Alla inlägg under oktober 2014

Av 1938 - 18 oktober 2014 19:45

Trots det sämsta underlaget sedan Veberödsmatchen 2013 lyckades det Kulladal att gå segrande ur första kvalmötet mot Lilla Torg. Resultatet skrevs till 3-4, detta trots att Kulladal legat under tre gånger. Stor segerorganisatör blev André Jönsson som satte två mål. Dessvärre tvingades han linka ut i andra halvlek med en befarad lårskada. Lilla Torg började annars matchen bäst och kunde med sina två nickmål gå till paus med 2-1. I andra spelar Kulladal klart bättre och via ett straffmål, ett målvaktsmisstag och ett snyggt förarbete av Tobinho Sjöbäck så vinner man till slut 4-3. Det är starkt att vända på tre underlägen och vinna trots att man inte gör en supermatch men en uddamålsledning i ett kval känns rätt poröst så det gäller att stå i under veckan som kommer. Att det är en bra start råder det inga tvivel om.

Matchfakta

Lilla Torg - Kulladal 3-4 (2-1)

1-0 (13) 1-1 Filip Ahlström (26) 2-1 (35) 2-2 André Jönsson (58) 3-2 (61) 3-3 André Jönsson, straff (67) 3-4 Andreas Romansoff (69)

Varningar K: Mattias Jurlander (1), Marcus Sandén (1)

Så var matchen

Det blev spel på Mariedals gräs trots fredagens beslut att flytta fram avsparkstiden till 14.30 och spela på konstgräs. Tydligen hade vaktmästaren godkänt spel på planen trots allt. Vad han sett som vi övriga inte såg vet jag inte, planen var sämre än Limhamnsfältets ogräs! Redan från minut ett stod det klart att det inte skulle bli mycket till fotboll. En hel del Kulladalare hade hörsammat vår vädjan om stöd och letat sig ner på Mariedal denna eftermiddag, underbart att se. Kulladal började matchen bäst genom att Tobinho Sjöbäck får bollen ut till höger, spelar den in till André Jönsson som letat sig in framför mål men Jöns knappa touch går över. Även nästa anfall tillhör Kulladal. Jöns står för lite Zlatan-magi när han konstsparkar bollen till Arlind Tahiri, för dagen ensam forward, som i sin tur åter hittar Jöns. Innermittfältaren driver bollen vidare och avslutar, men målvakten kan fånga in enkelt. Men det var väl också i stort sett det vi fick se i god offensiv väg från bortalaget i första, om man ska hårddra det. Lilla Torgs första möjlighet kommer cirka sju minuter in i matchen när man kommer loss till vänster, ett avslut går i utsida burgavel. Hemmalaget tilldöms sedan en frispark i utmärkt läge sedan Martin Persson vid en mottagning oturligt fått bollen på handen. Frisparken slarvas dock bort via ett skott i muren. Desto närmare är det nästa gång Torget är framme. Ett skott ökar nästan i fart efter att först touchat en spelare och sedan studsat i marken, Calle Nelin tvingas till en fotparad. En sak vi lärt oss om Lilla Torg efter att ha sett matchen mot Lövestad är att man är riktigt starka på fasta. Det fick Kulladal erfara efter tretton minuter när en hörna nickas direkt i mål för 1-0. Filip Ahlström, nu helt kurant från sin axelskada - detta trots att han fick sig en törn ut på asfalten i första halvlek - försöker replikera på Kulladals första hörna men målvakten vinner den duellen. Lilla Torg är knappast ofarliga när man kommer fram till Kulladals straffområde. Calle Nelin tvingas till en utboxning nära straffpunkten och lämnar målet öppet för en stund men ett utmärkt hemjobb av Mattias Jurlander förhindrar ett avslut. Istället är det Kulladal som kvitterar. Jöns slår ut en boll till Tobinho till höger, som försöker placera in bollen varpå målvakten lämnar retur och där dyker Linköpingssonen Filip Ahlström upp och nickar in 1-1, hans fjärde mål för säsongen. Hans klart bästa säsong målmässigt. Omkring tiden för målet har Kulladals ytterbackar bytt kant, mestadels för att Calle Stenberg inte kom till sin rätt ute till höger. Med tio minuter kvar av första tar Torget ledningen på nytt. Återigen är det en hörna som dimper ner till nickstarka hemmaspelare som till slut lyckas få in bollen bakom Calle mv. Kulladal verkar chanslöst i luften. Kulladal repar mod och en andraboll efter hörna hamnar hos MP som provar avslut - tätt utanför. Lilla Torg har ett obehagligt skott som sista möjlighet i en, trots dålig spelkvalitet, underhållande halvlek. En mening jag aldrig skrivit förut.

