1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2017

Kulladal spräckte serieledarnas förlustnolla med en prickfri insats

Av 1938 - 6 augusti 2017 21:30

Den 17maj 2008 kom Kulladals senaste seger mot Olympic i seriesammanhang - innan idag vill säga. Via en fantastisk laginsats blev Kulladal första lag att slå dom grönklädda denna säsong. Efter en jämn första halvtimme med visst övertag för gästerna kom hemmalaget in i det då ytor började frigöras på mittfältet. Lagen skapade några bra chanser, Kulladal främst via Sebastian Rask men 0-0 stod sig halvleken ut. Kulladals fantastiska frenesi i början på andra gav utdelning när Dennis Rickbo vispade in sitt andra säsongsmål med en timme spelad, framspelad av Markus Swane. Målet gav laget ännu mer energi och Martin Persson formligen borrade in trepoängaren när han med en projektil skickade bollen från tjugofem meter rätt upp i krysset med kvarten kvar. Säsongens mål på Kulladals IP. Nyinhoppande Jörgen Mellberg med framspelningen efter bara tre minuter på plan. Innan målet hade Olympics ena innermittfältare dragit på sig två gula och således blivit utvisad. Är det något Kulladal saknat över säsongen är det en stark insats utan några svackor över nittio minuter, det fick rekordpubliken på idrottsplatsen se idag. Att laget var taggat är ett grovt understatement, det märktes långt innan avspark och in över segersången efter. Spelarna bar med stolthet upp klubbmärket på tröjan. Inte heller att förglömma tränarnas taktiska färdigheter som i allra högsta grad var med och fällde avgörandet (innehållet behåller vi naturligtvis i omklädningsrummet). Vi fick också en debutant i Patrik Ingholt som hoppade in mot Sebastian Rask med tretton kvar. Med segern skapade Kulladal inte bara skön distans till botten utan klättrade även upp på en tillfällig tredjeplats i en minst sags haltande tabell. Magiskt Kulladal!

  

Matchfakta

Kulladal - Olympic 2-0 (0-0)

1-0 Dennis Rickbo (59) 2-0 Martin Persson (74)

Assist K: 1-0 Markus Swane, 2-0 Jörgen Mellberg

Varningar K: Primus Swenson (2), Markus Swane (4)


Laget


Calle Nelin

------------------------------

Eddie Ekblad (c)

Calle Stenberg

Daniel Jansson

Joakim Söderlund

------------------------------

Dennis Rickbo (83)

Primus Swenson

Martin Persson

Tobinho Sjöbäck (71)

------------------------------

Sebastian Rask (77)

------------------------------

Markus Swane


Avbytare:

Jörgen Mellberg (71)

Patrik Ingholt (77)

Tim Rickbo (83)

Filip Jönsson


Så var matchen

Det fanns vissa farhågor att det liksom i våras skulle bli en regnpräglig tillställning även denna gång, men regnmolnen släppte sitt vatten lagom till lagens samlingar. Däremot rätt bra med vind gav Kulladal motvind i första och medvind i andra. Filip Ahlström lämnade återbud på förmiddagen innan match, samma förkylning som höll honom borta från träningen i torsdags. Men Pålle och Ralf körde på materialet man hade. En viss ändring gjorde gentemot vårens framgångsrika formation där det istället blev 4-4-1-1 med Sebastian Rask som släpande bakom Markus Swane. Men överhuvudtaget var de främre fyra (med yttrarna) flytande över sina positioner matchen igenom. Olympics högerytter Samuel Gebru har ett första genombrott i matchen, men stoppas upp av ett fint hemjobb av Dennis Rickbo. Hörnan blir inte till något. Gästerna är bättre inledningsvis, lagkapten Eddie Ekblad är inte nöjd med sina lagkamrater: "Dom bara ställer sig" och hänvisar till att dom är nöjda med att bara gå dit till situationerna istället för att gå in där. Efter en kvart har Olympic i frispark som Primus Swenson tvingades att ta, men samme Gebru skickar den över i medvinden. Sen får hela seriens skyttekung Gabriel Steven ett plötsligt läge sida vid sida med Calle Stenberg men halvvolleyn når trädtopparna längs idrottshallen. Olympic har även hyfsat hot med sina långa inkast där mittbacken Isak Jönsson kastar långt så fort bollen går ut på offensiv planhalva. Vissa problem fick Kulladal när han gjorde det andra gången men skarven vid förstastolpen möts inte av någon framför mål och hemmalaget kan rensa. Den reslige mittbacken har sedan en nick med ordentlig fart på när Olympic har frispark en bit in på Kulladals planhalva, men nicken går över. Även om Kulladal på intet sätt var tillbakatryckta kändes det skönt när man äntligen började få igång några anfall. Ett minitryck ger två halvbra inlägg och på det två halvbra chanser, men varken Söders inspel eller Tobinhos in-nick möts upp av några Kulladalare i straffområdet. På det spelar Olympic till sig en kontring, men Calle Stenberg gör det hur bra som helst när han i stort sett bara väntar ut anfallaren Gabriel Steven och sedan får hjälp av övriga försvaret. Sen är det Kulladals tur igen. Efter fin upprullning slår Swane en perfekt boll in mot Rask som framför mål lyckas få bollen över - inte så lätt aktion som det låter då bollen kommer något bakom och han tvingas slänga sig efter den. Desto bättre skulle han gjort det på nästa högerinlägg som han nickar rakt på målvakten men då har assisterande vinkat för offside. Kulladal är inne i en bra period. Primus Swenson kommer rättvänd och slår en yttersida mot Swane som kommer loss, men i duell med en utrusande målvakt för dålig träff. Försvaret får tag i bollen. Precis innan paus tilldöms Kulladal en frispark sedan Tobinho blivit tacklad i ryggen av högerbacken Kevin Robert. Frisparken på vänsterkanten slås riktigt bra av Rask, studsar precis innan målvakten och ställer till oreda i Olympicförsvaret som dock får iväg bollen. Swane avslutar anfallet med ett skott i burgaveln. 0-0 står sig halvleken ut. 

