1938 - Bloggen om Kulladals FF

Direktlänk till inlägg 22 juni 2017

Glödhet Swane sänkte Dösjöbro

Av 1938 - 22 juni 2017 13:00

Kulladal avslutade himmavåren på ett utmärkt sätt när man slog tillbaka tabellfyran Dösjöbro med 4-2 på onsdagskvällen. Om man plockar ut en sekvens av matchen kring minut trettioåtta såg det dock inte lika förhoppningsfullt ut. Gästerna hade nyss kvitterat Kulladals 1-0-ledning som kom via ett självmål och tilldömdes en straff sedan Eddie Ekblad gått hårt åt en motståndare i samband med en hörna. Men Calle Nelin fina straffräddning skulle få matchen att väga över till Kulladals fördel. Strax innan paus satte Markus Swane 2-1 efter förarbete av en fenomenalt spelande Primus Swenson. I början på andra drabbades gästerna av en utvisning efter att en spelare med gult kort i frustration drämde iväg en boll över sidlinjen. Det utnyttjade Kulladal tämlingen omgående när Swanen återigen fint framspelad av Primme sätter 3-1. Matchen stängdes sedan när inhoppande Sebastian Rask liksom mot Hörby spelade fram sin anfallskollega efter bara några minuter på plan. Dösjöbro reducerade med kvarten kvar och även om Kulladal slutade spela mot slutet kändes en poäng för gästerna avlägset. Kulladals offensiv sprudlar för närvarande och en stekhet Swane har nu mäktat med fem mål på två matcher. Samtidigt bör en fullständigt lysande Primus Swenson kastas fram i rampljuset, i match efter match dominerar pojkspolingen och idag resulterade det också i poängutdelning. Trots trepoängaren ikväll tvingas vi ta med oss det negativa att Filip Ahlström och Jörgen Mellberg tvingades utgå med ljumskbesvär. Daniel Jansson drog på sig ett tredje gult. Sedan tidigare missar Calle Nelin, Filip Jönsson och Markus Swane Hylliematchen. Inför våravslutningen saknas alltså ett helt koppel spelare. Redan på vägen hem började nog den gode Påhlsson fundera över en startelva till den. Men nu firar vi midsommar med en fin himmaseger!


Matchfakta
Kulladal - Dösjöbro 4-2 (2-1)

1-0 självmål (14) 1-1 Robin Fors (27) 2-1 Markus Swane (45) 3-1 Markus Swane (54) 4-1 Markus Swane (68) 4-2 självmål (76)

Assist: 1-0 Markus Swane, 2-1 Primus Swenson, 3-1 Primus Swenson, 4-1 Sebastian Rask

Varningar K: Daniel Jansson (3*), Calle Nelin (1), Primus Swenson (1)


*Avstängd mot Hyllie


Laget


Calle Nelin

---------------------------

Eddie Ekblad (c)

Filip Ahlström (30)

Daniel Jansson

Calle Stenberg

---------------------------

Martin Persson

---------------------------

Mattias Jurlander (66)

Primus Swenson

Johan Mellqvist

Jörgen Mellberg (66)

---------------------------

Markus Swane


Avbytare:

Dominic Cica (mv)

Marcus Sandn (30)

Sebastian Rask (66)

Tobinho Sjöbäck (66)

