Alla inlägg under februari 2017

Av 1938 - 17 februari 2017 09:00

Tredje matchen på sex dagar blir det när Kulladal återigen entrar MM-scenen med hemmamatch mot div 3-kollegan Hyllie på fredagskvällen. Hyllie inledde gruppspelet med 2-2 mot Olympic men förlorade sin andra match mot Kvarnby med 0-3. Dom grönsvarta har en till stora delar ny trupp att tillgå efter att man drabbats av spelarflykt under småklubbarnas senaste transferfönster, detta trots att man vann kvalet till div 3 och alltså tog sig tillbaka efter bara en säsong i fyran. Det är svårt att veta var det Bengt Månsson-tränade laget befinner sig så det blir spännande att se här under försäsongen. För att hitta senast lagen möttes får vi gå tillbaka ända till "mellansäsongen" 2012/13 då Kulladal segrade med hela 5-2, för övrigt Mats Perssons första match som Kulladalstränare. Två lag går vidare från gruppen och med Kulladals poängskörd och målskillnad ser det onekligen bra ut för att bli ett av dessa, men likväl finns nog ett lika stort intresse att se hur laget och spelarna agerar inför kommande uppgifter. En hel del spelare missar matchen: Filip Jönsson är avstängd efter sitt röda mot Olympic, Calle Nelin och Sebastian Rask är skadade medan Mattias Jurlander, Markus Swane, Filip Ahlström och Mattias Jurlander missar matchen av andra anledningar.

Fem års möten

Träningsmatch, 2012: Kulladal - Hyllie 5-2 (Oskar Hemby 3, Andy Borg, Luftim Vejseli)

Skyttekung

Tobinho Sjöbäck, 4mål

-

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

Andreas "Thure" Thuresson

Av 1938 - 16 februari 2017 22:31

På kvällens årsmöte presenterades Johan Mellqvist som vinnare av utmärkelsen Årets junior i Kulladal, bakom valet står som vanligt KFF-veteranerna. Johan, som i hemmamötet mot Oxie 2014 blev klubbens yngsta målskytt genom tiderna (14år), har fortsatt sin fina utvecklingskurva under 2016 där han spelade nitton av lagets tjugotvå matcher och var en viktig kugge när Kulladal för första gången på fem år lirade och klarade sig kvar i div 3. Det blev också mer spel på sin ordinarie position som innermittfältare till skillnad från säsongen innan då det mest blev spel på högerbacken. Vi får gå en tid tillbaka för att hitta en årets junior som vid tidpunkten för utnämningen redan gått och blivit ordinarie i representationslaget.

1. Team Sötsur, 63p (A.Sanchez, 15p)

2. Cesc and the city, 61p (A.Sanchez, 30p)

Här är alla lag och deltagare:

AllaVetAttHanVann (Filip "Bruce" Ahlström, Senior)

Big. T´s (Tonny "TT" Tindberg, Kvarnby - tidigare KFF-mv)

Boomxhakanogo (Tim Rickbo, Senior)

Capone´s (Eddie "Zambrotta" Ekblad, Senior)

Cesc and the city (Oliver Wågreus, 99:orna)

Dommedeus (Dominic Cica, 99:orna/Senior)

FC Ennen (Jens Ennen, tidigare Fältare, polare med TT/JT)

FC Mukke (Mukremin Semovski, Senior)

FC Stolpskott (Mathias Andersson, tränare 02:orna)

IL Grande Ibra (Björn Nelin, lagledare Senior)

Jonte (Jonathan Malmqvist, Senior)

JT (Joel "JT" Tindberg, tidigare KFF-mf)

Kanonerna FF (Filip "Fille" Jönsson, Senior)

Karlssons Bollskola (David "Linderoth" Karlsson, Senior)

Leshig Gazelle (Aslan "Lejonet" Hamadi, Senior)

Mustinatorn FF (Noah Christoffersson, Trelleborgs FF - tidigare KFF-fw)

Nydala IF (Jimmie Andersson, Senior)

Perzzons Pack (Martin "MP" Persson, Senior)

Pålle FC (Patrik "Pålle" Påhlsson, tränare Senior)

Romansoff (Andreas Romansoff, tidigare KFF-mf)

