Alla inlägg under maj 2014

Av 1938 - 16 maj 2014 21:42

Det var vid ställningen 2-2 som Olympic spelade sig till ett "2 mot 0"-läge (bara målvakten kvar) efter att Kulladalsförsvaret kommit fel, men istället för att avsluta själv så spelar Olympicspelaren sin kollega som står i ett väldigt klart offsideläge. Att en ensam domare inte hinner/kan se offsidelöpningar vid snabba spelvändningar får man väl nånstans köpa, men att missa det här är oförsvarbart då det inte finns några Kulladalare att ta hänsyn till. Just det här 3-2-målet avgör matchen som till slut slutar 4-2 till Olympic efter ett mål på övertid. Väldigt tråkigt då Kulladalarna sett fram emot denna match i så många dagar. Ni som läser min blogg vet att jag inte gärna vill beskylla domare för poängförluster men idag kan jag bara inte se något annat. Det vore ett hån mot Kulladalsspelarna. Det känns ju ännu lite extra eftersom matchen förutom serien även gällde MM. Olympics tränare var stor nog att erkänna att det var offside - efter matchen (ironi...).

Matchfakta

Kulladal - Olympic 2-4 (2-3)

1-0 Johan Mellqvist (6) 1-1 (9) 1-2 (19) 2-2 Noah Christoffersson (22) 2-3 (28) 2-4 (79)

Så var matchen

På ett soldränkt Kulladals IP börjar Olympic matchen bäst när man tidigt spelar sig till ett friläge efter en snabb omställning men avslutet blir dåligt. Det dröjer dock inte länge innan man skapat en ny chans, denna gång på en andraboll efter hörna - avslutet metern över. Till matchen hade Kulladalstränarna valt att stabilisera upp innermittfältet genom att flytta ner Aslan Hasani bredvid Johan Mellqvist, det var också just dessa två som låg bakom en något överraskande 1-0-ledning till Kulladal. Aslan lyckas kämpa tillbaka ett bolltapp och ordna frispark tjugofem meter från mål. Frisparken slår han perfekt till Johan som på Martin Dahlin-manér lyckas slängnicka in bollen. Kvitteringen låter dessvärre inte dröja på sig. Kulladal lyckas inte rensa bort bollen i eget straffområde och Olympic lyckas trycka in den bakom en chanslös Dominic Cica i Kulladalsmålet. Olympic fortsätter trumma på och via en hög press lyckas man skapa både den ena chansen efter den andra, bland annat har man ett skott i burgaveln och lite senare ett friläge som Domme rusar ut fint på. Tyvärr lyckas han inte stänga ute en frispark från Lindängelaget, kanske är det rentav en frispark han ska ta. Solen verkar dock ha ställt till det - 1-2. När Olympicspressen är som värst är pessimissmen stor hos hemmasupportrarna där en uttrycker: "Det gäller bara att överleva".  Riktigt så farligt var det inte. Tvärtom lyckas Kulladal kvittera rätt så omgående, via ännu en frispark och ännu en nick. Denna gång är det skyttekungen Noah Christoffersson som nickar in Aslans fina frispark. Fem minuter senare kommer så anfallet som skulle komma att avgöra matchen. Kulladals försvar missbedömer en långboll och Domme i målet tvekar om han ska komma ut eller inte, det hela slutar med att två Olympicspelare kommer ensamma mot Domme. En ogenomtänkt passning till lagkamraten gör att målet som följer aldrig borde godkännas men domaren ser inte vad övriga idrottsplatsen ser och dömer mål. Det hela leder till en minst sagt kaotisk situation där två Kulladalsledare blir avvisade från idrottsplatsen och matchen får en paus på fem minuter. Under hela min tid som spelare och ledare inom fotbollen har jag blivit tillsagd; det hjälper inte att klaga för domslutet kommer inte ändras ändå. Men denna gång verkade det hela hörsammas av domaren som vid åtminstone fyra tillfällen blåste av för offside resterande tio minuterna av halvleken, det var nästan samtliga Olympicsanfall. Vi ska dock inte glömma Sinan Redzeps följsamma försvarsspel med några minuter kvar som hindrar Olympic från att öka på sin ledning.

