Söndag

Kulladal - FC Trelleborg (14)

Klagshamn - Tomelilla (14)

Av 1938 - 22 augusti 2014 11:08

Efter förra helgens snöpliga förlust mot topplaget Tomelilla, där dom avgjorde med få minuter kvar, väntar nu bottenkollegan FC Trelleborg i en ytterst viktig match. Motståndarna ligger på samma poäng som oss i tabellen och samma jämnhet fann vi i lagens första möte i våras - 3-3. Vi kommer till spel utan Filip Ahlström och Denniz Salih (avbröt torsdagens träning) som är skadade. Därutöver tvingas vi undvara lagkapten Daniel Jansson som drog på sig sin tredje varning för säsongen mot Tomelilla. Däremot får vi tillbaka Tobinho Sjöbäck som saknades senast. Och vad det verkar även André Jönsson som tränade fullt ut i torsdags. Det är med tillförsikt vi ser fram emot en spännande drabbning med Olympicprofilens Peter "Hulda" Hillgrens gäng.

Svedala (H) 2-2

Tabellplacering9. Kulladal 15 5 2 8 25-29 17p 8. FC Trelleborg 15 4 5 6 29-30 17p

Av 1938 - 20 augusti 2014 22:40

En poäng mot Tomelilla hade räckt för att hålla FC Trelleborg bakom oss, men nu blev det inte så. Laget som under sommaren (återigen) gjorde klart med Peter "Hulda" Hillgren som tränare och tog med sin son Filip Hillgren från Prespa för att stärka upp de bakre leden, är på målskillnad före i tabellen. Det gör matchen på söndag till något av en ödesmatch för Kulladal. Vinner vi går vi inte bara om Trelleborg utan hakar också in på lagen ovan - ÖT Smygehuk och Lunnarp. Medan en poäng åtminstone håller oss på banan så är en förlust helt otänkbar. Dessutom har vi ju revansch att utkräva för förra årets förlust som väl i stort sett var den som försatte oss i återkvalposition. I våras slutade mötet 3-3 efter att Kulladal fått klara sig med tio man i över en halvlek, och dessvärre släppte in ett sent kvitteringsmål. En stark poäng ändå.

Vi får gå efter seger utan några viktiga spelare. Daniel Jansson är avstängd efter att han fått sitt tredje gula när han sabbade en kontring för Tomelilla. Tänkbara ersättare på positionen bredvid Filip Jönsson är Calle Stenberg, Mattias Jurlander eller varför inte Martin Persson som i så fall skulle kunna servera bollar än tidigare i banan. André Jönssons lårproblem vägrar dock ge med sig. Dessutom är Filip Ahlström inte redo ännu. Så frågan är om MP kan lämna mittfältspositionen. Tobinho Sjöbäck är däremot åter efter att ha missat Tomelillamatchen. Hade det inte varit för att Nicholas Reilly jobbade till helgen (åtminstone nämnde han det förra veckan) så hade han förmodligen varit högaktuell för en plats i truppen. Han gjorde en utmärkt comeback för U-laget i måndags - som anfallare.

SäsongResultatMålskyttar
2014:1FC Trelleborg - Kulladal 3-3Mattias Andersson, Filip Ahlström, Arlind Tahiri
2013:2Kulladal - FC Trelleborg 1-2Självmål
2013:1FC Trelleborg - Kulladal 1-3Oskar Hemby 2, André Håkansson

Huldas resultat som FCT-tränare (se nedan) är inte att leka med. Under fjolåret tog han över laget inför den femtonde omgången av div 4 södra och förlorade bara två matcher av åtta, till skillnad från sin föregångare som förlorade sju av fjorton matcher. I år tog han över laget inför sista matchen under våren. Sedan dess har FC Trelleborg inte förlorat en match. Två förluster på tolv matcher som coach för ett bottenlag, det är riktigt starkt. Man kan fråga sig varför FCT och Hulda inte gjorde slag i saken och fortsatte sitt samarbete från 2013 över till 2014, men det passade väl antagligen inte då.

Svedala (H), 2-2

Söndag kl 14 är avsparkstiden. Hjärtligt välkomna!

