1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2017

Kulladal kvar på perrongen när topptåget gick

Av 1938 - 27 augusti 2017 01:45

Kulladal hade behövt en seger i eftermiddagens hemmamatch mot Nosaby för att förbli en outsider i den absoluta toppstriden. Men när domaren blåste för full tid var det gästerna som gick segrande ur striden med 2-1. Julian Grozdanovski gav Nosaby ledningen efter en kvart när han efter en mottagning skottfintade innan han placerade bollen invid stolpen. Innan dess hade Markus Swane haft ett skott som precis seglade förbi stolpen. Nosaby fick sen en perfekt start på andra när man efter ett par minuter utökar genom Karl Rydhög. Anfallet är snyggt och börjar ända nere från mittbacken som elegant styr ut en yttersida på kanten, ändå känns det som det kunde undvikits från Kulladalshåll. Dennis Rickbo visar fortsatt fin form när han bara fem minuter senare reducerar på Joakim Söderlunds inspel från högerkanten. En snygg aktion från yttermittfältaren som med högran petar in sitt sjätte mål för säsongen och femte på fyra senaste matcherna. Kulladal satte in en kvitteringsjakt som ständigt blev avbruten av snabba Nosabyomställningar och farliga lägen. Det blivande div 2-laget, vill jag hävda, har en offensivfrenesi som är på tok för bra för denna serien. Till skillnad från tidigare möten kändes det också som om man stängt till bakåt. Kulladal gav åtminstone det en chans och var till exempel oerhört nära med Eddie Ekblads fina frispark som gick rakt mot krysset men där målvakten står för en fin räddning. Nosaby vinner en underhållande tillställning och Kulladal tvingas dessvärre inse att man inte riktigt räcker till för att utmana om en plats i div 2 - men fick trots allt bekräftat för sig att man är däruppe och nosar, både idag och under säsongen som helhet. Nu får alla krafter riktas mot att spela till Kulladal dess bästa placering på 2000-talet, vilket förhoppningsvis inte tas lättvindigt. Joakim Söderlund tvingades tyvärr utgå med en kraftig fotstukning och riskerar någon/några match-(ers) frånvaro. 

  

Matchfakta

Kulladal - Nosaby 1-2 (0-1)

0-1 Julian Grozdanovski (15) 0-2 Karl Rydhög (47) 1-2 Dennis Rickbo (51)

Assist K: 1-2 Joakim Söderlund 

Varningar K: Sebastian Rask (2), Markus Swane (5), Eddie Ekblad (1), Dennis Rickbo (2)


Laget


Calle Nelin

--------------------------

Eddie Ekblad (c)

Daniel Jansson

Calle Stenberg

Joakim Söderlund (70)

--------------------------

Martin Persson (77)

--------------------------

Dennis Rickbo

Filip Ahlström

Johan Mellqvist

--------------------------

Sebastian Rask

Markus Swane


Avbytare:

Dominic Cica (mv)

Jörgen Mellberg (70)

Patrik Ingolt (77)

