1938 - Bloggen om Kulladals FF

Alla inlägg under december 2013

Av 1938 - 7 december 2013 22:11

Senior: 

Kulladal - Oxie sön 5jan kl 15.15 Kombihallen plan C
Rosengård - Kulladal sön 5jan kl 16.30 Kombihallen plan C
Bjärred - Kulladal sön 5jan kl 17.45 Kombihallen plan C


Eventuellt slutspel samma kväll. 1:an i varje grupp till kvartsfinal. 


Junior: 
Kulladal - Åkarp lör 4jan kl 17.00 Kombihallen plan A
Kulladal - Olympic 3 lördag 4jan kl 18.00 Kombihallen plan A

Malmö IKF - Kulladal lördag 4jan kl 19 Kombihallen A

Eventuellt slutspel samma kväll. 1:an i varje grupp till kvartsfinal. 

Notera att samtliga matcher denna upplaga spelas i Kombihallen på plastgräset, förutom finalspelet som går den 11jan i Baltiska Hallen. Anledningen till detta är Junior VM i ishockey som även bokat upp Baltiskan. 

ANNONS
Av 1938 - 7 december 2013 21:56

För tredje dagen i rad gjorde vädret att en match i MM fick ställas in. Idag var det Heleneholm och Nydala som råkade ut för en dålig plan som Fritidsförvaltningen valt att inte ens röra vid. Matchen är rätt viktig i förhållande till vem av lagen som skulle göra Lilla Torg sällskap i kvartsfinal från grupp 4. Nytt speldatum är inte klart. Igår tvingade de hårda vindarna Malmö City och Limhamn att ställa in sin match i grupp 1. Där är nytt speldatum bestämt: Måndag 9dec kl 19.45 I torsdags tvingades Hyllie - LB 07-matchen att skjutas upp, skälet där var stormen Sven. 


Tufft för turneringen att tvingas ändra spelplanen. En stor anledning att flytta MM till vintern var ju att det var svårt att hitta speldagar mitt under seriesäsongen, bland annat minns vi vår egen match mot Heleneholm där vi "tvingades" ställa upp med ett U-lag - även om tanken väl var att vi skulle komma till spel med blandat lag. Hittar inte de här tre (två nu) matcherna speldatum innan årskiftet riskerar de att sätta käppar i hjulet för eventuella träningsmatcher. Vi får se huruvida man kan hålla sig till spelplanen under vintermånaderna nästa år - hade inte varit kul med ett w.o i ett eventuellt slutspel. Säg att LB 07 (div 2) lottas mot Lilla Torg (div 5) och man på grund av snö, snö, snö inte kan hitta ett annat speldatum än där man lagt en träningsmatch mot ett div 1/2-lag, hur gör man då? Vi får hoppas på en mild vinter!

Jag tycker annars upplägget är bra för MM, lite barnsjukdomar får man alltid räkna med så här första året. 

ANNONS
Av 1938 - 5 december 2013 14:39

Vi har beslutat att ställa in träningen på Actic ikväll. Detta pga den klass 2-varning som är utfärdad. Samtliga rekommenderas att stanna inomhus under kvällen. Vi ses på tisdag, kl 18.30. 


//Ledarna

Av 1938 - 3 december 2013 13:47

FC Trelleborg, Svedala och Skabersjö gick vidare från TA-cupens gruppspel och spelar därmed slutspel nu på torsdag. Sämre gick det för BK Höllviken (trea av sex lag) och ÖT Smygehuk (fyra av fem lag) som åkte ur. 


Lunnarp deltog i helgen i en annan inomhusturnering, nämligen Österlencupen som enligt rapporter kommer att läggas ner till nästa år. Laget vann hela turneringen och fick 6 000kr för besväret. I finalen besegrade man Spjutstorp efter förlängning där Mergim Mehmeti blev stor matchhjäte med sitt 2-1-mål. På vägen till final slog man bland annat seriekollegan Rydsgård


Klagshamn har sedan en tid tillbaka gjort klart med en ny tränare, Goran Radenkovic. 


Limhamn spelade i helgen träningsmatch mot div 4-nykomligen Harrie. Matchen slutade med en seger för Limhamn, 2-1. För intresserade finns ett referat att hitta här: http://www.laget.se/HARRIEHERR/News/3285147/Referat-Limhamns-FF-Harrie-FF-A Imorgon (onsdag) möter man div 5-laget Kosova i en träningsmatch. 


