MålvaktMaHNAssGulaRödaMvp MaHNAssGulaRödaMvp
Dominic Cica1----- ------
Morgan Nielsen221---- 2-----

En plats i truppen (även utan inhopp) räknas som en spelad match

Av 1938 - 4 oktober 2015 16:45

Kulladal spelar återigen div 3-fotboll kommande säsong! Det stod klart efter en 6-1-seger i derbyt mot Balkan i sista omgången av div 4 södra. Farhågorna om ett svårmött Balkan höll trots en pausledning på 3-1 i sig en stor del av den första timmen men mot slutet öppnade ytorna sig och Kulladal kunde för andra avgörande matchen i rad defilera till en storseger. Synonymt för hela säsongen stod laget åter för en stark defensiv insats, där Balkan trots mycket bolltrillande hade svårt att ta sig fram, vilket till slut gav offensiven möjlighet att göra sitt. Nicholas Reilly gav Kulladal ledningen redan efter elva minuter, lagom till en första rapport från Öja där hemmalaget tagit ledningen. Balkan kvitterade, och under en kort period infann sig en viss oro. Men Tobinho Sjöbäcks 2-1 och André Jönssons kyliga 3-1 gav en rätt trygg pausledning. Strax efter paus var Balkan det bättre laget, man hade bland annat ett skott i insidan av stolpen men i takt med att Rosengårdslaget flyttade upp fick Kulladals offensiv stora ytor att jobba på och hotade mest hela tiden. Sista tio underströk Tobinho, Mattias Andersson och Arlind Tahiri Kulladals fantastiska höstform där det blivit till sju segrar, två oavgjorda och en förlust med den förkrossande målskillnaden 38-9. Seriesegern 2015 var Kulladals första sedan 2005 och med den är man tillbaka där man hör hemma.

BÄTTRE OCH BÄTTRE DAG FÖR DAG!

Matchfakta

Balkan - Kulladal 1-6 (1-3)

0-1 Nicholas Reilly (11) 1-1 (24) 1-2 Tobinho Sjöbäck (30) 1-3 André Jönsson (35) 1-4 Tobinho Sjöbäck (82) 1-5 Mattias Andersson (86) 1-6 Arlind Tahiri (90)

Assist: 0-1 André Jönsson, 1-2 Andreas Thuresson, 1-3 Andreas Thuresson, 1-4 Mattias Andersson, 1-5 Calle Stenberg, 1-6 Pierre Svensson

Så var matchen

Rosengårds IP bjöd på fantastiska förutsättningar denna lördagseftermiddag med strålande sol, ingen vind och en fin gräsmatta. Det var egentligen inte så mycket snack om vad som behövdes göras, en seger och Kulladal spelade i div 3 2016. När speldirigenten André Jönsson lämnade klartecken för spel stod det klart att Kulladal för första gången denna säsong startade med samma elva två matcher i rad, ett synnerligen intressant konstaterande. Planen på Rosengårds IP tillhör Malmös största, något som påpekades under genomgången innan match. Det dröjer innan lagen framkallar någon målchans. Tobinho Sjöbäck är den som får den när han får tag i bollen efter slarvigt försvarsspel i Balkan, han försöker lobba målvakten som befann sig långt ut men bollen går utanför. Det är också slarv i hemmalagets backlinje som ger upphov till Nicholas Reillys 1-0 efter elva minuter. Kantspringaren får en boll av André Jönsson som precis snappat upp bollen högt upp på plan och gör inga misstag en mot en med målvakten. Målet är hans tredje för säsongen och återigen hade han satt sin prägel på en matchinledning. Dessvärre tvingas Nick utgå bara sju minuter senare då han landade snett med foten efter en höjdduell. Den flygande smålänningen Andreas Thuresson ersatte, och skulle komma att göra det med den äran. Arlind Tahiri och Calle Stenberg ordnar fram varsin hörna, men långa och fysiskt starka Balkanspelare hade inga problem att rensa bort dessa. Istället kommer en kvittering, just på hörna, för Balkan. Bollen går igenom en första rad av spelare innan den når fram till en ensam hemmaspelare som bara har att peta in 1-1 med halva halvleken spelad. Kulladal försökte repa mod. Arre och Jöns samarbetar sig fram till ett avslut som går över. Calle Stenberg har ett inlägg till Jöns vars nick går precis över mål, kändes dock som om målvakten hade bra koll på den. Med en halvtimme spelad tar Kulladal återigen ledningen. Arres frispark hamnar så småningom vid den bortre ytan där Thure nickar, och framför mål störtar Tobinho fram och trycker in 2-1! Tobinhos elfte för säsongen var kanske inte det allra snyggaste men där och då det allra viktigaste. Bara fem minuter senare ökar gästerna på till 3-1. En härlig passning från vänsterkanten från Thure letar sig ända fram till Jöns som löper sig till ett bra läge där han elegant och kyligt vänder bort en försvarare innan han lägger in bollen i mål. Målet var inte helt olikt 2-0-målet han gjorde mot Öja. Balkan får snabbt en möjlighet till reducering när man tilldöms en frispark i bra läge. Morgan Nielsen i Kulladalsmålet lyckas parera skottet som följer men lämnar en liten retur som en hemmaspelare kommer först till, men Mogge står då för en superräddning och försvarar därmed tvåmålsledningen in i paus.

