1938 - Bloggen om Kulladals FF

Alla inlägg under december 2013

Av 1938 - 26 december 2013 10:23

...och det började med Kulladalsseger direkt! Simon och Lasse Berquists 03:or besegrade Nike 2 efter en stark vändning. Lommalaget tog ledningen tidigt i matchen men Kulladal jobbade sig in i matchen, skapade chanser och lyckades till slut sätta två pytsar som innebar seger. Anledda av vindsnabbe Benjamin och försvarsklippan Anton segrade till slut Kulladal rättvist med 2-1. En utmärkt start för Kulladal som fortsätter med att möta Malmö FF 2 kl 10.45

Kulladal - Nike 2 2-1
K: Adrian, Hussein

ANNONS
Av 1938 - 19 december 2013 20:46

Idag gick Trelleborgs FF ut med nyheten att man skriver seniorkontrakt med den tidigare Kulladalaren Tim Fredriksen. Tims lyfts upp från U19-laget där han varit lagkapten. 94:an spelade i Kulladals FF under några säsonger, 06-08  innan det bar iväg till Malmö FF och via dem till TFF. Han blir därmed del av en trupp som satsar hårt för att nå tillbaka till Sverigeeliten, man trillade som bekant ur Superettan 2012 och tanken är väl att sejouren i div 1 ska bli kortvarig.   

Saxat från TFF:s hemsida: 


Från de egna leden plockar Trelleborgs FF upp den 19-årige Tim Fredriksen som idag skrivit A-kontrakt med klubben. Tim har under det gångna året varit lagkapten för U-19 men även tränat med A-truppen sen i somras.

I Tim ser TFF en ambitiös och målmedveten fotbollsspelare med en riktigt bra vänsterfot, som kan användas som både innerback och ytterback.

 

Kulladal önskar dig ett stort lycka till Tim!

ANNONS
Av 1938 - 16 december 2013 13:45

Då var Silly season över för denna gång. Alla dessa rykten. Till skillnad från förra säsongen då vi om man lägger ut det förlorade en spelare varannan dag under transfermånaden så har man i år lyckats sova under nätterna. Vi har kommit bra ur den här månaden, enbart tappat tre spelare. Det betyder alltså att Generation 89, Bröderna Jönsson och årets kanske mest utvecklade spelare, Hozan Faridoon stannar ännu en säsong. Det betyder naturligtvis oerhört mycket. Låt oss titta på övergångarna vi gått igenom denna gång:


Försvinner gör...


Oskar Hemby -  Olympic. Redan innan transferfönstret stod det klart att Oskar skulle lämna oss. Att människan väljer Olympic av alla klubbar, det lämnar vi därhän och låter han själv stå ut med det valet. 

Freddy Helm - Slutar. Den oerhört sympatiske mittfältaren väljer att sluta med fotbollen. Ett tråkigt besked. Du kommer vara saknad, Totti. 

André Isgren - Anderslöv. Mini-Isgren återvänder till klubben som han kom från 2012. En lyckad try-out gjorde att Anderslöv knep honom direkt. Tror div 5-klubben passar André utmärkt. 

Johan Jurland - Bunkeflo. Ingen övergång som påverkar oss nämnvärt men den är ändå värd att nämnas! Jurland som ägnat de senaste åren åt studier i Australien vänder hem och gör det i Bunkeflo. För nyare Kulladalsföljare så spelade Jurland för Kulladal både i ungdomsåren och under 2011.  


... in kommer:


Andreas Romansoff - Eriksfält. En kvick mittfältare som vi haft ögonen på i ett par säsonger. Ung och utvecklingsbar. Blir en fin tillgång kanske framförallt på ytterplatserna. 


Mickey Oliwer - Flagg. "Micke" kommer från en säsong i korpen och väljer alltså att återuppta fotbollen. Ett fysiskt praktexemplar som på sin första träning med oss gjorde femton mål på en dryg timme. Med det förstår ni att han är anfallare. Bland annat gjorde han tolv mål för Flagg samma år som vi gick upp till div 3. 


Jimmy El-Jaleb - Barrikaden. Publikfavoriten vänder hem efter ett halvår i Barrikaden. Gjorde starka nio mål under sin halva säsong i div 6 sydvästra. Räddade därmed laget från återkval. Höjer träningskvaliteten oerhört. Kan med sin eviga löpstyrka tillföra offensiven något vi saknat under hösten.


Ridah Abed - Heleneholm. Anfallaren kommer närmast från Heleneholm med har även en bakgrund i FC Rosengårds juniorlag. Tränat med oss i drygt två veckor. Snabb och teknisk. Intressant.  


Därmed avslutar vi sillsäsongen för denna gång och hälsar våra nyförvärv hjärtligt välkomna till Kulladal! Ett tack och lycka till i framtiden för Oskar, Freddy och Isgren. 

Av 1938 - 15 december 2013 00:21

Ni som inte fick presentkort från Actic (gäller 26dec-12jan ungefär, har inte exakta datumen framför mig) på torsdagens träning kan hämta ett på kansliet eller genom att höra av sig till Ralf.

