Alla inlägg under februari 2016

Av 1938 - 13 februari 2016 18:45

Årets första seger kom nere på Höllvikens IP när Kulladal slog fjolårets seriekollega Höllviken med 3-1. Man fick en drömstart när Arlind Tahiri blev nedriven och själv satte dit straffen redan efter två minuter. Men resten av halvleken var stundtals bedrövlig från Kulladalssida och Höllviken kunde rättvist kvittera på en av sina många hörnor. Efter en utskällning i paus kom bortalaget ut som ett annat lag och med två nya mål av Arre stod det klart att det idag räckte med ett bra spel i en tredjedel av matchen för att gå segrande ur striden. Segern var inte förtjänt men Höllvikens ineffektivitet framför mål (flera missade frilägen och en missad straff) gjorde att det unga laget kom till korta. Förutom dålig skärpa i avsluten imponerade det "nya" Höllviken. För Kulladals del bör första fyrtiofem och sista kvarten tas med i en framtida utlärning om hur vi inte kan spela när vi entrar div 3-scenen.

Matchfakta

Höllviken - Kulladal 1-3 (1-1)

0-1 Arlind Tahiri (2) 1-1 (33) 1-2 Arlind Tahiri (67) 1-3 Arlind Tahiri (72)

Så var matchen

Matchen var bara en minut gammal när Tobinho Sjöbäck från vänster sätter in bollen till Arlind Tahiri i straffområdet, som i duell med hemmamålvakten faller. Domaren dömer straff, en straff som Arre dunkar in i krysset. Lite nya spelare på banan gentemot Kvarnbymatchen senast, bland annat intog Tobinho högerkanten, Johan Mellqvist innermittfältet och Filip Jönsson ena mittbacksplatsen. Det är just Fille som förhindrar Höllvikens första målchans när han täcker ut till hörna. Det skulle visa sig bli den första av många hörnor för hemmalaget, visserligen höll jag inte räkningen men visst kom man upp i ett tiotal? Innan Kulladals spel kollapsade så blir Arre frispelad via Marcus Sandéns fina yttersida, dessvärre skjuter han utanför. Höllviken ordnar fram en ny hörna men Calle Nelin får en hand på inlägget som annars gått i mål. De många fasta situationerna gjorde att spelet hackade en aning, det var inte samma flyt som senast (mot Kvarnby eller Höllvikenmatcherna ifjol heller för den delen). Kulladal har svårt att få igång något spel, vilket kan tyckas konstigt för ytorna fanns där. Men det var initiativlöst. Spelarna visste inte vad man skulle göra med boll och utan boll såg det tafatt ut. Vi kan väl till och med dra till med att Kulladal inte hade något spel överhuvudtaget. Kanske var det så att ledningsmålet till 1-0 kom för tidigt och att man trodde det skulle bli en lätt färd mot slutsignalen. När omkring halva första har gått så har Höllviken tagit över. Filip Gavran har ett harmlöst skott som nog är den enda chansen bortalaget förmår att skapa från minut 5 till paus. En rättvis kvittering kommer med tolv minuter kvar av halvleken, ett snyggt nickmål på en av de många hörnorna. Höllviken har även ett bra frisparksläge som Calle mv fångar in enkelt.

