1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 2 september 2017

Kulladal studsade tillbaka direkt - 3-2-seger mot Lund

Av 1938 - 2 september 2017 17:52

Kulladal hade inga problem med motivationen efter förlusten i toppmatchen mot Nosaby förra lördagen. Förvisso var det Lund som gick ut hårdast och inledningsvis fick gästerna det tufft. Strax efter halvtimmen spelad tar Lund ledningen efter ett fint placerat högerskott i bortre. Men Kulladal kvitterade omgående. Direkt på avspark sätter Eddie Ekblad en direktpass till Markus Swane som via ett långt väggspel med Jörgen Mellberg satte sitt sjunde mål för säsongen. I andra var gästerna mycket bättre än i första. Man vågade spela ut på ett annat sätt än i första. Via muren satte Eddie en frispark och gav sitt lag ledningen med tjugofem kvar. Ett psykologiskt mål på alla sätt och vis. Bara ett par minuter senare rasslade det till igen när inhoppande Filip Gavran lade upp för Swane som i sin tur hittade Sebastian Rask på bortre, anfallaren nickade in sitt tionde mål för året till 3-1. Lund reducerade en bit in på övertid men hann aldrig med något nytt anfall efter det. Däremot hade man innan det ett par farliga inspel. Viktigt att Kulladal med comebackande Marcus Sandn i startelvan för övrigt, åter kom på segersspåret och således motbevisade eventuella skeptiker. Skön revansch efter vårens plattmatch. Samtidigt tappade både Olympic (igår) och Nosaby poäng i toppen och även om det ska till en hel del att dom tappar fullständigt så ger det ökad energi för oss. Nästa lördag gästar Lödde, som idag tog en oerhört viktig 1-0-seger i sexpoängsmatchen mot Bjärred.

Matchfakta

Lund - Kulladal 2-3 (1-1)

1-0 (32) 1-1 Markus Swane (33) 1-2 Eddie Ekblad (68) 1-3 Sebastian Rask (72)

Assist K: 1-1 Jörgen Mellberg, 1-3 Markus Swane

Varningar K: Calle Stenberg (1)


Laget


Calle Nelin

------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Calle Stenberg

Daniel Jansson

Joakim Söderlund

------------------------------

Dennis Rickbo (70)

Johan Mellqvist (81)

Marcus Sandn (70)

Jörgen Mellberg

------------------------------

Markus Swane

Sebastian Rask


Avbytare:

Dominic Cica (mv)

Filip Gavran (70)

Martin Persson (70)

Filip Jönsson (81)

Primus Swenson

Så var matchen

Två förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Nosaby. Filip Ahlström och Martin Persson (avbytare) ersattes med Marcus Sandn och Jörgen Mellberg. Med dom bytena blev det också en återgång till 4-4-2. Lund börjar matchen bäst. Efter tre minuter har man ett distansskott som går över. Lundensarna var onekligen på hugget inledningvis och stressade Kulladal till misstag mest hela tiden, i kombination med rent slarv från gästernas sida. Några glasklara målchanser blir det inte till men många bollar surrandes i och kring straffområdet. Calle Nelin står för en påpasslig utrusning när Lund försöker spela sig igenom från egen planhalva, men rensningen hamnar i gapet på Lunds skyttekung Servan Salamis som dock inte hinner lägga bollen till rätta och chansen uteblir. Kulladals första tillstymmelse till målchans kommer först efter femton minuter. Daniel Jansson kommer först på Sebastian Rasks hörna men får inte på någon ren träff. Farligt blir det sedan på Lunds hörna där Calle mv missar i utboxningen men där Kulladalsspelarna hjälps åt att blockera och rensa undan bollen. När Kulladal för en gång skull får till en snabb omställning blir man hindrade av en taktisk frispark följt av ett taktiskt gult. Hyfsat farligt blir det dock ändå. Jörgen Mellnerg skarvar vidare frisparken och bollen hamnar hos Joakim Söderlund som sprintat in från kanten, högerbacken testar avslut som går i utsidan av målvakten Yuta Nomuras burgaveln. Sen bjuder Kulladal på en ny snabb omställning där Rasken, Söder och Markus Swane är inblandade men den sistnämndes inspel fastnar på målvakten. Istället är det hemmalaget som kan göra 1-0. Efter att ha etablerat bollen utanför straffområdet går bollen från höger, via mitten och ut till vänster där spelaren får stå och motta avslut innan han placerar in 1-0 i bortre. Men direkt på avspark går Kulladal raka vägen upp och kvitterar. Zambrotta hittar Swane en bit in på offensiv planhalva, anfallaren slår sedan ut den till fristående Legendaren som löper ner och slår bollen åter till Swane som nu letat sig in framför mål och bara har att trycka dit 1-1. Swanens sjunde mål för säsongen och det första sedan hattricket mot Dösjöbro i juli. För Legendaren var det hans tredje assistpoäng i år. Lund avslutar sen halvleken bäst med ett inlägg som Calle mv boxar undan och ett skott som går bara halvmetern över ribban. Men 1-1 i paus.