Hälsar Ralf.

Av 1938 - 12 december 2013 23:43

Intresset för Quiz-tävlingen som ägde rum på bloggen under november var i ärlighetens namn väldigt lågt. Det blir därför ingen fortsättning för det 2014. Men ur det hela lyckades det att skaka fram två vinnare som därmed får ett KFF-tips för både vår och höst under nästa säsong. Grattis till:


Calle Nelin och Ingvar Persson!


Rätta svaren: B A A B C B A C B C A B C (http://1938.bloggagratis.se/2013/11/25/10310207-kff-quizet/)


Av 1938 - 12 december 2013 21:34

Då var säsongen 2013 helt klart slut i och med torsdagskvällens träning. Vad landar vi på? Över 100 träningar lätt. Otroligt vilken tid man lägger ner på detta, men för min del är det värt varenda sekund. Nu börjar jag fundera på vad jag ska göra tisdag- och torsdagskvällar. Man får väl hitta en annan hobby tillsvidare. Det blir lite tomt utan fussball men visst behöver vi alla denna ledighet. Ikväll kom vi till spel med omkring 15st, det blev ett litet manfall i form av sjukdomar sista veckan men någon anledning till oro inför nästa säsong bör vi inte känna. Större delen av träningen ägnades åt lirande på en sjumannaplan med elvamannamål, det blev bara några minuter kvadraten i början av träningen. Ikväll hade vi fyra provspelare på plats, om vi räknar in Jimmy El-Jaleb som är på väg åter från en halv säsong i Barrikaden. Nu är det bara tre dagar kvar på fönstret och på måndag vet vi precis hur det ligger till med spelare in och ut. Utan att avslöja några namn (vet att ni tycker det är tramsigt men det finns klubbar som jagar och jagar och har lite pengar över) så kan vi ju snabbt konstatera att det inte blir ett manfall á la 2012 där närmare femton man lämnade oss. Det lutar snarare åt plus/minus noll.


Tyvärr inträffade två skador på träningen. Jonathan Malmqvist drabbades förmodligen av ett uttänjt ledband i insida knä och insida fot efter att ha fått en smäll under lirandet. Svårt att säga hur länge han blir borta, men uppehållet kommer åtminstone lägligt för ytterbacken. Sen fick Filip Ahlström en skada när han trampade snett, han avbröt träningen men det ska inte vara någon fara. Tittar vi på tidigare skador så har André Jönsson nu två hela träningar i benen och visar inga tecken på fel på foten. Daniel Jansson kommer också vara kurant från sin lårskada när vi drar igång igen, viss tveksamhet till inomhuscuperna kanske. Han har ägnat sig åt joggning de senaste träningarna. Sist men absolut inte minst har vi ju Jörgen Mellberg som siktar mot premiären i april, kanske bör vi lägga ungefär samma återhämtningsschema som Tobinho hade ifjol, och då ligger en comeback tillhands i maj/juni. 


André Håkansson tog hem årets sista läsktävling när han var bäst på att sätta mål bakom Calle från utanför straffområdet, föga överraskande för oss som följt Kulladal de senaste åren. 


Nu har vi träningsuppehåll till den 14jan eller 21jan, detta beroende på vilken helg vi blir inlottade i till NH-cupen. Blir vi inlottade till första helgen drar vi igång tisdagen den 14jan, annars vilar vi en vecka till. Lagen till Skånecupen kallas via sms/telefon. 


Ha nu en skön avslutning på året. Vi ses 2014 grabbs!

Av 1938 - 11 december 2013 22:50

Idag släppte Skåneboll spelordningen för div 4 södra Skåne och den förtäljer oss att Kulladal inleder, liksom ifjol, borta mot en nykomling - denna gång mot ett målglatt Skabersjö som plockade hem div 5 sydvästra efter att ha gjort 92 mål på 22matcher... Här är premiäromgången, preliminärt satt till 13april:


Skabersjö - Kulladal
Lunnarp - Klagshamn
Limhamn - Svedala
ÖT Smygehuk - Höllviken

Tomelilla - FC Trelleborg
Oxie - Rydsgård


Liksom förra året inleder vi hemmaspelet med Limhamn. Under våren kommer vi ha back-to-back bortamatcher i omgång 7 och 8 då vi först åker till Svedala och helgen efter till Oxie. Detta får vi sedan "igen" med två hemmamatcher i rad i omgång 11 och 12 samt omgång 18 och 19. I övrigt är det inte så mycket att kommentera, svårt att säga om det är ett bra spelschema eller inte då vi inte riktigt vet var motståndarlagen står så här tidigt. Men spontant känns perioden mellan omg 15-18 där vi möter Tomelilla borta, Trelleborg hemma, Höllviken borta och Svedala hemma som den tuffaste. 


