Alla inlägg under maj 2014

Av 1938 - 10 maj 2014 19:00

U-laget fortsätter sitt seriespel med att spela ännu ett Malmöderby, det tredje på de fyra första omgångarna, på söndagen. Denna gång väntar Hyllie på bortaplan. Den fina starten på säsongen med seger mot värsta rivalen och en vunnen poäng mot Husie fick sig en liten törn när man förlorade 1-4 mot Lödde i tredje omgången. Positivt i alla fall att Mattes 1-1-mål är det enda Lödde släppt in hittills. Med fyra gamla Kulladalare i truppen; Robin Svensson, Joel Bang Berg, Mukremin Semovski och Adam Weiszewski är det inte omöjligt att vi får se någon av dom i söndagens match.

Av 1938 - 10 maj 2014 10:16

Under fredagseftermiddagen beslöt Mats Persson att kalla in Antonijo Ladan som truppens sextonde och sista man till dagens match mot FC Trelleborg. "Ante" har hittills inte en minuts spel i A-laget under säsongen men däremot nittio minuter med U-laget mot Lödde senast. Vänsterbacken får ses som en backup till Mattias Jurlander som känt sig dålig under de senaste dagarna.

FC Trelleborg - Kulladal (14)

Väldigt trevligt att få känna av intresset kring 99-laget. Efter referatet i onsdags sköt mina besökssiffror i höjden, faktiskt det näst bästa dygnet under hela bloggens femåriga historia. Med en sådan respons kan ni lita på att det blir mer av den varan. Så här lite off-topic kan jag säga att det var väldigt trevligt att studera 99:orna, flera talangfulla spelare. Jag följde ju laget i Skånecupen i december men det var en helt annan grej att se dom på en elvamannaplan. Jag har ju hört Pålles lovord om laget, han om någon tar man på allvar, men ibland behöver man se det med egna ögon. Mikael Mellqvists och Cengiz Erdens mångåriga arbete har sannerligen givit resultat. Tar nu vi Kulladal tillvara på laget så har vi en väldigt god återväxt till representationslaget. Hur god återstår att se, för trixet är ju att anpassa spelarna till seniorfotboll så småningom.

Av 1938 - 9 maj 2014 13:15

På lördagen spelar Kulladal en riktigt ångestladdad match borta mot FC Trelleborg. Topptippade Trelleborg har nämligen inlett serien lika dåligt som Kulladal, med bara tre poäng på fyra matcher. Båda lagen är således i stort poängbehov. Förutom bortasegern förra året, vill fortfarande hävda att det var vår bästa match för året, har Kulladal inget muntert facit mot FC Trelleborg genom åren. Dags att ändra på det nu. Kulladal får tillbaka Filip Ahlström till matchen men har fortfarande en del skadebekymmer, främst i mittlinjen. I dagens läge finns inte mycket mer än att kämpa - kämpa för varandra.

Av 1938 - 7 maj 2014 21:15

Det blev aldrig mycket till spänning i kvällens match mellan Kulladals och Eskilsminnes 99:or. Redan efter trettio sekunder tog Kulladal ledningen genom Aslan Hamadi som obarmhärtigt onyttjade ett målvaktsmisstag. Just Aslan, som så sent som i lördags spelade seniorfotboll med U-laget var en av matchens förgrundsfigurer med sina tre mål. En annan, som också var uppe i U-laget i söndags, var Noah Christoffersson som även han satte tre. Slutresultatet skrevs till 8-3.

