Alla inlägg under maj 2017

Av 1938 - 11 maj 2017 22:15

Efter den överlag så stabila insatsen mot Bjärred är det igen dags för hemmamatch. Denna gång gästas Kulladal av seriefavoriten IFK Trelleborg och man har revansch att utkräva. Senast Trelleborgarna var på besök gick dom nämligen segrande ur striden med klara 3-0. Desto bättre spel och resultat med hem från Vångavallen sen då det slutade 1-1 efter Mattias Jurlanders kvitteringsmål. "Zebrorna" har efter en relativt trög start på säsongen kommit igång med två raka segrar och ligger inför den femte omgången på tredje plats. Anfallsförvärvet Andreas Persson (från nedlagda FC Höllviken) har kommit igång med sitt målskytte och var i allra högsta grad inblandad i 0-2-vändningen mot Hörby senast. Matchen mot Bjärred senast tyckte jag var den första där laget spelade som en enhet då samtliga lagdelar levererade en stabil insats så nu gäller det att bygga vidare på den. Sett till förra året har vi precis lika många poäng inspelade som inför dåvarande möte med IFK Trelleborg i omg 5, med placeringsmässigt ungefär liknande motstånd. På flera sätt kan lördagens möte bli ett bevis på om vi utvecklats eller har kvar att jobba med gentemot förra året. Fyra nya namn jämfört med truppen mot Bjärred: Filip Ahlström (tillbaka efter lårskada), Mattias Jurlander, Marcus Sandén och Calle Stenberg.

Fem års möten

2016, div 3 SG: IFK Trelleborg - Kulladal 1-1 (Mattias Jurlander)
2016, div 3 SG: Kulladal - IFK Trelleborg 0-3 (-)
2012, div 3 SG: IFK Trelleborg - Kulladal 2-1 (Daniel Jansson)

2012, div 3 SG: Kulladal - IFK Trelleborg 0-1 (-)

2012, träningsmatch: Kulladal - IFK Trelleborg 4-2 (Filip Ahlström, Mattias Jurlander, Daniel Jansson, Robin Svensson)

Skyttekung

Sebastian Rask, 5mål

Andreas Persson, 3mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

KFF-tipsets hemsida och alla deltagares tips hittar ni här.

Uppvärmning från Vångavallen där lagens senaste möte ägde rum. Matchen slutade 1-1 efter att "Julle" gjort målet.

Av 1938 - 10 maj 2017 17:16

DagKlHemmaBortaSlutresultat Målskyttar
Fredag18.45

Två lag som fick sina förlustnollor spräckta i förra omgången inleder den femte omgången av div 3 SG. Dösjöbros fjärde raka uddamålsmatch slutade denna gången i förlust. Men serien leder man ändå. Hörby ledde med 2-0 men fick ändå se sig besegrade på Vångavallen. Ändå starkt med tanke på att laget saknade flera ordinarie spelare. Intressant möte.
Lördag13.00  Liksom Kulladal tappade Lund en tvåmålsledning mot tippade bottenlaget Hyllie. Nu möter man ett nytt Malmölag i form av Olympic som inlett serien bra. Senast hämtade man hem en godkänd poäng i Kristianstad efter en sen hemmakvittering på straff. Ursprungstips: Etta.
 13.00  För tredje matchen i rad gick Bjärred mållösa när man förlorade på Kulladal. Nu möter man dessutom seriens mest målglada lag i form av Nosaby (15mål hittills!). Efter två raka bortamatcher får man äntligen spela hemma i Borgeby igen. Nosaby hade enligt rapporter flytet med sig när man kvitterade sent mot Olympic som "hade matchen".
 14.00
Ny imponerande upphämtning av Hyllie på Smörlyckan men man vill nog undvika att sätta sig i såna situationer framöver. Nu möter man ett Lödde som trots att man underpresterat hittills bara är tre poäng från serieledning. Hyllies arton insläppta hittills avskräcker knappast Lödde som satte 6st mot BW senast.
 14.00

Första matchen för Kulladal mot ett lag från förra årets serie! 2016års möte slutade i en 3-0-vinst för Trelleborgarna. Efter en seg start verkar "Zebrorna" ha kommit igång med två raka "krigarsegrar". Kulladals 2-0 mot Bjärred kom efter ett stort fall framåt där det var stabilt från målvakt till anfall, till skillnad från tidigare matcher. Se om Kulladals IP kan bli en efterlängtad hemmaborg som 2015. Bra match att visa det isåfall.

