1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 28 juni 2017

Rask hattrickhjälte i första starten sedan 13maj!

Av 1938 - 28 juni 2017 22:15

Kulladal avslutade våren på bästa sätt när man slog Malmökollegan Hyllie med klara 4-0 på tisdagskvällen. I sin första match från start på över sex veckor blev anfallaren Sebastian Rask stor matchhjälte när han satte tre av målen. Snacka om att Kulladals anfallare är heta just nu. Redan nu är Rask uppe i fler mål än han gjorde under hela förra säsongen. Första målet kom på straff redan efter elva minuter sedan Mattias Jurlander blivit fälld. Sen satte Primus Swenson sitt första senior-seriemål i karriären när han prickade in 2-0, framspelad av Rask - en fin avslutning på en fantastisk vår av den unge mittfältaren. Anfallet till 2-0 var fint då bollen gick som på ett snöre hela vägen, mer detaljerad beskrivning i referatet sen. Andra halvlek inledde Hyllie klart bäst innan Sebastian Rask lyckades kontra in 3-0 elegant framspelad av inhopparen Dennis Rickbo. Vellingeduon ordnade sedan också fyran fem minuter före full tid. Till skillnad från hemmamötet lyckades Kulladal stänga tillställningen på ett tillfredsställande sätt och även om Hyllie ägde mycket boll under andra halvlek så kändes segern aldrig riktigt hotad. Marcus Sandén och Calle Stenberg spelade mig veterligen för första gången mittlås tillsammans och gjorde det med bravur. De många förändringarna i startelvan påverkade inte överhuvudtaget vilket känns oerhört glädjande inför en slitsam höst. Nollan bakåt var för övrigt lagets tredje för säsongen. Med vinsten går Kulladal upp på en fjärdeplats i tabellen, det är faktiskt lagets bästa placering i seriesystemet sedan - hör och häpna - 2006! Det är definitivt något att ta med sig in i sommaruppehållet och sen ska vi inte glömma Malmömästerskapet. Summa summarum, en klart godkänd vår.

 
Matchfakta
Hyllie - Kulladal 0-4 (0-2)
0-1 Sebastian Rask, straff (11) 0-2 Primus Swenson (30) 0-3 Sebastian Rask (72) 0-4 Sebastian Rask (85)
Assist K: 0-1 Mattias Jurlander, 0-2 Sebastian Rask, 0-3 Dennis Rickbo, 0-4 Dennis Rickbo
Varningar K: -

Laget

Dominic Cica
----------------------------
Eddie Ekblad (c)
Calle Stenberg
Markus Sandén
Joakim Söderlund (80)
----------------------------
Martin Persson (80)
----------------------------
Mattias Jurlander (66)
Johan Mellqvist
Primus Swenson
Tobinho Sjöbäck
----------------------------
Sebastian Rask

Avbytare:
Jimmie Andersson (mv)
Dennis Rickbo (66)
Andreas Pajus (80)
Tim Rickbo (80)
Jörgen MellbergSå var matchen
Pålles huvudbry skapade av de många bortfallen inför match slutade i ett helt nytt mittlås i Calle Stenberg och Marcus Sandén, Dominic Cica startade mellan stolparna, vidare var Joakim Söderlund tillbaka på högerbacken, Tobinho Sjöbäck ersatte Jörgen Mellberg till höger och sen startade Sebastian Rask äntligen en match igen då han blev ensam forward i den just nu så välfungerande 4-1-4-1-uppställningen. Omkring hälften av laget var kvar jämfört med Dösjöbromatchen i förra veckan. Hyllie har den bästa starten av matchen där man redan efter fem minuter skapat ett par hörnor men ingen särskilt farlig för Kulladalsförsvaret. Istället var det gästerna som skulle ta ledningen i sitt första ordentliga anfall i matchen. Elva minuter har gått när lagkapten Eddie Ekblad drar upp en cross mot Mattias Jurlander på vänsterkanten. På sedvanligt manér störtar yttermittfältaren mot straffområdet där han får viss hjälp av Primus Swenson innan han själv blir fälld i en slags andravåg. Noterbart att Julle blir fälld med nosen mot eget mål. Hursomhelst blåser domaren straff. Fram kliver Rask som ju missade i lagens förra möte. Inga misstag denna gång dock och 0-1 på resultattavlan. Säkerligen ett skönt mål för Rask som förvisso hunnit med ett par assist sedan comebacken men som nu fick sätta sitt första mål på sex veckor. 1-0 kunde lätt har varit 2-0 bara minuterna senare då Tobinho påpassligt ser att Rask är på väg i djupet men anfallaren lyckas inte tajma mottagningen lika väl som löpningen och Hyllieförsvaret hinner reda ut det hela. Sen blir det rabalder nära Kulladals kortlinje när det slår slint hos en hemmaspelare som slår till en liggandes Söder, domaren nöjer sig med gult kort och det ska vänsteryttern vara oerhört glad för. Hyllie är inte alls ofarliga i anfallsväg, vilket påtalades både inför match och i paus. Stenberg står för en viktig brytning som sistagubbe när dom grönsvarta lirkat i en boll i djupet. Viktigt. Det är efter en inspark bollen kommer tillbaka och i brist på luftstarka spelare kring mitten var det ett återkommande tema - främst i andra halvlek. Desto bättre gick det när laget försökte rulla upp bollen längs marken. Ett fint anfall som så småningom skulle leda till 2-0 startar nere från mittbackarna innan Tobinho snart får bollen, crossar den ut till vänster till Julle - överraskande nog passar yttern sedan in den till Rask på ett varpå anfallaren vrider om och elegant hittar Primus Swenson som skickar in bollen i mål. Som nämnt var det Primmes första mål i serien (hans första tävlingsmål kom ju i MM) även om man där får flika in att domaren (felaktigt?) gav honom reduceringsmålet mot Olympic i maj månad. Bloggen väljer iallafall att bokföra detta som det första. Innermittfältaren är sedan nära ett andra när Julle återigen haft kul på vänsterkanten och hittat in, målvakten parerar Primmes avslut. Innan paus turas lagen om att ha några hörnor men ingen av dom är särskilt farliga.