Paussnacket håller vi gärna bakom stängda dörrar eftersom lagen ju ska mötas en gång till. Men vad det än var så blev det bättre i andra. De fasta situationerna kom att bli en central punkt i Torgets spel även i andra. Redan efter några minuter tilldöms man en frispark men en lyckad Kulladalsrensning är precis vad som behövs. Högerbacken Marcus Sandén står för en bra aktion när han vinner en boll på offensiv planhalva, slår ett perfekt inlägg till MP som sånär nickar (!) in en kvittering, men målvaktens långa armar kommer till nytta. Det dröjer dock inte alltför länge innan en kvittering kommer. Återigen är det Mackan som startar upp ett anfall när han hittar ut till Tobinho som snurrar upp sin markering och hittar Jöns i mitten som lägger in 2-2. Precis så som vi vill se Tobinho. Men det oavgjorda resultatet står sig bara i tre minuter. En LT-hörna kommer tillbaka över Kulladalsförsvaret och fram till en hemmaspelare som lyfter bollen över Calle mv för 3-2. Strax efter målet gör Kulladal ett dubbelbyte; Arlind Tahiri och Stenberg går ut och Andreas Romansoff och Pierre Svensson kommer in. Lilla Torg har också en chans till 4-2 när en boll slås i området mellan målvakt och försvar men lyckligtvis lyckas det inte någon att få in bollen. Istället är det Kulladal som återigen kan kvittera. Inhoppande Romansoff ordnar straff sedan han blivit trampad på hälen, Torgets tränare håller inte alls med. Med förste straffskytt på bänken i Arre så kliver Jöns fram och lägger enkelt in 3-3. Två minuter senare gör Torgets målvakt ett misstag när han tappar ett inlägg, Romansoff kan påpassligt lägga in bollen i det öppna målet - 4-3! Pålle skriker: "Rättvist!" från bänken. Vilket inhopp Romansoff gör. Ett par minuter senare hugger det till i Jöns lår efter en duell. Jag fattar inte hur spelarna ens kunde springa på planen, när jag skulle gå över planen efter matchen fick jag gå i snigelfart för att inte halka. Inte konstigt att det dök upp en skada till slut. Lilla Torgs farligheter koncentrerades till fasta men här hade Kulladal stängt igen. En helt orädd Calle mv offrade nästan en skada för att få undan bollarna. Det bästa läget har hemmalaget i en frispark från tjugo meter men den skjuts över. När Lilla Torg tilldöms en femte frispark på mindre än ett par minuter börjar jag fundera över om den effektiva speltiden ens gått över tjugo minuter. Framspelaren Romansoff och återinhoppande Arre har matchens sista möjlighet men resultatet skrivs till 3-4 och Kulladal har fått en bra start på detta återkval.

Matchens spelare

André Jönsson. Vaknade ordentligt i andra halvlek och gjorde tillräckligt under den halvtimmen det blev för att avgöra matchen. Gjorde sitt femte och sjätte mål för säsongen och slutar förmodligen säsongen på fina tolv "poäng" (mål/assist) på lika många macher. Trivdes riktigt bra med Tobinho Sjöbäck som blev anfallare andra fyrtiofem. Tyvärr skadad och missar sannolikt returen. Bäst när det gäller som mest.

Av 1938 - 17 oktober 2014 23:16

Forwarden Mattias Andersson tvingas dessvärre kasta in handduken till morgondagens kvalmatch mot Lilla Torg. Sjukdomen som hållt honom borta från träning hela veckan vägrar ge med sig och istället satsar Matte på att vara redo till returen nästa lördag igen. Ersätter gör stekhete Johan Mellqvist som gjort den ena storartade insatsen i U-laget efter den andra. Det har bland annat inneburit tio mål under säsongen. Han har också hunnit med att bli Kulladals yngste målskytt genom tiderna under hösten. Svårt att se ett starkare kvitto på en utmärkt debutsäsong i seniorlagen än att bli uttagen i ett avgörande kval.

Observera att matchen fått en ny avsparkstid: Kl. 14.30 Detta beror på att matchen flyttas till Mariedals konstgräs på grund av veckans regnande. Konstgräsplanen ligger tio meter bredvid gräsplanen så ni behöver inte leta er fördärvade.

