Alla inlägg under mars 2017

Av 1938 - 5 mars 2017 17:00

Kulladal bjöd på en underhållande fotboll denna eftermiddag när man krossade div 4-laget Staffanstorp med 6-0. Motståndet tycktes inte sugna på att spela boll och visade det tidigt när man ställde hela laget på egen planhalva. Kulladals bolltrillande med fina anfallskombinationer gav utdelning kring halvtimmen då Höllvikenförvärvet Markus Swane stänkte in tre mål på sex minuter (!). I andra mattades tempot något men trots att hemmalaget tryckte på bromsen något satte man dit ytterligare tre mål där två var straffmål av Sebastian Rask och det sista ett nytt mål av "Svanen". Offensiven var stundtals briljant och den på förhand spännande triouppsättningen med Swane, Rask och Tobinho blev precis så spännande som man kunde förvänta. Även om motståndet var mediokert idag så kan man konstatera att när löpningarna kommer och kombinationerna sitter då är Kulladal svårslagna. Det var ju just mot lag som valde att stå lågt vi hade stora bekymmer med ifjol (Dösjöbro och Hanaskog till exempel). Defensiven sattes inte på särskilt mycket prov vilket också kan vara värt att notera i den positiva kolumnen. Joakim Söderlund (vad) och Marcus Sandén (yrsel) tvingades utgå från matchen men i den senares fall verkade det åtminstone vara okej efteråt, se hur Söders vad mår i början på nästa vecka.

Matchfakta

Kulladal - Staffanstorp 6-0 (3-0)

1-0 Markus Swane (32) 2-0 Markus Swane (33) 3-0 Markus Swane (38) 4-0 Sebastian Rask, straff (46) 5-0 Sebastian Rask ( 75) 6-0 Markus Swane (82)

Assist: 2-0 Tobinho Sjöbäck, 3-0 Mattias Jurlander, 4-0 Tobinho Sjöbäck, 5-0 Markus Swane, 6-0 Primus Swenson

Så var matchen

Efter två matcher där spelet inte riktigt klaffat valde tränarduon att återgå till 4-4-2 när Staffanstorp kom på besök. Sebastian Rask och Markus Swane startade för första gången tillsammans på topp medan Tobinho Sjöbäck intog rollen som högerytter. Eddie Ekblad tog åter klivet ner som vänsterback. Tidigt visade hemmalaget var skåpet skulle stå, man satte rull på bollen tämligen omgående och bara ett par minuter har gått när Sebastian Rask har ett inlägg som landar i ribban. Dessförinnan har man haft ett bra tryck kring motståndarnas straffområde. Bara några minuter senare är gästernas målvakt, Pontus Rickard långt ute för att rensa, när Swane får tag i bollen testar han därför avslut direkt men skottet går långt utanför. En bra aktion av Daniel Jansson, bryter boll på offensiv planhalva och lägger en fin cross till Rask, förtjänade ett bättre öde än Raskens nick rakt i målvaktens famn. Filip Ahlström är väl egentligen först att ha ett avslut direkt på mål men hans strumprullare är inga problem för målvakten. Mer hotande var då Martin Perssons tunga avslut från distans efter sjutton minuter, där målvakten tvingas sträcka ut ordentligt för att få bollen till hörna. Efter en halvtimme tvingas högerbacken Joakim Söderlund utgå efter känningar i vaden och nyförvärvet från Linköping, Andreas Pajus ersatte rakt av. Staffanstorp bjöd inte upp till spel denna eftermiddag utan man envisades med att stå på egen planhalva och trots det hade Kulladal inga större svårigheter att lirka sig igenom. Kulladals fina rörelsemönster, jobb och passningsspel samt Staffanstorps passivitet och ovilja ledde förstås till slut att hemmalaget blev först att spräcka nollan - och som man gjorde det. Efter precis en halvtimme tycks en chipp in mot straffområdet av Bruce gå förlorad men bollen hamnar på nåt sätt hos Swane som drar till - fin benparad av bortakeepern. Lika bra agerar han inte ett par minuter senare när han sätter en rensning rakt till Swane som bara har att raka in 1-0 - bra stress av Rask ger upphov till det hela. Staffanstorp hinner knappt göra avspark innan tvåan kommer. Fint spel hela vägen där det börjar med att MP lägger ut till Zambrotta som sätter in till Rask utanför straffområdet och han i sin tur lirkar in den till Tobinho som petar den förbi målvakten och till Swane som kan rulla in 2-0! Sen bara fortsätter det. Nytt fint anfallsspel där Zambrotta ånyo agerar speluppbyggare, hans cross ut till höger ger Tobinho inläggsläge men framför mål lyckas inte Rask få bollen under ribban. Istället gör Swane ett äkta hattrick på sex minuter när han bröstar/knäar/höftar in Mattias Jurlanders inspel från vänster - 3-0! Det enda problemet med Kulladals anfallsspel är hur man ska beskriva det; Tiki-Taka, klapp-klapp eller kanske total-fotboll? Det kunde blivit 4-0 innan paus där Swane dels har en nick över på Raskens hörna och sen osjälviskt försöker spela fram Julle (efter förarbete av Rask) som inte hinner fram vid andra stolpen. "En fantastisk halvlek" (Pålles ord i paus) blåses av strax efter.