ÖT Smygehuk möter på lördag Trelleborgs FF U19 i en träningsmatch. Avspark kl 10.30. 


Skabersjö har gjort klart med sitt första nyförvärv inför 2014 och det är återvändande Marcus Nilsson. 


FC Trelleborg har bokat in träningsmatcher för nästa års försäsong: ÖT Smygehuk, Vellinge, Perstorp/Bälinge, IFK Trelleborg och Öja heter motståndarna. 


Tomelilla har gjort klart med två nyförvärv inför 2014: Marcus Sjölin, född 1991 ytterback -mittfältare från Lövestad och Jacob Lindqvist, född 1996 från de egna leden. 

Av 1938 - 3 december 2013 13:19

Efter fyra säsonger med Kulladals FF tog Michael Sander 2013 ett sabbatsår från fotbollen. Nu står det klart att Micke tar över div 4-laget Höllviken. På sin hemsida skriver man: 

Föreningen är glada att kunna presentera Michael Sander som ny tränare till BK Höllviken seniorlag herrar. Michael har mångåriga och gedigna tränarerfarenheter och kommer nu senast från tränaruppdrag, ansvarig för Kulladals FF A-lag. Michael kommer tillsammans med Ulf Påhlsson att leda vårt unga och utvecklingsbara A-lag säsongen 2014.

 

Välkommen tillbaka till fotbollen och välkommen till Kulladals IP 2014, Micke!

 


Av 1938 - 1 december 2013 09:54

Kulladal var totalt utspelat i den första halvleken och en bit in i den andra där Olympic ledde med klara 4-0. Div 3-lagets passningsspel, omställningar och bollbehandling var klassen bättre. Men Kulladal visade i alla fall stort hjärta när man i den sista tredjedelen av matchen utnyttjade Olympics totala nonchalans och kom så nära som 4-5. Filip Ahlström ledde comebacken med sina två mål och var planens bästa Kulladalare. Att förlora mot den värsta rivalen tar så klart på krafterna och nu ska det bara bli skönt att gå i vinterdvala, så tar vi nya tag 2014. 


Matchfakta

Kulladal - Olympic 4-5 (0-2)

K: Filip Ahlström 2, André Håkansson, Pierre Svensson

Varningar K: Tobinho Sjöbäck (1)


Laget


Morgan Nielsen

-------------------------------

Mattias Jurlander

Filip Jönsson (c)

Hozan Faridoon

Calle Stenberg

-------------------------------

Pierre Svensson (78)

Tobinho Sjöbäck

Filip Ahlström

Erik Magnusson

-------------------------------

Jimmy El-Jaleb (68)

André Håkansson (70)


Avbytare:

Antonijo Ladan (68)

Denniz Salih (70)

Umid Azizi (78)


Så var matchen
Att vår unga målvakt, Morgan Nielsen skulle få en tuff dag visade sig redan på avspark där gästande Olympic drog till direkt. Visserligen stod Mogge långt ut men det blev aldrig några bekymmer. Några minuter senare får Mogge, som A-lagsdebuterade mot Heleneholm i juni i år, en ny arbetsuppgift när han gör en bra utrusning. Olympic inleder matchen med stort bollinnehav och hade det inte varit för ett tiotal offsidelöpningar första tjugo så hade det nog inte dröjt en halvtimme innan första målet. Olympic får sin första riktiga målchans sedan Filip Jönsson dragit upp en boll rätt i mitten varpå Olympicspelaren får ett gyllene läge för 1-0 men Mogge gör en kanonräddning till hörna. Kulladals första målchans kommer efter tjugo minuter där Tobinho Sjöbäck ordnar hörna, slår den själv och når Filip Ahlström som nickar bollen på mål men Olympics målvakt står rätt och räddar. Efter tjugosex minuter tilldöms gästerna en frispark i bra läge sedan Hozan Faridoon gått bryskt fram. Frisparken är välslagen och Mogge som står en bit från sitt hörn kan inte rädda - 0-1. Typiskt nog kommer målet när Kulladal kommit in i matchen och jämnat ut spelet. Även 0-2 faller innan halvleksvilan, Kulladal bjuder inte på det bästa av försvarsspel när man låter Olympic komma igenom väl lätt och avsluta från höger. 