Efter en rejäl hårtork i paus såg det bättre ut i början på andra. Spelarna jobbar bättre och framförallt för varandra. Ändå är det en kontring av Höllviken som blir till första läget, men Johans hemjobb tvingar fram ett svårt avslut. Dessutom vinner man en andraboll som blir till ett friläge, som dock skjuts över. Men sen är det Kulladals tur att skapa lite. Gavran drar överraskande till från trettiofem och det välriktade skottet går i ribban! Vid tillfället då Pålle beslutar sig för ett trippelbyte är det bara backlinjen som får godkänt i min bok. Gavran, Calle Stenberg och Mackan går ut mot Oguzcan "Ozzi" Avci, Mukremin Semovski och så debutanten Samuel Andersson som tar plats på innermittfältet. Precis när jag skrivit "Vi hade iallafall tur med vädret" i mitt block (Solen gjorde nämligen att matchen fick en fin inramning på Höllvikens IP) kommer ett överraskande ledningsmål för Kulladal. Johan spelar in bollen till Arre som vänder upp och med vänstran snyggt skickar in 2-1 i högra hörnet. Fem minuter senare är det dags igen. Myggans boll från högerbacken rinner igenom efter en miss i mittförsvaret och Arre är distinkt i sitt avslut - 3-1. Höllviken får en gyllene chans till reducering när man tilldöms en straff med kvarten kvar men straffen räddas av Calle mv, mig veterligen hans första straffräddning utomhus. Sista kvarten går Kulladal ner sig och blir bekväma. Höllviken går däremot inte ner i tempo. Man spelar till sig ett nytt drömläge men denna gång går bollen i stolpen. Ett högt rop hörs i Kulladalslägret: "Vi kan inte släppa dom där". Bara minuten efter har hemmalaget ett nickavslut tätt utanför. Andrabollarna vann inte Kulladal många av. ett typexempel kommer med tio kvar då Daniel Jansson nickrensar långt och bollen direkt kommer åter och blir till ett friläge, tur då att Calle mv får en touch på bollen och förhindrar mål. Kan vara där han får en smäll på foten men då Morgan Nielsen sjukade sig tio minuter innan samling var det bara att bita ihop och köra vidare. Calle mv tog efter där han avslutade senast och gjorde pånytt en bra insats mellan stolparna, bland annat avslutar han med två räddningar på kort tid. Seger är alltid härligt men där man under serien tagit den över allt annat och fullständigt struntat i hur det såg ut så hade man gärna velat sett ett mer tillfredsställande spel så här under försäsongen.

Matchens spelare

Arlind Tahiri. Fjolårets skyttekung gjorde inte sin bästa match i den blå tröjan, långt därifrån. Det var väl till och med så att han blev utskälld i paus. Men när lagets växel i det närmaste ligger i R så är det hans fantastiska avslutsfot som gör att "de tre poängen" till slut ändå hamnar hos Kulladal. Hattricket var Arres fjärde (!) under hans tid i Kulladal (Rydsgård, Klagshamn 2014 och Lunnarp 2015).

Nästa match: Flagg lördag 20feb kl 13 (oklart om matchen kan spelas på Kulladal, om inte meddelas ny spelplats i början av nästa vecka)

Av 1938 - 12 februari 2016 13:36

Under lördagen spelar Kulladal sin andra träningsmatch för året, och man gör det mot förra årets topprival Höllviken. Från 2013-2015 spelade lagen i samma serie och det har blivit till några härliga duster. Ifjol hade Kulladal marginalerna på sin sida där man fick med sig fyra poäng utan att imponera spelmässigt, men genom en vilja och kämpaglöd typisk för hela säsongen. Höllviken har behållt samma tränarduo som förra säsongen, Michael Sander och Ulf Pålsson. Dusten mellan Pålle och Micke, det forna radarparet uteblir dessvärre denna gången då Micke är bortrest. Höllviken har i år bestämt sig för att satsa ungt, bland annat ställde man upp med tio spelare födda 96-97 i en träningsmatch mot Pelister i november. Kulladal kommer som ni vet närmast från en förlust mot Kvarnby i Malmömästerskapen. Truppen har ändrats en hel del jämfört med den matchen, bland annat får Samuel Andersson chansen att göra debut i Kulladalströjan. Vi har några skador och sjukdomar men för att vara mitt i uppbyggnadsfasen ser det ovanligt bra ut.

