1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 7 december 2017

Kross i årets sista match!

Av 1938 - 7 december 2017 12:15

Kulladal spelade ut ordentligt när man avslutade 2017års matchspel borta mot nyblivna div 2-laget Högaborg. Hemmalagets straffmål till 1-0 blev en väckarklocka för gästerna som efter det spelade ut hela sitt register. Markus Swane stänkte dit ett hattrick (fem mål på två matcher) innan halvlek och tillsammans med Filip Gavrans och Eddie Ekblads mål var det speedwaysiffror redan i paus. Det böljande spelet som karaktäriserade första halvlek fortsatte över andra halvlek där Marcus Sandén gjorde ett sällsynt mål till 6-1 innan Sebastian Rask fastställde slutresultatet till 7-1! Den offensivfrenesi laget visat från och till från i stort sett juni månad gör årets upplaga av Kulladal till en av de mest underhållande årgångarna jag sett. Att Högaborg bara ville spela fotboll i en kvart spelar mig mindre roll så länge det inte är dom blåklädda spelarna som tar lätt på matchen i fråga. Pålle och Ralf inledde matchen med den högintressanta 5-3-2/3-5-2-uppställningen men övergick i andra halvlek till mer moderata 4-4-1-1, kanske lite beroende på spelarmaterialet till hands. Oliver Ohlsson stod för ett fantastiskt inhopp i försvaret och underströk återigen att Kulladals framtid är säkrad. Det enda som är synd är att året lider mot sitt slut, för den här versionen av holländsk totalfotboll vill man ha mer av. 

  

Matchfakta

Högaborg - Kulladal 1-7 (1-5)

1-1 straff (11) 1-1 Markus Swane (13) 1-2 Filip Gavran (23) 1-3 Markus Swane (34) 1-4 Markus Swane (39) 1-5 Eddie Ekblad (44) 1-6 Marcus Sandén (52) 1-7 Sebastian Rask (74)

Assist: 1-1 Eddie Ekblad, 1-2 Johan Mellqvist, 1-3 Sebastian Rask, 1-5 Sebastian Rask, 1-6 Markus Swane, 1-7 Filip Gavran

Varningar K: -


Laget


Calle Nelin

----------------------------

Eddie Ekblad (c) (74)

Calle Stenberg (UT 45, IN 60)

Martin Persson (UT 60, IN 74)

Marcus Sandén (74)

Joakim Söderlund (UT 60, IN 74)

----------------------------

Johan Mellqvist (UT 60, IN 74)

Filip Gavran (UT 45, IN 60)

Primus Swenson (UT 45, IN 60)

----------------------------

Sebastian Rask 

Markus Swane (74)


Avbytare:

Felix Påhlsson (45)

Genti Bulliqi (45)

Oliver Ohlsson (45)