Söndag17.00

Konkurshotade BW90 har lika svårt att få till det på fotbollsplanen. Senast en klar förlust mot Lödde. På frågan om tränaren fortsätter över nästa match svarade han till Skånskan: "Vi får se". Den största frågan i och kring serien är om laget överhuvudtaget slutför serien. Eslövs tur att gå in i gräddfilen med två matcher mot seriens förmodade elva och tolva när serien är slutspelad. Sex poäng i dom och man är i toppen.

D: Fredrik Lövgren

Eslöv blev första lag att ta poäng av seriens överraskning Dösjöbro. Detta trots att fjolårets skyttekung Fredrik Lövgren satte sitt första mål för säsongen för "Dösjan". Trots att Eslövs första seger kom först i match nummer fyra har man inte gjort en dålig inledning då man bland annat tagit poäng på svårspelade Vångavallen. Möjligt att man fick retroaktiv utdelning idag.
 19.002-2 (2-0)L: Yousuf Ouis, Oscar Paradis

H: Arianit Mulaj, Ziad El-Jerbi
Hyllie gjorde det igen! I slutet på första satte Lund 2-0 hemma på Smörlyckan men liksom mot Kulladal i omg 2 var det inget som fick de grönsvarta att ge upp. Skyttekungen Arianit Mulaj satte sitt tredje för året när han reducerade till 1-2 i början på andra. Sen satte förre Kulladalaren Ziad El-Jerbi kvitteringen med en handfull minuter kvar av ordinarie tid. Laget må läcka som ett såll men visar upp en oerhört imponerande vilja och lagmoral.
Lördag14.00 2-0 (0-0)K: Sebastian Rask, Tobinho Sjöbäck Se seperat referat
 14.001-1 (0-0)

N: Julian Grozdanovski

O: Isak Jönsson

Från Sydsvenskan:
Olympic såg ut att ta alla tre poängen. Men en sen straff gjorde att man fick nöja sig med oavgjort.
- Vi hade det mesta av spelet så jag kan inte säga att jag är nöjd. Men Nosaby har en väldigt liten plan så det finns inga ytor att spela på. Jag tror att många kommer få problem när de möter dem borta, sa Olympics tränare Ahmed Chahrour.
1-1 kom med tio minuter kvar att spela.
- Vi får glädjas över att vi fortfarande är obesegrade. Nu har vi dessutom tre raka hemmamatcher, det är också ett plus.
 15.00 6-0 (1-0)L: Meriton Istrefi 3, Nils Runnberg 2, Ludvig Larsson

Första halvlek var förhållandevis jämn. Men efter paus tog Lödde över mer och mer.
- Vi gjorde 2-0 tidigt i andra halvlek. Efter det mattades BW90, sa Löddes tränare Georg "Rossi" Eterovic.
Målen trillade in ett efter ett. Bland annat gjorde Meriton Istrefi ett hattrick. Men sett till hela matchen var 6-0 lite väl stora siffror.
- BW90 stod upp bra i första halvlek. Jag har sett dem ett par gånger tidigare, och jämför man så var de klart bättre mot oss. Men vi vann och fick göra många mål. Dessutom höll vi nollan, det är alltid skönt.
Måndag19.30

3-2 (0-0)T: Andreas Persson 2, Joan Hofvander

H: Fisnik Alaj, Kim Johansson
Efter en mållös första halvlek med övertag för hemmalaget chockstartade gästerna andra med två mål inom loppet av tre minuter genom notoriske målskytten Fisnik Alaj och spelande tränaren Kim Johansson. Men IFK Trelleborg kom tillbaka på ett imponerande vis och med tre snabba mål vände man på steken. Höllvikenförvärvet Andy Persson verkar kommit igång med målskyttet - nu uppe i baljor. Nästa omgång åker "Zebrorna" till Malmö för match mot Kulladal medan Hörby har en tuff bortamatch mot Dösjan redan på fredag.

Tim "Timpa" Rickbo:
Vi låg under med 3-1 i halv tid och 4-2 i andra så jag får säga att vi spelade väldigt bra mot ett skickligt IFK Malmö med många namn man kände igen! Jag är mycket nöjd med vår prestation idag

Primus "Primme" Swenson:
Efter en väldigt bra inledning/första 20 minuterna av oss gav det resultat. 1-0 av Sebbe. Minut vet jag ej. Därefter kom IFK in i matchen mer o mer och man gjorde tre snabba mål i slutet av första halvlek.