Andra halvlek får en helt annan karaktär inledningsvis, klart mer spel kring mittplan och Olympic hänger på Kulladal i att skapa få chanser. Hemmalaget skapar dock en när Aslan står för ett fint förarbete och Johan avslutar nära första stolpen, målvakten i Olympic räddar till hörna. Sen står Olympic för sin sedvanligt dåliga stil när man bjuder på en ful eftersläng på Aslan men domaren har ryggen till och ser inte situationen. Solklart rött annars. Skrattretande att Olympicledningen inte ens lyfter ett finger. Kulladal är sen nära att bjuda Olympic på segern när Domme är helt fel ute men bortaspelaren lyckas inte få bollen i det tomma målet. Kulladals chanser är dessvärre alldeles för få för att ställa till det längst fram, symptomatiskt för kvällen är när Noah spelas i utmärkt läge men får bollen för långt ifrån sig. Två trötta lag lyckas inte skapa mycket mer än hörnor. I brist på flödande anfallsfotboll blev jag i andra halvlek väldigt förtjust i Kulladals mittbackspar som för dagen bestod av tvillingarna Vincent och Ludvig Lindberg, den senare blott en mittbacksreserv för skadade Leutrim Osmani. Det var dock som Johan sa efter matchen, det var svårt att tränga igenom Olympics parkerade buss. Än värre blev det när Olympic blev en man kort på grund av gult kort. Kulladal lyckas inte luckra upp motståndarförsvaret, närmast är Noah med en nick rakt på målvakten efter hörna. Med sekunder kvar lyckas Olympic få in 4-2, då har Kulladalslaget redan gett upp.

Matchens spelare

***

**

*

Förlusten gör att Kulladal är utslaget ur MM och halkar efter Olympic i serien, där Kulladal står kvar på sina tolv och Olympic går upp på femton. Nästa match för Kulladal är mot Eslöv på hemmaplan den 24maj.

Av 1938 - 16 maj 2014 15:00

Ett riktigt hett derby spelas nämligen på Kulladals IP denna fredagskväll. Kulladals 99:or tar emot Olympics dito i en match som både gäller Malmömästerskapens inledande omgång och serien. Vinnaren ställs mot LB 07 i kvartsfinal. Det är två oerhört målglada gäng som ställs mot varandra. Kulladal kommer närmast från en storseger mot Fortuna 9-4 och Olympic mot en 5-2-seger mot självaste Malmö FF. Totalt har de båda lagen stänkt in 43mål på 8matcher.

Av 1938 - 16 maj 2014 14:31

Så här dagen innan matchen mot Höllviken bjuder bloggen på lite siffror från Michael Sanders år i Kulladal.

SerieMaVOFMålPPlac.
Div 4 V Skåne 200922106651-31363:a
Div 4 SV Skåne 201022124647-26404:a
Div 4 SV Skåne 201122152564-30473:a, uppflyttning via kval
Div 3 SG 201222561140-522111:a, nedflyttning
Totalt88421828202-13936 (snitt)5:a (snitt)

CupDMMM
20091/16 utslaget mot Ängelholms FF (div 1)-
20101/16 utslaget mot Eslöv (div 3)Final förlust mot FC Rosengård (div 1)
20111/16 utslaget mot Lunds BK (div 1)-
2012Omg 2 utslaget mot Höör (div 3)Semifinal utslaget mot Kvarnby (div 2)

Av 1938 - 13 maj 2014 21:50

Idag gratulerar jag en av mina bästa vänner. Det handlar naturligtvis om min förre lagledarkollega Lars "Baffe" Bergquist som fyller 55år! Baffe är utan tvekan den Kulladalare jag kommit närmast under mina år i föreningen. Under tre år hade vi tillsammans lagledaransvaret hos Kulladals seniorer. Sedan början av 2013 är han tillsammans med sin son, Simon ansvarig för p03:orna. Förutom mångårig KFF-ledare så är Baffe en trogen MFF-supporter och går nästintill på alla hemmamatcher. Det kan inte finnas en människa som tycker dåligt om denna underbara person. Bör väl tillägga att smeknamnet Baffe erhöll Lars Bergquist av Patrik Asp som ju hade hand om seniorlaget 2008 tillsammans med Pålle.