Dennis Rickbo


Så var matchen

För första gången denna säsong ställde tränarduon samma elva på banan som i föregående match, mot Hörby. Den matchen har naturligtvis kommit på tal en hel del under veckans två inledande dagar men när domaren blåste igång kvällens match skulle allt fokus ligga på den. Det hade spelarna heller inga problem med skulle det visa sig. Kulladal startade nämligen matchen på ett bra sätt. Tidigt har Mattias Jurlander ett genombrott på sin vänsterkant, uppdukad av Primus Swensons läckra yttersida. Julle skär slutligen inåt banan och avslutar med vänstran rakt på Dösjöbros målvakt Erik Lindstedt. Nästa chans kommer till via den andra kanten. Efter ett inkast hittar Jörgen Mellberg in till Markus Swane i straffområdet men tvåmålsskytten från senast nickar över. Ännu ett inkast ger en tredje chans då Martin Persson provar en volley från distans, dock inga svårigheter för keepern. Sen kommer en sån här situation där assisterande har höjt flaggan för att Johan Mellqvist löpt offside, men då han inte rör bollen väljer domaren att låta spelet fortgå - det ger Swane ett läge där han avslutar utanför. Efter fjorton minuter håller det inte längre för gästerna. Kulladals fina inledning ger utdelning när Legendaren sätter upp Swane som med ett inspel försöker nå Julle men innan bollen når fram styrs den i eget mål av en bortaförsvarare - 1-0. Dösjöbro sticker upp då och då, och skapar frisparkar på offensiv planhalva som när Eddie Ekblad hamnar efter i försvarsspelet och tvingas till en regelvidrighet. Men det är Kulladal som fortsätter skapa. Primme börjar bli inblandad i mycket offensivt. Först lägger han upp till Swane i straffområdet, som dock inte får på ett avslut. Sen får själv ett bra läge sedan Kulladal fått till ett långt anfall där man nyttjat hela planens bredd, dessvärre halkar Primme till i avslutet som går utanför. Men med den fina offensiven är man sårbart defensivt. En chansboll mot tre Kulladalare och en ensam rödklädd blir oväntat farlig sedan försvaret och Calle Nelin missat i kommunikationen, Dösjöbrospelaren kommer till läge men dessbättre går hans lobb över mål. Sen tvingas Daniel Jansson dra på sig en varning som gör att han är avstängd mot Hyllie. Sen kommer också en kvittering i den 27:e minuten där Dösjöbro via vänsterkanten hittat in till duktige Robin Fors som lyckas trycka in 1-1, Calle mv på avslutet men inte tillräckligt. Precis innan har Filip Ahlströms ljumske lämnat in och han tvingas till byte. Marcus Sandn fullgod ersättare. Dösjöbro har onekligen spelat upp sig och tagit över tillställningen. Johan tar emot en pungspark vid sidlinjen vilket skapar rabalder mellan avbytarbåsen, domaren halar upp ostskivan till mittfältaren Vladimir Marica. Bara minuten efter ropar gästerna på straff sedan 1-1-skytten ramlat, domaren friar. Det gör han däremot inte i den 38:e minuten då Zambrotta tryckt omkull en bortaspelare i samband med hörna. Men Calle mv står för en fin räddning på Fredrik Lövgrens straff och skapar en utmärkt bas för Kulladal att komma tillbaka in i matchen. Målvaktens fjärde straffräddning för året - inräknat serie och MM. Det dröjer inte många minuter innan Swane åter satt sitt lag i förarsätet när han skickar in 2-1, där Primme står för det grundläggande med sitt förarbete. Ett mentalt monumenalt viktigt mål strax före paus.

Dösjöbro byter sitt första byte i paus där man tar in storväxte centern Niklas Ganneby. Båda lagen måste ha sett samma sak då Danne i paus nämnde luftbollarna som den främsta problematiken mot försvaret. Men Dösjöbros kvitteringsjakt får sig ett abrupt avbrott då Oskar Lundin med ett gult kort i bagaget i frustration över en uttappad boll över kortlinjen skickar iväg "Kulladals boll" upp mot vallen. Domaren har inte mycket val än att dra upp ett andra gult. Någon lagdel måste Dösjöbro offra och resultatet blir så klart större ytor för Kulladal att jobba på. Dryga tio minuter in på halvleken resulterar det i 3-1 sedan Primme satt Swane i fint läge, anfallaren rundar målvakten innan han lägger in matchens andra och säsongens femte. Sen är det sambafotboll från den tvåfaldiga assisteraren Primme, när han klackar ett uppspel till Legendaren som sätter vidare till Swane, inget mål den gången dock. På en rensning av Mackan lyckas sen Johan och Swane få till ett anfall där den senare försöker hitta tillbaka till Johan men målvakten hinner emellan. En hörna av Zambrotta ger först Calle Stenberg sen Legendaren varsitt skottläge men båda avsluten går i täck. Johan provar ett yttersideavslut (!) från tjugofem meter - det går över. Legandaren tvingas utgå med känningar i ljumsken. Då väljer tränarduon att göra ett dubbelbyte där förutom Legendaren även Julle utgår - Tobinho Sjöbäck och Sebastian Rask in. Två minuter hinner gå innan Rask är inblandad i 4-1 där han spelar fram Swane, chansen ser ut att vara över när målvakten kommer ut men bollen rullar förbi både honom och försvararen och Swane kan sätta dit 4-1 på sin egen passning. Hans tredje hattrick i Kulladalströjan ett faktum. Dösjöbro kvitterar med en kvart kvar sedan Zambrotta satt huvudet på ett vänsterinlägg och nickat i eget mål. Ett passivt Kulladal låter gästerna ta över matchen. Med Hörbymatchen i åtanke var det kanske inte så konstigt att hemmalaget valde att stå lågt och inte gå för fler mål. Dösjöbro har ett distansskott från Fredrik Lövgren som går över och utöver det ett antal hörnor och inlägg. Calle mv och försvaret lyckas dock reda ut samtliga och när Tobinho på sedvanligt Henry-manr ställde sig vid hörnflaggan och fick tiden att gå låg säsongens fjärde hemmaseger nära tillhands. Kulladal nu obesegrat i fem raka tävlingsmatcher. Det får vi gå tillbaka till guldåret 2015 för att hitta senast.