Team Liam (Liam Andersson, son till Jimmie Andersson)

Team Sötsur (Calle "Sötsur" Stenberg, Senior)

Team Träfot (Mattias Jurlander, Senior)

TedsSquad (Teddy Bergqvist, Malmö FF - Olivers polare)

Tillsammans (Primus Swenson, 99:orna)

Tobinho FC (Tobinho Sjöbäck, Senior)

Vinnarens FC (Felix "Felle" Påhlsson, 99:orna/01:orna)

Will Griggs on fire (Sebastian Rask, Senior)

Av 1938 - 14 februari 2017 14:30

Kulladal inledde veckan med att besegra div 2-laget IFK Malmö på måndagskvällen. En bra genomkörare slutade 4-3 efter att lagen turats om att ha ledningen under matchens gång. Att laget bara två dagar innan spelat MM-match mot Olympic syntes inte mycket av förrän i slutet av matchen. Gästerna ställde en namnkunnig elva på banan i första halvlek och när den summerades hade man också en rättvis ettmålsledning som kunde varit större. Med det sagt stod Kulladal upp bra. Sebastian Rask gav laget ledningen efter tio minuter. Sen dröjde Di Gules kvittering till en halvtimme och det var en start på ett ordentligt målfyrverkeri. Pånyttfödde Tobinho Sjöbäck gav återigen Kulladal ledningen med ett läckert lobbavslut i bortre bara tre minuter efter. Men slutet på första tillhörde annars IFK. Målen fortsatte trilla in med en frisparksretur till 2-2 och sedermera slarv i Kulladalsförsvaret som gav upphov till 2-3. Halvlekens fyra sista mål kom inom loppet av arton minuter. Trots pausunderläge var det oerhört kul att se hur laget stod upp och försökte spela sitt spel mot detta motstånd som har ambitioner om toppstrid i div 2 denna säsong. Liksom i lördags fick Kulladal en kanonstart på andra då självaste Filip Jönsson skarvade in ett vänsterinlägg till 3-3 efter fem minuter. Med en halvtimme kvar spikade Eddie Ekblad slutresultatet när hans hörna letade sig i mål via en bortaspelare. Andra halvlek fick en annan karaktär där gästerna totalt genomförde elva byten och där lördagens match slutligen påverkade Kulladalslaget. Jimmie Andersson gjorde sitt till för att laget skulle hålla undan för denna meriterande seger.

Matchfakta

Kulladal - IFK Malmö 4-3 (2-3)

1-0 Sebastian Rask (10) 1-1 (31) 2-1 Tobinho Sjöbäck (34) 2-2 (37) 2-3 (38) 3-3 Filip Jönsson (50) 4-3 självmål (60)

Assist: 1-0 Stefan Vagic, 2-1 Sebastian Rask, 3-3 Sebastian Rask, 4-3 Eddie Ekblad