Första matchen 2016

Tabellplacering (2015)1. Kulladal 22 14 5 3 61-19 47p3. Höllviken 22 12 6 4 63-25 42p
Hemma/Borta (2015)

Borta:

3. Kulladal 11 5 4 2 22-10 19p

Hemma:

2. Höllviken 11 8 2 1 35-12 26p

Fem års möten

2015: Kulladal - Höllviken 1-0 (Tobinho Sjöbäck)
2015: Höllviken - Kulladal 3-3 (Filip Ahlström, Tobinho Sjöbäck, Johan Mellqvist)
2014: Höllviken - Kulladal 3-4 (Nicholas Reilly 3, Pierre Svensson)

2014: Kulladal - Höllviken 0-2

2013: Höllviken - Kulladal 2-0

2013: Kulladal - Höllviken 4-2 (Calle Stenberg, Erik Magnusson, André Jönsson, Edward Asamoah)

Skyttekung

Arlind Tahiri, 15mål

Markus Swane, 22mål

Som vanligt följer ni målrapporteringen via bloggens fb-sida

Av 1938 - 9 februari 2016 10:11

Lördagens träningsmatch mellan Kulladal och Höllviken, som skulle spelats på Kulladals IP flyttas till Höllvikens IP. Anledningen är det stora hål som uppstått på konstgräset och kan orsaka allvarliga skador vid matchspel. Avsparkstiden är densamma, kl 13.

Av 1938 - 6 februari 2016 22:00

Kulladals tuffa gruppspel i Malmömästerskapen fortsatte på lördagen med match mot div 2-topplaget Kvarnby. Som väntat blev det en svår match för Kulladal och förlustsiffrorna skrevs till 1-4. Men det var hemmalaget som tog ledningen när Sebastian Rask nickade in sitt första mål i Kulladalströjan. Målet var ett resultat av ett fint uppbyggt anfall ända från Eddie Ekblad på vänsterbacken, via mitten ut på högerbacken Oguzcan Avci som satte upp bollen på Filip Ahström som läckert skarvade vidare till Pierre Svensson som till slut satte in bollen till Rask som följt med upp i straffområdet. Därefter var det Kvarnby för hela slanten, för att hårddra det något. Kvarnby kvitterade genom Robin Svensson, släkten är värst, innan paus och gick ifrån till 4-1 i andra. Men Kulladalslaget gjorde en godkänd match och kan ta med sig en del från den, främst första halvtimmen. Ska vi dra en direkt jämförelse med DM-matchen mot Hässleholm förra säsongen (också ett div 2-lag) så har vi kommit flera steg framåt, och stod idag upp på ett bättre sätt. Det tyder på att laget utvecklats.

Matchfakta

Kulladal - Kvarnby 1-4 (1-1)

1-0 Sebastian Rask (33) 1-1 (35) 1-2 (51) 1-3 (60) 1-4 (71)

Assist: 1-0 Pierre Svensson

Varningar K: Filip Gavran (1), Sebastian Rask (1), Morgan Nielsen (1)

Tim Rickbo (65)

Efter 0-4-förlusten mot Olympic i november var chanserna för avancemang i MM små redan innan matchen, men matcherna i MM ger däremot en fin sparring inför vad som komma skall i div 3. Inför dagens match saknades en del spelare, dessutom för publiken en del nya ansikten - två debutanter och två hemvändare. Några få minuter av matchen har fått när en av dom, Eddie Ekblad steppar upp från sin vänsterback och snor åt sig bollen - han hittar sen upp till fjolårets skyttekung Arlind Tahiri som testar skott längre fram men det går högt över. Kvarnby har matchens första stora chans, sedan en kontring mynnat ut på vänsterkanten och förre Kulladalaren Robin Svensson sånär fått foten på inspelet. Det var för övrigt anfallarens första match mot sin gamla klubb sedan övergången 2012. Först att nå en hörna är hemmalaget. Eddie hittar Filip Gavran på bortre, yttermittfältaren testar en volley som täcks undan - bollen når sen Pierre Svensson som inte riktigt får på avslutet. Inställningen var inte den bästa mot Olympic, men det var annat idag. Kanske var en av anledningarna Marcus Sandén som var tillbaka på mittplan och som vanligt rev och slet som ett djur. Tjugo minuter in i matchen får Kvarnby ett bra frisparksläge men den skjuts över. Ett par minuter senare skriver vi in Calle Nelins första räddning, en lätt skopa på ett avslut utifrån. Precis innan uppstår ett utmärkt kontringsläge för Kulladal, man tre mot tre och med god fart men dessvärre lyckas inte Gavran sätta vidare bollen till sina medspelare, istället hamnar han i trångmål och det hela rinner ut i sanden. Vassare är Kvarnbys kontring två mot två, men avslutet som följer går metern utanför. Kort därefter uppstår en ny chans, och sedan ännu en. Kvarnby börjar så sakteliga ta över och i mitt block noterar jag att ett mål hänger i luften. Precis då gör Kulladal 1-0. Anfallet är redan beskrivet i ingressen ovan så det behöver ni inte få igen, utan bara ett konstaterande på att det var vackert och väluppbyggt. Vi noterar Rasks första mål i Kulladalströjan! Dessvärre varade hemmaledningen bara i drygt två minuter. En andraboll efter en Kvarnby-hörna skickas in framför mål och väl där dyker Robin Svensson upp och petar in kvitteringen. Kvarnby är sedan nära 2-1 strax efter men Calle mv står i vägen. Mot slutet av halvleken har Kulladal två halvchanser, först skjuter Gavran i täck och sedan testar Arre Kulladals förra utpost, Tonny Tindberg men den senare står för en något okonventionell fotparad.

