Alla inlägg under maj 2016

Av 1938 - 7 maj 2016 19:15

Efter en uppoffrande och försvarsstark insats fixade våra pågar idag också första hemmasegern i årets div 3 SG. Filip Gavrans fina 1-0-mål efter en halvtimme blev matchens enda och även om naglarna blev lite kortare på bänken så var försvarsspelet av förra årets mått där absolut inget skulle förbi Calle Nelin i målet. Målet var ett resultat av ett vågat kombinationsspel nere från vänsterbacken där så småningom Johan Mellqvist får tillbaka bollen och slår en perfekt cross ut mot Gavran på högerkanten, som med en perfekt förstatouch hamnar en mot en med Bromöllas målvakt. Bakåt håller Kulladal sin andra raka nolla och även om gästerna kom till några chanser så kändes det oerhört stabilt överlag. Trots ett präktigt längdmässigt övertag för de svartvita så lyckades det Kulladal att ordna upp varenda fast situation och ute på plan visade laget återigen prov på en otrolig löpvilja matchen igenom. På trots av segern senast så var detta det ultimata beviset på att vi har ett lag som håller i div 3. 1-0-segrar är dom finaste av segrar!

Tack till George "Jojje" Nielsen för alla foton!

Så var matchen

Lagom till André Jönssons hemvisit bjöds vi på ett fantastiskt väder denna eftermiddag med strålande solsken. Efterhand tog den något överraskande värmen ut sin rätt på spelarna vilket syntes i slutet på matchen. Direkt på avspark utbrister Pålle besvikelse på spelarna efter att inte ha levererat ett önskat uppspel - något komiskt med tanke på vad som sagts på matchgenomgången. Calle Nelin tvingas till ett första agerande när han går ut på ett Bromölla-inspel från vänster. Gästerna inleder matchen bäst, under en period skapar man bra tryck på Kulladals planhalva. Ett snabbt inkast in i en ur Kulladals synpunkt tom yta leder till en farlighet framför mål. Joakim Söderlund halvrensar bollen rätt in i mitten men Bromölla får inte igenom något avslut. Liksom mot Hanaskog i premiären satt man med nervositet vid varje defensiv fast siuation - detta då de svartvita hade flera långa spelare. Men exakt varje gång stängde hemmaspelarna effektivt ner den potentiella faran. Imponerande. Istället var det Kulladal själv som skapade en farlighet åt Bromölla när Martin Persson väl kyligt spelar bollen in mot eget straffområde för att spela sig ur en situation, Filip Jönsson och Calle mv missförstår varandra men innan bollen hinner rulla över mållinjen så är Fille där och rensar till hörna. Daniel Jansson och Bromöllas ytter nickar ihop efter tjugo minuter, och det ordentligt. Vår lagkapten fick sig en ordentlig bula och Bromöllaspelaren fick ut och bandageras. Men en man mer på plan skapar hemmalaget sin första farlighet. MP får tag i en förlupen boll och provar en halvvolley från tjugofem meter - tätt utanför. Kanske gör det numerära övertaget att laget kommer in något i matchen, ett större bollinnehav och några halvavslut följer iallafall. Bromölla sticker emellan med en vass kontring, men vänsteravslutet som går högt över är för svagt - förmodligen studsar bollen upp precis innan. Kulladals nästa chans har Filip Gavran. Calle Stenberg hittar bollen till Johan Mellqvist på vänsterkanten, truppens yngsta spelare vinner sedan duellerna starkt och väl framme i offensivt straffområde hittar han Gavran som stillastående tar ett svårt avslut - över. Klockan har tickat upp på 32 när matchens första mål kommer. Ett snyggt mål är det. Stenberg och Mellqvist löser det galant nere i försvaret, hittar sen till Tobinho som håller emot och spelar Marcus Sandén - sen tillbaka till Mellqvist som med en fin cross till höger hittar Gavran. Gavrans förstamottagning är inte bara elegant utan den sätter honom även i perfekt läge en mot en med målvakten, väl där inga bekymmer och 1-0. Målet är yttermittfältarens första för året och andra totalt i Kulladalströjan. Precis innan uppspelet som blev till mål snackade Pålle om att våga, och det var precis vad spelarna gjorde. Tyvärr har vi en tendens att slappna av direkt i samband med gjort mål, det gjorde vi idag också. Bromölla spelar sig enkelt till ett läge men tåfisavslutet går som tur är utanför. Där måste vi bli mer varsamma. Skicka bollf-n åt h-e, kodat till bloggens yngre läsare. Några spelare vill ha ut Calle mv i förstaläget så situationen aldrig hade uppstått. Kulladal avslutar halvleken bäst med två lägen, Mackans skott i famnen på målvakten och sen Gavrans skottförsök (efter skarv av Mackan på inkast) som går utanför. 1-0 i paus.