 
Med två tappade 2-0-ledningar under säsongen var det föga överraskande det snacket handlade om i paus. Fotboll och livet i allmänhet går ut på att lära sig av sina misstag. Liksom mot Dösjöbro tyckte jag mig se ett Kulladalslag som blev överdrivet passivt. Nånstans måste vi hitta ett mellanting mellan toksatsning för 3-0 och att bara backa hem. Efterhand blev det mellantinget verklighet men först efter att Hyllie fått äga väldigt mycket boll på offensiv planhalva och vunnit de allra flesta dueller kring mittplan första femton-tjugo minuterna. De ovan nämnda insparkarna blev ofta uppätna av grönsvarta spelare. Någon på bänken kallar Kulladals spel "duttit". Hyllies första målchans är ett skott från vänster som går metern över, Domme tycks ha god kontroll på avslutet. Efter att Johan Mellqvist likt Denilson haft uppvisning på högerkanten slarvar Rask i tillbakaspelet och Hyllie får till en god möjlighet. Skottet enhandsräddas av Domme men returen dimper ner nära högra stolpen och där kommer Söder som en räddande ängel och slår till hörna. Hyllie har många bollar nära straffområdet men allt som oftast har man alldeles för bråttom i avsluten som när nr 20 kommer loss till höger och drar till direkt istället för att läsa av omgivningen. Hyllie satsade en hel del på en reducering vilket är en förklaring på att Kulladal blev tillbakatryckta. Men med det kom också kontringslägen. Martin Persson skickar iväg en boll, lite på måfå och när mittbacken sedan missar kommer Rask helt ren med målvakten - avslut i stolpen! Det skulle komma fler och det efter ett byte med tjugofem kvar där Dennis Rickbo löper på banan - Julle utgår med ljumskkänningar. Stenberg står för en i mängden viktiga undanrensningar från mittbacksparet när han slår ut ett inlägg till hörna. Sex minuter har Ramsey (Dennis då) varit på plan när han skickar en perfekt djupledsboll till Vellingekollegan Rask som i liknande läge som det han skickade i stolpen nu sätter i bortre till 3-0. Nu kändes segern nära och då fick ett delmål bli att hålla lagets tredje nolla för säsongen. En som mer än gärna ville nå det var Domme som står för en snygg räddning sedan Hyllie kommit loss i bortre (högra) delen av straffområdet. I en ny kontring sätter Tobinho inhopparen Ramsey i fint läge men vänstermittfältaren får inte på avslutet som målvakten mer eller mindre kan plocka upp. Dubbelbyte med tio minuter kvar. Efterlängtad comeback av Tim Rickbo när han ersätter MP på mitten och efterlängtad speltid för Andreas Pajus som ersätter Söder på högerbacken. Efter bytet går Tobinho in i mitten, möjligtvis för att försöka vinna den fysiska kampen där och Primme ut till höger. Sen byter han och Ramsey kant likt Robbery i Bayern. Sen får Kulladal äntligen tag i bollen högre upp i plan när den når Andreas, han spelar in till Tobinho som osjälviskt sätter Rask i fint läge för ett hattrick och långt ifrån är det inte när skyttekungens lobbförsök i bortre touchar ribban. Det är också rätt nära när Kulladal kommer med många man och Tobinho rundar en utrusande målvakt, men inspelet mot trion i straffområdet blir snävt och hindras av en hemmaförsvarare. 4-0 skulle ändå komma med fem minuter kvar. Stenberg ropar "vänta, vänta" till Ramsey som står vid hörnflaggan innan han tar en sprint mot främre ytan, men dit har även Rask löpt och det är han som lyckas skarva bollen som så småningom går i nät. Rask, nu uppe i nio säsongsmål, borde även blivit fyramålsskytt när han elegant framspelad av Primmes yttersida överspelar målvakten och sedan bara har att raka bollen i nät - men missar i avslutet varpå bollen går i stolpen innan den rensas. Det målet får han spara till hösten. Matchen slutar i Kulladalsseger 4-0, andra raka segern och sjätte raka utan förlust. 