Så var matchen

På årets kallaste dag (åtminstone kändes det så när man stod vid sidlinjen) tog Kulladal emot förra årets tia i div 2 SG, IFK Malmö. Jämfört med i lördags hade Pålle valt att ta in Daniel Jansson och Tobinho Sjöbäck i elvan, samt att starta med en 4-3-1-2-uppställning med Tobinho i rollen bakom anfallarna. Dessutom bytte Mattias Jurlander och Eddie Ekblad positioner på vänsterkanten. Det blev inte så mycket känna-på-varann tempo inledningsvis utan matchen sattes i tempo direkt. Tidigt rinner IFK igenom till vänster och hade det inte varit för Julles långa tår hade det nog stått 0-1 redan där. Därefter följdes en hörnkavalkad där Zambrotta nickrensade ett par gånger innan Kulladal slutligen kunde andas ut. Lite från ingenstans kommer sedan 1-0 för Kulladal istället. Sebastian Rask gör ett utmärkt jobb när han stressar målvakten till misstag, Zambrotta samlar upp på vänsterkanten - spelar vidare till Stefan Vagic som slutligen hittar tillbaka till Rask som placerar in 1-0 vid första stolpen. En vindsnabb ytter i IFK var inte färdig med att rasta Kulladals högerkant, denna gång fick Joakim Söderlund agera räddande ängel när han slutligen kommer tillbaka för att nickrensa undan inlägget. Den efterföljande hörnan blir dock farligare på andra hållet då Johan Mellqvist inleder en snabb omställning även involverad Zambrotta, Rask och Söder - dessvärre når inte Raskens sistapass fram till en framfarande Söder i offensivt straffområde. Det var inspirerande att se Kulladalarna ta för sig, och totalt sett fick vi återigen en bekräftelse på att laget höjer sig några snäpp när det står ett div 2-lag på andra planhalvan. På förhand hade spelarna pratat om att inte ge IFK några frisparkslägen kring straffområdet, och det lyckades kanske inte till fullo. Den första gästerna fick gick dock strax utanför Jimmie Anderssons vänstra stolpe. Tobinho kom snabbt in i sin nya roll och hans flow från i lördags syntes matchen igenom. Hans yttersida i djupet mot Rask (eller Stefan) gav förvisso "bara" en hörna men läcker det var den. Efter en halvtimme kom en kvittering. IFK lyckades spela sig förbi Kulladals halvdana presspel, spela ut till höger där det kom ett perfekt inlägg till Robin Svensson som visade att släkten alltid är värst när han nickade in 1-1. Robin spelade för övrigt fyrtiofem minuter i sin debut som trevligt nog alltså gjordes på sin gamla himmabana. Kulladals replik kom omgående. Rask hinner upp en fin cross av Daniel Jansson precis innan kortlinjen, hittar en fristående Tobinho som slår till direkt och i en fin båge letar sig bollen i mål för 2-1. En kandidat till försäsongens mål en annan försäsong men med tanke på hans fyra klassmål i lördags var detta bara ett i mängden. Kulladals glädje blev kortvarig. Stefan försöker bryta boll via ett bra hemjobb men får frispark emot sig och det är på returen av den IFK lyckas kvittera. Nu var det IFK för hela slanten. I nästa anfall får man till ett bra avslut som Jimmie kunnat få problem med om den inte styrts till hörna. 2-3 kommer ändå då Jöns sätts i trångmål och slår en för lös passning hem till Jimmie. Målvaktsveteranen står för en grym räddning på friläget men tvingas kapitulera vid returen. 2-3 står sig halvleken ut.

Calle Stenberg ersätter Danne i paus. IFK gör nio byten. Stenberg får att göra direkt när han rensar ett inspel från höger. Fem minuter in på halvleken kvitterar Kulladal. En kort hörna och sen slår Rask ett inlägg som Jöns skarvar in till 3-3. Mittbackens första mål sedan 2014 då han satte 1-0 i MM-mötet mot Klagshamn. Sen är det gästerna som ligger på för ett nytt ledningsmål. Jimmie står för två viktiga räddningar på kort tid. Kulladal sticker emellan med en frispark i bra läge sedan Tobinho blivit fälld. Zambrotta slår den väl men den går i utsidan av burgaveln. Nytt byte en kvart in på halvleken: Stefan går ut och assistkungen Dennis Rickbo entrar plan. Ett par minuter efter bytet har Kulladal vänt på steken med ett 4-3-mål. Zambrottas fina hörna förpassas i mål av en IFK-spelare. Nu låg momentum onekligen hos hemmalaget. Tobinho når sånär Rask med en djupledsboll men den är något för lång. Rask skulle strax få en målchans ändå. Dennis snappar om en indianare och sätter Rask helt ren med målvakten men anfallaren placerar bollen utanför. Istället är IFK nära 4-4 när Jimmie kommer på halvdistans och får se en lobb smita precis utanför. Vid denna tiden börjar min penna ta slut för bläck, kanske kylan som gjorde det. Men tränare Isgren räddade situationen med en ny. Ett rappt anfall ger Tobinho ett läge för hans sjätte mål på två dagar men istället för att avsluta med vänstran när han rundat målvakten lägger han över bollen på högran och då är målvakten tillbaka och vinkeln för snäv. Tjugo minuter kvar. Oliver Ohlsson hoppar in på högerbacken istället för Söder. Jimmie revanscherar sig för cykelturen alldeles nyligen när han snyggt tippar ett avslut över ribban. En på assisterande domaren irriterad Rask går ut med tio kvar, Stefan hoppar in igen. Irritationen grundade sig i en felaktig offsideavvinkning (bollen kom från en gulklädd) som hindrade Rask från att bli dubbel målskytt. Mot slutet slarvar Kulladal en hel del, kanske är det trötthet, och Stenberg och Jimmie står för avgörande rensningar och räddningar. Dennis är nära att få med sig en poäng även från denna match (fem assist på sina två första matcher) när han en mot en med en försvarare lyckas få till ett bra avslut, men målvakten räddar. Oliver står för en fin offensiv utflykt från sin högerbacksposition och imponerade med sin kyla i trängda situationer. IFK:s anfallare tyckte det var pinsamt att Kulladal drog upp bollen vid hörnflaggan för att få tiden att gå, men en seger mot ett div 2-lag kan jag tycka har ett fint prestigevärde och det kan aldrig vara negativt att vilja vinna varenda match.