Andra halvlek: inleder väl rätt bra igen från vår del.
*Sebbe reducerar till 3-2.
*Dom gör 4-2
*Vi 4-3 o 4-4 - båda av Myggan. ( 4-3 målet på straff ).
*Dom 5-4
*Boran gör 5-5 med ca 1 minut kvar

En bra fotbollsmatch i längden som jag tyckte blev ett hyfsat rättvist resultat på. IFK Malmö hade ett väldigt bra lag, dock tyckte jag att det var lite väl snälla i närkamperna vilket gjorde mig lite fundersam. Fast som sagt, en väldigt rolig, svängig och bra fotbollsmatch.

Joakim "Söder" Söderlund:
Matchen börjar med ett bra tempo från båda lagen, vi kommer till några bra lägen tidigt i matchen så vi hittade rätt i spelet rätt snabbt. IFK har många duktiga individuella spelare och förvaltade sina lägen bättre än oss i första halvleken. Är väldigt imponerad att vi som lag kan komma tillbaka och visa i andra halvleken att det inte är lätt att möta oss! En bra match från vår sida! Nu gäller det bara att bygga vidare på detta!

Tack till Tim, Primus och Söder för kommentarer och matchinblick för bloggens läsare!

Av 1938 - 8 maj 2017 15:00

Ikväll spelar U-laget sin fjärde match för säsongen när man gästar IFK Malmö på Stadionområdet (plan 9). Kulladal ska försöka hämta sig från 1-7-förlusten mot Torn senast och det blir något att bita i. "Di Gule" har liksom Kulladal spelat tre matcher, där man vunnit två och förlorat nu senast mot seriesuveränen FC Rosengård. Laget ställer en stark trupp på banan med namnkunniga spelare som Baris Hummet och Bowar Karim, och dessutom förra Kulladalarna Filip Gavran och Oguzcan Avci som lirade hos oss ifjol. Håkan Isgren har följande trupp till förfogande:

Av 1938 - 6 maj 2017 21:00

Liksom ifjol fick Kulladalssupportrarna vänta till andra matchen innan första himmasegern kom (faktum är att Kulladal inte vunnit en hemmapremiär sedan 2011). Efter en trevande och jämn första halvlek gav skyttekungen Sebastian Rask sitt lag ledningen med sitt femte mål för säsongen när han framspelad av Martin Persson dunkade in ett skott ribba in från distans. Ännu ett klassmål från hans högerdoja. I motsats till förra matchen tycktes Kulladal ha bra kontroll på skeendena, ändock kom Tobinho Sjöbäcks 2-0 med en kvart kvar i ett väldigt skönt läge. Tränarduon kastade in ny energi och gästerna förmådde inte att skapa det helt stora resten av matchen. Med fem minuter kvar fick Jack Berggrensson, född 1999 göra debut i A-laget när han hoppade in för Markus Swane. En lagmässigt stark insats med en oerhört stabil centrallinje och en önskad spets framåt. Två spelare tog verkligen tillvara på sin första start för året; mittback Filip Jönsson gjorde en av sina bästa matcher i Kulladalströjan och legendaren Jörgen Mellberg imponerade som vanligt stort på sin kant - 40år ung.

Matchfakta

Kulladal - Bjärred 2-0 (0-0)

1-0 Sebastian Rask (58) 2-0 Tobinho Sjöbäck (75)

Assist: 1-0 Martin Persson

Varningar K: Daniel Jansson (1), Tobinho Sjöbäck (2), Martin Persson (1)

