1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2017

2-2 mot serieledarna för U-laget

Av 1938 - 29 augusti 2017 15:45

 

Matchfakta

Kulladal - IFK Malmö 2-2 (0-0)

K: Markus Swane 2

Ass: Patrik Ingholt 2


Laget


Dominic Cica

-------------------------------

Andreas Pajus

Filip Jönsson

Jörgen Mellberg (c)

Oliver Ohlsson

-------------------------------

Filip Gavran

Stefan Vagic (45)

Patrik Ingholt

Sebastian Hillgren

-------------------------------

Markus Swane

Mattias Andersson


Avbytare:

Felix Påhlsson (45)

Jack Berggrensson

Genti Bulliqi

Ludvig Lindberg


Derbyt mellan Kulladal och gästande IFK Malmö hade mycket att leva upp till efter vårens galna 5-5-möte på Stadionområdet. Det är möjligt att matchen rent målmässigt inte levde upp till vårens tiomålsmöte men i övrigt blev det en högst underhållande U-lagsmatch med en andra halvlek som väl äntligen bara kan benämnas med begreppet: Hawaii-deluxe. Vi tar väl det från början. Håkan Isgren valde att ställa upp med 40-årige legendaren Jörgen Mellberg på mittbacken vilket kom att bli det största utropstecknet i elvan. Det blev således han och mittbackskollegan Filip Jönsson som fick ta hand om IFK Malmös centertank som under hela mötet ställde till det ordentligt för hemmalaget. Högeryttern Sebastian Hillgren får matchens första målchans när han skickar Filip Gavrans förarbete på mål, men inga problem för bortakeepern. Precis som förväntat går mycket av gästernas anfallsspel via den storväxte forwarden och det är också han som ligger bakom lagets första hörna och lagets första avslut som går över. Oliver Ohlsson tog plats som högerback i elvan och följde ofta bra med upp i anfallen, som när han efter tretton minuter testar skott från utanför straffområdet efter Hillgrens fina soloaktion på kanten - skottet tätt utanför stolpen. I nästa anfall är det den andra ytterbacken, Andreas Pajus som är inblandad. Östgöten står för ett fint jobb en bit in på offensiv planhalva och får fram bollen till Mattias Andersson som har ett hyfsat skottläge men inte förvaltar det. Kulladals första hörna i matchen kommer omkring tjugo minuter in. Den ger snart Markus Swane hans första av många målchanser, men avslutet som kommer till efter en "lobbfint" av Patrik Ingholt går utanför. Den andra hörnan man spelar sig till slår Ingo på främre ytan som Gavran letat sig till, men ytterns skott går över. En speciell match för Gavran som ju är åter i Kulladal efter en kortare sejour hos just IFK Malmö. Det syntes att han var revanshsugen matchen igenom. Ett spännande samarbete mellan han och Swane tornades så sakteliga upp ju längre matchen led. Ytterst nära 1-0 är det när Swane rinner igenom och slår sitt inspel på en försvarare som är nära att styra bollen i eget mål men den hamnar istället rakt i målvaktens famn. Ett lurigt distansskott tvingar Dominic Cica till en första riktig aktion där han tippar bollen till hörna. Hörnan rensas effektivt undan av Oliver som vid hörntillfällena placerade sig strategiskt riktigt vid förstaytan. Sen går det snabbt åt andra hållet. Gavran skär in från högerkanten och avslutar något överraskande från svår vinkel, målvakten är dock med och får också hjälp av sin stolpe. Trots att han inte hade lika mycket att göra som sin motståndarkollega var Domme onekligen på tårna vilket han visar när Legendaren pressad av flera motståndare slår en bakåtpass mot honom, det hela får till slut betecknas som en räddning snarare än en rensad bakåtpass. Efter den hörnan får Kulladal ett utmärkt kontringsläge. Matte sätter upp Swane i utmärkt läge men den senare skickar bollen utanför, där ska det vara mål vilket Swane och tycktes medveten om. Istället står sig 0-0 till paus. 