Av 1938 - 19 augusti 2014 12:57

Nicholas Reilly gjorde sin första match i Kulladalströjan på över fem år när han spelade nittio minuter för U-laget mot Husie på måndagskvällen. Och vilken comeback. Två mål blev resultatet för "Nick" som spelade anfallare. I övrigt var glädjeämnena få när Kulladal återigen fick däng mot ännu en Malmökollega - 2-5. Det är tydligt att Kulladal inte räcker till. Ännu en säsong med en nedre-halva-placering för U-laget, det börjar bli tjatigt. Inställningen var dock betydligt bättre än mot Olympic senast.

Så var matchen

Jämfört med Olympicmatchen senast hade Kulladal blivit förstärkta i mittförsvaret av A-spelarna Calle Stenberg och Daniel Jansson, det gjorde att mittbacksparet från sist; Alex Mårtensson och Denniz Salih äntligen fick spela på sina rätt platser som innermittfältare. Regnet som fallit tungt innan matchen gjorde planen till något av hockeyrink med många glidtacklingar som följd, bland annat bjöd Stenberg på en när Husie kommer fram. Kulladal försöker sig spela igenom Husie via några djupledsbollar men de stannar vid att bara vara hotande. Istället är det Husie som spelar sig till matchens första heta målchans, man gör det via vänsterkanten och ett smart inspel till strax framför straffområdet. Morgan Nielsen tvingas till en parad. Det dröjer några minuter innan nästa hemmachans, ett bra frisparksläge skjuts dock över. Denniz slår två väl avvägda passningar i djupet till först Aslan Hamadi och sedan Nicholas Reilly men Husies målvakt är på alerten och täcker av snabbt. Nicholas Reilly ja, comeback i Kulladalströjan efter fem år och väldigt pigg. Ralf valde att starta honom som anfallare och det visade sig vara ett klokt beslut. Efter tjugo minuter gör Husie 1-0. En utmärkt frispark dimper ner framför Mogge som agerar väl passivt och utan kamp får Husie bollen över mållinjen. En frustrerad Stenberg försöker sig sedan på en offensiv solotur, han kommer till ett bra avslutsläge (med vänstran!) och tvingar målvakten till en kvalificerad räddning. Husie känns hetare när man når offensiv planhalva, som när man showar sig förbi på vänsterkanten men Danne står för en stark brytning till hörna. Istället för 2-0 kommer 1-1. Alex slår en bra boll mot Nick som löper sig fri från halvplan och så småningom kommer ensam med den utrusande målvakten, bollen rullar retfullt sakta över mållinjen. Kulladal är med i matchen. Dessvärre är man det bara i fem minuter. Ett allt annat än lyckat försvarsspel gör att Husie enkelt kan ta sig igenom och via ett inspel har man bara kvar att skicka bollen i mål till 2-1. Sista kvarten är Husie det spelförande laget dock utan att skapa det helt stora. 2-1 i paus.

I paus måste Danne sticka och medan Umid går in som mittback ersätter 99:an André Persson på vänsterbacken. Tyvärr för André blir det inte en full halvlek (30min) då han slår huvudet i marken efter en duell på vänsterkanten. Efter matchen kände han sig ännu lite groggy men ingen akut fara. Hoppas du mår bättre idag André! En alert Nick fortsätter vara en oroshärda för Husieförsvaret, vid ett tillfälle kommer han till avslut men det går dessvärre i täck. Mogge står sedan för en bra utrusning när Husie pressar på för 3-1. Vid en hörna som följer har Kulladal tur att det inte blir mål. Med halvtimmen kvar byter Kulladal in tvillingarna Vincent och Ludvig Lindberg, deras tredje respektive fjärde uppträdande i U-laget. Framåt fortsätter Nick vara Kulladals lösning, denna gång avslutar han dock utanför i ett bra läge. Kulladal uppträder allt mer orutinerat på plan, det syns kanske framförallt när Husie gör 3-1. Två Kulladalsspelare gör bort sig på vänsterkanten och ger Husie vidöppna ytor att komma igenom på. Väl framför mål har man inga problem att göra 3-1. I takt med att Husie gör några byten så är Kulladal nu tvåa på de flesta bollar, man väger också på tok för lätt i närkamperna. 4-1 är ett nytt mål som Mogge får ta på sig, en frispark dimper ner i hans yta och där ska han vara. Istället är en Husiespelare först och skickar bollen i mål. Kulladals tröstmål till 2-4 är snyggt. Martin Madjarov står för en okonventionell knäning som Nick löper på, och ur en svår vinkel nära kortlinjen lyckas han få bollen i mål via bortre burgaveln. Om Mogge får ta på sig två av målen så är det inget mot vad försvaret får göra. Mogge får ingen hjälp överhuvudtaget när Husie gör 5-2, ensam försöker han stå emot Husies offensiv när Kulladalsförsvaret mest står och tittar på. Kulladal bjuder åtminstone på ett välspelat anfall innan domaren blåser av matchen. Ett samarbete mellan Martin och Johan Mellqvist ger Jonathan Malmqvist ett utmärkt läge i bortre delen av straffområdet, men målvakten står i vägen för Jontes första mål 2014.