Matchens spelare

Sebastian Rask. Förra årets poängkung hade onekligen sin fot med i segern där han satte 1-0, spelade fram Tobinho till 2-1 och slog inlägget som Jöns skarvade in till 3-3. Det kunde och kanske borde varit mer då Dennis Rickbo spelade fram honom till ett gyllene för 5-3 men det missade Rask. Det var trevligt att se den nykomponerade trion med Tobinho i en ny släpande roll bakom Rask/Stefan som tycktes komplettera varandra väl.

Av 1938 - 13 februari 2017 10:41

Ingen rast, ingen ro. Efter lördagens MM-match mot Olympic är det redan ikväll dags för ny match då div 2-laget IFK Malmö kommer på besök. Samtidigt tycker nog spelarna att det är inspirerande med match mot bra motstånd mitt uppe i en tung träningsperiod. Divisionsmässigt lär det bli ett av det bästa vi möter på hela året. Relativt tidigt stod det klart att "Di Gule" skulle klara sig kvar i tvåan ifjol och nu verkar man återigen få ihop ett slagkraftigt gäng som rentav skulle kunna gå för toppstrid denna säsong. Tre gamla Kulladalare kommer tillbaka i en gul matchtröja denna afton: Oguzcan Avci (2016), Robin Svensson (2008-2012) och Filip Gavran (2015-2016) där den sistnämnde ännu inte är helt klar för klubben. Matchen mot Kulladal är IFK:s första i år. Senast lagen möttes var på hösten 2013 då "Di Gule" segrade med 2-0. Laget vann för övrigt samtliga tre matcher mot oss den säsongen. Skador, sjukdomar och andra förhinder gör att Kulladalstruppen inte luftas så pass som det var tänkt från början. Endast Oliver Ohlsson är ny i truppen jämfört med lördagens match. Filip Ahlström fick förhinder och Marcus Sandén och kanske framförallt hans vad vilas inför kommande uppgifter.

11. IFK Malmö 13 3 3 7 17-27 12p

Div 4 SV, 2013: Kulladal - IFK Malmö 0-2 (-)
DM, 2013: IFK Malmö - Kulladal 3-2 (André Håkansson 2)

Div 4 SV, 2013: IFK Malmö - Kulladal 6-2 (Calle Stenberg, Oskar Hemby)

Div 4 S, 2011: Kulladal - IFK Malmö 1-0 (André Håkansson)

Div 4 S, 2011: IFK Malmö - Kulladal 2-2 (André Håkansson, Joel Bang Berg)

Lördag11.00Hittarp (2)Dösjöbro6-1D: ?
 12.00EslövTågarp (4)11-0E: Ted Sandberg 4, Kim Jepsson 3, Pontus Gressman 2, Filip Olsson, Viktor Nilsson