Matchens spelare

Markus Swane. Kulladals Carsten Jancker har äntligen kommit igång med målskyttet efter en, åtminstone målmässigt, trög inledning på serien. Fem mål på två matcher och då kan väl egentligen även 1-0-målet idag läggas till där. Majoriteten av oss visste att det bara var en tidsfråga innan Swanen skulle komma igång och det känns oerhört skönt att han bekräftat detta. Utmanas idag av Primus Swenson som är hjärnan bakom det mesta i anfallsväg samt Calle Nelin vars straffräddning känns grundläggande för kvällens seger.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av 1938 - Fredag 22 juni 13:45


Kulladal stod utan chans när man gästade Malmö City och Kirsebergs IP på årets längsta dag. Ett klart vassare hemmalag vann med 2-0 efter att båda målen fallit i andra halvlek. Kulladal kom inte upp i närheten av sin kapacitet och har en del grubblan...

Av 1938 - Onsdag 20 juni 23:00

Omg: 11/22 20juni kl 19 1-0 Tabellplac: 2:a 9:a Form: VOOVV FFVFO Bloggtips: 1 20juni kl 19 2-1 Tabellplac: 7:a 5:a Form: VOFFO FVVVF Bloggtips: 1 20juni k...

Av 1938 - Tisdag 19 juni 21:34

Efter en lysande vår med både juniorlaget och framförallt U-laget har försvarsklippan Nikola Antic blivit uppkallad till A-lagets match mot Malmö City på torsdag. Vilket kvitto för hans insatser på senare tid! Tränare Patrik Påhlsson väljer att kalla...

Av 1938 - Tisdag 19 juni 21:30


Redan torsdag spelar Kulladal ett nytt Malmöderby. Denna gång är det seriesexan Malmö City som väntar ute på Kirseberg i vad som är sista matchen innan serien börjar om. Nykomlingen var för två omgångar sedan inblandade i bottenstriden men via segrar...

Av 1938 - Måndag 18 juni 09:59

Matchfakta Barrikaden - Husie 2-2 (1-0) B: Henrik Nilsson, Oskar Wilkon H: Elias Olsson, Patrick Pedersen Det var dukat för underhållning när de två topplagen Barrikaden och Husie drabbades samman i div 5 västra. Med den matchen vän...

KFF-tipset

Antal inlämnade: 54


http://kff-tipset.tk/

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Reklam

 
www.lindskogs.com

 

Företaget startades 1976 och är idag ett etablerat alternativ för transport- och logistikverksamhet. Vi specialkomponerar rätt lösning och ger snabbt pris och förutsättningar för uppdraget. Målsättningen är att ge dig som kund bästa möjliga service med hög kvalitet. Med prisvärda lösningar ska det även kännas tryggt att låta oss hantera ert gods.

 

Kontakta oss gärna i alla transportfrågor så berättar vi mera.

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Nästa match

  vs    

                         

Omg 11, div 3 SG

Torsdagen den 21juni kl 19

Kirsebergs IP, Malmö

Föregående match

 0-1   

Div 3 Södra Götaland

Tabell - Div 3 SG
  Lag Ma V O F Mål P
1. Eslöv 10 8 1 1 30-14 25p
2.  LB07 10 7 2 1 18-7 23p
3. Kulladal 10 7 0 3 23-13 21p
4.  IFK Tbg 10 5 3 2 25-19 18p
5. Lödde 10 5 2 3 29-13 17p
6. Malmö City 10 4 3 3 19-23 15p
7. Balkan 10 3 4 3 19-18 13p
8. Höganäs 10 3 4 3 17-16 13p
9. Wormo 10 3 2 5 15-18 11p
10. Tomelilla 10 3 2 5 11-16 11p
11. Dösjöbro 10 0 1 9 9-24 1p
12. Hörby 10 0 0 10 15-49 0p

Lag 1 går direkt till div 2
Lag 2 kvalar till div 2
Lag 3-8 stannar kvar i div 3
Lag 9 kvalar för att hålla sig kvar
Lag 10-12 åker ner till div 4

Reklam


Mysig kvarterskrog beläget på Centrumtorget i Lomma. Kom in och prova något från vår pubmeny där vi erbjuder allt från ostgratinerade nachos till 'Hangover mackan' eller varför inte en öl och lite nötter, ett glas vin med en trevlig osttallrik eller en kaffe med något sött till....


www.gasolinlomma.se

ReklamBlöt fest? Det får du ordna själv. Vi fixar tak över huvet! 
Hos oss kan du hyra tält, bord, stolar, discoljus m.m. till bra priser! Vi har även en webbshop med festtillbehör!


Besök oss på vår hemsida och se vad vi kan hjälpa dig med:

www.festocheventfixaren.se

Länkar

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Fotboll på tv

Väder

Kalender

M Ti On To Fr L S
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se