Filip Jönsson

Tim Rickbo


Så var matchen

Matchen blev en halvtimme försenad på grund av att motståndarna och assisterande domarna hamnade i bilkö på vägen till Kulladal. Huvuddomarens nonchalans kring beslutet och det faktum att Kulladal först gick ut för att värma upp och sen fick gå in igen skapade frustration. Det påstods att man försökt nå vårt kansli (!) istället för kontaktpersonen (undertecknad) som står på SvFF:s hemsida. Vi fick istället reda på det hela en kvart in på vår genomgång. Knappast gynnsamt läge för oss. Huruvida det faktiskt påverkade matchen får spelarna svara på men irriterande none-the-less. När matche väl dragit igång är det Sebastian Rask som får första chansen. Johan Mellqvist räddar bollen från att gå ut över linjen i förstaläget och det hela leder till en chans för Rasken som dock avslutar över. Nosabys första chans har Julian Grozdanovski som i duell med Daniel Jansson lyckas komma till avslut, men även det går över. Sen har Markus Swane det i ingressen ovan nämnda skottet som går tätt utanför högra stolpen. Anfallet är snyggt från start där Joakim Söderlund lyckas lätta en halvsvår passning till Johan som med en yttersida prickar Swanen som tar emot och sedermera kommer till avslut. Istället går ledningen till Nosaby. Ett vänsterinlägg tas emot snyggt av nämnda Grozdanovski som kyligt skottfintar innan han placerar bollen invid vänstra stolpen. Omgående är Rasken sen nära att stressa till sig en kvittering men bortaförsvaret har flytet med sig när hans block på försvararens rensning studsar rätt i famnen på målvakten Christoffer Eklund. Däremellan har Calle Nelin i målet hunnit med en halsdrypande dragning i eget straffområde. Pålle ryter ifrån ordentligt när det från Kulladalshåll är knäpptyst vid Nosabys långa inkast från höger. Inkastet blir till hörna och hörnan ger så småningom ett helt okej volleyläge på bortre, som gästerna skickar över. Rasken har Kulladals nästa målchans. En boll från högerkanten (Söder?) försöker nickas på mål av Filip Ahlström men hans nick blir istället till en skarv till Rasken som från svår vinkel avslutar, tvingar målvakten till en retur rakt ut men försvaret hinner rensa innan nästa Kulladalare är på plats. Stundtals imponerad över hur Nosaby fyller på med flera spelare i sina anfall och att man vågar göra det. Vid ett tillfälle störtar tre-fyra spelare in i offensivt straffområde när det kommer ett inspel från höger, dessbättre för Kulladal går volleyavslutet metern ovanför ribban. Bruce får en enligt honom själv lättvindig hörna sedan han misslyckats få Zambrottas inlägg på mål. Den leder inte till något. Sen spelar man sig till en ny efter en stark press av Rasken mot deras vänsterback Boris Bozic och ett blockerat inspel av Bruce. Men fasta situationer hade Kulladal svårt att göra sig gällande på överhuvudtaget. En vid insparkar oerhört petig domare fick mothugg från båda håll när han flera gånger påpekade att bollen rullade eller låg en centimeter över linjen. Där förordar jag lite flyt i spelet och då kan de pyttesmå fördelarna som fås kvitta. Värre då när man tjuvar flera meter på inkast. Precis innan halvtid har Nosaby en nick i stolpen, återigen ett resultat på en snabb omställning. Men 0-1 står till paus. 