Ett stort grattis Baffe!

Av 1938 - 13 maj 2014 10:30

När konstgräset introducerades på svensk mark blev det en enorm framgång för fotbollsföreningarna som därmed kunde träna utomhus året runt, i stort sett. Naturligtvis kom detta att bli en fördel då man slapp hålla till på grus eller gå inomhus över en längre period. På Kulladal lades konstgräset i början av 2000-talet. Det var ju jättebra att vi under perioden april-oktober kunde hålla till på naturgräs och från november-mars kunde hålla till på konstgräset. Men sen kom ju politikerna på det här med planunderhållningen. Det kostar mycket mindre att underhålla ett konstgräs jämfört med vanligt gräs som ska klippas, vattnas och kritas inför varje match. Det absolut tydligaste exemplet på detta var när man beslöt att anlägga konstgräs på Lindängen på en av gräsplanerna (!) istället för på gruset som ligger tjugo meter bort. Jag är dåligt insatt i kommunens ekonomi men kan förstå så mycket att Malmös ekonomi inte är superstark. Men ur en fotbollssynpunkt måste detta ha varit det sämsta beslutet som fattats sedan 1800-frös-ihjäl.

Man tar alltså en fin gräsplan och förvandlar till konstgräs. Konstgräset har idag blivit ett så pass vanligt inslag att vi spelar på underlaget minst varannan match, för U-laget räknat. Att hålla det till konstgräs vinter och naturgräs sommar är en jättefin lösning när vi har det klimat som vi har. Som det är nu, med matcher på konstgräs då och då kommer skadorna att avlösa varandra. Efter Olympic-matchen där vi ställde upp med flera A-spelare gick Hozan Faridoons och Ridah Abeds ljumskar sönder. Nu senast i raden av Ljumskkile som vår trogne supporter, Perry Åsbrink kallar oss för är Jonathan Malmqvist som fick bryta gårdagens träning efter ljumskproblem. Spelare har klagat på ryggproblem. Jag fick själv bryta min fotbollskarriär på grund av för hårt underlag vid ett enda speltillfälle. Jag hatar konstgräs efter det. Vi har fått två allvarliga knäskador på vårt eget konstgräs när Tobinho Sjöbäck gick sönder 2012 och Jörgen Mellberg 2013. Men jag köper naturligtvis att man under en längre period håller till på konstgräset istället för att hålla paus eller ha grus, då kan kroppen anpassa sig efter det hårdare underlaget. Men måste vi under denna period, mitt i maj, spela seriematcher på konstgräs...?

Av 1938 - 11 maj 2014 21:23

När vi fullt ut studerar oss blinda på Kulladals div 4-spel spelas ju samtidigt en hel del andra serier i fotbollsskåne. I div 6 SV A har Barrikaden stått för en stark säsongsinledning där man faktiskt leder serien efter fem spelade omgångar. Efter förlusten i premiären mot Turk Anadolu har laget fyra raka trepoängare. Senast i raden segrar var 1-0-segern i rivalmötet mot Heleneholm. Matchhjälte blev förre Kulladalslagkaptenen Henrik "Duncan" Nilsson som satte matchens enda mål åtta minuter före tid, hans tredje (!) mål för säsongen. Drar vi fram målraden för Henrik Nilsson de senaste åren - 4 (2013), 1 (2012), 3 (2011), 3 (2010) - konstaterar vi att han väldigt goda chanser att höja säsongssnittet avsevärt efter årets säsong. Så här sa matchhjälten själv om målet:

- Klart det var skönt att sätta det avgörande målet, en riktigt vänsterbanan.

Vad som förra året blev en balansgång på rätt sida nedflyttningsstrecket har i vår förvandlats till toppstrid. När jag pratade med Duncan i samband med Kulladals U-lagsmatch mot Lödde så nämnde han som förklaring att man lyckats knyta till sig flera duktiga spelare från uppåt landet som av olika anledningar flyttat söderut, som kanske inte vill lägga ner allt för mycket tid på fotbollen men ändå hålla igång. Det verkar verkligen ha gett resultat, men Duncan är försiktigt optimistisk inför kommande uppgifter:

- Härligt med en bra start men det är en lång serie och alla kan slå alla i denna serie.