Matchens spelare
Sebastian Rask/Marcus Sandén. Efter att ha legat bakom samtliga mål vore det märkligt att comebackande (från start vill säga) skyttekungen inte är med under denna rubrik. Det faktum att han kunde blivit femmålsskytt kan man se olika på men näsa för mål det har onekligen den gode Rask som alltid känns på plats när bollen närmar sig. Det är fantastiskt kul att när hattrickhjälten från förra matchen, Markus Swane, inte är med så kommer nästa anfallare in och sätter ett. När hade Kulladal en sådan duo senast? Likväl vill bloggen lyfta fram en strålande insats av mittback Marcus Sandén. Betänk att härföraren inte startat en match på år och dag och gör det som om han inte gör annat om veckorna. Var tillsammans med Stenberg (Tobinho kanske) egentligen en av få Kulladalare som inför match kunde matcha Hyllies största i luftrummet vilket han också gjorde. Mackan/Stenberg rensade upp bra i eget straffområde. Lyx att ha detta sparkapital. 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Fredag 22 juni 13:45


Kulladal stod utan chans när man gästade Malmö City och Kirsebergs IP på årets längsta dag. Ett klart vassare hemmalag vann med 2-0 efter att båda målen fallit i andra halvlek. Kulladal kom inte upp i närheten av sin kapacitet och har en del grubblan...

Av 1938 - Onsdag 20 juni 23:00

Omg: 11/22 20juni kl 19 1-0 Tabellplac: 2:a 9:a   Form: VOOVV FFVFO   Bloggtips: 1   20juni kl 19 2-1 Tabellplac: 7:a 5:a   Form: VOFFO FVVVF   Bloggtips: 1   20juni k...

Av 1938 - Tisdag 19 juni 21:34

Efter en lysande vår med både juniorlaget och framförallt U-laget har försvarsklippan Nikola Antic blivit uppkallad till A-lagets match mot Malmö City på torsdag. Vilket kvitto för hans insatser på senare tid! Tränare Patrik Påhlsson väljer att kalla...

Av 1938 - Tisdag 19 juni 21:30


Redan torsdag spelar Kulladal ett nytt Malmöderby. Denna gång är det seriesexan Malmö City som väntar ute på Kirseberg i vad som är sista matchen innan serien börjar om. Nykomlingen var för två omgångar sedan inblandade i bottenstriden men via segrar...

Av 1938 - Måndag 18 juni 09:59

  Matchfakta Barrikaden - Husie 2-2 (1-0) B: Henrik Nilsson, Oskar Wilkon H: Elias Olsson, Patrick Pedersen   Det var dukat för underhållning när de två topplagen Barrikaden och Husie drabbades samman i div 5 västra. Med den matchen vän...

KFF-tipset

Antal inlämnade: 54


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Nästa match

  vs    

                         

Omg 11, div 3 SG

Torsdagen den 21juni kl 19

Kirsebergs IP, Malmö

Föregående match

 0-1   

Div 3 Södra Götaland

Tabell - Div 3 SG
  Lag Ma V O F Mål P
1. Eslöv 10 8 1 1 30-14 25p
2.  LB07 10 7 2 1 18-7 23p
3. Kulladal 10 7 0 3 23-13 21p
4.  IFK Tbg 10 5 3 2 25-19 18p
5. Lödde 10 5 2 3 29-13 17p
6. Malmö City 10 4 3 3 19-23 15p
7. Balkan 10 3 4 3 19-18 13p
8. Höganäs 10 3 4 3 17-16 13p
9. Wormo 10 3 2 5 15-18 11p
10. Tomelilla 10 3 2 5 11-16 11p
11. Dösjöbro 10 0 1 9 9-24 1p
12. Hörby 10 0 0 10 15-49 0p

Lag 1 går direkt till div 2
Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se