Knappt har publiken hunnit käka upp Ullas kanelbullar innan Nosaby utökar ledningen till 2-0 två minuter in på andra. Från egen planhalva lyckas en defensivspelare (vågar inte säga om det faktiskt var en mittback) få ut en yttersida till vänsterkanten. Via den lyckas man sedan komma ner mot kortlinjen, spela in bollen till Karl Rydhög som fintar bort Kulladalsförsvaret innan han enkelt placerar in bollen. Det dröjer inte alls långt efter avspark innan man är framme igen, alldeles för lätt får man ta sig fram mitt i banan - men Calle Stenberg står för en viktig klassbrytning precis när spelaren ska avsluta. Istället är det Kulladal som får in i snabb reducering. Efter en tid uppe i högra offensiva hörnet går bollen tillbaka till Söder som på ett slår in bollen mot Dennis Rickbo som står och fiskar strax utanför straffområdet, i en snygg aktion lyckas han få med sig bollen och peta in 1-2 - med högran. Huvud, vänster, höger - Ramsey kan göra mål med allt. Om man befarade en nergång i energi efter det potentiellt mentalt nedbrytande 0-2-målet precis efter paus, så gav det här målet så klart motsatt effekt. Swanen får äntligen lite bollar att jobba med. En nickskarv landar sånär framför Rask men bryts av ena mittbacken. Minuten efter ordnar han hörna. Nosabys tränare blir överraskande "uppvisad på läktaren" efter en i mitt tycke mild klagan. Även om Kulladal spelar sig till fler besök på offensiv planhalva är det ständigt med ett omställningshot från Nosaby över sig. Som när dom lyckas komma runt på vänsterkanten och Kulladal har flyt när inspelet löper igenom straffområdet. Efter slit utanför straffområdet får Bruce med sig en frispark i fint läge. Zambrotta stiger fram och slår den välplacerat mot målvakten vänstra kryss, men målvakten står för en av säsongens svettigaste räddningar på Kulladals IP när han räddar. En ordentlig fotstukning tvingar Söder till byte med tjugo kvar. Jörgen Mellberg kommer på plan. Robin Lindskog får en gratischans sedan Zambrotta spelat bort bollen i fel läge, men avslutet lämnar mer att önska. Sen kommer Rasken och Swanen till, men istället för att passa väljer den förstnämnda att avlossa vänstran. Liknande läge som innan då Ramsey hade läge att spela Rasken men valde att avsluta. Patrik Ingholt in mot Martin Persson med kvarten kvar. Daniel Jansson ropar på anfallarna för ökad intensitet vilket får direkt effekt när Rasken ordnar frispark nära hörnflaggan. Men det hela leder bara till ett kontringsläge för gästerna, men det hindras effektivt att ett superbt hemjobb av Legendaren. En livsfarlig klackning i blindo i eget straffområde av Johan ger Nosaby ett jätteläge att stänga matchen men avslutet från nära håll letar sig över. Rasken söker straff men blir synad av domaren som varnar anfallaren för filmning. Istället får Nosaby en ny stor chans att avgöra men Calle mv tar resolut bollen av den i friläge komne anfallaren. Snart blåser domaren för full tid. Kulladals första förlust sedan maj månad är ett faktum. 


Matchens spelare

Joakim Söderlund. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Perry

27 augusti 2017 15:01

Mycket bra genomförd match av KFF. Håller på att skissa på en arbetsbeskrivning för kommande säsong så man inte stannar på perrongen en gång till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Måndag 10 dec 13:15

Lag Spelare IN Spelare UT Tränare Balkan   Daniel Jovanovic (LB07) Firah Sahan (3) FC Trelleborg   Simon Magnusson (Lilla Beddinge)Thom Nilsson (Vellinge FF) Esbjörn Berghult (ny) Flagg Rasmus Nilsson (IFK Tbg)Oskar Axb...

Av 1938 - Måndag 10 dec 12:35

Tre säsonger blev det i Kulladalströjan för Sebastian Rask. Nästa säsong spelar han i LB07. Rask lämnar bakom sig ett fantastiskt målsnitt där han gjort 43 mål på sina 56 seriematcher för klubben, därtill kan läggas 33 framspelningar, ett otal matche...

Av 1938 - Söndag 9 dec 17:00

OBS! Kl 18.30 även torsdag i vecka 50. Vecka: 50   10/12-16/12     Dag Aktvitet Plats Tid Praktisk info Måndag -       Tisdag Träning Kulladals IP  kl 18.30-20  Konstgräs  Onsdag -       Torsdag T...

Av 1938 - Lördag 8 dec 18:45

(A) Träningsmatcher MM Spelare Ma Min Mål Ass
Gula Röda Mvp   Ma Mål Ass Gula Röda Mvp Andr
é Grahovac  1 36                         An
tonio Pavlovski 1 36              0 (1)     1     ...

Av 1938 - Lördag 8 dec 18:30

Kulladal förlorade årets sista match när man hemma på IP tog emot nyblivna div 2-laget Eslöv i en träningsmatch. Man hängde med bra i första halvlek som man också vann med 1-0 efter att Erik Björkman nätat sjutton minuter in i matchen, framspelare de...

Reklam

Nästa match vs ?                     

 

Nils Holgersson Cup

Tabell

KFF-tipset

Antal inlämnade: 32


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

  

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se