Alla inlägg under juni 2015

Av 1938 - 2 juni 2015 23:26

Trots ett tidigt ledningsmål av Aslan Hamadi lyckades det inte Kulladal att vinna kvällens DM-kvartsfinal mot Trelleborgs FF. Gästerna lyckades nämligen vända på matchen inom ett par minuter och drog det längsta strået även i andra, på trots av en Kulladalskvittering via Oliver Wågreus. Trelleborg hade flera lägen att stänga matchen vid ställningen 2-3 men målvakten Dominic Cica stod för flera starka räddningar och kom att bli matchens bästa Kulladalare. Kulladal försökte desperat nå en kvittering mot slutet men skärpan fanns inte riktigt där. Matchen fick ett tråkigt eftermäle då hemmalagets Leutrim Osmani fick åka till sjukhus efter att ha mått riktigt dåligt mot slutet av matchen, vill inte gå in på spekulationer utan önskar bara god bättring  till dig Leo!

Matchfakta

Kulladal - Trelleborg 2-3 (1-2)

1-0 Aslan Hamadi (14) 1-1 (18) 1-2 (19) 2-2 Oliver Wågreus (66) 2-3 (72)

Så var matchen

I vad som bara kan beskrivas som rena höstvädret drog kvällens DM-kvartsfinal igång kl 19. Den kraftiga vinden mot idrottshallen satte sin prägel på matchen. Kulladal inledde piggt och skapade bland annat ett bra tryck på bortalaget med fem minuter spelade, det hela kulminerade i ett avslut av vänsterbacken Mahmoud "Semko" El-Borchali. Gästernas första avslut blir ett alldeles för förhastat sådant, spelaren kunde gott löpt några meter till - istället blir avslutet svagt och långt utanför. Hemmamålvakten Dominic Cica ställer till det för sig när han drämmer ut en inspark rätt till en TFF-spelare, det hela blir till en resultatlös hörna. Med tio minuter spelade kommer ett nytt Kulladalstryck mot Trelleborgarns mål, jag räknar till åtminstone tre skottförsök, Aslan Hamadi och Noah Christoffersson har i alla fall ett var men där inget är särskilt farligt. Ett par minuter senare kommer ett nytt bra läge men bolluslingen verkar inte vilja gå i nät. Det var till och med så att Trelleborg kunde bjuda på en farlig tillbakapass utan att något hände. Men så efter fjorton minuter rycker Noah med hög fart ifrån på vänsterkanten, spelar in bollen till Aslan som drar bort en spelare innan han lägger in 1-0. Ett inte helt oförtjänt mål. Dessvärre blir ledningen kortvarig. Ett passivt hemmaförsvar ser på när en bortaspelare får stå och motta och sedermera pricka in 1-1 efter arton minuter. Bara en (!) minut senare är det dags igen sedan Trelleborg rullat upp Kulladals vänsterkant. Efter den fina starten hade Kulladal nu tappat matchen, man agerade nu ängsligt och oroligt, bland annat är man nära ett självmål när innermittfältaren Oliver Wågreus försöker rensa. Framåt lyckas Kulladal bara åstadkomma en halv chans innan paus och det är när Aslan osjälviskt spelar ut till Mattias Drpic som dock kommit ur vinkel. TFF missar ett friläge kort före vilan.

Andra halvlek börjar lite trevande. Lagen turas om att skapa ströchanser. Noah har ett försök för Kulladal. TFF har ett skott utanför. Sen börjar de mörkblåa ta över lite smått. 01:an Mikael "Micke" Marques de Pombal Vivar testar avslut från en bit ut - får inget riktigt tryck. Ett inlägg från höger når Noahs huvud men hans nick går över. Mitt i Kulladals braiga period lyckas TFF tränga igenom och få till ett bra avslut men Domme står för en stark parad. Naturligt så öppnar sig ytor bakåt när Kulladal jagar en kvittering. TFF har bland annat ett skott över och ett skott som Domme pånytt håller ute. På läktaren skapas lite irritation över Trelleborgarnas förmåga att hela tiden försöka glidtackla sig in i duellerna, stundtals blir det rätt tuffa tacklingar. Men Kulladal står upp bra. Med kvarten kvar tilldöms man en frispark till vänster. Aslan slår den mot första ytan men där finns bara rödklädda men skarven som var tänkte som en undanrensning hamnar rakt hos Oliver som snyggt placerar in 2-2 med huvudet. Oliver gjorde för övrigt debut i seniorsammanhang för en dryg vecka sedan när U-laget mötte Flagg. En frisparksvariant av TFF är nära att sätta dom i förarsätet pånytt men Domme står för en kanonräddning. Ett inspel mot straffområdet är nära att dimpa ner till inhopparen Leutrim Osmani men målvakten hinner ut. Med åtta minuter kvar lyckas TFF åter en gång att komma förbi på högerkanten, och det skulle komma att bli avgörande för matchens utgång - man gör nämligen 3-2 på inspelet som följer. En räddning av storspelande Domme håller kvar laget i matchen. Trots att det är Kulladal som behöver mål så är det Trelleborg som har spelet, ett tydligt tecken på att man inte riktigt orkar få till stånd någon större kvitteringjakt. Domaren får nog av en av bortalagets ledare som blir uppvisad på läktaren. Noah gör sitt till för att skapa lite spänning. Hemmapubliken blir lyriska när han med en soloraid springer igenom Trelleborgsförsvaret, dessvärre kommer varken han eller någon annan Kulladalare till skott. Ett sista försök blir det av en hörna där Domme går upp men den är för dåligt slagen. Trelleborg borde avgjort matchen tidigare med de många lägena i andra men får alltså ändå jubla när domaren sätter pipan till munnen efter nittio minuter.