Så var matchen

Lagom till avspark log vädergudarna mot Kulladals IP och stoppade det regn som fallit under hela dagen. Det gjorde emellertid att avsparken kom att göras på konstgräset istället för gräset som var tänkt från början. Knappt hade domaren hunnit blåsa igång matchen förrän Kulladal tagit ledningen. Ett grovt målvaktsmisstag gjorde att Aslan Hasani bara kunde raka in 1-0 efter trettio sekunder. Säkert är det några där hemma som såg Aslan hoppa in i U-lagets senaste match mot Lödde, då på vänsterkanten. Kvitteringen lät dock inte vänta på sig särskilt länge, efter fem minuter tillåts Eskilsminne väl enkelt att ta emot, spela in och förpassa bollen över mållinjen till 1-1. Kort därefter har man faktiskt även en hörna som går tätt utanför. Kulladal kontrar med ett inlägg av Noa Christoffersson som når Johan Mellqvist (båda även dom deltagare i U-laget i söndags) men den sistnämnda får inte till sin nick. Efter sexton minuter får man dock till det när det är ombytta roller, Johan nickar ner bollen till Noa som löper sig loss och avslutar via stolpen och målvakten i mål till 2-1. Innermittfältaren Johan är sedan ytterst nära trean när han avslutar tätt utanför. 3-1 kommer dock. Återigen är det Johan som via ett inspel hittar Aslan som avslutar tillräckligt bra för att målvakten inte ska kunna hållla bollen - 3-1. 4-1 kommer bara tre minuter senare. Denna gång gör Johan det i stort sett på egen hand när han tar emot ett inkast från Ludvig Lindberg driver vidare och avslutar kyligt i bortre. Kulladals målkavalkad verkar inte ha något slut, 5-1 kommer bara ett par-tre minuter senare när Noa gör sitt andra mål för kvällen. Passningen får han av Ludvig Lindberg som strax innan flyttats upp från sin vänsterback, en klok passning som öppnar upp allt för Noa. Eskilsminnes målchanser i första är hyfsat lätträknade, man får dock en efter att målvakt Dominic Cica fått en dålig träff vid sitt utboxningsförsök - domaren säger efter matchen att han bedömer en hands på en Kulladalare som en naturlig rörelse och därför inte dömer straff. Snabbt är spelet åter på Eskilsminnes planhalva, här spelar Johan "Ludde" i ett utmärkt läge men bortamålvakten står för en fin parad och revanscherar sig något för misstaget vid 1-0. Kulladal har innan halvtid också en bra slagen hörna av Mahmoud El-Borchali men i mitten lyckas Noa inte får ner nicken som går över. Istället tillåts Eskilsminne väl enkelt reducera till 2-5 efter en mindre genomtänkt bakåtpass av Kulladalsförsvaret.

I andra halvlek dröjer det bara fem minuter innan Kulladal ökar på ledningen till 6-2. Det är Semi Erden, son till "Grillmästaren" Cengiz Erden, som sätter dit den efter en öppnande passning av Noa i två-mot-ett läge. Fint att se hur kylig Semi är i avslutningsläget när han först lurar ner målvakten. Sen följer en period där Kulladal spelar aningen avslappnat. Man lämnar ofta målvakt Domme övergiven, han får göra en del svettiga räddningar i andra. Vid 3-6 är han dock utan chans då han tvingas lämna retur och försvaret hinner inte dit. Eskilsminne är i perioden strax efter paus och fram till kanske halva halvleken det bättre laget, imponerande av bortalaget vid ett tillfälle där många lag gett upp helt - men onödigt av Kulladal som dittills dominerat matchen fullständigt. En fin försvarsinsats gör dock Leutrim "Leo" Osmani när han bryter en potentiell målchans till hörna. Kulladal utnyttjade frekvent de fria bytena, vid ett tillfälle så pass väl att jag till slut beslöt mig för att strunta i min annars så noga notering av just byten. Ska tilläggas att jag absolut är för luftning av hela truppen. När klockan tickat upp mot sextio minuter (i P15 spelar man 2 gånger 40) och Eskilsminne precis haft en god målchans så börjar Kulladal så smått ta över spelet igen. Här kommer också 7-3 efter att vindsnabbe Aslan jagat ikapp en långboll av Ludde, Aslans tredje mål och Luddes tredje assist för kvällen. Nästa gång Kulladal är framme agerar Aslan framspelare när han hittar Johan framför mål, i duell med domaren (!) skjuter han över. Kulladalslaget är klart bättre individuellt och det avgör matchen, man har råd att ha en liten dipp i matchen utan att det skapar oro för trepoängaren. Kulladal har två bra chanser innan man ökar på till 8-3, Noa med ett avslut ur svår vinkel och Ludde med ett vänsteravslut utanför. 8-3 kommer till efter att Noa snappat upp en långboll av mittbacken Leo precis framför målvakten och till slut lagt in bollen, hans tredje mål för kvällen. Kulladal lyckas inte göra fler mål, bland annat missar man ett ypperligt läge vid bortre stolpen - något man kan bjuda på i denna målrika seriematch. Offensivt avslutar Kulladal med ett samarbete mellan Aslan och Noa, även kallade Piff och Puff låter Noas mamma meddela under matchen, ett samarbete som Noa avslutar med ett skott över. Defensivt briljerar Domme med en fin enhandsräddning på ett Eskilsminneavslut. Det avslutar referatet för denna afton.

Ni får ursäkta eventuella fel av namn/händelser.

Matchens spelare

***

Noah Christoffersson

**

*

Med segern går Kulladal upp på nio poäng vilket innebär full pott efter tre matcher. Kulladal har förutom dagens match hittills mött Ängelholm (B) 2-1 och LB 07 (H) 2-0. Nästa match spelar man på lördag borta mot Helsingborgslaget Fortuna.