Andra startar som första slutade. Gavran går på genombrott nere till höger, nära kortlinjen och drämmer till inspelet rätt i magen på en Bromöllaspelare. Bara minuterna senare går en Kulladalare, osäker på vem, på nytt avslut och träffar ansiktet på en Bromöllaspelare! Allting görs med en tanke när MP har bollen, som när han vågar hålla i en boll efter hörna och slår ett klassinlägg till Gavran vars nick går högt över. Ett tecken på vårt uppoffrande försvarsspel? Dannes härliga brytning i utsatt läge när Söder precis blivit bortspelad. Kulladal sökte en punktering av matchen. En fin MP-frispark når Tobinho som testar skott, målvakt räddar och sen når bollen Sebastian Rask som testar en cykelspark - målvakten hinner då upp och gör en ny räddning. Fenomenalt agerande. Tjugo minuter in på andra har Bromölla en boll inne men assisterande har då höjt sin flagga för offside. Ett par minuter senare: Rask slår en vass frispark som målvakten missar och bollen studsar på en bortaspelare och precis utanför - med lite tur kunde den lika gärna studsat i mål (syns på nästsista bilden). Med tjugo kvar går en slutkörd Mackan ut mot Mattias Jurlander. Mellqvist in i mitten och Julle till vänster. Pånytt är Kulladal nära ett avgörande 2-0-mål: Rask blir av Tobinho tillspelad en mot en med målvakten som dock kommer ut snabbt och avvärjer. Bromölla flyttar upp och bildar en tremanskedja. Det skapar en farlighet omgående. Ett tag har man öppet mål efter att Kulladalsspelare slängts sig till höger och vänster för att blockera men då står Calle mv där och handbollsräddar. Pierre Svensson kommer in mot målhjälten Gavran. När ännu lite tid gått drar Bromölla även upp sin ena mittback som måste vara över två meter lång. Några hörnor spelar gästerna till sig men Kulladal lyckas reda upp dom. Mattias Andersson kommer in mot Tobinho med en enda uppgift, ta emot och hålla i bollen. Som vanligt gör Supersub ingen besviken. Han är dessutom nära att ordna 2-0 men hans felträff hamnar hos en offsidestående Julle. Lite rabalder i slutet då Bromölla inte förstår varför Matte tilldöms en frispark och deras spelare får gult i en duell på mittplan. Frustration antar jag för Matte är klart först in i duellen. Kulladal håller undan och tar sin första hemmaseger för året!

Matchens spelare

Martin Persson. Städgumman MP är som slipad för rollen framför backlinjen. I en mer eller mindre perfekt matchgenomgång (den har jag aldrig sagt förut) instruerades laget om att använda han även i uppspelsfasen, eller som en slags avlastning när andra alternativ inte finnes. Det här följdes till punkt och pricka. Tillsammans med sedvanlig dominans av Daniel Jansson, en prickfri insats av vikarien (?) Filip Jönsson och otrolig löpvilja hos samtliga spelare så var detta nyckeln till uddamålssegern. Trodde någon att MP, när han var nere och trappade ner hos Nydala tre-fyra år senare skulle dominera i trean? Ja, jag!

Av 1938 - 5 maj 2016 20:00

Efter förra veckans efterlängtade seger mot Nike spelar Kulladal återigen på hemmaplan när man på lördagen tar sig an Bromölla. Förutom segern är vi glada över att ha fått igång målskyttet och att vi äntligen "låg på rätt sida" effektiviteten. En ny uppställning testades vilken föll ut väl, hoppas det håller i sig framöver. Vi har ett par skador på innermittfältet som stör något, men flera gånger - nu senast när U-laget besegrade Olympic - har spelartruppen visat prov på fin bredd. Det gästande laget inledde serien med två 2-1-segrar mot Dösjöbro och Nike men förlorade nu senast hemma till topptippade IFK Trelleborg. Bromölla gör i år sin sjunde (!) raka säsong i div 3 och har under dessa år en tredjeplats 2012 som bästa placering. Frågan är om laget med södra Sveriges finaste gräsmatta kan ta det där steget nu och utmana om en plats i div 2 2017. Kulladal har inte mött Bromölla i seriesammanhang under 2000-talet så det är med glädje vi hälsar laget välkomna till Kulladals IP denna lördag.