Av 1938 - 11 februari 2017 22:30

Inte sedan 17maj 2008 hade Kulladal besegrat rivalen Olympic, men i eftermiddag var det så äntligen dags för den dystra sviten att spräckas. Och som man gjorde det! I pausen av 2017 års första match såg det annars mörkt ut då Kulladal precis i slutet av halvleken fått mittbacken Filip Jönsson utvisad efter två gula på kort tid och Olympic tagit ledningen minuten efter. I övrigt bjöd första halvlek inte på någon sprudlande offensivfotboll och bra chanser var lätträknade. Noterbart är att hemmalaget gjorde fem byten redan efter en halvtimme. Andra halvlek var bara sju minuter gammal när Martin Persson hittade Tobinho Sjöbäck som fick förvånansvärt stora ytor strax utanför straffområdet, såg att målvakten var långt ut och elegant lobbade in kvitteringen. Bara sex minuter senare lyckades det Dennis Rickbo att komma runt på vänsterkanten och hitta Tobinho i mitten som strax fick på en praktträff som seglade i mål för 2-1. Av bara farten ordnade samma duo, med hjälp av en långboll av Jimmie Andersson, 3-1 ett par minuter senare. Även detta avslut höll klass då Tobinho prickade in målet med en yttersida. Ett äkta hattrick på åtta minuter var inte nog för anfallaren som i efterdyningarna av en hörna samlade upp bollen, tunnlade en motståndare innan han skickade in 4-1 i bortre. Wow! Det var en sjuttonminutersperiod som hette duga! Daniel Jansson hamnade också i målprotokollet då han skickade in Dennis inspel från vänster med ett par minuter kvar, Dennis tredje assist för dagen. Kulladal vann alltså det numerära underläget med 5-1 och leder nu Malmömästerskapens Grupp A före Kvarnby som slog Hyllie med 3-0 på fredagskvällen.

Matchfakta

Kulladal - Olympic 5-1 (0-1)

0-1 (40) 1-1 Tobinho Sjöbäck (52) 2-1 Tobinho Sjöbäck (58) 3-1 Tobinho Sjöbäck (60) 4-1 Tobinho Sjöbäck (69) 5-1 Daniel Jansson (88)

Assist: 1-1 Martin Persson, 2-1 Dennis Rickbo, 3-1 Dennis Rickbo, 5-1 Dennis Rickbo

Varningar K: Calle Stenberg (1), Tobinho Sjöbäck (1), Marcus Sandén (1)

Marcus Sandén (32)

Solskenet som Malmöborna vaknade upp till försvann lagom till avspark på Kulladals IP, men det hindrade inte en tapper skara från att följa Kulladals årspremiär från sidlinjen. Trots en del skador ställde man ett starkt lag på banan och en stark bänk som planerades att luftas friskt denna eftermiddag. Inledningsvis kände lagen på varandra där det blev mycket bolltrillande utan stora chanser. Pålle var nöjd med den satta pressen och påtalade detta tidigt. Matchen var runt tio minuter gammal när Olympic skapade dens första målchans, deras ytter Kevin Robert med förflutet i Kulladal drog av på högerkanten men avslutade en bit över. Det dröjde desto längre för hemmalaget vars bästa möjlighet kom efter stress högt upp men där Stefan Vagic inte lyckades få tag i anfallskollegan Sebastian Rasks petning. Möjligtvis kan Mattias Jurlanders vänsterinlägg där högeryttern Andreas Pajus nog var fel person att få nickläget ha varit en bättre möjlighet men bara själva jämförelsen säger lite om matchens karaktär. Runt tjugo minuter skapar Olympic ett bra frisparksläge lite till vänster, men den slarvas bort med en dålig spark. Precis innan Kulladals hockeybyte har Rask ett avslut som kommer till efter Eddie Ekblads långa inkast, anfallaren lyckas dock inte få avslutet under ribban. Redan på förhand hade Kulladal bestämt att alla spelare skulle få minst en halvtimme därav kedjebytet efter en halvtimme (bytena och minuterna ser ni ovan). Runt tio minuter kvar av första börjar matchen få liv och först då syntes det att det var en match mellan två mångåriga rivaler. Filip Jönssons tackling kring mittplan var på gränsen vilket Olympics tränare också påtalade genom att säga att det trots allt bara var en träningsmatch, men lite mer än så gällde den trots allt - åtminstone för oss. Domaren halade hur som helst upp ett gult kort till Jöns. Det dröjde inte länge innan Jöns fick syna ett nytt gult efter att ha tagit bollen med handen strax utanför straffområdet. På den efterföljande frisparken studsar bollen Olympics väg och man lyckas trycka in 1-0 med fem minuter kvar av halvleken. Så klart tungt att få ett baklängesmål så snabbt efter utvisningen och så tätt inpå halvlek.