I paussnacket var laget rörande överens om att man gjort en bra första halvlek och det diskuterades några lösningar på Kvarnbys stundtals kvicka anfallsspel. Bortalaget börjar andra bäst och skapar tidigt tryck på Kulladal. Calle mv sätts på prov omgående och får hjälp av en kylig Daniel Jansson som först spelar hem till Eddie trots att målet står öppet och sedan nickar ner ett inlägg i eget straffområde. Fem minuter in tar Kvarnby förtjänt ledningen. Det är dock ett oturligt mål för Calle mv står nämligen för en fin parad när bortalagets spelar till sig en öppen chans men bollen tar på Danne och letar sig in i mål. Kvarnby fortsätter sitt tryck och med dryga timmen spelad utökar man ledningen till 3-1. Trots en brytning av Danne och en räddning av Calle mv så lyckas Henry Safi trycka in returen. I andra halvlek lyckades Kvarnby tillföra ytterligare en dimension i sitt anfallsspel, nämligen TT:s långa utsparkar som flera gånger blev till en målchans. Likt en handbollssekvens stack minst en spelare i djupet direkt när TT fick tag i bollen. Calle mv tvingas till hårt arbete och lyckas bland annat rädda ett friläge som uppstår på just en lång och snabb utspark. Tjugo minuter in på andra kommer Kulladals första byten, ett trippelbyte där Pierre, Bruce och Ozzi byts ut till förmån för Aslan, debutanten Tim Rickbo och hemvändaren Joakim Söderlund. Offensivt har hemmalaget inte mycket att säga till om i andra halvlek, Gavrans kontring där han åtminstone ordnar fram en hörna är en av få sekvenser. Försvaret jobbar för högtryck, Calle Stenberg blockerar ett annars givet mål. Ändå kommer 4-1 med tjugo minuter kvar. Ett märkligt mål. En hörna dimper ner på bortre där Kvarnbyspelaren inte får på någon överdriven träff men kan ändå se bollen segla i nät, två Kulladalsspelare vänder ryggen till och Calle mv hinner inte agera. Nya byten med arton kvar, de tre som byttes ut innan kommer in igen mot Eddie, Gavran och en hårt jobbande Mackan Sandén. Dessutom byter Kulladal målvakt och Morgan Nielsen ställer sig mellan stolparna. Ozzi hinner bara vara på plan i någon minut innan han får sitt andra gula, en tröjdragning som inte kan snackas bort. Mogge kommer snabbt in i det och står för en bra räddning direkt. Trots underläge 1-4 och en man mindre kämpar laget och det känns bra. Bruce förhindrar ett avslut från strax utanför straffområdet men får samtidigt ta emot sparkrörelsen på sin vad, och han tvingas till byte. En ny TT-utspark sätter Kvarnby i nytt friläge, Mogge tvingas ta ett gult men räddar förmodligen ett baklängesmål. Frisparken som följer går i muren och avslutar matchen. Svår match att analysera individuella spelarprestationer i, Kulladal var stundtals ordentligt tillbakapressade och det kom mest att bli hårt jobb och där föll ingen ifrån. Spännande att se när det är vår tur att föra matcher.