Kulladal - IFK Trelleborg (14)

Kan ni inte vara på plats följer ni matchen bäst här.

KFF-tipset hittar ni här

Av 1938 - 3 maj 2016 23:15

U-laget premiärspelade ikväll på hemmaplan i div 1 reserv och man gjorde det med den äran. Lokalrivalen Olympic besegrades med klara 5-2. Trots siffrorna satt segern relativt hårt åt då Olympic vände Kulladals 1-0-mål till ledning 2-1 en bit in på andra. Kulladal hade inga problem att nå fram till straffområdet men väl där spelade man omständigt. Det skulle dock förändras med tiden och sista halvtimmen dominerade hemmalaget stort med flera klara målchanser som följd. Här vill jag få in Mukremin Semovskis inhopp som med ordentliga och raka uppspel på ytan lyckades få igång sin vänsterkant. Poängbäst för kvällen var Arlind Tahiri vars högerfot bidrog med två snygga mål och två lika snygga framspelningar. Bäst på plan var dock mittfältskollegan Stefan Vagic som hade lekstuga med gästerna under andra halvlek. Årets U-lag har överraskat positivt så här i inledningen av serien och den stora äran av det får dom nytillkomna ta del av. Kvällens seger var ett skönt kvitto på att Kulladal hör hemma i denna tuffa serie.

Antonijo Ladan (88)

Det var sannerligen inget fel på tändningen inför match. Håkan Isgren eldade igång spelarna i omklädningsrummet med ett klassiskt rivalitetstal, utan att gå in på specifika ord fungerade det nog som tändvätska för en del. Allra tydligast för Jörgen Mellberg som redan efter några minuter hade skickat ut en grönklädd över sidlinjen, tjafsat med både motspelate och domaren samt dragit på sig en varning. Dessvärre fick sig matchen en tråkig inledning då en Olympicspelare fick en så pass tuff smäll mot huvudet att han fick bryta matchen redan efter fem minuter. En första målchans ska vi också få in här, Stefan Vagic drar till på Mattias Anderssons bakåtpass. U-laget tog efter A-lagets nyinstiftade uppställning (ett slags 4-1-4-1) med Viktor Celan respektive Matte som de respektive "ettorna". Sjutton minuter in i matchen kom första målet, ett riktigt snyggt sådant. Anfallet börjar och slutar faktiskt med Arlind Tahiri; först spelar mittfältaren ut bollen till Pierre Svensson på högerkanten, han i sin tur slår ett något för långt inlägg som landar hos Aslan Hamadi på andra sidan straffområdet. Trots att han sedan blir av med bollen i duell med en bortaspelare så når den åter till Arre som med en elegant tvåfotare svänger upp försvararen på parkeringsplatsen och dundrar in 1-0 med vänstran. Årets mål hittills! Olympic kommer inte till mycket chanser inledningsvis, det farligaste är en farlig rensning på en motspelare av Oguzcan Avci som Morgan Nielsen dock fångar in. Olympic tilldöms en frispark till höger om straffområdet, den slås väl men nickas över. Kulladal äger en hel del boll, lyckas spela sig upp till straffområdet men väl där blir det omständigt - sällan söker man den enkla vägen. Arre är själva beviset på att när han väl sätter bollen på ytan till en lagkamrat så blir det nästan alltid farligt, men han vill gärna göra det själv. Sju minuter innan paus straffar sig det också. En Olympicspelare kommer ner till kortlinjen och lyckas balansera längs den - mot flera Kulladalare - och slutligen lägga in bollen till en medspelare som pressar in 1-1. Oförtjänt? Möjligt men när hemmalaget inte utnyttjar spelet vid boxen bättre så straffar det sig. Matte får halvlekens sista möjlighet efter att Stefan hittat en lucka mellan försvararna men avslutet lämnar mer att önska.