Så var matchen

Helt ny laguppställning jämfört med senast sånär som på Calle Nelin i mål, Markus Swane på topp och Filip Gavran på mitten. Men formationen som man provat senaste matcherna var den samma. Högaborg rivstartade matchen och har tidigt ett anfall där Johan Mellqvists spelvändning bryts och sen går det undan, men passningen in mot straffområdet går bakom hemmalagets anfallare vilket blir Kulladals räddning. Eddie Ekblad visar var skåpet ska stå när han försöker jaga tillbaka en boll högt upp i banan, härligt att se speciellt av en lagkapten. Kulladal skulle visa sig sårbart i defensiven för gång på gång fick Högaborg möjlighet att slå en pass rakt igenom försvarslinjen. Det är också så 1-0 uppstår. Calle Stenberg försöker förhindra en frispringande anfallare men domaren väljer att blåsa straff. Tveksamt säger några men med tanke på läget så ska Kulladal nog vara glada att inga kort utdelades. Straffen sätts på andra sidan Calle mv går och 1-0 efter elva minuter. Det blev ett startskott för gästerna. Stenberg bryter ett Högaborganfall innan Eddie får tag i bollen, slår en lång mot Swane som river sig loss från sin markering innan han kyligt placerar in 1-1 - bara två minuter efter 1-0. I mina anteckningar har jag i perioden noterat en öppen fotboll där det känns "farligt" mest hela tiden. Så kändes det. Lagen sökte ofta öppna och avgörande passningar. Och man var tillräckligt skickliga för att få fram dom. Joakim Söderlund gör det fint när han får loss bollen till Primus Swenson på högerkanten. Den unga mittfältaren lyckas också ta sig förbi men istället för att direkt hitta in till framrusande Sebastian Rask, Swane och Gavran drar han en gång för mycket och försvaret hinner täcka upp. Men vid en hörna ett par minuter senare kommer ändå ett ledningsmål. Eddie slår en fin hörna som landar hos Rask vid bortre, hans spark hamnar sen hos Johan som drar på - målvakten räddar ut till Gavran som skickar in bollen i nät. Gavrans tredje mål på mellansäsongens fyra matcher. Högaborg sticker emellan med ett avslut från strax utanför straffområdet, tätt utanför stolpen. Men även nästa mål gör Kulladal. Rask får tag i en boll som kommer från egen planhalva, gör det snyggt när han vänder upp och sätter anfallskollegan i friläge - Swane är återigen kylig och sätter dit kvällens andra. Hattricket skulle sen fullbordas bara fem minuter senare när han snappar upp en svag tillbakapass, rundar målvakten och sätter 4-1. Det var onekligen ett motståndarlag i spillror. Allt krut hade lagts i offensiven och defensiven var som bortglömd. 5-1 strax innan paus är ett resultat av ett fint defensivt jobb av Primme som bryter bollen på egen planhalva, sätter den i djupet till Swane. Denna gång är målvakten ute och förhindrar, med en spektakulär räddning räddar han även Raskens avslut men sen lyckas densamme få bollen till Eddie som drar på och via en försvarare får in 5-1! 


Tre byten gör tränarduon i paus: Felix Påhlsson (mitt) och Genti Bulliqi (vänster) går in på mitten medan Oliver Ohlsson blir högerback. Gavran, Primme och Stenberg får vila en kvart. Med det går man också över till 4-4-1-1. Söder som yttermittfältare väl värt att notera. Oliver "Hummels" Ohlsson sätter onekligen sin prägel på matchen direkt. Nästan det första han gör är att bryta boll, följa med upp i anfall och genom osjälviskt agerande av Swane sånär får göra sitt första A-lagsmål men målvakten räddar avslutet. Eddie fortsätter slå fina hörnor och får en ny hockeyassist på mål nummer 6. Swane nickar hörnan på försvararen som håller bortre stolpen, bollen letar sig sen fram till Mackan som petar in den centrimetrar innan mållinjen. Två mål av Sandén under årets andra hälft - vad är det som försiggår? Söder trivs med bollen när han två gånger om står för Isco-liknande aktioner på sin kant. Hummels räddar på mållinjen när Högaborg kommer fram till vänster. Kulladal är nära sitt sjunde mål när Swane rivs ner strax utanför straffområdet. Rask tar hand om frisparken och slår den väl invid högra stolpen men målvakten hinner ner för en fin räddning. Tre nya byten efter en timme: Söder, Martin Persson och Johan går ut för trion som utgick i paus. Som domaren sa innan match: "Det är lika bra vi förbereder oss för fria byten nästa år". Sagt och gjort då. Fast riktigt så ser jag inte framför mig att Pålle vill nyttja bytena tävlingssäsongen 2018. Nu trivs Kulladalarna med fotbollsspelandet. Primme visar sina tekniska färdigheter några gånger om. Högaborg ordnar till en hörna sedan Stenberg täckt ett skott, Swane rensar distinkt undan den. Eddies fina bollar är en stor del av matchens behållning. En ny cross lägger upp till ett väggspel mellan Rask och Swane, dessvärre får inte den förstnämnde ner avslutet i straffområdet. Trots matchens utveckling står inte Calle mv sysslolös, han är hela tiden alert och liksom mot Lödde imponerar hans speluppfattning när han ständigt är tillgänglig för spel med backlinjen. Dessutom bidrar han till lagets bolltempo med fina igångsättningar med långbollar och utkast. Tre nya byten med en kvart kvar (egentligen tio minuter kvar) och precis innan dom har Kulladal prickat in matchens sista mål. Det missade jag typiskt nog. Men fick det förklarat för mig: Mackan nickar ner en boll till Eddie på egen planhalva - får fram den till Gavran som med ett instick sätter Rask fri med målvakten, som han rundar med hjälp av en petning förbi - 7-1! Matchen avslutas sen fem minuter före full tid eftersom målvakten i duell med Gavran får en smäll mot käken. Bra beslut av domaren. Vilken match Kulladal gör och en värdig avslutning på en fin säsong. 