Segern mot Heleneholm gör att Barrikaden, tränade av Duncans äldre bror Andreas Nilsson, går upp i ensam serieledning. Nästa omgång blir själva elddopet när Barrikaden gästas av Korpen Malmö som ännu är obesegrade.

- Vi får börja med att slå dom, säger Duncan själv.

Inget hellre vill jag att det ska gå bra för en av mina främsta favoritkulladalare genom åren. Heja Barrikaden!

Av 1938 - 11 maj 2014 17:35

En svängig och målrik tillställning mellan Hyllie och Kulladal slutade 3-3 efter en bortakvittering med få minuter kvar. Idag vågar jag påstå att Kulladal hade sin yngsta senioruppställning om inte nånsin så på många många år, när domaren blåste för halvtid befann sig på plan tre 99:or, två 97:or, tre 95:or och det äldre gardet bestående av en 92:a, en 89:a och en 86:a. Så jäkla underbart att då lyckas kriga sig till en poäng. Det ska även sägas att de tre målskyttarna tillsammans (!) har mindre än fem seniormatcher bakom sig.

Matchfakta

Hyllie - Kulladal 3-3 (2-1)

0-1 Joachim Nilsson (15) 1-1 (33) 2-1 (45) 2-2 Aslan Hasani (62) 3-2 (63) 3-3 Johan Mellqvist (87)

Morgan Nielsen

Matchen flyttades från Hyllie IP till Mariedals IP på grund av regnet som fallit under de senaste dagarna. Det mest negativa med det var att långsidan inte ens hade några avbytarbänkar! Dåligt av Fritid Malmö måste jag säga. Hur som helst kom matchen igång som planerat. En tidig hörna av Kulladal hade svårt att komma fram i den hårda sidovinden. Istället är det Hyllie som spelar sig till en chans. Den tidigare Kulladalaren Mukremin Semovski, Prespa Birlik och Trelleborgs FF innan grön/svart, får chansen men skottar över. Kort därefter spelar man sig till en kontring men återigen är avslutet framför Sebastian Larssons mål ofarligt, Seb gjorde för övrigt sin första seriematch sedan våren 2013. Kulladal skapar efter drygt tio minuter en bra målchans sedan Mattias Andersson klokt spelat bollen igenom straffområdet fram till Martin Madjarov, den senares avslut räddas av målvakten och på returen avslutar Johan Mellqvist - 99:an som startade på topp bredvid Matte - över. Efter en kvart tar dock Kulladal ledningen ändå. Ett dåligt målvaktsutkast tas om hand av Andreas Romansoff som prickar Joachim Nilssons pära och vipps så står det 0-1. Romansoff provar själv några minuter senare, långt utanför. Hyllie tränger emellan med en chans men återigen saknas skärpan. Kulladal jobbar sig sedan fram till ett bra läge, det är Jonathan Malmqvist och Jocke som arbetar fram bollen till Matte som dock inte får på något vidare avslut. Det är istället Hyllie som kan kvittera kring halvtimmen spelad. En boll som är över långsidan med flera decimetrar tillåts spela vidare och efter ett inspel kan en annan tidigare Kulladalare, Joel Bang Berg sätta dit den till 1-1. Målet får Hyllies lagledning ironiskt nog ta på sig då det var deras uppgift att hålla i ena flaggan (saknas assisterande domare i denna division), något dom började göra efter målet. Romansoff har ett finger med i det mesta som sker i Kulladalsägo, bland annat avslutar han ett inlägg med en nick men målvakten får ett finger på bollen. Tyvärr har Hyllie sista ordet i halvleken när man ordnar en första hörna och väl enkelt kan nick in 2-1 efter att Seb missat i utboxningen.