Kulladals inledning av andra går inte till historien som en av de bättre inledningarna. Efter åtta minuter ställer Olympic om och gör ett mål som påminner en del om 0-2-målet. Bara fem minuter senare står det 0-4 då en hörnretur kommit ut till en bortaspelare som drar till. Men Kulladal låter sig inte bli nedstämnda. Tobinho Sjöbäck slår ännu en fin hörna till mittfältskollegan Filip Ahlström som nickar in 1-4. När sedan Kulladal reducerar ännu en gång via André Håkansson, som skarvar in ett högerinlägg från Erik Magnusson och Olympic utökar till 5-2 efter att ha förpassat ett inlägg i ett tomt mål så har fem mål fallit på sjutton minuter! Med tjugo minuter kvar byter tränarduon Mats Persson och Ralf Ekberg in Denniz Salih mot André Håkansson. Fem minuter efter det står det 3-5 efter att Pierre Svensson påpassligt hållt sig framme och petat bollen över mållinjen. Kulladal försöker att skapa nerv i matchen medan Olympic verkat sluta spela helt. Först med några få minuter kvar lyckas hemmalaget få in 4-5, ett skott från Filip Ahlström går turligt i mål via en försvarsspelare. Man hinner aldrig skapa den där heta kvitteringschansen och slutresultatet skrivs till 4-5. En bedrövlig första timme följs av en stark sista halvtimme där Kulladal faktiskt segrar med 4-1. Vi har en lång bit att vandra mot div 3-spel, det var tydligt idag, men samtidigt tar vi med oss att vi inte ger upp vilket är lätt hänt med 0-4 mot just Olympic.


Betygen:

***

Filip Ahlström. En av få Kulladalare som höll jämna steg mot Olympic matchen igenom. Fick visa prov på sin styrka i luftrummet där han gör ett nickmål och nära ännu ett. Utmärkt alternativ på innermittfältet. 

**

Hozan Faridoon. Jobbade hårt i backlinjen som sannolikt fick den svåraste uppgiften för säsongen, och då var ändå Ken Hansson inte med. Sliter emellanåt för två personer, oerhört nyttig. 

Morgan Nielsen. I sin blott andra seniortävlingsmatch i karriären hade Mogge mer att göra än en tunnelbanekontrollant i Tokyo. Var så klart nervös vilket syntes emellanåt, konstigt vore det annars, men stod för flera bra ingripanden.


Grupp 2      
 LagMVOFMålP
1.Olympic 321019-67
2.Oxie 11005-1 3
3.Husie 20204-4
4.Kulladal 20116-7 1
5.Klagshamn 20021-170

Omg 3

Husie - Oxie (30nov kl 13, Bäckagårds IP)
Kulladal - Olympic 4-5

Reklam

KFF-tipset

Poängställning omg 1 av 9
1. Hans Zielinsky, 2p

    Mats Olsson, 2p
    Mikael Larsson, 2p
    Patrik Swenson, 2p
    Perry Åsbrink, 2p
    Primus Swenson, 2p

 

Inlämnade tips: 53

Prisutdelning:
1. 2 385kr
2. 1 192kr
3. 398kr

 

Alla tips

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Nästa match

  vs   

 

Omg 4, Div 3 SG

Lördagen 15aug kl 14

Kulladals IP  

Föregående match

2-1    


K: Markus Swane
Ass: Eddie Ekblad

Matchreferat

Tabell

Malmömästerskapen, Grupp B

Plac Lag Ma V O F Mål P
1. Kulladal 3 3 0 0 7-3 9
2. Ariana 3 2 0 1 8-7 6
3. Lilla Torg 3 1 0 2 7-7 3
4. Flagg 3 0 0 3 1-6 0

Kulladal och Ariana vidare till kvartsfinal

 

Div 3 SG 

Tabell

Lag

Ma

V

O

F

Mål

P

Tips*

1. IFK Tbg 3 0 0 8-2  6:a
2. Malmö City  3 2 1 0 5-1 7 5:a
3. Balkan 3 2 1 0 4-1 7 2:a
4.Högaborg   3 2 0 1 7-5 6 9:a
5. Vellinge 3 1 2 0 7-5  7:a
6. Lödde 3 1 1 1 4-4 4 1:a
7. Kulladal 3 1 0 2 2-5 3 4:a
8. Veberöd 4-4  10:a
9. IFK Simris 2 5-6  3:a
10. Tomelilla 3 0 1 2 3-5 1 11:a
11. Råå 3 0 1 2 0-4 1 8:a
12. Nike 3 0 0 3 2-9 12:a

 

1:an till div 2
2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Länkar

Fotboll på tv

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se