Matchens spelare

Markus Swane. Ny stark insats av Kulladals nr 9. Sliter hårt på topp, oerhört tung i boxen och samarbetet med anfallskollegan Sebastian Rask mestadels lysande. Avsluten på två av målen håller hög skyttekungsklass. Tog inte särskilt lång tid att komma in i samspelet med lagkamraterna och just nu är det perfekt. Swane, Rask, Super-Mario, Gavran som alternativ på topp-positionerna... Fler än jag som längtar till nästa säsong?


Det kom att bli en avslutning att minnas på denna dag den 6dec 2017 då min pappa skulle fyllt 60år. Kulladalare ut i fingerspetsarna som han var tycker jag det kunde vara fint att få med några ord här. Jag tänker på dig vareviga dag Pappa. Det underlättar enormt att ha världens finaste mor och bror som lindrar smärtan som finns där bakom. Hoppas du har det bra där du är och en fin tröst är att vi en dag kommer ses igen. Jag älskar dig!

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Perry

7 december 2017 09:13

Ord som lyfter det mesta.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Måndag 15 okt 10:00


Det dröjde inte länge från det att Håkan Isgren meddelat sitt avsked från Kulladal tills det att hans tidigare klubb Anderslöv tog kontakt. Innan "Hågan" kom tillbaka till Kulladal och som tränare för våra 95:or var han i just Anderslöv både som spel...

Av 1938 - Söndag 14 okt 17:00

Vecka: 42   15/10-21/10     Dag Aktvitet Plats Tid Praktisk info Måndag -       Tisdag -       Onsdag -       Torsdag -       Fredag -        Lördag -       Söndag -    ...

Av 1938 - Söndag 14 okt 14:38


Sebastian Rask     Statistiken talar för sig själv var orden som kom till migunder gårdagen. Flest matcher (trots två matchersavstängningar), flest mål, flest assist och flest matchens spelare utnämningar. Rask har varit en gig...

Av 1938 - Söndag 14 okt 13:52

För att dra ett citat från 2000-talets bästa film.    Säsongen 2018:s senioravslutning blev även den något att minnas. Kvällens huvudpersoner blev inte så konstigt Ralf Ekberg och Håkan Isgren som nu lägger taktikpennan på hyllan (ändå inte för I...

Av 1938 - Söndag 14 okt 11:00

Grupp 12 Lag Ma V O F Mål P FC Trelleborg 1 1  0  0  4-0  3p Tomelilla 1 1  0  0  1-0  3p  Veberöd 1 0  0  1  0-1  0p  Fortuna  1 0  0  1  0-4  0p  Ettan till div 3 2019Omg 1 - Lörda...

Reklam

Nästa match vs                

 

Omg 22, div 3 SG

Söndagen den 7okt kl 14

Kulladals IP, Kulladal

Tabell

KFF-tipset

Antal inlämnade: 32


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2017 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se