Så var matchen

Kulladals IP bjöd på efterlängtade väderförutsättningar i form av sol, kring femton grader och i Malmöitiska mått rätt lite vind. Till skillnad från tidigare gräsmattor var dagens däremot torr och hård. Nya i elvan jämfört med derbyförlusten mot Olympic sist var Filip Jönsson på mittbacken och Jörgen Mellberg på högerkanten. Matchen inleds trevande även om båda lagen stundtals har bra intentioner, men uppspelen sitter inte där dom ska och när dom väl gör det saknas kvaliteten i sistapassen. Calle Nelin bjuder på ett säkert första ingripande när han plockar ner ett frisparksinlägg från vänsterkanten. Att uppspelen inte satt bra var Daniel Janssons farliga pass in mot mitten ett bevis på, situationen räddas upp av att Filip Jönsson vinner duellen med Bjärreds vänsterytter Adonay Beyed. Desto bättre nästa gång Danne startar upp ett anfall. Johan Mellqvist tar emot en boll från mittbacken, spelar ut till höger till Joakim Söderlund, högerbacken hittar sen Markus Swane som vänder upp, tar några löpsteg innan han drar till - målvakten Daniel Svensson släpper en retur som Jörgen Mellberg inte hinner först på men däremot får Tobinho Sjöbäck ett ypperligt läge i nästa sekvens men hans vänsterskott går högt över. Nytt uppspelsslarv när vänsterbacken Eddie Ekblad slår in en boll mot en trängd Martin Persson, bollen studsar dessutom upp och Bjärred ställer om snabbt. Danne tvingas ta gult och frispark. Frisparken tar däremot Calle mv utan besvär. I mitten på halvleken har Kulladal ett några minuter långt anfall som avslutas med att MP drar en vänsterkanon som ger mer jobb för bollkallarna än för motståndarmålvakten. Liksom förväntat bjöd Bjärred inte på mycket bakåt och framåt hade man några hyfsade frisparkslägen. Dessutom kunde/borde man kommit till avslut när en boll slås bakom Kulladals backlinje, men mottagningen från anfallaren Tobias Andersén (tror jag) blir för lång och anfallet rinner ut i sanden. Dessförinnan hade Sebastian Rask haft ett vänsteravslut som målvakten räddar invid ena stolpen, vågat förarbete av Jönsson och Zambrotta. Lite lägre tempo i matchen när pausen närmade sig. Ett överraskande överlapp från innermittfältaren MP (samarbete med Tobinho) ute på vänsterkanten ger honom ett skottläge när han skär in men skottet vållar inte målvakten några bekymmer. Bjärred har en sista möjlighet innan halvtid och vilken möjlighet sen. En frispark från en liten bit in på offensiv planhalva når ena anfallaren (Amir Darban?) som med en snygg volleyaktion får på ett starkt avslut men tur att Calle mv inte klippte sina naglar inför matchen för det var med dom absoluta fingerspetsarna målvakten räddade till hörna. Fint avslut och fin räddning. Hörnan lyckas Kulladal reda ut efter bland annat en block av MP. 0-0 i paus.

Andra halvlek inleds i bra tempo, liksom i första saknas dock de klara målchanserna inledningsvis. Men så småningom kommer även dom. Ovan nämnde vänsteryttern har första chansen men lagkamraterna blir minst sagt irriterade eftersom han likväl kan sätta dom i (bättre) läge, Calle mv räddar ett tamt avslut. Kulladal utnyttjar sitt första läge desto bättre. MP skickar upp en boll på Rask några meter in på offensiv planhalva, anfallaren tar emot skickligt med en back i ryggen ser att målvakten är långt ute och skickar iväg en projektil som går ribba in! Anfallaren hade redan en kandidat på årets mål listan efter volleyn mot Hyllie, nu har han två. Målet kommer överraskande eftersom det inte regnat målchanser men får ses som en riktig barriärbrytare. Tycker målet öppnar upp matchen något. Zambrotta har ett bra frisparksläge sedan Jörgen Mellberg blivit nedgjord, men bollen går rätt i muren. Inte långt efter är samma två spelare inblandad i nästa möjlighet. Zambrotta slår ett vänsterinlägg långt som Mellberg snyggt bröstar ner till Johan Mellqvist, innermittfältaren får på en obehaglig bollbana mot högra krysset, men målvakten Daniel Svensson sträcker ut och står för en riktigt fin räddning. Kulladal är sen nära att ställa till det för sig självt när Rask dräller med bollen, Bjärred ställer om men försvaret får hjälp av bland Legendaren och lyckas ordna upp situationen på ett bra sätt. Kvarten kvar... Kulladal bryter boll högt upp genom Tobinho, yttern får stora ytor att jobba på när Swane (eller Rask) binder upp två försvarare och driver förbi och fri med målvakten prickar han in säsongens första seriemål. Med Hylliematchen i minne var det knappast någon kistspik men det kom vid en väldigt bra tidpunkt. Tobinho byts ut efter målet och ersätts av Primus Swenson. Dessutom går Legendaren ut och ersätts av Dennis Rickbo. Primme sätter avtryck direkt. På FIFA-manér skojar han med Bjärreds vänsterkant, får lite tid att gå innan han bidrar till att vända spelet. Minuten senare är det dags igen, då kommer 00:an loss från högerhörnet innan han hittar Rask framför mål - 1-0-skytten lyckas dock inte hålla bollen under ribban. Sen samarbetar han med sin gamla radarpartner Johan och de båda ordnar hörna. Med fem minuter kvar gör 99:an Jack Berggrensson debut när han hoppar in mot Swanen (ögonblicket förevigat nedan). Kulladal avslutar alltså div 3-matchen med två 99:or och en 00:a. Häftigt. Bjärred har en bra möjlighet till reducering och det är när vänsteryttern kommer loss till vänster och spelar in framför mål, men avslutet lämnar mer att önska och går över. Som konstaterades i eftersnacket med Bjärreds karismatiska tränare Jörgen "JP" Persson var marginalerna på Kulladals sida och man lyckades avgöra en jämn tillställning vid precis rätt läge. Skönt att vi kan gå och vinna såna här jämna drabbningar mot lag som eventuellt kommer ligga nära oss i serien.