Lite taktiska småändringar i paus gjorde att Kulladal tidigt i andra lyckades vinna kampen om innermittfältet. Återinhoppande Martin Persson satte snabbt sin prägel när han skickar fram en passning till Tobinho Sjöbäck som upptäcker stora ytor och det faktum att målvakten är långt ute, efter en precis lobb var det kvitterat - 1-1. Knappt hade tränarduon (nu hade också Legenden dykt upp) diskutera hur man skulle anpassa sig efter den nyuppkomna situationen, när Dennis Rickbo tar sig runt på vänsterkanten och hittade Tobinho vars avslut var vackrare än ord kan beskriva - helt plötsligt stod det 2-1 till Kulladal! Olympic stack emellan med en målchans i bortre delen av straffområdet men Jimmie Andersson kan rädda enkelt. I nästa sekvens har målvakten skickat upp en lång boll till Tobinho som återigen samarbetar med Dennis innan han med en elegant yttersida knorrar in 3-1! Vad höll på att hända här frågade sig nog merparten av folket på och utanför plan. Det svaret hade planens gigant Tobinho som är nära att få med sig en assist när han skickar ett högerinlägg mot Rask som sånär kommer till avslut, innan han själv bombar in 4-1 efter att ha sugit in en andraboll och tunnlat en motståndare strax utanför straffområdet. Samtliga fyra mål på sjutton minuter! Gästerna försökte repa mod men bakåt höll Jimmie tätt när försvaret väl passerades. Olympic hade en del lägen mot slutet där det farligaste kom efter slarvigt hemspel. Kulladals fantastiska effektivitet nådde sitt max när Daniel Jansson tryckte in femman med få minuter kvar, återigen var det Dennis som stod för framspelningen. Noterbart är att Vellingeförvärvet nu stått för fem målgivande passningar på sina två uppträdanden i Kulladalströjan. Inte långt efter blåste domaren för full tid och en nioårig förbannelse fick sig äntligen ett slut.

Tobinho Sjöbäck. Det gamla goda uttrycket ketchupeffekt passar väl bäst här. Äntligen lossnade det för Tobinho som i jämförelse med 2015 hade en målmässigt svag fjolårssäsong och känslan har varit att det påverkat anfallaren när lägena väl uppkommit. Av det syntes ingenting idag. Några fantastiska avslut, hypereffektivitet och så var den gamla Tobinho tillbaka igen. Vi har saknat dig!

Av 1938 - 10 februari 2017 15:15

Äntligen har det blivit dags för lite matchande igen. Om man bortser från inomhusturneringen i Skurup var 4-0-vinsten mot Croatia i december lagets senaste. Lördagens match mot lokalrivalen Olympic är en del av MM:s gruppspel där det redan hunnits spela en omgång och där alla lag står på en poäng efter den. Liksom andra lag är Kulladal mitt uppe i en tung träningsperiod och så sent som i tisdags sa tränare Patrik Påhlsson att det är där fokus kommer ligga oavsett motstånd. Med det sagt går man med lördagens match in i en tuff period med tre matcher på sex dagar. Säkerligen kommer man gå runt på många spelare och det ska bli intressant att se hur truppen står sig gentemot bra motstånd. Div 2-degraderade Olympic har redan hunnit med att spela två träningsmatcher i år (Hyllie 2-2 och Staffanstorp 5-1). Man har en till stora delar ny trupp inför i år med tvåsiffrigt antal nyförvärv, senast i raden är LB07:s skyttekung från ifjol Kristian Benkö. Senast Kulladal och Olympic möttes segrade de gröna med klara 4-0. Calle Nelin, Dominic Cica, Tim Rickbo och Markus Swane missar matchen på grund av skador.

2015: Olympic - Kulladal 4-0 (-)
2015: Olympic - Kulladal 2-2 (Tobinho Sjöbäck, Arlind Tahiri)

2013: Kulladal - Olympic 4-5 (Filip Ahlström 2, André Håkansson, Pierre Svensson)
2012: Kulladal - Olympic 1-1 (Eddie Ekblad)