Jöns nyliga krasshet tog ut sin rätt efter första fyrtiofem, han fick utgå i paus mot Filip Gavran vilket kastade om laget något. Direkt i andra halvlek utnyttjar Kulladal sånär ny slapphet i Balkanförsvaret men Arres lobbavslut lämnar mer att önska. Framåt var Balkan inte alls ofarliga. Mogge går ut på en långboll men hinner inte fram, motståndaren kommer förbi honom men avslutar sämre. Bara några minuter senare kommer man fram igen, denna gång rinner man igenom väl lätt i mitten när Kulladalsförsvaret backar långt. Avslutet som följer går i insidan av stolpen innan försvaret kan rensa till hörna. Med undantag för målet till 1-1 så var denna period största hotet mot Kulladals trepoängare. Balkan fortsatte rulla boll men lyckas inte upprepa nämnda målchanser. Åt andra hållet testar Tobinho och Arre varsitt skott, utan resultat. En hårt jobbande Thure byter ut med halva andra spelad, en spelsugen Pierre Svensson ersatte. Samtliga inhoppare levererade återigen en stark insats, även det synonymt med säsongen i övrigt. Kolla bara in Gavrans hemjobb när Arres avslut nära straffområdet uteblivit och hans bolltrollande på högerkanten, Thures två framspelningar och evighetsslit, Pierres framspelning till 6-1 och Mattes assist och mål. Med en kvart kvar kommer alltså även Mattias Andersson på banan, Arre utgår. Balkan kommer loss på högerkanten men inspelet blockeras. Matchen punkteras definitivt när Tobinho trycker in 4-1 efter att Matte nickat i förstaläget. Trots att assisterande domaren vinkat för offside måste hemmamålvaktens räddning på Gavrans avslut ett par minuter senare nämnas, räddningen där målvakten får upp en arm och från ett avstånd på en meter stänger ute avslutet är fenomenal. Precis innan hade han räddat Mattes avslut. Just Matte skulle sätta 5-1, och underströk än en gång hans epitet som Supersub, det var nämligen hans femte mål som inhoppare. Arre fick några minuter till på plan när han kom in istället för en av matchens förgrundsfigurer i Tobinho. Som ett slags kronan på verket för den, i mitt tycke, starkaste säsongen som mittback i Kulladal bjöd Daniel Jansson på en jättebrytning med ett par minuter kvar på matchklockan. Även Mogge fick glänsa med två räddningar mot slutet. Arre fick sista ordet i matchen när han tillsammans med Martin Persson kommer två mot målvakten och enkelt lägger in målet som innebär att han slutar delad två i div 4 södras skytteliga, framspelningen av Pierre Svensson. Domaren blåser strax efter av matchen och spelare och ledare samlas i en stor segerring där champagnen flödar till tonerna av segersången. Kulladal spelar återigen div 3-fotboll!

Matchens spelare

Jörgen Mellberg. Visade i säsongens sista match att gammal är äldst. Styrde och ställde laget från högerbacksplatsen. Fick under andra halvlek kontroll på ett av Balkans största hot. Taggad till tusen. Vem hade i början av säsongen trott att Mellberg skulle bli en stabil högerback? Ja, Pålle då. Bara ännu ett tecken på spelarens mångsidighet. Jag både tror och hoppas att legendaren fortsätter ännu en säsong, för även om han närmar sig fyrtiosträcket så har årets säsong visat att han i allra högsta grad bidrar. Dessutom kommer hans rutin bli mycket värdefull när Kulladal ska fajtas i div 3 2016.