Två byten i paus där Calle Stenberg och MP utgår och ersätts av Filip Jönsson och Marcus Sandén. Andra halvlek är bara nån minut gammal när Tobinho vinner bollen i motståndarnas straffområde innan han blir nedsparkad - Rask dunkar in straffen till 4-0. Härföraren Sandén fick inte många minuter denna eftermiddag efter att han fick en riktig bröstvärmare kring mittplan och sedermera tvingas utgå med yrsel. Primus Swenson ersätter. Primme blev ju för övrigt första spelaren född på 2000-talet att representera Kulladals A-lag när han hoppade in mot Flagg i sista omgången av div 3 SG 2016. Inledningsvis verkar hemmalaget inte ha några tendenser på att sakta ner. Rask hinner upp en boll precis innan kortlinjen innan han spelar tillbaka till Swane som drar till, målvakten räddar. Rask är nära att bli framspelare även på hörnan som följer när han slår en fin sådan till Julle som nickar bra upp mot högre krysset men målvakten är där och räddar igen. Rask är inblandad i det mesta just nu. Nytt inspel denna gång från vänster skarvas sånär av Swane men målvakten är bra ute. Staffanstorps första utpost storspelar stundtals och räddar sitt lag från en ännu större förlust. En ny läcker cross av Zambrotta öppnar upp hela högerkanten där Rask igen hittar in till Swane, men målvakten är där också. På hörnan som följer får Tobinho sånär ett nickläge men bollen susar förbi honom. I andravågen skickar Zambrotta en halvvolley utanför. Efter nästa sekvens där Bruce testar skott från tjugofem meter uppstår viss irritation när Zambrotta vill ha ut bollen på kanten och Bruce ber honom att lugna sig med kritiken. Staffanstorp har inte mycket att komma med men Danne påpekar ändå vikten av att hålla nollan när han blir avlöst av Stenberg med tjugo kvar. Även Julle går ut för MP. Pålle vill ha in MP på mitten men lyckas till slut få igenom att få spela på yttern istället. Primme kommer tidigt in i spelet och är bland annat inblandat i ett fint anfall med Rask och Swane, men den senare lyckas inte överlista målvakten som tycktes ha satt stopp för Swanes och Kulladals målkavalkad men det var bara tillfälligt. Lite senare blir nämligen Swane fälld i straffområdet sedan han mottagit Zambrottas inspel. Rask placerar dit sin andra straff för eftermiddagen till 5-0 med en kvart kvar. Med tio kvar kommer Julle åter på banan när Tobinho går ut. Av Tobinhos fotproblem från förra veckan fanns inga problem, skönt besked. Laget lyder Dannes råd om att hålla nollan, till och med anfallarna är nere och hjälper till (Swane med en nickrensning och Rask med fint ansvar hem efter en fast situation). Med åtta kvar kommer ett nytt fint anfall. Zambrotta och Primme kombinerar sig fram från vänsterkanten och den senare frispelar sedan Swane som trycker in sitt fjärde för eftermiddagen, hans sjunde på 172minuters fotboll! Jag vidhåller att målvakten räddar Staffanstorp från en ännu större förlust, bland annat förhindrar han Rask från att göra ett hattrick när han räddar invid ena stolpen. Julle försöker sig på en sista chans när han försöker nicka ner Andreas högerinlägg till en medspelare, men ingen Kulladalare är där.

Matchens spelare

Markus Swane. Ge han chanserna så sitter dom! Det var väl lite så man kände redan när han lirade i Höllviken och efter sina tre matcher i Kulladalströjan har den känslan bara förstärkts. Den kan tyckas vara enkla avslut men då är den direkta motfrågan varför inte fler gör mål på lägena. Även om bloggen för andra matchen i rad kastar fram hattrickhjälten som matchens spelare glömmer jag inte att lyfta fram lagkamraterna som gör det enkelt för honom med kloka framspelningar men idag framförallt öppnande löpningar mest hela tiden. Trots respektive lags formation är det Kulladal som totaldominerar mitten till exempel.

14.00Österlen (2)Lödde3-0
Söndag12.00 Åkarp (4)Eslöv 1-3E: Euron Rezniqi, Jens Rasmusson, Pontus Gressmann
 13.00Skånekurd (4)BW902-3
 14.00Kulladal (J)Staffanstorp (J)0-0