Strax innan paus har ännu en talangfull 99:a fått entra seniorscenen i form Semi Erden. Även Aslan Hasani som spelade mot Lödde senast, hoppar in. Tidigt i andra tilldöms Hyllie en frispark i bra läge, trots det är det en skänk från ovan då Hylliespelaren vid fördel spelat sig till friläge. Frisparken blir det inget av. Hyllie för spelet i början av andra men har svårt att komma till avslut, en nicktouch av Jonte känns viktig när Hyllie kommer fram på högerkanten. Kulladal står sedan för ett fint anfall, Romansoff hittar Aslan som spelar Matte på vänsterkanten som via Jocke får den åter men avslutet kan till slut tas omhand av Hylliemålvakten. Ett par minuter senare ska Kulladal ha straff, jag sitter själv i perfekt läge för att se det, när han formligen rivas ner av målvakten som är ute och yrar. Men domaren väljer att inte blåsa. Vi är nu inne i en period där lagen spelar sig till helt okej chanser men där avsluten antingen är obefintliga eller rentav dåliga. Däremot cred till Seb som räddar ett friläge från Hyllie. Precis när jag noterat att Aslan återigen stått för ett piggt inhopp löper han sig i djupled fri efter fin pass av Romansoff, 99:an har inga problem att lägga in 2-2. Dessvärre får Kulladalsåskådarna, som faktiskt är rätt många för dagen, inte jubla särskilt länge då ett högt stående Kulladalsförsvar inte hänger med på en långboll i djupet. Seb kan inte göra mycket när hemmaspelaren trycker in 3-2. Pierre Svensson lyckas inte utnyttja ett bra frisparksläge med tjugo kvar. Med kort tid kvar på matchuret lyckas dock Kulladal få till det. Matte står för en skitsnygg klack ut till Johan som lobbar bollen i mål över en chanslös hemmamålvakt. 99:ornas andra och Kulladals tredje för dagen! Sista delen av matchen är Hawaiifotbollen definierat då Hyllie skapar både en och två heta chanser och Matte har ett friläge för Kulladal. Men det hela slutar 3-3.

En riktigt härlig kämpamatch av Kulladal. Betygspallen behöver byggas ut för att få plats med fler spelare idag, så bra var det. Underbart att se, kort och gott.

Av 1938 - 11 maj 2014 11:31

Två förlorade poäng eller en vunnen pinne? Frågan är relevant då Kulladal såg att gå mot seger när man ledde 3-2 borta mot FC Trelleborg i den 89:e minuten. Hemmalaget lyckades dessvärre utnyttja sitt numerära överläge i över femtio minuter och kvittera till slutresultatet 3-3. Naturligtvis var det besvikna Kulladalsspelare som lämnade Ymorvallen men poängen spränger åtminstone bort den dystra förlustsviten och hela den andra halvleken kan ge oss nog med energi för att påbörja vår klättring uppåt i tabellen. I sin första tävlingsmatch från start sedan 2013 svarade Mattias Andersson med att göra mål efter tio minuter, han tog verkligen chansen.

Matchfakta

FC Trelleborg - Kulladal 3-3 (2-2)

1-0 (4) 1-1 Mattias Andersson (10) 1-2 Arlind Tahiri (14) 2-2 (27) 2-3 Filip Ahlström (60) 3-3 (89)

Varningar K: Hozan Faridoon (1), Tobinho Sjöbäck (1)

Antonijo Ladan

Det annars så blåsiga Ymorvallen visade sig idag från sin bästa sida, med undantag för de cirka en miljon flugorna i luften. Trelleborg börjar matchen bäst när man provar ett volleyavslut som dock går högt över. Kulladal med en ny uppställning för dagen, 4-4-2 med Tobinho Sjöbäck på en kant, svarar med en halvchans signerad just Tobinho och Jimmy El-Jaleb. Efter en fin block av mittbacken Hozan Faridoon tilldöms Trelleborg en hörna. När matchuret tickat upp i fyra minuter tar Trelleborg ledningen, hörnan som slås nickas i mål vid bortre stolpen. Men Kulladal kvitterar rätt så omgående. Anfallet börjar med att Arlind Tahiri återerövrar bollen på mittplan två gånger om, får den vidare till Jimmy som med en fin passning i djupet friställer Mattias Andersson som snyggt placerar in 1-1. Kulladal fortsätter på det inslagna spåret och kan bara fyra minuter senare även ta ledningen. Arre får en boll från Andreas Romansoff, driver fram till några meter utanför straffområdet och får på en praktträff som borrar sig upp i nättaket - ett klassmål! Tredje målet för säsongen för innermittfältaren. Hela anfallet börjar med ett bra defensivt samarbete Romansoff-Alex Mårtensson. Även om det tyvärr säger rätt lite så står Kulladal i perioden för sitt bästa anfallsspel under säsongen, man vågar rulla lite boll och äger matchen. Tyvärr lyckas Trelleborg kvittera just då, på hörna. Morgan Nielsen får inte träff på inlägget och en hemmaspelare lyckas peta in bollen till 2-2. Kulladals miserabla facit på defensiva fasta fortsätter. Slutet av halvleken blir mer kamp än något annat. Jimmy duellerar med Trelleborgs målvakt vilket sånär ger lobbläge för mittfältet men dessvärre kommer inget läge för avslut. Inom loppet av ett par minuter drar Arre på sig två gula och blir således utvisad. Som en följd av det går Romansoff in i mitten och Jimmy ner på kanten. Trelleborg får två chanser att göra 3-2 innan paus men Mogge och ett dåligt avslut förhindrar.