  

Kulladal sätter direkt sin prägel på andra när man pressar Olympicförsvaret med Axel Håkansson i spetsen, det leder till att Swane snart får ett skottläge men när han ska skjuta kommer mittbacken tillbaka och bryter snyggt. Kulladal lever halvfarligt när Martin Persson missar i sin spelvändning men Stenberg räddar upp det hela - inte första gången idag - när han nickrensar. Sen är det Kulladals tur igen. Joakim Söderlund sticker upp från sin högerback, otänkbart i första får våra ytterbackar, och slår ett inlägg som dimper ner till Rask på borte stolpen. Kulladals skyttekung gör det jättebra när han felvänd lyckas få in bollen framför mål, men återigen är det tomt på Kulladalare i staffområdet. Men Kulladal fortsatte köra på. Publiken började nog vittra morgonluft när Zambrotta drar till från distans och tvingar målvakten Carlos Mendoza till en fin räddning, fint förarbete av MP som hittade Swane utanför boxen och Swane som i sin tur la upp till vänsterbacken. Återigen ger en hög press Kulladal en chans, och denna gång skulle det dessutom resultera. Swane får tag i bollen och sätter Ramsey i fint läge, vänsteryttern gör en svag mottagning men lyckas lägga bollen till rätta innan han överlistar keepern. Ramseys andra mål, första målet var ju den läckra frisparken mot Eslöv hemma (3-2). Som vanligt är laget sårbart precis efter målet. Gabriel Steven vinner en duell med Stenberg, men får inte på något vidare avslut sen. Calle Nelin kan enkelt samla upp. I samband med situationen får Stenberg sig en smäll mellan benen vilket tvingar Ralf till en löprunda. Stenberg är dock snart tillbaka på plan. Kulladals anfallspel i andra är riktigt. Fina uppbyggda anfall hela vägen från försvaret, som det när Söder spelar Tobinho på högerkanten, han i sin tur vidare till Primme som spelar till Ramsey som hittar Swane - det hela leder "bara" till hörna men anfallet symboliserade desto mer, trots allt vågade och kunde man rulla upp obesegrade serieledarna. Zambrottas hörna är också den bra, Raskens språngnick desto sämre. Ännu bättre nickläge har sedan Ramsey, bland annat sedan en urstark nickskarv av Tobinho på högerkanten och sedermera inspel av Swane. Vellingeligan får hem och öva nickar får vi väl ändå konstatera. Desto bättre framspelning mot Swane sen av lillebror Rickbo som fått bollen av Zambrotta, men Swane hinner inte före målvakten som skickar bollen över sidlinjen. Sen följer en situation där Olympics kvitteringsjakt får sig ett avbräck. Innermittfältaren Joshua Izuchukwu blir oerhört irriterad på domaren och drar på sig två gula inom kort tid och blir utvisad. Jörgen Mellberg entrar plan för Kulladal och Tobinho går ut. Gästernas motgångar stannade inte vid det röda. Efter bara tre minuter på plan lägger Legendaren en bakåtpass till MP som tackar för silverfatet med en riktig smällkaramell som borrar in sig i vänstra krysset. Wow! Olympic försöker via en frispark men Gigi i målet får bollen på sig. Med tretton kvar kommer Patrik "Ingo" Ingholt på plan när Rasken byter ut. Smålänningen har bara varit på plan några minuter när han får en utmärkt chans att göra 3-0, men det missade avslutet på Legendarens inspel blir istället en perfekt pass till Swane som bara ska lägga in bollen när Kevin Robert står för en uppoffrande räddning på mållinjen. Ramsey får kramp och storebror Tim Rickbo får komma in på mitten (Ingo ut på kanten). Särskilt nära en reducering är aldrig Olympic och Kulladal kan snart fira in en oerhört efterlängtad trepoängare mot Lindängelaget då man alltså inte slagit dom på över nio år i serien. Kulladal är nu uppe i sex raka utan förlust (sju med Malmömästerskapens final). Nästa match redan på fredag då vi åker till Borgeby.