Av 1938 - 18 augusti 2014 14:30

Efter förra veckans mindre lyckades insats mot Olympic söker nu U-laget revansch när man ikväll möter Husie. Husie ligger på platsen ovan Kulladal - fyra poäng före, därför blir denna match sista chansen att haka på striden om att hamna på övre halvan av tabellen. Hela fem 99:or finns i truppen till kvällens match, en riktigt bra chans för dom att visa upp sig. I truppen återfinns också hemvändaren Nicholas Reilly som därmed gör Kulladalscomeback efter fem års frånvaro! I laget hittar vi också Daniel Jansson (avstängd i A-laget) och Calle Stenberg.

Av 1938 - 18 augusti 2014 14:15

Kulladal har i dagarna gjort klart med hemvändaren Nicholas "Nick" Reilly. Den 23-årige yttermittfältaren gav egentligen upp fotbollskarriären efter ett skadefyllt 2009 där han var nära en plats i A-laget men stördes av krångliga ljumskar, som senare skulle visa sig höra ihop med en annan skada. Under 2014 har han återupptagit fotbollsspelandet med spel i div 6 och VVK. Nick har imponerat på träningarna efter sommaren och var tidigt överens med Kulladal om ett återvändande. Personligen såg jag Nick som en riktigt spännande spelare när jag började blogga om Kulladal, och kan han bara komma tillbaka till den nivån blir han en god tillgång till vår trupp.

Nick gör debut när U-laget möter Husie ikväll.

Välkommen tillbaka Nick!

Av 1938 - 18 augusti 2014 13:30

Kulladal lyckades sånär kriga till sig en pinne borta mot topplaget Tomelilla men med få minuter kvar lyckades det Tomelilla att sätta dit segermålet till 1-0. Med undantag för början av halvlekarna hade Kulladal minst lika mycket att säga till om i matchen, så när målet till slut föll kändes det riktigt tungt. Kulladalsspelarna, med backlinjen i spetsen ska ha stor eloge för en (tycker jag) väl genomförd match mot ett av seriens bästa lag. Efter att FC Trelleborg och Svedala spelat oavgjort befinner sig Kulladal nu åter på återkvalplats, men resultatet får ändå ses som bra för oss. Just FC Trelleborg väntar kommande helg. I den matchen får Kulladal klara sig utan lagkapten Daniel Jansson som fick sitt tredje gula idag.

Matchfakta

Tomelilla - Kulladal 1-0 (0-0)

1-0 (88)

Varningar K: Daniel Jansson (3*), Andreas Romansoff (2)

Alex Mårtensson (80)