Av 1938 - 17 oktober 2014 11:30

På lördagseftermiddagen spelar Kulladal den första av två matcher för att hålla sig kvar i division 4. Laget man möter heter Lilla Torg efter att dom slagit ut Lövestad med sammanlagt 4-4 och fler gjorda bortamål i omg 1 av kvalet. Lilla Torg slutade tvåa i div 5 SV A efter seriesuveränen Kosova. Bland profilerna syns Kenneth Nergaard, Björn Lindstrand och Mustafa Arezzo. Kulladal som kommer till matchen med tre raka segrar, har två veckor med enbart träning bakom sig och längtar sannolikt efter match. Man kommer till spel utan Jörgen Mellberg och Nicholas Reilly, dessutom tveksamt kring en sjuk Mattias Andersson. Tobinho Sjöbäck är däremot tillbaka i spel efter tre matchers frånvaro på grund av en bruten tå och även Marcus Sandén efter att ha varit borta mot Lunnarp. Senast lagen möttes vann Kulladal i en träningsmatch med 3-1 vintern 2014.

Lövestad (H) 3-0

Tabellplacering10. Kulladal 22 9 3 10 49-40 30p2. Lilla Torg 22 14 5 3 58-29 47p

Av 1938 - 16 oktober 2014 14:21

Då är det bara två dagar kvar till det första av två möten om att klara sig kvar i div 4. Motståndet heter Lilla Torg och det är ett lag vi känner till rätt så bra till skillnad från Lövestad som det ju var mycket nära att bli. I vintras möttes Kulladal och Lilla Torg på Kulladals konstgräs. En seg tillställning slutade med hemmaseger efter att Kulladal avgjort matchen redan efter halva första med tre mål. En liknande start på lördag är svårt att begära, ett kval blir gärna lite avvaktande till en början. Däremot ska vi väl kunna undvika en total dipp som resterande del av matchen kom att bli.

Ni har säkert läst om den otroliga vändningen Torget stod för i returmötet. Det var nästan så att all scouting föll på Lövestad för jag var nog inte ensam om att tro på Österlensseger när matchen närmat sig nittio minuter. Trots den otroliga inställningen att inte ge sig förrän domaren faktiskt blåser av matchen tror jag att Kulladals största fördel är konditionen där vi borde ligga en bit framför, mot slutet av matchen ska vi därför vara det starkare laget. Offensivt har Lilla Torg några pjäser som inbjuder till respekt i form av skyttekungen Kenneth Nergaard och jokern Björn Lindstrand som också avgjorde mot Lövestad. Defensivt tyckte jag mittbacksparet Toby Cromwell och Joakim Jystrand var stabila. Däremot har man en väldigt osäker målvakt i Sebastian Nyman. Förre Kulladalaren Mustafa Arezzo var inte med i dubbelmötet mot Lövestad men om han kommer till spel mot Kulladal får man in ännu lite offensiv kraft. "Musti" har under året spelat innermittfältare. En relevant fråga är om innermittfältaren Gustav Hallgren som blev utvisad  efter två gula får spela första matchen mot oss, svaret är förmodligen nej. Kanske blir det just Musti som ersätter...

Regnet har som vanligt numera ställt till det. Måndagsträningen blev förstörd av regnet, konstgräset klarade inte mängden regn som föll. Underbetyg till dräneringen. Vårt huvudgräs har fått vila nu när vi inte tränat där på länge, så det är säkert redo för hemmamatchen. Ja, och så blev man förstås sjuk av att ha stått ute i regnet både måndag/tisdag - men är det kvalveckor så är det.

På skadefronten ser det ljust ut. Tobinho Sjöbäck (tå) har tränat fullt ut måndag och tisdag. Nicholas Reilly (knä) tränar på egen hand denna vecka också. Filip Jönsson kommer missa returmötet på Kulladal. I övrigt ser det rätt bra ut. Tempot på träningen i tisdags var stundtals riktigt högt. Stor cred till Daniel Jansson, Calle Nelin, Marcus Sandén och Filip Jönsson som med sitt peppande bidrar till det.

Kulladal ser redo ut. Nu hoppas vi bara att varenda Kulladalare letar sig ner till Mariedal på lördag! Vi behöver ert stöd mer än någonsin.

...