  

Sällan har jag noterat så mycket under en halvlek som igår. Rekordmånga tre helsidor gick åt i anteckningsblocket. Då kan ni ju också ana antalet målchanser under de fyrtiofem minuterna. En i första halvlek hårt jobbande Stefan Vagic går i paus ut mot 01:an Felix Påhlsson. Chanskavalkaden börjar nästan omgående där Swane drar på ett skott från distans, målvakten tappar ut skottet men står sedan för en fin parad när Matte störtar fram. Nästa chans dröjer inte många minuter. En oerhört pigg Gavran drar åter in från kanten och spelar bollen till en fristående Hillgren som skickar den högt över mål. Där måste det vara mål! Hillgren Senior är nära att få ett nervsammanbrott på läktaren. Di Gule bjuder sen Swane på nästa chans. Målvaktens inspark kommer nämligen snabbt tillbaka och sätter Swane i fritt läge, hans avslut får ribban att skallra men otroligt nog ännu inga mål i matchen. Men det skulle komma. Legendaren inleder ett anfall från mittbacken när han slår ut bollen till Gavran på kanten. Gavran slår den vidare till Ingo som hittat ut på vänsterkanten, ett rappt anfall avslut med ett inspel och säkert avslut av Swane till 1-0. Men på nytt kom ett Kulladalssyndrom tillbaka när ledningen bara höll i ungefär en minut. En missad pass av Oliver ger IFK Malmö en autostrada. När det sen ser ut som om Kulladalsförsvaret hittat positionerna igen får högeryttern på ett tjusigt avslut (med fel fot dessutom) när han lobbar in kvitteringen vid bortre stolpen. Det kunde dock varit 2-1 direkt efter det. Ett snabbt inkast av Gavran på offensiv planhalva till Swane, som fint vänder upp och sätter Felle i läge, men den unge mittfältarens avslut går rakt på den utrusande målvakten. Tio minuter efter kvitteringen ordnar gästerna en frispark i fint läge. Fram steppar den redan omtalade anfallaren som elegant placerar in 1-2. Matchen var vänd. Jönsson får ett ypperligt läge för en lika snabb kvittering som IFK:s tidigare, men hans avslut från ett par meter går över (!). Mittbacken kan inte mer än att le åt eländet. Sen har Swane en nick i ribban på en fin vänsterhörna (Gavran?). Kulladal har oerhörd oflyt i perioden och det måste bara kopplas an till bortalagets tränare som efter ett ribbskott av IFK senare i matchen utbrister: "Vilken tur ni har!". Dock bör det nämnas att gästerna inte alls är ofarliga i deras omställningsförsök, mycket tack vare att halva laget stannade uppe och stackars övriga halvan fick uppgift att försvara ledningen. Det höll så klart inte särskilt länge när Swane var i farten. Med kvarten kvar överlistar han målvakten med vänstran i friläge, återigen Ingo som står för framspelningen. Gavran fortsätter ligga bakom mycket i anfallsväg. En fin boll i djupet av Felle blir till ett inspel som precis rensas av IFK. Den följande hörnan slår han perfekt till Matte som slitit sig loss från sin bevakning men dessvärre lobbnickar över. Nere i försvaret blir Jönsson övermodig när han på Baramanér försöker spela sig ur situationen, men hans klack bakåt till en IFK-hörna får han nog förklara i efterhand. Sån tur leder den inte till något. Sen kommer det här ribbskottet från Di Gule. Framspelningen över Kulladals backlinje är riktigt fin och precis. Nu var matchen onekligen inne i Hawaii-deluxe-mode (för någon som eventuellt läser fotbollsreferat för första gången så är Hawaiifotboll alltså när spelet böljar fram och tillbaka, gärna med målchanser för båda lagen som följd). Efter vad som tycktes vara en tillbakapass där domaren väljer att låta spelet fortgå, skickar Domme en utspark mot Swane som lyckas slita sig loss men kommer något ur vinkel. Anfallet rinner ut i sanden. På det blir det sedan ett friläge för gästerna, oklart hur han kunde bli så ren. Men Domme kommer ut perfekt och räddar till hörna. Åt andra hållet samarbetar Gavran och Swane snyggt men sista inspelet ämnat åt Felle rensas iväg av försvaret. Försvararen vågar inte annat än att skicka iväg bollf-n när den närmar sig, vilket i och för sig är förståeligt givet matchbilden. Men när först Jönssons rensning kommit tillbaka och sedan Oliver skickar en ny boll, så sparkar ena IFK-mittbacken hål i luften vilket ger Swane en gratischans. Hans lobbförsök pareras dock av målvakten. Matte har matchens två sista chanser där han först skickar en andraboll högt över och sedan styr, efter Gavrans fina soloraid, en boll decimetern utanför stolpen. En oerhört underhållande match slutar 2-2 och tittar man på tabellen var det inget dåligt resultat för Kulladal. När det kommer till den enskilda matchen hamnar den lätt i en diskussion om sumpade målchanser.  Det är så enkelt att sätter man inte målchanserna förtjänar man inte vinna någon match. Men med det sagt kan Kulladal ta med sig en oerhört fin anfallsfrenesi som bådar gott inför kommande matcher. När vi nu tog poäng av IFK tappade dom serieledningen till Nike och det är just dom som väntar i nästa match som spelas söndag kl 12 i Lomma. 