Calle Nelin. Stor för flera svettiga räddningar, bland annat två frilägen, när han efterlämnades ensam mot Kvarnbys storväxta anfallare. Utan den forne försvarsspelaren hade siffrorna blivit rätt mycket högre idag. Morgan Nielsen kom in och bar fanan högt, höll nollan sista tjugo trots att Kulladal var en man mindre.

Olympic - Kvarnby (-)
Kulladal - Flagg (20feb kl 13, Kulladals IP)

Nästa match: BK Höllviken (H) lördag kl 13

Av 1938 - 4 februari 2016 21:58

Årets första match är här och med den årets första inför match. Matchen är en del av Malmömästerskapens gruppspel, som inleddes redan i november - då med förlust mot Olympic 0-4. Förra årets trea i div 2 SG, Kvarnby står för motståndet och det förväntas bli en riktigt tuff utmaning. Kvarnby är för övrigt i lika stort poängbehov som Kulladal, då man förlorade första matchen mot Flagg med 2-4. Senast lagen möttes i en tävlingsmatch var i Malmömästerskapens semifinal 2012, då segrade Kvarnby med 2-1. Gången innan dess var också i en MM-semifinal (2010), då segrade Kulladal med 1-0 och det var också senaste gången laget var i en MM-final - tyvärr förlust mot FC Rosengård. För att hitta inbördes match i seriesammanhang får vi gå tillbaka ända till 2008. En del spelare står över lördagens match av olika anledningar. Rickbo och Ozzi kommer debutera på riktigt i Kulladalströjan medan Söder och Eddie gör efterlängad comeback i den samma. Rask gör sin andra match efter debuten mot Olympic på Lindängen. I Kvarnbys matchtrupp hittar vi förhoppningsvis de tidigare Kulladalsspelarna Tonny "TT" Tindberg och Robin "Robinho" Svensson.

2. Kvarnby 0 0 0 0 0-0 0p

2012: Kvarnby - Kulladal 2-1 (Filip Ahlström)

2010: Kulladadal - Kvarnby 1-0 (André Håkansson)

Omg 2
Kulladal - Kvarnby (6feb kl 14, Kulladals IP)

Omg 3
Kulladal - Flagg (20feb kl 13, Kulladals IP)

Målrapportering följer ni som vanligt på 1938:s fb-sida

Av 1938 - 4 februari 2016 09:40

Lite dåligt med uppdateringar senaste tiden, till en början beroende på sjukdom men i dagarna beroende på mycket jobb. Sakta men säkert kommer bloggen igen. Ni vet vid detta laget att facebook och instagram är utmärkta källor för korta och snabba uppdateringar, även i fallet 1938. Om ni nu har dessa sociala medier. Lördag spelar Kulladal sin första riktiga match för året. Matchen är en del av Malmömästerskapens gruppspel, där Kulladal fick en tuff start med 0-4 mot Olympic tillbaka i november. Ännu ett div 2-lag står för motståndet i form av Kvarnby. En härlig match med två lag som vill framåt och en dust mot gamla Kulladalare. Senaste tävlingsmötet var just i MM, semifinal 2012 då Kvarnby segrade. Inför match dyker senast upp under fredagskvällen. Eventuellt tidigare. Avspark lördag kl 14 på Kulladal.

22Flagg - Kulladal2 okt kl 14Dalhems IP, Malmö

(Vägbeskrivning från Kulladals IP till respektive spelplats hittas om ni klickar på spelplatsen)

*Kulladal spelar samtliga sina hemmamatcher på lördagar kl 14 utom matchen mot Flagg som spelas onsdagen den 15juni kl 19

**Observera att Kulladal spelar sin omgång 11 (mot Flagg) före omgång 10 (mot Lödde)!