Matchens spelare

Martin Persson. Målet i sig självt hade varit nog för att ge innermittfältaren utnämningen. Men han var en gigant på mitten matchen igenom tillsammans med Primus Swenson. MP spelade som i fornstora dar. Clarence Seedorf-projektilen var som timjan på grodlåren. 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Perry

6 augusti 2017 19:49

Tack Pålle och Dina grabbar för en otroligt bra match. Huruvida det blev publik rekord får vi veta när Spolle och nisse har räknat pengarna. Men korv försäljningen går bra och många undrar var man köper korven ifrån.

1938

6 augusti 2017 19:57

Alfred Johansson så klart!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Fredag 3 juli 11:53

Ja då kan vi summera en vårsäsong som slutade med avancemang till MM-final och en seger av två i serien. Med tanke på alla träningstimmar som ligger bakom en något klen utdelning men med tanke på förutsättningarna en mer än godkänd utdelning. Jag ska...

Av 1938 - Torsdag 2 juli 12:12

Kvartsfinaler: Kulladal - Croatia 1-0 Balkan - Rosengård FF 2-0Bellevue - LB07 4-4, 4-2 efter straffarBosnien/H - Ariana 0-0, 4-5 efter straffar   Semifinaler: Bellevue - Balkan 1-0Ariana - Kulladal 1-1, 3-4 efter straffarFinal:Kulladal - B...

Av 1938 - Torsdag 2 juli 12:00

(A) TM MM Spelare Ma Min Mål Ass Gula Röda
Mvp   Ma Mål Ass Gula Röda Mvp Aleksander Jovanovic 1 45              1           A
min Mohammed (1) 21                         A
ndré Gra...

Av 1938 - Onsdag 1 juli 00:00

  Kulladal spelade ikväll till sig en plats i finalen av Malmömästerskapen efter en dramatisk seger mot Ariana. En jämn tillställning slutade mycket riktigt oavgjort efter att Ariana kvitterade Markus Swanes ledningsmål med tjugo kvar. Det var annar...

Av 1938 - Måndag 29 juni 22:00


Som sista match innan sommaren möter Kulladal div 4-laget Ariana i den sedan tidigare uppskjutna semifinalen i Malmömästerskapen. I potten ligger ett finalmöte med Bellevue som överraskande slagit ut både LB07 och Balkan på vägen dit. Ariana och Kull...

Reklam

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Nästa match

KULLADAL - ASARUM

TRÄNINGSMATCH

LÖRDAGEN DEN 25JULI KL ??

KULLADALS IP, KULLADAL

Tabell

Malmömästerskapen, Grupp B

Plac Lag Ma V O F Mål P
1. Kulladal 3 3 0 0 7-3 9
2. Ariana 3 2 0 1 8-7 6
3. Lilla Torg 3 1 0 2 7-7 3
4. Flagg 3 0 0 3 1-6 0

Kulladal och Ariana vidare till kvartsfinal

 

Div 3 SG 

  

1:an till div 2
2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Föregående match

Semifinal, MM
Ariana - Kulladal 1-1 (0-0)
K: Markus Swane
Ass: Tobias Olsson

Straffar:
0-1 Felix Påhlsson
2-2 Antonio Pavlovski
2-3 Markus Swane
3-4 Robin Svensson

Matchreferat

http://1938.bloggagratis.se/2020/07/01/11676652-kulladal-i-mm-final-rafa-stor-hjalte/

Länkar

Fotboll på tv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13
14 15 16 17
18
19 20
21 22 23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se