Matchens spelare

Filip Jönsson. En riktigt bra insats från den rutinerade mittbacken. Om inhoppet mot Hyllie lämnade mer att önska, så gick den önskan i uppfyllelse idag när han tillsammans med Daniel Jansson helt stängde till framför mål. Räddade för övrigt sin mittbackskollega efter en slarvig passning i första. Snabbt uppe i rygg på motståndarna som inte tilläts vända upp någon gång. Som Mellberg sa utvecklade sig matchen till Jönssons fördel men bufflande i och kring straffområdet. Utmanas idag främst av Martin Persson som efter en krigarinsats innehållande en målassist valdes ut av hemmajuryn.

Av 1938 - 5 maj 2017 10:56

Igår blev Lindeborgsfostrade Jack Berggrensson uttagen till sin första A-trupp när han kallades till morgondagens div 3-match mot Bjärred. Jack kom till Kulladal från Lindeborg för några år sedan och har gått från klarhet till klarhet under sin tid i klubben. I säsongsupptakten har lillebror Berggrensson (brorsan Joel spelar kvar i LFF) stått för flera bra insatser och blott 17år gammal får han nu chansen att bevisa sitt värde i representationslaget. Låt oss inte gå händelserna i förväg, det blir sannolikt en start på bänken men bara det är ett bevis. Jack är nästa spelare upp från 99-laget som precis som önskat börjat sätta sina frön i A-laget. Johan Mellqvist visade vägen när han redan som 14-åring debuterade och så småningom målade säsongen 2014. Nu är han en given startspelare. Numera flyktade Aslan Hamadi och Noah Christoffersson var inte långt efter. Primus Swenson (född 2000) är inte långt ifrån att spela till sig sin första start efter flera bra inhopp, senast nu mot Olympic. Det är ett oerhört kul konstaterande att ännu en i raden unga talanger får chansen i A-laget. Beröm till tränarna som vill och vågar.

Av 1938 - 4 maj 2017 21:15

Efter två derbyn på raken, tre med DM inräknat, tar Kulladal nu emot Bjärred på lördagseftermiddagen. Bröderna Anderssons moderklubb är nykomlingar efter att ha vunnit div 4 SV Skåne två poäng före Hyllie 2016. Laget fick en utmärkt start på årets serie när man slog just Hyllie med 6-1 i premiären, därefter har det blivit till två raka förluster mot svårspelade Olympic och IFK Trelleborg. Som vi märkte när vi mötte Bjärred i en träningsmatch förra året är det ett disciplinerat motståndarlag vars grund byggs ur en stark defensiv, två säsonger i rad har man släppt in färst mål i sin div 4-serie. Tränare Jörgen Persson är inne på sin sjätte säsong i klubben. Kulladal kommer från första förlusten i serien, trots spelmässigt underlägsna var det ett fall framåt gentemot tidigare matcher. Det krävdes dock väldigt mycket för att skapa väldigt lite, en tålamodsprövning som kommer löpa även över denna match. Mattias Jurlander och Calle Stenberg missar matchen av olika anledningar samtidigt som Filip Ahlströms baksida ännu inte kurant för matchen. Däremot är Filip Jönsson och Andreas Pajus tillbaka efter att ha missat Olympicmatchen. Helt nya för i år är innermittfältaren Tim Rickbo och mittfältaren/forwarden Jack Berggrensson, född 1999 som imponerat både i U- och J-lag och belönas med en plats i truppen.