Av 1938 - 6 maj 2014 21:36

Att titta på div 4 södra Skånes tabell i dag är ingen rolig läsning för en Kulladalare. Den så tunga hösten har i stort sett bara förlängts, faktum är att vi på de fjorton senaste seriematcherna bara har två segrar. Frågan är om det nånsin varit sämre. De sömnlösa nätter som följer efter varje förlust funderar jag på hur vi ska vända den negativa trenden, och om det är möjligt. Tänkte parallellt med det bidra med lite intressant kuriosa, nämligen hur många säsonger på 2000-talet som börjat lika dåligt för att ändå mynna ut i en positiv säsong. Av fjorton möjliga fann jag två (2010 och 2005). I lagom färskt minne finns ju säsongen 2010, som är Kulladals sämsta säsongsbörjan under 2000-talet, där den första segern faktiskt kom först i den sjätte (!) omgången när Mohammed Ryahi  blev matchhjälte i ösregnet borta mot Åkarp. En fantastisk våravslutning och början på hösten gjorde att vi gick från 1vunnen 3oavgjorda 2förluster efter sex matcher till 11vunna 4oavgjorda 3förluster efter arton omgångar. En jobbig förlust hemma mot Veberöd grusade dessvärre förhoppningarna om kval men vilken comeback laget stod för. Den säsongen får stå som ett slags; "allt är möjligt" när det är som mörkast nu.

200040012p1:a

Bara en liten historisk tillbakablick som sagt. Hade det bara varit så lätt... Men vi ger oss inte.

Av 1938 - 4 maj 2014 16:53

Kulladal gjorde ingen dålig insats när man tog emot Lödde i div 1 reserv på söndagen, men man var aldrig nära att hota serieledarna som till slut vann komfortabelt med 4-1. Ibland får man bara konstatera att motståndarna är bättre, trots att man gjort det som förväntas av en - detta var en sådan match. En het Mattias Andersson stod för Kulladals enda mål när han kvitterade Löddes ledningsmål. Förlusten till trots fanns flera glädjeämnen: 99:ornas och Jockes inhopp och stora delar av andra halvlek. Nu reser vi oss inför säsongens tredje derby på måndag.

Matchfakta

Kulladal - Lödde 1-4 (1-3)

K: Mattias Andersson

Varningar K: Jonathan Malmqvist (1), Veljko Lekic (1)

Noah Christoffersson (67)

Matchen börjar i ett relativt högt tempo, med rätt tuffa dueller. Storväxta Löddespelare vek som vanligt inte ner sig en tum. Martin Madjarov har något av en fösare till avslut efter få minuter, enkelt för målvakten. Bara minuten senare får Ridah Abed ett läge efter att Kulladal stressat Löddeförsvaret, återigen ett svagt avslut dock. Det är dock Lödde som tar ledningen efter att man kommit förbi väl lätt på vänsterkanten och fått avsluta väl lätt inne i mitten. Lödde är det vassare laget i perioden och har också ett skott och något senare ett inspel som är riktigt nära att resultera i 2-0. Men Kulladal kvitterar! Efter en halv minuts spel framför straffområdet hittar slutligen Pierre Svensson in med bollen bakom Löddes backlinje och där möter Matte Andersson upp perfekt och chippar in 1-1, snyggt. Men glädjen är kortvarig, för på avspark skickar Lödde en lång boll i djupet som ställer Kulladals mittbackar och ger Löddes öppet läge - 1-2. Sju minuter senare ringer klockan igen när Lödde utnyttjar ett slarvigt Kulladalsspel där Veljko Lekic får en svår tillbakapass att jobba med, blir överkörd av en Löddebjässe och tvingas se en annan Löddespelare trycka in bollen ribba in - 1-3. Innan halvleken är slut får Kulladal svettiga avslutningsminuter där Morgan Nielsen står för en stark räddning. Håkan Isgrens ord sammanfattar halvleken väl: "Dom [Löddespelarna] kliver bara in och tar bollen". Stödet från självaste Henrik "Duncan" Nilsson hjälpte inte och pausresultatet skrivs till 1-3.