I paus byter Kulladal in Mattias Jurlander på vänsterbacken, mot Filip Jönsson. Kulladals defensiva fasta fortsätter att vara ett orosmoment för varje Kulladalsåskådare. Mogge är visserligen på nästa hörna Trelleborg får men bara till den milda grad att Stenberg tvingas rensa till ny hörna invid stolpen. Inför matchen sa Mats Persson att Trelleborg gärna toksatsar i början av halvlekarna, och det är precis vad vi fått se i denna match. Mogge räddar ett nickavslut efter inlägg från vänster. Bara minuten senare fångar den unge målvakten ett nytt avslut efter ännu ett vänsterinspel. Alex är lite väl het på gröten när han försöker bryta boll vid mittlinjen, det ger Trelleborg fri bana till vänster men ett följsamt försvarsspel av Hozan gör att Trelleborg inte kommer till avslut. Kulladal får av förklarliga skäl mindre chanser i andra men en uppstår när Tobinho slår en fin cross till Jimmy som skär in och tar avslut högt över. Minuterna senare tilldöms man en frispark strax utanför straffområdet, nära kortlinjen. Tobinho slår en utmärkt boll in till Filip Ahlström som nickar in 3-2 till Kulladal, ett snyggt mål. Precis efter målet kommer Erik Magnusson in mot Matte Andersson. Kulladal gör ytterligare två byten inom loppet av fem minuter; Fille kommer åter på banan mot Alex och Denniz Salih ersätter Romansoff på mitten. Kulladal är här inne i en bra period. Tobinho ordnar en frispark i farligt läge, och slår den så pass väl att den tvingar målvakten att rädda till hörna. Hörnan blir inte till något. Istället är Trelleborg framme men Fille står för en klassbrytning när han glidtacklar till sig bollen. Kort därefter får Trelleborg en ny hörna, men denna gång fångar Mogge in enkelt. Nu börjar desperationen komma hos hemmalaget som skickar in allt och alla i offensivt straffområde. Det skapar oreda i Kulladalsförsvaret. Hozan blockar en boll. Trelleborg får ny hörna, och nickar den i stolpen! Ute på bänken skriker Ralf Ekberg något opassande till domaren och blir avvisad. Trelleborgs press blir än mer intensiv och hur man inte lyckas göra mål när man har öppet mål vid borte stolpen är en bra fråga. Här känns det som om Kulladal ska klara det. Men så tilldöms Trelleborg en frispark till vänster om straffområdet. Det räcker för att man ska kvittera till 3-3, ett inlägg och nick och Kulladal kommer återigen till korta på en fast situation. Poängen lyckas man dock bevara. En stor kämpainsats av Kulladal räckte inte till seger men den viljan laget visar i andra halvlek är beundransvärd. Stor eloge till Kulladal.

Hozan Faridoon. Mittbacken är tillbaka i gammal god form efter en lite trög seriestart till följd av ljumskbesvär. Stod för en stark andra halvlek, och första för den delen, där han tillsammans med Calle Stenberg totalt stängde ner Trelleborgs anfallsvägar. Överhuvudtaget var backlinjen bra matchen igenom.