Även i andra tycker jag Lund är bäst med från start. Calle Stenberg och Danne har två viktiga rensningar som annars inneburit att man kommit förbi till läge. Legendaren står för ett fint hemarbete när Kulladal tappat boll högt, men har oturen att få bollen till hörna. Den leder dock inte till något. Sen börjar Kulladal så smått komma igång - på allvar. Swane har ett skott på mål efter Mackans förarbete. Zambrotta har en tung kanon som målvakten tvingas boxa bort, snyggt dessförinnan av Johan Mellqvist som lägger upp för lagkaptenen. Lund sticker emellan med en nick utanför av Hussein Al-Sultani, det såg nog närmare ut från andra sidan för ett sus gick igenom hemmapubliken medan vi såg bollen gå flera meter utanför. Stenberg drar på sig ett gult när Lund forcerar fram via högerkanten, nog ett viktigt regelbrott för annars kunde det blivit farligt. Frisparken blir inte till något. I den sextioåttonde minuten tilldöms Kulladal en frispark i fint läge sedan Dennis Rickbo blivit nedgjord. Zambrotta stiger upp, Rasken hoppar över och bollen seglar via muren i mål till 1-2. Vänsterbackens tredje mål för säsongen! Sen gör tränarduon (Pålle/Zoltan) ett dubbelbyte där Ramsey och Mackan går ut mot comebackande Filip Gavran (!) och MP. Två minuter hinner gå innan en oerhört löpvillig Gavran ligger bakom utökningen till 1-3. Hans pass ut till Swane öppnar upp och anfallaren kan med ett fint inlägg hitta Rasken som vid bortre nickar in sitt tionde säsongsmål! Snyggt anfall. Därefter öppnar det upp sig ännu mer för gästerna. Swane klackar elegant med sig bollen förbi två försvarare innan han dundrar bollen över mål. Filip Jönsson tillsätts en städgummeroll på mitten när Johan går av. Danne rensar undan viktiga bollar. Mot slutet satsar Lund mycket på spel ut och inlägg in, det leder till flera rätt hyfsade nicklägen. Med tio kvar har skyttekungen Servan Salamis exempelvis en nick som går via gräset och över mål. Swane trivs med ytorna men lyckas inte få på avsluten som blir till. Hemmalaget skickar upp målvakten med en minut kvar av ordinarie tid. Det blir inget mål där men väl tre minuter in på övertid där ett nytt högerinlägg nickas i mål via Calle mv till 2-3. Mer än så hinner tabellsjuan inte med och Kulladal tar sin fjärde raka på bortaplan!


Matchens spelare

Jörgen Mellberg. Der Alte kan än! Pålle ville ha in energi på högeryttern och energi det fick han onekligen. Legendaren låg bakom den så viktiga kvitteringen direkt efter Lunds ledningsmål och stod som alltid för ett storartad arbete både i defensiven och i offensiven. Bävar inför dagen då klubbikonen lägger skorna på hyllan.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Perry

2 september 2017 20:05

Vilket reportage!
Du är värd en löneförhöjning.

 
Ingen bild

Klas

4 september 2017 16:31

Hej,
Har ni uppmärksammat svenskfotboll på att det på deras hemsida står att matchen slutade 1-1 och att ni därför har två poäng för lite och Lund en poäng för mycket i serien?

1938

4 september 2017 20:33

Hej Klas! Det är noterat. SvFF bör ändra det inom kort.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Fredag 22 juni 13:45


Kulladal stod utan chans när man gästade Malmö City och Kirsebergs IP på årets längsta dag. Ett klart vassare hemmalag vann med 2-0 efter att båda målen fallit i andra halvlek. Kulladal kom inte upp i närheten av sin kapacitet och har en del grubblan...

Av 1938 - Onsdag 20 juni 23:00

Omg: 11/22 20juni kl 19 1-0 Tabellplac: 2:a 9:a Form: VOOVV FFVFO Bloggtips: 1 20juni kl 19 2-1 Tabellplac: 7:a 5:a Form: VOFFO FVVVF Bloggtips: 1 20juni k...

Av 1938 - Tisdag 19 juni 21:34

Efter en lysande vår med både juniorlaget och framförallt U-laget har försvarsklippan Nikola Antic blivit uppkallad till A-lagets match mot Malmö City på torsdag. Vilket kvitto för hans insatser på senare tid! Tränare Patrik Påhlsson väljer att kalla...

Av 1938 - Tisdag 19 juni 21:30


Redan torsdag spelar Kulladal ett nytt Malmöderby. Denna gång är det seriesexan Malmö City som väntar ute på Kirseberg i vad som är sista matchen innan serien börjar om. Nykomlingen var för två omgångar sedan inblandade i bottenstriden men via segrar...

Av 1938 - Måndag 18 juni 09:59

Matchfakta Barrikaden - Husie 2-2 (1-0) B: Henrik Nilsson, Oskar Wilkon H: Elias Olsson, Patrick Pedersen Det var dukat för underhållning när de två topplagen Barrikaden och Husie drabbades samman i div 5 västra. Med den matchen vän...

KFF-tipset

Antal inlämnade: 54


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Nästa match

  vs    

                         

Omg 11, div 3 SG

Torsdagen den 21juni kl 19

Kirsebergs IP, Malmö

Föregående match

 0-1   

Div 3 Södra Götaland

Tabell - Div 3 SG
  Lag Ma V O F Mål P
1. Eslöv 10 8 1 1 30-14 25p
2.  LB07 10 7 2 1 18-7 23p
3. Kulladal 10 7 0 3 23-13 21p
4.  IFK Tbg 10 5 3 2 25-19 18p
5. Lödde 10 5 2 3 29-13 17p
6. Malmö City 10 4 3 3 19-23 15p
7. Balkan 10 3 4 3 19-18 13p
8. Höganäs 10 3 4 3 17-16 13p
9. Wormo 10 3 2 5 15-18 11p
10. Tomelilla 10 3 2 5 11-16 11p
11. Dösjöbro 10 0 1 9 9-24 1p
12. Hörby 10 0 0 10 15-49 0p

Lag 1 går direkt till div 2
Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

M Ti On To Fr L S
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13 14
15
16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
<<< September 2017 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se