Efter ett bra halvtidssnack av Håkan kom Kulladalsspelarna ut taggade till andra, man tog för sig mer helt klart. Efter tio minuter gör man två byten. Umid Azizi och Pierre Svensson ersätts av Joachim Nilsson och debutanten Johan Mellqvist, född 1999. Kulladal lyckas få mer tryck på Lödde och som ett resultat av det har man mer boll på offensiv planhalva, tyvärr har man svårt att skapa chanser. Trots ett klart mindre bollinnehav än i första så skapar Lödde mest och bäst. Mogge tvingas till en ny fin räddning när han är ute och förhindrar ett friläge. Med halva halvleken spelad gör Kulladal två nya byten; Aslan Hasanis och Noah Christoffersons inhopp (mot Martin Madjarov och Ridah Abed) gör att Kulladal nu på plan har tre 99:or och tre 97:or. Sånt måste man älska! Faktum är att Kulladal lyckas skapa mer med ynglingarna på banan. Mindre konstigt öppnar det också ytor bakåt för Lödde, som gör att Mogge får vara ordentligt på tårna och få snabb revansch för missarna igår. Med bara någon minut på banan har Noah Christoffersson presenterat sig med en nick, tyvärr rakt på målvakten. Med tjugo kvar tilldöms Lödde en straff efter att domaren hittat en regelvidrighet på Jonathan Malmqvist. Mogge går rätt men kan ändå inte rädda - 1-4. Men offensivt ser det allt bättre ut. Denniz Salih vinner boll högt upp och får till en perfekt passning till Johan Mellqvist som dessvärre avslutar över i bra läge. På andra hållet är Lödde nära femman när man försöker klacka in en hörna men Mogge lyckas peta bollen över. Kulladal får en ny chans; Joachim Nilsson arbetar fram bollen till Matte som söker Noah med ett inspel, den senare får tyvärr ingen ren träff. Ett tecken på att Kulladal bör öva avslut är att de frisparkslägen man får, utmärkta om jag får tycka, ofta inte ens träffar mål. Det måste ju ändå vara det viktigaste, träffar bollen inte mål kan den inte gå in... Kulladals klart bästa anfall kommer med fem-tio kvar på klockan. Johan Mellqvist nickar bollen vidare till Jimmy som slår en lysande boll i djupet till Matte som tyvärr inte lyckas göra mål på friläget. Ett sista anfall blir med Jocke och Noah, målvakt räddar. En klar förbättring under matchens sista halvtimme men idag var Lödde för tunga.

För andra dagen i rad kan vi konstatera att Cengiz "Grillmästaren" Erden gör allt och lite till för Kulladals FF. Gårdagens grillning under A-lagsmatchen (och dotterns vikariat som bollkalle) följdes upp av dagens insats som linjedomare. Det är inget annat än ren klass på det hela.

Av 1938 - 4 maj 2014 00:06

Obesegrade Kulladal U får tuffast möjliga motstånd när man på söndagen tar emot serieledarna från Lödde. Lödde har inlett serien med tre segrar och ännu inget insläppt mål (en av segrarna var på w.o mot Olympic). Löddes A-lag har stått för ett sensationellt bra  2013/2014 som förutom överlägsen serieseger i div 4 (en förlust på hela säsongen!) även innehåller finalplats i DM och som ett resultat av det avancemang till Svenska Cupen. Vi vet alltså att vi möter ett riktigt vasst lag, även om detta ju är U-laget. Kulladal kommer från en stark slutspurt och poängräddning mot Husie senast. Till Lödde-matchen kallar man upp tre 99:0r i form av Johan Mellqvist, Aslan Hamadi och Noah Christoffersson.

Av 1938 - 3 maj 2014 22:16

Inte mycket fungerar i Kulladalslägret för närvarande. Idag kom den fjärde raka förlusten, tredje raka i serien efter 0-2 hemma mot Tomelilla. Redan efter åtta minuter tog bortalaget ledningen efter ett misstag från Morgan Nielsen. Det resultatet stod sig sen halvleken ut. I andra såg det klart bättre ut, spelarna kämpade för varandra men fortfarande är man alldeles för ofarliga framför mål. Calle Stenbergs nick i ribban var närmast en kvittering. Men med få minuter kvar satte Tomelilla spiken i kistan med sitt andra mål för dagen. Något måste till nu för så här kan det inte fortsätta, då riskerar Kulladal en div 5-plats - något som aldrig inträffat i föreningens 76-åriga historia. En tillbakagång till 4-4-2 kanske är ett första steg.