Matchens spelare

Sebastian Hillgren. "Hille"gjorde egentligen bara en miss i hela matchen och det var avslutet i början på andra som skickar över mål i fritt läge. Det lär ha grämt honom en tid efter men då ska han istället vara medveten om vilket kanonmatch han gör i övrigt. Han bidrar med fart och fläkt och fint hemjobb matchen igenom. Öva avslut kan man göra hela karriären men hans övriga attribut är inget som kommer på beställning. Ytterst spännande framtidsspelare. 


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Måndag 10 dec 13:15

Lag Spelare IN Spelare UT Tränare Balkan   Daniel Jovanovic (LB07) Firah Sahan (3) FC Trelleborg   Simon Magnusson (Lilla Beddinge)Thom Nilsson (Vellinge FF) Esbjörn Berghult (ny) Flagg Rasmus Nilsson (IFK Tbg)Oskar Axb...

Av 1938 - Måndag 10 dec 12:35

Tre säsonger blev det i Kulladalströjan för Sebastian Rask. Nästa säsong spelar han i LB07. Rask lämnar bakom sig ett fantastiskt målsnitt där han gjort 43 mål på sina 56 seriematcher för klubben, därtill kan läggas 33 framspelningar, ett otal matche...

Av 1938 - Söndag 9 dec 17:00

OBS! Kl 18.30 även torsdag i vecka 50. Vecka: 50   10/12-16/12     Dag Aktvitet Plats Tid Praktisk info Måndag -       Tisdag Träning Kulladals IP  kl 18.30-20  Konstgräs  Onsdag -       Torsdag T...

Av 1938 - Lördag 8 dec 18:45

(A) Träningsmatcher MM Spelare Ma Min Mål Ass
Gula Röda Mvp   Ma Mål Ass Gula Röda Mvp Andr
é Grahovac  1 36                         An
tonio Pavlovski 1 36              0 (1)     1     ...

Av 1938 - Lördag 8 dec 18:30

Kulladal förlorade årets sista match när man hemma på IP tog emot nyblivna div 2-laget Eslöv i en träningsmatch. Man hängde med bra i första halvlek som man också vann med 1-0 efter att Erik Björkman nätat sjutton minuter in i matchen, framspelare de...

Reklam

Nästa match vs ?                     

 

Nils Holgersson Cup

Tabell

KFF-tipset

Antal inlämnade: 32


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se