Av 1938 - 2 oktober 2015 12:22

Då har vi så nått den tjugoandra och sista omgången av div 4 södra Skåne. Efter en lång och välspelad säsong har Kulladal ett guldläge att säkra sig en plats i div 3 kommande säsong, med en match kvar befinner man sig nämligen i serieledning med en pinne före Öja. Men i vägen står ett stort och jobbigt hinder i form av Balkan. Det är ett Balkan i storform, tillsammans med Kulladal och Öja har man gått bäst under hösten - senast 7-0 mot Lunnarp! Samtidigt ute på Öjavallen tar Öja emot kontraktsjagande Svedala. Förutsättningarna är glasklara: Seger för Kulladal eller att Svedala tar poäng av Öja innebär div 3 2016, allt annat innebär kval. Vårens möte på Kulladals IP slutade med seger för hemmalaget, 2-1, efter mål av Tobinho Sjöbäck och Arlind Tahiri. 2005 säkrade Kulladal en plats i div 3 i sista omgången ute på Rosengård, givetvis var det Jörgen Mellberg som satte det avgörande målet. Tio år senare intar han en högerbacksplats i laget som ska försöka upprepa den bedriften. I truppen saknas målvakterna Calle Nelin och Jimmie Andersson samtidigt som André Jönsson testas sent på grund av sjukdom, däremot är Andreas Thuresson åter tillgänglig efter sin fotskada. Kom igen nu Kulladal, kämpa till sista blodsdroppen!

Fem års möten

2015: Kulladal - Balkan 2-1 (Tobinho Sjöbäck, Arlind Tahiri)

2015: Kulladal - Balkan, Malmömästerskapen 5-0 (André Jönsson 2, Arlind Tahiri 2, Tobinho Sjöbäck)

2012: Balkan - Kulladal, Malmömästerskapen 1-1* (Jimmy El-Jaleb)

2011: Balkan - Kulladal 0-3 (André Håkansson 2, Jörgen Mellberg)

Av 1938 - 2 oktober 2015 12:00

Känner att jag behöver göra en uppdatering angående den sista kvalplatsen i Skånes div 4:or. Sämsta trean av dom tre div4-serierna i Skåne får ju som bekant ingen plats i ett kval till div 3. När Dösjöbro överraskande förlorade sin match i omg 21 mot Råå och Höllviken samtidigt slog Kosova stod det ju klart att Höllviken bara behövde besegra Oxie i sista omgången för att nå kval. Men i veckan kom helt andra förutsättningar fram. Råå hade nämligen använt sig av en icke-spelbar spelare och så blev 0-1-resultatet till en 3-0-seger för Dösjöbro. Plötsligt är Höllviken beroende av andra resultat i div 4 västra förutom sin förmodade seger mot Oxie (se nedan). Div 4 norra tar vi bort från ekvationen för där har trean Hörby redan tillräckligt med poäng för att nå kval.

Staffanstorp (4:a) - Bjärred

Höllviken har en fördel av att ha Oxie i sista, för öser dom in mål kan dom ta sig förbi Dösjöbro på målskillnad, om nu Dösjöbro skulle spela oavgjort mot redan klara serievinnarna Wormo. Bjärred har också en tuff bortamatch, för även om Staffanstorp inte har något kval att spela för så har dom stått för en stark höst. med bara två förluster. Trots ett avsevärt sämre läge för Höllviken efter "skrivbordsresultatet" i Dösjöbro - Råå så är hoppet på intet sätt ute. Förutsätter vi att Höllviken slår Oxie med mer än fyra mål så räcker det att någon av Dösjöbro eller Bjärred tappar poäng.

När vi ändå är igång kan vi även ta upp förusättningarna om återkvalplatserna i div 4 södra:

Div 4 södra Skåne (åttondeplatsen)

8. Lunnarp 21 8 4 9 48-51 28p

-------------------------------------------------

9. Svedala 21 8 2 11 37-39 26p

Bosnien/H - Lunnarp

Öja - Svedala

Efter att ha varit uträknade för bara några omgångar sedan har Svedala inför sista omgången en realistisk chans att nå nytt kontrakt utan kval. Krav 1 är att Lunnarp, som är helt ur form, inte får vinna borta mot återkvaljagande Bosnien/H. Innan förra omgången hade även oavgjort kunnat räcka för Lunnarp men i och med 0-7-förlusten sabbade man sin fina målskillnad. Krav 2 är naturligtvis att Svedala själv vinner mot div 3-jagande Öja. Vinst för Lunnarp eller ingen seger för Svedala säkrar kontraktet för Österlenarna.