Med detta passar jag också på att sätta mitt traditionsenliga tidiga serietips:


1. Tomelilla

2. Kulladal

3. Svedala

4. Höllviken

5. Trelleborg

6. Oxie

7. ÖT Smygehuk

8. Skabersjö

9. Rydsgård

10. Limhamn

11. Klagshamn

12. Lunnarp

Av 1938 - 10 december 2013 10:57

TA-cupen avslutades i torsdagskväll och här segrade FC Höllviken med bland annat Eddie Ekblad i laget. Den tidigare Kulladalsvänsterbacken stod för totalt fyra mål i turneringen, varav två i finalen mot FC Trelleborg som slutade med en 3-2-seger efter sudden. FC Trelleborg imponerade stort i semifinalen när man slog den kommande seriekollegan Skabersjö med hela 8-0, i kvartsfinalen hade man slagit Vellinge FF med 4-3. Trelleborgarna dominerade stort i skytteligatoppen där man hade tre spelarna på de två översta platserna (Casper Malmgren 8mål samt Joel Svendsen och Patrik Halili på 7mål). För Svedala blev slutspelet kortvarigt, det blev respass mot Pelister (1-3) redan i kvartsfinal. 


Lunnarp är på torsdagskvällen med i inomhuscupen Luciacupen som spelas i Onslunda. Här ställs man i gruppspelet mot Simrishamn, Önneköp och Borrby. 


Limhamn ska vara med i nystartade Royal Golden Cup i Helsingborg den 20-22dec. Igår spelade man den uppskjutna MM-matchen mot Malmö City. Den tredje matchen på två veckor, här ligger man inte på latsidan. Resultatet från matchen kommer inom kort på bloggens "MM-sida".


ÖT Smygehuk har gjort klart med två nya spelare: Simon Johansson, målvakt från Skansen och Rickard Andersson, anfallare från Eriksfält. Träningsmatchen man skulle spelat mot TFF U19 blev som så många andra matcher inställd på grund av snö. 


FC Trelleborg har gjort klart med Nerman Mehinagic som närmast kommer från lokalrivalen IFK Trelleborg. Det är lagets fjärde nyförvärv inför 2014. De tre övriga är Lindit Idrizi och Dez Idrizi från Behar samt Safet Zejnullahu (målvakt) från Skansen. 

 

Tomelilla har gjort klart med sitt tredje nyförvärv inför nästa säsong, och det är Kim Krondahl som joinar från Spjutstorp. 

Reklam

KFF-tipset

Poängställning omg 1 av 9
1. Hans Zielinsky, 2p

    Mats Olsson, 2p
    Mikael Larsson, 2p
    Patrik Swenson, 2p
    Perry Åsbrink, 2p
    Primus Swenson, 2p

 

Inlämnade tips: 53

Prisutdelning:
1. 2 385kr
2. 1 192kr
3. 398kr

 

Alla tips

-

Är du intresserad av att annonsera på bloggen? Kontakta mig på blogg1938@gmail.com

Reklam

  

www.sodertorpsbilservice.se

 

Vi är en allbilverkstad som utför service och reparation på alla bilmärken.


Vi är anslutna till Kontrollerad Bilverkstad (KBV) som är bilbranschens ursprungliga kontrollföretag med fokus på verkstadskvalitet och kundnöjdhet! Hög service och väl utförda arbeten är kännetecknande för Södertorps Bilservice.

Kontakta oss redan idag för att boka tid.

Nästa match

  vs   

 

Omg 4, Div 3 SG

Lördagen 15aug kl 14

Kulladals IP  

Föregående match

2-1    


K: Markus Swane
Ass: Eddie Ekblad

Matchreferat

Tabell

Malmömästerskapen, Grupp B

Plac Lag Ma V O F Mål P
1. Kulladal 3 3 0 0 7-3 9
2. Ariana 3 2 0 1 8-7 6
3. Lilla Torg 3 1 0 2 7-7 3
4. Flagg 3 0 0 3 1-6 0

Kulladal och Ariana vidare till kvartsfinal

 

Div 3 SG 

Tabell

Lag

Ma

V

O

F

Mål

P

Tips*

1. IFK Tbg 3 0 0 8-2  6:a
2. Malmö City  3 2 1 0 5-1 7 5:a
3. Balkan 3 2 1 0 4-1 7 2:a
4.Högaborg   3 2 0 1 7-5 6 9:a
5. Vellinge 3 1 2 0 7-5  7:a
6. Lödde 3 1 1 1 4-4 4 1:a
7. Kulladal 3 1 0 2 2-5 3 4:a
8. Veberöd 4-4  10:a
9. IFK Simris 2 5-6  3:a
10. Tomelilla 3 0 1 2 3-5 1 11:a
11. Råå 3 0 1 2 0-4 1 8:a
12. Nike 3 0 0 3 2-9 12:a

 

1:an till div 2
2:an kvalar till div 2
9:an kvalar till div 3
10:an-12:an åker ut div 3

Presentation


Välkommen till min blogg om Kulladals FF:s seniorer! (Åsikter som framförs här reflekterar inte nödvändigtvis föreningens)

Bloggen grundad 2009

Länkar

Fotboll på tv

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik

Katergorier


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se