Den stora planen i Tomelilla intog en hel del av försnacket vi hade inför matchen. Likaså det faktum att vi inte hade mycket att förlora utan skulle gå för seger. Matchen började rätt trevande och inledningsvis var den bästa målchansen endast Filip Jönssons skottliknande bakåtpass till Calle Nelin. Än mer nervöst blev det efter runt fem minuter när assisterande domaren väntade i vad som kändes som en evighet innan han vinkade för en klar offside, frustration på Kulladalsbänken men inom några sekunder mest lättnad. Tomelillas första skott på mål kommer från höger i straffområdet men innebär inte några som helst problem för Calle. Kort därefter kommer en långboll från bakre leden, en första anblick skvallrade om fara men en bra försvarsjobb av högerbacken Calle Stenberg rättade upp situationen. Lika tryggt känns det inte nästa gång Tomelilla är uppe, det blir smått kaos i Kulladals straffområde efter att först Fille fått en viktig touch på en långboll men sedan Calle avvaktat med att gå ut. Vid nästa tillfälle väljer Calle att gå ut för att bryta och blir överlistad, men ribban förblir målvaktens bästa vän när den stänger ute avslutet. Där har Kulladal tur. Tomelilla försöker sig på flera långa uppspel, som vanligt, men medvinden, försvaret och Calles val att stå lite längre ut gör långbollarna helt ofarliga. Kulladals första målchans låter vänta på sig men kommer efter runt tjugo minuter. Det är ett fint anfall. Mattias Andersson hittar André Håkansson med en fin boll in i straffområdet, men målvakten står i vägen för skyttekungens avslut och på returen står Tomelillas spelare för en uppoffrande brytning. Omkring här har Kulladal jämnat ut spelet och får ett allt större bollinnehav och fler bollar på offensiv planhalva. Kanske är ett byte av kant på de båda yttrarna; Pierre Svensson och Andreas Romansoff en delförklaring. Arlind Tahiri slår en fin frispark från vänster men Tomelillas målvakt är på alerten och boxar ut bollen. Det var inte så mycket målchanser målvakterna fick jobba med utan snarare många och smått farliga inspel. En bra slagen i djupet av vänsterbacken Mattias Jurlander nås sånär av Matte längst fram, synd där. Calle tvingas till bra agerande i luften på en Tomelillahörna innan halvleken blåses av. 0-0 i paus.

Tomelilla startar andra halvlek bäst. Ett motlägg är nära att bli till en bra målchans men Calle och Fille löser det utmärkt när man manövrerar ut anfallet till hörna. Den hörnan blir inte farlig men det blir däremot nästa. Tomelillaspelarna skriker på hands inne i mitten och det gör Romansoff irriterad. Tio minuter in i andra rullar Kulladal åter upp ett vackert anfall. Julle spelar sig loss till vänster och når Håkansson med ett inspel, denna får på en svår volley ur ingen vinkel alls och bollen går tätt förbi bortre stolpen. Liksom i första jämnar Kulladal ut spelet efterhand, en dubbelhörna vittnar om det. Försvarsspelet är utmärkt. Calle skriker ut sin belåtenhet när han skär av en Tomelillachans. Med tjugo minuter kvar byter Romansoff av mot 99:an Johan Mellqvist. Johan är inblandad i nästa målchans, Arlind Tahiri når honom med en boll och hans inspel dimper ner till Håkansson på bortre efter att Matte först missat, men nära mål skickar Håkansson bollen högt över mål. Arre går ut några minuter senare mot Alex Mårtensson. På bänken noterar jag att vårt mittfält nu består av tre spelare födda under andra hälften av 90-talet. Det känns inte uberfarligt när Tomelilla kommer fram, men visst infinner sig en viss oro när några inspel letar sig in i straffområdet. Ett av inspelen tvingar Stenberg till några sekunders paus i gräset men han reser sig som vanligt - hård som en sten den mannen. Dessvärre lyckas Kulladal inte hålla tätt hela vägen. En en-på-hundra passning av Tomelillas mittfältare blir till en mycket lyckad assist till 1-0, när avslutet också letar sig i mål. Ett jättetungt mål att släppa in efter en beundransvärd insats av Kulladal. Kulladal försöker gå framåt för en kvittering men det farligaste man förmår att skapa är en nickskarv av en hemmaspelare och Stenbergs nick utanför på hörnan som följer. F-n är nog det bäst sammanfattande ordet denna eftermiddag.

Filip Jönsson. Den som stack ut mest i en riktigt stabil backlinje. Väldigt säker i sitt försvarsspel. Kulladals överlägset bästa försvarsinsats 2014. Det känns skönt att kunna skriva det med sju omgångar kvar av serien. För med det så kan vi klara ut det här utan kval.