Måndag

19.00BjärredOlympic

Av 1938 - 3 mars 2017 11:30

Det har blivit dags för Kulladals femte träningsmatch under 2017 när man på lördagen tar emot div 4-laget Staffanstorp. Laget heter numera Staffanstorp United efter att grannföreningarna Staffanstorps GIF och Kyrkheddinge IF gått samman. Efter en stark andra hälft på serien (åtta vunna, en oavgjord och två förluster) slutade man på tredje plats i div 4 Ö ifjol, bara två poäng ifrån kval till div 3. Inför i år har man fått en ny tränare i Jan-Åke Jönsson som bland annat tränat Kvarnby och Malmö City tidigare. Kulladal blir fjärde (!) laget från div 3 SG man möter under 2017 efter storförlust mot Olympic, vinst mot Bjärred och oavgjort mot Eslöv. Lagen har träningsmatchat flera gånger senaste åren där Kulladal vann förra årets möte efter att Stefan Vagic satt dit matchens enda mål. För första gången får vi se den offensiva trion Tobinho-Rask-Swane tillsammans och det ska bli spännande att se hur tränarduon väljer att spela dessa herrar. Noterbart är att 00:an Primus Swenson tar plats i lördagens trupp.

Fem års möten

2016: Kulladal - Staffanstorp 1-0 (Stefan Vagic)

2015: Staffanstorp - Kulladal 2-1 (Nicholas Reilly)

2015: Kulladal - Staffanstorp 2-2 (Andreas Thuresson, André Jönsson)
2013: Staffanstorp - Kulladal 3-1 (-)

2012: Staffanstorp - Kulladal 0-2 (Robin Svensson, Andy Borg)

2012: Kulladal - Staffanstorp 3-4 (Jörgen Mellberg 2, Joakim Söderlund)

Skyttekung

(2016)

Sebastian Rask, 9mål

Oscar Ahlgren, 12mål

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

Staffanstorp (B), juli 2015

Av 1938 - 2 mars 2017 22:59

Har gått några dagar sen senaste nytt kring laget så tänkte dyka ner lite så här efter kvällens träning. Spelaruppslutningen under de första träningsmånaderna av försäsongen har varit föremål för diskussion, dagens träning var dessvärre inget undantag och när nu närvarostatistiken ikväll kom upp svart på vitt blev det inte mindre av den varan. Här på bloggen finns inga tankar på att hänga ut folk utan jag tror spelarna i fråga känner sig träffade ändå. Hursomhelst måste det bli bättre om vi ska lyckas hålla tre lag i seriespel. Det är inget problem som kan sopas under mattan eller vars lösning finns runt hörnet så det kan gott Kulladalsintresserade få ta del av.

Skadelistan är värd att ta en titt på. Calle Nelin har missat större delen av försäsongen och väntar ännu på sina första matchminuter 2017. Ikväll entrade han iallafall träningsplanen och hade några mindre övningar med målvaktstränare Zoltan Szabo. Tim Rickbo skadade axeln i U-lagets förlustmatch mot Lunds BK U19 i söndags, men förväntas vara tillbaka i lättare träning i nästa veckan. Tobinho Sjöbäck missade fredagens match mot LB07 på grund av en fotstukning men tejpning har hjälp och han är uttagen till matchen mot Staffanstorp på lördag. Liksom alla andra lag vid denna perioden har vi varit sjukdomsdrabbade och det har hindrat en del från spel - senast var det Johan Mellqvist. Jämfört med tidigare säsonger sticker varken skade- eller sjukdomslistan ut och det får ses som positivt.

Ikväll hade vi uppe tre spelare från 01:orna och tanken är att dom ska vara med på torsdagar framöver. Genti Bulliqi, född 2002 (har redan varit med några torsdagar), Ajdin Besic, född 2001 och Felix Påhlsson, född 2001 är spelarna. Med risk för att omkullkasta alla försök att vara proffsig och neutral i frågan: Det var f-n på tiden att näste generation Påhlsson tog ett (litet) kliv närmare seniortruppen.

På lördag möter vi Staffanstorp. Inför match kommer under fredagen så behöver inte gå närmare in på motståndet här. Staffanstorp har blivit en sparringpartner för oss med en hel del träningsmatcher senaste åren. Sånt är alltid kul. Det blir första gången vi möter dom som Staffanstorp United (slogs samman med Kyrkheddinge inför i år). J-laget möter för övrigt också Staffanstorp i DM på söndag.

Om någon undrar varför det inte kommer några resultat från vår premiärmotståndare BW90:s träningsmatcher här under försäsongen så är det för att det är helt tyst kring klubben. Inga nyheter produceras på hemsidan. Återkommande träningsmatchmotståndarna Lunnarp har ingen match mot BW inplanerad, vilket i sig kan tolkas som att någonting inte stämmer. Någonting nytt bör nog dyka upp annars blir det att åka upp till Bjärsjölagård med öppet sinne den 16april.

Intressanta vinnarodds för Malmölagen i "södertvåan" på Nordic Bet! Prespa superfavorit på 1,95 gånger pengarna, Kvarnby åttondetippade till 24,00 gånger pengarna (samma som Österlen för övrigt) medan IFK Malmö är bottentippade till 35,00 gånger pengarna. Något överraskande för mig åtminstone. I ettan är FC Rosengård tippade att hamna i mitten medan Landskrona BOIS är seriefavoriter så här en och en halv månad innan premiären. Oddsen för div 3 SG brukar komma sista veckan i mars.