Av 1938 - 13 oktober 2014 10:58

Vila i frid Pontus

#FuckCancer

Av 1938 - 13 oktober 2014 10:30

Kulladal kommer att ställas mot Lilla Torg i kampen om en div 4-plats 2015. Detta står klart efter ett osannolikt drama som utspelades på Mariedals IP denna eftermiddag. Lövestad hade med sig 4-1 efter hemmamötet i Sjöbo i onsdags och trots Lilla Torgs ledningsmål efter en halvtimme, en imponerande omställning signerad högeryttern Patchicco Diallo (som också gjorde LT:s mål i Sjöbo) så kändes den sammanlagda ledningen på 4-2 väldigt trygg. Torget hade nämligen förtvivlat svårt att slå sig igenom Lövestads mur till försvarslinje och förutom målet hade man bara några ströchanser i den första halvleken. Den stora skaran ljusblåa (Lövestads färger) supportrar som kommit ända från Österlen kunde nöjt njuta av solskenet som låg över idrottsplatsen - det kändes som vårväder. Efter paus förvandlades hemmalagets press till långa bollar mot straffområdet, och det lika ineffektivt som inspelen under första halvleken. När innermittfältaren Gustav Hallgren drog på sig sitt andra gula för snack kändes det rätt kört för laget som slutade tvåa i div 5 SV A. Strax innan utvisningen hade tränaren Tobias Wilhemsson valt att byte in jätten Björn Lindstrand, det är nog några Kulladalare där ute som känner igen namnet och jo det är spelaren som är anledningen till att Kulladal i sitt reservställ har tröjor av storleken XXL, XXXL och XXXXL (utan att ens överdriva lite). Sakta men säkert började Lilla Torg få lite fäste i offensivt straffområde men aldrig så att den 100-talet stora publikmassan skulle börja tro på en vändning. Närmast var just Lindstrand med en nick i ovansidan av ribban. Men i den 90:e spelminuten kommer Torget runt på vänsterkanten där man kan slå ett inlägg, i mitten dyker gänglige Max Hubbert upp och nickar in 2-0. Ett reserverat jubel bland hemmapubliken, fortfarande var det nog få som faktiskt trodde på det. Men i matchens allra sista sekunder spelar Lilla Torg till sig en hörna. En perfekt slagen sådan når fram till, just det, Björn Lindstrand som knappt behöver hoppa för att nå huvudet högre än motståndarna och nickar in 3-0. Vilt jubel uppstår och Lilla Torg har lyckats med det omöjliga, att vända 1-4 till 4-4 och går vidare i div 4-kvalet på bortamål. Det omöjliga kanske inte låg i att göra 3-0 hemma mot Lövestad men att göra 2-0 på ett par minuter när man knappt skapat en handfull chanser på hela matchen! Tänk vad viktigt 1-3-målet i Sjöbo kom att bli.

Ett hett Malmöderbyt väntar för Kulladal i kvalet. Med tanke på Lilla Torgs vändning så blir det något att bita i för oss. Första matchen spelas den 18okt kl 14 på Mariedals IP, returmöte den 25okt kl 14 på Kulladals IP.

Lilla Torg - Kulladal

Spikat speldatum för första matchen: Lördagen den 18okt kl 14.

Alla tips finns på:

Grattis till alla vinnare. Ni kommer meddelas inom kort!

Huruvida KFF-tipset med 1938 vid rodret fortsätter över 2015 låter jag vara osagt tills vidare.

Av 1938 - 10 oktober 2014 10:59

VS

LILLA TORG - LÖVESTAD

KVAL TILL DIV 4 OMG 1, MATCH 2

LÖRDAGEN DEN 11OKT KL 14

Imorgon ska Lilla Torg försöka vända på 1-4-underläget mot Lövestad hemma på Mariedal. Vem hade trott att Lövestad skulle skaffa sig ett tremålsöverläge hemma på Österlen? Inte jag i alla fall. Jag ska nog något motvilligt erkänna att jag alltid råkar underskatta div 5 östra i förhållande till Malmöfemmorna. Och fler med mig. Det ska man nog inte göra. Till exempel gjorde förra årets seriesegrare i div 5 östra, Lunnarp en fullt godkänd säsong i div 4 södra och medan Lövestad har skaffat ett utmärkt utgångsläge mot Torget så har Sjöbo ett okej resultat att gå på hemma i Sjöbo där man är erkänt starka.

Frågan är om Torget kan vända på det här. På sin hemsida beskriver man uppgiften som "...utmanande men långt ifrån omöjligt". Vidare beskrivs matchbilden nere i Lövestad som speldominans för Torget men sylvassa omställningar från hemmalagets sida, bland annat tillkom två av målen efter omställningar. Reduceringen man fick till 1-3 känns ju oerhört viktig trots allt, trots att man alltså släppte in ett mål till. Det ska bli spännande att se matchen imorgon.

-----------------------------------------------------------------------

Så less jag blir på alla lag som bara struntar i att skriva om sina matcher på sin hemsida. Lunnarp är det tredje laget i rad som vi möter där inget referat dyker upp på hemsidan. Senaste laget som skrev om sin match mot oss var Oxie. Klagshamn har inte haft något på hela året och Rydsgård struntade i det när det började gå emot. Varför sluta skriva efter några förluster? Det är då laget behöver stöd från allmänheten och då kan man inte stänga in sig. Sånt är jag allergisk mot. Några rader ska man väl kunna få begära.