Inga byten direkt, men redan efter fem minuter tvingas Ozzi utgå med en lårskada. Mukremin Semovski ersätter. Olympic inleder andra bäst. Mogge tvingas till en dubbelräddning nästan omgående. Kulladal replikerar med ett allt som ofta Arre-Stefan samarbete, den sistnämnde avslutar dock rakt på målvakten. Nicholas Reilly hoppar in med en halvtimme kvar. Bättre kommunikation mellan tränarna så hade han nog startat matchen. Tillbaka på allvar nu iallafall. Ännu en sånt här läge där Arre bara driver och driver istället för att släppa bollen får Isgren att utbrista: "Släpp och löp"!! Mitt i allt kommer ännu en kalldusch då Olympic tilldöms en straff och sätter dit 2-1. Och vore det inte för en brytning i sista sekunden av Tim Rickbo skulle det stått 3-1 minuten efter. Men det hela skulle fungera som en väckarklocka för de blåklädda. Just Tim utgår strax efter mot Samuel Andersson. Kvitteringen med kvarten kvar är ett resultat av ett rakt och enkelt uppspel. Myggan slår en lång boll upp mot Matte som nickskarvar den vidare till Stefan som i sin tur skarvar den vidare in mot mål, tro det eller ej där dyker trotjänaren Filip Jönsson upp och petar in bollen. När gjorde han mål senast?! Weltklasse! Han bjuder också den trettio man stora publiken på en brittisk klassbrytning precis framför straffområdet. Viktor med kramp tvingas gå ut med kvarten kvar - Aslan in igen. Viktor med en ny stark insats på innermittfältet, där han fick ta mycket ansvar när kollegorna prioriterade offensiven. Spännande lirare för framtiden Viktor, född 1998. Det går bara fyra minuter efter kvitteringen innan det ringer igen. Arre slår en lysande djupledsboll till Matte som petar bollen förbi en utrusande målvakt och lägger in 3-2 i ett tomt mål. Skyttekungens andra mål för säsongen efter 2-2-målet i Eskilsminne förra veckan. Efter målet börjar två Olympicspelare bråka, tråkigt att se men ett bevis på att Kulladal gjort något rätt. Nick bjuder sen på ett för honom klassiskt enombrott där han på pass från Arre skär in från vänster och avslutar, målvakten räddar till hörna. På hörnan som följer uppvisar Arre sin glödheta passningsfot. En perfekt slagen hörna landar på Stefans huvud och 4-2 är ett faktum. Myggan blir alltmer offensiv mot slutet. Först samarbetar han med Arre innan han avslutar lite halvdant efter att han kommit ur balans. Nästa gång samarbetar han med Stefan, vars klack är magnifik, innan han spelar in bollen till Arre som tar emot, lyfter över och prickar nätet för andra gången ikväll - 5-2 och ännu ett snyggt mål från hans sida. Trots att man gör långt ifrån en perfekt insats så vinner Kulladal övertygande, vilket får ses som ett rejält styrkebesked.

Stefan Vagic. Om man i framtiden ska hitta Stefans genombrott i Kulladalströjan så kan man med fördel leta upp denna kväll. Sista halvtimmen var fenomenal där han kombinerade ett klokt offensivt spel med ett hårt slit för att nå tillbaka bollen i defensiven. Kom tillsammans med Arlind Tahiri i början av matchen alldeles för högt vilket gav Olympic kontringsmöjligheter. Stark i straffområdet med ett kraftfullt nickavslut och flera bollvinster.

En haltande och till stor del intetsägande tabell kan hitta här

Nästa match för U: Tomelilla (B) måndag kl 19

Av 1938 - 3 maj 2016 22:04

DM lottades i dagarna och efter den stod det klart att Kulladal ställs mot div 2-laget FC Rosengård i den tredje omgången. Ett av de tuffaste lagen man kunde ställas mot hävdar jag. Rosengård har inlett serien övertygande (tre segrar och en oavgjord) och har satsat tillräckligt och bra för att spela div 1-fotboll 2017. Matchen spelas på Rosengårds IP, preliminärt datum onsdagen den 18maj.

DM
Av 1938 - 2 maj 2016 14:15

Efter en snöplig förlust i premiären borta mot Eskilsminne spelar Kulladals U-lag ikväll hemma mot lokalrivalen Olympic. Vårt unga mannskap imponerade under den andra halvleken uppe i Eskilsminne där man hämtade upp 0-2 till 2-2 efter mål av Aslan Hamadi och Mattias Andersson. Men på matchens sista spark lyckades det sedan hemmalaget att avgöra matchen. Olympic inledde också serien med förlust, 2-4 hemma mot Torn. Ännu tyngre har det gått för A-laget som inlett div 2-spelet med fyra raka 1-2-förluster. Det är således ett sargat Lindängelag som besöker Kulladals IP på måndagskvällen.