Matchens spelare

Dominic Cica. Flera grymma räddningar i andra halvlek. Hade väl egentligen bara problem med vinden i första och en mindre bra inspark som kunde gett TFF en målchans. I övrigt räddade höll han kvar sitt lag i matchen.

(Jag tog några bilder under matchen men av någon anledning blev de av riktigt kass kvalitet)

Av 1938 - 1 juni 2015 13:02

Segern mot FC Trelleborg var Kulladals fjärde raka. Man är förlåten om man fått för sig att det var länge sen laget plockade så många raka, men faktum är att det händer rätt ofta. Problemet är väl bara att motsatsen ligger lika nära tillhands, men det kan vi ta en annan gång. När laget väl fått upp ångan verkar man ha fått det rejält. Kolla bara in de senaste säsongerna nedan. Rekordet från 2010 där inte ens ett godståg kunde stoppa laget under den perioden tar nog några år innan det slås.

Ö: Tim Rix 2, Adam Barchan

Öja fortsätter att överraska i div 4 södra. Efter 1-1 i paus i sydöstderbyt mot Lunnarp drog man det längsta strået i andra halvlek. En stark seger då Lunnarp är ett erkänt starkt hemmalag, vi minns ifjol att man var ett av få lag som slog serievinnarna Tomelilla. Detta var första förlusten på Lunnarps IP i år. Poängspelarna Tim Rix och Adam Barchan (6mål var!) fortsätter leverera framåt för nykomlingarna som efter nio omgångar snittar drygt tre gjorda mål per match. Man leder nu också den haltande tabellen. Lunnarps facit efter nio omgångar påminner om fjolåret då man hade tretton poäng - nu tolv.

Fredag

Höllviken - Bosnien/Hercegovina 4-1 (1-0)

H: Tim Jörvall, Markus Swane, Victor Tufvesson, Jonas Dahlgren

B: Dejan Zukic

Höllviken hämtade hem en stabil trepoängare hemma på naturgräset (!) mot nykomlingen Bosnien/H som annars visat fin form senaste omgångarna. Efter pausledning 1-0 efter frisparksmål av Tim Jörvall kvitterade visserligen gästernas Dejan Zukic strax efter paus men två mål på kort tid satte Höllviken i ett bekvämt förarsäte som man behöll matchen ut. Markus Swane satte sitt tionde mål för säsongen med sitt 2-1-mål. En skön seger för Micke Sanders mannar som delar serieledningen med Öja med en tredjedel av omgång 9 färdigspelad. I nästa omgång åker man till Ellenborg för match mot Kosova, medan Bosnien/H spelar derby mot Limhamn hemma på Heleneholm.

Lördag

Svedala - Rydsgård 2-1 (2-0)

S: Viktor Kullberg, Stefan Nordborg

R: Pontus Haraldsson

Ännu en tung förlust för förra årets topplag Rydsgård, den tredje raka. För Svedala var det däremot den andra raka segern efter att man i förra omgången slog Oxie med 6-1. Viktor Kullberg gav Svedala ledningen på frispark med halvtimmen spelad. Stefan Nordborg ökade sedan på innan paus. Liksom mot Kulladal verkade Rydsgård satsa på längre bollar mot deras toppforward och det resulterade bland annat i en reducering, Pontus Haraldssons sjätte för året. Men närmare än så kom inte gästerna som tack vare Balkans seger mot Limhamn blivit efterlämnade under nedre strecket.

Kosova - Oxie 0-1 (0-0)

O: Qendrim Sylejmani

Säsongens skräll hittills kom när Oxie mycket överraskande tog sin första seger i årets div 4 i derbyt mot Kosova. Inför matchen hade jumbon åtta raka förluster, bara två gjorda mål framåt och trettioåtta insläppta. Men en straff inslagen av Qendrim Sylejmani med åtta minuter kvar säkrade lagets tre första poäng. Kosovas tränare till Sydsvenskan: "Fram till straffområdet gick allt som planerat. Vi skapade massor av chanser, men bolluslingen gick inte vår väg". Härnäst väntar nästjumbon Rydsgård för Oxie, en väldigt viktig match om laget ska närma sig lagen framför. Kosova möter Höllviken.

Limhamn - Balkan 1-3 (0-1)

L: Mamadou Dieye Fall

B: Alexander Visekruna, Dino Dulji, Deni Dulji

Balkan tog en mycket imponerande seger i derbyt mot Limhamn. Förlusten var nämligen Limhamns första på hemmaplan i år efter fyra segrar av fyra möjliga dessförinnan. Bortalaget tog ledningen innan paus och gick sedan upp till 3-0 innan Mamadou Dieye Fall tröstmålade för Limhamn. Balkan har i flera matcher nu visat att man är kapabla att ta poäng av topplag men den riktiga kontinuiteten har saknats. Tillräckligt starka för att ta sig ifrån de nedre strecken har jag hela tiden velat hävda att man är. För Limhamn var detta andra raka förlusten (0-3 i Öja).

Kulladal - FC Trelleborg 2-0 (0-0)