FC Trelleborg 3:a div 4 södra
Flagg 2:a div 4 södra
IFK Trelleborg 5:a div 3 SG
Kulladal 4:a div 3 SG
Kvarnby 12:a div 2 VG
LB07 2:a div 3 SG
Lödde 3:a div 3 SG
Malmö City 6:a div 3 SG
Nike 1:a div 4 södra
Södra Sandby 1:a div 4 östra
Tomelilla 9:a i div 3 SG*

Malmömästerskapen

Malmömästerskapen 18/19

Grupp 1

Lag Ma V O F Mål P
1. Olympic 1 1 0 0 5-3 3p
2. LB07 1 1 0 0 1-0 3p
2. Flagg 1 1 0 0 1-0 3p
4. IFK M 1 0 0 1 0-1 0p
5. Kulladal 1 0 0 1 0-1 0p
6. Balkan 1 0 0 1 3-5 0p

Nils Holgersson Cup

NH-Cupen 2019

Grupp 11
Kulladal
Skabersjö
Anderslöv
Västra Ingelstad

Matcher:
Västra Ingelstad kl 18.22
Anderslöv kl 19.28
Skabersjö kl 21.18

KFF-tipset

Antal inlämnade: 32


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2017 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se