Jonathan Malmqvist (79)

Matchen börjar relativt jämnt med lite "känna-på-varandra"-karaktär. Kulladal ordnar en första hörna men mot betydligt större bortaspelare blir det som väntat ofarligt på den. Efter åtta minuter får Tomelilla till ett anfall och ett till synes harmlöst inlägg, dessvärre har Morgan Nielsen i Kulladalsmålet tvål på handskarna och hemmapubliken tvingas se bollen gå i mål. Kulladal försöker replikera snabbt. Tobinho Sjöbäck avslutar ett rappt anfall. Tomelilla vill inte vara sämre och kommer i sin tur två spelare ner mot offensivt straffområde, man kommer också till avslut men ur för snäv vinkel. Vänsteryttern Pierre Svensson gör det bra när han får fram en boll mot Jimmy El-Jaleb som i duell mot målvakten faktiskt är först på boll men lobben långt från mål lyckas han inte pricka mål med. I första halvlek har Tomelilla inte svårt att vinna närkamperna, det får assisterande tränare Ralf Ekberg att utbrista: "In och smäll på". Kulladals klart bästa målchans i första får Pierre Svensson efter ett bra upprullat anfall; Från vänsterbacken spelar Mattias Jurlander bollen till Tobinho som väggar med Pierre som lägger ut till höger där Andreas Romansoff slutligen får in ett inlägg - men i mitten får Pierre inte ner nicken som går över. Tomelilla har ett än vassare läge minuterna efter. En långboll går förbi Kulladalsförsvaret till ett friläge för bortalaget men Mogge får liten revansch när han är ute och täcker så pass väl att anfallaren skjuter utanför.

I paus gör Mats Persson ett dubbelbyte; André Håkansson och Erik Magnusson ersätter Jimmy El-Jaleb och Pierre Svensson. Halvleken börjar mindre bra för hemmalaget som lyckas med konststycket att ge bort bollen direkt på avspark, det leder faktiskt ända till ett friläge för Tomelilla som avslutar i stolpen - Hozan Faridoon får väck andrabollen. Kulladals spel blir allt bättre. Arlind Tahiri, rätt anonym dittills i matchen, provar ett skott från trettiofem meter men målvakten kan plocka in det inte helt oävna försöker. Hemmalaget lyckas plocka tillbaka bollen allt tidigare vid Tomelillas bollinnehav. En klart piggare Arlind får till ett inlägg från högerkanten som Romansoff och Håkansson till slut lyckas förpassa till en halvchans, en rutinerad knuff på Håkansson gör dock att chansen rinner ut i sanden. Den kanske mest överraskande förändringen inför matchen var Filip Jönssons uppflytt till balansrollen, en klart godkänt insats vill jag hävda. Fille lyckades faktiskt att spela i närmare tre minuter med bara en sko - han hann under den tiden med en fin brytning. En slutkörd Romansoff byts ut med lite mindre än tjugo kvar, Ridah Abed ersätter. Julle och Erik Magnusson ordnar fram en hörna. På andrabollen av den hörnan lyckas Calle Stenberg nicka bollen i ribban, med ryggen mot mål, tyvärr får inte Julle träff på returen. En bra Kulladalschans. Högerbacken Alex Mårtensson står för en stabil insats på högerbacken, bland det sista han gör (innan ett byte med Jonathan Malmqvist) är en framspelning till Tobinho vars avslut dock lämnar mer att önska. Med mindre än tio kvar lyfter Hozan in en andraboll mot straffområdet, väl där får Fille till en bra skarv som ger Ridah ett läge men avslutet enhandsräddas av Tomelillas målvakt. Planens andra målvakt, Morgan Nielsen replikerar med en bra räddning vid Tomelillas 2-0-försök. Dessvärre kan han inte stänga ute Tomelillas nästa försök, en frispark från över tjugofem meter som Mogge missbedömmer - 0-2. Detta blir också slutresultatet. Att enbart skylla förlusten på Mogge tycker jag är ett misstag, visserligen ger han bort två mål men med tanke på alla baklängesmål han räddat oss ifrån under tidigare matcher så måste han få göra misstag nån gång. Då är jag mer oroad över hur fruktansvärt lite vi skapar framåt. Uddlöst är bara förnamnet.

Vid sidan av planen gjorde Kulladals bollkallar/-flickor en sedvanligt utmärkt insats. Eftersom ordinarie gänget bollkallar av någon anledning inte dök upp så fick ett gäng med Rebecca Svensson Spoljar och Deniz Erden ta på sig västarna. Samtliga stod för en klanderfri insats och förtjänar stort beröm. Tack för att ni ställde upp under så kort varsel...

Alex Mårtensson. Lyckades utmärkt från sin högerbacksplats, både defensivt och offensivt. Skönt att ha så säkra fötter på positionen. Vek inte ner sig en tum mot betydligt större bortaspelare. Inte konstigt att det blev byte mot slutet så mycket som Alex sprang.